Inhoud blog
  • Winkel
  • Het portaal van de Boterbloem Vroeger
  • " De winkel " Boterbloem " H Kant N° 167 Vroeger
  • "Huis Ella Michiels" H kant N° 165 VANDAAG
  • Winkel " Delhaize " H Kant N° 163 Vroeger
    Bergstraat Winkels H Kant

    15-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Saloon " H Kant N° 133 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vroeger was het hier een TV. winkel de man was specialist in het herstellen, maar de naam weet ik niet meer,  het was een winkel die goed marcheerde, maar door omstandigheden werd gesloten, en de man heeft daarna op de Oude God nog een mosselkot gehad.  Marcel Verlinden opende hier onder de naam " 't Saloon " hier de eerste boetiek in de Bergstraat.  Later had hij langs de overkan op N° A 118 een tweede winkel " Saloon bis ".  't Saloon voor heren was vroger waar nu 3 Tante Trien " is, maar heeft ook korte tijd in de Bergstraat geweest waar nu" Mooi" is.


    14-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Trndy Bags " H Kant N° 131 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor " Mooi " was hier " Trandy Bags ".


    13-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Mooi " H Kant N° 131 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier woonde vroeger  Jan Van Herck ( ° Heist 1889) samen met vrouw Valerie Van Woensel (Booischot 1889)  winkelierster.  ook schoenmaker Jos Vercammen die tussen 1954 en 1957 zijn geluk beproefde als schoenwinkelier. In 1997 begon de firma TV Video winkel "VE Electronic" met de verkoop  van het hele gamma telefoonsystemen.  Vandaag is hier " Mooi ".


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Mooi " Kado- & kleding H Kant N° 131 Vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    TV Video Hifi winkel Electronie in 1997 begon deze firma met de verkoop van het hele gamma hedendaagse telefoonsystemen.  Het pand is bewoond geweest door bezetter Jan Van Herck (°1889)en vrouw Valerie Van Woensel (° Booischot 1889) door schoenmaker Jos Vercammen die tussen 1954 en 1957 als schoenwinkelier, zijn geluk beproefde, daarna opende Clement Torfs er zijn fotozaak.Dan Kwam er Trenfy Bags, Vandaag is er " Mooi ".


    11-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Zeeman " Vroeger H Kant N° 129
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Meubel- en Antiekwinkel Brems werd Zeeman, na overname vandaag Tom Tailer


    10-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Tom Taylor " H Kant N° 129 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    René Brems(° Hallaar 1907+1996) en zijn vrouw  Bertha Verhaegen hadden hier hun Meubelwinkel. René was medestichter van de Heistse Nachtegaal.  Zoon Johnny Brems (° Heist 1934+ 2011)volgde vader op, hij specialiseerde zich in antieke meubelen en bijhorigheden.


    07-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Bart Smit " Speelgoed N° 127 H Kant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier was vroeger de winkel van irma van jos Vrancx Kindervoitures en speelgoed


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Winkel Vrancx " H Kant N° 127 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier zie je de winkel " Beto Mode " daar was vroeger de winkel van Jos Vrancx (° Hallaar Hallaar 1915)en zijn vrouw Irma Van Rooy( ° Hallaar 1815)  die een winkel had in speelgoed en kinderwagens en kindermode.
    Jos was de man van de operette bij de fanfare Rust Roest.  Hij was het meest gekend  voor zijn rol  in de operette " Drie Meisjes huis " waarin hij een uitzonderlijke vertolking speelde als Schubert aan de piano.


    06-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."The James " H Kant N° 125 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Omstreeks 1920 was hier de herberg " De Jachthoorn " open gehouden door Hubert Goovaerts(Heist1874)en zijn vrouw Maria Vetters(° Berlaar 1878) Zoon Victor Goovaerts volgde zijn vader op.De naam van deze herberg was vermedelijk gekozen door notaris De Bie, die eigenaar was van her huis,en een vzewozd jager was.  Vader en zoon Goovaerts fienden bij zijn jachtpartijen  mee te gaan als trakkers.  Later kreeg de herberg een andere naam " De Nachtegaal "  Uitbaters waren Emiel De Smet(° Putte 1907 + 1973 en zijn vrouw Maria Nauwelaerts ( ° Heist1912+ 1990). Het huis werd afgebroken, en toen kwam " de James.


    05-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."'t Spieke " café H Kant N° 123 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op deze plaats woonde vroeger Jules Torfs(° Heist op den Berg 1886) en zijn vrouw Maria Brems (°Hallaar1890) hij was schrijnwerker en herbergier. Hij was gekend als Jules van de Metser.  Hij gaf zijn herberg de naam " In het truweel." Het huis werd later afgebroken, en het Spieke verschijnt, café waar ook het duivenlokaal was.


    04-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." La Cita" H Kant N° 125 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier was omstreeks 1920 herberg " De Jachthoren " opengehouden door Hubert Goovaerts (° Heist 1874) en vrouw Maria Vetters (° Berlaar 1878)  Zoon Victor Goovaerts volgde vader op.

    De naam van deze herberg werd vermoedelijk gekozen door Notaris De Bie, die eigenaar was, en een verwoed jager, Vader en zoon Goovaerts gingen bij de jachtpartijen van de Notaris mee als trakker .  Later kreeg de herberg een andere naam " De Nachtegaal " de uitbaters waren ( Emiel De Smet(° Putte 1907 + 1973) en zijn vrouwMaria Nauwelaerts (° Heist 1912 + 1990).
    Het huis werd afgebroken, en dancing James kwam er. Waarvan ik hier de foto heb spijtig dat ik geen foto heb van de herberg hiernaast de Jachthoorn.


    29-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Zaal Elo "" Zaal Plaza " H Kant N° 121 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier was vroeger  het arbeidsbemiddelingskantoor VDAB T interim. In 1997 werd dit pand op de hoek van de Kattestraat afgebroken, een appartementsblok kwam in de plaats.  Vroeger was er een herberg " Elo"  en zaal " Elo", met ingang in de kattestraat, de zaal ELo werd Cinema Plaza Vandaag is het Heists Kamertoneel er.


    28-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Hair Madness " H kant N° 121 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier de onderste  Foto " Hairmadness " wat er Vandaag is.  De bovenste  Foto Met in de Kattestraat Cinema " Plaza " en in de Bergstraat was het toen " Café Plaza van vroeger, heel vroeger was het Café Elo en zaal Elo..  Na zaal Elo en ciné Plaza is er nu Het Kamertoneel.


    25-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jef Verlinden en vrouw Kerkstoel hebben hier heellang geleden een textielwinkel gehad,  Stan Verbeeck - Truynens is hier begonnen met zijn muziekwinkel, hier heb ik mijn eerste platen gekocht. Ook "Ladys" heeft hier winkel geheven. Apotheker Liekens is ook hier begonen, de twe winkels zijn later verhuisd naar de overkant.Vandag is hier Ijsdalon " Marcaro.

    Voor enkele maanen i 2021 is Marcaro geen ijssalon meer, maar wel

                       WIJN-EN KOFFIEBAR


    24-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. " Ladie's Kleding H kant N° 113 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier woonde vroeger De preter - Aerts


    23-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." De Standaard " boeknwinkel H Kant N) 115 - 117 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Remi Van den Broeck (° Booischot 1894) gehuwd met Leopoldina Aerts(° Beerzel 1902+ 1962) startte in dit huis omtrent 1930 een bakkerij.  In 1960 werd de bakkerij overgenomen door  Guido Vandervelden en vrouw Bellens. Zij bouwden een nieuwe bakkerij aan de overkant waar vandaag speelgoed winkel " Elfjes & Draken is, hier kwam er een wasserij, nadien schoenwinkel Vandaag is er "Standaard Boekenwinkel. Tot 1997 was er ook een schoenherdtellingsdedrijf " Mister Minit.


    20-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Promo " Kleding H Kant N° 111 - 113 Broeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als Promo er een tijd was verandere het van naam   "Bel & Bo "  was het een naamverandering of andere winkel wie zal het weten.


    19-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Bel 1 Bo " H Kant N° 113 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In dit huis woonde na de eerste wereldoorlog ( Louis De Raet(° Hallaar 1882) gehuwd met Catharina Tijs(° Heist 1885)  AlsToke De Raet zal zij lange tijd kruidenierswaren en textiel verkopen.  Nichtje Margriet Larcin ( ° Heist 1910 + 1996) werd bij hen grootgebracht en zal de textielzaak verder zetten.  ze had trouwplannen met handelsvertegenwoordiger Victor Perre(° Mechelen 1906)als de tweede Wereldoorlog uitbrak;Victor Vluchtte naar Engeland  het huwelijk heeft dan plaats gehad in 1948.  dan kwam er Lady's. In de andere heft van het huis is sinds enkele jaren een bihhuis van Hairclubs " Dirk De Witte gevestigd.

    In het tweede deel van het huis was vroeger textiel " In de Cité " gevestigd, van jos Stordeur(° Heist 1903 + 1940) die gehuwd was met Eliza Smolders(° Deurne 1907+1992)  jos was bediendebij de rechtstreekse belastingen en secretaris van de vereniging voor Vreemdelingeverkeer dit is de huidige dienst toerime).


    18-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Ladie's " boetiek H Kant N° 109 - 111 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Na de eerste Wereldoorlog woonde hier Louis De Raet ( ° Hallaar 1882) en gehuwd met Catharina Thijs(° Heist 1885) Als Toke de Raet zal zij lange tijd kruidenierwaren en textiel verkopen. Nichtje Margareta Larcin(° Heist 1910+ 1996) werd bij hen grootgebracht, en zal de textiel voortzetten.  Er kwam Ladie's, en in de andere helft van het pand was er een bijhuis van " Hairclubs Dirk De Witte. een coiffeurssalon voor Dames en Heren.  De Kledingwinkel Va Margeritte was een van de beste en mooiste winkels die er in de straat ooit geweest zijn.


    17-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Jong Club "Sportwinkel H Kant N° 107 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In dit pand heeft Remy Delbroeck (°Kwaremont 1894 + 1979) gewoond samen met zijn vrouw Cecilia Mortelmans (Kerkom ° 1897 - + 1991) zuster van August Mortelmans onze Belgische kampioen beroepsrenners. Remy was naast velomaker en bergier de drijvende kracht achter al de koersen in Heist.  meestal was het vertrek en aankomst voor zijn deur.  Dochter Georgette Delbroeck(°Heist 1925) huwde Alfons Van Hoof. Hij zette de zaak van zijn schoonvader verder, bij zijn overlijden werd de rijwielzaak opgedoekt, en schakelde  Georgette samen met haar zuster Maria Delbroeck( ° Heist 1926) over op kinderkledij.  Als zij op pensioen gingen nam Jozef Wijns en zijn vrouw Van Loo de winel over, kinderkleding werd aangevuld met sportkledij, en de winkel kreeg de naaml  " Jong Club."  .                            




    Zoeken in blog


    Startpagina !

    Startpagina !

    Categorieën

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!