Zeven lekkernijen mét gezonde effecten
Spinazie: goed voor het hart.
Walnoten: proteïnen, vezels én omega 3.
Zalm.
Blauwe bessen.
1) Spinazie Weinig calorieën, veel voedingsstoffen
en het zou kanker, hart- en vaatziekten en katarakt tegengaan. Spinazie
kan je zowel warm eten als koud verwerkt in een salade.
2) Walnoten Walnoten
barsten van de proteïnen, vezels, vitamine E en omega-3. Eet een
handjevol per dag. Kan je ook verwerken in salades en pastarecepten.
3) Honing Gebruikt
als zoetstof, of als middel tegen keelpijn of darmproblemen: honing kan
op veel momenten ter hulp komen. Honing werkt als antioxidant ook tegen
de giftige vrije radicalen. Hoe donkerder de honing, hoe meer
antioxidanten het bevat.
4) Zalm Vooral wilde zalm valt te verkiezen, voor de extra proteïnen enb omega3-vetten.
5) Havermout Vezels
zijn van cruciaal belang voor de afname van het cholesterolniveau, wat
de kans op hart- en vaatziekten doet afnemen. Extra voordelen: de
antioxidanten.
6) Pure chocolade Anti-oxidanten,
en het helpt de bloeddruk verlagen: is er een betere reden om chocolade
te eten? Let wel: omdat chocolade ook veel vet bevat, mag je genieten
met mate. Bovendien gelden deze 'gezondheidseffecten' enkel bij (zeer)
donkere chocolade. Het goede nieuws is: in een kleine portie kan je
dagelijks van chocolade genieten.
7) Blauwe bessen Blauwe
bessen zijn hét zomerfruit. Je kan ze eten bij je ontbijtgranen,
yoghurt, in smoothies of in fruitsla. Ze smaken vrij zoet en barsten
van de anto-oxidanten en bevechten de veroudering en verbeteren de
urinale gezondheid en motorieke vaardigheden. (edp)(br.hln)
|