Inhoud blog
  • Een gesprekje met God !!!
  • Door Michaël !!!
  • Pendelen !!!
  • Mediteren !!!
  • Ik ben een rots !!!
    Foto

    Mijn hond, waar ik een héle speciale spirituele band mee heb.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    alternatief blogje
    alles over het alternatieve
    31-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paranormale gaven !!!
    Paranormale gaven:

    De meeste mensen hebben ondertussen wel al eens gehoord van paranormale gaven, maar wat zijn dit nu precies? De dikke van Dale schrijft: pa·ra·nor·maal (bn.) 1 betr. hebbend op wat niet met de normale zintuigen waargenomen wordt => buitenzintuiglijk

    In de praktijk vallen verschillende gaven onder deze verzamelnaam, je kunt dan onder andere denken aan; helder-zien, helder-horen, helder-weten en helder-voelen.
    Als we het over deze gaven hebben, hebben veel mensen nog een beeld voor ogen van een kromlopend kruidenvrouwtje of aan iemand die in yogahouding op een kussen zit.
    Het tegendeel blijkt echter vaak waarheid, veel mensen die zich bewust zijn van deze gaven en ze in de praktijk brengen zijn de nuchterheid zelve en zullen altijd eerst een logische verklaring proberen te zoeken, ook zijn het vaak 'gewone' mensen waaraan je niets 'vreemds' ziet.
    Ik zeg met opzet: die 'zich bewust zijn van', omdat ik ervan overtuigd ben dat iedereen deze gaven heeft, alleen is niet iedereen zich ervan bewust.

    Veel mensen denken ook dat ze te nuchter zijn om 'deze dingen' te geloven en dat het alleen 'werkt' als je erin gelooft. Zo is het niet, hoeveel dingen gebeuren onder het mom; baat het niet dan schaadt het niet? Iedereen kent ergens wel iemand die pijn, zenuwen of wratten kan wegnemen en hoeveel kaarsjes worden er gebrand als iemand op examen moet? Je kunt dit afdoen als bijgeloof, maar vaak werkt het wel. Natuurlijk is het nooit te controleren en moet je er niet vanuit gaan dat je niet voor een examen hoeft te leren, omdat je moeder een kaarsje brandt. Maar de positieve energie die gestuurd wordt via dat kaarsje kan je altijd gebruiken.






    Hoe werkt het?

    Dat is misschien wel de allermoeilijkste vraag die je in dit verband kunt stellen. Waarschijnlijk kan ook niemand daar een heel precies antwoord opgeven, omdat er nooit een wetenschappelijke verklaring voor gegeven is.
    De meesten gaan ervan uit dat het te maken heeft met energietrillingen. Veel paragnosten/mediums werken met voorwerpen of sieraden van de persoon van wie ze wat willen weten. Door met de handen over een foto of voorwerp voorzichtig te voelen kun je energietrillingen opvangen en kan het zijn dat je 'dingen' doorkrijgt. Hoe dit beleefd wordt, is voor iedereen verschillend. Er zijn mensen die zien wat bij iets of iemand, anderen voelen, horen of weten plotseling wat.

    Een andere groep mensen gaat ervanuit dat je geleidegids je dingen 'toefluistert', hij kan je energieën laten voelen of dingen toefluisteren, zodat je plots iets weet.
    Vaak heb hebben mensen dan ook de neiging om, om zich heen te kijken omdat ze verwachten iemand te zien.
    Bedenk echter wel dat niemand iets zelf kan, hij wordt altijd geholpen en mag dingen zien.


    Waarom de één wel en de ander niet?

    Zoals de meeste vragen, wat betreft deze onderwerpen kunnen we ook hier geen duidelijk antwoord opgeven. Wel valt het vaak op dat mensen die deze gaven sterker voelen vaak in een familie geboren worden, of opgegroeid waar dit normale zaken betreft. Het lijkt dus wel vaak erfelijk.

    Al komt het helaas ook regelmatig voor dat mensen die hier 'last' van hebben er echt last van hebben omdat hun directe omgeving hier niets van snapt en niet weet hoe ze hier mee om moet gaan.
    Veel mensen zijn echter wel begaafd, maar weten dit niet of komen er pas later achter, doordat ze toch wel bijzondere dingen tegenkomen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij mensen die geesten (overleden personen) of aura's (energievelden) zien, voor deze mensen is dit zo gewoon dat ze dat zien dat ze er eigenlijk vanuit gaan dat iedereen dat ziet. Pas als ze hierover een opmerking gaan maken, dan blijkt pas dat dit niet zo 'normaal' is als wat ze altijd gedacht hadden.

    Ook komt het regelmatig voor dat mensen na een ingrijpende gebeurtenis ineens beseffen dat er dingen gebeuren die ze 'vreemd' vinden. Ze zien of horen bijv. dingen die ze eerst nooit gezien hebben.
    Hoe deze 'selectie' gebeurt weten we dus niet, maar dat er een selectie gemaakt wordt dat is wel zeker, je kunt namelijk ook niets afdwingen.
     


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    31-08-2005
    Waarom bij de een wel en de ander niet?
    Volgens mij heeft dat met het niveau van bewustzijn te maken, en niet met een familie-trekje. Het is zo dat bewuste entiteiten, incarneren om onbewuste geesten, bewuster te maken! Lieve groetjes, poeske

    31-08-2005 om 11:19 geschreven door poeske



    Archief per week
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Hallo Blogmaatje
  • hallo zjafa
  • hallo
  • Beste blogger
  • hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Spiritstyle-Forum


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!