NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Camino del Norte 2018
Inhoud blog
 • 23 april
 • Foto van 23 april
 • 22 april
 • 22 april foto's van gisteren en vandaag
 • 21 april
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  23-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 april

  Vanmorgen werd ik wakker om 6h omdat Mike zich al aan het klaarmaken was om te vertrekken. Hij wilde al naar de pier gaan, 5 km verder, om de eerste ferry niet te missen. Ik heb dan efkes een en ander opgezocht en blijkbaar vaart die kleine ferry pas om 9h. Toen dacht ik: dat is teveel tijdverlies, dus neem ik de route over land. Die is 3 km langer maar dan kan ik tenminste direct beginnen stappen. Ik ben dan om half zeven al vertrokken in de richting van Guemes, een etappe van 30 km. Heel de voormiddag heeft het gemiezerd, maar niet echt geregend, en de temperatuur was aangenaam koel. Ik kon dus flink doorstappen en begon al te denken om ineens door te gaan tot Santander, een extra van 15 km. Om 13h was ik in Guemes bij de albergue. Deze mensen waren heel vriendelijk en op mijn vraag kon ik daar wat eten. Gezien het vroege uur had ik snel beslist om verder te trekken. Toen ik aan die albergue vertrok werd ik gevolgd door een hond. Ik dacht: die keert seffens wel terug. Maar dat deed hij niet, en hij is in mijn buurt gebleven tot aan de oversteek naar Santander. Het laatste stuk van die route volgde de kustlijn op grote hoogte, later over het strand, heel mooi. Maar ik raakte die hond maar niet kwijt.

  Uiteindelijk kwam ik aan bij de kaai voor de ferry naar Santander. Ik zette mij even in het wachthokje en zette mijn wandelstokken in een hoek. Toen de ferry aanmeerde kon ik niet snel genoeg op die boot zijn om van die hond af te raken en vergat mijn wandelstokken. De hond bleef wel aan de kant. 

  Eens in de albergue liet ik de eigenaar direct bellen naar de ferrymaatschappij om te gaan kijken, maar daar is geen positief nieuws meer uitgekomen. Wandelstokken weg dus. Verder zonder zal ook wel lukken. 

  De albergue zelf is ok. Op dit ogenblik zijn mijn kleren in de was, dat is ook al iets, en ik heb wat spaghetti gekregen van enkele dames.

  Morgen een etappe van zo'n 38 km.

  23-04-2018, 19:56 Geschreven door André
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van 23 april

  Foto's van vandaag 

  23-04-2018, 19:25 Geschreven door André
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 april

  Vandaag ben ik samen met Mike, een Duitser, vertrokken. Mike is groot en met zijn lange benen gaat hij snel vooruit. Ik kon toch goed volgen, dat zegt iets over mijn conditie, of de zijne? In ieder geval hebben we die 32 km er snel doorgehaald. Enkele minder zware bergen onderweg waren geen probleem. Nu zitten we dus in Laredo.

  Onderweg had ik voorgesteld om te telefoneren naar de albergue die we wilden om te slapen en dat deden we dan. Gelukkig spreekt Mike wat Spaans want anders was het niet gelukt. Het is wel een private herberg, maar geleid door de nonnen of zoiets, en de non die ons moest helpen sprak alleen maar Spaans. Toen ze ons net had binnengelaten probeerde de Japanner die ik al eerder gezien had ook nog snel binnen te komen, maar dat mocht niet. Zij zette de jongeman terug op straat en wees naar de albergue bij de kerk van Laredo. Heel raar. Ik denk dat ze al die niet Spaans sprekende vreemdelingen niet moet. Wij hadden dus geluk denk ik. En ook weer enkel in het Spaans heeft ze ons wel een kwartier uitgelegd wat waar is en wat we mogen en niet mogen. Het zijn wel heel mooie kamers met gewone bedden, dat is nog eens iets anders.

  Het weer is nog altijd uitstekend, en wat minder warm dan de vorige dagen. Het mag zo nog wat duren.

  22-04-2018, 16:39 Geschreven door André
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 april foto's van gisteren en vandaag

  Foto's van gisteren en vandaag 

  22-04-2018, 16:21 Geschreven door André
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 april

  Vorig jaar zat ik nu in Zuid Korea.....

  Vandaag was het weer veel warmer als gisteren. Geen steile beklimmingen meer, maar toch zware 27km precies door die hitte.

  Wel heel mooi met bijna altijd zicht op de zee en de rotsige kust. Toen ik in Onton voorbij het bushokje liep dacht ik aan vorig jaar augustus. Precies op die plek hebben we toen beslist om terug naar huis te keren.

  Ook een beetje jammer was het dat Dimi gisteren besliste om een heel stuk met de bus te doen. Zijn oorspronkelijk opzet was om de ganse Camino op 4 weken te doen omdat hij niet meer tijd heeft. Dat lukt nooit, zeker niet als het je eerste Camino is. Ik zal hem waarschijnlijk niet meer terug zien.

  Rond 2h aangekomen in Castro Urdialis, een stadje aan de zee en dus zeker bij deze temperaturen, en het feit dat het weekend is, zeer druk bezocht door de Spanjaarden. Het logement is een mooie maar kleine albergue met amper 16 bedden, het zal zeker vollopen.

  Morgen ga ik naar Laredo. De enige mensen die ik de voorbije dagen telkens terugzie zijn een Duitse man en een Dutse vrouw. Het loopt hier op deze Camino echt wel vol Duitsers, raar. Toch ook een Japanse jongen gezien die nu ook in deze albergue zit. Ik ben voorlopig de enige Belg.

  21-04-2018, 16:12 Geschreven door André
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's 21 april

  Foto's van vandaag  21-04-2018, 15:51 Geschreven door André
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 april

  Vanmorgen, na een eenvoudig ontbijt, vertrokken voor een lange tocht van 33km. Bilbao heb ik al gezien, dus wilde ik ineens door naar Portugalete. De weg is na een stevige klim net vóór Bilbao vrij vlak. Na Bilbao is het vlak en verre van mooi, maar we moeten er door. Halverwege heb ik voor de middag een gemengde sla gegeten, insalada mixta. Tegen 3h was ik in de albergue, proper ingericht met alle nodige voorzieningen. Dimi is hier ook aangekomen, van de anderen voorlopig geen spoor.

  Waar ik morgen naar toe stap weet ik nog niet, Pobena is niet zo ver van hier, en Castro Urdealis is dan 38km.... en er zijn geen alternatieven buiten eventueel op hotel gaan. Ik zie morgen wel.

  20-04-2018, 17:33 Geschreven door André
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van 20 april

  Foto's van vandaag  20-04-2018, 17:16 Geschreven door André
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog wat foto's

  Deze was ik vergeten

  19-04-2018, 19:22 Geschreven door André
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 april

  Zoals je op de foto's kan zien hebben we gisteren nog een extra gast gekregen in de albergue van het klooster, namelijk een Fransman (Julien) met zijn ezel (Belenos) en zijn hond (Mana). Hij was uit Frankrijk naar Compostela gestapt en is nu terug op weg naar huis.

  Vanmorgen weer om half acht vertrokken voor een tocht van ongeveer 32km naar Larrabetzu. Tegen de middag was ik in Guernica en daar heb ik wat gerust. Ondertussen was het kwik al boven de 23 gestegen. Naar Larrabetzu betekende weer enkele ferme klimpartijen en dat kruipt in de benen. Even voor 5 kwam ik aan en werd direct verwelkomd door Dimi, heel leuk. Hier is een hospitalero, een dame die vrijwillig alles regelt (Mariasol).

  Ondertussn heb ik al gedoucht en wat kleren gewassen. Seffens iets drinken met Dimi en daarna eten in een restaurantje in de buurt. Je moet hier wel om 10h binnen zijn, maar goed ook, dan slaap ik genoeg.

  Morgen probeer ik naar Portugalete te geraken, of anders Bilbao.

  19-04-2018, 19:14 Geschreven door André
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Archief per week
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!