| 
Minestrone soep Ingrediënten: 1 ajuin
 1 wortel
 1 teentje knoflook
 olie
 1 blokje groentebouillon
 3 rijpe tomaten
 1 courgette
 100 gram prinsessenboontjes
 1 blik witte bonen of flageoletbonen
 50 gram vermicelli
 zout
 zwarte peper
 
 Bereiding:- Schil de ajuin en de wortel en snij ze in blokjes. Schil de knoflook en snipper hem fijn.
 
 - Doe olie in een kookpot en stoof de knoflook, ajuin en wortel tot de ajuin glazig wordt. Voeg 1,5 liter warm water en het bouillonblokje toe.
 
 - Verwijder de uiteinden van de prinsessenboontjes, was ze, snij ze in korte stukjes en voeg ze toe.
 
 - Was de tomaten en de courgette, snij ze in blokjes en voeg ze toe. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen.
 
 - Giet de witte bonen of flageoletbonen af en voeg ze toe. Laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
 
 - Voeg de vermicelli toe en laat koken tot de vermicelli gaar is.
 
 Extra tips:
 Eigenlijk bestaat er geen vast recept voor minestrone. Je kan ook andere groenten gebruiken zoals erwtjes, selder, prei of aardappelen.
 Lekker met lookbroodjes en gemalen parmezaanse kaas. (br.hln)
 
 
 
 
 
 |