Reis USA 2011
Foto



Gastenboek
  • Ontmoeting in RevArte
  • Lieve groetjes
  • mr
  • Hugo en Diane
  • Reis USA 2011

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • xiaozhengmm66 (xiaozhengmm66)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • chanel handbags (xiaozhengm123)
        op Dag 13 : wo 29-06-2011
  • Moe (Dieter)
        op Dag 1 : vr 17-06-2011

  • Blog als favoriet !

    29-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12 : Di 28-06-2011
    Vandaag is het een off-day die we ingelast hadden, ofwel blijven we in Springville, waar eigenlijk niks te zien is aan het Utah Lake, ofwel rijden we door naar Idaho Falls hetgeen toch veel belovender klinkt.
    OK ... lekker ontbijten rond 8 uur, het valt op dat we alsmaar minder en minder eten, bijgegeten zeker, en we vertrekken toch maar naar de staat Idaho, onze vijfde staat waar we doortrekken. Richting Salt Lake City is een drukke autostrade die men volledig aan het vernieuwen is, zeer breed en knap in beton aangelegd, toch weer geen Olympische Spelen zeker ? De zo gedisciplineerde Amerikanen van vroeger vegen er ook hun voeten aan en rijden veel sneller dan mag en slingeren, vooral de lange camions met twee en drie aanhangwagens, van de ene pand naar de andere, niet te doen ! Waarschijnlijk is de controle veel verzwakt in de grote steden.



    Het grootste zoutmeer van de USA, Salt Lake, is amper te zien vanaf de autobaan en lijkt ook geen toeristische trekpleister. In de brede vallei is er slechts één weg tot in Pocatello, een autostrade die kaarsrecht naar het noorden leidt. Van woestijn is hier niets meer te bespeuren, zeer waterrijke vlaktes met enorme velden met aardappelen. Idaho wordt ook de "Potato State" genoemd.



    Met deze Jaguar type E 4.2, die voor het hotel geparkeerd stond, hadden de vrouwkes liever rondgetoerd denk ik.

    Idaho Falls is een industriële stad met opvallend veel hotels en kerken, ook hier leven veel Mormonen zoals in Utah. Het Best Western hotel dat we hadden geboekt gisterenavond valt heel goed mee en ligt vlak bij de grote rivier met een kunstmatig aangelegde barage (dit zijn de Falls). Het waterverval is momenteel enorm door het overvloedige smeltwater en maakt een hels lawaai, hier produceert men 27 MW elektriciteit genoeg voor de helft van de stad.  
    Na een verfrissende zwempartij en wat zonnen hebben we vlug in een naburig cafeetje op het terras de "happy hour with appetisers" meegepikt hier een beetje verder en deze avond uitgebreid gaan eten in een chic restaurant "Rutabaga's", zeer exclusief en verfijnd.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!