Inhoud blog
  • WALNOTENPESTO
  • RAUWE KOOLRABBI MET APPELS
  • EEN GOEDE START !!!
  • RAUWE RODE BIETJES MET APPELS
  • pesto van walnoten
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vegetarisch koken
    zelf maken van veggie specialiteiten
    13-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOEP VAN SOJABONEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 1 kop puree van sojabonen
    4 koppen water
    2 s.l. Tamari
    korstjes van vol tarwebrood
    2 s.l. gehakte peterselie

    Leng de puree met water aan en breng op kooktemperatuur.
    Doe er Tamari bij, proef of de soep zout genoeg is.
    Bestrooi met fijngehakte peterselie en dien op met broodkorstjes.
    Aan deze zeer hartelijke soep kunt u nog ajuinschijfjes, die u afzonderlijk in olie gefruit heeft, toevoegen.

    13-08-2006 om 16:07 geschreven door free spirit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBAKKEN POMPOEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 1 pompoen
    rode palmolie

    De pompoen kuisen en in blokjes snijden.
    De blokjes langzaam laten soven in de rode palmolie tot ze gaar zijn.
    Dit kan als vervanger voor aardappels gebruikt worden.
    Pompoenen bezitten héél weinig calorieën.

    15-09-2006 om 00:00 geschreven door free spirit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPRUITJES MET TEMPE GESTOOFD IN KOKOSOLIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    spruitjes
    tempé
    rijst
    voor de saus :
       look
       ajuin
       rijst
       kokosolie
       alpro soyaroom
       een blokje bouillon van Knorr vetarm

    - spruitjes koken en stoven in de boter; peper en  zout       toevoegen.
    - rijst koken .
    - voor de saus : ajuin en look zachtjes laten garen in de kokosolie. Het blokje bouillon toevoegen en nog eventjes laten stoven dan de alproroom toevoegen.

    Tempé vluchtig aanbakken en een koffielepel tamari bij doen.

    Heerlijk lekker !!!!

    24-10-2006 om 00:00 geschreven door free spirit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GELEI VAN APPELS EN CITRUSVRUCHTEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kg appels
    3 sinaasappels
    1 pompelmoes
    1citroen
    geleersuiker
    een beetje water

    de appels koken  in een bodempje water tot ze gaar zijn.
    de appels door een kaasdoek laten uitlekken (ong. 12 uur).
    dan de uitgeperste appelsienen, pompelmoes en citroen toevoegen. Dan de de geleersuiker goed roeren en vervolgens langzaam aan de kook brengen tot gewenste dikte en dan overgieten in goed verwarmde glazen bokalen.

    04-02-2007 om 00:00 geschreven door free spirit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pesto van walnoten
    150 gr okkernoten
    look
    olijf olie
    citroensap
    geraspte citroenschil van bio citroenen

    Maal de noten samen met de lookteentjes tot een grove massa.
    Voeg er de olijf olie, citroensap en de geraspte schil bij.

    Meng kan de olijf olie vervangen door saffloerolie, maar dan liefst niet verwarmen. 

    22-05-2007 om 00:00 geschreven door free spirit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAUWE RODE BIETJES MET APPELS
    2 rode bietjes
    2 appels
    een snuifje groentebouillon (knorr vetarm)
    sap van 1 citroen

    de rode bietjes en de appels raspen, citroensap en bouillonblokje bij voegen.
    Alles goed mengen en fris opdienen.

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door free spirit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN GOEDE START !!!
    Laat de avond voordien in een blender met een tas water weken :
    1 gedroogde vijg
    1 gedroogde abrikoos
    1 gedroogde pruim
    een paar abrikozepitten (ontveld)
    's morgens mixt u alles tezamen met :
    1 geschilde appel
    1 sinaasappel
    1 kiwi
    indien gewenst kan u hieraan nog een tas water toevoegen.

    De gedroogde vruchten zorgen in deze " smoothie " voor een extra  verzadigingsgevoel en zorgen eveneens voor een goede reiniging.  Het ideale ontbijt op een nuchtere maag !!

    27-11-2007 om 18:17 geschreven door free spirit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAUWE KOOLRABBI MET APPELS
    1 koolrabbi
    1 appel
    1 citroen
    groentenbouillon (knorr vetarm)

    de koolrabbi en appel raspen, overgieten in potje.

    citroen en groentenbouillon toevoegen en goed mengen

    fris opdienen , op een bedje van sla en tomaten.

    heerlijk bij zomerse temperaturen.

    12-03-2008 om 00:00 geschreven door free spirit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WALNOTENPESTO
    walnoten
    olijf olie
    look
    gedroogde tomaten

    alle ingrediënten goed mengen en je hebt een lekkere pesto

    smakelijk

    20-09-2008 om 00:00 geschreven door free spirit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!