Inhoud blog
  • Kippen houden
  • Vitamine C - een wondermiddel ?
  • Addendum bij groentesappen artikel
  • Groentesappen (en ook een beetje fruit!)
  • Eindelijk!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wellness
    Mijn eigen kijk op het wellness fenomeen
    21-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippen houden

    Kippen houden 

    Ok... het is weer een hele (HELE) tijd geleden dat ik nog eens iets heb geschreven, maar eigenlijk had ik niet veel te vertellen.

    Nu dus wel.

    Waarom?

    Sinds een tijdje houd ik kippen. En waarom doe ik dat ?

    - Het zijn heel goede afvalverwerkers. Als je plaats hebt voor kippen heb je ook wel plaats voor een composthoop, maar GFT zakken zul je dus niet meer nodig hebben.
    - Een vers, natuurlijk eitje dat niet van een legbatterij komt is ongelofelijk lekker en zou ook aanzienlijk minder cholesterol bevatten
    - Ik vind het erg grappige dieren. (dit is misschien nog het belangrijkste)

    Mijn ouders hadden vroeger ook kippen en toen ik er een paar gratis kon krijgen van iemand die er na aanschaf spijtig genoeg allergisch voor bleek te zijn moest ik er eigenlijk geen twee keer over nadenken.

    Toen ik online aan het zoeken was naar meer informatie over de verzorging kwam ik ook een artikel tegen over hoe kippen in een legbatterij behandeld worden. Dit alleen al zou reden genoeg moeten zijn om 'echte' eieren te willen.

    En hoewel ik er momenteel maar 4 heb, heb ik eigenlijk toch teveel eieren voor mezelf en kan er regelmatig vrienden of familie een plezier mee doen

    Het Kippenhok

    Het kippenhok zelf is op maat gebouwd door een kennis handige harry (die niet Harry maar Dirk heet) en die er voor zichzelf al een had gebouwd op basis van plannen die hij op het internet had gevonden. 

    Wat erg belangrijk is (voor mij) is dat de kippen een warm binnenhok hebben dat beschermd is voor weer en wind en ook heel handig en snel door mij is uit te kuisen, want dat moet minstens 1 keer per week gebeuren: ik heb nog van niemand gehoord dat ze een kip op een kattenbak ofzo hebben kunnen leren hun behoefte te doen, die beestjes laten het gewoon vallen waar ze staan of zitten.

    Het is eigenlijk een echt juweeltje van een kippenhok en handige Dirk heeft ondertussen voor familie van mij ook net hetzelfde gebouwd en blijkbaar heeft hij er al wel meer neergezet (ik heb hem gezegd dat hij er een zaakje in zou moeten beginnen, want hij kan het best snel).

    Het hout en andere materialen vielen best mee in prijs, en voor de gedane arbeid zal ik in ruil nog regelmatig met plezier het strijkijzer mogen bovenhalen (nee, ik vind strijken niet plezierig, maar in dit geval doe ik het graag voor het goede werk dat Dirk heeft geleverd).



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    22-08-2010
    Waar heb je die bouwplannen gevonden?
    Beste Marcella, waar hebben jullie die bouwplannen voor jullie kippenhok gevonden? Is het mogelijk een link door te geven of mee te vermelden? Alvast bedankt. Peter

    22-08-2010 om 13:21 geschreven door Peter




    Archief per week
  • 19/07-25/07 2010
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!