Reis USA 2011
Foto



Gastenboek
  • Ontmoeting in RevArte
  • Lieve groetjes
  • mr
  • Hugo en Diane
  • Reis USA 2011

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • xiaozhengmm66 (xiaozhengmm66)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • chanel handbags (xiaozhengm123)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • Moe (Dieter)
        op Dag 1 : vr 17-06-2011

  • Blog als favoriet !

    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 8 : Vr 24-06-2011
    Een karig ontbijt zoals verwacht in dit Super 8 motel, maar goed we zijn toch in Winslow geweest.
    Omdat de zon deze morgen beter stond dan gisterenavond, zijn we nog even langs de Corner gereden voor enkele fotootjes natuurlijk. Aan de overkant was een winkel met allerhande gadgets van The Eagles, waar we zeker iets moesten kopen als fan van het eerste uur.



    Onze route van vandaag, weer niet zover (295 km), ging door de Navajo streek, een bekende stam van de indianen. Hoe groot kan een land zijn ? Oneindige vergezichten met niets dan dor geblakerde  gewassen. Hoe kunnen indianen hier nog leven met enkele paarden en koeien ? De tipi's zijn ondertussen wel vervangen door primitieve woningen of stacaravans, met soms zonnepanelen !, maar buiten dat niets. Na 150 km kwamen we in bewoonde wereld, Tuba City, met een Navajo-museum. Hier zijn we binnen geweest waar het leven en de vier werelden van de indianen werd uitgelegd. Het was interessant maar eigenlijk zijn prijs niet waard (30$ : seniorenprijs !). In een lokale snackbar hebben we dan tussen de indianen een kleinigheid gegeten en een frisdrank gedronken.
    Verder naar Page kwamen we op bekend terrein, de baan die we 3 jaar geleden ook al hadden genomen, ongelooflijk hoe men dit nog zo goed kan herinneren ! Het Lake Powell zagen we al vanop 10 miles liggen en op onze rechterkant tussen het golfterrein het Marriott hotel, decadent hoe men hier morst met water in de woestijn, terwijl de indianen een beetje verder hun water in bidons moeten gaan halen aan de Coloradorivier !
    Ons Best Western hotel valt zeer goed mee behalve dat het zwembad juist in onderhoud is en we wel in het naburige hotel, ook een Best Western, moeten gaan zwemmen, morgen zou het in orde zijn ?
    In het steakhouse hiernaast hebben we gegeten en buiten op het terras nog kunnen genieten van de "sunset" en het prachtige panorama van de Glenn Canyon en het Lake Powell, zalig ... !
    Voor morgenmiddag om 13 uur hebben we al geboekt om met een boot 2,5 uur op het Lake te gaan varen tussen de steile rotsen van dit stuwmeer.
    We zitten hier op 1500 m hoogte en de temperatuur in de dag blijft schommelen tussen de 30-35°C.     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!