Foto
Inhoud blog
  • Een fijn welkom
  • Even de kaap ronden
  • Den berg op
  • ’n verzopen dag!
  • Zatlapperij
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ons avontuur in Zuid afrika 2013

    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baie koud, se oftewel F**cking koud, zulle

    xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    %%%FOTO1%%%

    Het was van dat hé als we opstonden. In de kamer een pad gevonden die zich niet maar zomaar daar kwam verstoppen. Het regende pijpenstelen buiten met een gure wind en bergzichten die in de mist verdwenen waren.

    Na een ietwat rommelig maar lekker ontbijtje stapten wij toch goedgemutst de 4X4 terreinwagen in. De dag zou brengen wat het brengen zal.

    Gestaag klommen wij naar een hoogte van 1800 m tot aan de grens van het buurland Lesotho om ons fotoke daar nog eens te laten zien aan de douaneambtenaren die er alles behalve happy bijliepen met dit weer.

    Het was nu dat het pas echt begon te dagen waar we voor ingetekend hadden. Op een weg die hier aangeduid wordt met categorie 5 (zéé…éér slecht) gingen we door tot op 2840 m. Een cakewalk op de Sinksenfoor was er niks bij. We werden dooreen geschud als de letters in een scrabllezak en moesten daarbij nog  het aanzicht van diepe ravijnen naast de auto trotseren. Vic sch….. de lappen uit zijn broek met zijn hoogtevrees,en dan was er nog mist!.

    Maar ja aan alles komt gelukkig een eind en zo bereikten we de douanepost van Lesotho waar men door de koude nog minder geïnteresseerd was in wie er zich kwam aanmelden. Hoewel ondertussen het zonnetje zich van zijn schriele kant liet zien was het toch niet zo aangenaam. Op dat moment toch nog enkele prachtige omgevingsbeelden gezien van de stoere Maputo bergketen.

    Een speedbezoek aan een locale nederzetting geeft ons inzicht in de leefgewoonte van de mensen daar. Zeer arm volk die onze geschenken in dank aanvaarden. Vooral de verse ananassen waren manna uit de hemel.

    Wij dan gauw terug de zelfde weg op naar ZA, maar niet zonder eerst een lunch te nemen in het hoogst gelegen bar van Afrika. Het weer wordt inmiddels berenslecht met regen, hagel, wind, mist en vlaagjes sneeuw. De temperatuur doet het al niet veel beter en daalt tot 1 graad Celsius.

    Alles bijeen toch een toffe dag die mee werd gekleurd door onze ingehuurde  chauffeur van dienst Ian uit Underberg.  Een toffe gezellige pee die voortdurend  in een mengeltaaltje van Engels en Afrikaans ons enorm weet te vermaken.

    Een voorspoedige hobbelige terugreis naar beneden naar ZA, bracht ons weer terug bij onze Lodge waar we direct in een warm bad zijn gestapt om terug op temperatuur te komen. Ja,ja gaat ne mens al eens op reis naar de warme streken. Gelukkig is er een gezellig warm haardvuur in de kamer.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!