Inhoud blog
  • FLASHBERICHT.
  • Cusco en Manu nationaal park.
  • In het hart van het Amazonegebied.
  • Door de Andes naar het Amazonegebied.
  • Naar de noordelijke hooglanden.
    Zoeken in blog

    Vamos a Peru

    16-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in Lima.

    Terug in Lima.

    De terugrit naar Lima is weer geweldig: luxebus, geweldige zetels, maaltijd aan boord en we hebben de beste plaatsen in de bus: de eerste twee zetels bovenaan, met een riant uitzicht op het landschap.

    Dat landschap trouwens is niet denderend: heel de kuststrook van Peru, het deel tussen de kustlijn en het begin van de Andes bestaat grotendeels uit woestijn. Heel veel tinten grijs (50?) en bruin, afgewisseld met hier en daar een paar huizen met een beetje groen rond.

    Na drie en een half uur komen we aan op de plaats waar we een paar dagen geleden zijn vertrokken: het busstation van 'Cruz del Sur' in Lima.

    Een taxi brengt ons naar ons hotel. Taxi's zijn hier heel goedkoop: voor een ritje van 20 minuten betalen we drie euro.

    Ons nieuwe hotel ligt in het oude stadsgedeelte van Lima. Het is gevestigd in een oud herenhuis. Het is netjes maar basic: dubbel bed, eigen badkamer, ontbijt inbegrepen.

    Hier gaan we een paar dagen de oude stad verkennen. Het oude (Spaanse) deel van Lima is niet te vergelijken met de wijk Miraflores waar we vorige keer logeerden: smallere straten, veel oude herenhuizen in Spaanse stijl, grote pleinen met kerken, palacio's ...

    We geven de hoogtepunten weer.

    Vlak bij ons hotel ligt de Plazza San Martin. Een uitgestrekt plein met palmbomen en mooie oude gebouwen. In een van die oude gebouwen is het oudste sterrenhotel van Lima gevestigd: het Grand hotel Bolivar, waar beroemdheden als Mick Jagger, Clark Gable en Robert Kennedy gelogeerd hebben.

    We bezoeken de Iglesia de la Merced, de kerk waar in 1541 de eerste mis in Peru gelezen werd en zijn onder de indruk van de prachtige gebeeldhouwde mahoniehouten achterwand van het hoofdaltaar.

    Op het volgende plein vinden we de kathedraal terug. Terwijl wij braaf de buitenkant bewonderen, heeft er een huwelijk plaats. Een belevenis!

    De bruid wordt afgeleverd in een witte koets, getrokken door een wit paard. Terwijl zij aan de arm van haar vader de kathedraal binnenschrijdt, speelt het orgel een cantate van Bach.

    We staan tussen de Peruanen te kijken en krijgen van de buurvrouw de hele uitleg: de familie van de bruid is de rijkste van Lima. Het zijn inwijkelingen uit de streek van het Titicacameer en ze runnen hier een handel in goud en zilver.

    De bruid ziet er prachtig uit. Mooi in het wit en met een sleep van minstens vier meter!

    Na de mis worden bruid en bruidegom weggebracht in een open witte Cadillac, gevolgd door familie en genodigden, die de weg al dansend afleggen. De stoet wordt afgesloten door een brassband, waarvan de leden eveneens dansend het parcours afleggen. Het ziet er voor alle partijen heel vermoeiend uit!

    Van de ene gebeurtenis naar de andere: na de huwelijksstoet zijn we juist op tijd om de aflossing van de wacht voor het 'Palacio de Goberno' mee te maken. Het is hier allemaal heel groots opgevat: een harmonieorkest van ongeveer zeventig muzikanten en daarbovenop nog tachtig militairen.

    Ze geven een show van een uur (marcheren, wapens presenteren, met geweren draaien ….), allemaal feilloos gesynchroniseerd en op geen enkel moment vervelend.

    Naast de kathedraal staat het Palacio Arzobispal, een oud herenhuis met een volledig bewaard gebleven balkon in Moorse stijl.

    Ons volgend bezoek is het 'Parque de la muralla' een langgerekt park aan de rivier, waar we de laatste overblijfselen van de oorspronkelijke stadsmuren zien. Het doel van de muren was enerzijds de vijanden (piraten) tegen te houden, anderzijds was de muur een bescherming tegen het water.

    Het is opvallend dat een stad als Lima, gelegen in een woestijn, met twintig milliliter water per jaar, zoveel groen en parken heeft! Je ziet hier dan ook van 's morgens vroeg tot 's avonds laat gemeentearbeiders bezig met de grasvelden, bomen en planten te besproeien.

    Bart de Wever, neem hier een voorbeeld aan in plaats van Groen Neerland vol te bouwen!

    In het park spotten we onze eerste kolibrie, naast een heel mooie 'Rode tiran' (zie vogelfoto's).

    De tweede dag van ons bezoek is er een grote betoging aan de gang en zijn er heel veel straten afgesloten. Overal is er politie. Gelukkig verloopt alles rustig in komen we niet in gewelddadige toestanden terecht!

    Ondanks de omleidingen vinden we de weg naar de 'Mercado central', een enorme overdekte markt met een visafdeling, slagers, kaashandelaars …

    Hier gaan we een hapje eten: lekker vers en spotgoedkoop.

    Onze voorlaatste activiteit in deze stad is een museumbezoek. We bezoeken het chocolademuseum. Peru is namelijk een grote producent van cacaobonen, de grondstof voor chocolade. Interessant hoe van de ruwe bonen chocolade gemaakt wordt, maar nog veel plezanter is het proeven van alle mogelijke dingen die van die cacaobonen gemaakt worden. Van gewone chocola tot pisco met chocoladesmaak (heel lekker en heel sterk!)

    We doen nog een wandeling door de Chinese wijk (lijkt heel erg op die van Antwerpen) en dan wordt het tijd om stilaan onze volgende stap voor te bereiden: bustickets kopen, hotel boeken, inpakken … want morgen trekken we verder.

    De foto's van An vindt je hieronder en voor de echte liefhebbers: vogelfoto's zijn terug te vinden onder volgende link:

    https://observation.org/user/photos/50424?lang=nl&local=xx

    Tot schrijfs.

    An en Jos

























    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!