Reis USA 2011
Foto



Gastenboek
  • Ontmoeting in RevArte
  • Lieve groetjes
  • mr
  • Hugo en Diane
  • Reis USA 2011

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • xiaozhengmm66 (xiaozhengmm66)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • chanel handbags (xiaozhengm123)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • Moe (Dieter)
        op Dag 1 : vr 17-06-2011

  • Blog als favoriet !

    22-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 5 : Di 21-06-2011
    Ondanks de hitte in de kamer hebben we vandaag een beetje langer geslapen. De rit was niet zo ver tot Barstow (290 miles). Om 8 uur 's morgens was het al 30°C en de asfalt was al gloeiend heet. Een redelijk versleten autostrade leidde ons richting Three Rivers waar we het Sequoia NP wilde meepikken. 3 jaar geleden hadden we de 1000 jarige reuzebomen al gezien aan de kust, maar dit was eigenlijk het bekende park. Het is 21 juni, begin van de zomer, en het park was enkel vandaag gratis toegankelijk. Wij met onze pas (80$) konden natuurlijk ook zo binnen.


    Het hele park wilden we niet doen, enkel tot aan General Sherman, de grootste onder de reuzen.
    Momenteel is men bezig een nieuwe weg aan te leggen, een titanenwerk in deze bergachtige streek en dit veroorzaakte oponthoud tot meer dan een uur ! We hadden nog geluk, slechts 15 min wachten en we mochten de "kunstwerken" passeren. In vergelijking met deze 1000 jarige bomen lijken de grote dennen slechts tanden stokers. Met een "voetprint" van meer dan 10 meter (dat is een omtrek van meer dan 30 meter !) en hoogtes van 70-80 meter voelen we ons maar kleine mensjes. 
    Ondertussen was het al 14 uur geworden en moesten we nog 400 km rijden, dus de terugweg terug langs de werken, maar dit viel ook mee. Bij het dalen van 2000 m naar normale hoogten steeg de temperatuur gestaag tot een aangename buitentemperatuur 41°C !  De laatste honderden km was door de woestijn met aan de rechterkant een NASA basis, een eindeloze vlakte met kleine struiken.
    In Barstow, het hotel hadden we 's avonds al via PC al geboekt, bereikten we rond 19 uur en het was nog steeds 40°C. Normale temperatuur zeiden ze en groener wordt het hier niet, alle gras waar niet gesproeid wordt was stro !
    Nog een frisse duik in het zwembad, aperitiefje en dan op zoek naar een restaurant. Om 20u30 gesloten, oei ... vlug een Buffet Chinees genomen anders konden we met lege maag naar bed.
    Morgen .... Las Vegas waar we tegen de middag al zullen aankomen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!