Deze blog toont U maar één pagina. De andere worden in een archief geplaatst. Door onderaan de pagina op één der pijlen te klikken kom je verder. Je kan ook een onderwerp in onderstaande inhoud aanklikken. Oudere publicaties worden nog regelmatig bijgewerkt.
Ce blog vous montre juste une page. Les autres sont dans une archive. Au bas de la page une des flèches vous emmène plus loin. Vous pouvez également cliquer sur une rubrique dans le contenu suivant. Des anciennes publications sont régulièrement mis à jour.
Er zijn nog meer onderwerpen behandeld op deze blog. Zij zitten in een archief doch kunnen niet worden weergegeven in deze inhoud. Op te roepen en te bekijken via "Archief per week" in de rechter kolom.
Il y a d'autres sujets sur ce blog.
Ils sont peut-être archivés et ne peuvent être tous affichés. Voir la colonne de droite pour les archives hebdomadaires
Geschiedenis en tradities van het Korps. L'histoire et les traditions du Corps.
Welkom bij de Oudgedienden bij de Rijkswacht.
Bienvenue chez les Anciens de la Gendarmerie.
23-11-2007
Afdeling Adjt MEEUS 1965
Enkele kandidaat gendarmen van de Afdeling Adjt MEEUS op de kamer (boven paardestallen) in de KSch Gd Kroonlaan anno 1965.
Boven: GEORGE Urbain Derde rij v.L.n.R. - PETRENS Christiaan - GOEMAN Gaston - DANEELS Herman - GEENS Victor -
DOORNAERT Freddy. Tweede rij: ONGENAE Emiel. Eerste rij v.L.n.R.: LATRE Danny - HAENTJENS ? - DHERT ? - DE KEERSGIETER Raphael en LEMMENS ?.
De voorbereiding van het Koninklijk Escorte voor inhuldiging van de Prins Regent Karel.
Foto genomen juist na oorlog (1946). Op de achtergrond de half vernielde gebouwen (Manege en blok die later zou worden afgebroken en waar lange tijd de open manege was en later de blok van o.a. de cinemazaal en DGP) aan de erekoer. Het paard nr 32 met roepnaam "nelly" wordt bereden door PETRENS Gerard (° 06.08.1922) stamnummer 21772 en op dat moment behorende tot 1/1 van de Rijkswachtschool.
De Afdeling OWM Van Vlercken - einde opleiding - september 1994 - Kwartier "Geruzet".
De kersverse afgestudeerde gendarmen en hun onderrichters zijn (van links naar rechts):
OWM Filip Wendrix, WM Kurt Ceulemans, WM Frank Vanrusselt, WM Gery Windelinckx, WM John Bazuin, WM Andy Putman, WM Dirk Van Den Bergh,
WM Dieter Lagaeysse, WM Benjamin Lauwers, WM Peter Platteau, WM Vincent Degryse, WM Wouter Ovaere, WM Wim Vanmonfort, WM Jan Kenens,
WM Carolien Hillewig, WM Nico Peeters, WM Wim Jacobs, OWM Carl Van Vlercken, WM Frederik Buysse.
Verzameling in het kwartier Kroonlaan.
Moet van vóór WO II zijn.
Zowel links vooraan als achteraan links en rechts van de manege staan de oude blokken nog welke tijdens de oorlog vernield werden. De foto is genomen vanuit blok A.
Links vooraan staat nu de blok in modernere stijl aan de erekoer. Links van de manege werd blok E, alwaar zich lange tijd het toerustingsmagzijn bevond, opgetrokken en rechts lag de open manege waarop later de blok van de cineazaal werd neergezet.
Juni 1978 - stille drill in paradeuniform ter gelegenheid van het afscheid van de gebiedscommandant Kol De Coninck.
Men bemerkt de witte sjaal, handschoenen, veters en draagriem aan het geweer. Op de tonen van De Mars van de Rijkswacht werden ingewikkelde en moeilijke passen uitgevoerd. Het geweer ronddraaien en doorgeven aan elkaar, markeer de pas, rechtsomkeer, alles al marcherend.
Van links naar rechts: ??? - Jan Vanderschueren - Dirk De Baets - Erwin Aepers
Even de familie Beazar voorstellen op hun boerderij te Aspelare. Zittend de ouders met twee zonen en achter hen in het midden de dochter.
Linksboven Beazar Placide - °23.01.1906 - 22.11.1977 Oudstrijder 1940-45 en rustend rijkswachter - Drager van verschillende eretekens.
Rechtboven Eerste Wachtmeester Beazar Gustaaf - °19.07.1908 - 12.09.1944 Met 10 anderen laf doodgeschoten te Heer (NL) - Kreeg postuum de onderscheiding Ridder in de orde van Leopold II met palm en het oorlogskruis 1940 met palm.
Gustaaf had de leiding van het geheim leger te Maaseik ( Zone II. Antwerpen - Limburg ). Al in het begin trad Gustaaf toe tot de groep Luc (Luc Leclercq ).
Sinds de zomer van 1941 was hij ook actief voor de B.N.B ( geheim leger ). Op 13.07.1943 deed de feldgendarmerie een huiszoeking bij Gustaaf. Hij had zich verstopt achter de brigadegebouwen en was daarna verplicht onder te duiken. Op 14.07.1943 werd hij als vermist opgegeven.
Hij bleef wel zeer actief onder de schuilnaam MODEST. Hij kreeg een gedenkplaat aan de ingang van de rijkswachtbrigade te Kessenich.
Te Heer (NL) is een beeld ingehuldigd alwaar hij en de 10 anderen zijn vermoord door de bezetter. De inhuldiging gebeurde door onze Koning Bouwdewijn en de Nederlandse Koninklijke Familie.
Naar aanleiding van 11 november:
Dank aan alle helden die hun leven gegeven hebben alsook de mensen die hun leven gewaagd hebben om onze vrijheid te waarborgen en dat zij nooit zullen vergeten worden.
Kazerne in Brussel. Naar alle waarschijnlijkheid hebben we hier een ploeg Rijkswachter die een of ander schietkampioenschap hebben gewonnen (trofee e geweren (welke?)).
Jules-René Van Nieuwenhuyse te paard in de jaren '30 Vermoedelijk in de Sint-Pieterskazerne te Gent
Hij kwam bij de Rijkswacht in 1926 met stamnummer 1642. Was o.a. in dienst in de Sint-Pieterskazerne, Sint Pietersplein te Gent, de Bde Aalter, te Antwerpen en tot slot in de Bde Oosterzele. Ging in 1946 met pensioen.
Het personeel van de Rijkswachtbrigade HOBOKEN (Antwerpen) in 1969.
Van links naar rechts:
Leon RUTTENS Marcel DE ROOS René DE BLAERE GEVERS Jozef ADRIAENSENS Gerard VAN DER VLIET René DE CLERCQ Louis SNOEYS DE WILDE
Wil je contact nemen met deze blog over het Korps van de Rijkswacht voor het sturen van een foto, het geven van informatie of een identificatie, stuur uw email aan "Rijkswacht-blog"
Si vous voulez prendre
contact avec ce blog
afin d’envoyer une photo,ou
donner une information
ou pour une identification,
envoyez votre mail
à "Blog Gendarmerie"