Angeltjes
31-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raad van Europa Resolutie 1605 : Een prettige zondag en welkom Eurabia !

 

Vrienden, Friends, Freunde, Amici, Amigos, Chi-Chi-broebelaars,

 

Hebben jullie al gehoord van de resolutie nummertje 1605 van de Raad van Europa ? Laten we alleszins klinken in afwachting van de invoering. Een kleine bemerking : als dit een officiële Nederlandse vertaling mocht zijn, is er nog veel werk te doen voor tolken bij de EU en de Raad van Europa.

 

Eurabia_flag1



EU-regeling:

9.1. Bestrijden van discriminatie op “alle fronten”,

9.2. Verwerpen en bestrijden van Islamofobia,

9.7.6. Het inbrengen en aanmoedigen tot deelname van immigranten in politieke partijen,handelsorganisaties en niet-overheids organen,

Een einde maken aan alle verschillen tussen ongelijkheid en opkomen voorgelijke  rechten van immigranten, inclusief het bevorderen van betere kans op werk en onderwijs,

9.7.8. Het verwijderen van regels en argumentering tot het verhinderen van bouwen van Moskeeen en het uitvoeren van regelgeving dat ruim voldoende gelegenheid geboden zal worden tot het voldoende hebben, bouwen, zorgdragen van kwaliteits
gebedshuizen voor volgelingen van de Islam,

9.7.9. Zorgdragen dat schoolboeken geen enkele negatieve informatie over het geloof Islam kunnen bevatten,

11.6 Het aanmoedigen van jonge Moslims in Europa om Imam te worden,

11.8. Het aanmoedigen van voldoende uitbrengen van Moslim leven en nieuws in de

media, garanderend dat de opinie van Moslims wordt gepubliceerd,

11.9. Het ontwikkelen van ethische handleidingen ter bestrijding van Islamafobia in de media ter promotie van culturele tolerantieen begrip, in samenwerking met de daarvoor aangewezen organisaties,

http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta08/ERES1605.htm

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucas Hartong : bericht uit zijn nieuwe vaderland, Saoudie-Arabië

 

Even een berichtje uit Saudie-Arabië voor alle achtergebleven landgenoten vanwege een uitgeweken Nederlander

 

Het is hier geweldig! Ik schrijf u vanuit een zonovergoten Saudie-Arabië, waar ik de warmte en vriendelijkheid van mijn nieuwe landgenoten mag ervaren. Op het moment dat ik asiel aanvroeg in dat land, lag het verkrijgen van een verblijfsstatus nog aanmerkelijk moeilijker. Na jarenlang sappelen in Nederland met al zijn regeltjes en wetten vond ik het hoog tijd geworden om mijn horizon te verleggen en gelukkig te worden in een minder gehaast land, waar je nog flink wat geld kon verdienen door bijna niets te doen. Na een tijdje rondkijken via allerlei ambassades en consulaten besloot ik dat Saudie-Arabië wel wat voor mij was.

Nu moet u weten dat ik christelijk ben en trouw iedere zondag naar de kerk ga, dus ik wilde wel zeker weten dat ik dat ook kon blijven doen in mijn emigratieland. Dat bleek in Saudie-Arabië wel snor te zitten. Er wordt je daar geen strobreed in de weg gelegd om christen te blijven en je kan op geloofsgebied doen en laten wat je wilt. Op elke hoek van de straat is bijna wel een kerk te vinden en men heeft diep respect voor je als andersdenkende. Men vindt je zelfs een verrijking voor de cultuur van het land en onlangs is er een speciale tv-zender opgericht die de christenen in mijn nieuwe land bedient met uitgezonden kerkdiensten, preken, studies, you name it.

Tijdens het eerste jaar dat ik er was heb ik wat gewerkt in de offshore en dat verdiende goed. Tijdens dat jaar kwam ik uiteraard in aanraking met de Saudies zelf en één van mijn collega’s zei dat ik hartstikke stom bezig was. Hij wees mij op de mogelijkheid om naar het loket van de islamitische Bijstand te gaan en daar een zogenaamd eeuwigdurende uitkering aan te vragen. Was volgens hem volledig halal en dan kreeg je gratis en voor niets geld! Toen ik hem vroeg of dat ook gold voor christenen antwoordde hij “Natuurlijk, juist voor hen, want wij zorgen goed voor onze multiculturele landgenoten!” U begrijpt, ik ben er meteen achteraan gegaan en het bleek te kloppen. Binnen een mum van tijd kreeg ik die uitkering, daarbij uitstekend geholpen door een klantmanager die mij zowaar in spijkerbroek en T-shirt een hand gaf! Ik stond paf, want in Nederland kreeg ik al lang geen hand meer. Daar liepen ze in burqa of kaftan en keek men mij als autochtone Nederlander vies aan. Nee, men had het prima voor elkaar in Saudie-Arabië!

Het enige waar ik tegenaan hikte was het inburgeringtraject dat ik doorlopen moest als nieuwkomer. Een soort van studie om de zeden en gewoonten van het land te leren kennen en natuurlijk een beetje van de taal. Als je slaagde voor die cursus dan kreeg je een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd en na tien jaar voor onbepaalde tijd. Geen probleem, dacht ik, maar met name de taal leek mij  toch vies tegen te vallen. Na een aantal maanden geprobeerd te hebben op die cursus te komen, bleek dat de overheid cursusgeld had vastgesteld voor het traject en bovendien veel te weinig onderwijzend personeel ingezet te hebben. Ik had natuurlijk geen zin om veel te betalen (Zeeuwse zuunigheid!) en was wel blij met de slechte organisatie van de cursus. Vrienden op de plaatselijke Rolls-Royce club adviseerden mij om gewoon te wachten en niets te doen; het probleem zou zich vanzelf oplossen, zoals zoveel problemen in Saudie-Arabië zich vanzelf oplossen. Immers: men doet erg zijn best voor nieuwkomers.

En inderdaad, na krap een jaar kwam er een voorstel van de overheid: schrappen dat cursusgeld en vanwege de vele problemen rondom de cursus kreeg ik vanzelf een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd; met oprechte excuses van de minister erbij over zoveel onnodig veroorzaakte onrust! Kijk, dat is nog eens andere koek. Ik had ondertussen mijn familieleden over laten komen en andere oude vrienden in Nederland getipt over de ideale situatie in Saudie-Arabië en we waren nu gegroeid tot een gezellige club in Riyad. Elke dag was er wel wat te doen in de Nederlandse prachtwijk: avondje bingo, samen dagje golfen, middagje theeleuten, theologische discussies in de kerk, beleggingsclubje, je weet wel. We hadden vrijstelling van de strenge alcoholregels, want… juist! De overheid zorgt goed voor haar nieuwkomers. Een goede vriend van mij, die regelmatig werd uitgenodigd door de Saudische tv om tekst en uitleg te geven over onze levensstijl, betoogde steeds weer dat onze levenswijze ook goed zou zijn voor de Saudies zelf en langzaam maar zeker zie je steeds meer interesse in wie wij zijn en hoe wij leven.

Het is een bijzondere ervaring om te mogen beseffen dat wij de samenleving veranderen. Over niet al te lange tijd zijn wij hier met zoveel Nederlanders dat wij onze wensen kunnen omzetten in eisen. Dat kan prima, want babies krijgen is hier ook een heerlijk tijdverdrijf. De kinderbijslag is uitermate royaal en je hebt de hele dag toch niets te doen. We hebben zo door de jaren heen eigen scholen, eigen clubs, eigen winkels en eigen ruimtes in bedrijven gekregen. De Saudies durven er niets van te zeggen, want zij weten dat als zij stennis schoppen tegenover ons, de Saudische rechters korte metten met hun klachten maken. Bovendien komen onze jongeren dan in opstand en slaan de boel hier en daar even kort en klein voor het Goede Doel.

Saudie-Arabië is een gastvrij land en heeft een totaal verkeerd imago in de Westerse wereld. Een paradijsje in een uithoek van de wereld, zeker na alles wat ik in Nederland heb meegemaakt. Daar werd mijn vrouw uitgescholden voor hoer door moslimjongeren, werden mijn kinderen op de openbare school onderwezen in de islam, moest ik mij altijd aanpassen aan de zeden en gewoontes van de islamitische minderheid en was een gratis uitkering al helemaal niet meer aan de orde. Afijn, u snapt wel wat ik bedoel. Mocht u er ook genoeg van hebben, denk dan eens aan dit prachtige land!

Met hartelijke groet,

Een voormalig landgenoot.

PS. Ik vernam vandaag dat minister Vogelaar heeft besloten dat alle nieuwkomers in Nederland ook allemaal een verblijfsvergunning krijgen zonder de noodzaak een cursus te hoeven doen. Zo zie je dat wij zelfs een voorbeeld zijn voor ons oude thuisland. 

Met dank aan onze Nederlandse collega's van www.hetvrijevolk.com (ook te bereiken via "Onz favorieten")


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persoverzicht van Angeltjes : waarom u nog abonneren ?

De Standaard

"Dat Kris Peeters zich met Vlaanderen bezighoudt" 
***
Het Laatste Nieuws
BUITENLANDSE POLITIEK
 
 Op wandel in Londen
 
 ***
De Morgen
"We maken het land kapot (Bart Somers)
***
La libre Belgique
 
"Ecolo appelle le gouvernement à se mettre au travail"
***
Yves Desmet : Shit-Observator
 
"Dus breekt er weer een periode aan van steriele koppigheid, het grossieren in vette vissen en vijf minuten politieke moed, in standvastigheid en niet toegeven, and all that shit. Terwijl er ondertussen niets, maar dan ook niets zal bewegen.
***
Gazet van Antwerpen
Internationale Politiek
 
Lindsay Lohan ziet Michael Phelps wel zitten (GvA)

Actrice Lindsay Lohan zou een oogje hebben op zwemmer Michael Phelps, de man die op de jongste Olympische Spelen maar liefst 8 medailles bijeen sprokkelde. Lohan zou de zwemkampioen de laatste tijd dagelijks bellen. Nochtans zei de actrice onlangs dat ze lesbisch is. Ze zou een relatie hebben met dj Samantha Ronson.  

***
Knack
Federale regering moet op zoek naar extra 400 miljoen  
***
0000
  
Koekoek, de fakansie is gedaan, ik ben terug


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse Nessie op video vastgelegd ....

 

Naast de vele belgische en Vlaamse Monsters van Lochness uit onze politieke kweekvijvers, ook even aandacht voor een écht (?) Monster uit Zweden.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2008/08/zweeds_monster_op_video.html

De Zweedse versie van het monster van Loch Ness, beter bekend als 'Storsjoe', is op de gevoelige plaat vastgelegd. Dit beweert althans een bedrijf dat beveiligingscamera's installeerde rond het meer waar het vermeende monster zich zou ophouden.

"Op donderdag, om 12.21 uur, hebben we de bewegingen van een levend wezen gefilmd. Het was een snoek noch een baars, daar zijn wij zeker van", zo zegt een woordvoerder.

Het project, mede gefinancierd door de provincie Jaemtland, heeft tot nu toe 43.000 euro gekost. Het doel is het mysterie van de Zweedse Nessie op te helderen. De legende van het beest leeft al bijna vier eeuwen en het monster zou al zo'n tweehonderd keer gezien zijn.

De beelden zijn online gezet en u kunt het monster hierrr bewonderen. 

@ Spitsnieuws.nl



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de ziektekosten

 

MarioZiektekosten.jpg

@ www.geenstijl.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL + W samen aan de conferentietafel (en met een beetje Brussel onder de tafel)

 



30.08.2008 11.59u - In enkele interviews zegt Vlaams-minister president Kris Peeters dat hij “bereid is om zijn verantwoordelijkheid in de onderhandelingen over de staatshervorming op te nemen”. Peeters wil de staatshervorming, waarover nu al anderhalf jaar zonder enig resultaat wordt gepalaverd, realiseren vanuit de deelstaten. De CD&V’er ziet daarbij twee zaken over het hoofd: aan Franstalige kant is nog steeds niet de wil aanwezig om te praten over een ernstige staatshervorming. Zij willen de hele discussie minstens uitstellen tot na de zomer van 2009. Bovendien: als het al tot ‘onderhandelingen’ komt, dan zullen deze helemaal niet tussen de ‘deelstaten’ verlopen. Van enige vorm van confederalisme zal geen sprake zijn. Vrijdag stelde PS-voorzitter Di Rupo nog in Het Laatste Nieuws dat “de Vlamingen moeten aanvaarden dat Brussel kan deelnemen aan de gesprekken als een volwaardig gewest”. Dat zou natuurlijk betekenen dat de Vlamingen – die het grootste deel van de bevolking in dit land uitmaken – aan de onderhandelingstafel in een minderheidspositie terechtkomen. In De Standaard (30 augustus) ziet Kris Peeters blijkbaar geen graten in de deelname van Brussel aan de gesprekken. “Natuurlijk moeten ook vertegenwoordigers van Brussel in een specifieke rol aan tafel zitten,” zo luidt het. Waarna alles opnieuw zal blokkeren en de Vlaamse eisen opnieuw op de lange baan kunnen worden geschoven. Een droomscenario voor de Franstaligen…

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee brandweerlieden gedood bij blussingswerken

 

Twee brandweerlieden zijn om het leven gekomen bij het blussen van een leegstaand gebouw en een vrouwelijke pompier is zwaar verbrand. Dit alles heeft plaatsgevonden in Ukkel en de oorzaak van de brand wordt onderzocht. Wist de brandweer dat het pand onbewoond was ? Waarom hebben zij het risico genomen om binnen te treden als er geen mensenlevens moesten gered worden ? 

Volgens bewoners uit de buurt waren er regelmatig krakers in het leegstaande gebouw gesignaleerd.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste dag van de zomer 20.09.08 : op naar Keulen

 

Wij hebben al een oproep geplaatst met de mededeling dat vanuit Antwerpen een afvaardiging zal aanwezig zijn op het grote congres te Keulen "Steden tegen de islamisering", een initiatief van en met Filip Dewinter. De laatste dag van de zomer : 20 september 2008 

Vanuit Vlaams-Brabant en Brussel deelt Filip de Man mede dat ook uit zijn streek (waar de eigen mensen weten wat de diversiteit in de realiteit betekent) bussen zullen ingelegd worden. Een copie van de uitleg op de blog van De Man :

 

Het politiek leven komt stilaan terug op gang. Vorig weekeinde naar de IJzerwake geweest, het  jaarlijks treffen  van de radicale Vlaamse Beweging in Steenstrate (de watjes komen dit weekeinde bijeen in Kaaskerke). Volgende week alweer de Gordel: afspraak 11 u. kerk Zaventem.

En twee weken later een heel wat heikeler onderneming.
Zoals u wellicht weet, werkt het Vlaams Belang samen met de brede Europese beweging ’Steden tegen islamisering’
(
http://www.stedentegenislamisering.be). Op zaterdag 20 september organiseert deze beweging in Keulen een grote meeting tegen de islamisering in het algemeen en de bouw van een megamoskee in deze stad in het bijzonder.

Net als onze kameraden  in Antwerpen, zijn we van plan om ook in Vlaams-Brabant en Brussel bussen in te leggen om onze militanten de kans te geven deze belangrijke meeting bij te wonen. Wij vertrekken bij het ochtendkrieken naar Keulen en keren rond 19 u. terug (opstapplaatsen Halle, Anderlecht, Dilbeek, Vilvoorde en Leuven, inschrijven via 'info' rechts bovenaan).

Kinderen en ouden van dagen dienen zich te onthouden, want de lokale antifa's gaan zich van hun meest verdraagzame kant laten zien. Onder de titel "Aufruf zu Massenblockaden" gaan de linksen te keer tegen de "RassistInnen", "NeofaschistInnen",  "klassischen Neonazis und Rechtskonservativen" die "unter dem Deckmantel einer vermeintlichen Islamkritik ihre Propaganda gegen Menschen anderer Herkunft und Religion verbreiten".

U bent dus gewaarschuwd: wie protesteert tegen de sluipende islamisering van ons werelddeeel... is een  nazi.


30-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Wikipedia helderziend ? + AANPASSING 18.30UUR

 

Neen, dit is geen mpisplaatste grap van Angeltjes : het staat er écht, in de politiek-correcte en gecontroleerde Wikipedia

 

Klik op onderstaande link en kijk naar belgium...

http://en.wikipedia.org/wiki/Former_countries_in_Europe_after_1815

Belgium (1830-2008)

In the Southern part of the Netherlands, a rebellion of Walloons started in september 1830 and resulted in the so-called Belgian revolution. The new state was recognised under British pressure and gave itself a modern Consitution in 1831 but remained a centralised state oppressing the Dutch speaking majority. It died in 2008 after a long struggle because of a lack of reciprocity.

In september 1830 greep in het zuidelijk deel van Nederland een opstand plaats die resulteerde in de zogenoemde belgische revolutie.  De nieuwe natie werd erkend onder Britse druk en stelde een moderne Grondwet op in 1831 maar het bleef bij een staat die de Nederlandstalige meerderheid onderdrukte.  De staat hield op te bestaan (stierf) na een lange strijd, door een gebrek aan gelijkwaardige behandeling van de burgers.
+ AANPASSING 18.30 UUR
Wat voorspelbaar is, is helaas al vlug gebeurd : de tekst is verdwenen.  Gelukkig kregen wij volgende mededeling binnen van ons technisch departement, zoals u merkt : dit is de interne wijze van communiceren bij Angeltjes :
't is er al af..........
de smeirlappen....
maar ik heb het gedownload + een screenshot genomen....
Waarop wij terug hebben gemaild : "goed gedaan, godverdoeme !"
Uw verfijnde redactie van Angeltjes, de promotoren van de Westerse cultuur.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHANGE : in Londen geniet men al van de multiculturele Change

 

 

 

Na de Carnavalviering van 2008 in de Londense wijk Notting Hill waren de gemoederen enigszins opgewonden. Men zou best stoppen met dergelijke Westerse gebruiken en tradities, die beledigend en kwetsend zijn voor de Nieuwe Medemenschen, die hierdoor te opgewonden geraken. Waarom willen de Westerlingen altijd hun wil opleggen in hun eigen land ?  Tijd voor Change !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws over de grootschalige fraude met valse ontslagen, enz.

 

Eind vorig jaar, begin 2008 lekte het nieuws uit in de media : een grootschalige fraudezaak was ontdekt om illegalen een inkomen te bezorgen en tegelijk en dekmantel om vlugger geregulariseerd te worden.  Maar ook anderen die van sociale uitkeringen uitgesloten waren, konden terecht bij de maffiabende.

De initiatiefnemers bevonden zich in Dour (Waals Brabant) en in Molenbeek en Anderlecht.  Het waren vooral Marokkanen en Toerken, vermoedelijk met twee nationaliteiten. Maar daar gaat het niet om.

Het systeem is eenvoudig : men richt een bedrijf op (wat met enige ervaring in administratieve rompslomp, lang niet ingewikkeld is) en verstrekt  vervolgens valse arbeidsovereenkomsten die niet gehonoreerd worden. Sociale bijdragen of belastingsafdrachten gebeuren vanzelfsprekend niet, en zes maanden later, wordt het bedrijf wegens niet rendabel opgedoekt.  Aan de fictieve werknemers wordt wel een ontslagformulier C-4 overhandigd, waarmede zij via de syndicaten  opgenomen worden in het sociale circuit. De vakbonden  verdelen in het schandland B de werkloosheidsvergoedingen, behalve voor een kleine minderheid van werknemers die niets te maken wil hebben met de politieke syndicaten.  

Dopgeld, medische zorgen, kindervergoedingen zijn plots binnen handbereik.  Met de fictieve loonbriefjes kan men terecht bij de banken voor leningen.

Het gerechterlijk onderzoek strekt zich uit over diverse sociale instellingen die normaal niet van de snelste zijn maar die zich wel intens schijnen bezig te houden met het opsporen in eigen dossiers van de diefstallen.  Er zouden momenteel 6000 tot 7000 frauderende personen bekend zijn.  Van vijfhonderd onder hen is bekend dat zij in de loop der jaren voor een totaal bedrag van circa 6 tot 7 miljoen euri ten onrechte hebben opgestreken.  Wat betekent circa 14.000 euri per persoon.

Het is niet gepermitteerd om de staat en zijn sociale kassen te plunderen maar in dit geval stellen wij toch voor dat er mild zou opgetreden worden. De mensen wisten niet beter en ze hebben veel spijt. Ze vragen natuurlijk wel dat de uitkeringen zouden blijven bestaan, want ze hebben er intussen recht op.  

Laten we ons grote hart maar eens tonen en vragen aan de hardvochtige minister van justitie om dit duivelse onderzoek te stoppen.

Savat

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/442142/une-fraude-a-grande-echelle.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De subjectieve VRT wordt hoe langer hoe meer de 0000

 

deredactie.be

"John MCCain kiest voor een vrouw uit Alaska"

 

Zo kondigt de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep het nieuws op internet aan over de keuze van de Republikeinen voor een vice-president. In eerste instantie luidde de tekst :

"De seniele pretbederver McCain, fabrikant van diepvriesfrieten, kiest een vrouw uit Alaska.  Geen eskimo, want dat doen die republikeinse racisten niet, maar een blank manwijf die schiet als een cowboy en pruimt als een verdorvene ; dat zal ze wel zijn ook, want ze heeft vijf kinderen, maar over de vaders wordt gezwegen. Ze kleedt zich bovendien niet in fondantkleurige mantel- of broekpakken"

Een onverlaat heeft deze publicatie verhinderd.

Men heeft een ganse week, elke dag de kijkers scheel gemaakt gemaakt met droomfantasieën over de "Change" die Hoessein Obama zal teweegbrengen in de VS. Twee Vlaamse partijleiders die er in eigen land niets van bakken, de liberale kopschudder Bart Somers en de socialistische Caroline Gennez, waren ooggetuigen van de opgang van een rock-ster die president hoopt te worden.  Beide Vlaamse voorzitters willen een graantje meepikken van het succes om door hun eigen kiezers te laten vergeten, hoe er in eigen land geklungeld wordt. Zij klampen zich vast aan een overzees fata morgana, de specialiteit tegen verzuring van Eén.

Als u de voortreffelijke column  van Bart Jan Spruyt leest over de Obama- gekte in Nederland, dan mogen wij ons nog gelukkig prijzen.  De onfatsoenlijke manier waarop in Europa politiek bedreven wordt en het gedrag van de bewakers van onze democratische spelregels, de journalisten, bewijst de neergang van deze beschaving.

Zolang we kunnen, zullen we de mistoestanden en de uitwassen blijven aanklagen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot het lukt

 

Rothman Salazar krijgt opnieuw uitstel

 

De kortgedingrechter heeft de uitwijzing van de 19-jarige Ecuadoraan Rothman Salazar verboden totdat de Dienst Vreemdelingenzaken zich heeft uitgesproken over zijn nieuwe aanvraag voor een verblijfsvergunning. Dat meldt zijn advocaat.

Mocht deze aanvraag voor verblijf toch afgewezen worden door de Onrechtvaardigen van Vreemdelingenzaken, dan mag Rothman een nieuwe aanvraag indienen.  En zo telkens opnieuw tot het gewenste resultaat bekomen wordt. 

Uw juridisch redacteur, Kromhans 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een geweldig artikel over de linkse NL televisie - Bart-Jan Spruyt

 

 Bart Jan Spruyt     BART JAN SPRUYT

  

Schandaal in Denver

Er is een meneer van de Vrije Universiteit in Amsterdam, zijn naam is Krouwel en hij beunt soms ook een beetje bij bij de PvdA, en die meneer kwam niet zo lang geleden in het nieuws met een onderzoek dat hij had verricht naar de vraag of de media nu links of rechts zijn. Hij was tot de conclusie gekomen dat het verwijt dat de media een integraal onderdeel van de linkse kerk zouden zijn– veel gehoord sinds Pim Fortuyn dat in 2002 voor het eerst nadrukkelijk naar voren bracht – geheel onterecht is. Meneer Krouwel had namelijk een tijd lang de berichtgeving in de Nederlandse kranten gevolgd en was na lang wikken en wegen en vooral veel passen en meten tot de conclusie gekomen dat de kranten eigenlijk vooral schreven over onderwerpen die we eerder rechts dan links zouden noemen, zoals over al dat gedoe met die multiculturele samenleving.

Wie is er nu dommer: meneer Krouwel of al die kranten en andere media die in alle ernst over zijn onderzoek berichtten? Het gaat natuurlijk niet over de vraag over welke onderwerpen de media berichten (en de werkelijkheid is nu eenmaal rechts) maar over de vraag op welke manier ze dat doen – welke voorkeuren ze laten blijken, bijvoorbeeld, of hoe fair en objectief ze de partij benaderen naar wie die voorkeur overduidelijk niet uit gaat. Daar had meneer Krouwel niet over nagedacht, en de media zelf ook niet, die uitvoerig en prominenten verslag van zijn bevindingen deden alsof die hen in één klap van hun slechte geweten hadden bevrijd.

Als ik nu even voor meneer Krouwel mag spelen en dan de berichtgeving over de Amerikaanse presidentsverkiezingen mag recenseren, dan heb ik een makkie. Wat zijn de media links, ongelooflijk links, en wat is in het bijzonder de publieke omroep ontzettend en schaamteloos links!

Dat blijkt niet alleen uit hun onderwerpkeuze maar zeker ook uit de manier waarop zij dat gekozen onderwerp behandelen.

U begrijpt natuurlijk wel dat ik het over de Democratische conventie heb die de afgelopen week in de Amerikaanse stad Denver (Colorado) is gehouden. De gehele NPS was afgereisd om daar verslag van te doen, niet als itempje in het Journaal of in NOVA, nee: een gehele week iedere avond een uur lang, met niets anders dan die Obama en de Democratische conventie.

Er valt ook iets goeds over dat programma (Obama’08) te zeggen en laat ik dat snel doen. Het enthousiasme spatte er van af, en dat gold niet alleen de Democraten maar ook het land Amerika als zodanig en de manier waarop de democratie daar functioneert. Je zag ze een beetje dizzy worden, die redacteuren en presentatoren die als Pietje Bells door Denver liepen: was dit nou dat land waar ze eigenlijk al zo lang gruwelijk de pest aan hadden, dit land waar mensen niet alleen stemmen en dan op TV naar de uitslagen gaan zitten kijken, maar waar ze heel actief bij het democratisch proces betrokken zijn, debatterend, folderend, zingend en scheldend, kortom, dit land waar politiek een feest is? En wie waren zij dat zij op dit feestje zo maar mochten binnen vallen en alles mee mochten maken? Ze genoten, en dat was mooi om te zien, aanstekelijk zelfs. Zo’n mooie vakantie hadden ze nog nooit gehad!

Het bewijst maar weer eens dat alle Nederlandse kritiek op Amerika niet van anti-Amerikanisme maar van anti-Republikanisme getuigt. En de heren grepen vervolgens werkelijk iedere kans aan om dat iedere minuut van hun uitzending nog eens en nog eens te bewijzen – op een manier die walgelijk was, dom, onprofessioneel, schandalig, racistisch, weerzinwekkend.

We zagen Joost Karhof, bekend als pratend NOVA-hoofd, en we zagen twee gekleurde medepresentatoren: Jörgen Raymann en Prem Radhakishun. Aanvankelijk zocht ik daar niets achter, maar al gauw werd duidelijk – en wie keek wilde het eerst niet geloven – dat beide grappenmakers wel degelijk op hun huidskleur waren geselecteerd. Die deelden zij immers met de grote held van alle uitzendingen, en die kleur vormde een additioneel of zelfs een primair argument om onverholen een voorkeur voor Obama uit te spreken: Obama was zwart, net als zij, en hij was de eerste zwarte presidentskandidaat, en van wat een geweldige tolerantie getuigde dat (ja echt, in het land van Bush) en wat zou het geweldig zijn om Obama’s twee zwarte dochtertjes in het Witte Huis te zien spelen, zoals we ook de kinderen van Kennedy eens onder het bureau van hun vader in de Oval Office hebben zien kruipen, want wat zou dat een geweldige revanche op de geschiedenis zijn, want dat Witte Huis was immers door zwarten (slaven!) gebouwd en een nazaat van die slaven (maar niet heus) zou daar nu gaan wonen!

Ze zeiden het echt, die tante Es en die randdebiele grootbek van een Radhakishun, en het opgewonden triumviraat deed werkelijk geen enkele moeite om zelfs maar heel eventjes net te doen alsof ze nog iets van objectiviteit betrachtten. Wat was Obama goed en cool en meeslepend en wat zou er veel gaan veranderen straks! En wat konden die studiogasten uit Obama’s campagneteam toch leuk en overtuigend uitleggen wat voor een smeerlappen die Republikeinen zijn: die rechtserikken doen aan smerige smeercampagnes, en snuffelen in je prullenbakken en filmen je tijdens je werk in de hoop je ergens op te betrappen en je daarna kapot te maken. Maar zij zelf, die engeltjes van Democraten, die hielden zich uitsluitend en alleen aan de feiten, echt waar, en zijn moreel zo hoogstaand dat ze dat allemaal nooit zouden doen en als ze zouden verliezen van die gemene rechtserds dan zouden ze met opgeheven hoofd het speeltoneel kunnen verlaten.

En onze drie mannetjes, Joost, Prem en Jörgen, maar knikken, want die weten ook al lang – mede dankzij de onvermijdelijke Michiel Vos, journalist én schoonzoon van de Democratische voorzitster van de senaat, Nancy Pelosi – dat er in essentie twee partijen zijn, een goede en een slechte: je hebt de hippe en jonge en leuke mensen, die nu in Denver rondswingen, en net als zij lekker progressief zijn en stads en slim, en je hebt een groep enge mensen, vooral bestaande uit oude, blanke mannen, die scheten en boeren laten en andere flauwiteiten verkopen, en die verder gewoon gek en gevaarlijk zijn.

So far for
de Nederlandse journalistiek, so far for de publieke omroep, en so far for Joost, Prem en Jörgen. En het ergste is dat het niet alleen bevooroordeeld en schandalig is, maar ook dat er echt niets van klopt, dat de jongens niet zien wat ze zien en missen wat ze zouden moeten zien: dat Obama echt nog wel wat anders is dan een Nederlandse sociaal-democraat of sociaal-liberaal. En dat hij kan verliezen. In hun verblinding en bias spiegelen ze de Nederlandse kijker een fundamenteel verkeerd beeld van de Amerikaanse verkiezingen voor. Nooit geweten dat we belasting betaalden om de publieke omroep haar verheven taak op deze wijze te zien vervullen.

Volgende week: McCain en de Republikeinen op hun conventie in Minneapolis, wordt één hele uitzending aan gewijd!
.
http://bartjanspruyt.blogspot.com/2008/08/schandaal-in-denver.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen titel

 

Ook geen onderschrift


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Racisme bij Scotland Yard. De prijs van het poco-beleid

 

U weet in Groot-Brittannië is politieke correctheid een absolute vereiste om op het eiland te mogen wonen.  Ros haar en sproeten bezitten, is SUSPECT.  King's English praten met neerbuigende intonaties is zelfs FORBIDDEN. En aan Speakers' Corner een islamitische grootsmoel-redenaar tegenspreken, levert een gratis overnachting op in een Londense JAIL.

Om u te zeggen, hoe prachtig geëvolueerd men is over het Kanaal. Tot bij de politie toe, waar hoge posities ingenomen worden door moslims. Met een gedurfde positieve discriminatie, probeert men in de politierangen het algemene maatschappijbeeld te herscheppen. 

Jammer genoeg heeft de hoogstgeplaatste moslim in rang bij de politie klacht neergelegd tegen de grote Chief wegens racisme.  Stel u voor : de moslimman werd naar eigen zeggen, gediscrimineerd op raciale en religieuze gronden en ook nog wegens zijn leeftijd. De officiële oorzaak van de klacht heeft te maken met veiligheidstaken in verband met de Olympische Spelen van 2012, waarbij de moslimman niet mag uitvoeren,  wat hij zich voorgenomen had.  Als dàt geen racisme is, weten wij het ook niet. 

De Chief, Sir Ian Blair reageert niet. (zolang NU Labour aan het bewind is, kan je met de naam Blair een fijne carrière uitbouwen in GB).

Laat je goede poco-hart en  je blanke gemoed spreken : promoveer moslims op hoge functies en als ze daar aangekomen niet mogen doen, wat zij willen, ben je een racist. Zo hebben de poco's gewild dat het er in de weireld zal aan toegaan.

Ray

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2638956/Tarique-Ghaffur-blames-Sir-Ian-Blair-in-Scotland-Yard-racism-claim.html


29-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het bedrog van Nasa weer eens ontmaskerd (door ons)

 

 
 
See Explanation.  Clicking on the picture will download  the highest resolution version available.
 
Hier heb je weer zo'n bijgeschminkte foto uit het "Heelal".  Nasa neemt ons wel voor wetenschappelijke oenen !  Men heeft zelfs de zijkanten niet ingekleurd  en de afdekking van de vlakken is men vergeten te verwijderen ... Amateurs !  "Ho, dat zijn we vergeten ..." Maar de blauwe lichtjes, die hangen er wel bij.  De profeet (HMMKK) heeft hier niets over gezeid, dus wat niet beschreven is, bestaat niet.
 
Giant star forming region W5 is over 200 light-years across and about 6,500 light-years away in the constellation Cassiopeia. W5's sculpted clouds of cold gas and dust seem to form fantastic shapes in this impressive mosaic of infrared images from the Spitzer Space Telescope. In fact, the area on the right includes the structures previously dubbed the Mountains of Creation. New evidence indicates that successive generations of stars formed in the W5 region in an expanding pattern of triggered star formation. The older, earlier generations of stars seem to cluster near the middle of the enormous cavities, with younger stars seen near the rims. Winds and radiation from the older, central stars likely carve out and compress surrounding interstellar material, triggering the collapse that gave rise to younger, later generations of stars farther out. In the false-color image, heated dust still within the cavities appears red, while the youngest stars are forming in the whitish areas. W5 is also known as IC 1848, and together with IC 1805 it is part of a complex region popularly dubbed the Heart and Soul Nebulae
.
.
Ali, uw astronomische medewerker (ook HMMKK)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ieder kijkt naar zijn eigen vrouw

 

In de VS hebben ze (misschien) binnenkort deze vice-president :

 

 En wij hebben :

 

 

 

of : 

(met dank aan Wim voor de inspiratie)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Change ? Keep it !

"Weinig ervaring "zegt de man met het trieste gelaat bij de 0000. Hij hangt nog rond in Denver waar hij de miraculeuze redevoering van Hoessein Boma meemaakte : "Change" is het wonderwoord dat de reclamejongens hebben bedacht. Change krijg je gegarandeerd als je een onervaren iemand aan het roer krijgt.

Sarah Palin heeft gedurende haar tweejarig beleid in Alaska een sterke indruk nagelaten en ook voorheen verminderde ze in een officiële functie haar loon met 60%.

Change ? Keep it !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de Bovenburen is het Feest : zij hebben een ramadankrant

 

Fragment uit een artikel van de uitstekende Nederlandse collega's, te bereiken via onderstaande brug :

http://boilingpoints.wordpress.com/

"Ander nieuwsch waar uw nekharen van uitvallen: het is een tijdje stil geweest rond het persoontje Vogelaar, maar ze is terug en hoe! Omdat haar verzuurde prachtwijk-projectjes kompleet in het water zijn gevallen, heeft ze zichzelf opgewerkt tot oudpapier-boer. Frau Vogelaar - beschermvrouwe van een bevolkingsgroep die ons een barbaarse religie opdringt - neemt maandag het eerste exemplaar van de ramadankrant in ontvangst. Aaargh! De ramadankrant! Mag ik even een emmert?

Deze krant verschijnt in een oplage van 50.000 exemplaren. Dit gegeven vertelt ons dat er maar 50.000 moslims in Nederland zijn. Wat een opluchting.

Afijn, Vogelaar zal met veel poeha het nu al omstreden propaganda-krantje in ontvangst nemen. Volgens betrouwbare bronnen zal ze, geheel in stijl, in Marokkaanse klederdracht haar opwachting maken. En naar oer-Hollandsch gebruik blijven de handen onder de jurk. Handen schudden is in Nederland buitengewoon ongepast.
So long."

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!