Inhoud blog
  • 9 juni - dag 33
  • 9 juni
  • 8 juni - dag 33
  • 8 juni
  • 7 juni - dag 32
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Via de la Plata
    Van Sevilla naar Santiago te voet.
    20-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 en 20 mei - dagen 13 en 14

    In de albergue van gisteren was de WiFi zeer zwak waardoor mijn schrijfsel verloren is gegaan, daarom probeer ik het nu opnieuw over gisteren en vandaag.

    Om te beginnen, eergisteren had ik een hele goede nachtrust, de Duitser Olaf en ik waren de enige gasten. Iets voor 7 was ik al op weg. Even buiten het dorp ging de weg steil omhoog via een rotsig paadje, best pittige beklimming. Eens boven kwam ik in een bos terecht met vooral dennen. Enkele km verder begon de weg terug te dalen en werd het landschap terug opener met grasvelden en verspreide olijfbomen. Hier en daar stonden ook wat koeien of schapen te grazen. Heel mooi om in te wandelen allemaal. Ik heb in totaal een pelgrim of 7 ingehaald, waaronder Noren, Nederlanders en ook een ouder koppel Japanners.

    Na 28km kwam ik in Galisteo aan, het was iets na twaalven. Galisteo is een mooi dorpje met nog een volledige middeleeuwse omwalling. Ik heb daar een stuk tortilla gegeten en een koffie gedronken en dan ben ik verder gestapt, richting Carcaboso, zo'n 11km verder. Deze keer moest ik gewoon de asfalten weg volgen. Toen ik enkele kms gestapt had passeerde ik voorbij een druk café. Plots hoorde ik mijn naam roepen. Marc, een Spanjaard die ik al eerder had leren kennen, en Edgard zaten daar en waren pintjes aan't drinken. Ik heb een fanta gedronken en ben verder gegaan. Braaf he. Zij gingen direct achterna komen zeiden ze. Ik ben dan aangekomen in albergue Seniora Elena. Een beetje verouderde albergue, maar proper en van alles voorzien dat nodig is. Ik sliep op een kamer met 2 andere mensen, en er was voor zo 1 kamer aparte wc en douche. Marc en Edgard zijn naar een andere albergue gegaan, maar ik weet niet wanneer ze daar aangekomen zijn.

    Voor de volgende etappe was er niet veel keuze. Van Carcaboso naar Aldeanueva del Camino is het 38 km, en er is niks tussenin, geen dorpje, zelfs geen boerderijen. Vanmorgen was het eerst ook weer omhoog maar niet zo pittig. Eens boven zag ik weer de ondertussen vertrouwde velden en bomen, maar het was toch een heel mooie en aangename wandeling. Alleen heeft vandaag mijn rug weer wat opgespeeld. Onderweg heeft Edgard mij weer ingehaald en voorbijgestoken. Ik kan hem niet volgen en doe daar ook geen moeite voor. 

    Nu zit ik in albergue/hostel La Casa de mi Abuela. Ook weer mooi en proper, met tot nu 5 mensen in 1 kamer.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!