Veluwefietstocht2009
van Breskens via de Veluwe naar Eupen
13-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 Dag 1 Breskens - Bergen op Zoom




01 Dag 1 Breskens – Bergen op Zoom

 

Na een te lange winter begon het overal te kriebelen. Bij de eerste zonnestralen wilden we onze conditie toch terug op peil brengen. Na enkele telefoontjes, spraken we af om elke week een namiddagtraining in te lassen. De “Bende van Bob” kreeg opnieuw vorm.

Niet alleen bij het fietsen maar meer nog tussen pot en pint stelden wij ons jaarprogramma samen:

 

Eind april een week naar de Veluwe en eind juni twee weken naar de Elzas.

We zouden zelfs met zes deelnemers zijn. Hugo, Jacques, Pol, Bob, Robert en Eric met de tandem.

Na een week puzzelen en computeren lag het parcours en de overnachtingen voor de Veluwerit vast.

 

 

Enkele weken later moest onze slechtziende vriend Eric echter afhaken en kwam Antoine zijn plaats innemen. Hoog tijd om eens samen een paar volle dagen te trainen.

 

     

Op 17 maart een dagje Brugge-Knokke-Breskens en terug.

 

Op 2 april een dagje Waasland-Doel & Zeeuws –Vlaanderen.

 

Op maandag 20 april zouden we onze Veluwefietstocht in Breskens starten.

Het verlangen om te vertrekken was groot!



 

Maandag 20 april 8h00, wanneer Antoine en ikzelf bij Robert toekomen, staat zijn aanhangwagen al klaar. Pol is er ook al. In ijltempo worden de fietsen en de bagage geladen. Martine, Robert zijn vrouw, zal ons naar Breskens brengen. Hugo staat ongeduldig te wachten en het is nog maar pas 9h00.

Als laatste komt Jacques toe. Annie, zijn vrouw maakt nog een paar foto’s. Nu kan onze Veluwefietstocht eindelijk starten.

 

De weergoden zijn ons gunstig gezind. Het is fris, zo’n 15°C maar de zon is wel van de partij, hoewel er een nevelsluier boven de Scheldemonding hangt. Om 10h00 rijden we blijgezind uit de veerboot het station van Vlissingen voorbij.

We zullen moeten uitkijken met zes om de bende samen te houden. Iedereen heeft een exel-lijstje, vandaag rijden we op de Zeelandknooppunten en de LF13.

 

De LF13 is de bewegwijzerde Schelde-Rheinroute en loopt van Middelburg naar Duisburg. Deze langeafstandsfietsroute zullen we volgen tot Woensdrecht.

Nadat we Ritthem en Fort Rammekens voorbij zijn, rijden we langs de Vlissingenhaven naar Nieuwdorp en de kerncentrale van Borssele.

 

     

Er heerst hier rond deze haven een zenuwachtige drukte. We willen zo vlug mogelijk op de rustige Scheldedijk geraken. We vorderen rustig aan  over de dijken van ’t Vlaanderte en Nisse en tussen laagstamboomgaarden komen we in ’s Gravenpolder.

 

Hoog tijd voor een rustpauze, in een typisch dorpje aan een kiosk worden we door Hugo getrakteerd met een van zijn zelf gebakken Luikse wafels….lekker zeg!

Heerlijk in het lentezonnetje laten we de nieuwsgierige eendjes meegenieten.

We rijden langs een hervormde kerk waar een haring, in plaats van een haan, als windvaan dienst doet.

 

     

Eenmaal voorbij het Zuid-Bevelandkanaal komen we in Kruiningen. Na een kronkel door het dorp, rijden we voorbij de vervallen veerhaven, dit is de vroegere overzetverbinding Kruiningen-Perkpolder. Wanneer we in een groene omgeving voorbij een camping fietsen, besluiten we te picknicken. De campinguitbater is zo vriendelijk zijn kantine te openen en ons te bedienen met een verfrissende Grimbergen. Blijkbaar heeft iedereen grote dorst en nood aan een lange rustpauze in het lentezonnetje.

 

Met de Schelde rechts van ons blijven we twee per twee op het prachtige fietspad en vorderen goed. We slingeren langs het Nauw van Bath. We hebben een adembenemend zicht op de Antwerpse haven. Enkele weken geleden reden we op de linkeroever. Ook hier zien we de damppluimen van de koeltorens van Doel.

 

Gelukkig is er ook nog het zicht op de natuurgebieden van het Verdronkenland van Saeftinghe met zijn schaapskooien bij Emmadorp. Enkele keren houden we pauze, om de op ons afkomende scheepsmonsters, te spotten.

 



In Bath moeten we over de Schelde-Rijnkanaaldsluis naar Volckerdorp bij Woensdrecht. We vinden, als bij toeval een café met een achterliggend terras. Enkele minder jonge fietsers willen ons voorrijden. Niet evident om in Zeeland op een maandagnamiddag een café open te vinden.


       


Na een uurtje pauze vertrekken we naar Bergen op Zoom, het is nog een 10-tal km verder. Robert heeft zijn fietsgps ingesteld en we vinden bijna blindelings de onze vooraf gereserveerde Angelina’s B&B in de Korenbeursstraat. Madame laat ons onmiddellijk binnen en begeleidt ons naar onze kamers op de 1° verdieping. Het zijn 2 ruime kamers met plaats voor telkens 3 personen. De gezamenlijke badkamer bevindt zich op de overloop tussen beide kamers.

 

     

We voelen ons enigszins vermoeid, een lekkere douche moet ons opnieuw verse krachten geven. Angelina prijst ons enkele eethuizen aan op het marktplein. We krijgen de sleutels van haar woning. Morgenvroeg zal ze niet aanwezig zijn bij het ontbijt, ze komt wel afrekenen omstreeks 9h00. Ze verzekert ons dat alles in overvloed zal klaar staan tegen 8h00. We trekken wel ons plan Madame……

 

Met grote honger slenteren we naar de binnenstad. Bergen op Zoom is een mooie nette stad. We menen dat alles er enigszins Vlaams uitziet. Wat een prachtige grote markt met statige herenhuizen en een grote kerk. We installeren ons in het zonnetje op een van de drukste plaatsen. We doen vlug onze bestelling van eten en drank.

 Er is blijkbaar iets te doen…..Heel wat groepjes mensen in kleurrijke kledij lopen heen en weer rond de overvolle terrassen.

Onze tafelburen vertellen ons, dat er een zangkoorwedstrijd plaatsgrijpt in een van de restaurantzalen ……We genieten van de gemoedelijke drukte terwijl we ons avondmaal laten smaken en een biertje nippen…..

Toch willen we na het eten nog eens de stad verkennen en gaan met een dik buikje op wandel. We kuieren door mooie straten met nette winkels tot aan een van de stadspoorten.

 



Pol is moe en wilt absoluut naar bed. De rest van de bende vindt het nog te vroeg en na onze grote avondwandeling verlangen we om in alle rust nog een slaapmutsje nemen, in een van de bruine cafés. We genieten na met een heerlijke Westmalle. Santé!




Na een gezellige babbel wordt het hoog tijd om ons bedje op te zoeken.

We zijn het er allemaal over eens, het was een prachtige fietsdag. We kunnen boffen zo’n mooi zomers weertje én een warme lenteavond.




 

Start :         Breskens 9h00

Aankomst: Bergen op Zoom  17h15

Afstand :    91km

Weer:         Zonnig, weinig wind +/- 20°C



 

Verblijf: Angelina’s B&B  Korenbeursstraat 29  4611PV Bergen op Zoom

Tel: +31 6 22 88 04 77

info@angelinasbedandbreakfast.nl

www.angelinasbedandbreakfast.nl

 

13-12-2009 om 16:27 geschreven door Via de la Plata


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






Veluwe fietstocht 2009

 

Met de “Bende van Bob”

  

Dagboek van een fietstocht van 20/04 tot 26/04/2009





13-12-2009 om 12:48 geschreven door Via de la Plata




>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!