Reis USA 2011
Foto



Gastenboek
  • Ontmoeting in RevArte
  • Lieve groetjes
  • mr
  • Hugo en Diane
  • Reis USA 2011

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • xiaozhengmm66 (xiaozhengmm66)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • chanel handbags (xiaozhengm123)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • Moe (Dieter)
        op Dag 1 : vr 17-06-2011

  • Blog als favoriet !

    20-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 : zo 19-06-2011
    Weeral vroeg wakker, 6u30. Het zonnetje scheen weeral volop en het beloofde een prachtige dag te worden. Onze volgende bestemming was Bridgeport aan de voet van het Yosemite NP, één van de mooiste en drukst bezochte parken van de USA.
    Na ons heerlijk ontbijt, alles ingepakt en om 8u30 over de brede en rustgevende autostrades de bergen in voor een ritje van een 350 km.
    Het eerste deel was redelijk druk en saai maar eens we het NP van Sonora bereikten, was de weg schitterend en aangenaam rijden. Door de km's lange dennenbossen, met ook al veel kleine sequoia bomen, zagen we nog veel besneeuwde plekken langs de baan en kolkende riviertjes die zich vormden door het smeltwater. De Sonora pass klom steeds hoger en op hoogtes van boven de 9000 voet lag er nog meer dan een meter sneeuw langs de weg. Skiërs waren hier nog volop actief en sneeuwscooters hoorden we met hels lawaai optrekken. Opeens sprong over de weg, juist bijna boven ons, een sneeuwscooter over de weg !! Drie jonge gasten waren hier kunstjes aan het doen terwijl één van hen het filmde. Een beetje verder draaiden we terug want dat moesten we toch nog eens zien. We gingen naar de cameraman toe en vroegen hem of er nog een "jump" kwam. Eerst verontschuldigde hij zich en vroeg hij of we niet teveel geschrokken waren, ... , neenee ... doe het nog eens een keer dan kan ik het ook filmen. Geen probleem voor die waaghals en nadat hij de sneeuw terug wat deftiger had gelegd aan de weg, vertrok hij voor een volgende sprong. Die rijweg was toch 2 rijbanen breed met dan nog 2 zijpanden, gemakkelijk 8 meter breed ! Met de camera in de aanslag hoorden we de scooter terug vertrekken. Na een lange aanloop en volle gas (40 miles/u) vloog hij weer over de weg en landde aan de overkant met een smak in de sneeuw, wat een adrenalinestoot moet dat zijn !



    We gingen terug naar de auto maar die "crazy boy" wilde nog wat foto's hebben van hem tijdens een volgende sprong. Zijn maat met de camera kon 8 foto's per seconde nemen, dus vooruit maar. Dit was een gelegenheid om voor mij ook nog eens te filmen vanuit een andere positie. Deze keer was het de andere collega die vertrok en de sprong over de baan waagde. Vol van vreugde reed hij in onze richting en was zeer opgewonden dat hij dit op zijn 32 jaar nog durfde en dat op Vaderdag zei hij nog (dit is hier vandaag).
    Wij waren vooral blij om toch eens iets unieks meegemaakt te hebben. De route werd nog mooier en mooier en we naderden Bridgeport waar we al een hotelkamer hadden geboekt van thuis uit.
    Bridgeport is een mini-dorp en we moesten daar niet teveel van voorstellen, een klein cowboydorp en ons hotel was Ruby Inn. Een gezellige madam en een even gezellig motel met alles erop en eraan.
    Nog voor het eten even in de "hot tub", een warm klein openlucht zwembadje van om en bij de 35°C en daar een aperootje bij, ... meer moet dat niet zijn !
    Om te gaan eten hadden we al onze keuze gemaakt, er waren maar 2 restaurants, en dit viel zeer goed mee. Een lekkere rib-eye steak van 350 gram en een stevige pint daarbij.
    Oei ... het is al na 21 uur dan gaan we maar slapen zeker ?
    Waarschijnlijk wordt het morgen een nog mooiere dag, het knappe Yosemite NP ! (hopelijk zien we beren !)





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!