'Tijdens de gemeenteraadszitting van april 2011 vroegen wij om de kortetermijnbeleggingen van Destelbergen bij Dexia terug te trekken, vooral omwille van de veel te hoge bonussen die de bank  uitkeert. Zo krijgt Mariani, de best betaalde bankier van Frankrijk, een bonus van 2 miljoen euro per jaar. Voor het Vlaams Belang is het onbegrijpelijk dat in deze crisistijden dergelijke bonussen gegeven worden en dat de meerderheid die motie niet steunde. Het weghalen van het geld van Destelbergen (één miljoen euro) bij Dexia en het plaatsen bij een correcte en goed bestuurde bank zou pas een goed signaal geweest zijn van goed bestuur', zegt fractieleider Geert Goubert.
 
'De burgemeester wou over Dexia geen uitspraak doen omdat dit volgens hem een bovengemeentelijk aangelegenheid was. Dit klopt natuurlijk niet want Destelbergen is historisch via de 25 421 aandelen in de Gemeentelijke Holding samen met de andere gemeenten en provincies een belangrijke aandeelhouder van Dexia. De holding bezit 261 miljoen aandelen Dexia, die op papier goed zijn voor 2,1 miljard euro, maar op de beurs zijn die nu amper nog 260 miljoen euro waard. Hier lijdt Destelbergen dus een groot verlies', analyseert Goubert.
 
'Tijdens de gemeenteraadszitting van juni 2011 gaf de burgemeester toe dat de gemeentelijke holding dit jaar geen dividenden uitkeert. Hierdoor misloopt Destelbergen dit jaar minstens 30.000 euro aan inkomsten', besluit de lokale VB-fractie.
.