© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Onze kleinkinderen

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Onze Pluskleinkinderen

June

Yntse en Senne

Mijn 3 mannen

Happy Familie

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
02-12-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo laat je jouw hond veilig spelen

Met meer dan 1,5 miljoen honden in België moeten we met elkaar de schaarse uitlaatgebieden delen. Daarom is het van belang dat je hond op een prettige manier met andere honden (en mensen) om kan gaan.

Niets is leuker dan het kijken naar spelende honden. Ze kunnen heerlijk achter elkaar aanrennen en stoeien. Het is niet alleen leuk om naar te kijken, spelen is ook nog eens van groot belang voor het welzijn van je hond. Spelen is leuk, het ontlaadt stress, ze oefenen hun zelfbeheersing en honden leren er gezond, social gedrag van.

Honden kennis laten maken

Wanneer je twee honden met elkaar kennis wil laten maken, let dan goed op de hondentaal. Een 'beleefde' hond loopt in een omweggetje naar de andere hond en wendt zijn blik af. Hiermee hij wil zeggen: ik doe geen kwaad! Een vriendelijke hond snuffelt meestal niet direct aan de neus van de andere hond, maar inspecteert de hond eerst rustig van achteren.

Een hond die minder goede bedoelingen heeft 'fixeert' zijn blik op de andere hond, houdt de staart strak omhoog, en eventueel rechtopstaande nekharen. Zulk gedrag kan behoorlijk bedreigend overkomen op de andere hond. In dat geval: roep de hond bij je en loop de andere kant op. Hebben de honden wél zin om elkaar te ontmoeten? Let dan op het volgende:

-Zorg dat er voldoende ruimte is om de honden heen, zodat de honden kunnen uitwijken als ze dat willen.

-Is de andere hond aan de leiband? Doe jouw hond dan ook aan de leiband. Houd de leiband wel slap en geef voldoende bewegingsruimte.

-Laat de honden elkaar rustig besnuffelen. Bemoei je je er niet te veel mee.

-Let goed op lichaamstaal: sommige grommetjes en blafjes zijn speels bedoeld, maar als een hond de andere hond terechtwijst met scherpe grommen of uithalen, neem dan afstand en haal de honden uit elkaar.

-Gaan de voorpoten omlaag en de kont kwispelend de lucht in? Dan heeft je hond zin om te spelen en daagt hij de ander uit!

-Een beleefde grotere/sterkere hond houdt zich als het goed is in om de kleinere hond te beschermen. Doet hij dat niet, neem dan afstand.

-Is je hond terughoudend, bijvoorbeeld omdat hij wat bang is aangelegd? Stel hem dan met je stem gerust: 'het is oké, ga maar kijken', maar dwing hem tot niets.

-Het spel mag uitdagend zijn, maar wel altijd om een ontspannende manier.

-Vertoont een hond meerdere stress-signalen (oogwit, tanden laten zien, likken van de lippen, onderdanig op de rug liggen), kap het spel dan af. Het moet wel leuk blijven!

-Sommige pups kennen hun eigen beperkingen nog niet en kunnen te lang door gaan. Breek het spel dus op tijd af om te voorkomen dat je pup zich blesseert of uitput.

-Is jouw hond te angstig om te spelen? Sla het spel dan over en ga samen 'in de roedel' wandelen. Hierdoor voelt de hond zich zelfverzekerder en kan hij rustig wennen aan andere honden.

Wel of niet spelen?

Hoe leuk het ook is dat jouw hond wil spelen, het is wel belangrijk dat wij onze wil niet opdringen aan de hond. Sommige honden willen gewoonweg niet spelen met een andere hond. Net zoals wij mensen ook geen zin hebben om met bepaalde mensen op te trekken.

Ook kan het zo zijn, dat een andere hond om wat voor reden dan ook niet kan of mag spelen. De hond is bijvoorbeeld herstellende van een blessure, is midden in een trainingsperiode, of heeft nog de schrik in de benen van een vreemde ervaring met een andere hond. De baas kent zijn eigen hond vaak het beste en weet wanneer de hond niet kan of wil spelen. Een veelgemaakte fout is dat baasjes zeggen: 'Hup, gaan jullie maar spelen!' of: 'Mogen ze niet even spelen?'. Als de hond (of de baas) niet wil: laat het daar dan bij.

Een andere veelgemaakte fout is net het omgekeerde: de hond mag steeds even 1 minuutje spelen, en daarna moet de wandeling weer gauw verder. Zonde! Honden vinden het fijn om elkaar goed te leren kennen en een paar vaste speelmaatjes te hebben. Dus onthaast en geef je hond de tijd. Laat hem lekker spelen met zijn 'vaste vrienden' bij wie hij zich op z'n gemak voelt en waarmee hij naar hartelust kan spelen.

Met publicatie toelating van pawshake https://nl.pawshake.be/blog/zo-laat-je-jouw-hond-veilig-spelen



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (25)

04-12-2020
Goedemiddag Ria
Fijn dat we weer kunnen genieten van je mooie en goede informatie over onze huisdieren.
Ik ben een echte honden liefhebster maar sinds we in een appartement wonen hebben we besloten om geen hond meer te nemen.
center>

align=


geniet van een fijn weekend
een lieve groet van Gé

04-12-2020 om 12:41 geschreven door Gé


goedemorgen van ons
Weekend goedemorgen ria van ons uit winderig Amsterdam een heel goed weekend vast van ons gewenst het is beste om vandaag binnen te blijven gr van ons beide henk anneke

04-12-2020 om 10:34 geschreven door henk anneke


Goed weekend met vreugde en goedemorgen voor u lieve Ria '_~)
visita meu blog!

04-12-2020 om 08:59 geschreven door Beites


ontstuimige vrijdag !
l4dbag2qlsk4.jpg>center> laat onze kinderen nog even kind zijn , gelukkig in hun eigen wereld , ver weg van de harde realiteit ! liefs meeuw

04-12-2020 om 06:42 geschreven door meeuw


Goeie morgen Ria,
Goed geschreven Ria over honden.. Kom door de regen jullie een hele fijne vrijdag toe wensen.. Voor de kinderen misschien Sinterklaasfeest met suprises uitpakken op afstand.. Wat is goed of wat is slecht als je maar anderhalve meter afstand houdt van elkaar.. Maak er in elk geval een gezellige dag van met elkaar.. Zo jammer Sinterklaas!!.... Hoe jammer is het toch, ''Sinterklaas feest'' duurt nog even toch? Waar of in welke winkels we ook lopen, al weken lang, liggen schappen vol met, chocola en pepernoten. Hoe verklaard men onze kleintjes, daarvoor zijn ze immers nog te klein. Voor hen is ''Sinterklaas'' maar enkele jaren durend festijn! Laat deze mooie traditie voor hen, dan ook een echte verrassing zijn!.. lieve groetjes v Aafke..

04-12-2020 om 03:41 geschreven door Aafke Stolze


03-12-2020
Een lieve groet aan Ria;
Bedankt voor de mooie crea op mijn blogje lieverd;

Image and video hosting by TinyPic

03-12-2020 om 17:04 geschreven door Marianne


Dag Ria

Welkom bij powerpoint Roosje

Kerstmis het feest van vergeven,

een nieuwe start om verder te leven.

Het voelt fijn, maar wees eerlijk,

zo zou het toch elke dag moeten zijn.

Wil jullie bedanken voor de lieve reactie's en bezoekjes

die ik mocht ontvangen het afgelopen jaar

Wens jullie fijne Kerstdagen

en een gelukkig en gezond 2020 toe.

Lieve groetjes Roosje

03-12-2020 om 15:55 geschreven door Roosje


goedemorgen van ons
MIDDAG-1 goedemorgen ria gister hebben wij het vergeten heel goed geschreven wat niet goed is het weer zeer natjes hiet bij ons misschien bij jullie beter een fijne donderdag van ons weekend kijkt om de hoek gr henk anneke

03-12-2020 om 10:29 geschreven door henk anneke


interesant te lezen

Veel blogplezier


BEM -VINDO ALTIJD WELKOM

03-12-2020 om 09:39 geschreven door alfacinha


Goedemorgen van vreugde voor u, dat de zon schijnt, hier lieve Bonita '.~)
visita meu blog!

03-12-2020 om 08:45 geschreven door Beites


een frisse morgen !
m6vs1jw6imd.jpg
regeert de ijskoningin straks het land ? wens jou veel warmte in je hart en geniet van elkaar ! liefs meeuw

03-12-2020 om 06:45 geschreven door meeuw


Goeie morgen Ria,
Kom gelukkig vandaag wat eerder bij jullie langs.. En dan is het alweer donderdag.. De week gaat weer vlug zo in deze zo drukke maand.. Wens jullie dan ook een hele fijne en gezellige warme dag vandaag toe.. Maak er weer een mooie gezellige dag van vandaag.. Winter!!.. Blaadjes rood en geel, Ik zie er al heel veel. Ze dwarrelen op de grond. De wind blaast ze in het rond. De bomen worden langzaam kaal. Waarom gebeurt dat allemaal? Dat komt omdat het winter wordt. Straks gaat het buiten vriezen. ât Is daarom dat de bomen nu, Hun blaadjes gaan verliezen.. lieve groetjes v Aafke..

03-12-2020 om 03:56 geschreven door Aafke Stolze


02-12-2020
Goeie avond Ria
Mooi blogje Ria, Kom toch nog eventjes langs om jullie een hele fijne avond toe te wensen.. De dagen zijn gevuld hier daarom kom ik vanavond langs allen.. Maak het nog gezellig hè vanavond.. Echte viendschap gaat niet stuk!!... met vriendschap heb je veel geluk. want echte vriendschap gaat niet stuk. een echte vriend staat voor je klaar, ieder uur, iedere week en ieder jaar. vrienden zijn er in goede, maar vooral ook in slechte tijden. om jou dan uit een diep dal te bevrijden. als het even niet goed gaat, klop dan bij mij aan. want onze vriendschap, mag nooit verloren gaan.. lieve avondgroetjes v Aafke..

02-12-2020 om 20:18 geschreven door Aafke Stolze


Dag Ria mooi is je blogje

Welkom bij powerpoint Roosje

Een groet en een handdruk

een lieve lach en een zoen.

Het is me weer gelukt

dit even te kunnen doen

wens jullie een fijne dag

Lieve groetjes Roosje

02-12-2020 om 19:58 geschreven door Roosje


Goedeavond Marianne,
Het is hier moeilijk te zien schrijven. Grijs achtergrond in reacties is lastig te zien. Beter witte letters maken. Puppy's is belangrijk op te voeding. Begin moet al meteen leren andere honden. Dat weet ik alles van toen met ouders. Ik mist het wel. Bij ons staat gezellig lichtjes aan. Staat bij jou al kerstboom? Of wacht je liever na Sinterklaas. Ik wens jou fijne avond. Groetjes Jacqueline & Ferry. Fijne avond krabbels voor facebook

02-12-2020 om 17:45 geschreven door Yova


Een lieve groet aan Ria;
Een heel goede maar ook leerzame uitleg hoe om te gaan met honden. Bedankt daarvoor lieve Ria, en ook voor jou moois op mijn blogje.

Image and video hosting by TinyPic

02-12-2020 om 17:29 geschreven door Marianne


Een leuke midweekse dag Groetjes het was mooi op je blog Jeannine en Sylvain
MOOI RIA DAT ZOU IEDREEN EENS MOETEN LEZEN OF JE NU EEN HOND HEBT OF NIET
vylrxa520j.png
hft8zrnzejeo.gif

02-12-2020 om 14:54 geschreven door syljea51


goedemorgen van ons
midweek-2 goedemorgen ria ten eerste mooi blog en een goede midweek voor jullie samen van ons gr van ons allebei henk anneke

02-12-2020 om 11:15 geschreven door henk anneke


goedemorgen ria
heel mooi omschren en het is zo wens jullie een fijn midweek mvg rudy XXX

02-12-2020 om 10:04 geschreven door rudy


Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe
poo5fg.jpg
Goedemorgen lieve vrienden.Een zeer pijnlijke kramp achter mijn linkerknie heeft met deze morgen om 6u45 uit mijn diepe slaap gerukt en natuurlijk terug een kwartier te laat om mijn hartmedicijnen in te nemen.Ik heb nu wel veel pijn als ik ga maar dit lost zich wel op gedurende de dag.Maar buiten mijn linkerknie die mijn grootste zorgenkind is, is er ook wat beter nieuws.Ik heb het erop gewaagd van gisterenavond naar de dokter te gaan om mijn griepprik.Mijn bloeddruk kon niet beter 13 op 8 en ik heb een hartfilmpje (cardiogram) laten nemen en die is nog niets veranderd sedert mijn hartoperatie 10 jaar geleden.Maar wat me opviel was dat mijn huisdokter er vermoeid en zenuwachtig uitzag maar de veiligheid was wel top,slechts 4 patienten in de wachtkamer en ik had het geluk dat er niemand was wellicht door het late uur,geen magazines en de overige stoelen perfect afgedekt zodat Je er geen plaats kunt opnemen.Toen ik wegging zag ik hem mijn stoel ontsmetten en met een spuit zijn kabinet desinfecteren.Ik heb respect voor die mensen en hoe er hun gezondheid door afziet.Voor mijn knie kan ik nog steeds niet naar het ziekenhuis want het is nog te vroeg.Ik wens Jullie een fijne woensdag en over het weer zal ik het maar weinig meer hebben want veel goeds zit er niet meer in dat vat en nu mijn deugddoende kopje soep en dit met vele lieve groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en wees verstandig en blijf gezond want de cijfers blijven nog steeds de goede kant uitgaan en samen kunnen we dit verschrikkelijke monster aan.Fijne midweek Rita.

02-12-2020 om 09:39 geschreven door JVG


Goed advies lieve Ria '_~) en goed kijken naar de blog '.~)
Goedemorgen met humor en vreugde voor u.
visita meu blog!

02-12-2020 om 09:27 geschreven door Beites


een lieve herfstgroet !
iyo17l3d9604.jpg
voor veel ouderen zal de gezellige drukte rond Kerst aan hen voorbijgaan , maar wees blij voor de kleintjes , ze kunnen nog even leven in hun fantasie ! liefs meeuw

02-12-2020 om 08:21 geschreven door meeuw


fijne midweek liefje
Mijn complimenten voor je schitterend winterblogje Mooi je educatieve uitleg over het speelgedrag bij de honden
Ik voel me een kotmadam heb 3 weken een student in huis

http-www-seniorennet-be-Pages-Mailgroepen-attachements-bfe917297056b4ce5106bf663fc4056a-SW1h-Z2-Ux-Lmp

Hij of zij is wijs,

die van een vijand een vriend kan maken.

groetjes en een knuffel xx

02-12-2020 om 07:05 geschreven door rita


Goede morgen Riatje
Ja heel goed en duidelijk geschreven Riatje ,, en HMMM wat is U blogje toch mooi in de kerstsfeer ,, mooie zachte kleuren hoor .
De week is alweer in twee , maak er een mooie dag van binnen of buiten , wel een vriendelijk groetje van mij erbij en een fijne woensdag vandaag liefs Ingrid .
gzqyc9e.jpg

02-12-2020 om 06:30 geschreven door Ingrid


Midweeksegroetjes.
animaatjes-woensdag-36090.jpg

Vriendschap kun je niet kopen maar zorg
 dat je het verdient. Als iemand hulp komt
zoeken toon je dan een ware vriend.
Lieve groetjes van Freddy en Patty

02-12-2020 om 02:55 geschreven door Patty en Freddy






For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
christina_riskja
blog.seniorennet.be/christi


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!