© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Onze kleinkinderen

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Onze Pluskleinkinderen

June

Yntse en Senne

Mijn 3 mannen

Happy Familie

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
09-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstand
Om het hart te laten spreken,
moet het verstand soms zwijgen
Ps:Vanaf dinsdag zal ik een 10tal dagen afwezig zijn
We trekken er even op uit met onze mobilhome
We overnachten niet altijd op campings
daar is er meestal geen internet
Zodra het mogelijk is ,kom ik zeker eens langs 

» Reageer (81)
04-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stormachtige dagen
Een liefde, hoe succesvol ook,kan niet altijd perfect zijn:
zelfs de mooiste zomer heeft stormachtige dagen

» Reageer (23)
28-08-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben honden schuldgevoel?

Honden lijken soms enorm schuldbewust te kijken - zeker als ze kattekwaad hebben uitgehaald. Op internet zie je vaak grappige filmpjes van honden die schuldig kijken als ze iets stouts hebben gedaan. Maar hebben honden ook echt bewust schuldgevoel? En wat moet je wel en absoluut niet doen als je hond schuldig kijkt?

Honden hebben net als mensen emoties. Ze kunnen blij, boos bang of verdrietig zijn. Je kunt die emoties ook herkennen aan de lichaamstaal van de hond. Een boze hond kan zijn tanden laten zien. Een blije hond kan kwispelen. Een angstige hond kan zijn oogwit laten zien en gapen. Emoties zijn automatische reacties: het is een soort instinct.

Hebben honden ook een gevoel van goed en kwaad? Nee, dat niet. Wij mensen zijn ons erg bewust van moreel gedrag. We vinden het belangrijk dat we ons goed en vriendelijk gedragen, dat we respect hebben voor anderen, dat we niet stelen, niet schelden enzovoorts. Honden hebben dit systeem van normen en waarden niet. 

Honden varen meer op instinct. Als zij bijvoorbeeld iets kapot maken, dan zijn ze zich niet bewust dat ze iets 'verkeerds' doen. Natuurlijk, een hond kan bepaald gedrag worden aan- of afgeleerd. Echter volgen ze dan simpelweg commando's op waar ze voor worden beloond. Een hond maakt geen morele keuzes. Simpel gezegd: als een hond iets sloopt doet hij dat niet om stout te zijn, daar is hij helemaal niet mee bezig. Een hond volgt zijn instinct.

Schuldgevoel of angst?

Maar honden zijn wel enorm gevoelig. Honden reageren dan ook vaak op veranderingen in ons menselijke gedrag. Zijn lichaamstaal kan dan in menselijke ogen er 'schuldig' uitzien.

Stel je deze situatie voor: Een hond heeft in huis geplast. Je komt thuis, je ziet dat en je wordt boos op de hond. Je stem gaat omlaag en zegt: 'Wat heb jij nu weer gedaan! Waarom heb je dat kapot gemaakt?'. Een hond is gevoelig voor jouw lichaamshouding, verandering in intonatie en hoort aan jouw stem dat je niet blij bent. Maar hij weet niet waarom! Het sloopgedrag is uren eerder gebeurd en hij koppelt dat niet aan jouw boze bui. De hond is verward en vind het niet leuk dat zijn lieve baas boos is. Daarom laat hij stress-signalen zijn: zijn ogen draaien weg, oren gaan plat omlaag, de staart omlaag, misschien hijgen of gapen enzovoorts. Deze lichaamstaal kunnen wij interpreteren als schuldig kijken maar in werkelijkheid is de hond angstig of gestrest. 

De volgende keer dat de hond per ongeluk wéér in huis plast, dan kan een hond al bang zijn dat je boos wordt. Niet omdat hij begrijpt dat hij iets fouts heeft gedaan maar omdat hij de plas in huis koppelt aan de boze bui van de baas. Hij is bang en gaat zich misschien al verstoppen, trillen, in een hoekje zitten etc. Dit is geen schuldgevoel, dit is angst voor iets dat hij niet goed begrijpt.

Een bange hond houdt zijn oortjes plat, eventueel duikt hij ineen, laat oogwit zien en likt de lippen of gaapt.

Wat moet je doen als een hond 'stout' is geweest?

Allereerst moet je een hond nooit straffen. Zoals gezegd hebben honden geen normen en waarden en begrijpen zij niet als zij stout zijn geweest. Wel kun je ongewenst gedrag corrigeren, mits je dit op precies hetzelfde moment doet als het gedrag. Bijvoorbeeld: een hond kauwt op een schoen. Als je dat ziet, grijp je in: je zegt 'nee', haalt de schoen weg en geef je hond er iets voor in de plaats waar hij wel op gaat knagen, en je beloont hem 'braaf'. 

Is het ongewenste gedrag al voorbij, dan kun je dit gedrag niet meer corrigeren. Een hond heeft geen taalsysteem zoals wij en we kunnen daarom een hond niet iets laten inzien over wat er in het verleden is gebeurd. In plaats daarvan is het belangrijk om te achterhalen waaróm de hond het ongewenst gedrag heeft vertoond.

Veel sloopgedrag komt voort uit stress, verveling, frustratie. Ga eens na: waarom kan mijn hond zich onprettig voelen? Als een hond te weinig aandacht, stimulans en uitdaging krijgt dan ligt verveling op de loer. Sloopgedrag is voor een hond een manier om zijn stress te ontladen. Zorg dat je hond voldoende aandacht en uitdaging krijgt.

Poept of plast jouw hond in huis? Ga eens na hoe dat komt. Check allereerst of je hond vaak genoeg naar buiten kan om zijn behoefte te doen

Misschien is er een medische oorzaak dat je hond in huis plast. Raadpleeg bij twijfel de dierenarts. Maar word nooit boos op je hond! Een hond poept of plast nooit voor zijn plezier in huis. Honden willen hun eigen nest absoluut niet vervuilen, veel honden plassen en poepen zelfs niet graag in hun eigen tuin. Geef de hond dus voldoende gelegenheid om lekker buiten te wandelen. 

Wanneer een hond geen angst meer hoeft te hebben voor zijn baas kan de band tussen hond en de men enorm sterk worden. Wanneer je de lichaamstaal niet met een menselijke bril maar vanuit de hond leert 'lezen', kun je een band opbouwen met je hond die gebaseerd is op vertrouwen en vriendschap. En daar zullen jullie allebei nog lang plezier van hebben!

Toelating tot publicatie van pawshake https://nl.pawshake.be/blog/hebben-honden-schuldgevoel


» Reageer (14)
26-08-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige taal
De stilte is nog steeds een prachtige taal,
die weinig mensen kennen

» Reageer (18)
21-08-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ware stilte
De ware stilte is niet zonder geluiden,
maar zonder gedachten

» Reageer (21)
19-08-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur
Als iemand echt van de natuur houdt,
vindt men overal schoonheid.

» Reageer (15)
14-08-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom stinkt mijn hond?

Sommige honden kunnen wel sterk ruiken. Die typische hondengeur ruik je extra goed na een flinke bui of zwempartij, en dat is volkomen normaal. In principe 'stinkt' een gezonde hond dan ook niet. Wordt de lucht écht onaangenaam, dan kan er dus iets aan de hand zijn. We vertellen je alles over de geur van een hondenvacht en wat je moet doen als de vacht gaat stinken.

Welke rassen stinken soms?

Hoe de vacht van een hond ruikt, verschilt per individuele hond en per ras. Mopshonden, Cocker Spaniels en Retrievers hebben vaak een sterke geur.

Andere honden zoals Poedels, Akita's, Shi Tzu's of Windhonden stinken niet en zijn soms bijna geurloos.

Sommige hondenrassen hebben ook een wat vettigere vacht, die een beetje 'afgeeft' als je ze aait: dat zie je vooral bij Retrievers en andere waterhonden. Zij scheiden wat meer talg af om hen te beschermen tegen vocht en kou. 

Waarom stinken honden?

Hoewel wij zelf vinden dat gezonde honden helemaal niet stinken, heeft de hond wel een eigen, natuurlijke lichaamsgeur. En die heeft ook een functie: honden verspreiden hun individuele lichaamsgeur om te laten merken aan de omgeving 'dit ben ik' en om hun territorium af te bakenen. Honden scheiden die geur vooral uit rondom de oren en via de voetzolen: vandaar dat veel honden hun 'voetjes afvegen' na een plasje. Ze wrijven dan gewoon hun geur over de aarde. Honden hebben ook klieren in en rondom de oren die een geur afgeven. Als de hond gezond is ruik je dat wel, maar stinkt het niet. Beginnen de oren echt vies te ruiken, dan kan dat duiden op een bacterie- of schimmelinfectie.

Lekker stinken: rollen in de viezigheid 

Veel honden vinden het heerlijk om te rollen in stinkend spul zoals rotte vis en andere dode dieren, maar ook in poep of verrot voedsel. De meest voor de hand liggende verklaring is dat ze dit gewoon lekker vinden ruiken.

Honden beleven geur heel anders dan wij mensen. Wij houden misschien van parfum- en bloemetjesluchten, maar een hond heeft daar een afkeer van. Een hond die gewassen is met een geparfurmeerde shampoo, zal zich daarna ook het liefste weer lekker rollen in de viezigheid om dat 'onnatuurljike' geurtje weg krijgen.

Rollen in de viezigheid heeft daarnaast te maken met het instinct. Van oudsher heeft het een tactisch voordeel om niet als een prooi te ruiken, zodat de vijand misleid wordt. Een lekkere geur van een stinkend karkas is daar heel geschikt voor... Wil je de hond na zo'n rolpartij wassen, gebruik dan een geurloze hondenshampoo. Helemaal voorkomen dat je hond in de viezigheid wil rollen kun je helaas niet, wel kun je leren te herkennen wanneer hij dreigt te gaan rollen en hem zo tijdig afleiden en het gedrag stoppen. 

Help! De vacht van mijn hond stinkt

Stinkt de vacht van jouw hond meer dan gebruikelijk? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst de vachtconditie zelf. Bij honden met een langere vacht en honden die veel zwemmen kunnen bacteriën en schimmels zich ophopen. 

Een goede vachtverzorging door regelmatig borstelen, het verwijderen van vuil en overtollige haren kan dit vaak voorkomen. Ook het schoonhouden van de buitenkant van de oren en het eventueel wegknippen van overtollig haar zorgt dat de oren kunnen 'ventileren' en bacteriën en schimmels minder kans krijgen. Het (te vaak) wassen van je hond met shampoo werkt vaak juist averechts, het verstoort de natuurlijke balans van de huid waardoor de vacht juist sneller extra vettig wordt.

Lekker kroelen ter inspectie

Door regelmatig de vacht van je hond te borstelen en te aaien zorg je gelijk voor een regelmatige inspectie. Zo kun je tijdig huidproblemen zoals schilfers, infecties en ongedierte zoals teken en vlooien op het spoor komen. Een vacht die echt stinkt kan ook duiden op onderliggende problemen zoals voedselallergie, een teveel aan afvalstoffen (slechte voeding), schildklierproblemen, een verminderde weerstand of andere interne gezondheidsproblemen. Stinkt de vacht van je hond structureel? Ga dan zeker even langs de dierenarts. 

Heb je een wat oudere hond? Dan kan het zijn dat de vacht wat sterker gaan ruiken dan vroeger omdat zijn weerstand en lichamelijke processen wat achteruit gaan. Lever en nieren werken wat minder waardoor de huid wat meer afvalstoffen gaat uitscheiden, en dat ga je ruiken. Maak je niet te veel zorgen maar blijf wel in de gaten houden of je hond geen andere tekenen van ziekte of pijn vertoont. 

We houden natuurlijk van álle honden, en ook van die gezonde hondenlucht Ben je er toch niet zo'n fan van? Houd dan de omgeving van de hond extra goed schoon. Op die plaatsen blijven vaak haren en huidschilfers hangen waar bacteriën en schimmels kunnen woekeren. Was regelmatig zijn kussens en dekens (met parfumloze wasmiddel). Maak ook de vloeren en muren in de omgeving van de honden schoon met eco-schoonmaakmiddel. Op die manier blijven vieze geurtjes langer weg.

Met toelating van pawshake  https://nl.pawshake.be/blog/waarom-stinkt-mijn-hond


» Reageer (15)
12-08-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Origineels
Iets origineels is moeilijk te vinden,
maar gemakkelijk te herkennen

» Reageer (18)
07-08-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Focussen
Mensen focussen zich vaak op de fouten die je hebt gemaakt,
zonder eens na te denken over die van henzelf

» Reageer (16)
05-08-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijdschap
Een simpel lief woord,
kan een hart vervullen met blijdschap

» Reageer (12)
31-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom katten altijd op hun pootjes terechtkomen

In 1987 maakte een Amerikaanse studie gewag van een kat die 32 verdiepingen naar beneden viel. Het dier overleefde de val en kwam ervanaf met een gebroken tand en een klaplong, en na 48 uur mocht het beestje weer naar huis. Natuurlijk had de poes vooral enorm veel geluk, maar er zit ook een wetenschappelijke uitleg aan vast: katten overleven veel vaker een hoge val dan andere dieren, en dit is waarom.

Als je hond uit het raam van de tiende verdieping valt, is die ten dode opgeschreven. Heb je echter een kat in huis, dan is de kans veel groter dat je achteraf nog een levend huisdier hebt. Het onderzoek in 1987, waarbij gegevens van dierenartsen in New York werden verzameld, concludeerde dat 90 procent van de katten een hoge val overleeft. Slechts 37 procent van de dieren was in levensgevaar.

Het is een fenomeen waar de wetenschap zich al even het hoofd over breekt. Je kan het immers moeilijk ethisch noemen om katten uit gebouwen te gaan gooien, dus het verschijnsel bestuderen is niet gemakkelijk. Toch kunnen we na al die jaren een aantal conclusies trekken: er zijn namenlijk verschillende factoren die de overlevingskans van een kat verhogen tijdens een hoge val.

1. Minder druk
Katten hebben een grote lichaamsoppervlakte in vergelijking met hun relatief lage gewicht. Daardoor krijgt hun lijf minder druk te verwerken als ze landen, omdat de kracht over een groter gebied verdeeld wordt.

2. Katten vallen trager:
Door dat lage gewicht en de grote lichaamsoppervlakte heeft de luchtweerstand ook meer invloed op een kat dan pakweg op een mens. De dieren bereiken sneller hun terminale snelheid: de maximale snelheid die een vallend voorwerp bereikt en vanaf dan aanhoudt. Die ligt veel lager dan bij zwaardere wezens: de gemiddelde kat zal tijdens een val een maximale snelheid van ongeveer 100 km/u bereiken. Bij de mens is dat algauw het dubbele. Katten vallen dus trager en landen aan een lagere snelheid.

3. Goede reflexen
Omdat katten veel tijd doorbrengen in bomen, heeft evolutie ervoor gezorgd dat ze goed beschermd zijn tegen een val. Net zoals alle dieren die in bomen leven, hebben ze bliksemsnelle reflexen ontwikkeld. Ze voelen zeer snel dat ze vallen en weten instinctief waar de grond is. Met een snelle kronkeling zorgen ze ervoor dat ze altijd op hun poten landen, al heeft de kat daarvoor wel tijd genoeg nodig. Dat is de reden waarom een kat meer kans heeft om een hoge val te overleven dan een lage.

4. Gespreide poten
Tijdens de val zullen katten hun poten ver uit elkaar spreiden. Hierdoor maken ze hun lichaamsoppervlakte zo groot mogelijk en heeft de luchtweerstand nog wat meer vat op hen. Wetenschappers vermoeden dat dit de val nog meer vertraagt.

5. Goed gebouwd
De poten van een kat zijn lang en zeer gespierd, net omdat ze gemaakt zijn om in bomen te klimmen. De sterke ledematen werken als schokdempers en zullen de energie van de landing goed kunnen absorberen, waardoor de kans kleiner is dat er gebroken botten aan te pas komen. Ze hebben ook gewrichten die een klein beetje naar buiten kunnen buigen, om de krachten die erop inwerken nog wat meer te verminderen.

6. Veel geluk
Katten die van meer dan een paar verdiepingen vallen en dat zonder veel erg overleven, hebben ook gewoon enorm veel geluk. Naar alle waarschijnlijk komen er wel enkele breuken, tandproblemen en longschade aan te pas. Vele huiskatten zijn ook te dik en krijgen niet genoeg beweging, waardoor hun reflexen vertragen en de luchtweerstand minder effect heeft. Moraal van het verhaal: je kat is goed gewapend tegen een hoge val, maar dat wil niet zeggen dat je je raam op de veertiende verdieping moet laten openstaan.


» Reageer (13)
29-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine dingen
Geniet van de kleine dingen,
ooit komt de dag dat je terugkijkt
en ziet hoe groot ze waren

» Reageer (12)
24-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluk
Geluk,
dat is de kracht om de dingen te laten zien zoals ze zijn

» Reageer (13)
22-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn
Mensen zijn als goede wijn.
Als ze beter worden door te veranderen,
dan zijn ze van buitengewone kwaliteit

» Reageer (10)
17-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geloof het of niet maar deze honden verdienen meer dan u

Chloe is maar half zo groot als een doorsnee Franse buldog, Toast pakt iedereen in omdat haar tong altijd naar buiten hangt en Potato komt voortdurend verrassend uit de hoek met zijn outfits. Al deze honden hebben een heel eigen persoonlijkheid en dat heeft hen geen windeieren gelegd op Instagram, waar ze tot een miljoen volgers hebben. En dat doet de kassa rinkelen.

Waarschijnlijk een van de succesvolste is Manny The Frenchie. De Franse buldog werd bekend door zijn dutjes in de gootsteen. “Dat begon viraal te gaan en verscheidene celebs begonnen hem te volgen”, zegt zijn baasje Jon Huang. “Van de cast van Glee tot Snoop Dogg en Martha Stewart.”

Hij kwam intussen al op het populaire ochtendprogramma Good Morning America (ABC) en kan de aanbiedingen van grote merken om hem te sponsoren niet bijhouden. Hij rondde onlangs dan ook de magische kaap van het miljoen volgers en dat maakt van hem een belangrijke influencer.

Een andere Franse buldog die de wind in de zeilen heeft, is Chloe. Haar kleine figuur kan op de bewondering rekenen van haar meer dan 175.000 volgers en dat maakte dat ze al flink wat deals kon sluiten in de schoonheids- en modebranche. Of toch haar baasje Loni Edwards, die een agentschap opzette - The Dog Agency - dat dieren begeleidt die online bekendheid verwierven

En dan is er Toast, een Cavalier King Charles-spaniël die uit het asiel werd gered. Haar tanden waren verrot en moesten allemaal getrokken worden, waardoor haar tong nu voortdurend naar buiten hangt. Het internet was er meteen gek op. Resultaat: 378.000 volgers op Instagram, een boekendeal, allerlei merchandising en zelfs een modecampagne. Ook zij wordt begeleid door Loni Edwards.

Wat deze influencers kunnen verdienen via sponsoring, is onder meer afhankelijk van hun aantal volgers. En het kan oplopen, als we Edwards mogen geloven. Een hond als Manny kan volgens haar tussen de 10.000 en de 15.000 dollar verdienen per gesponsorde post. “Honden met een paar honderdduizend volgers verdienen 3.000 tot 5.000 dollar per gesponsorde post.”

En daarmee spelen ze op hetzelfde niveau als mensen, waarover Forbes in april nog schreef dat ze met 100.000 volgers ongeveer 5.000 dollar kunnen verdienen per post.

Model
Wie dacht dat de sponsoring alleen maar om dierenproducten draaide, is mis. Integendeel. Toast is bijvoorbeeld vooral bekend als model en stond in het look-book van Karen Walker voor de lente van 2015, waar ze de zonnebrillencollectie aanprees. Ze was op posters in het hele land te zien

“Veel merken waarvoor huisdieren werken zijn op mensen gericht en dat is niet vreemd”, aldus Edwards. “Dieren ontlokken een veel grotere betrokkenheid en iedereen kan zich er verbonden mee voelen, los van je achtergrond. En dat beperkt zich trouwens ook niet tot mode. Toast heeft bijvoorbeeld ook deals met Febreze en Swiffer.”


» Reageer (9)
15-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spontaan vertrouwen
Spontaan vertrouwen geven daagt de mensen uit,
verder te gaan dan dat, wat men kan zien

» Reageer (14)
10-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iemand
Er is altijd iemand die om je geeft.
Misschien zonder dat je het weet

» Reageer (14)
08-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kern
Zelf handelen en niet ondergaan,
dat is de kern van alles dat aangenaam is

» Reageer (14)
03-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdieren beschermen: 6 tips tegen de warmte

De meeste dieren kunnen niet zo goed zweten zoals wij. Oververhitting, ziekte en uitbraak van zomerkwaaltjes liggen op de loer. Hoe houd je jouw huisdier koel deze dagen? 6 verkoelende tips voor alle huisdieren.

1: Geef toegang tot koele plekken

Zorg dat je huisdier altijd een schaduwplek heeft, en laat hem in huis rustig zijn eigen, koele plekje opzoeken. Zorg ook dat het hok van je knaagdier of vogel op een koele, schaduwrijke plek staat en hang een vogelkooi niet te hoog. 

Voor je knaagdieren kun je zelf koelelementen maken door bijvoorbeeld een tegel die in de koelkast heeft gelegen in zijn hok te leggen, of een natte witte doek over het hok te hangen. Konijnen kunnen erg slecht tegen de warmte. Laat ze bij voorkeur buiten het hok in de tuin hun eigen koele plek opzoeken. 

Voor honden heb je ook speciale koelmatten te koop, maar de kwaliteit daarvan is erg wisselend, zorg dat je een koelmat koopt die niet snel lek gaat. Anders kun je ook koelelementen maken door een flesje water in de vriezer te leggen.

Ga je met je hond wandelen, kies dan een schaduwrijke uitlaatplek. Het strand kan voor honden die graag zwemmen een feest zijn, maar er is geen schaduw te bekennen. Zoek bossen op of schaduwrijke parken met zwemwater. Let ook op met asfalt: donker asfalt kan razendsnel heet worden en de pootjes van je hond verbranden

2: Vermijd intensieve inspanning overdag

Honden hebben sneller last van de warmte dan wij, dus vermijd lange en intensieve wandelingen. Plan de lichaamsbeweging in de vroege en late uurtjes van de dag als het koeler is. Laat de hond niet naast de fiets rennen, maar let op zijn lichaamstaal en laat hem zelf het tempo bepalen.

Sommige honden kennen hun eigen grenzen niet goed, dus zorg jij ervoor dat hij op tijd rust houdt. Apporteer- en renspelletjes kunnen alleen op de koele momenten van de dag, of ergens waar er fris zwemwater is.

3: Zorg dat je dier genoeg drinkt

Zorg ervoor dat je dier genoeg drinkt. Dat betekent dat er altijd vers drinkwater beschikbaar moet zijn, dus ook onderweg! Gebruik liever geen ijskoud water, daar kunnen honden misselijk van worden. Ben je toch bang dat je huisdier niet genoeg drinkt? Doe een beetje water door het natvoer van je hond of kat waardoor het een 'soepje' wordt! En zet het waterbakje van je kat niet bij zijn etensbak of kattenbak in de buurt: een kat drinkt liever op een aparte plek.

Geef knaagdieren en andere dieren die graag planten eten regelmatig verse, waterrijke snacks zoals komkommer en wortel. En voor honden is een ijsblokje een heel leuke traktatie / speelgoed! Maak het ijsklontje wel eerst nat met koud water zodat de tong van je hond er niet aan vast gaat plakken

4: Kam de vacht

Een extra borstelbeurt is een goede manier om de ondervacht van je hond of kat uit de dunnen. Zo komt er meer lucht in de vacht. Bedenk wel dat kortharige honden met een lichte vacht en bijvoorbeeld naaktkatten ook kunnen verbranden! Er zijn speciale zonnebrandcrèmes voor dieren te koop, evenals UV-kleding voor honden en katten.  Maar vermijd altijd sowieso dat je dier lang aan de zon wordt blootgesteld.

5: Let op hygiëne

Met dit warme weer groeien bacteriën en algen volop. Let daarom ook voor je huisdieren goed op hygiëne. Pas op dat je hond niet uit vuile sloten en plassen drinkt, daarvan kunnen ze diarree krijgen. Laat versvoer en natvoer niet te lang buiten de koeling staan en maak de voer- en drinkbakjes extra goed schoon. Ververs het water regelmatig om algengroei in de drinkbakjes tegen te gaan.

Natuurlijk ruim je de uitwerpselen van de (oppas)hond óók met deze hitte op. En ook kan de kattenbak wel een extra schoonmaakbeurt gebruiken met dit warme weer. Maak ook het hok van je konijnen of knaagdieren een extra keer schoon en check de uitwerpselen op diarree en parasieten. En bedenk dat het water in je aquarium ook behoorlijk op kan lopen en extra algengroei kan ontstaan. Ververs het water dus een keertje extra,

In de warme maanden is er ook extra gevaar voor parasieten. Check je hond goed op teken en blijf je huisdier controleren op vlooien. Je konijn loopt extra risico op Myjasis (madenziekte). Ook de eikenprocessierups slaat in de zomer steeds vaker z'n slag, controleer je hond extra op tranen, gezwollen lippen en last van de tong. Raadpleeg bij twijfel direct een dierenarts.

6: Niet in de auto

Laat je hond NOOIT alleen achter in de auto met dit weer, óók niet met de raampjes open of maar voor even. De temperatuur in de auto kan razendsnel oplopen, en dat kan echt fataal zijn. Als je toch op reis moet met je hond, zet de airco aan, leg een koelmat in de auto, zorg voor drinkwater en stop regelmatig voor een wandelingetje onder de bomen. Let altijd goed op je hond of hij geen oververhittingsverschijnselen krijgt.

Publicatie toelating van pawshake https://nl.pawshake.be/blog/huisdieren-beschermen-6-tips-tegen-de-warmte


» Reageer (14)
02-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreugde
Vreugde in kijken en begrijpen is het mooiste geschenk van de natuur.

» Reageer (16)




For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
ongegrond
blog.seniorennet.be/ongegro


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!