Reis USA 2011
Foto



Gastenboek
  • Ontmoeting in RevArte
  • Lieve groetjes
  • mr
  • Hugo en Diane
  • Reis USA 2011

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • xiaozhengmm66 (xiaozhengmm66)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • chanel handbags (xiaozhengm123)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • Moe (Dieter)
        op Dag 1 : vr 17-06-2011

  • Blog als favoriet !

    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 9 : Za 25-06-2011
    Ons Best Western hotel in Page is wel wat te groot voor de relatief kleine ontbijtruimte. Het was dus om 8 uur aanschuiven tussen de vele kleine kinderen die allemaal hun pancakes wilden bemachtigen. Eens een tafeltje gevonden, konden we ons continental breakfast verorberen, veel zoetigheid en weinig hartelijks, typisch Amerikaans zeker.
    Even langs de supermarkt voor nieuwe alcoholvoorraad en wat chips voor de vrouwkes, want morgen zitten we namelijk al in Utah en daar wordt geen alcohol geschonken in de restaurants !
    Een toertje door Page, een dorp dat nog maar bestaat sinds de constructie van de Lake Powell dam, gebouwd in 1957 en dat sinds 2008 al volledig vernieuwd is. Ze zijn ook fier op hun bijna kerkencollectie; op enkele km staan wel een tiental verschillende christelijke kerken naast elkaar !
    Het was 10u30 en voor we naar de plaats van onze boottocht op het Lake moesten, hadden we nog even de tijd voor een panoramisch zicht op het "Horseshoe Bend".
    Een prachtig uitkijkplaats waar de Colorado rivier een bijna 270° bocht maakt door de diep uitgesleten zandsteenrotsen. Met het blote oog ongelooflijk om zien maar met de camera veel te groots (zie foto), adembenemend !
    De ongeveer 1 km wandelweg er naartoe door het mulle zand ging niet zo vlot als verwacht, het was serieus klimmen en de zon brandde weer volop op ons bolletje ! (>35°C) 



    Maar we waren ruim op tijd voor onze boottocht en konden zelfs onze voetjes verfrissen in het plaatselijk zwembad van het resort. Om 13 uur stapten we aan boord van ons dubbeldek bootje met nog een 70 tal andere toeristen en gelukkig hadden we op het bovendek schaduwplaatsen, oef ...
    Lake Powel is een stuwmeer, één van de grootste van de USA, na de Hoover dam, en is nog maar vrij recent in gebruik. In 1960 was de stuwdam af en het heeft 17 jaar geduurd voor het gevuld was zoals vandaag ! Het is zeer belangrijk voor de steden Phoenix, Los Angeles en San Diego voor de water bevoorrading en ook voor de elektriciteit, maar dit was ondergeschikt voor de bouw ervan. Zonder deze dam hadden deze steden niet kunnen bestaan.



    Het was hier natuurlijk ook indianengebied van de Navajo's, de belangrijkste stam, maar ook zij delen nu mee in de voordelen van deze belangrijke toeristische streek. Vele indianen hebben hierdoor werk gekregen in de winkels, hotels en restaurants.
    Het was een dure 2,5 uur uitstap maar zeker zijn geld waard (270$ voor 4). Het eerste deel was meer een overzicht van de grootsheid van het meer, maar stilaan gingen we meer en meer in de vele canyons die op de duur zo smal werden dat de boot er onmogelijk kon draaien en met hoorngeschal aangaf dat we er waren voor de vele kleine bootjes die hier rondvaren !
    De prachtig uitgesleten zandsteenrotsen zijn ongelooflijk gevormd, zoals de Antilope Canyon, die we 3 jaar geleden ook hier in Page hebben bezichtigd. 



    Dit jaar is een recordjaar voor de sneeuwval en sinds april komt al het smeltwater in de Colorado rivier en dus ook in dit meer. Volgens berekeningen stijgt het water in het meer met 30 cm/dag !! Dus volgens onze foto's gaat het dan hoger dan het maximum peil uitkomen !
    Het was de moeite en morgen trekken we weer hoger naar Moab richting Yellowstone.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!