Angeltjes
10-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen de stroom in

 

Het is niet evident om onder het gejubel en klokkengelui over het opruimen van alle obstakels uit het communautaire verleden, te blijven volhouden dat Vlaanderen zich definitief heeft laten rollen.

Met een oude Mazda naar de keuning

Ik word triest als ik de evolutie zie die zich op luttele tijd heeft voltrokken in de houding van de groene chirojongen, Wouter van Besien : de aarzelende, bescheiden jongeman die met een sputterende 25 jaar oude Mazda bij de keuning op het bordes verscheen,  is enkele maanden later een hooghartige alweter geworden die ervan overtuigd is de belgische problemen opgelost te hebben, dankzij zijn tolerante inzichten.  Het is inderdaad gemakkelijk de franco-belgische natie uit het slop te halen, door de klok 50 jaar terug te draaien en de Franstaligen te herbevestigen in hun a-sociaal imperialisme. Dat is wat er gebeurt en daar past géén Vlaams klokkengelui bij.  Vlaanderen opent zijn poorten en wordt niet enkel opnieuw het wingewest voor de Franse taal en cultuur, gelijktijdig wordt het vlakke land overrompeld door vreemde tafelschuimers en godsdienstfanaten. Die realiteit zien we elke dag in onze straten paraderen en we voelen het in onze portemonnees. Dit alles is slechts een begin.

Vlaamse onderdanigheid en potjeslatijn

Deze werkelijkheid zal schandknaap Wouter Beke een zorg zijn. De keuning heeft zich bibberend boos gemaakt tijdens de nationale feestdag en de voorzitter van de christelijke partij heeft enkele uren later onmiddellijk het belgische boetekleed aangetrokken.  De monarchie, machtige belgische families en een volksvreemde christelijke vakbond bepalen nog steeds de programmagrenzen van de partij die in 1950 het referendum voor de terugkeer van Leopold III won en de overwinning wegschonk aan de travaillisten uit het Zuiden des lands B.  Het doet onwillekeurig denken aan de houding van Bart de Wever, die onwennig maar gracieus zijn verkiezingsoverwinning aanbood aan diezelfde Waalse socialisten. Vlamingen zijn knechten, of om het actueel te houden, lottowinnaars die hun prijzengeld binnen het jaar opsouperen om dan te janken dat zij bedrogen werden. Zelfs potjeslatijn sprekende historici  zijn helaas niet bij machte de Vlaamse onderdanigheid van zich af te schudden.

Het heeft geen zin nog langer te verwijlen bij de bende van vier geniale partijvoorzitters en van de falende N-VA die door de kiezer verwend blijft. De nabije (en verre ?) toekomst zal uitwijzen hoe wij bij de neus genomen zijn door deze generatie stuntels.

Politieke standvastigheid wordt niet gewaardeerd 

Dat in de directe nasleep van deze politieke ontwikkelingen, de Vlaamse kiezer, aangedreven door de media, zowel de N-VA versterkt als de partijen van de bende van vier, wijst op de verwarring in de geesten.  Of dacht u, dat 1038 doorsneeburgers, plots gezegend met een verbluffende partijpolitieke kennis, een juist analytisch oordeel zouden weten te vellen ? Ik heb het over de laatste opiniepeiling van de 0000 en De Standaard. 

Het is weliswaar niet plezierig te zien dat politieke standvastigheid niet gewaardeerd wordt. Maar laten we de kop niet in het zand steken : de kiezer staat bloot aan opzettelijke en jarenlange desinformatie over de maatschappelijke en politieke opvattingen van Vlaams Belang.  Tegelijk heeft de partij een jammerlijke periode van tweedracht achter de rug, waarop vaak onhandig of totaal niet gereageerd is geworden.  Als VB dacht dat de publieke opinie zich niets zou aantrekken van de interne problemen, heeft ze zich vergist.  Onderstaande grafiek, die we haalden bij Filip van Laenen van The Brussels Journal, zegt voldoende.

Piet Frustro uit Borrelbeke

Uiteraard werd elke opstoot flink in de verf geplaatst door de pers. Bij de recente formatieonderhandelingen  kwam  bijna nooit en nergens de reactie van de Vlaamse republikeinen aan bod. Wèl werd feestelijk en telkens met tromgeroffel aangekondigd dat Piet Frustro uit Borrelbeke plots ontdekt had dat Filip Dewinter iets tegen de islam heeft en Piets geweten is daar zwaar door geschokt, zodanig dat hij dringend zijn 27 kiezers zal vertegenwoordigen als onafhankelijke N-VA-er met uitzicht op een schepenmandaat.

Eerlijk gezegd, Piet Frustro, Frank en Francis kunnen de boom in. Daar zitten er nog en samen kan het gezellig worden. De ex-partijvoorzitter is geen VB-lid meer maar hij blijft zich wel vastklampen voor de lieve duiten aan zijn Euro-mandaat. En maar fulmineren tegen Dewinter en Valkeniers en iedereen uit de omgeving.  Laat het ons duidelijk zeggen tot dit trieste stoetje afvalligen : Dewinter, Annemans en Valkeniers hebben nooit een stap afgeweken van de correcte Vlaams-radikale lijn voor de republiek, noch van de waarschuwingen voor de dreigende islamisering, de immigratiepolitiek, de toenemende onveiligheid en de criminaliteit. Dat is wat telt en al de rest is gefrustreerd gewauwel en ik vind het doodjammer dit te moeten neerschrijven, want ik heb Frank Vanhecke, zoals velen onder ons, jarenlang op handen gedragen. Stop nu met de operatie beschadiging, het grote gelijk en de hatelijke rancune. De mensen zijn het beu en Vlaanderen is er niet bij gebaat.

Ik heb in de Vlaamse partijpolitieke Beweging mijn lesjes geleerd met dissidenten, scheurmakers, brokkenpiloten, avonturiers, gepensioneerde arrivisten en Adonissen van het Grote Gelijk : breng ze allen samen onder de noemer egotrippers van het verongelijke soort en laat hen voor de rest van hun dagen hun geschonden maagdelijkheid kosteren.

Herman Teirlinck

Er is slechts één zaak die telt : Vlaamse Onafhankelijkheid. En de rest is kak, om onze beroemde Vlaamse schrijver Herman Teirlinck te citeren.

Wij gaan voor die Vlaamse Republiek, daar wijken we niet van af en om niet misbegrepen te worden : Valkeniers, Dewinter, Annemans en Vander meersch genieten ons volle vertrouwen. Tegen de stroom in blijven wij vechten voor onze Vlaamse Republiek. En die grafiek moet terug omhoog !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clichy-Monfermeil, nabij Parijs. Verwoeste gebieden ?

 

 

De Clichy-Monfermeil agglomeratie neemt een centrale plaats in in een van de grootste wijkvernieuwingsprogramma’s van Frankrijk. Er zijn heel veel obstakels verwijderd die integratie in de weg stonden. Er is hard gewerkt om de wijken te integreren in het openbaar vervoersysteem en om de veiligheid te verbeteren. Maar werkeloosheid en schooluitval blijven hoog. Een derde van de bevolking heeft geen Franse nationaliteit en veel inwoners voelen zich meer aangetrokken tot een islamitische identiteit dan tot een seculiere.“

Aldus een onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van het “Institut Montaigne”dat dat aantoont dat Franse banlieus steeds verder islamiseren.(http://www.amsterdampost.nl/studie-toont-aan-dat-franse-banlieus-steeds-verder-islamiseren/ )

Het punt is dat zo lang de inwijkelingen denken dat de islam zal zegevieren en het secularisme (en dus de vrijheid) het onderspit zullen delven elke inspanning en investering totaal vruchteloos zal blijven.

Men moet bewijzen dat het secularisme aan de winnende hand is om de houding fundamenteel te laten veranderen.

Waarom wedden onderontwikkelden op het verkeerde paard? Omdat de dénken dat het zal winnen natuurlijk.

Zet de ramkoers in, nu het nog kan!

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud worden onder eigen volk

 

Surinamers met Surinamers, Marokkanen met Marokkanen. Er zijn nu al 55 ‘etnische’ woongroepen voor ouderen. Ook in verpleeg- en verzorgingstehuizen zijn er tientallen aparte vleugels voor allochtone ouderen.

Chan Bisoen (65) wrijft in zijn ogen. Hij is moe. Tot vannacht vier uur zat hij op de bank bij medebewoner Dharmenderdew Mangal (68) van de Surinaams-Hindoestaanse woongroep Shravan. Beetje praten, beetje drinken. Daarom is hij vorig jaar vanuit Purmerend verhuisd naar deze woongroep in de Amsterdamse wijk IJburg: om nieuwe vrienden te maken, om met andere bewoners roti te eten, Hindi te spreken en naar Hindoestaanse films te kijken. ‘We hebben dezelfde taal, hetzelfde verleden’, zegt Bisoen, die inmiddels voorzitter is van de bewonersvereniging.

Oprichting

Woongroep Shravan bestaat nu twee jaar en is een van de ruim 55 woongroepen voor allochtone senioren in Nederland, zegt Yvonne Witter, adviseur bij het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. Zeker tien groepen zijn in oprichting. ‘We verwachten dat de trend doorzet en het aantal groepen toeneemt.’ Het aantal allochtone ouderen stijgt de komende tien jaar snel. Nu zijn er 210.000 allochtonen die ouder zijn dan 55, in 2015 staat de teller volgens het NOOM (Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten) op 360.000.

Surinamers, Indonesiërs en Chinezen, de groepen die het langst in Nederland zijn, vormen het vaakst senioren-woongroepen. Maar er zijn volgens Witter ook twee woongroepen voor Marokkaanse ouderen en een stuk of vijf voor Turkse. Zo’n groep huurt meestal verschillende woningen in een appartementencomplex: ieder heeft z’n eigen appartement, en er is een gemeenschappelijke ruimte. De verhuurder is vaak een corporatie, in het geval van Shravan is dat Rochdale.

‘Twee keer per week is er een gemeenschappelijke avond’, zegt Bisoen. ‘Dan gaan we drinken, sjoelen, kaarten.’ Tot voor kort aten ze ook samen op vrijdagavond, de vrouwen kookten. Maar daar is een einde aan gekomen. ‘Er was te veel kift tussen de vrouwen. Ja, er is veel geroddel hier.’

Nemen de gebreken toe en redden ouderen het niet meer in een woongroep, dan kunnen ze naar een verzorgings- of verpleeghuis. Naar een speciale gang of vleugel voor Hindoestanen, Turken, of Marokkanen. Daarvan zijn er ‘zeker enkele tientallen in Nederland’, zegt woordvoerder Jaap Knoppert van ACTIZ, de brancheorganisatie van verpleeg- en verzorgingstehuizen. ‘Dat aantal is de afgelopen jaren gegroeid.’ Een exact getal is niet bekend. In enkele gevallen wonen allochtonen van verschillende etnische achtergronden bij elkaar op een gang of vleugel.

Inrichting

Op 12 september is in Boxtel het eerste zorg- en verpleeghuis voor Turkse en Marokkaanse ouderen geopend: Sefkat. ‘Iedereen die zich prettig voelt bij deze levenstijl is welkom’, zegt coördinator Deniz Özkanli. Er is een gebedsruimte, de kok is Egyptisch, een groot deel van het personeel begrijpt de cultuur van de ouderen. Meer dan de helft van het verzorgend personeel spreekt Arabisch, Berbers of Turks. Ook bij de inrichting is rekening gehouden met de afkomst van de ouderen. Özkanli: ‘We hebben een binnenhuisarchitect in handen genomen. Er is gekozen voor mediterrane sferen.’ Er zitten kleurtjes op de muur, de gordijnen en meubels passen bij de sfeer. ‘Maar niet over the top, het moest niet op de Efteling lijken.’

‘Onder de nieuwe generaties allochtonen worden de familiebanden minder sterk’, zegt Brieuc-Yves Cadat, adviseur Leefbaarheid bij Movisie. Kinderen zijn volgens hem minder vaak bereid voor hun ouders te zorgen. Soms willen de ouders hun kinderen niet tot last zijn, zegt hij. ‘Tegelijkertijd zijn ze vaak eenzaam en hebben ze moeite met de Nederlandse samenleving. Woongroepen zijn daarop een antwoord.’

Maar niet alle ouderen kiezen voor een woongroep vanwege de sociale contacten en hulp die men elkaar kan bieden. Bisoen: ‘De ene helft komt voor het groepsgebeuren, de andere omdat je hier makkelijk een woning kunt vinden. Ben je boven de 55, en pas je in de doelgroep, dan heb je snel een woning. Er zijn geen wachtlijsten.’ De huurprijs is niet al te hoog, omdat het sociale huurwoningen zijn.

‘Het was een idee van mijn zoon’, zegt Santa Mangal (62), die sinds vorig jaar met haar man Dharmenderdew in woongroep Shravan woont. In hun woonkamer hangen schilderijen van hindoe-goden. ‘Hij kwam met het idee, omdat ik last van mijn knieën heb en daardoor slecht kan lopen. Hier wonen we gelijkvloers.’

Dat ze samen met andere Hindoestaanse ouderen woont, is ook belangrijk voor haar. ‘Ik heb behoefte aan een praatje. Ik kan niet alleen maar de hele dag tegen mijn man praten. Hindoestanen begrijpen elkaar, we hebben een gedeeld verleden.’ Nee, vriendinnen heeft ze er niet. Wel kennissen. ‘Vrienden gaan alleen maar roddelen op een gegeven moment.’ En nee, met Nederlanders is niets mis, zegt haar man: ‘Daar kan ik heel goed mee praten. Hier verderop woont ook een oudere man, die spreek ik vaak.'

Bron: Depers.nl - Remco Tomesen 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenvallende verkiezingen : versteviging federale staatsstructuur, uitholling democratie.

 

De onderhandelende partijen hebben inzake de al dan niet samenvallende verkiezingen een typisch compromis-à-la-belge uit de hoed getoverd. Nochtans is met dit akkoord het principe van samenvallende verkiezingen zo goed als aanvaard. Dat het Vlaams Parlement wel zelf zal kunnen bepalen of de regionale verkiezingen een paar weken vroeger of later, dan wel een dag vroeger of later dan de federale verkiezingen plaatsgrijpen, is belachelijk.

De bedoeling om de federale en regionale verkiezingen te laten samenvallen, is duidelijk: het establishment wil asymmetrische coalities vermijden.  Daardoor wordt het Vlaamse beleidsniveau ondergeschikt gemaakt aan het federale beleidsniveau. Indien de opgezette constructie doorgaat, zal de Vlaamse regering een flauw afkooksel zijn van de regering die op federaal niveau wordt gevormd. Meteen zal ook alle dynamiek verdwijnen die kan ontstaan uit asymmetrische coalities. Dit is Belgische recuperatie.

Minister-president Peeters heeft zich in het verleden in het Vlaams Parlement herhaalde malen negatief uitgelaten over samenvallende verkiezingen, omdat dit indruist tegen zijn “Copernicaanse omwenteling”. Peeters moet vandaag opnieuw bakzeil halen.

Inzake de overheveling van een aantal andere bevoegdheden stelt het Vlaams Belang vast dat zelfs de “borrelnootjes” van 2008 het niet gehaald hebben.

Na de akkoorden over BHV, Brussel, de financieringswet, de overdracht van bevoegdheden en de “politieke vernieuwing”, is het voor het Vlaams Belang duidelijk dat Vlaanderen zeer zwaar – ook letterlijk -  zal betalen voor akkoorden die de toets met de Vlaamse resoluties niet kunnen doorstaan.

Brune Valkenier - Joris Van Hauthem 


09-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flitsbericht : Dexia schijnt gered. U zal het voelen in uw portemonnee

 

(Belga) Premier Yves Leterme bevestigde zondagnamiddag voor aanvang van het kernkabinet dat België, Frankrijk en Luxemburg een akkoord hebben gevonden rond een voorstel dat alle elementen in het dossier Dexia regelt. Hij wilde niet ingaan op de inhoud van het akkoord. Het is nu immers aan de raad van bestuur om het te bekrachtigen.

Dexia Bank België zou in Belgische handen komen, maar over de prijs werd geen mededeling gedaan. "We gaan naar een versterking van onze positie in Dexia Bank België", verwoordde minister van Financiën Didier Reynders het. Leterme wees erop dat de bank vorig jaar enkele honderden miljoenen euro winst voor belastingen heeft gemaakt en dus een gezonde bank is. Ook over de verdeelsleutel van de staatsgaranties voor de zogenaamde restbank, waar de probleemkredieten van Dexia in onder zullen worden gebracht, zou een akkoord zijn. Dat de deal met de Fransen er zo snel kwam, is volgens Leterme te wijten aan de intensieve onderhandelingen de voorbije dagen. "Er was een goede verstandhouding". Minister van Financiën Didier Reynders zei op zijn beurt dat er veel voorbereidend werk is geweest.

PST : Wij zijn blij over "de goede verstandhouding" maar wij hebben een aantal vragen :

- Wat zijn de repercussies voor de belgische begrotingen en de staatsschuld ?  Wij nemen geen vrede met flauwe antwoorden die de waarheid verdoezelen. Concreet : kan onze staatsschuld ad € 356 (31.08.11) met 10% toenemen door de Dexia-ramp ?

- Worden er gerechterlijke stappen ondernemen tegen de Raad van Bestuur van Dexia wegens mismanagement en verkwisting van openbaar geld ?

- Neemt CD&V afstand van de figuur van Jean-Luc Dehaene en wordt hij verzocht zijn politieke mandaten terug te geven ?

Ray

gepubliceerd zondag 09.10.11 om 16 u 20


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trots Palestijn te zijn

 

Rechtstreekse lijn met allah : "Hallo, zijn er nog maagden ? Wij sturen nog enkele kandidaten naar boven"

In de internetkrant Palestine Times werd op 3.10.2011 een overzicht geplaatst met de terroristische wapenfeiten van Hamas sinds het begin van de terreuroorlog, september 2000.  Ze zijn bijzonder trots op drie concrete aanslagen:  

- de slachtpartij in Mercaz Harav-Jeschiwa, waarbij 8 schoolgaande kinderen gedood werden
- de aanval met een lasergeleide pantserraket op een schoolbus, waarbij een kind gedood werd (volgens Hamas was dit een soldaat)
-  de Passah-slachtpartij in het Park Hotel, Netanya, waarbij 30 oudere joden gedood werden.  (Hamas praalt met 36 slachtoffers.)

In het artikel staat een overzicht van elf jaar wapenfeiten van Hamasmet

- 4.303 terroristische aanslagen
-  61 zelfmoordaanslagen
-  24 pogingen om Israëli’s te ontvoeren
-  423 bomaanslagen
-  90 aanslagen door sluipschutters
-  146 hinderlagen

Bovendien eist Hamas de eer op 8.085 raketten vanuit de Gazastrook afgeschoten te hebben, waaronder 2.627 Qassamraketten en 303 Gradraketten.  

Ze beweren tijdens deze periode 910 “zionisten” gedood te hebben. Zelf hebben ze 1.697 Hamasleden verloren.  Let wel: geen burgers, het waren 1.697 Hamasterroristen.  En dat zonder de cijfers van andere terroristische organisaties zoals Fatah en het islamitische Jihad.

Uit het artikel blijkt duidelijk dat Hamas de tweede intifada nog steeds niet als beëindigd beschouwd. Leve de godsdienst van de vrede !

Floriaan Terbeke

Bron: www.haolam.de


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nummer 732)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarom blijft men GRIEKENLAND helpen?

Wij begrijpen het niet meer. Gedurende de laatste jaren is het steeds meer duidelijk geworden dat men in Griekenland zeer open staat voor alle vormen van corruptie en niet vies is van fraude en bedrog. Iedereen blijkt er iedereen te bedriegen.

De meeste Grieken bedriegen de overheid. De belastingbetalers willen maar een kleine fractie betalen van wat wettelijk is voorgeschreven en knoeien met hun aangifte dat het een plezier is om zien. Onvolledige aangiften, aangiften met totaal onjuiste gegevens enz. Alles kan. Het volstaat trouwens in de meeste gevallen om wat centen toe te stoppen aan de bevoegde ambtenaar en klaar is Kees!

De beroepspolitiekers en zeker de "toppers" weten dit zeer goed dat vele ambtenaren corrupt zijn maar grijpen niet in. Zelf deinsden ze er zelfs niet voor terug om gedurende jaren vervalste cijfers door te geven aan Europa waardoor de miljarden leningen aan hun land ongestoord konden verder lopen. Ook de beroepspolitiekers bedrogen hun kiezers door hen jaar na jaar totaal onmogelijk te houden beloften te maken. Kortom het hele land is een grote chaos.

Het is dan ook onze mening dat ieder land er zou moeten voor zorgen om via bestaande Internationale rechtbanken zoveel mogelijk terug te vorderen van dit land dat zelf en bij herhaling zwaar in de fout is gegaan. Opnieuw bedragen, of met andere woorden belastinggelden van ons allemaal, gaan storten in deze bodemloze put staat gelijk met oneigenlijk gebruik van die gelden en zou in zekere zin als een soort misdaad kunnen beschouwd worden. Solidariteit kent grenzen. Voor wat Griekenland betreft kan men niet meer spreken van solidariteit maar van naiviteit.

Het is dan ook onze mening dat we deze valsspelers uit de Eurozone moeten zetten en alleen moeten trachten op een correcte en wettelijke wijze onze schade zoveel als enigzins mogelijk tot het maximum te beperken.

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ene klaagmuur is de andere niet

 

Klaagmuur Jeruzalem

 

Klaagmuur Athene

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Goubert (Destelbergen) : een raadslid naar ons hart

 

De Vlaams Belang-oppositie van Destelbergen reageerde vrijdag op de Dexia-problematiek en op de houding en de vroegere uitspraken van de meerderheid. 'De kortetermijnbeleggingen weghalen was een goed signaal geweest tegen de graaicultuur bij de bank', stelt Geert Goubert, die er ook aan herinnert dat burgemeester De Pauw zei dat het Dexia-beleid een bovengemeentelijke aangelegenheid was.

'Tijdens de gemeenteraadszitting van april 2011 vroegen wij om de kortetermijnbeleggingen van Destelbergen bij Dexia terug te trekken, vooral omwille van de veel te hoge bonussen die de bank  uitkeert. Zo krijgt Mariani, de best betaalde bankier van Frankrijk, een bonus van 2 miljoen euro per jaar. Voor het Vlaams Belang is het onbegrijpelijk dat in deze crisistijden dergelijke bonussen gegeven worden en dat de meerderheid die motie niet steunde. Het weghalen van het geld van Destelbergen (één miljoen euro) bij Dexia en het plaatsen bij een correcte en goed bestuurde bank zou pas een goed signaal geweest zijn van goed bestuur', zegt fractieleider Geert Goubert.
 
'De burgemeester wou over Dexia geen uitspraak doen omdat dit volgens hem een bovengemeentelijk aangelegenheid was. Dit klopt natuurlijk niet want Destelbergen is historisch via de 25 421 aandelen in de Gemeentelijke Holding samen met de andere gemeenten en provincies een belangrijke aandeelhouder van Dexia. De holding bezit 261 miljoen aandelen Dexia, die op papier goed zijn voor 2,1 miljard euro, maar op de beurs zijn die nu amper nog 260 miljoen euro waard. Hier lijdt Destelbergen dus een groot verlies', analyseert Goubert.
 
'Tijdens de gemeenteraadszitting van juni 2011 gaf de burgemeester toe dat de gemeentelijke holding dit jaar geen dividenden uitkeert. Hierdoor misloopt Destelbergen dit jaar minstens 30.000 euro aan inkomsten', besluit de lokale VB-fractie.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij meneer doktoor : de griepprik
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Midden oktober wordt het weer tijd om aan de griepvaccinatie te denken. Vaccinatie is immers de beste manier om u tegen griep en vooral alle gevolgen daarvan te beschermen. 

.
Het beste moment om u tegen griep te laten vaccineren is tussen midden oktober en midden november. Zolang het griepvirus niet is doorgebroken, blijft vaccinatie nuttig. Het vaccin beschermt pas na twee weken en is maar goed voor één winterperiode. Elk jaar moet u dus opnieuw een griepvaccin krijgen.
De griepprik wordt sterk aanbevolen aan iedereen die extra risico loopt om ernstig ziek te worden door griep en aan mensen die gevoelige personen kunnen besmetten. Dat zijn:
•Zwangere vrouwen die in het tweede of derde trimester van hun zwangerschap zijn op het ogenblik van het griepseizoen. 
•Iedereen vanaf de leeftijd van 6 maanden met
◦een hartziekte
◦een longziekte zoals ernstig astma of COPD,
◦een lever- of nierziekte
◦diabetes,
◦een chronische spierziekte
◦verminderde weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling 
•iedereen die ouder is dan 65 jaar
•iedereen die in een woonzorgcentrum of ziekenhuis opgenomen is 
•alle mensen die onder hetzelfde dak wonen als de bovengenoemde risicopersonen of die zorgen voor kinderen jonger dan 6 maanden.
•Alle personen werkzaam in de gezondheidssector.
Ook voor gezonde mensen vanaf 50 jaar kan vaccinatie zinvol zijn, zelfs indien ze niet aan een risicoaandoening lijden. Er bestaat immers ook één kans op drie dat ze tenminste één factor vertonen die het risico op complicaties nog verhoogt. Het gaat dan vooral om personen die roken, excessief drinken en/of zwaarlijvig (BMI>30) zijn.
Hoe kunt u zich laten vaccineren?
•Vraag een voorschrift bij uw arts.
•Haal daarmee het vaccin bij uw apotheker.
•Ga er zo snel mogelijk mee naar uw huisarts en bewaar het intussen in het midden van uw koelkast, anders wordt het waardeloos.
•Nog beter is het vaccin pas af te halen bij de apotheker vlak voor u een afspraak hebt bij uw huisarts.
Het griepvaccin wordt voor alle risicogroepen gedeeltelijk terugbetaald. Dit betekent dat het remgeld ten laste van de patiënt voor een vaccin waarvan de prijs al naar gelang van het product varieert tussen 10,38 en 10,84 euro, tussen 6,23 en 6,50 euro bedraagt.  Heel wat mutualiteiten geven nog extra terugbetaling. 
Voor mensen die in een woonzorgcentra (WZC) wonen is het vaccin gratis.
 

Auteur: Leen Baekelandt http://plusmagazine.knack.be/nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Hasselt, ook gerommel bij Mechelse politie

 

Niet alleen in Hasselt krijgen klokkenluiders bij de politie het hard te verduren. Zo opende het parket van Mechelen een onderzoek tegen commissaris Carl Geets, nadat hij het Comité P had ingelicht over mogelijke fraude door korpschef Yves Bogaerts. op Facebook

Commissaris Carl Geets (52) is al meer dan 30 jaar lid van het Mechelse politiekorps en als directeur operaties maakte hij tot voor kort deel uit van het leidinggevende kader. Geets kwam echter in aanvaring met de nieuwe korpschef Yves Bogaerts. Bogaerts reorganiseerde het korps en zette Geets op een zijspoor. 'Ik raakte mijn functie kwijt, werd uit mijn bureau gezet en kreeg een functie beneden mijn competentieniveau. Ik heb ook melding gemaakt van pesterijen.'

Carl Geets was op mogelijke malversaties door zijn korpschef gestoten. Bogaerts zou een brief gestuurd hebben naar de Antwerpse stafhouder Dirk Grootjans met de mededeling dat een jonge advocaat geprobeerd had om klacht in te dienen tegen Grootjans. Geets meende dat Bogaerts daarmee zijn beroepsgeheim schond en raadpleegde zijn vakbondsafgevaardigden en een advocaat. De advocaat maakte de zaak aanhangig bij het Comité P, dat een onderzoek opende tegen de korpschef.

Het parket van Mechelen deed echter niets met de informatie van het Comité P. Het opende wel een onderzoek tegen Carl Geets. 'Ik word ervan beschuldigd dat ik informatie uit de politiebestanden heb gebruikt om de politietop te beschadigen. Ik zou ook informatie geraadpleegd hebben waar ik volgens mijn functie geen toegang tot had, maar dat is onzin', zegt Geets.

Lege doos

De politievakbond NSPV zegt dat het parket en de burgemeester onder een hoedje hebben gespeeld. 'Het parket heeft gewoon een onderzoek tegen Geets opgestart, zodat burgemeester Somers een aanleiding had om hem te schorsen. Het onderzoek is een lege doos. Ik zie niet in welke strafbare feiten hij zou gepleegd hebben.'

Burgemeester Bart Somers bevestigt de schorsing. 'Op uitdrukkelijk verzoek van het parket. Als de procureur zegt dat er een strafrechterlijk onderzoek tegen een politieman loopt en er bovendien expliciet bij zegt dat die man tijdelijk uit het korps gehaald moet worden, kan je geen neen zeggen.'

Somers ontkent hij doelbewust de klokkenluider aanpakt. 'Carl Geets heeft bij het Comité P klacht ingediend tegen korpschef Bogaerts wegens schending van het beroepsgeheim, maar het parket is blijkbaar van mening dat Bogaerts geen strafbare feiten heeft gepleegd, want tegen Bogaerts loopt geen onderzoek. Tegen Geets zijn er volgens het parket blijkbaar wel aanwijzingen van strafbare feiten.'

Anne-Marie Gepts, de procureur des Konings van Mechelen die bij Somers aandrong op de schorsing, ontkent dat ze Geets onderuit wil halen. 'Het klopt dat er een dossier tegen Geets loopt, maar het gaat niet over de klacht die hij zou hebben ingediend bij het Comité P. Het gaat om een veel ruimer onderzoek, dat al veel langer loopt', aldus Gepts. 'Wat Carl Geets dan precies mispeuterd zou hebben, daar kan ik omwille van het geheim van het onderzoek geen details over kwijt.'

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagavond om 18 uur : begin week 10 oktober 2011

 

 

Wegens een overschot aan kopij en om de vrolijke herfstzondag te besluiten, verschijnen om 18 uur een aantal nieuwe artikels. Zomaar. 

Uw toegenegen redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week-end editie

 

Op zater- en zondagen verschijnt Angeltjes in gereduceerd formaat, met enkele video's of algemene stukjes die niet aan de actualiteit gebonden zijn. Behoudens er dringende, vreugdevolle gebeurtenissen voorvallen. Dank u voor uw begrip. De week-end stukjes bevinden zich hieronder.

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag, het zou altijd zondag moeten wezen ...

 

 

Met genoegen stellen wij u weer een uniek document voor uit de  benijdenswaardige video-verzameling van onze goede vriend Jef Sterkens. Na het overrompelend succes van de eerste Vlaamse film, De Witte (1934) en het jaar daarop de eerste Vlaamse musicalfilm "Voor u alleen", werd in 1937 "De roem van het Regiment" verfilmd in de regie van Siegfried Arno en een script van Hendrik Caspeele, de latere directeur van de Koninklijke Vlaamse Opera te Antwerpen. De muziek staat op naam van ene "Karl May", wat best een schuilnaam zou kunnen zijn voor Renaat Veremans, maar dat is een pure gok. Veremans werkte met de Vlaamse filmproducenten Jan Van der Heyden en Edith Kiel. "De Roem van het Regiment" was in handen van een nieuw productieteam : Company Sabac Film en de componist wilde vermoedelijk anoniem blijven om niet de indruk te wekken dat hij bij de concurrentie werkte. Zijn stijl verraadt hem echter en wij zien Veremans best in staat om een naam als Karl May (de Duitse auteur van de Old Shatterhand en Winnetou-verhalen) te kiezen als alias.   Maar nogmaals, bewijzen, kunnen wij het niet.

Voor de echt geïnteresseerden onder u geven wij de volledige rolbezetting. Het is opvallend dat nogal wat Vlaamse acteurs uit de beginjaren van de film, Engelstalige artiestennamen verzonnen. Maar anderzijds herkennen we heel wat spelers die in de latere jaren bekendheid verwierven, zoals de mannelijke hoofdrol René Bertal (1898 - 1962), revue-artiest en later KNS-acteur, vooral bekend als " de facteur" in Slisse en Cesar, met Robert Marcel als Mijnheer Slisse. Verder zien we Sus van Aerschot, een bekende revue-artiest van voor de oorlog, en Nora Gevers, de eerste vrouw van Jos Gevers die later optrad als Nora Oosterwijck. Esther Deltenre is een Waals-Brusselse revue-artieste die ook in Antwerpen bekend werd met haar optredens in Empire en de Hippodroom.

BERTAL René - MARCEL Robert - MUSSIÈRE Lucien - POLUS - COSTA Chelly da - DUSSART Hélene -LOVE Betty - TRULY Peggy - EARLY Tony - DE VUYST Constant - VAN AERSCHOT Octave - GEVERS Nora - VAN AERSCHOT Sus - DELTENRE Esther.

Wij zijn altijd blij met verdere aanvullingen van lezers. En met al deze detailuitleg vergeten we dat u in het fragment René Bertal herkent en de ons onbekende Chelly da Costa.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er bestaat nog rechtvaardigheid

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

  

Creatieve jongens en meisjes maken leuke reclamefilms : dit steekt er weer bovenuit. Contrex, water om te vermageren ...

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pure discriminatie, mijnheer door Drs. G.B.J. VanFrikschoten

 Opgelet : satire

Ik ben een Nederlands Hervormde Homo uit de provincie Groningen maar woonachtig in Amsterdam. Op school werd in Groningen elke vorm van seks voor het huwelijk als verboden verklaard. Zulks was een gruwel in Gods ogen. Een heilige afspraak onderling.
Ik kom uit een andere etnische cultuur dan de mensen in Amsterdam en heb andere gewoontes en gebruiken. Kan ik niets aan doen en het is onveranderbaar. Zo eet ik dröge worst of dikke bonen mit spek. Ik kook mijn eigen "Krentjebrei" en beleg mijn brood als een "Boer'n brug" mit ain plak ôld wief, roggestoet en kees.

Nu heb ik laatst in het Westerpark een Marokkaanse jongen van 17 de bosjes in gesleurd want ik hield de Nederlands Hervormde onthouding niet meer. En in Groningen is dat heel gewoon. "Doe griepst d'r gewoon ain bie".
Op het platteland ging het nog wel om je in te houden met die boerenpummels maar hier, met die dart'lende hertjes met olijfogen? Nee. Goeiedag, zeg!
Als verdediging voer ik aan dat in mijn cultuur er heel wat wordt afgeneuqt in het hooi. Ook tussen jongens onderling bij gebrek aan religieus geaccordeerde vrijwilligers met een lullig bruidsboeket achter hun rug. En die wil je niet binnen mijn vakgebied. Want de eerste Wilma die je onder een koe vandaan trekt lijkt op het onderwerp van haar werk aldaar.

Men moet voor mijn zogenaamde "daad" dus respect hebben want dat is mijn cultuur. Ook al woon ik in Amsterdam. Zelfs de dominee in Godlinze zegt dat seks tussen man en vrouw voor het huwelijk verboden is en daarom hou ik mij er aan: Dat was de reden waarom ik dat deed met dat jong in het Westerpark en niet met een vrouw. Volkomen begrijpelijk. Bovendien is het mijn recht want het was een jongen die er om vroeg met zijn opgeschoren haar en sexy bontkraagje. Gewoon een hoer volgens Groninger begrippen. En dan ook nog zo geil op een scooter heen en weer zitten glijden over het zadel door de bochten.
Hij vroeg er zelf om met zijn gedrag.

Als men zegt dat ik een verkrachtende Groninger ben, discrimineert men mij. Ik word daarmee namelijk beperkt en beschimpt in het uiten van mijn culturele bagage op grond van mijn afkomst en ben van mening dat ik in het kader van de multiculturele diversiteit beschermd zou moeten worden omdat ik niet anders leef dan mijn voorvaderen. Mijn cultuur van "even zo'n jong d'r bie griep'n in de bosjes van 't Westerpaark" moet eigenlijk subsidie krijgen! Ik eis een "Peerd van Ome Loeks"-centrum in Amsterdam om mijn levensvisie te promoten en een mediacampagne van Postbus 51, een omroep en waarom zit ik maandag niet bij Pauw en Witteman of De Wereld Draait Door aan tafel als diverse etniciteit?
Pure discriminatie, meneer! Door breekt mie de klomp pas van! Voele flikker !

http://www.amsterdampost.nl/author/admin/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentenliefde

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ali Osram : Vrouw gaat vreemd

 

 

 


08-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jotunheimen National Park (Noorwegen)

 

 

Overgenomen van Savats Oranje Theehuis : prachtige foto's van het Noorse Jotunheimen National Park én meeslepende muziek van Edgar Elgar die nog iets meer componeerde dan het land van hoop en glorie.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!