Inhoud blog
  • Luchtballon boven Biddinghuizen
  • Biddinghuizen opbouw of afbraak
  • Vakantie in Zweden
  • Winter in Biddinghuizen
  • Volkstuin Biddinghuizen
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Hoofdpunten blog biddinghuizen
  • Voorjaar
  • Rotonde Oldebroekerweg
  • Winterpret op het IJS
  • Schaatsfestijn op Veluwemeren
  • IJsbaan in Biddinghuizen
    Albert en Roelie
    Klomp
    28-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korenmolen in De Wijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij het zien van deze molen gebouwd in 1829 gaan mijn gedachten weer terug naar mijn jeugd. Hier woonde ik, naast het Cafe op de driesprong aan de oude weg van Meppel naar Hoogeveen  in de Gemeente De Wijk (nu inmiddels na en herindeling Gemeente De Wolden) afslag naar het Buurtschap "De IJhorst" gemeente Staphorst. De Molen is nog steeds in gebruik als toeristische attractie. Op gezette tijden kan men er meel kopen wat hier ter plekke gemalen is.

    28-12-2006 om 23:41 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carbid schieten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De overgang van oud- naar nieuwjaar gaat altijd gepaart met veel lawaai. In Elburg weten ze daar van mee te praten. Bij de stadsgracht staan nog een aantal van die lawaaimakers opgesteld.  Ik denk dat vergunning om ze te gebruiken verlopen is, want aan de andere kant van de Stad wordt op 30 december een ander lawaai-evenement op touw gezet. Misschien dat hier nog wel meer geluid af komt dan die ouderwetse brokken oud IJzer maakten. Op het terrein schuin-tegenover de Manege van Schurer staat al een groot Bord waar op staat aangekondigd dat hier op daags voor oudjaar een groots Carbid-schietevenement is.(31 december 2006 valt op een zondag en dat is in Elburg not done). In voorgaande jaren stonden er een grote batterij Melkbussen opgesteld. En de zware knallen die hoor je niet alleen, nee de luchtdrukverplaatsing voel je zelfs. Nou is men hier wel wat gewend op dat gebied want het Artillerie-schietkamp ligt hemelsbreed niet zo ver hier vandaan en daar kan het ook behoorlijk te keer gaan. 

    22-12-2006 om 10:43 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pretpark in Dronten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zou er in Dronten en Pretpark gerealiseerd worden. De oude grasdrogerij staat al jaren leeg, deze week is de Pretparken ondernemer Henny van der Most wezen kijken of het iets voor hem is. Met zijn Helicopter vergezeld door Burgemeester en Wethouder heeft hij het vervallen bouwwerk bekeken. Nu is het afwachten of ze tot overeenstemming kunnen komen met deze gewiekste zakenman. Veel zal hij er niet voor willen betalen, maar dat hij er iets moois van zal kunnen maken staat wel vast. In het verleden heeft hij dat al gedaan met diverse vervallen bouwwerken, zoals De Bonte Wever in Slagharen, Speelstad Oranje in Beilen en Preston Palace in Almelo. En niet te vergeten de voormalige Kerncentrale in Kalkar. Dus wat de plannen zijn met de voormalige Grasdrogerij Dronten blijft nog even ongewis, maar het zal best wat aparts worden. Deze vroegere Oud-IJzerhandelaar is  erg creatief en durft risico's te nemen, wel in het achterhoofd dat zijn investering er altijd wel weer uitkomt mits de prijs van oud-ijzer niet te ver daalt.  Of de grote Pijp in de toekomst nog het beeld van de horizon bepaald is afwachten. 

    10-12-2006 om 10:13 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden Ploeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat eens een bloeiend Cafe/Restaurant was is inmiddels geschiedenis "Het Kofschip"en daarna verder onder de naam "De Gouden Ploeg".  De afbraak van Biddinghuizen is begonnen. ook staat een hele woonwijk op de nominatie om tegen de vlakte te gaan. Deze oudste huizen van het Dorp Biddinghuizen staan er inmiddels zo'n 40 jaar en hebben Biddinghuizen een gezicht gegeven, ruim opgezet royale tuin erbij. Menigeen die hier op visite kwam was jaloers op deze huizen. En dat in een tijd dat mensen nog zitten te springen om goedkope betaalbare huisvesting.

    07-12-2006 om 12:16 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroondomein
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De bossen van de kroondomeinen zijn van 15 september tot 25 december gesloten voor het publiek. Om het daarin levende wild zoals herten en reeen rust te geven in het najaar. Dit zijn de mooiste bossen van ons land. Nog even dus en de bossen zijn weer toegankelijk.

    07-12-2006 om 10:03 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milieuvriendelijke Taxi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Taxi is erg milieuvriendelijk, stoot geen onvriendelijke gassen uit en is erg goedkoop in gebruik. 2 snee brood op een paar kilometer. Conditie speelt in deze Taxi een belangrijke rol. En als de bestuurder dit niet heeft kom je niet ver. 

    04-12-2006 om 11:34 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staphorst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Staphorst heeft al jaren een eigen model fiets. Deze werd gemaakt door de Union-fabriek in Den Hulst. Kenmerkend is wel de jasbeschermer, deze werd standaard mee geleverd. Ook was het zadel van een speciaal type, is overigens niet op deze fietsen gemonteerd. Gebruikelijk was om op zondag met de fiets gezamenlijk naar de kerk te gaan. 

    01-12-2006 om 21:18 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte zwaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vroeger op school leerde we al het liedje Witte zwanen Zwarte zwanen, wie wil er mee naar Engeland varen, een mooi kinderliedje. Zwanen zijn hele mooie statige vogels en dan een "Zwarte" is helemaal apart. Op deze foto staat een wilde zwarte Zwaan die geland was vermoedelijk op doorreis naar warmere oorden, in de IJsbaan is Vaassen die inmiddels onder water stond.  

    30-11-2006 om 09:41 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke boom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zelden zo'n dikke beukeboom gezien. Je moet even zoeken om hem te vinden en van half september tot eind december is het boscomplex waar deze boom staat ook voor het publiek gesloten. Hij staat in de kroondomeinen aan een onverharde zijweg van de oranjeweg in Niersen. In het verre verleden werd op een knooppunt van wegen ter orientatie meerdere beuken bij elkaar geplant zo moet deze boom ook  zijn oorsprong hebben.

    28-11-2006 om 18:45 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur van slag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is niet gebruikelijk dat de Forsythia al in november bloeit, deze plant moet eerst een hoeveelheid kou hebben gehad en als het daarna warmer wordt beginnen de bloemen op het hout te ontluiken. Dit is normaal pas na nieuwjaar in januari of februari. Dit jaar het blad is nog niet gevallen, maar de plant alweer begint te bloeien, dit jaar voor de tweede keer dus..  

    26-11-2006 om 00:00 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U bent gewaarschuwd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er moet nog sneeuw vallen, maar de gemeente is er duidelijk over. Er wordt niet gestrooid. U bent dus gewaarschuwd.!!!!!!!!!!!!!

    25-11-2006 om 16:15 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonsondergang in Biddinghuizen 25 november 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de tijd van het jaar is het ongewoon warm, eind november hadden we normaal al een aantal nachten met nachtvorst gehad, dit jaar niet. Ook zijn we dit jaar gevrijwaard van dichte mist 's-avonds en/of 's-morgens. Kortom het weer is helemaal van slag. Een witte kerst lijkt nog mijlen ver weg. Vorig jaar rond eind november hadden we al een ongekend dik pak sneeuw gehad. Nu begint de forsythia al te bloeien. Tulpen steken de kop al bijna boven de grond. De natuur begint alweer wakker te worden maar heeft nog helemaal geen winterslaap gehouden.

    25-11-2006 om 00:00 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakjesboot van Sinterklaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie goed gekeken heeft zaterdag, heeft gezien dat er nog een aantal pakjes op de pakjes boot zijn blijven liggen,  Dus er moeten nog een aantal kinderen zijn die nog niets in de schoen gekregen hebben.

    20-11-2006 om 18:29 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomst Sint en Piet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De aankomst vanuit Spanje in Biddinghuizen was weer een grote happening.
    Het zonnetje werkte ook mee, het was een mooi middag. Aan de haven, waar de Sint aan kwam stond al een paard klaar om een rondgang door het dorp te maken.

    19-11-2006 om 00:33 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingskoorts versus Trouwerij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de komende verkiezingen zijn een een aantal publicatieborden verschenen in het dorp. Zo ook bij de rotonde richting Bremerberg. Ongemerkt kijk je even naar deze borden, niet om aan de hand hiervan mijn stem te bepalen. Maar het is altijd wel een kleurrijk geheel  en er staan altijd wel een paar one-liners bij waarvan je dan het nodige bij kunt denken. Tot mijn ook viel op een toch wel een apart plakaat. Bij nader inzien bleek dat een huwelijksaankondiging te zijn, mooi je moet maar op het idee komen om zo iedereen in het Dorp kond te doen van dit voornemen. Jeroen en Wendy vanaf deze plek alvast gefeliciteerd en maak er een mooie dag van. 

    19-11-2006 om 00:00 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molen in De Wijk (Drente)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze stellingmolen uit 1829 werkt nog steeds. Een aantal vrijwilligers gesteund door donateurs houdt dit monument in stand. Het beeldbepalende gezicht van het Dorpje De Wijk aan het riviertje de reest in Zuidwest Drente is deze korenmolen. Van veraf is hij al te zien. En.... als je op de stelling staat van deze molen heb je ook een prachtig uitzicht over de omgeving. In de schaduw van deze molen heb ik gewoond, ben ik opgegroeid en  naar school geweest. Een gedeelte van mijn leven heeft zich hier afgespeeld. Tegenover de molen was het vroegere Gemeentehuis, hier langs liep de Julianaweg naar het bruggetje over de reest en verder naar de IJhorst en nog verder naar Staphorst. Tussen ons huis en het Gemeentehuis stond het Cafe Wittink en aan de andere kant was de dorpssmederij. Toen werden er regelmatig paarden beslagen, als klein jongetje was dat toch leuk om te zien. Ook was er naast de Molen nog een garagebedrijf van Vosseberg. Op school konden we als we in de klas zaten de molen zien draaien.

    09-11-2006 om 20:20 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelderse kastelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Een van de mooiste kastelen op de Veluwe is ongetwijfeld "de Cannenburg" in Vaassen. Kijkt u zelf maar.  De sfeer van het verleden is hier duideljk te proeven. De slotgracht rondom het Kasteel had het hele jaar door een functie. Zomers voor de verdediging en in de winter kon er ook nog verse vis gevangen worden. Het Cannenburger  Bos is ook in de Middeleeuwen aangeplant, hier zijn de sporen nog duidelijk van zichtbaar. De grote beuken in het bos hebben voor een heleboel hout  gezorgd, ook voor de kachels en verwarming met openhaarden zal  dit hout gebruikt zijn.

    07-11-2006 om 00:00 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst in het Bos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het najaar in het bos is eigenlijk de mooiste tijd van het jaar. Als je geluk hebt kom je ook nog bewoners van het bos tegen. Dit jaar zijn er voldoende eikels en beukenootjes om de winter door te komen. Hier een wild varken dat wij tegenkwamen.

    03-11-2006 om 10:16 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek Aviodrome
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen dinsdag 24 oktober zijn we naar het Aviodrome geweest. Best interessant om daar met de kleinkinderen rond te lopen.
    We konden "de Louis Bleriot" bekijken zowel van buiten als van binnen. Toch wel een belevenis als je nog nooit in zo'n kanjer van een vliegtuig gezeten hebt.
     

    26-10-2006 om 23:45 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeewolde ZtotZ-wandeltocht 2006.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 8 en 9 september 2006 is de wandeltocht  in Zeewolde voor de 10e keer gehouden.
    Er wordt 's-avonds om 19.00 uur gestart vanaf de  Veerpont De Flegel, die voor deze gelegenheid vaart naar het gemeentehuis van Zeewolde. Exact om 19.00 wordt door de Burgemeester gestart. Dan gaat het feest beginnen, te voet langs 19-controle posten   weer terug naar Zeewolde over een afstand van 110 km. De volgende avond om 19.00 uur wordt iedereen weer terugverwacht.
    Http://www.ZtotZ.nl
    Het was weer een fantastische happening, veel publiek zowel bij het vertrek als weer bij de aankomst. Zelfs bij de grote rust halfweg (na 60 kilometer) was ook de burgemeester van de partij.
    Moe maar voldaan heb ik de laatste meters afgelegd.

    15-08-2006 om 00:00 geschreven door klomp  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)



    Foto

    Groepsfoto 4-daagse Nijmegen
    Archief per week
  • 21/11-27/11 2011
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 20/08-26/08 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 21/11-27/11 2005

    Gastenboek
  • op bezoek
  • hallo Albert en Roelie
  • nachtgroetjes
  • Hallo ik wens U nog een gezellige avond... liefs...
  • fijne avond

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Nieuws Gelderlander

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!