Reis USA 2011
Foto



Gastenboek
  • Ontmoeting in RevArte
  • Lieve groetjes
  • mr
  • Hugo en Diane
  • Reis USA 2011

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • xiaozhengmm66 (xiaozhengmm66)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • chanel handbags (xiaozhengm123)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • Moe (Dieter)
        op Dag 1 : vr 17-06-2011

  • Blog als favoriet !

    24-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7 : Do 23-06-2011
    Tussen de jackpots onze "Scrambled Eggs and French Toast" ontbijt genomen en klaar gemaakt om te vertrekken naar Winslow, Arizona.
    Uit Las Vegas rijden is een fluitje van een cent met een goed werkende GPS. Het was weeral 9u30 dat we de eindeloze woestijn introkken met temperaturen van rond de 37°C. Aan de Hooverdam was de autostrade volledig vernieuwd, die we 3 jaar geleden hebben zien aanleggen, ook de brug over de vallei was sinds april dit jaar af. De files die daar vroeger waren zijn nu volledig opgelost, dat is wel knap.



    De volgende honderden km waren eentonig en niet zo interessant, alles ros verbrand en desolate vlaktes.Vanaf Flagstaff kwam er meer beweging en denderden de ellenlange treinen door het landschap. Wel honderd wagons telkens met 2 containers boven elkaar opgestapeld en dat getrokken door 4 tot 5 diesel locomotieven.
    In Seligman gingen we van de autostrade om een stuk oude "Route 66" te volgen. Een echt cowboy-dorp met typische taferelen. In het plaatselijk saloon hebben we pikante "Buffolo wings" gegeten met een frisdrank geschonken in een soort confituurpotten, wel origineel vonden we ! De "garçon" was een manneke van 10 jaar, die nogal kordaat onze dranken kwam opnemen. De oude Route 66, die niet meer onderhouden wordt,  is tegenwoordig vervangen door de highway 40 die er parallel naast loopt, het pitoreske geraakt zo wel verloren.
    Voor Winslow, ons eindpunt van vandaag, hebben we de Meteoor krater nog gaan bekijken. Deze krater is ontstaan 50000 jaar geleden door een meteoorinslag en is, volgens de Amerikanen natuurlijk, de best afgetekende meteoor krater van de wereld. Het was toch de moeite om deze kleine omweg hiervoor te maken.
    Winslow is een klein dorp dat enkel nu bekend is geworden door het liedje van The Eagles "Take It Easy". Zoals de foto zegt : "Standing on the corner in Winslow Arizona" , wel daar heeft men zelfs een standbeeld gezet van een gitarist die daar staat te wachten tot ... enz ...



    Hier de clip van het liedje.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!