Reis USA 2011
Foto



Gastenboek
  • Ontmoeting in RevArte
  • Lieve groetjes
  • mr
  • Hugo en Diane
  • Reis USA 2011

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • xiaozhengmm66 (xiaozhengmm66)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • chanel handbags (xiaozhengm123)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • Moe (Dieter)
        op Dag 1 : vr 17-06-2011

  • Blog als favoriet !

    27-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10 : Zo 26-06-2011
    Deze morgen in Page, we wilden vroeg gaan ontbijten want gisteren waren er twee bussen met jongeren aangekomen, die waarschijnlijk vroeg verder trokken. Om 7u30 naar de ontbijtzaal en ja watte ... alles was bijna op, geen plaats en een hels lawaai ! Aan de balie vroegen we of we misschien in de naburige Best Western mochten gaan eten omdat het hier niet te doen was. We moesten het maar gaan vragen. OK, stoute schoenen aan en naar daar. Van de ontbijtboy ...no way, vraag het aan de balie en jawel we mochten met 4 aanschuiven aan de "hot breakfast".
    Redelijk vroeg waren we al op weg richting Moab, niet langs de gewone weg maar langs het rustigere indianengebied.
    Van Arizona reden we even verder Utah al binnen; de Mormonen staat. De staat heeft als bijnaam de "Behive state", zeer vrome mensen die alle alcohol verbannen. In Mexican Hat probeerden we al eens een snackbar en hier was al geen pintje te krijgen, enkel softdrinks ! Onze vrouwkes hadden al schrik dat ze in Utah geen alcohol zouden kunnen drinken, zoals we voor 3 jaar ook al eens een restaurant hadden gehad waar niets dan water te krijgen. 
    Monument Valley, een indianen park dat niet tot de nationale parken behoort,  daar zijn we langs gereden omdat we de gekende rotsformaties langs de baan eigenlijk ook al zagen. Vreemde rotsblokken die zo maar uit het vlakke landschap verrijzen, maar waar is door erosie al de rest van dit gesteente bleven ?



    Onderweg werd er dikwijls verwittigd voor overlopend wild, maar ja ... wild hebben we nog niet gezien op onze reis, tot we ineens op twee plaatsen langs de weg een dood hert zagen liggen, dus toch maar opletten !
    Telkens er ergens een autobus stopte mocht ge er zeker van zijn dat er mooie foto's te maken waren, vooral de Chinezen zetten alles in beeld en ze zullen thuis hun reis wel bekijken !



    Hoe meer we Moab naderden, veranderde het landschap volledig van dorre woestijn, die we al honderden kilometers gewoon zijn, naar vruchtbare vlaktes en veel meer bomen, er was ook meer water in de rivieren of reservoirs.
    Een hotel hadden we voor deze nacht nog niet vastgelegd, dus om 16 uur uitkijken voor een plaatsje. Het eerste Best Western hotel, was volzet, dan maar aan de overkant het volgende binnen gestapt, en dit maar genomen, de kamers worden in de toeristische plaatsen wel veel duurder.
    Arches Canyon zullen we morgenvroeg wel doen, nu zullen we maar wat uitrusten en een zwemmetje doen en vanavond, dit hadden we al in een andere blog gelezen, naar een zeer goed restaurant "Pasta Jay's" om de hoek.
    Inderdaad ... het was één van de betere restaurants van ons verlof en zelfs  ... lekkere rode wijn ! Op het terras hebben we lekker buiten gegeten in deze zwoele zomeravond.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!