Angeltjes
06-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe hard treft de Dexia-crisis uw gemeente?

 

Het Nieuwsblad heeft nagegaan wat de diverse participaties zijn in de Gemeentelijke Holding  Dexia. De zwaarst getroffen gemeentes zijn Blankenberge en Oostende. Maar ook Antwerpen en Voeren bevinden zich bij de toppers.

De instorting van Dexia slaat opnieuw een gat in de Vlaamse gemeentekassen. Hoe groot is de schade voor uw gemeente?

Om dat na te gaan, hebben we opgezocht wat de participaties van de Vlaamse gemeenten zijn in de Gemeentelijke Holding, de overkoepelende holding die de gemeentelijke belangen in Dexia groepeert. Die Gemeentelijke Holding heeft zelf 14,1% van de Dexia-groep in handen.

Klikt u op onderstaande link en kijk na waar uw (Vlaamse) gemeente zich bevindt.

http://www.standaard.be/extra/dexiacrisis/?_section=60462596&utm_source=standaard&utm_medium=mailing&utm_campaign=dexia_crisis


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia bezit voor € 21 miljard Griekse staatsobligaties

 

  

De problemen bij Dexia komen onder meer voort uit de grote portefeuille van beleggingen in Griekse staatsobligaties van de bank. Dexia heeft voor een bedrag van bijna 21 miljard euro uitstaan aan staatsobligaties van Griekenland en andere probleemlanden. Beleggers twijfelen aan de liquiditeitspositie van de bank, waardoor het voor Dexia steeds moeilijker wordt om bij andere Europese banken te lenen. Het is daarom dat de Europese Centrale Bank Dexia momenteel al ondersteunt.

De voorzitter van Dexia is de christen-democraat Jean-Luc Dehaene van ACV-strekking, de christelijke vakbond.  Dehaene is tevens Europarlementslid, die per legislatuur tenminste één vraag stelt en voor de rest niet opvalt. Omdat hij zelden aanwezig is.

Dehaene zetelt in de raad van bestuur van vijf beursgenoteerde bedrijven. Als voorzitter van Dexia kreeg Dehaene in 2009 : 88.000 euro. (als hij Dexia call-opties heeft ontvangen, kan hij er de kachel mee aansteken). Daarnaast ontving de gewezen premier bij biergroep AB InBev (79.000 euro), bij de materiaaltechnologiegroep Umicore (40.000 euro),  bij koekjesfabrikant Lotus (22.500 euro) en  van biotechbedrijf Thrombogenics (28.000 euro). Als lid van het Europees Parlement ontving hij in 2009 een totale vergoeding van 134.000 euro. Totaal : € 391500, of maandelijks € 32.625. Niet slechtgeboerd door deze boer.

En hoe zit het met de verantwoordelijkheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van Dexia voor het ongelooflijke geknoei van deze flutbankiers ?  Kan iemand ons uitleggen wat het verschil is tussen Dehaene en Lippens van Fortis ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior

 

Geachte redactie en vrienden,

Het gaat steeds meer de goede kant uit met dit onland.

Enkele voorbeelden uit de voorbije dagen zijn hier duidelijk het bewijs van. Zo konden we weer eens van een "mirakel" genieten bij de splitsing van het siamese BHV geval. Burgerlijk en gerechtelijk hoofd zijn nu gescheiden. Dat het gedrocht er nog wansmakelijker uitziet dan voorheen kan de vreugde van de chirurgen niet temperen. De kosten van de ganse operatie zullen gedragen worden door de Vlaamse solidariteitsverzekering

De lange smalle MR-voorzitter (zeun van de korte, dikke big Lou) is in zijn francofoon gat gebeten na de uitspraak van Big Bart dat er nu ook Turkse en Marokkaanse rechters naar Borgerhout en Deurne mogen komen om hun landgenoten in hun taal te bedienen. Lange Michel spreekt van "een zuivere racistische" uitlating van BDW. Ik denk echter dat die fransdolle hufter samen met zijn andere even fransdolle kliek het woord "racisme" beter in de eigen bek houden, want zij zijn zeer slecht geplaatst om anderen de les te spellen.

Zoals geweten is in Lommel een "school"-voorbeeld van intergratie opgestart. Een ééntalige Turkse moslima mag er ééntalige Turkse kleuters in hun moedertaal integreren in hun nieuwe Vlaamse thuis. De minister, bevoegd voor het Vlaamse onderwijs (een Brusselse nicht) juicht dit initiatief volmondig toe. Als toemaatje voor deze waanzin wordt gesteld dat de kientjes een "veiliger" gevoel hebben.

Sommige gemeeenten met uiteraard een "linx" gevoel denken eraan dit ook op te starten. Zo zouden we binnenkort ééntalige leerkrachten kunnen begroeten uit Congo, Kosovo, Afghanistan, Irak-Pakistan, Marokko, Libië, Tunesië, Tsjetjenië en andere Prachtlanden die hier voor de nodige integratie van hun landgenoten zullen zorgen. Op de vraag aan onze roze minister van onderwijs of er binnen 20 jaar ook nog Nederlandstalige leerkrachten te vinden zullen zijn die de minderheid van Vlaamse kindjes kunnen onderwijzen in hun moedertaal antwoordde hij op zaain Bruussels : "Tege dadet zuu veir is zenek allang schampavie en kan daanen iele santenboetik maain kluute kusse" ... Waarvan akte.

Wat de veiligheid van de burger betreft, is het ook àl positief nieuws dat ons bereikt, zelfs de wollige koster uit Kortrijk is tevreden met de huidige gang van zaken. Enkele voorbeelden van de goede progressie kunnen dit beamen. Zo is er de live porno show op het proces R. Janssen waar de "kamasutra" standjes van de dader flink in de verf gezet worden.

De home jackings zitten terug in de lift na een stagnatie van enkele maanden. Het einde van de rampadan èn het jaarlijks verlof zullen hier wel een rol in spelen èn het naderende eindejaar dat geld kost.

Ook is het verheugend vast te stellen dat het aantal binnenwaaiende tafelschuimers nog steeds in stijgende lijn gaat. Vooral Afghanen en Irakezen komen ons verblijen met hun aanwezigheid.

Als afsluiter van dit kortnieuws viel de boosheid op van Kris Peeters tegen het OCMW van Vilvoorde dat zijn tegoeden bij Dexia weghaalde. Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinwinkel zal het Vilvoordse Dexia trekpaard in Bonte zijn oor gefluisterd hebben en wie zou het beter kunnen weten dan de ex-loodgieter? Wedden dat hij zijn duiten al lang in veiligheid had gebracht. Voorkennis, noemen ze zoiets, wat ook Napoleon Degucht niet onbekend is. Maar het wordt altijd ontkend. Dus is het niet waar. Politici liegen nooit. Doei en tot ziens.

mvg - senior

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armoede bestaat ook bij ons

 

Zowat 1 op 7 mensen in dit land stelt het met minder dan 966 euro netto per maand en leeft bijgevolg onder de armoedegrens. Hiermee scoren we opvallend slechter dan buurlanden Frankrijk en Nederland. Treffend is dat naast de import van armoede (via migratie), die goed is voor zowat de helft van de uitkeringen, ook heel wat autochtonen zich in schrijnende armoede bevinden. Een medewerkster van onthaalhuis Sint-Antonius stelt de dramatische toestand aan de kaak: “De verhouding tussen Belgen en buitenlanders is nu zowat fifty-fifty. En dat wil wel wat zeggen, want voor een Belg zijn hand uitsteekt naar hulp is de toestand zeer ernstig. Een truitje of een broek voor een halve euro. Er zijn gezinnen die dat niet eens op tafel kunnen leggen”.

Niet toevallig starten de Vlaams Belang Jongeren dit najaar met een campagne die het armoedeprobleem in de schijnwerpers moet plaatsen. De campagne, die van start gaat op 11 november en loopt tot de eindejaarsfeesten, voorziet in meerdere acties en activiteiten. Zo is er onder meer een sensibiliseringsactie via affiches, deelt VBJ kledij uit en wordt een gratis soepbedeling op poten gezet. De campagne 'Armoede bestaat ook bij ons!' benadrukt dat armoede voor heel wat Vlamingen helemaal geen ver-van-mijn-bed-show is, maar harde realiteit. VBJ roept dan ook op om spoedig werk te maken van een concreet armoedeplan. Naast de dringende nood aan resultaten op het terrein, moet eveneens een gefundeerde visie ontwikkeld worden voor de komende jaren. Blijven we het OCMW van de wereld of kiezen we onverkort voor de eigen gemeenschap? De combinatie van beiden is onverenigbaar.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Zielige racist*

 

MR-voorzitter Charles Michel vindt de kritiek van Bart De Wever op het akkoord rond de gerechtelijke splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde ongehoord. In het RTBF-programma 'Matin Première' haalt hij zwaar uit naar de N-VA-voorzitter. De Wever stelde zich woensdag de vraag of er nu ook Marokkaanse magistraten komen in Borgerhout. Michel noemt die uitspraak nu "zielig racistisch".

Nu de Franstaligen de buit quasi binnen hebben, kunnen zij gerust opnieuw hun ware haattronie tonen. De Wever heeft onze verdediging niet nodig maar hij begint nu te ondervinden wat het betekent met de Franco-belgen onderhandelen.  Zij gaan steevast uit van hun eigen superioriteit en wie daar probeert aan te tornen, is een zielige racist.

Begint het door te dringen, dames en heren van de N-VA, dat de strategie die jullie gevolgd hebben, uitgedraaid is op een fiasco ?  Het land B is niet rijp voor een zogenaamde Copernicaanse revolutie (laat staan voor een heuse Vlaamse Revolutie) : momenteel zijn de verliezers van de laatste federale verkiezingen Vlaanderen aan het uitverkopen. En de N-VA winnaars staan aan de zijlijn toe te kijken en worden beschimpt en uitgelachen. Waar hebben wij dit nog meegemaakt ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostende : multiculturele verrijking in de praktijk

 

Postbode overvallen door drie mannen in Oostende

woensdag 05 oktober 2011 om 17u21

Oostende - Woensdagochtend is omstreeks 5.40 uur een postbode overvallen. Hij werd verplicht zijn geld af te geven.

 

De postbode werd staande gehouden door drie mannen van vreemde origine. Ze grepen hem bij de keel en verplichtten hem zijn geld af te geven. Daarna gingen ze er vandoor. Voorlopig ontbreekt elk spoor van de daders.

http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/algemeen/postbode-overvallen-door-drie-mannen-in-oostende/article-1195114004994.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe trots bent u binnenkort Turk te zijn ?

 

Bestand:Lommel 2.jpg

Het wapenschild van Lommel. De everzwijnen moeten natuurlijk dringend vervangen worden door schapen of geiten.  Of (n)aaibare Vlamingen.

In Lommel heeft men het Turkse licht gezien. In een kleuterschool is een Turkse juffrouw tewerkgesteld, die geen woord Nederlands kent en de kientjes opvangt in de taal van Sultan Erdogan. Als deze over de Lommelse overwinning zal ingelicht worden, kan hij bij zijn volgende Europese propagandarondreis, de gemeente van burgemeester  Peter Vanvelthoven aandoen. Die ziet er trouwens ook een beetje Turks uit, net als zijn papa.

Onderwijsminister Pascal Smet is laaiend enthousiast over deze Turkse oplossing : "Het kleuteronderwijs moet veel meer inzetten op een rijke taalomgeving." Het immense voordeel dat je met minister Smet hebt, is dat hij in werkelijkheid  niet onnozeler is dan hij er uitziet. Voorwaar een grote verdienste voor een politicus : je krijgt wat je ziet.

Vandaag vindt u in onze kolommen in het raam van de promotieweek "Dom zijn is ook een verdienste" een artikel van Euro-parlementslid Philip Claeys, over de tewerkstelling bij Europa van een aantal Turkse ambtenaren, die mede het EU-beleid zullen uitstippelen.  Alweer een stap vooruit in de verdere islamisering van het Westen. Philip Claeys is laaiend enthousiast. "Spijtig dat ik blond ben, anders liet ik een zwarte snor groeien"  liet hij ons weten.

Het Nieuwsblad en het 0000-programma Koppen hebben met een telefonische enquête vastgesteld dat 54% van de Vlamingen trots zijn zichzelf belg te mogen noemen en 20% zijn zelfs zéér trots.  Dergelijke niet-geforceerde peilingen behoren in deze periode nu de regeringsvorming afstevent op een finale tot het klassieke wapenarsenaal van de opiniemakers die elke Vlaamse republikeinse verzuchting de kop willen indrukken. De volgende stap zal zijn een prijsvraag : "Hoe trots bent u, binnenkort Turk te zijn ?"  Met als hoofdprijzen een gratis reis naar Ankara in het gezelschap van het innige VRT-koppel Rudi Vranckx en Vim de Wilder.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU stelt Turkse ambtenaren tewerk om Eurobeleid uit te stippelen

 

Het Vlaams Belang is niet te spreken over het akkoord dat in Straatsburg werd ondertekend tussen de Europese Commissie en de Turkse regering over de detachering van Turkse ambtenaren bij de diensten van de Commissie in Brussel. De Turkse minister voor EU-zaken Egemen Bagis spreekt van een "mijlpaal" waarbij Turkse bureaucraten en eurocraten (sic) EU-beleid zullen uittekenen en implementeren. "Met andere woorden: Turken zullen een rol spelen in het vormgeven  van toekomstig beleid en wetgeving van de Europese Unie".

Het is volkomen onbegrijpelijk dat, juist op een moment dat de onderhandelingen over de toetreding van Turkije zouden moeten stilgelegd worden wegens het sturen van Turkse oorlogsschepen naar Cyprus, de Commissie een dergelijk akkoord sluit. Vorige week stond de Turkse oorlogsdreiging tegen de Republiek Cyprus op de agenda van het Europees Parlement in Straatsburg. Het is immers nog nooit gebeurd dat een kandidaat-lidstaat een huidige Europese lidstaat met militair geweld bedreigt.

Turkije, dat het noorden van Cyprus militair bezet sinds 1974, weigert overigens de Republiek Cyprus te erkennen. De islamistische regering van premier Erdogan komt overal mee weg, en blijft de provocaties opstapelen.

De Europese Commissie, en de Europese Unie in het algemeen, maakt zich belachelijk door deze provocaties te blijven slikken. Voor de start van de toetredingsonderhandelingen met Turkije trachtte de Commissie de kiezers wijs te maken dat de onderhandelingen op elk moment konden stilgelegd worden indien zou blijken dat Turkije op een manifeste manier zijn verplichtingen niet nakomt. Men vraagt zich af wat er eigenlijk nog moet gebeuren om die onderhandelingen op te schorten. Moeten de Turken de republiek Cyprus bombarderen, zoals ze dat straffeloos doen met Koerdische doelwitten in het noorden van Irak?

Het Vlaams Belang zal de Commissie aan de tand voelen over de detachering van Turkse ambtenaren, en eist dat er eens en voorgoed een einde wordt gemaakt aan de farce van de toetreding van Turkije tot de EU. Turkije voldoet niet aan de voorwaarden om te kunnen toetreden, en keert zich steeds meer af van Europa en het Westen. Als niet-Europees land zal Turkije nooit thuis horen in de Europese Unie.

Philip Claeys, Euro-parlementslid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Racisme bij de indianen : apartheid rond de totempaal

 

Op het einde van de 15de eeuw ontstond in Europa het begrip „edele wilden”, dat sinds de 18de eeuw vooral met de naam Rousseau verbonden blijft.  Ook Karl May bediende zich van dit cliché met zijn Winnetou.  Echter niet alleen in filosofische beschouwingen of avontuurlijke jeugdboeken werd het hooglied van de onbevlekte natuurmens gezongen: deze zienswijze en beschrijvingen zijn heden ten dage de rode draad bij verklaringen van de politiekcorrecte moraalapostels. 

Sinds decennia bestaat er een ongeschreven wet dat racisme slechts door blanken toegepast wordt en dat hun slachtoffers uitsluitend Afrikanen, Aziaten, indianen e.d. kunnen zijn.  Dat de slachtoffer- en daderrol wel eens omgekeerd zou kunnen zijn, overstijgt de verbeeldingskracht van de linkse intelligentsia. 

Laten we een blik in de geschiedenis werpen door een politiek-incorrecte bril.  Het staat zonder enige twijfel vast dat de omgang met de inboorlingen – indianen – niet tot de meest eervolle bladzijde uit de Amerikaanse geschiedenis behoort.  Maar evenzeer staat het vast dat de “native Americans”, de inboorlingen, de indianen dus, niet bepaald onschuldige lammetjes waren, die ons uit allerlei politiekcorrecte folkloreverhaaltjes opgedist werden met het doel de Amerikaanse burgers in het bijzonder en de blanken in het algemeen een slecht geweten te bezorgen.

De échte rode broeders van de verzonnen Winnetou waren niet alleen minder vriendelijk tot de natuur dan in onze ecologische legenden beschreven wordt, maar bovendien behoorden de mensenrechten niet bepaald tot hun maatschappijbeeld.  Zo hielden de Cherokee ook zwarte slaven, die in 1842 tegen hun rode meesters in opstand kwamen.  Terwijl de verwenste blanke man de voormalige slaven vrijheid en burgerrechten gaf, terwijl zwarten zelfs het hoogste ambt – president van de VSA – kunnen bekleden, zijn de Cherokee nog steeds niet bereid hun historische verantwoordelijkheid als slavenhouders te nemen.  Integendeel, de nazaten van hun voormalige slaven worden zonder veel poespas buiten de stam gezet.  Meer dan 170 jaar geleden werden hun voorvaderen als slaven gekocht.  Na de Burgeroorlog stemde de Cherokee ermee in de slaven in hun stam op te nemen.  In 2007 kwam er echter een uitdrijvingsvonnis en in augustus 2011 bevestigde een Cherokee Hoger Gerechtshof hun uitwijzing.  Apartheid rond de totempaal in de 21ste eeuw. 

In een uitvoerig artikel in Die Welt staat beschreven dat de indianen, lang voor de komst van de blanken, andere stammen aanvielen en de verliezers als slaven meenamen.  En in de latere eeuwen kochten ze vlijtig zwarte slaven: “In de huidige VSA waren het vooral de Cherokee, de Chickasaw, de Choctaw, de Creeks en de Seminolen die zwarte slaven van Britse slavenhandelaars kochten.  Vele indianen die zich met landbouw en veeteelt bezig hielden, heersten hard en gruwelijk over hun menselijke eigendommen.”

De slavernij werd bij de indianen een regelrechte bedrijfstak.  Enkele cijfers:  in 1860 bezaten de Cherokee 2511 slaven, de Choctaw 2344, de Creek 1532 en de Chickasaw 975.  Volgens historicus William Loren Katz, gespecialiseerd in het lot van de Afro-Amerikanen en auteur van het boek “Black Indians.  A Hidden Heritage” (“Zwarte Indianen.  Een verborgen erfenis.“), was slavernij een belangrijke economische factor in elke stam. 

Het sprookje van de “edele wilden” klopt dus niet.  De achterliggende veronderstelling dat civilisatie de mens bederft, een ingoede Tarzankloon omvormt tot een geciviliseerd monster, wordt hiermee naar het rijk der fabelen verwezen.  De mens – hoe hij ook moge zijn – edel, wild, geciviliseerd of wat dan ook, draagt altijd de beide componenten in zich: het goede en het kwade.  Welke van de twee we laten primeren ligt bij de mens zelf, aan zijn eigen vrije wilsbeschikking, niet aan huidkleur of ras. 

Racisme doodzwijgen als dit door een politiekcorrect beschouwd ras begaan werd, is niet meer of minder dan het in de praktijk brengen van racisme door de “anti-racisten”.

Floriaan Terbeke

Bron: PI, die Welt


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag hoe men moet omgaan met een moslim, die niet bidt.

Indien een moslim weigert aan het gebed deel te nemen, moet hij gedood worden.

Fatwa van de deskundige sjeik Saleh al-Fawsan, bestuurslid van de Raad der Moslimgeleerden van Saudi Arabië – 7.8.2011.

Vraag: “Eén van mijn collega’s bidt niet.  Ik heb hem berispt, maar hij luistert niet.  Ik heb mijn chef erover ingelicht en hem medegedeeld dat mijn collega vreest overgeplaatst te worden.  Daarom zegde ik mijn chef, dat hij mijn collega zou moeten aanraden te bidden en hem met een overplaatsing te dreigen.  Maar mijn collega werd kwaad op mij.  Mijn vraag is: Heb ik iets fouts gedaan?  Hoe ga ik hier het beste mee om?  Hoe moet ik met een niet-biddende moslim omgaan?”

Antwoord: “Diegene, die niet bidt, geldt niet (meer) als moslim.  Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – gaf ons volgende boodschap: “Wat rechtvaardigheid, ongeloof en polytheïsme (geloof in meerdere goden) van elkaar onderscheiden, is het verlaten van het gebed.”  En hij – Allahs zegen en heil wezen met hem – zegde: “De band tussen ons (moslims) en hen (de ongelovigen) is het gebed. Wie het gebed opgeeft, ontwikkelt zich tot een ongelovige.”

De bewijzen ter staving van het ongeloof van degene die het bidden opgegeven heeft, zijn zowel in de koran als in de overlevering veelvoudig terug te vinden.  Deze niet-biddende collega mag niet alleen verplaatst worden, maar mag zelfs niet tewerk gesteld blijven.  Bovendien moet hij gedood worden.  Mocht hij niet naar Allah terugkeren en de gebeden bijwonen, dan moet hem een bezinningsperiode gegeven worden.  Als hij niet tot de islam terugkeert, moet hij gedood worden.

Met uw berisping en aanmaning te bidden, hebt u slechts uw plicht gedaan.  Als hij niet bidt, moet hij gedood worden.  Het is niet genoeg hem te verplaatsen.  Het is principieel fout zulke mensen in dienst te nemen.  Hij mag geen werk van andere moslims innemen, want hij wordt als voorbeeld voor anderen beschouwd.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maingain is ziekjes

 

Cartoon

 


05-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw zijn de *Vlaamse* onderhandelaars door de knieën gegaan

 

Gerechtelijk BHV: triomf voor de Franstaligen over de hele lijn 

Het zogenaamde splitsingsakkoord inzake het gerechtelijk arrondissement BHV is een triomf geworden voor de Franstaligen over gehele lijn. De Vlaamse partijen hebben zich opnieuw verregaand laten rollen.

1. Ontdubbeling rechtbanken volgens model-Maingain

Het gerechtelijk arrondissement BHV wordt niet gesplitst in twee aparte arrondissementen (wetsvoorstel Vlaams Belang). Er is evenmin een splitsing op asymmetrische wijze naar het model van de balie, zoals CD&V'er Vandenberghe voorstelde, waarbij er een Franstalige rechtbank komt voor Brussel en een Nederlandstalige rechtbank voor Brussel-Halle-Vilvoorde. Het model dat wordt gevolgd is dat van Olivier Maingain, die voorstelde om twee eentalige rechtbanken te creëren, die gelijkelijk bevoegd zijn voor heel BHV. Het enige verschil is dat voor burgerlijke zaken uit Halle-Vilvoorde eerst voor de Nederlandstalige rechtbank moet gedagvaard worden, maar de taalwijziging kan voortaan quasi-automatisch (via epost), terwijl dit tot op vandaag nog door de rechter wordt beoordeeld.

Het Vlaams Belang benadrukt dat de bestaande regeling veel beter is dan wat nu wordt voorgesteld. Via de duidelijke regeling intra muros/extra muros worden de bevoegdheden van de Franstalige kamers beperkt tot Brussel-19. In burgerlijke zaken wordt daar slechts uitzonderlijk van afgeweken. Nu worden de sluizen opengezet voor de juridische verfransing van heel Halle-Vilvoorde. Tijdens het radio-programma "De Ochtend" probeerde Justitie-minister De Clerck de luisteraars wijs te maken dat het model van de balie gevolgd wordt, maar het tegendeel is waar: alles wijst erop dat de bestaande balie-regeling (Franstalige advocaten hebben enkel kantoor in Brussel) zal worden afgeschaft.

2. Kaders rechtbanken drastisch aangepast in voordeel Franstaligen

Tot op heden was een minimale aanwezigheid verzekerd van één derde Nederlandstalige magistraten in de drie Brusselse rechtbanken en het parket. Volgens Belga zou er nu een regeling afgesproken zijn van amper 20% Nederlandstaligen in de rechtbank van eerste aanleg en de arbeidsrechtbank en 40% in de rechtbank van koophandel. Dit betekent een zeer forse achteruitgang van de Nederlandstaligen, zonder dat daar een ernstige objectieve reden voor is. Het aandeel Nederlandstalige burgerlijke zaken benadert immers de 40%.

Ook worden de tweetaligheidsvereisten voor de rechtbanken en het (tweetalige) Brussels parket afgezwakt. Het jarenlang omzeilen van de taalvereisten via toegevoegde rechters wordt hiermee beloond.

3. Franstalige parketmagistraten in Halle-Vilvoorde

De creatie van een afzonderlijk parket voor Halle-Vilvoorde is het enige positieve element uit het akkoord. Maar hiervoor wordt dus zeer zwaar betaald. Het is bovendien een onvergeeflijke blunder om in dit parket Franstalige magistraten te benoemen. Dit druist volledig in tegen het territorialiteitsbeginsel en zelfs tegen de faciliteitenregeling: ook in de faciliteitengemeenten worden vandaag uitsluitend mensen met een Nederlandstalig diploma aangeworven. Faciliteiten zijn er immers voor de bestuurden en niet voor de bestuurders.

Deze Franstalige parketmagistraten zitten daar met een duidelijke bedoeling: zoveel mogelijk zaken uit Halle-Vilvoorde onttrekken aan Nederlandstalige rechters, zelfs al wonen de daders in Halle-Vilvoorde en zijn de slachtoffers Nederlandstalig. Ook allochtonen zullen via deze parketmagistraten een Franstalige procedure aangepraat krijgen; de veel mildere aanpak aan Franstalige kant zal daarbij een handig overtuigingsmiddel zijn.

4. Blokkering van Justitie op federaal niveau

Door de sterk versoepelde aanvraag tot taalwijziging in heel het land, wordt Justitie geblokkeerd op federaal niveau. We krijgen in de praktijk gerechtelijke faciliteiten in alle Vlaamse arrondissementen. Door deze regeling zal het veel moeilijker worden om te evolueren naar een Vlaamse Justitie, met eigen rechtsregels en een eigen strafprocedure. Overal in Vlaanderen zullen Franstaligen immers claimen dat ze "recht" hebben op een Franstalige rechtbank en bijgevolg op de toepassing van federaal recht en federale procedures. Jaren geleden riep oud-CD&V-voorzitter Marc van Peel dat de splitsing van Justitie dringender was dan die van BHV. Vandaag wordt het gerechtelijk arrondissement BHV grondwettelijk gebetonneerd en is de splitsing van Justitie verder weg dan ooit.

Dit dankzij het onvolprezen onderhandelingsvernuft van vier broekjes, die zich lieten inpakken door hun gehaaide francofone opponenten.

Bart Laeremans
Senator

Joris Van Hauthem
Vlaams parlementslid

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BDW : *Waarom geen Marokkaanse en Turkse magistraten in Borgerhout en Gent ?*

 

Dit staat te lezen in Le Soir. :

"De franstaligen die geen Nederlands willen leren, worden beloond, dit in tegenstelling tot de Vlamingen die de inspanning leveren, Frans te leren" zegde Bart de Wever vanmorgen op Radio Eén. Dit als reactie op het BHV akkoord van deze nacht.  "Men zou ook Turkse magistraten naar Gent en Marokkaanse magistraten naar Borgerhout kunnen sturen."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort ... (nummer 730)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kan het nog lager?

Wij kunnen niet begrijpen hoe het mogelijk is dat de meeste van onze dagbladen zoveel aandacht blijven schenken aan een schurk, een seriemoordenaar zoals Ronald Janssen. Voor dergelijke lafaards mag voor ons part de doodstraf blijven bestaan en hadden we dit monster reeds publiek laten ophangen op het kerkhof van zijn woonplaats.

Maar neen! Dag na dag en dit gedurende weken op rij krijgt die lafaard alle aandacht in onze media. De meest zinloze gegevens over al de ellende die hij bij velen heeft aangericht worden op volle paginas in detail beschreven. We hebben de sterke indruk dat sommige journalisten regelmatig vergeten dat men van hen slechts verwacht dat ze de feiten duidelijk weergeven en niet dat ze hun eigen verbeelding de vrije loop laten en hun eigen fantasie botvieren om voor "pikant" leesvoer te zorgen.

Zo schreef Erwin Verhoeven in "Het Laatste Nieuws" van vandaag dat moordenaar Ronald Janssen seks heeft gehad met zijn buurvrouw. Dit onbelangrijk feit gewoon vermelden bleek blijkbaar onvoldoende. De journalist meende het nuttig er aan toe te voegen dat Ronald Janssen deze vrouw tijdens hun acties "alle hoeken van de slaapkamer liet zien"!!

Wat is de bedoeling van deze verduidelijking? Moeten wij hieruit besluiten dat het hier dus niet over een "ronde" kamer ging?
Volgens deze journalist moet "die seks" de moeite geweest zijn en werden alle variaties vlot en graag beoefend !

Was die journalist aanwezig toen die "acties" plaatsgrepen? Vernam hij deze "details" persoonlijk van de moordenaar of van de buurvrouw?

Wij betreuren het dat een groot gedeelte van onze media de mening toegedaan is dat dit het soort verslaggeving is waarop hun lezers verzot zijn. Wij hebben steeds meer en meer de indruk dat sommige journalisten teksten schrijven die ze zelf graag lezen maar die hoegenaamd niets meer te zien hebben met de uitvoering van hun voornaamste opdracht die er nog steeds in bestaat om een degelijke en neutrale weergave te geven van de essentie. Daarvoor worden ze vergoed en voor niets anders.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze keer zijn de onbekwame onderhandelaars heus te ver gegaan.

 

Elke oplichter laat U graag kijken naar wat hij zelf kiest,  zo lang het maar niet een onderdeel is van het eigen opzet. Dan zou u hem onmiddellijk doorhebben en u niet laten oplichten. Dit is min of meer een perfecte omschrijving van wat er zich nu in de vaudeville omtrent Halle-Vilvoorde afspeelt.

Men onthoudt u vitale informatie en leidt uw aandacht af van wat werkelijk van essentieel belang is.

De situatie in het rechtsgebied van het Hof van Beroep van en te Brussel - dat nota bene ook het arrondissement Leuven omvat - is reeds vele decennia hallucinant.

De gerechtelijke achterstand blijft er - ondanks alle truken van de foor - schandalig! Tot op zekere hoogte is dit ook begrijpelijk. Wie wil zich als magistraat die zichzelf respecteert nu nog buigen over twintig tot dertig jaar oude  ensoms meters hoge dossiers?

Je zal als modale burger maar meegesleept worden in een "proces" waarvan de rechtsgang eindigt in een rechtsgebied, eigendom van de staat die al ontelbare keren veroordeeld is voor de schending van de mensenrechten wegens abnormaal lange procesvoering !

De ene algemene rol verving zelfs meer dan een decennium geleden de zogenaamde oude en dus speciale waar je alleen van af geraakt door

    a) te sterven

    b) de zaak te laten schrappen met wederzijds akkoord wat op hetzelfde neerkomt: géén gerechtigheid waar je via de belastingen zéér duur voor betaald hebt.

    c) te kiezen voor zeer peperdure meditatie en/of arbitrage buiten de rechterlijke staatsmacht. Als de andere partij ook akkoord gaat, kan dit, wat in vele gevallen niet zo is omdat de smeerlappen bijzonder goed weten dat ze zélf fout zijn natuurlijk !

    d) braaf uw beurt af te wachten ... tot uw leven voorbij is en de volgende generatie te laten kiezen voor {b} omdat de advocatenkosten écht ondraaglijk zijn geworden vermits ze het verhoopte resultaat al héél lang opgesoupeerd hebben.

Nota Bene: àlle ministeries, àlle parastatalen, bijna alle multinationals, alle grootbanken, het leeuwendeel van malafide ondernemingen zijn gevestigd in dit rechtsgebied van het Hof van Beroep in Brussel. Vergeet deze laatste essentiële toelichting niet!

De Belgische staat handelde misdadig. Hij blijft dit dus ook doen. Eis de splitsing van dit rechtsgebied in plaats van alleen het arrondissement, stelletje dwazen!

Levens zijn en worden vernietigd, plannen onmogelijk gemaakt (!), carrières gebroken, patrimonia verkwist, bedrijven ten gronde gericht, werkgelegenheid versmost, vooruitgang gefnuikt, onrecht beloond, enz. Hallucinant!

Alsof dit nog niet genoeg zou zijn krijgen de Franstaligen nu nog ongrondwettelijke privileges in eerste aanleg er bovenop.

De realiteit is dat Vlaanderen zich reeds lang niet meer kon veroorloven om de jurisdictie van het Hof van Beroep in Brussel te dulden voor geschillen waarbij de partijen, betrokkenen of slachtoffers woonachtig zijn in het arrondissement Leuven en Halle-Vilvoorde.

In plaats van de sanering van de Brusselse augiasstallen, krijgen de Vlamingen er een agressieve vorm van geprivilegieerd Franstalig imperialisme op Vlaamse bodem  boven op. Het toppunt van schandaal boven op wat iedereen met gezond verstand reeds wist dat het werkelijk een toppunt van onrechtvaardigheid was. Nooit ergens anders gezien in een echte democratie, en keer op keer netjes onder de mat geveegd!

Principieel zouden uitsluitend Vlaamse rechtbanken en Hoven van Beroep bevoegd moeten zijn als één van de partijen Vlaming of een Vlaamse overheid is.
De schending van het gelijkheidsbeginsel, gevoegd bij het reeds lang bestaande en volstrekt onwettige uitputtingswapen in de handen van witteboordencriminelen middels een rechtsgang bij het Hof van Beroep van en te Brussel tot de dood er op volgt, is niet slechts een waanzinnige verkrachting van de volkswil maar bovendien van het recht van het volk zich juridisch te verdedigen.

Deze keer zijn de onbekwame onderhandelaars heus te ver gegaan. Véél te ver. Ze gedragen zich als vijanden van hun volk.

Het Hof van beroep in Brussel moet gedeeltelijk afgeschaft of zeker afgeknot worden voor wat alle geschillen die Vlamingen binnen het territorium van Vlaams Brabant raken, inclusief de gemeenten met faciliteiten. De Vlaamse kamers van het hof van verbreking moeten naar Antwerpen of Gent verhuizen.

De Vlaamse kamers van het Hof van Beroep in Vlaams Brabant moeten verhuizen naar Leuven, Gent of Antwerpen. De territoriale bevoegdheid van de rechtbanken van eerste aanleg en lagere rechtbanken van en te Brussel moet beperkt worden tot het huidige hoofdstedelijk gewest, en die van Leuven of een nog op te lichten arrondissement Halle-Vilvoorde uitgebreid of in de plaats gesteld.

Brussel moet bovendien als fiscale offshore-enclave en ook administratief grondig opgeschoond en ontvet worden. Alle onwettige privileges van Franstaligen moeten zonder meer volledig afgeschaft worden.

Gaius


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Racisme* : als het niet bestond, moesten we het uitvinden

 

DSCI0134

Op wandel in de Antwerpse Abdijstraat (binnenkort Moskeestraat)

We hebben maandag het verhaal gebracht van provincieraadslid Bert Deckers, wiens zoontje buitengebonjourd werd bij een Aziatische onthaalmoeder, toen die vernomen had dat Bert een Vlaams Belanger is.  De kwestie haalde alle kranten en zelfs de 0000 wilde er in het avondjournaal van 4 oktober iets over zeggen. Neen, met een verborgen camera, hét linkse spionneninstrument bij uitstek, is de 0000-redactie niet binnengedrongen in de woning van de Aziatische Onverdraagzame, zoals dit wel gebeurde bij een Hobokense onthaalmoeder die er extreemrechtse ideeën op nahield. Verschil moet er zijn en blijven, nietwaar.

Met de keuze die Bert en zijn vrouw gemaakt hebben voor een vreemde onthaalmoeder, hebben zij duidelijk laten blijken, dat racistische overwegingen hen vreemd zijn. Zoals dit trouwens het geval is bij de overgrote meerderheid van onze verduldige Vlaamse bevolking, inclusief republikeinen en nationalisten.

Het uitoefenen van kritiek op de ongebreidelde instroom van vreemdelingen en de voorkeursbehandeling die velen van hen ten dele valt, is iets totaal anders dan rauw-racistisch deze lieden minachten.

Bij de vele lezersreacties in de geschreven pers over de zaak van Deckers viel het weer eens op hoe lichtvaardig en helaas dom, een aantal fanatici de term "racisme" hanteren, zonder inhoudelijk te beseffen waar het over gaat.  De politieke overheden en de media zijn er na jarenlang gezamenlijk de maatschappij gebombardeerd te hebben met slogans en oppervlakkige prietpraat in gelukt, een grote polarisatie in het leven te roepen.  Onze maatschappij wordt bewust verdeeld en de mensen worden tegen mekaar opgezet door politici van de elitaire partijen. En de dames en heren zijn geslaagd in hun opzet.

Hoeveel malen hebben wij al niet gehoord : "Ik ben geen racist, mijnheer, maar ik voel mij niet langer thuis in mijn eigen omgeving" ? Niemand moet zich verontschuldigen, als hij zich onbehaaglijk voelt, omringd te zijn door een menigte vreemdelingen die luid een andere taal spreken en die zich bewust willen onderscheiden door hun exotische klederdrachten en gebruiken. We zien elke dag op televisie wrede en bloederige beelden uit Prachtlanden waar mensen gekleed lopen zoals we ze ook in onze eigen straten ontmoeten. Is het dan verwonderlijk dat we ons intuïtief onbehaaglijk voelen ?  Bovendien slepen deze vreemdelingen een ongunstige reputatie met zich mede door het gedrag van een aantal van hun geloofs- of rasgenoten. Kijk naar het percentage misdadigers die straffen uitzitten in de Europese gevangenissen. Dit is veel groter dan het bevolkingspercentage.

Als u zich geschokt voelt door de voorgaande zinnen, dan bent u vermoedelijk een racist met positieve vooroordelen en dat is even ziek dan eentje met negatieve opvattingen. Voor zover racisme een kwaal is en geen onderdeel van het normaal menselijke gedrag.

De verantwoordelijkheid van de politieke overheden is in deze zaak overweldigend.  De massale import van nutteloze vreemdelingen die geen enkele meerwaarde met zich brengen, is een grove inbreuk tegen onze maatschappij, waarvoor de politici moeten afgestraft worden. Immigratie die lijkt op invasie roept wrevel op.

De opzettelijke verdeling van onze gemeenschap in "goede politiek-correcte mensen" en "verwerpelijke racisten" is in feite een misdaad tegen de mensheid. Politici moeten zorgen voor de organisatie van het bestuur en zij moeten zich niet bemoeien met onze gedachten. Als iemand  de democratie misbruikt, zijn het wel de linksen, gesteund door de ruggengraatloze ja-knikkers uit het mliddenveld. Het wordt tijd dat wij deze boosaardig opgelegde polarisatie doorbreken.

Over de terminologie van racisme kan veel wetenschappelijke zin en onzin verteld worden. Wij beperken ons tot een zeer algemene benadering zonder in te gaan op genuanceerde zijpaden. Dat laten we aan de filosofen en linkse subsidievreters. Chinezen en Aziaten in het algemeen zijn vaak racisten in hun uitspraken en gedragingen (Bert Deckers kan er nu van meepraten). Negers en Arabieren zijn racisten.  Marokkanen en andere inwoners van de islamitische Prachtlanden gebruiken zelfs hun geloof om ongegeneerd racistische stellingen te verkondigen. Abu Imram van sharia4belgium, niet te verwarren met onze nieuwe medewerker Awoe Rimram de-zheik-van-het-Kiel, is een volbloed racist.  En de grote verdedigers van de multicriminele maatschappij op de 0000-redactie, zijn door hun verwarde pleidooien tegen racisme, de profeten van het nieuwste schijnheilige racisme : eigen volk laatst.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia : de belegging van uw leven

 

Grafiek beurswaarde Dexia van 2007 tot oktober 2011 : van € 24 naar € 1 per aandeel.

In 2008 kochten, om Dexia te redden, alle belgische overheden samen 400 miljoen Dexia aandelen aan € 9,9, voor een totaalbedrag van zowat 4000 miljoen euri. Vandaag is deze inbreng nog 400 miljoen waard, zijnde een verlies van 90%. Getekend voor waar en echt : Yves Leterme en Jean-Luc Dehaene.

"We hebben ze nogal bij hun pietje, hé Yves."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ralph Vaughan Williams - The 49th Parallel (1941)

 

 

Tussen al de deplorabele nieuwsberichten door, een stukje heerlijke f
ilmmuziek voor The 49th Parallel uit 1941 door The National Philharmonic Orchestra olv Bernard Herrmann
 
Ralph Vaughan Williams schreef veel filmmuziek. Deze weidse ouverture werd gecomponeerd in opdracht van de Britse regering.
Het befaamde duo Michael Powell-Emerick Pressburger (herinner u bijvoorbeeld The Red Shoes), maakten dit prachtig stukje ‘oorlogspropaganda’.
Dit is een deel van de gerestaureerde versie waar de originele muziek opnieuw opgenomen werd olv Bernard Herrmann, die we dan weer kennen van zijn baanbrekende scores voor Hitchcockklassiekers zoals  Psycho, The Man Who Knew Too Much, Vertigo.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Franstalige deugnieten toch ...

 

La Libre Belgique en Le Soir melden dat de onderzoeksrechter in Brussel  een topman van het ministerie van de Franse Gemeenschap heeft aangehouden op verdenking van gesjoemel met facturen. Speurders van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie vielen dinsdagmorgen binnen op het ministerie en zij namen vier ambtenaren mee voor verhoor. Een van hen, topambtenaar Léon Zaks, is naar de gevangenis van Vorst gebracht. Vermoedelijk is de man onschuldig, zoals de meerderheid van lieden die opgesloten zitten.

Bij de huizoeking werden volgens La Libre belangrijke stukken in beslag genomen.  De inval houdt verband met een onderzoek naar facturen die betaald zouden zijn zonder dat daar prestaties tegenover stonden. De oude, gekende truuk.

Het onderzoek zou opgestart zijn na een klacht van enkele hoge ambtenaren binnen het ministerie van de Franse gemeenschap zelf. Er zou voor 400.000 euro betaald zijn voor valse facturen. Niet eens de moeite om erover te spreken.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!