Inhoud blog
  • Joséphine-Maria-Louisa JOSSAER
  • Joseph VANLEEUW
  • Robert VANSTAPEL
  • Jacqueline CROES
  • Jan CROES
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 06-2005
  • 05-2005
    Foto
    Welkom op mijn blog! DeFamilie Vanstapel-Croes groet U!
    STAMBOOM VANSTAPEL-CROES
    Activiteiten en familie
    02-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan CROES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stamvader Jan CROES, echtgenoot van Angeline Peeters. Hij werd geboren te Alken op 01 juni 1865 en overleed aldaar op 22 februari 1933. Hij was de vader van Jef, Louis, Marie,Theophile, Liske en Emiel.

     " Ik heb den goeden strijd gestreden, ik heb mijne loopbaan volbracht... blijf mij indachtig in uwe gezamenlijke gebeden, in den huiskring... alzoo blijven wij met den geest vereenigd, totdat..." ( Uit zijn bidprentje)

     "Wij zijn de blâren gelijk, door de lente, het bloemenrijke jaargetijde, voortgebracht: snel bloeiend in zonnekracht. Als bloemen vinden wij vreugd een korte wijl in onze jeugd, dank zij de goden zonder weet van wat goed' en kwade heet. Naast ons staan de sombere Doodsgodinnen, d'een brengt ouderdom, d'ander smartelijke dood. De vreugde, die de jeugd ons bood, verglijdt zo snel als 't beeld der zon de aarde streelt."
    Mimnermos (6de eeuw v.C.)
     

    02-06-2005 om 14:51 geschreven door Robert VANSTAPEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leo VANNITSEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stamvader Leo VANNITSEN, echtgenoot van Mathilde Punie. Hij werd geboren te Alken op 22 november 1870 en overleed aldaar op 23 juli 1947. Hij was de vader van Jef, Marie, Julie, Emma, Zita, Jeanne, Emiel en Martha.

     
    " Opgewekt van gemoed wist hij de liefde van allen te winnen en spreidde hij een sfeer van reine blijdschap om zich heen zoals alleen Christus vrienden dat vermogen. Zelfs de moeilijkheden van het leven werden door hem blijmoedig gedragen...(Uit zijn bidprentje).

     "Innovatie onderscheidt een voorloper van een meeloper." Steve Jobs van Apple.(1955)

    02-06-2005 om 14:47 geschreven door Robert VANSTAPEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeline PEETERS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stammoeder Angeline PEETERS, echtgenote van Jan Croes. Zij wer geboren te Alken op 16 maart 1864 en overleed aldaar op 21 december 1948. Zij was de Moeder van Theophile Croes.

    " Geduldig en vol overgave aanvaardde zij Gods wil, vooral tijdens haar laatste levensjaren, wanneer krankheden, lasten en smarten van de ouderdom haar deel waren. Ze was gelovig, eenvoudig maar diep."(Uit haar bidprentje)

    "Vrede des harten, kortstondige vreugde die de vrede des Heren is,
      oogst van de ziel na een zomer van deugden, die mijn hoogste begeren is,
      vriendschap van God, stille vreiendschap der dingen, die demens in een droom ervaart.
      Hubert Van Herreweghen.

    02-06-2005 om 14:39 geschreven door Robert VANSTAPEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathilde PUNIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stammoeder Mathilde PUNIE, echtgenote van Leo Vannitsen. Zij werd geboren te Alken op 15 mei 1872 en overleed aldaar op 09 februari 1946. Zij was de moeder van 8 kinderen, waaronder Julie Vannitsen.

     "Haar groote goedheid, haar eenvoud en oprechtheid wonnen haar de harten van allen die haar kenden. Voor haar man was zij een trouwe engel, voor haar kinderen een ware moeder, een voorbeeld van gebed, werkzaamheid en deugd." (Uit haar bidprentje)

    "Wie geen ervaring heeft met echtgenote en kinderen, kent de smaak niet van de waarste zn zuiverste genegenheid. Andere vriendschapsbanden gelijken op mengsels van peulvruchten, die ontstaan door ze naast elkaar te plaatsen. De relatie tussen een man en een vrouw daarentegen is een totale vermenging, te vergelijken met wijn, die totaal opgaat in water en toch zijn substantie bewaart." Antipater van Tarsus (2de e. voor C)

    02-06-2005 om 14:13 geschreven door Robert VANSTAPEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theophile CROES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stamvader Theophile CROES, echtgenoot van Julie Vannitsen. Hij werd geboren te Alken op 17 december 1903 en overleed aldaar op 16 november 1985. Hij was de vader van Jacqueline.

     " De natuur en het werk waren zijn vrienden. Hij kon zo dankbaar zijn voor de goud-gele vruchten van het veld. hij werkte hard en niets was hem te zwaar of te moeilijk. In zijn leven liet hij zich leiden door deze spreuk: Wie leeft zoals hij moet, die heeft de hemel hier op aarde." (Uit zijn bidprentje)

     " Alle waarheden zijn simpel, eenmaal ze ontdekt zijn. maar je moet ze wel ontdekken." Galileo Galilei (1564-1642)

    02-06-2005 om 14:01 geschreven door Robert VANSTAPEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Julie VANNITSEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stammoeder Julie VANNITSEN, echtgenote Theophile Croes. Zij werd geboren te Alken op 17 maart 1903 en overleed te Hasselt op 07 oktober 1992. Zij was de moeder van Jacqueline Croes.

     
    " Wij hebben vele jaren in de weldoende schaduw van je bezorgdheid, je ijver en je liefde mogen leven. De vier laatste jaren waren de moeilijkste: je voelde je eenzaam, je wilde nog zo graag werken, maar het kon helaas niet meer.. er bleef  enkel nog de dankbaarheid voor ieder die een woordje of een bezoekje voor je had." ( Uit haar bidprentje)

    "En ist de liefde niet, wat ist dan dat my quelt?
    En ist de liefde ooc, wat mach de liefde wesen?
    Is sy soet ende goet, hoe valt sy hert in desen?
    Is sy quaet, hoe is dan soo suete heur ghewelt?
    Liefde goet ende quaet, my leet en aenghename,
    Gheluck en ongheluck, suer en soet ick ghevule:
    Ic suke vryicheyt, en om slaven ick wule." Jan Van der Noot (1539-1595)

    02-06-2005 om 13:56 geschreven door Robert VANSTAPEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Louise VANLEEUW
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stammoeder Marie-Louise VANLEEUW, echtgenote van Frans Vanmarsenille; zii werd geboren te Sint-Truiden op 08 juni 1882 en overleed aldaar op 07 december 1969. Zij was de moeder van Alice.

     
    " Je was een moederhart... je mond was als een bloem der verzoening ...je lippen een wijding aan de Liefde... je handen een zachte balsem op het lichaam van noodlijdende buren of familie en een lieve, frisse lach in de jeugdige haren van je achterkleinkinderen...je levensoptimisme was spreekwoordelijk...je wist de drempel van het leven zo kalm en vol vertrouwen te overschrijden, zodat de dood haast aanvaardbaar werd." (Uit haar bidprentje)

    " 't En is van u hier nederwaard, geschilderd of geschreven,
      mij, moederken, geen beeltenis, geen beeld van u gebleven.
      Geen tekening, geen lichtdrukmaal,geen beitelwerk van stene.
      't en zij dat beeld in mij, dat gij gelaten heb allene. Guido Gezelle(1830-1899)

    31-05-2005 om 23:04 geschreven door Robert VANSTAPEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans VANMARSENILLE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stamvader Frans VANMARSENILLE, echtgenoot van Marie-Louise Vanleeuw; hij werd geboren in Jeuk op 21 november 1881 en overleed in Muizen op 08 augustus 1960. Hij was de vader van Alice.

     " Hij was oudstrijder 1914-1918,oud-schepen der gemeente Muizen en vereremerkt met verscheidene onderscheidingen. Niet de wereld trok hem aan, maar zijn gezin, de zijnen die hij zozeer beminde en met wie hij zo graag samen was. Eer en deugd waardeerde hij boven alles. Daarom zal zijn aandenken een zegening blijven. Nu is hij als een uitgediend soldaat de rust binnengegaan." (Uit zijn bidprentje)

    "Leg je hand één minuut op een hete plaat en het lijkt een uur.Zit een uur bij een mooie vrouw en het lijkt één minuut. Dat is relativiteit." Albert Einstein (1879-1955)

    31-05-2005 om 23:01 geschreven door Robert VANSTAPEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hendrik VANSTAPEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stamvader HendrikVANSTAPEL, echtgenoot van Maria-Jozefina Schoofs werd geboren in 1847 en overleed in 1942; hij was vader van Johannes-Lambertus, Egidius-Victor, Maria-Virginia, Maria-Rosalina, Maria-Regina, Maria-Henrica, Petrus-Alphonsus, Maria-Louisa, Josephus-Emilius en Stephania-Josephina.

     " De dierbare overledene was een werkzaam, eenvoudig en rechtvaardig man. Slechts woorden van openhartigheid kwamen over zijn lippen. Hoe troostelijk is de dood voor hem, die goed geleefd heeft...zij is het einde van al onze ellenden en 't begin derware rust." (Uit zijn bidprentje)

     "Het zijn niet de sterkste rassen die overleven, noch de meest intelligente, maar diegene die het meest ontvankelijk zijn voor verandering.
     Robert, Charles Darwin (1809-1882
    )

    31-05-2005 om 22:56 geschreven door Robert VANSTAPEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alice VANMARSENILLE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stammoeder Alice VANMARSENILLE, echtgenote van Jef Vanstapel. Zij leefde van 04 maart 1903 tot 11 februari 1992. Zij was moeder van 3 zonen, Robert, Frans en Jos.

     
    " Zij was Ere-voorzitster van de KVLV en vereremerkt met de Bisschoppelijke medaille"Oorzaak onzerBlijdschap.  Al haar mooie jeugdherinneringen gingen naar Muizen... de volheid van haar leven mocht zij ervaren in Brustem: haar echtgenoot, kinderen en kleinkinderen waren haar heilig. De boerderij was haar dagelijks werkterrein, KVLV was 65 jaar haar levensvreugde..." (Uit haar bidprentje)

     " Geweldloosheid zou nooit gebruikt mogen worden als een schild voor lafheid. Het is een wapen voor de dapperen." Mahatma Gandhi (1869-1948)

    30-05-2005 om 12:00 geschreven door Robert VANSTAPEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria-Jozefina SCHOOFS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stammoeder  Maria-Jozefina SCHOOFS, echtgenote Hendrik Vanstapel. Zij leefde van 23 mei 1856 tot 04 januari 1928. Zij was moeder van 10 kinderen.

     " Zij was eene teedere moeder, moedig en werkzaam: de liefde die zij hare kinderen toedroeg, verminderde geenszins hare liefde tot God. Die de Heer vreest gedurende zijn leven, zal getroost worden in zijne laatste oogenblikken..." (Uit haar bidprentje)

    " De natuur schonk de vrouw de charme van haar gezicht, de lieflijkheid van haar stem en de verleidelijke schoonheid van haar uiterlijk. Hierdoor gaf ze de bandeloze vrouw een machtig middel voor genot en sluwheid, een deugdzame vrouw een even machtig middel om de genegenheid en de vriendschap van haar man te winnen." Plutarchus (2de e. n.C)

    30-05-2005 om 11:57 geschreven door Robert VANSTAPEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef VANSTAPEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stamvader:Jef Vanstapel. Hij leefde van 27 april 1895 tot 16 februari 1989. Hij had 3 zonen, Robert (1936), Frans (1938) en Jos (1942-2003)

     
    " Hij was Ere-Voorzitter van de Kerkfabriek St.-Laurentius,  Oud-Lid van het Zangkoor, Oud-Lid van de Boerenbond en Oud-Ijveraar van de Bond van het H.Hart. Hij werd vereremerkt met de Bisschoppelijke medaille"Oorzaak onzer Blijdschap" Hoe zouden we ooit vergeten...uw stille zorg om elk van ons... uw kunde en wijze raad..., uw fiere wil en hartelijkheid, die mensen samenbracht  ook toen uw wereld  kleiner werd ." (Uit zijn bidprentje)

     " Een echte leider legt een besluit niet op, maar zorgt ervoor dat mensen het zichzelf opleggen." Nelson Mandela (1918)

    11-05-2005 om 18:45 geschreven door Robert VANSTAPEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 13/06-19/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 09/05-15/05 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!