Reis USA 2011
Foto



Gastenboek
  • Ontmoeting in RevArte
  • Lieve groetjes
  • mr
  • Hugo en Diane
  • Reis USA 2011

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • xiaozhengmm66 (xiaozhengmm66)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • chanel handbags (xiaozhengm123)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • Moe (Dieter)
        op Dag 1 : vr 17-06-2011

  • Blog als favoriet !

    21-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4: Ma 20-06-2011
    Om 7 uur waren we al klaar voor het ontbijt, ... wachten tot 7u30 en dan konden we aanschuiven. Het continental breakfast was voldoende maar we moesten het mee naar de kamer nemen, zitplaatsen waren er niet. Dan maar een tafeltje buiten gezet en 4 stoelen en we hadden een prachtig ontbijt voor onze kamer in het zonnetje ! Het was al redelijk warm en het moest nog 8 uur worden, dat belooft.
    We vertrokken naar Lee Vining via Mono Lake waar we een mooi zicht hadden over het meer en de besneeuwde toppen van Yosemite. De typische tufsteen toppen die uit het meer op komen, hebben we slechts van ver kunnen zien en een beetje verder draaiden we de Tioga pass op. Op 3000 m hoogte, de ingang van het park, betaalden we de 80$ toegangspas voor alle Nationale parken van de USA en reden Yosemite binnen. Langs de weg lag nog sneeuw genoeg en door de hoge temperaturen de laatste tijd was er enorm veel smeltwater. Beken en snelkolkende riviertjes verspreiden zich over het landschap en gaven op veel plaatsen een moerasachtige indruk. Door de enorme sneeuwval van deze winter en de momenteel hoge temperaturen (op 3000 m nog altijd 17°C om 10 u 's morgens !) was het afsmelten abnormaal hoog en veel te snel (volgens lokale mensen).  Een prachtige landschap met besneeuwde toppen was het tafereel voor vele kilometers. Hoe verder we reden, steeds rond de 2500 m hoogte, hoe warmer het werd. Wij maar uitkijken naar beren, maar helaas buiten enkele kleine eekhoornachtigen en wat roofvogels hebben we niet veel wild gezien. De beroemde watervallen spoten hun water in het rond tot een diepte van 700 m, indrukwekkend om zien.
     


    Het Glacier Point, dat we vorige keer ook niet konden zien omdat de wegen nog door de sneeuw gesloten waren, hebben we deze keer wel kunnen doen. Prachtig uitzicht vanop grote hoogte van het lager gelegen Yosemite park.
    De korte rit van vandaag was toch lang genoeg want de hele afdaling tot in Fresno, waar onze volgende stop was, duurde toch tot 18 uur voor we daar aankwamen.
    Tijdens de afdaling klom de buitentemperatuur alsmaar hoger en hoger en bereikte in Fresno ... jawel 36°C ! In de auto was dat geen probleem, maar als de deuren open gingen !! Gelukkig was in het hotel  overal airco en stond een verfrissend zwembadje ons al op te wachten.
    De dames wilden aan het zwembad nog een aperitiefje met versnaperingen en om 20 uur maakten we ons klaar om te gaan eten. Een Chinees in de geburen was ruim voldoende en zelfs daar was het overdaad, een hele "Duck" voor de mannen en grote porties met van alles voor de vrouwen. Als we maar kunnen slapen met een volle maag ... maar wie snurkt er nu al , jawel  !
    Morgen nog ergens een tussenstop voor we naar Las Vegas trekken, want in één trek is dit nog te ver. 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!