Angeltjes
05-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BDW : *Waarom geen Marokkaanse en Turkse magistraten in Borgerhout en Gent ?*

 

Dit staat te lezen in Le Soir. :

"De franstaligen die geen Nederlands willen leren, worden beloond, dit in tegenstelling tot de Vlamingen die de inspanning leveren, Frans te leren" zegde Bart de Wever vanmorgen op Radio Eén. Dit als reactie op het BHV akkoord van deze nacht.  "Men zou ook Turkse magistraten naar Gent en Marokkaanse magistraten naar Borgerhout kunnen sturen."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort ... (nummer 730)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kan het nog lager?

Wij kunnen niet begrijpen hoe het mogelijk is dat de meeste van onze dagbladen zoveel aandacht blijven schenken aan een schurk, een seriemoordenaar zoals Ronald Janssen. Voor dergelijke lafaards mag voor ons part de doodstraf blijven bestaan en hadden we dit monster reeds publiek laten ophangen op het kerkhof van zijn woonplaats.

Maar neen! Dag na dag en dit gedurende weken op rij krijgt die lafaard alle aandacht in onze media. De meest zinloze gegevens over al de ellende die hij bij velen heeft aangericht worden op volle paginas in detail beschreven. We hebben de sterke indruk dat sommige journalisten regelmatig vergeten dat men van hen slechts verwacht dat ze de feiten duidelijk weergeven en niet dat ze hun eigen verbeelding de vrije loop laten en hun eigen fantasie botvieren om voor "pikant" leesvoer te zorgen.

Zo schreef Erwin Verhoeven in "Het Laatste Nieuws" van vandaag dat moordenaar Ronald Janssen seks heeft gehad met zijn buurvrouw. Dit onbelangrijk feit gewoon vermelden bleek blijkbaar onvoldoende. De journalist meende het nuttig er aan toe te voegen dat Ronald Janssen deze vrouw tijdens hun acties "alle hoeken van de slaapkamer liet zien"!!

Wat is de bedoeling van deze verduidelijking? Moeten wij hieruit besluiten dat het hier dus niet over een "ronde" kamer ging?
Volgens deze journalist moet "die seks" de moeite geweest zijn en werden alle variaties vlot en graag beoefend !

Was die journalist aanwezig toen die "acties" plaatsgrepen? Vernam hij deze "details" persoonlijk van de moordenaar of van de buurvrouw?

Wij betreuren het dat een groot gedeelte van onze media de mening toegedaan is dat dit het soort verslaggeving is waarop hun lezers verzot zijn. Wij hebben steeds meer en meer de indruk dat sommige journalisten teksten schrijven die ze zelf graag lezen maar die hoegenaamd niets meer te zien hebben met de uitvoering van hun voornaamste opdracht die er nog steeds in bestaat om een degelijke en neutrale weergave te geven van de essentie. Daarvoor worden ze vergoed en voor niets anders.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze keer zijn de onbekwame onderhandelaars heus te ver gegaan.

 

Elke oplichter laat U graag kijken naar wat hij zelf kiest,  zo lang het maar niet een onderdeel is van het eigen opzet. Dan zou u hem onmiddellijk doorhebben en u niet laten oplichten. Dit is min of meer een perfecte omschrijving van wat er zich nu in de vaudeville omtrent Halle-Vilvoorde afspeelt.

Men onthoudt u vitale informatie en leidt uw aandacht af van wat werkelijk van essentieel belang is.

De situatie in het rechtsgebied van het Hof van Beroep van en te Brussel - dat nota bene ook het arrondissement Leuven omvat - is reeds vele decennia hallucinant.

De gerechtelijke achterstand blijft er - ondanks alle truken van de foor - schandalig! Tot op zekere hoogte is dit ook begrijpelijk. Wie wil zich als magistraat die zichzelf respecteert nu nog buigen over twintig tot dertig jaar oude  ensoms meters hoge dossiers?

Je zal als modale burger maar meegesleept worden in een "proces" waarvan de rechtsgang eindigt in een rechtsgebied, eigendom van de staat die al ontelbare keren veroordeeld is voor de schending van de mensenrechten wegens abnormaal lange procesvoering !

De ene algemene rol verving zelfs meer dan een decennium geleden de zogenaamde oude en dus speciale waar je alleen van af geraakt door

    a) te sterven

    b) de zaak te laten schrappen met wederzijds akkoord wat op hetzelfde neerkomt: géén gerechtigheid waar je via de belastingen zéér duur voor betaald hebt.

    c) te kiezen voor zeer peperdure meditatie en/of arbitrage buiten de rechterlijke staatsmacht. Als de andere partij ook akkoord gaat, kan dit, wat in vele gevallen niet zo is omdat de smeerlappen bijzonder goed weten dat ze zélf fout zijn natuurlijk !

    d) braaf uw beurt af te wachten ... tot uw leven voorbij is en de volgende generatie te laten kiezen voor {b} omdat de advocatenkosten écht ondraaglijk zijn geworden vermits ze het verhoopte resultaat al héél lang opgesoupeerd hebben.

Nota Bene: àlle ministeries, àlle parastatalen, bijna alle multinationals, alle grootbanken, het leeuwendeel van malafide ondernemingen zijn gevestigd in dit rechtsgebied van het Hof van Beroep in Brussel. Vergeet deze laatste essentiële toelichting niet!

De Belgische staat handelde misdadig. Hij blijft dit dus ook doen. Eis de splitsing van dit rechtsgebied in plaats van alleen het arrondissement, stelletje dwazen!

Levens zijn en worden vernietigd, plannen onmogelijk gemaakt (!), carrières gebroken, patrimonia verkwist, bedrijven ten gronde gericht, werkgelegenheid versmost, vooruitgang gefnuikt, onrecht beloond, enz. Hallucinant!

Alsof dit nog niet genoeg zou zijn krijgen de Franstaligen nu nog ongrondwettelijke privileges in eerste aanleg er bovenop.

De realiteit is dat Vlaanderen zich reeds lang niet meer kon veroorloven om de jurisdictie van het Hof van Beroep in Brussel te dulden voor geschillen waarbij de partijen, betrokkenen of slachtoffers woonachtig zijn in het arrondissement Leuven en Halle-Vilvoorde.

In plaats van de sanering van de Brusselse augiasstallen, krijgen de Vlamingen er een agressieve vorm van geprivilegieerd Franstalig imperialisme op Vlaamse bodem  boven op. Het toppunt van schandaal boven op wat iedereen met gezond verstand reeds wist dat het werkelijk een toppunt van onrechtvaardigheid was. Nooit ergens anders gezien in een echte democratie, en keer op keer netjes onder de mat geveegd!

Principieel zouden uitsluitend Vlaamse rechtbanken en Hoven van Beroep bevoegd moeten zijn als één van de partijen Vlaming of een Vlaamse overheid is.
De schending van het gelijkheidsbeginsel, gevoegd bij het reeds lang bestaande en volstrekt onwettige uitputtingswapen in de handen van witteboordencriminelen middels een rechtsgang bij het Hof van Beroep van en te Brussel tot de dood er op volgt, is niet slechts een waanzinnige verkrachting van de volkswil maar bovendien van het recht van het volk zich juridisch te verdedigen.

Deze keer zijn de onbekwame onderhandelaars heus te ver gegaan. Véél te ver. Ze gedragen zich als vijanden van hun volk.

Het Hof van beroep in Brussel moet gedeeltelijk afgeschaft of zeker afgeknot worden voor wat alle geschillen die Vlamingen binnen het territorium van Vlaams Brabant raken, inclusief de gemeenten met faciliteiten. De Vlaamse kamers van het hof van verbreking moeten naar Antwerpen of Gent verhuizen.

De Vlaamse kamers van het Hof van Beroep in Vlaams Brabant moeten verhuizen naar Leuven, Gent of Antwerpen. De territoriale bevoegdheid van de rechtbanken van eerste aanleg en lagere rechtbanken van en te Brussel moet beperkt worden tot het huidige hoofdstedelijk gewest, en die van Leuven of een nog op te lichten arrondissement Halle-Vilvoorde uitgebreid of in de plaats gesteld.

Brussel moet bovendien als fiscale offshore-enclave en ook administratief grondig opgeschoond en ontvet worden. Alle onwettige privileges van Franstaligen moeten zonder meer volledig afgeschaft worden.

Gaius


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Racisme* : als het niet bestond, moesten we het uitvinden

 

DSCI0134

Op wandel in de Antwerpse Abdijstraat (binnenkort Moskeestraat)

We hebben maandag het verhaal gebracht van provincieraadslid Bert Deckers, wiens zoontje buitengebonjourd werd bij een Aziatische onthaalmoeder, toen die vernomen had dat Bert een Vlaams Belanger is.  De kwestie haalde alle kranten en zelfs de 0000 wilde er in het avondjournaal van 4 oktober iets over zeggen. Neen, met een verborgen camera, hét linkse spionneninstrument bij uitstek, is de 0000-redactie niet binnengedrongen in de woning van de Aziatische Onverdraagzame, zoals dit wel gebeurde bij een Hobokense onthaalmoeder die er extreemrechtse ideeën op nahield. Verschil moet er zijn en blijven, nietwaar.

Met de keuze die Bert en zijn vrouw gemaakt hebben voor een vreemde onthaalmoeder, hebben zij duidelijk laten blijken, dat racistische overwegingen hen vreemd zijn. Zoals dit trouwens het geval is bij de overgrote meerderheid van onze verduldige Vlaamse bevolking, inclusief republikeinen en nationalisten.

Het uitoefenen van kritiek op de ongebreidelde instroom van vreemdelingen en de voorkeursbehandeling die velen van hen ten dele valt, is iets totaal anders dan rauw-racistisch deze lieden minachten.

Bij de vele lezersreacties in de geschreven pers over de zaak van Deckers viel het weer eens op hoe lichtvaardig en helaas dom, een aantal fanatici de term "racisme" hanteren, zonder inhoudelijk te beseffen waar het over gaat.  De politieke overheden en de media zijn er na jarenlang gezamenlijk de maatschappij gebombardeerd te hebben met slogans en oppervlakkige prietpraat in gelukt, een grote polarisatie in het leven te roepen.  Onze maatschappij wordt bewust verdeeld en de mensen worden tegen mekaar opgezet door politici van de elitaire partijen. En de dames en heren zijn geslaagd in hun opzet.

Hoeveel malen hebben wij al niet gehoord : "Ik ben geen racist, mijnheer, maar ik voel mij niet langer thuis in mijn eigen omgeving" ? Niemand moet zich verontschuldigen, als hij zich onbehaaglijk voelt, omringd te zijn door een menigte vreemdelingen die luid een andere taal spreken en die zich bewust willen onderscheiden door hun exotische klederdrachten en gebruiken. We zien elke dag op televisie wrede en bloederige beelden uit Prachtlanden waar mensen gekleed lopen zoals we ze ook in onze eigen straten ontmoeten. Is het dan verwonderlijk dat we ons intuïtief onbehaaglijk voelen ?  Bovendien slepen deze vreemdelingen een ongunstige reputatie met zich mede door het gedrag van een aantal van hun geloofs- of rasgenoten. Kijk naar het percentage misdadigers die straffen uitzitten in de Europese gevangenissen. Dit is veel groter dan het bevolkingspercentage.

Als u zich geschokt voelt door de voorgaande zinnen, dan bent u vermoedelijk een racist met positieve vooroordelen en dat is even ziek dan eentje met negatieve opvattingen. Voor zover racisme een kwaal is en geen onderdeel van het normaal menselijke gedrag.

De verantwoordelijkheid van de politieke overheden is in deze zaak overweldigend.  De massale import van nutteloze vreemdelingen die geen enkele meerwaarde met zich brengen, is een grove inbreuk tegen onze maatschappij, waarvoor de politici moeten afgestraft worden. Immigratie die lijkt op invasie roept wrevel op.

De opzettelijke verdeling van onze gemeenschap in "goede politiek-correcte mensen" en "verwerpelijke racisten" is in feite een misdaad tegen de mensheid. Politici moeten zorgen voor de organisatie van het bestuur en zij moeten zich niet bemoeien met onze gedachten. Als iemand  de democratie misbruikt, zijn het wel de linksen, gesteund door de ruggengraatloze ja-knikkers uit het mliddenveld. Het wordt tijd dat wij deze boosaardig opgelegde polarisatie doorbreken.

Over de terminologie van racisme kan veel wetenschappelijke zin en onzin verteld worden. Wij beperken ons tot een zeer algemene benadering zonder in te gaan op genuanceerde zijpaden. Dat laten we aan de filosofen en linkse subsidievreters. Chinezen en Aziaten in het algemeen zijn vaak racisten in hun uitspraken en gedragingen (Bert Deckers kan er nu van meepraten). Negers en Arabieren zijn racisten.  Marokkanen en andere inwoners van de islamitische Prachtlanden gebruiken zelfs hun geloof om ongegeneerd racistische stellingen te verkondigen. Abu Imram van sharia4belgium, niet te verwarren met onze nieuwe medewerker Awoe Rimram de-zheik-van-het-Kiel, is een volbloed racist.  En de grote verdedigers van de multicriminele maatschappij op de 0000-redactie, zijn door hun verwarde pleidooien tegen racisme, de profeten van het nieuwste schijnheilige racisme : eigen volk laatst.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia : de belegging van uw leven

 

Grafiek beurswaarde Dexia van 2007 tot oktober 2011 : van € 24 naar € 1 per aandeel.

In 2008 kochten, om Dexia te redden, alle belgische overheden samen 400 miljoen Dexia aandelen aan € 9,9, voor een totaalbedrag van zowat 4000 miljoen euri. Vandaag is deze inbreng nog 400 miljoen waard, zijnde een verlies van 90%. Getekend voor waar en echt : Yves Leterme en Jean-Luc Dehaene.

"We hebben ze nogal bij hun pietje, hé Yves."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ralph Vaughan Williams - The 49th Parallel (1941)

 

 

Tussen al de deplorabele nieuwsberichten door, een stukje heerlijke f
ilmmuziek voor The 49th Parallel uit 1941 door The National Philharmonic Orchestra olv Bernard Herrmann
 
Ralph Vaughan Williams schreef veel filmmuziek. Deze weidse ouverture werd gecomponeerd in opdracht van de Britse regering.
Het befaamde duo Michael Powell-Emerick Pressburger (herinner u bijvoorbeeld The Red Shoes), maakten dit prachtig stukje ‘oorlogspropaganda’.
Dit is een deel van de gerestaureerde versie waar de originele muziek opnieuw opgenomen werd olv Bernard Herrmann, die we dan weer kennen van zijn baanbrekende scores voor Hitchcockklassiekers zoals  Psycho, The Man Who Knew Too Much, Vertigo.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Franstalige deugnieten toch ...

 

La Libre Belgique en Le Soir melden dat de onderzoeksrechter in Brussel  een topman van het ministerie van de Franse Gemeenschap heeft aangehouden op verdenking van gesjoemel met facturen. Speurders van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie vielen dinsdagmorgen binnen op het ministerie en zij namen vier ambtenaren mee voor verhoor. Een van hen, topambtenaar Léon Zaks, is naar de gevangenis van Vorst gebracht. Vermoedelijk is de man onschuldig, zoals de meerderheid van lieden die opgesloten zitten.

Bij de huizoeking werden volgens La Libre belangrijke stukken in beslag genomen.  De inval houdt verband met een onderzoek naar facturen die betaald zouden zijn zonder dat daar prestaties tegenover stonden. De oude, gekende truuk.

Het onderzoek zou opgestart zijn na een klacht van enkele hoge ambtenaren binnen het ministerie van de Franse gemeenschap zelf. Er zou voor 400.000 euro betaald zijn voor valse facturen. Niet eens de moeite om erover te spreken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brave Duitse Groenen willen 220.000 Libiërs e.a. adopteren

 

Bij onze Nederlandse collega E.J. Bron vonden wij onderstaand quasi hilarisch artikel over de Groene Gekte in de Duitse bondsstaat Sachsen.  Terwijl de linkse meute in Europa al maanden orgasmekreten slaakt over de Arabische lente(s), blijkt plots dat er in de "bevrijde" Noord-Afrikaanse Prachtlanden geen cent aandacht bestaat voor vluchtelingen uit nog miserabeler landen. Daar moet wat aan gedaan worden. Laten wij in het land B gewaarschuwd zijn, dat als onze "eigen" Groene boomhangers tot een regering toetreden, dergelijke Don Quichottevoorstellen niet zullen uitblijven.

De fractie van De Groenen in het parlement van de Duitse deelstaat Sachsen wil ongeveer 220.000 Afrikaanse vluchtelingen voor de burgeroorlog in Duitsland onderbrengen. In een motie wordt de regering van de deelstaat ertoe opgeroepen om zich in de bondsraad in te zetten voor een desbetreffend wetsontwerp.

“We maken ons vooral zorgen over de actuele situatie van de in Libië gestrande transitvluchtelingen uit landen als Somalië, Eritrea,  Soedan en Ethiopië”, klagen de indieners van de motie. Duitsland zou er zich daarom toe moeten verplichten om een bepaald aantal vluchtelingen definitief op te nemen en over Duitsland te verdelen.

Volledige aanspraak op sociale uitkeringen

“De beslissing tot de opname van vluchtelingen moet daarbij plaatsvinden onafhankelijk van aanwezige talenkennis, gezondheidstoestand, beroepskwaliteiten of politieke oriëntering”, wordt er verder in de tekst gezegd. Met de gemeenten zou “van tevoren moeten worden afgesproken hoeveel mensen, die deels getraumatiseerd zouden zijn, er gedecentraliseerd ondergebracht en gepast geneeskundig en sociaal verzorgd kunnen worden.”

Duitsland zou voor de vluchtelingen “zo snel mogelijk sociaal moeten insluiten”. “Daarom behoren een vestigingsvergunning of verblijfsvergunning met onbeperkte toegang tot de arbeidsmarkt en volledige aanspraak op sociale uitkeringen en integratiehulp tot de structurele voorwaarden.” Ook een “snelle erkenning van diploma´s en/of kwalificaties uit het geboorteland” zou hiertoe behoren.

Een klimaat van het welkom zijn, scheppen

Om voorbehouden van de “opnamesamenleving” tegen het vestigingsprogramma te bestrijden, zouden er maatregelen moeten worden genomen, die een “klimaat van het ´welkom zijn´  creëren.” Want integratiebelemmeringen zouden zijn: “Discriminatie en een afwijzende houding tegenover buitenlanders in de opnamesamenleving, een ontbrekend begrip voor de bijzondere situatie van vluchtelingen, beperkte toegang tot rechten en bronnen.”

Met het geëiste vestigingsprogramma zou “snel een economische onafhankelijkheid worden bereikt”, waarvan op de lange termijn ook de samenleving zou profiteren: “De kosten voor opname, verzorging en integratie stromen dus bij een gelukte integratie in de vorm van belastingen, sociale premies, knowhow etc., evenals andere voorschotten (…), terug in de staatskas”, vertellen de auteurs enthousiast.

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vettaks

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de hymne een vloek wordt

 

Het verhaal:  Faryal Bhatti is 13, leerlinge aan het Sir Syed Girls High School in het stadje Havelian in Noord-Pakistan.  Het meisje is zenuwachtig want ze heeft examen “Urdu”.  Een vraag ging over de profeet Mohammed.  Een schrijffout werd haar fataal: ze werd beschuldigd van godslastering en uit de school geschopt.  Zij schreef als antwoord op een vraag “laanat” (vloek), in plaats van het bedoelde “naat” (hymne).   Door examenstress zette ze een punt verkeerd, een fout die bij kinderen vaak voorkomt.  In de taal Urdu kan een woord een heel andere betekenis krijgen door de plaatsing van een punt. 

Toen de lerares Fareeda Bibi de vermeende belediging aan het adres van de profeet op Faryals examenblad ontdekte, werd het kind door haar gestraft en zelfs geslagen.  Maar dat was niet genoeg:  het schoolbestuur kende nog minder genade en ging ervan uit dat het meisje godslastering beging.  Een zwaarwegende fout.

Nu moeten we nog erbij vermelden dat Faryal een christene is.  En door haar schrijffout kreeg ze de woede van alle leerlingen te verduren.  Het gerucht dat een christene de profeet Mohammed door het slijk gesleurd had ging als een lopend vuurtje door de school en het stadje.  De volgende ochtend werd er door de leerlingen en religieuze leiders betoogd tegen haar.  Ze eisten dat ze strafrechterlijk zou vervolgd worden en ze werd zelfs het hoofdthema tijdens het vrijdaggebed. 

Heel haar familie werd door de islamitische geestelijken en het schoolbestuur op de rooster gelegd.  Faryal verontschuldigde zich herhaaldelijk voor haar vermeende foutieve houding en verzekerde telkens weer dat ze het niet kwaad bedoeld had.  Om de religieuze vrede te bewaren werd ze uit de school gegooid, haar moeder, een verpleegster, werd overgeplaatst.  Faryal had geen enkele mogelijkheid zich te verdedigen en ze mocht nog van geluk spreken dat ze zo’n milde straf gekregen had, want op de belediging van Mohammed staat de doodstraf.

Deze lapsus toont aan hoe streng de blasfemiewet in Pakistan toegepast wordt.  Sinds de oprichting van de Islamitische Republiek Pakistan worden minderheden gediscrimineerd.  Vooral onder de heerschappij van generaal Zia ul-Haqq werden christenen, Hindoes en zelfs moslims zoals de Ahmadi’s vervolgd.

Een ander voorbeeld: In november 2010 werd de 45-jarige Asia Bibi ter dood – door ophanging - veroordeeld.  Bij het halen van water werd deze moeder van vijf kinderen door de moslima’s uitgesloten omdat zij christene was; zij eisten dat ze zich eerst tot de islam zou bekeren vooraleer ze de waterschotel mocht beroeren.  Het kwam tot een ruzie met de beschuldiging van godslastering als gevolg.  De liberale gouverneur van de provincie Punjab, Salman Taseer, verzette zich tegen het doodvonnis en beloofde in beroep te gaan.  Twee maanden later werd hij op klaarlichte dag neergekogeld…door zijn eigen bodyguard.  Die bekende en verklaarde dat hij daartoe volgens de sharia het volste recht had.  Een zoon van Taseer werd ontvoerd en is tot op heden onvindbaar.  Ook de politicus Shahbaz Bhatti, minister voor minderhedenaangelegenheden, werd in maart 2010  in Islamabad neergeschoten.  De christen Bhatti wou zich voor een herziening van paragraaf 295C, dat de vervolging van minderheden op een schrijnende manier mogelijk maakt, inzetten. 

Fundamentalisme is in Pakistan mainstream geworden. Voor afwijkende meningen en zelfs eerder alledaagse bezigheden, zoals muziek in het openbaar, feesten met dans of andere sociale contacten tussen beide geslachten, is er nog weinig ruimte.   Liberalen verlangen naar het verleden, naar de periode voorafgaand aan de overname van de macht door de fundamentalistische moslim, generaal Zia ul Haq in de jaren ’80.  De islam vond zijn weg in de schoolboeken en in juridische teksten en wetten.  Slachtoffers van verkrachting moeten worden behandeld als echtbreeksters.  Ooit waren er bars en bioscopen in Pakistan, waren er feestjes en danspartijtjes.  Meisjes en jongens gingen samen, hand in hand, naar het strand.  Voorwaar een”laanat”.

Gelukkig hebben ze nu de “naat” van Allah en zijn profeet.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online, Wikipedia, die Welt


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denemarken schaft grenscontroles af

 

De nieuwe Deense regering schaft de omstreden grenscontroles naar Duitsland en Zweden weer af. Dat maakte de kersverse premier Helle Thorning-Schmidt maandag bekend bij de presentatie van haar ministersploeg.
Het besluit over de grenzen van de voorgaande regering wordt gestopt'', zei de 44-jarige premier. Ze is de eerste vrouw die leiding gaat geven aan een Deense regering.

Strijd tegen illegalen
Er was veel kritiek op het besluit van de vorige regering onder leiding van premier Lars Lokke Rasmussen om weer grenscontroles in te voeren. Dat was volgens de centrumrechtse minderheidsregering nodig in de strijd tegen illegalen en criminelen.

Rasmussen stond onder druk van de populistische gedoogpartner Deense Volkspartij om zichtbaar op te treden tegen illegale immigratie.

10 jaar gedoogcoalitie
De rechtse coalitie regeerde met populistische gedoogsteun het land 10 jaar lang. Dat Deense model leidde onder meer tot een veel strenger immigratiebeleid. Thorning-Schmidt wil de regels versoepelen. Zo moet gezinshereniging makkelijker worden gemaakt.

Immigrant minister
Een van de nieuwe bewindslieden is de in India geboren Manu Sareen. Hij is de eerste immigrant in de Deense geschiedenis die minister wordt. Sareen wordt minister voor Kerkzaken, Gelijkheid en Scandinavische Samenwerking.

Het kabinet telt 14 mannen en 9 vrouwen. De jongste minister is de 26-jarige Möger Pedersen, ook al een record in de Deense parlementaire geschiedenis. Hij wordt verantwoordelijk voor belastingen.

De regering wil de economische crisis bestrijden door onder meer massaal te investeren.

@ De Stentor


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proces Ronald Janssen

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankoop van luxe-duplex voor asielzoekers is regelrechte schande

 


Vlaams Belang – regio Leuven is ontsteld over het feit dat het OCMW van Begijnendijk het nodig vond om een splinternieuwe luxe-duplex aan te kopen, om er asielzoekers in op te vangen. Het OCMW telde maar liefst 275.000 euro neer voor een appartement in deelgemeente Betekom. Gemeentearbeiders zijn momenteel het pand aan het afwerken om er binnen enkele weken gratis onderdak te kunnen verlenen aan illegalen en asielzoekers.

Voor Vlaams Belang is het hemeltergend dat in gemeente waar heel wat autochtonen wonen die zelf met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen, het OCMW blijkbaar geld genoeg heeft om te spenderen aan een luxe-duplex die zelfs hardwerkende tweeverdieners zich vaak niet eens kunnen permitteren.

Door het aanhoudende pamperbeleid voor vreemdelingen, waarbij illegalen in de watten worden gelegd met zaken waar onze eigen bevolking enkel maar van kan dromen, wordt in het buitenland opnieuw het signaal gegeven dat België inderdaad het beloofde land van melk en honing is, voor al wie hier illegaal binnen komt.

De aankoop van luxe-appartementen voor asielzoekers is voor wat Vlaams Belang betreft ook een onaanvaardbare klap in het aangezicht van dat deel van de autochtone bevolking, dat na jaren van hard werken en– in tegenstelling tot illegalen - bijdragen tot de sociale zekerheid, zich nauwelijks of geen degelijke huisvesting kan permitteren.

Nico Creces
Voorzitter Vlaams Belang regio Leuven

Hagen Goyvaerts
Volksvertegenwoordiger Vlaams Belang
Persverantwoordelijke Regio Leuven


04-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik was niet op de Night Proms versie 2011. Tijdens het ten gehoor brengen in Hyde Park van "Land of Hope and Glory" waren de Vlaamse leeuwenvlaggen echter aanwezig en duidelijk te merken in de zee van Union Jacks. Veel duidelijker dan een eenzame Noorse, Duitse en Nederlandse vlag.

Er is dus nog hoop voor ons allen. Vlaanderen, de leeuw! Deze symboliek is van onschatbare waarde.

Nee ik ben geen gepensioneerde vendelzwaaier maar wel een realist. Vlaanderen vlagt getuigt van eenvoudige en dus efficiënte genialiteit.

Lucky9

*****

Zo blij dat Angeltjes terug is! Ik kom zeker 3 à 4 maal per dag op je blog. Als ik kan helpen vooral in het opzoeken van bepaalde zaken op Internet geef een seintje!

Lilith

*****

Beste Ray,

Prachtig weer ‘de waarheid’ te kunnen lezen op Angeltjes idem dito de fijngevoeligheid  van Senior.

Het blijft mij verbazen dat de Vlamingen toch zo een slap afkooksel zijn van eens een fier volk, ze genieten ervan dagelijks belazerd en besodemieterd te worden door de franskiljons. Waaraan hebben we dat toch verdiend? Heeft dan van die bende niet één figuur een rechte rug en 10gr. karakter resp. moed om die franskiljons eens duidelijk te maken dat ze niets te eisen hebben?

Elke toegeving die tot op heden heeft plaatsgevonden, is er één teveel, hopelijk wordt dit allemaal definitief stopgezet tussen nu en 18 maanden want dergelijk verraad en gepleegde roofbouw zou nergens ter wereld aanvaard worden, enkel in het land van het profitariaat het land B dus.

De franskiljons voelen zich toch zo superieur, wel, laten we ze dan ook zo behandelen, een wezen wat zich superieur voelt moet niet gesteund worden en zeker niet onderhouden worden, m.i. zijn ze nog te dom om hun broek zelfstandig op te trekken. Het is jammer dat wij Vlamingen zo gezegend zijn met zoveel verraders die zelfs hun ouders en/of kinderen zouden verkwanselen enkel en alleen om de postjes en de poen.

Zouden die van CD&v, vLD, spa en groen nu echt zo dom zijn? Van spa en groen is dat geweten, van CD&v is eveneens geweten dat ze niet blozen van enig verraad maar dat vLD zo diep zakt dat het de eigen bevolking beschadigt door de gigantische roofbouw is wel nieuw, vLD stond toch steeds voor welvaart ?  Daar is helaas niets meer van terug te vinden, ik weet het wel dat de huidige voorzitter gemanipuleerd wordt van huis uit, dat is logisch als je vader en moeder zo hoog zweven dat ze de realiteit uit het oog verliezen maar iets wat hoog vliegt moet eens naar beneden komen om te eten of te drinken, m.i. zal dat een ferme klap gaan geven want zo regelrecht met het smoelwerk tegen de aarde botsen doet pijn.

Zowel Brussel als Wallonia zouden eigenlijk feitelijk niets mogen krijgen, het enige wat ze nog zouden mogen krijgen is een goede dag en ze daarbij verzoeken hun eigen problemen op te lossen zonder steun van die bevolking die ze dag in dag uit vernederen en schofferen.

Maar allee, hoop doet leven, gelukkig kunnen we weer dagelijks lezen op Angeltjes wat actueel is want via kranten valt toch niets te lezen wat de meerderheid aan ’t hart ligt, integendeel, dagelijks het gezwets en gezwam van rood en/of groen is zo irriterend en degoutant daarom dat we het ook niet meer lezen. Kijk ik soms eens naar de BRT dan zie ik steeds die groene boskabouter of die wansmakelijke griet uit de rode stal, twee creaturen die elke realistische verbeeldingskracht verdringen, de groep mensen die het allemaal teveel aan ’t worden is groeit elke dag, fanatieke CD&v’ers, vLD’ers, spa’ers en groene onderontwikkelden zeggen nu al openlijk “nooit geef ik mijn stem nog aan die bende”, dat is prettig te horen, hopelijk zal het ook zo gebeuren.

Groetjes,

Jean

*****

 

Hello Ray,
 
We zijn gek van vreugde, niet zozeer omdat je verlof voorbij is maar omdat Angeltjes terug ter scherm is.

In bijlage een foto een variëteit van de Amaranthus Caudatus 'Fat Spike', de foto werd genomen in het domein "Vordenstein" te Schoten.

Zelf zijn we, zoals andere Angeltjes, te goed opgevoed om dergelijk gebaar te maken. In dit geval echter is het de natuur zelf die - denkelijk - uitdrukking geeft aan haar gevoelens in verband met de huidige regeringsonderhandeling.

Wes Hardin

 

*****

Hééél blij ...

Bericht:
Dat Angeltjes er terug is. Bedankt Ray & Co.
Vlaamse groeten.
Expat.

*****

Eindelijk terug "Angeltjes" lezen! Welcome back!

DRE

*****

Gegroet, Angeltje!

Ik heb zopas weer een artikel geplaatst, over de huidige toestand in Belgie rond BHV. Een neutraal artikel, dat echter door de feiten een beeld schetst van de Vlaamse strijd. Doel is om de Amerikanen hier wat bewust te laten worden van die strijd, en van Vlaanderen.
http://saintwilliambrewery.blogspot.com/2011/09/politics-made-easy-beer-example.html

Uiteraard met de nodige link naar bier, met dank aan een onbekende schrijver.

Vlaamse groet,

Wim

*****

Van de rode Caro wisten we al dat ze zelfs bakken gif zou slikken voor een lamentabel ministerpostje. De goene apendix idem voor dito.

Judas Beke en het nepotistenzoontje De Croo junioor, dat is echter andere koek! Zij verraden hun eigen volk en beliegen en bedriegen hun eigen kiezers zonder te verpinken.
In feite en in rechte schaffen ze daarmee de democratie gewoon af of, laat ons hopen, alleen maar hun partijen bij de volgende verkiezingen als die er nog mogen komen van de EUssR.

Lucky9

*****

Onlangs was het nationale feestdag in S. Arabië. Als gunst van de koning kregen 50.000 indiërs die vastzaten voor een paar jaren in Saudische gevangenissen ( forced labor, heel slechte behandeling, eten moeten ze zelf voor zorgen , etc...) reispapieren om gedeporteerd te worden. Amnestie dus.

Die gasten waren dus content om gedeporteerd te worden ! Geen straf meer uitzitten wegens poging om zonder papieren het land binnen te komen , verstreken  visum, etc...

Toen ik voor Saudia vloog ( 1985-1986 ) herinner ik me dat op vluchten naar Bangladesh, Bombay, ...eerst de expulsees ( mannen zonder papieren die hun straf uitgezeten hadden )  ingescheept werden : mannen in roze overalls, geboeid met plastieken bandjes, soms een stuk of 10  en begeleid door 1 Saudi police officer gewapend met een zweep en een pistool. Ik heb die mannen nooit horen roepen of amok maken . Die waren zo mak als schapen en content dat ze naar hun land terug konden ( waar ze meestal in de gevangenis vlogen ).

Gisteren in de bar met een Emirati  zakenman + zijn vrouw zitten praten. Hij dronk graag leffe. Was van het vat hier ! Hij begrijpt niet waarom belgie en andere EU landen, zeker nu met al die financiele problemen, de sans papiers binnen laat en laat blijven. Ik zei hem ook welke indruk de meesten van ons hebben ivm "belg geworden" moslims. Hij was goed op de hoogte o.a. van Molenbeek. Die gasten zouden hier geen kans maken zei hij ( Emiraten is S. Arabie niet : veel losser , maar toch opppassen en de wet naleven hier ) . We zijn veel te laks volgens hem. Die mensen hebben ook nooit een opvoeding gekregen  want arme families die in hun thuisland niet aan de bak kwamen wegens geen "skills".  Volgens hem zijn de meesten dan ook van het laagste soort ( krapul ). Europa kan dat niet aan zie hij want de beschaving is op christelijke waarden gehandvest...woorden van een moslim hier.

Het is eens iets anders, hi !

Groeten,
(xxxxx in Dubai, nog even)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontknoping Griekse tragedie nog even uitgesteld

 

Griekenland verkeert niet in acute financieringsproblemen.  Het land voldoende geld tot en met november. Dat heeft de Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos maandag tegen zijn andere collega-ministers gezegd tijdens hun ontmoeting in Luxemburg, aldus de voorzitter van de bijeenkomst Jean-Claude Juncker na afloop.

Een besluit over het verstrekken van de volgende termijn van 8 miljard euro aan het met schulden overladen land is dan ook vooruit geschoven.

Juncker benadrukte dat Griekenland niet aan de rand van een zogeheten wanbetaling staat, noch dat het land de eurozone zal verlaten. ,,Met klem ontken ik deze geruchten.''

Rapport

De ministers wachten op de rapportage van de experts van de geldschieters (de eurolanden, de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds). Dat rapport wordt niet voor 13 oktober verwacht, aldus Juncker. Een extra vergadering over deze kwestie lijkt van de baan.

Per email liet minister Jan Kees de Jager weten dat ,,zorgvuldigheid voor haast gaat’’. Volgens de minister moet er eerst worden gewacht op de bevindingen van de experts van de geldschieters. ,,Er is nog tijd en Griekenland moet die ten volle benutten.’’

De Griekse bevolking

Morgen woensdag wordt Griekenland volledig lamgelegd door een algemene staking. De Griekse bevolking wordt door de media voorgelicht over de oorzaak van de crisis in functie van de politieke aanhankelijkheid van de redacties.  Het is net zoals in het land B : wie de ware toedracht plusminus wil kennen, moet zich beroepen op internet.  Een handicap in de communicatie is en blijft de Griekse taal en haar apart alfabet. Enkel wie behoorlijk Engels kent, kan buitenlandse media raadplegen. De Griekse bevolking is diep verdeeld. In grote lijnen komt het er op neer, dat ofwel de eigen politici verantwoordelijk gehouden worden, of "het buitenland", in casu de Europese Unie. Vorige week werd zelfs de toegang van de aanwezige IMF en EU-experten tot de gebouwen van het Financieministerie onmogelijk gemaakt door betogers. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De miserie van Dexia

 

Dexia in perspectief
dinsdag 04 oktober 2011 om 08u02

Het blijft allemaal nog wat onduidelijk deze ochtend maar het lijkt er hoe langer hoe meer op dat de berichtgeving in Trends rond Dexia begin vorig week de nagel op de kop was.
 
De Dexia-groep wordt opgesplitst in een Frans en een Belgisch gedeelte en de bestaande holding blijft achter als de bad bank met de rommel in. Onder meer de goed draaiende Turkse dochter Denizbank zal verkocht worden.

CEO Pierre Mariani en voorzitter Jean-Luc Dehaene gaan met de billen bloot want zij ontkenden tot nu toe in alle toonaarden dat er een splitsing van Dexia zou komen. Nieuwe blutsen dus voor de reeds gehavende blazoenen van beide heren.

Het dossier Dexia wordt hoe langer hoe meer een kluwen van jewelste. Dexia in haar huidige vorm is onbestuurbaar geworden. Belangen van de Franse staat, de Belgische staat, de Vlaamse overheid, bepaalde aandeelhouders die zware financiële averij dreigen op te lopen, …

Het loopt allemaal door elkaar en het maakt de afstelling van een strategie die het belang van de onderneming an sich centraal stelt, uiterst moeilijk. Voor de Belgische en Vlaamse autoriteiten wordt het trouwens bijzonder opletten om te voorkomen dat men nog eens door de Fransen gerold wordt in dit dossier.

Als premier Yves Leterme beweert dat niemand een cent zal verliezen, wat hij deze ochtend op Radio Eén effectief deed, dan bedoelt hij: niemand, behalve de belastingsbetaler. We betalen allemaal voor Dexia.

De stelling dat Dexia vooral lijdt onder het potentieel waardeverlies op haar portefeuille aan papier van landen als Griekenland is slechts gedeeltelijk waar. Dexia dreigt vooral ten onder te gaan als gevolg van een waanzinnige bankstrategie waarbij in de stijl van een heus hefboomfonds een onwaarschijnlijke leverage in de hele balans ingebouwd werd. Enorme volumes aan korte termijn-funding werden gebruikt om kredietverlening op langere termijn te stutten.

In het kader van haar blind risico-model werden voor de funding van de bank onder meer kredieten aangegaan in yen en Zwitserse franken, munten met zeer lage rente. Maar de stijging van de wisselkoers van deze munten ten opzichte van de euro maakt dat Dexia nu bloed als een rund ten gevolge van wisselkoersverliezen. Goed gerunde hefboomfondsen dekken deze risico’s veel efficiënter in dan Dexia klaarblijkelijk gedaan heeft.

Eigenlijk mag de goegemeente misschien niet te hard zijn voor de huidige kapiteins op het schip, Mariani en Dehaene. Uiteindelijk erfden zij een bank die vanuit de top al jaren mis-managed was. De grootste verantwoordelijkheid van het Dexia-debacle, want dat is het hoe dan ook geworden, ligt bij de grote strategen van het verleden, zijnde mensen als Francois Narmon en vooral Pierre Richard en Axel Miller.

@ Trends

Om 15.45 uur bedraagt de beurskoers van Dexia op Euronext Brussel € 1.05 of 19% lager dan gisteren. Het is tijd om een extra bonus toe te kennen aan Jean-Luc Dehaene.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonjour, la belgique !

 

  

 

Wij groeten u, in de taal van Fernandel, Luis Mariano en Elio di Rupo, drie figuren die ieder een stukje Franse cultuur vertegenwoordigen die in het land B opnieuw een stevige stap voorwaarts aan het zetten is. Met dank aan de de jongste generatie Vlaamse  partijvoorzitters, wier namen we intussen niet meer durven uitspreken zonder rood aan te lopen van schaamte of van kwaadheid.  De jongste generatie en de domste generatie. Helaas.

Vlaamse sukkels

Er wordt nog steeds gehocuspocust (nu weldra bijna 500 dagen) over een belgische regering die moet gefinancierd worden dankzij vele Vlaamse opbrengsten die dienen om Waalse tekorten en Brusselse pretenties overeind te houden. Het bedrag dat De Vlaamse sukkels elk jaar overmaken aan de chi-chi sprekers bedraagt nog steeds circa 12 miljard euro en daar komt nog genereus tenminste 1 miljard bij, zoals we hieronder zullen vaststellen.  Deze harde cijfers vormen de basis van de belgische realiteit, het belgische compromis en zeg maar gerust, het belgische onrecht. Het mag niemand verbazen, dat uitgerekend de extreem-linkse Groene boomhangers graag de federale financieminister willen leveren. Laat fils-à-papa Sander Decroo maar jammeren dat hij geen coalitie wil met de Groene milieu-communisten, met zijn wensen wordt in opdracht van Albert II geen enkele rekening gehouden. Sander die door mama, papa en zichzelf opgehemeld wordt als een godenkind, durft tot hiertoe tijdens de onderhandelingen zelfs niet even een sanitaire stop inbouwen, uit schrik dat hij achteraf de vergaderzaal niet meer binnenmag. In tegenstelling tot stoere Wouter Beke die al een halfuurtje kwaad durft opstappen om deemoedig terug te verschijnen.

Operatie Betterfood

Moeten wij soms onder de indruk zijn van de financieringswet ?  Een pareltje van obscurantisme, dat ons verkocht wordt als fiscale autonomie met opcentiemen en afcentiemen (echt iets voor het rekenwonder Muyters)  waarbij de federale staat echter de gemeenschappen blijft financieren op basis van dotaties : de Vlaamse regering suddert hoofdzakelijk verder als een subsidieregering. Het kientjesgeld daarentegen zou overgeheveld worden naar de gewesten, wat volledig indruist tegen de Vlaamse verwachtingen, want hierdoor wordt Brussel de facto nog méér een gewest op gelijke voet. Over de modaliteiten hoe de kindertoeslagen van deze Operatie Betterfood zullen overgeheveld worden naar de gewesten, willen we niet te veel nadenken. 

Win for Life voor Bruxelles en Wallonie

Waar wel duidelijkheid over bestaat, zijn concrete cijfers voor de Franco-belgen : in een eerste worp zal elk jaar gedurende 10 jaar 500 miljoen extra pour la Wallonie gegeven worden. Reden : uit sympathie.  En 461 miljoen zal voor Bruxelles opgegraven worden uit de lege schatkist, waarvoor Bruxelles geen enkele bestuurlijke verandering moet doorvoeren, noch tegenprestatie leveren.  We hebben het ooit uitgerekend voor u : circa 800 politieke mandaten verdeeld over 19 gemeentes met in totaal 1,1 miljoen inwoners. Et pour les Flamands Bruxellois en de Vlaamse Gemeenschap, rien de knots. Niet iedereen heeft geluk met een Win for Life biljet.

De duistere filosofie achter deze financieringswet, bekokstoofd in de PS-keuken waar administrateurs van Waalse en federale besturen en professeurs van universiteiten in de potten roeren, is door het onbekwame clubje jongste generatie partijvoorzitters op gejuich onthaald : niemand van deze chirojongeren bezit enige financieel-technische kennis. Ze zijn jong en ze willen wel wat, helaas zijn wij, brave Vlaamse burgers, de betalers van deze onbegrijpelijke  Win for Life.

Misschien vindt u bovenstaande, jammere waarheden overdreven  want u bent wellicht in de ban van de verwezenlijkingen van Wouter I, Wouter II, Sander en Caroline. In dat geval hebben wij nog een toemaatje voor u.

Penetratie door de Metropolitane Gemeenschap

Naast de centenroof is er de eeuwenoude taal- en cultuurkwestie : de onwil van de Franssprekende medemensch om zich in een andere culturele omgeving aan te passen. De grootheidswaanzin, de zelfoverschatting, het povere intellectuele vermogen dat het eigen bla-bla niet kan loslaten, het gebrek aan respect voor andere gemeenschappen. Dat àlles samen wordt in het land B al eeuwen genetisch in stand gehouden dankzij de lankmoedigheid en lafheid van Vlaamse figuren die in stotter- en stamelfrans met veel haar op hun rol van het gezin van Paemel bijven vertolken.  Kijkt u naar de beangstigende BHV-finale met de  onaanvaardbare ruil tegen de  Metropolitane Gemeenschap.  Vlaams Brabant spreidt de benen  voor de Franstalige penetratie tot aan de poorten van Leuven in het Oosten,  Mechelen in het Noorden en de  verkrachters schurken zich in het Westen aan tegen de dijen van Oost-Vlaanderen.

Wie deze Franstalige strategie, om na de afbakening van de grenzen van Vlaanderen deze opnieuw binnen te dringen, niet doorziet, is een domoor zonder historisch besef.  De jongste en de domste generatie partijvoorzitters mag ook deze pluim op de hoed steken.

Het is onbegrijpelijk dat de Vlaamse politici dit Franstalige Paard van Troje toelaten. Het sussende gelispel dat de Metropolitane Gemeenschap geen bevoegdheden bezit, is een doorzichtige truc waar we nog lange jaren spijt zullen over hebben. Punt uit en schande.

De staatsschuld steeg op 3 jaar met 21%

Het land B leeft al jaren uit ons aller hand en van ons gezamenlijk zweet. In de schatkist bevinden zich in plaats van reserves, een dikke berg schuldbrieven ten belope van 356 miljard (toestand op 31 augustus 2011).  Van elke euro die wij uitgeven, verdwijnt een deel direct naar de staat. Via de BTW. Hetzelfde geldt voor onze arbeid.  Als de muntjes in uw portemonnee rammelen of de briefjes in uw portefeuille ritselen, dan spitsen de slaaf-ambtenaren van Reynders en Vanhengel de oren.

De regeringsformateurs zijn nog niet toe aan de opmaak van een begroting. Als u een eigendom wil verwerven, gaat u ook eerst behangpapier en verf kiezen vooraleer na te gaan over hoeveel geld u beschikt : zo gaan de politici ook te werk. Volgens het Planbureau zal er in 2012 een begrotingstekort zijn van 5,7 miljard.  De heren van het Monitoringcomité komen tot 10,2 miljard, bijna het dubbel, en Guy Vanhengel, de begrotingsminister van Lopende Zaken houdt het op 7,2 miljard.  Trek met zulke kwistenbiebels naar de oorlog om de financiële crisis te bestrijden.

De belgische staatsschuld is de laatste 3 jaar (augustus 2008 - augustus 2011) van 295 miljard toegenomen tot 356 miljard, zijnde + 21%.  Het zal wel gaan, zeker ?

1 F = 9 VL waard

De rest van het formatie-geflikflooi is navenant.  Elk ogenschijnlijk verzet tegen de geplande Franstalige invasie en overheersing is pro forma. Oogverblinding, geregisseerd door de Franco-belgen die de 3 armzalige FDF-kamerleden van Olivier Maingain op een zijspoor hebben gerangeerd, om de 27 buitengebonjourde N-VA kamerleden aan Vlaamse kant te compenseren. Een typisch belgische ruil : 1 Franstalige is 9 Vlamingen waard.

Wat hier verder ook uit de bus moge komen, het blijft knip- en plakwerk met als hoofdpatroon :   Vlaamse centen voor Franstalige prententies aan rato van ruim 13 miljard per jaar + uitbreiding van de Franse invloed in Vlaanderen.

Er is slechts een soort onderhandelingen waar wij warm willen voor lopen : deze van de definitieve stopzetting van de N.V. belgië. Dat is de meest eervolle oplossing om Vlaanderen na honderden jaren miskenning, minachting en misbruik zijn rol te laten spelen van dynamische, democratische en sociale natie die zich zal toespitsen op het welvaren en het geluk van haar inwoners. Een natie die haar politieke energie niet langer hoeft te investeren in uitputtingsgevechten tegen Waalse en Franstalige imperialisten en rovers. Al de rest is beschadiging en tijdverlies.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior

 

Geachte redactie en vrienden,

Eerst en vooral "hartelijk terugwelgekomen van de efkens weggeweest zijnde angeltjes redactie".  Zoals verwacht,  dobberde de weireld verder rond en draaide dit onland verder vierkant. Zo konden we in eigen land genieten van "mirakels" en "historische" akkoorden. Het mirakel BHV dat op 24u tijd beklonken was, tot grote vreugde van de franstaligen die de genitaliën van hun Vlaamse opponenten konden inpikken.

Het BHV-mirakel staat op de agenda van het Vaticaan om toe te schrijven aan de hemelse hulp van Paus Johannes de XXIII ste. Dit zou zijn heiligverklaring kunnen bespoedigen. En het mirakel was nog niet opgedroogd of er viel een "historisch" compromis uit de bus over centen en bevoegdheden. Brussel en Walchië zullen niet verarmen, daar zal de Vlaamse solidariteit voor zorgen.

Op de franstalige zenders kon men zijn vreugde om zoveel Vlaamse naïviteit moeilijk verbergen en werden de champagne flessen al in de koeling gelegd. Bij de Vlaamse zender(s) kwamen de "fopspenen" die dachten dikke vissen aan de haak geslagen te hebben, met horten en stoten hun vangst aanprijzen  in de hoop om kopers te vangen. Er werd met cijfers en getallen gejongleerd dat men er op den duur duizelig van werd.

Eergisteren had men x-miljard te kort, de dag nadien was het iets minder om nu uit komen op véél meer. Niet alleen boven de Noordpool blijkt er een groot gat in de ozonlaag te zitten, het heeft zelfs de begroting van dit onland in zijn macht!

Ondertussen heeft Di Rupo*  al vijftig dagen gepalaberd en veel "paroles" gespendeerd om de Vlamingen een nog groter oor aan te naaien. Hij gebruikt daarvoor de methode van de "pendeldiplomatie"... van het franstalige kamertje naar het Vlaamse en omgekeerd, met vragen, antwoorden, eisen, tegeneisen enz... Men noemt hem nu al de "pendelende nicht van Mons" Als zijn "opdrakt" toch zou mislukken kan hij met gemak treinbestuurder worden op de stoptrein van Mons-Bruxelles ...zoveel ervaring heeft hij reeds opgedaan in het stoppen en vertrekken.

En Caro heeft de fakkel doorgegeven aan  Tobbakkes junior en wacht vol spanning op de eindpirouette van W. Bleke om een
"toffe" ministerjob als beloning voor haar trouw aan de P.S in de wacht te slepen. Ook de groene boskabouter legt zijn boontjes te weken in de hoop -als hij niet buitengesjot wordt- een "passende" job te kunnen inpikken bij de grote jongens.

Dat de plaatsen beperkt en duur zullen zijn is  bij deze groene kikker nog niet goed doorgedrongen. Wat er tot op heden ook van moge zijn, één ding kunnen we wel stellen : de mosselen zijn nog niet aan wal.  Het euforisme van het eerste uur is aan het wegdeemsteren. Het grootste obstakel van de franstaligen is naar het decor verwezen en men wacht er op de reeds lang beloofde maar nog niet verschenen "teksten" van hetgeen is bereikt. Ook het BHV-mirakel blijkt toch niet zo volmaakt te zijn, want er zitten in het tweede luik onverteerbare ingridiënten die een bittere bijsmaak hebben die de franstaligen zelfs met straffe pili-pili of Spaanse pepers niet kunnen verdoezelen. Bij dit alles is het  te hopen dat ze bij de tjeven nog juist op tijd wakker worden en alles naar de prullenmand verwijzen voor  hypnotiseur Di Rupo zijn buit binnenrijft.  

We spreken hier wel over verloren grondgebied, bevoegdheden en massa's Vlaams belastinggeld om de hangmatters en de Brusselse mesthoop overeind te houden. Vergeten we ook niet dat het toekomstbeeld van Brussel alles behalve opbeurend is. Integendeel, het wordt hèt kankergezwel bij  uitstek met een explosieve bevolkingsaangroei bij de allochtonen met een daaraan gekoppelde werkloosheidsgraad om van te duizelen, waarbij zelfs een jaarlijkse toelage van 1  miljard euri niet meer zal volstaan om de gemoederen te sussen.

Een tikkende moslim tijdbom!

mvg - Senior

* Di Rupo (uit het Italiaans vertaald betekent dit, "de afgrond")


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0000 prijst Braziliaanse diversiteit, maar vergeet enkele details

 

Vandaag start Europalia-Brazilië in aanwezigheid van de nieuwe  presidente, mevrouw Dilma Rousseff.

Op de webstek van de 0000 wordt de lof van dit immense Zuid-Amerikaanse land gezongen in een artikel onder de wervelende naam "Diversiteit is geen loos begrip in Brazilië". 

Het land wordt ons voorgehouden als een ideale smeltkroes van rassen en kleuren, waaruit een rijke cultuur ontstaat. Hangt er natuurlijk van af wat u onder cultuur verstaat. Een fragment uit het 0000-stuk :

In die steden is een bruisende stadscultuur ontstaan, waarvan de uitbundige carnavalvieringen misschien wel de beste uiting zijn. Maar er zijn ook de zwoele bossa-novaritmes van Rio de Janeiro, de kunst met gerecycleerd materiaal uit de favela's of krottenwijken, het prachtige Amazonetheater in Manaus, de klassieke muziek van componist Heitor Villa-Lobos, de innoverende balletten van Lia Rodrigues en - niet te vergeten - de Braziliaanse cinema met topregisseurs als Fernando Meirelles (Cidade de Deus, 2002). Van zoveel diversiteit gaat een mens duizelen.

Na Europalia Rusland en China is het nu de beurt aan het socialistische Brazilië en wie in deze keuze enige politieke eenzijdigheid ontwaart, is een zeurkous.  Brazilië is een zogenaamd BRIC-land, wat niet meer is dan de afkorting van 4 landen (Brazilië, Rusland, India en China) : een uitvinding van de speculanten van Goldmann Sachs die enkele jaren geleden vooropstelden dat tegen 2050 deze vier het welvaartsniveau van de Westerse landen zullen evenaren. 

Wij hebben zonder veel inspanningen enkele minder vleiende en frivole zaken gevonden over het land van de samba en de carnaval. Ook om van te duizelen.

In Brazilië wordt elke 15 minuten iemand gedood door een vuurwapen.  Dit zijn meer dan 35000 kogeldoden per jaar.  Daarnaast zijn er nog andere soorten moorden zonder vuurwapens. Veel Brazilianen schaffen zelf een geweer aan om zich tegen criminelen te kunnen beschermen. Een poging om het wapenbezit in te dammen via een referendum mislukte onlangs volkomen. Het zijn dan vaak ook de arme, zwarte Brazilianen die slachtoffer worden van het geweld. De politie is vaak betrokken partij bij criminaliteit. In Brazilië vallen per dag meer slachtoffers door de kogel dan in Irak. Het Zuid-Amerikaanse land is dan ook het gewelddadigste land op aarde, zelfs het huidige Suid-Afrika moet zijn eerste plaats afstaan aan het socialistische, multiculturele Brazilië.

Het belgische ministerie van Buitenlandse Zaken vermeldt in zijn reisadviezen bij Brazilië : In Rio de Janeiro worden talrijke agressies tegen toeristen vastgesteld. Voorzichtigheid is dan ook geboden, in het bijzonder in bepaalde wijken (Centro, Lapa, Cinelândia, Catete, Gloria, Santa Teresa, Copacabana, Flamengo) en langs de stranden. Men moet ook op zijn hoede zijn bij het bezoek aan de toeristische sites. Favelas binnengaan is formeel af te raden, zelfs in het kader van een georganiseerd bezoek met een professioneel agentschap.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Streep op zoek naar nieuwe partij

 

 

De deejay uit Wilrijk werd gesignaleerd in Arabische kringen, alwaar hij zijn diensten aanbod als beschikbaar parlementair voor een nieuwe partij, of een oude, zolang het maar opbrengt. Een zetel brengt hij zelf mee.  Zijn colbertvestje werd geleverd door de kleermaker van Prins Laurent en in de witte tropenbroek heeft hij een een Colaflesje verborgen, om indruk te maken, zoals Lawrence from Arabia. Go Streep, go !

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!