© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Onze kleinkinderen

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Onze Pluskleinkinderen

June

Yntse en Senne

Mijn 3 mannen

Happy Familie

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
17-06-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo bescherm je ook je huisdier tegen de hitte

Dacht je dat jij het al moeilijk had met deze temperaturen? Beeld je dan eens in hoe warm het moet zijn als je ook nog eens een dikke pels hebt. Onze huisdieren kunnen ook flink last hebben van de extreme warmte. Met deze tips maak je het hen zo comfortabel mogelijk.

Huisdieren kunnen het dan wel niet vertellen wanneer ze last hebben van de warmte, dat wil niet zeggen dat er geen symptomen of tekenen zijn die we zelf niet kunnen herkennen. Is je hond of kat plots vrij lusteloos, ademt het dier snel, of blijft de etensbak onaangeroerd? Dan heeft het waarschijnlijk last van de warmte. Een ander signaal zijn de pootafdrukken. Honden en katten hebben namelijk nergens zweetklieren, behalve in hun voetzooltjes. Zie je plots natte pootafdrukken op de vloer? Dan zijn ze behoorlijk aan het zweten van de warmte.

Goed, nu weten we dan wel of ze het al dan niet te warm hebben, maar zijn er ook dingen die we zelf kunnen doen?

Je hond

Honden zijn erg gevoelig voor de hitte en hebben het dan ook snel warm. Bovendien kunnen ze die warmte alleen maar kwijtraken door te hijgen. Neem hen op een warme dag als vandaag dus zeker niet mee voor een lange wandeling of een jogsessie in het park. Het beste is om honden binnen te houden en de ramen en gordijnen te sluiten, zodat het zo koel mogelijk blijft. Zorg ook dat er steeds voldoende fris water is om te drinken. Om het water zo lang mogelijk koel te houden, kies je het best voor een grote drinkbak, die warmt minder snel op dan een klein schaaltje met water.

Gaan jullie toch naar buiten voor een wandeling? Dan doe je dat het best ’s ochtends of ’s avonds. Overdag is het niet alleen verzengend warm, ook asfalt kan erg heet zijn en zo de pootjes van je viervoeter verbranden. Of de grond al dan niet te warm is kan je makkelijk zelf testen door je hand 3 seconden lang op de grond te houden. Voelt het te warm aan voor jou? Dan is het ook te warm voor je hond. Altijd een topper: verras je hond met een privéplonsbadje. Met een paar hondenspeeltjes erin is pret waterpret gegarandeerd verzekerd. Let wel op: honden met een dunne vacht smeer je het best in met zonnebrand, want ze kunnen net als jij verbranden.

Je kat

Langharige katten of katten met een dikke vacht hebben beslist last van de hitte. Even langs het trimsalon, of gewoon zelf de vacht van je kat borstelen om losse en overbodige haren te verwijderen, kan al meteen wat verkoeling bieden. Let wel op: katten die net van de trimster komen of katten met een lichte vacht hebben een hoger risico op huidkanker én ze zijn gevoeliger voor de zon, dus smeer hen als ze buiten gaan voorzichtig in met een niet-vette zonnebrandcrème. Lijkt je kat zich plots vaker schoon te likken dan anders? Dat is normaal. Wassen werkt immers verkoelend, net zoals zweten bij de mens. Als je wil kan je hen zelfs een handje helpen: neem een koude, vochtige doek en wrijf daarmee over hun vacht. Een klein beetje vocht kunnen de meeste katten wel appreciëren, al helemaal als ze merken hoe verkoelend het werkt. 

Daarnaast heeft je kat voldoende water nodig. Omdat katten er niet van houden op één plek te drinken, en al helemaal niet in de buurt van hun etensbak, plaats je het best verschillende schaaltjes met water verspreid door het huis. Om het water koel te houden, kan je er eventueel een ijsblokje aan toevoegen. Ben je zelf de hele dag op je werk? Dan kan je ’s avonds een flesje water vullen en dat een nachtje in de diepvries leggen. ’s Morgens wikkel je er een handdoek omheen en leg je het flesje in het mandje of op de favoriete plek van je kat, zo blijft het daar de hele dag lekker koel. Let wel op: vul het flesje niet tot de rand, water zet immers uit wanneer het bevriest.(bron HLN)



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (27)

19-06-2020
dag Ria
Welkom bij Cyberoma-Godelieve
Fijne dag gewenst

19-06-2020 om 10:46 geschreven door Cyberom-Godelieve


En morgen is het zomer, het zal passie van dagen zijn die warm zijn, het hart elke goede dag die ik voor u wens lieve Ria '_~))
visita meu blog!
*.*`

19-06-2020 om 09:11 geschreven door Beites


fijne zaterdag voor jou !
n2wfiretmm.jpg
men heeft muziek voor hem geschreven , ik ben geen Jonathan maar die melodie blijft mij altijd bij ! liefs meeuw

19-06-2020 om 08:05 geschreven door meeuw


goedemorgen ria
cdb9ba7443b8626fdaf703e55b6ebc72.gif

MVG RUDY WENS JULLIE EEN FIJNE DAG xxx

19-06-2020 om 08:00 geschreven door rudy


Goede morgen Ria;
Bedankt lieverd voor jou mooie crea en lieve woorden;

Image and video hosting by TinyPic

19-06-2020 om 06:43 geschreven door Marianne


Goeie morgen Ria,
Alweer vrijdag haast weekend.. Wens jullie een fijne en een gezellige dag vandaag.. Maak er weer iets moois van hè.. De rug toegekeerd!!... Je moet niet denken dat we boos zijn. Maar toch draaien wij jou de rug toe. Want alles wat er momenteel gebeurt. Geloof ons, het maakt ons zo moe. Een samenleving van jagen en jachten. Daarin voelen wij ons niet bepaald vrij. We zijn een leven lang gewend aan werk. Maar een dergelijke druk was er niet bij. Al tijden lopen wij ons af te vragen. Wat je met dat druk doen kan winnen. Als je niet met hart en ziel kan werken. Kan je daar beter niet aan beginnen. Maar we draaien jou onze rug toe. En leven verder in onze gekozen rust. Genieten van wat we samen kunnen delen. Voordat de morgen ons wakker kust.. lieve groetjes v Aafke..

19-06-2020 om 04:07 geschreven door Aafke Stolze


bijna weekend
animaatjes-vrijdag-36559.gif

Begin de dag met een dansje,
begin de dag met een lach
want wie vrolijk kijkt in de morgen
die lacht de hele dag.
Dikke knuffels van ons allemaal

19-06-2020 om 02:45 geschreven door patty_en_freddy


18-06-2020
Goeiemiddag Ria,
Ben wat laat weer , maar was bij de dokter.. Mijn hernia is weer terug in mijn onderug geschoten.. Heb weer een verwijs voor het ziekenhuis Neuroloog ze sturen bericht als ik langs kan komen.. Sorry ik kon echt niet eerder langs komen.. Maar ik wens jullie nog een fijne donderdagmiddag en avond toe.. Muisstil..!!.. Spiedend, op mijn hoede, kijk ik het even aan. Ik weet niet of ik met de aandacht blij moet zijn. Dus behoedzaam sla ik jou maar gade. Want jij bent groot, en ik ben klein. Mijn ogen, als kralen gevat in mijn snuitje. Registreren de nodige menselijke onderdelen. Ze bewegen, laat ik maar stil blijven zitten. Ik wil nog niet spelen met mijn leven. Ik zit dan hoog en droog, met de nodige ruimte. Toch is het voor mij hier niet bepaald pluis. Even verderop zie ik wel het beloofde land. Een met voedsel gevuld lonkend huis. Ik besluit hier nog maar even te blijven zitten. Maar ik weet inmiddels heel goed wat ik wil. Als het over een paar uur donker is geworden. Sluip ik naar binnen, als muis gaat dat muisstil.. Lieve groetjes v Aafke..

18-06-2020 om 18:01 geschreven door Aafke Stolze


Goedenavond Riake

Dit zijn hele goeie tips Ria voor de diertjes koel te houden, en heb ze met aandacht gelezen en Ik zie hier ook schitterend mooie crea's staan. Ik wens jou een hele mooie avond en geniet nog bij alles wat je doet. Heel veel lieve en hartelijke groetjes van mij. *Monique*

s1hol4t1.jpg

18-06-2020 om 17:53 geschreven door Monique


Een aangename donderdag bezoekje
Natuurlijk hebben dieren het ook warm. Maar ik niet zoveel verstand hierover hoor. Goedemiddag lieve medebloggers. Met dank en genade van Onze Schepper die de Hemel en Aarde gemaakt heeft voor deze nieuwe dag. Het is elke dag een geschenk voor onze levens adem. Houdt u van architectuur? Bezoek de DAG VAN DE ARCHITECTUURâºvrijdag 19 t/m zondag 21 juni 2020/Sinds 1986. In het weekend van vrijdag 19 t/m zondag 21 juni 2020 viert Nederland de 'Dag van de Architectuur'. Tijdens de 'Dag van de Architectuur' worden tal van gebouwen opengesteld, kunnen bijzondere plekken worden bezocht en worden activiteiten georganiseerd. Het doel van de 'Dag van de Architectuur' is het onder de aandacht brengen van architectuur bij een zo groot mogelijk publiek. Pictures2 Er worden mensen bemoedigd en ontmoedigd om op vakantie te gaan in verband met de virus. Mensen let goed op uzelf en weet wat u zelf doet. Het weer in Noord-Holland is het 17 graden.Overwegend bewolkt. Fijn dat ik uw blogje mocht bezoeken te zien wat u bezighoudt. Bent u opzoek naar nieuwe blog contacten? Kom gezellig erbij.weer-bewegende-animatie-0115 Zoals u weet zijn ze bezig een vaccin uit te voeren.Ze willen de mensen gaan vaccineren tegen de virus. Mensen neem de vaccin niet aan. Er zitten dodelijke stoffen erin. Gaat u verder op onderzoek uit. Let goed op uw zelf. Bedankt voor je tegenbezoekje.Patricia

18-06-2020 om 15:32 geschreven door Patricia


Goedemorgen van ons
mini-mini-12778978-1010375125686614-5026243194103705763-o goedemorgen ria van ons heb toch nog een vaderdag pps er op gezet want het is zondag bij ons vaderdag ria het is hier af en toe nat toch een fijne donderdag van ons gr henk anneke

18-06-2020 om 10:13 geschreven door Henk anneke


goedemorgen ria
giphy.gif

MVG RUDY WENS JULLIE EEN FIJNE DAG xxx

18-06-2020 om 09:56 geschreven door rudy


verfrissende dag vandaag !
eq1yvc0izy.jpg
ik hou meer van die kleine fijne bloempjes aan een tak dan van een grote bos bloemen ! liefs meeuw

18-06-2020 om 07:51 geschreven door meeuw


Fijne donderdag Ria;
Bedankt voor jou prachtige crea en lieve woorden lieverd;

Image and video hosting by TinyPic

18-06-2020 om 04:59 geschreven door Marianne


Een fijne donderdag.
animaatjes-donderdag-67193.jpg

We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
zelfs vaak in verre oorden.
Maar we vinden hem meestal dichtbij,
in een paar bemoedigende woorden.
Lieve groetjes van Freddy en Patty

18-06-2020 om 03:38 geschreven door patty_en_freddy


17-06-2020
Dag Ria

Welkom bij powerpoint Roosje

Een groet en een handdruk

een lieve lach en een zoen.

Het is me weer gelukt

dit even te kunnen doen

wens jullie een fijne dag

Lieve groetjes Roosje

17-06-2020 om 20:47 geschreven door Roosje


Dinicreatief
jfgrleexc42.jpg
Goedemorgen Ria,wens je een fijne midweek, lieve groetjes Dini

17-06-2020 om 09:36 geschreven door Dini


Goedemorgen van ons
midweek-1 goedemorgen ria heel goed gepend van je nog redelijk weer hangt in de verte een rare lucht een fijne midweek van ons gr henk anneke

17-06-2020 om 09:27 geschreven door Henk anneke


Goed advies lieve Ria '_)))
De zon schijnt in je fantasie, dus het is een goede dag van vreugde, die ik wens voor u.
visita meu blog!
*.*`

17-06-2020 om 09:19 geschreven door Beites


goedemorgen ria pracht tips
good-morning-god-bless-happy-wednesday-quote.jpg

MVG RUDY WENS JULLIE EEN FIJN MIDWEEK xxx

17-06-2020 om 08:26 geschreven door rudy


dag Ria
2qj81ocmogj0t.jpg
ook jij bent mooi ! vergeet dat niet , je brengt kleur in ons leven , elke dag opnieuw ! liefs meeuw

17-06-2020 om 08:09 geschreven door meeuw


Goedemorgen Ria,
Dieren mogen niet te warm krijgen. Wij hebben zat ventilatie in huis. Kunnen ook verplaatsen. Het is nu al warm in huis. Voor de dieren is niet goed om warm te krijgen. Amber krijg s dan coolpad. Gekoelde ding. Daarop gaat ze erop liggen. Scheelt voor Amber. Heel goed daarover geschreven. Heel belangrijk. Fijne woensdag gewenst. Groetjes Jacqueline & Ferry. Dinsdag

17-06-2020 om 08:00 geschreven door skyblog


fijne midweek liefje
Bedankt voor de goede tips, er is er maar 1 die geen last heeft van de warmte en dat is onze naaktkat, die kan gemakkelijk nu nog in zijn wollen dekentje kruipen

http-www-seniorennet-be-Pages-Mailgroepen-attachements-e8a0a484d9dd14164e8b9d0156b78239c3ltc-Ghvbml

Als je vrede hebt met wie je bent,

zal je ook tevreden zijn met wat je hebt.

groetjes en een knuffel xx

17-06-2020 om 07:16 geschreven door rita


Fijne midweek Ria;
Dit is heel goed geschreven met veel handige tips om het leef klimaat van je dieren in warme tijden beter te maken. Bedankt voor jou mooie crea en lieve woorden lieverd.

Image and video hosting by TinyPic

17-06-2020 om 06:48 geschreven door Marianne


Vriendelijke groetjes van Ingrid
Heel goed geschreven Ria ,, ja ja dieren hebben ook zeker last van de warmte . hier heeft het nog niet geregend.
Ik breng U vandaag lieve groeten ,, en wens U daarbij ook nog eens een fijne dag op deze alweer woensdag ,, vriendelijk groetje van mij Ingrid.
ee504w.jpg

17-06-2020 om 06:31 geschreven door Ingrid


Goeie morgen Ria,
Goed leerzaam verhaal heb je geschreven.. Daar kunnen we veel van leren nog.. Ja en dan is het alweer woensdag, de week is alweer doormidden.. Wens jullie een hele fijne dag toe vandaag.. Maak er weer een mooie dag van.. Spelende mug!!.. De avond doet haar intrede: de tijd, Is aangebroken om naar bed te gaan. Lig wakker, overpeins de voorbije dag. En verheug me op de volgende morgen. Langzaam worden mijn blauwe ogen, Gesloten tot ik zoete dromen zal vangen. De laatste schaapjes zijn geteld, een goede, Nachtrust staat op het programma, weltrust ze. Geheel onverwacht treed jij tevoorschijn. Het zoemend geluid klinkt als ergenis in de Oren, terwijl je lekker rondjes vliegt over mij. O Mug zwaai en zoek naar een stukje blote huid. Samen delen we de nacht tot de ochtend. De slaapkamer heeft diepe sporen nagelaten. Rood jeukende bultjes vormen vierletterwoord. âIk houd van jouâ; nachtelijke relatie tussen jou en mij. lieve groetjes v Aafke..

17-06-2020 om 03:38 geschreven door Aafke Stolze


Midweeksegroetjes.
animaatjes-woensdag-28285.gif

Vriendschap kun je niet kopen maar zorg
 dat je het verdient. Als iemand hulp komt
zoeken toon je dan een ware vriend.
Lieve groetjes van Freddy en Patty

17-06-2020 om 03:36 geschreven door patty_en_freddy






For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
souveniers
blog.seniorennet.be/souveni


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!