Dit is de phantome,de hond van de zoon van ons Jeanne. We hadden gisteren een prachtige dag in Leopoldsburg. Samen met Marie-louise en mijn zus zijn we lekker gaan eten in de Majestic.Daarn ben ik mijn andere zus Rosette gaan oppikken en zijn we naar de Blue berry fields gereden.Daar hebben we nog lekkere blauwe bessen gekocht en ook de bessendrank zonder suiker.Daarn nog een mooie wandelijng tussen de bessenstruiken.
BEREIDING Op 35 cm dubbel geplooide aluminiumfolie per persoon 3 a4 soeplepels bruine suiker in het midden leggen. Daarboven op in kleine stukjes gesneden appel leggen Aluminiumfolie plooien naar boven zodat de appel en de suiker op de bodem van een beurje zit. Overgiet met Calvados (5cl.een cognacglaasje) Het appelbeurje sluiten en 10 min. in de voorverwarmde oven (200°) Uit de oven nemen,beurje openen en 2 bolletjes vanilleijs bovenop doen. SMAKELIJK
3 groen appelen 500 gr bladerdeeg Het sap van 1/2 citroen 100 gr suiker of zoetstof 100gr rozijnen Kaneel in poeder Een beetje boter 1 ei
Schil de appelen en snij ze in dobbelsteentjes.Meng de appelblokjes in een grote kom met het citroensap,de suiker,de rozijnen en een koffielepel kaneel.Laat 30 minuten trekken op een koele plaats. Rol het bladerdeeg uit tot een grote,lange rechthoek.Leg het op boterpapier of op een beboterde plaat.
Klop het ei. Leg de appelen in het midden,in een lange strook,en plooi de randen van het deeg aan beiden kanten om tot een lange,platte rol.Knijp de randen rond om rond goed dicht en bestrijk met geklopt ei. Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven(180 gr).
Dien lauwwarm op met slagroom of met créme anglaise
2 flesjes Duvel of soorgelijke drank. 50 gr boter of magarine 2 kruidnagels 1 eetlepel bruine suiker 1 slede brood bestreken met mosterd 1 blad laurier 2 uien
Bereidingswijze :
Bruin de ui in hete boter.Braad er daarna de stukken vlees in.Voeg peper ,zout en het laurierblad,met daarin de kruidnagels toe.De pan goed afdekken.Lang en zachtjes laten stoven.Na korte tijd 50cl bier,de suiker alsook de snede brood-om de saus te binden-toevoegen.Indien nodig,regelmatig vocht toevoegen.Het vlees moet 1,5 tot 2 uur in een gesloten pan zachtjes gaar worden.
Mayonaise is een perfect haarmasker.Laat een uur inwerken en was daarna uw haar met gewone champoo. Yoghurt verwijdert klitten en maakt de lokkenheerlijk zacht.Wilt u meer glans in uw haar,ga dan voor een spoeling met een mengsel van één glas wijn-of vruchtenazijn en twee liter water.OM uw haar te voeden,kunt u een ei aan uw dosis shampoo toevoegen.U kunt ook een eidooier mengen met een theelepel honing en daarmee uw haarpunten masseren.Laaat intrekken en spoel goed na.Gewone huishoudbloem is een prima droogshampoo.
Sporen van oververmoeidheid kan je weg werken met een masker van vloeibare honing. 20 minuten laten intrekken alvorens af te spoelen. Meng een eiwit met een lepel honing en laat een kwartier trekken.Met een creme van gemalen amandelen met ee eetlepel olie masseer je zachtjes alle dode cellen weg. Pure yoghurt als gezichtsmasker vernietigt bacteriën en houdt de huid elastisch.
Vandaag ben ik met mijn zus naar de stad geweest.Ze kon vandaag haar nieuwe bril afhalen bij Pearl. Ze droeg altijd zo 'n grote bril en nu kreeg ze een klein montuur.Veel beter; Vandaag konden we met een gids een bezoek brengen aan het stadhuis van Antwerpen.
Mijn zus van Leopoldsburg had het nog niet gezien en ze vond het de moeite waard.
Verwarm de oven voor op 210 °c..Scheid de eiwitten en de eidooiers.Meng de eidooiers en de zoetstof gedurende enkele ogenblikken.Voeg de yoghurt toe en doe er naden de bloem en de gerapte kokos bij.Klop de eiwitten met een snuifje zout op tot sneeuw.Spatel ze voorzichtig onder het deeg.Breng het deeg over in een cakevorm(18 cm).Plaats gedurende 20 tot 30 minuten in de oven.Ga met behulp van een mes de gaarheid na.Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Voor 4 personen: 2,5 dl melk 75 gr.boter of margarine 75 gr bloem 75 gr suiker zout 3 eieren 8kleine ,stevige appels abrikozenjam
De melk aan de kook brengen met de helft van de boter.Ineens alle bloem toevoegen en roeren,tot het deeg soepel is.Van het vuur af,de suiker ,de rest van de boter en een voor een de eieren toevoegen.de appels boren,schillen en in een ingevette ovenschaal zetten.De holten met abrikozenjam vullen en de appels met het deeg bedekken.De schotel midden en een hete oven -200 ° C-schuiven en in 3 kwartier a een uur gaar laten worden.
3 eieren 1 tas kristalsuiker 1 tas gewone bloem 3 pakjes vanillesuiker Enkele appels
BEREIDING Klop de eieren en de suiker op tot een schuimige massa.Voeg nu de bloem erbi en meng alles goed. Doe 2 in fijne stukjes gesneden appels er bij.Schep alles in een beboterede bakvorm en beleg de bovenkant met dunne schijfjes appel.Bak gedurende ongeveer 40 minuten op 200 graden.
Als ge eens op een vlugge mannier een lekkere rijsttaart wilt bakken heb ik hier een heel simpel receptje; Succes gegarandeerd : 70 gr boter of magarine 50 gr suiker 2 eieren 50 gr zelfrijzende bloem 2 dozen roomrijst
BEREIDING Boter zacht maken,suiker ,eierdooiers en bloem toevoegen. Het eiwit tot sneeuw opkloppen en erbij voegen.Mengen Daarna de roomrijst eronder mengen.
Bakvorm van 24 cm Vet de bakvorm in met wat boter en daarna een beetje paneermeel erover. Bak 40 minuten in een oven op 250 gradenin een voorverwarmde oven.
Gene schrik ,t'is alleen maar om een goede dag te wensen.
Mijn dochter heeft haar knie verzeerd met te tennissen .t'Was helemaal op gezwollen en de dokter heeft er bloed en vocht uit getrokken.Nu is het afwachten ,ze moet terug naar de dokter de woensdag.
Gisteren kreeg ik een e-mail do te melden of ik nog iets deed met mijn andere blog nl.Ons blogje> bij de rubriek reizen.IK had er mee gestopt omdat ik er geen foto's meer opkreeg. Als ge dus niet regelmatig verder werkt met uw blog word het eruit gegooid. Het ptobleem bij mij is nu als ik op inloggen druk kom ik automatisch bij deze blog.
Blauwbessen zijn lekker en zeer gezond.Zij wapenen ons tegen de vorming van kanker en hartziektes,helpen bij darmproblemen,vertragen het verouderingsproces,houden ons korte-termijn geheugen op peilverminderen de kans op infecties van de urinewegen en verbeteren ons zicht.
Als ge meer wilt weten ga dan eens zien op www.blueberryfields.be Om er te geraken rij je aan de rotonde in Koersel-centrumde richting Stal.Daarna de 3de weg rechts(=de Schomstraat).Een eindje verder aan de linker kant ligt Bleuberry-fields?
Tijdens een bewegwijzerde wandeling van 1,5 km krijgt u een hoop informatie over de wereld van de blauwbessen.Bruggen,beekjes schaapjes,bomen,hagen,vogels,fazanten,veel blauw,rust,zuivere lucht,verrassende uitzichten. Foto= De boerdeij
De zondag hadden we een fijne dag .Het was een wolkenloze zondag en het was zeer warm.We waren bij mijn zuster in Leopoldsburg en we gingen naar Koerselkapelleke om te wandelen.Maar voor we daar aan kwamen zijn we eerst naar de Blueberry Fields geweest. Dat is echt de moeite waard om dit bosbessenbedrijf en bezoekje te brengen.Rond de boederij zijn er meer dan 10 ha plantages met bosbessen.Voor de prijs van 4 euro de kilo moogt ge ze zelf plukken.
Toen we op weg naar huis waren zijn we rond gereden langs Maastricht.De moeite waard en plezant om nog eens een propere stad te zien .Als ge dat vergelijkt met onze vuile stad(sorry vuile mensen). Ik ben vantijd echt verlegen als ge zo via de <turnhoutsebaan naar de stad gaat of rijdt is het en echte vuilnisbelt.