Angeltjes
12-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.38ste Filmfestival Gent

 

Gisteravond ging de 38ste editie van het Filmfestival van Gent van start.  Het Filmfestival startte met de openingsfilm 'Tinker, Tailer, Soldier, Spy', een spionagethriller naar het boek van John le Carré die eerder al goed onthaald werd in Venetië.
Ward Verrijcken: "Een heel goede keuze. Dit is een film die publieksvriendelijk is vanwege het genre, maar ook een echt goede prent is. En dat is nodig als je je het Filmfestival enige waardigheid wilt geven".

En daarmee drukt de nieuwe artistiek directeur van het festival, Patrick Duynslaegher, zijn eigen stempel op het filmprogramma: "Hij is een echte cinefiel en kiest uitdrukkelijk voor kwaliteitsfilms", zegt Ward Verrijcken.

Maar een zeker showbizzgehalte is ook deze editie van het Filmfestival niet vreemd: er komt beroemd volk over de rode loper in Gent. Naast de Franse ster Isabelle Huppert, treedt ook het Belgische topmodel Hannelore Knuts aan. Zij speelt mee in 'The Invader', de debuutfilm van beeldend kunstenaar Nicholas Provost, een absolute aanrader. Naast deze film zijn nog twee andere Belgische films opgenomen in de officiele selectie van het Festival, en maken dus kans op filmprijzen.  De Maeterlinck-verfilming 'Blue Bird' van Gust Van den Berghe (“En waar de sterre bleef stille staan”) en 'L'Hiver dernier' van John Shank, een Belgische cineast met Amerikaanse roots.

Ward Verrijcken: "Die drie films zitten in de officiële selectie en dat duidt erop dat wij met de Belgische cinema heel goed bezig zijn."

Tijdens het Filmfestival Gent loopt er een overzichtstentoonstelling over filmlegende Ingmar Bergman, die eerder enkel in Berlijn te zien was. Aan die tentoonstelling is ook een retrospectieve gekoppeld met een selectie van zijn films. Ward Verrijcken: "De beste film die waarschijnlijk op dit festival zal getoond worden, is 'Fanny Och Alexander', de film die Ingmar Bergman in 1982 heeft gemaakt."

Of het ook Bergmans beste film is, daarover lopen de meningen uiteen. Het is alleszins een beklijvende prent, waaruit hieronder een fragment.

www.cobra.be/cm/cobra/film/111009-sa-filmfestivalgent-wardverrijcken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vlagt bij processie Sint Pauluskerk Antwerpen

 

Overgenomen van de Nieuwsbrief van Vlaanderen Vlagt en 't Pallieterke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We gaan procureur Rubens toch niet schorsen, zeker ...

 

Vlaams Belang wil dat de Hasseltste procureur Marc Rubens "op non-actief wordt geplaatst". Bert Schoofs zal aan de minister van Justitie vragen om stappen daartoe te ondernemen. Neen, Bert, doe dat toch niet : wij zijn GROTE fan van Marc Rubens, na zijn geweldige televisie-optreden over de probleempjes bij de politiezone Hazobi.

Schoofs en zijn fractieleider Gerolf Annemans menen dat Rubens de klokkenluiders die via de VRT de graaicultuur bij de Hasseltse politie aan het licht brachten, "ten onrechte heeft geviseerd". De klokkenluiders werden vanmorgen vrijgesproken en daaruit besluit het VB dat procureur Rubens "zijn onderzoek partijdig en onprofessioneel heeft gevoerd". Neen, neen, echt waar niet, Bert en Gerolf : de weledele procureur wilde de klokkenluiders alleen maar monddood maken in het belang van vorst en vaderland.

Het VB is verder boos omdat Rubens "te pas en te onpas zijn mening ventileert over dossiers in de media waarbij hij de belangen van het establishment lijkt te dienen". Tenslotte pikken Schoofs en Annemans het parkeergedrag van Rubens niet. De procureur zou overal maar parkeren en "zich boven de wet verheven" achten. Hij is ook boven de wet verheven, die Rubens, dus is het normaal dat hij zijn auto om het even waar plaveit.

Schoofs wil dat justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) nagaat of Rubens op non-actief kan worden gezet. "Minstens tot een grondige evaluatie van zijn handel en wandel is gebeurd", is dat nodig volgens de partij. Wij zijn zwaar ontgoocheld in de houding van de heren Schoofs en Annemans. Echt waar.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia-topman woonde drie jaar in vijfsterrenhotel Amigo

 

De directeur van de in problemen geraakte Belgisch-Franse bank Dexia verbleef sinds zijn aanstelling in 2008 in het vijfsterrenhotel Amigo als hij in het hoofdkantoor van de bank in Brussel moest zijn. Daarvoor is per nacht zo’n 545 euro betaald door Dexia.

Pierre Mariani wilde geen appartement in Brussel huren

De problemen bij de Frans-Belgische bank Dexia tonen aan dat banken nog steeds veel te veel risico's nemen. Europese landen moeten hun banken nu echt dwingen hogere buffers aan te houden

De Franse CEO van Dexia Pierre Mariani wilde geen appartement in Brussel huren, waar het hoofdkantoor van Dexia staat. Als hij in Brussel moet zijn, huurt Mariani de junior suite in het Amigo hotel in het centrum van Brussel. Die kost zo’n duizend euro per nacht, waarvan Dexia zo’n 545 euro betaalt, meldt De Morgen.

Anderhalve ton
Hoeveel dagen de directeur jaarlijks in het hotel doorbrengt, is niet bekend. Als Mariani zo’n honderd dagen per jaar in Brussel is geweest, heeft het Dexia ongeveer 160.000 euro gekost.

Dexia verkeerde tot voor kort in zwaar weer omdat de bank veel Grieks staatspapier bezit dat sterk in waarde is afgenomen. De Belgische staat besloot deze week de Belgische tak van de bank voor 4 miljard euro te nationaliseren. Voor het ongezonde deel van de bank staan de Belgische, Franse en Luxeumburgse overheid garant. Ook tijdens de financiële crisis van 2008 kreeg Dexia al staatssteun.

Mariani voelt zich niet verantwoordelijk voor het feit dat Dexia twee keer in drie jaar door de staat geholpen moet worden. ‘We hebben te makkelijk verzoeken geaccepteerd van overheden,’ zegt hij, doelend op het verzoek van Europese regeringen Grieks staatspapier niet te verkopen.

Door Marlou Visser @ Elsevier

Kan het nog schaamtelozer ?


11-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV-akkoord : nog slechter dan hetgeen we wisten

 

Communautair akkoord: geen copernicaanse omwenteling

Het Vlaams Belang heeft kennis genomen van de teksten van het ‘communautair akkoord’ en stelt vast dat het nog slechter is dan hetgeen we tot op heden reeds wisten, zeker op het vlak van BHV.

De nefaste regeling voor de zes faciliteitengemeenten wordt bevestigd. De Franstaligen uit de Zes krijgen uitgebreide electorale voorrechten, terwijl de Vlamingen in Brussel politiek worden vermoord. Een Vlaamse Kamerstem wordt nutteloos. Alle 15 Kamerleden die in Brussel verkozen worden, zullen Franstalig zijn. Wallo-Brux in de praktijk. Een hemeltergende onrechtvaardigheid, die leidt tot minstens twee Franstalige Kamerleden extra.

Daarnaast zal er in Halle-Vilvoorde in de praktijk niets veranderen, vermits de Franstalige partijen financieel en electoraal (via de coöptatie van vier Franstalige senatoren) gestimuleerd worden om met aparte lijsten op te komen. Ook de Leuvenaars zullen nu geconfronteerd worden met affiches en folders van PS, MR, FDF, Ecolo en cdH.

Uiterst verregaand en absoluut onaanvaardbaar is de oprichting, bij bijzondere wet, van de “hoofdstedelijke gemeenschap”, waarvan alle gemeenten van het oude Brabant van rechtswege lid zullen zijn. Deze nieuwe politieke instelling zal allerlei nieuwe “samenwerkingsverbanden stimuleren tussen Brussel en zijn hinterland”, een grootstedelijke zone van 1,8 miljoen inwoners, gebaseerd op o.a. “migratie en tewerkstelling”. Hiermee versterkt Brussel zijn greep op Vlaams-Brabant in aanzienlijke mate en wordt de olievlek van het alsmaar groeiende Brussel opnieuw realiteit.

De kwestie van het Minderhedenverdrag is overigens niet van de baan. Door de bekrachtiging van het Protocol nr. 12 bij het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens zal dit Minderhedenverdrag via een sluipweg in de praktijk gebracht worden door het Europees Hof.

Inzake het gerechtelijk arrondissement, is duidelijk dat de Franstalige parketmagistraten in Halle-Vilvoorde uitdrukkelijk tot taak hebben zoveel mogelijk dossiers te kanaliseren naar de Franstalige rechtbank. Toppunt is dat zij onder het hiërarchisch gezag komen van de Brusselse procureur, die een apart veiligheidsbeleid kan voeren buiten zijn ambtsgebied.

Daarnaast stellen we vast dat de krankzinnige verhouding 80/20 wordt gehandhaafd voor de rechtbanken van eerste aanleg en de arbeidsrechtbanken. Hierdoor zullen de nieuwe Franstalige rechtbanken vier (!) keer groter worden dan de Nederlandstalige, terwijl het werkvolume slechts een verhouding van één versus twee rechtvaardigt. Dit betekent een huizenhoge discriminatie van de Nederlandstalige rechtsonderhorige. We verwijzen hiervoor naar onze vorige persnota’s en naar de vrije tribune van de voorzitter van de Brusselse arbeidsrechtbank in De Standaard van vandaag.

Bevoegdheden

Ook inzake de overheveling van bevoegdheden blijft het Vlaams Belang bij zijn stelling dat weliswaar veel geld wordt overgeheveld inzake kinderbijslag, gezondheidszorg en arbeidsmarktbeleid, maar dat de belangrijke instrumenten in federale handen blijven. Inzake gezondheidszorg blijft de programmatie van ziekenhuizen een federale bevoegdheid. Tevens

wordt de prijs voor een prestatie ook federaal bepaald voor het hele land. Inzake arbeidsmarktbeleid blijven het arbeidsrecht, de RVA en de regels die tot de sociale zekerheid behoren, eveneens federaal. Net zoals bij het werkgelegenheidsbeleid en het gezondheidsbeleid, blijft ook de financiering van de kinderbijslagen een federale aangelegenheid. Kortom, de echte hefbomen om een sociaal-economisch, gezondheids- en gezinsbeleid te voeren, blijven stevig federaal verankerd.

Andere bevoegdheidsoverdrachten bevinden zich in de sfeer van de “borrelnootjes” van 2008. Heel duidelijk is wel dat inzake de NMBS de gewesten weliswaar een vertegenwoordiger in de raad van bestuur zullen krijgen, maar dat de compleet arbitraire 60/40 verdeelsleutel inzake investeringen gewoon behouden blijft.

De financiering van de nieuwe bevoegdheden ‘werk’ en ‘fiscale uitgaven’ handelt slechts over 90% van de huidige middelen. Voor de gemeenschappen is er een duidelijke verschuiving van de hoogte van de personenbelasting naar de zogenaamde “behoeften”, lees de leerlingenaantallen. Dit betekent opnieuw een tegemoetkoming aan de Franse Gemeenschap, betaald door Vlaanderen.

Er komt inderdaad wel een vorm van fiscale autonomie voor de gewesten ten belope van 11 miljard euro. Dat lijkt veel, maar is slechts één derde van wat in de Vlaamse resoluties geëist wordt, met name de volledige overheveling van de personenbelasting naar de deelstaten. Het systeem van de op- en afcentiemen beperkt de echte fiscale autonomie in grote mate.
Bovendien wordt de responsabilisering enkel in Vlaanderen doorgevoerd, aangezien er gedurende tien jaar een compensatie van 500 miljoen euro komt voor het Waalse Gewest. Brussel wordt geherfinancierd a rato van 461 miljoen per jaar (te verhogen met 140 miljoen voor Beliris en tweetaligheidspremies), zonder meer een bijkomende transfer.

Voor het Vlaams Belang dreigt Vlaanderen alweer het gelag te betalen. In ruil voor een beperkte fiscale autonomie – die overigens wederzijds is – wordt Vlaanderen opgezadeld met bijkomende transfers bovenop de reeds bestaande geldstromen. Het Brussels Gewest wordt versterkt, en inzake bevoegdheidsoverdrachten is het allerminst duidelijk wat de beleidsruimte van Vlaanderen zal zijn.

Vermits alles er op wijst dat noch Wallonië, noch Brussel, noch het federale niveau verarmen, weet men dat Vlaanderen over de gehele lijn het kind van de rekening zal zijn.

Conclusie: De versterking van het Hoofdstedelijk Gewest, zowel institutioneel als financieel, lijkt een wederdienst voor meer dan 20 jaar wanbestuur, terwijl de bijkomende bevoegdheden voor de deelstaten – zoals altijd - politiek worden betaald door de Vlamingen in Brussel en de Rand en financieel door Vlaanderen.

Bart Laeremans - Joris Van Hauthem  - Bruno Valkeniers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tricoloren, franstaligen en belgicisten zijn de overwinnaars

 

De zesde staatshervorming is wel degelijk een Copernicaanse omwenteling, maar dan wel een die haaks staat op wat de Vlaamsgezinden wilden. Dat stelt Bart Maddens vandaag in zijn opiniebijdrage in De Morgen.

Brussel grote winnaar

In plaats van een federaal staatsmodel op basis van twee deelstaten – met daarnaast Brussel en de Duitstalige gemeenschap die een specifiek statuut hebben – evolueren we nu onherroepelijk in de richting van een ‘federalisme met drie’. Brussel krijgt immers ook gemeenschapsbevoegdheden en groeit op die manier uit tot een supergewest. “De ergste nachtmerrie van de Vlamingen wordt binnenkort realiteit: er komen drie volwaardige gewesten waarvan er twee – verenigd in de Fédération Wallonie-Bruxelles – een front vormen tegen het derde”, aldus de Leuvense politicoloog. Ook financieel komt Brussel als grote overwinnaar uit deze staatshervorming. Bovenop de bestaande overfinanciering van 550 miljoen euro krijgt het gewest nog eens 461 miljoen extra. De geldschieters – lees: hoofdzakelijk de Vlaamse belastingbetalers – krijgen geen enkele inspraak in het beleid dat met deze middelen zal worden gevoerd. Met deze herfinanciering geven de Vlamingen trouwens de enige hefboom uit handen om die inspraak af te dwingen.

Klatergoud

Dat alles heet de prijs te zijn die de Vlamingen moeten betalen voor meer autonomie. “Maar dat is dan wel extreem duur betaald”, aldus Maddens. De nieuwe bevoegdheden komen immers nog niet in de buurt van wat in de Vlaamse resoluties werd gevraagd. Conclusie: “We geven Brussel op in ruil voor wat institutioneel klatergoud.” De omgekeerde Copernicaanse omwenteling die met het drieledig federalisme gestalte krijgt, wordt volgens Maddens compleet met de samenvallende verkiezingen. Voortaan zal eerst onder druk van het Belgische establishment een federale regering worden gevormd, waarna eenzelfde coalitie wordt opgelegd aan de deelstaten. De Vlaamse regeringsvorming wordt op die manier een doorslagje van de federale. Slotsom: “De Belgische zon wordt meer dan ooit het middelpunt van het politieke universum, met in een nauwe baan daar rond drie gewestelijke satellieten.”

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons Hildeke

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIOE, een dekmantel voor de Moslimbroederschap en gesprekspartner van de EU

 

De grote Geleerde Al Karadawy

Volgens veel menselijke struisvogels is het "not done" om kritiek uit te oefenen op onze islamitische medemenschen. Het zou een blijk van intolerantie zijn tegenover de godsdienst van de vrede. Aan dat lafhartige spelletje doen wij dus niet mee. Wij vinden het een erezaak om de dubbelzinnigheden van de islampolitiek bloot te leggen en aan te klagen.  En laten we duidelijk zijn : neen, niet alle moslims zijn extremisten, natuurlijk niet, maar er zijn er veel meer dan men ons wil laten geloven. En dezen worden nooit verloochend door de brave stilzwijgende meerderheid. 

De islam is ook iets anders dan de groepen semi-criminele jongeren die onze steden onveilig maken en de burgers brandschatten, dat zijn slechts nefaste nevenverschijnselen die onze samenleving op stelten zetten.  Als een voorproefje van wat ons nageslacht te wachten staat als de moslims de meerderheid zullen vormen in Vlaanderen en Europa.

De toplui van deze vermomde godsdienst hebben duidelijk de bedoeling Europa stelselmatig te islamiseren : de islam is véél meer dan een religie, het is een politieke doctrine die onze landen binnenschuift en onze cultuur wil ondermijnen en opheffen. Met zeemzoete praatjes en dubbelzinnige glimlachjes worden de Europese machthebbers verleid om onze beschaving stukje bij beetje in te ruilen tegen gebruiken die steunen op ongelijkheid, onrechtvaardigheid en wreedheid. De vijfde kolonne is aanwezig, zij plant zich in, zij plant zich voort en zij wint elke dag aan invloed.

Zo, daarmede hebben we duidelijk gezegd wat we ervan vinden. Intolerantie en geestelijke onderdrukking kan men niet bestrijden met verdraagzame toegeeflijkheid. Wij kiezen nadrukkelijk het kamp van Filip Dewinter, Geert Wilders, Marine Le Pen en al die andere Europese politici die zich verzetten tegen de oprukkende islamisering.

In 2008 werd The Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE) in het leven geroepen om op het hoogste vlak met de ambtenaren en elitaire politici van de EU te overleggen over de islam in Europa. U voelt ons al komen. De FIOE beschrijft het als volgt op zijn webstek :

Onze principes die de humane dimensie van de islam omschrijven, zijn een verrijking in de Europese arena (zo staat het er : zelfs in normale promotieteksten, ontbreekt zelden een martiale of gewelddadige vergelijking) die niet ondergewaardeerd mag zijn gezien de toegevoegde waarde die hij verleent voor de Europese beschaving. Deze laatste heeft zich gedurende lange tijd gelaafd aan de fontein van de islamitische beschaving en haar wetenschappen, om te komen tot de Europese Verlichting. Om zijn doelstellingen te realiseren heeft de FIOE een grondwet opgesteld die een uiting is van de Europese islamitische instelling, om de Europese samenleving te dienen met het doel veiligheid en welvaart te scheppen.

Over bloemrijke misleiding gesproken, dit is er een staaltje van. Maar er is meer.

Het Algemeen Secretariaat van het Europees Parlement heeft aan "de grote Geleerde Al Karadawy" gevraagd een studie te maken over "de Natie, het burgerschap en het vooruitzicht van de Sharia in dit verband."

Wat heerlijk nieuws uit Europa, niet ?  Waarom zijn wij niet verbaasd ?

Ook niet over wie deze Al Karadawy is.  Het is niet simpel 'smans pedigree op te vissen, want zoals de meeste Arabieren en vrienden van de islam, bestaat er weinig openheid waarvan de resultaten terug te vinden zijn op internet. 

Bij The Global Muslim Brotherhood Daily Report  vonden we enkele bijzonderheden over de Grote Geleerde die de Europeanen voorbeeldig zal bijlichten met een "studie". "Hij wordt beschouwd als de geestelijke gids van Hamas en in zijn fatwa's ondersteunt hij zelfmoordaanslagen tegen Israël".  Mooie mijnheer.

Tot besluit nog volgende nieuwtjes uit dezelfde bron :

"FIOE beweert een onafhankelijke organisatie te zijn die de belangen van de Europese moslims behartigt. FIOE is in werkelijkheid een mantelorganisatie waaronder de globale Moslim Broederschap in Europa schuilgaat. Er bestaan sterke banden met de Broederschap evenals met Saoedi-Arabië. Geld komt rijkelijk toe uit de Golfstaten. FIOE heeft eveneens sterke banden met Hamas en verenigingen die gelden verzamelen voor Hamas en enkele FIOE-leden hebben contacten met Al Qaeda."

En nu enkele van onze vragen :

- Is het juist dat het Europees Parlement (of de Commissie) opdracht heeft gegeven aan Al Karadawy om een studie te verrichten over de mogelijkheden om de sharia-wetgeving in Europa te introduceren ?

- Is het niet grotesk of naiëf een dergelijk onderzoek toe te vertrouwen aan een uitgesproken islamiet die niet beter vraagt dan zo vlug mogelijk Europa te islamiseren ?  Wat zijn de kwalificaties inzake objectiviteit en wetenschappelijke achtergrond van Al Karadawy ?  Het is alsof u door een terdoodveroordeelde een objectieve studie laat uitvoeren over de afschaffing van de doodstraf.

- Tot slot : wat kost deze studie en mogen wij de opdracht lezen ?

En als het allemaal niet waar is, wat onderneemt Europa dan tegen de leugens die vermeld staan op de webstek van FIOE ?

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Correcte aanklagers misbruiken Politie Hassel vrijgesproken

 

De charismatische en bijzonder sympathieke heer procureur Marc Rubens

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft dinsdagmorgen Mary-Ann Vonckx en Vera Vrancken, twee van de zogenaamde klokkenluiders die in de Panorama-reportage getuigden over wanpraktijken bij de politiezone Hazodi, vrijgesproken van de betichting dat ze onrechtmatig een dossier zouden bekomen hebben.

Het parket van Hasselt, meer bepaald Procureur des Konings Marc Rubens, had beide klokkenluiders gedagvaard omdat ze een dossier zouden gestolen hebben bij het verzamelen van bewijslast over de corruptie, fraude en pesterijen in de politiezone Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek. Mary-Ann Vonckx en Vera Vrancken werden dus zelf beticht in de zaak die ze aan het licht hebben gebracht.

De correctionele rechtbank van Hasselt oordeelde dinsdagmorgen echter dat beide dames niet schuldig zijn aan de feiten die hen ten laste werden gelegd. Ze werden dan ook over de hele lijn vrijgesproken en moeten niet opdraaien voor de gemaakte kosten van het proces. Vrancken en Vonckx waren zelf niet aanwezig op de zitting, maar lieten zich vertegenwoordigen door hun advocaat.

Namens de politiezone Hazodi was advocaat Hugo Lamon aanwezig, de man die afgelopen week nog hard uithaalde naar de klokkenluiders en de journalist van de VRT-reportage.

Ook burgemeesteresje Hilde Claes heeft zich intussen al verontschuldigd voor haar barslechte aanpak van de fraude en misbruiken in deze zaak. Het meisje belooft beterschap.

Wie ook bijzonder tevreden zal zijn met de evolutie van dit kwalijke dossier is de weledelgestrenge heer procureur, Marc Rubens. Deze charismatische en uiterst sympathieke figuur wilde de klokkenluiders monddood maken maar de wensen van Zijne Rechtvaardigheid zullen nu nog niet ingewilligd worden. Deze prachtige procureur, die ook een felle monarchist én belgicist is zal nog even geduld moeten oefenen. Er komen nog vele vele gelegenheden om fijnzinnig wraak te nemen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geloofwaardigheid Luc Coene krijgt flinke knauw

 

Coene (NBB): "Dexia niet in de problemen"
vrijdag 23 september 2011 om 11u13

Volgens Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank van België, verkeert de Frans-Belgische bank-verzekeraar Dexia niet in moeilijkheden. Dat zei Coene donderdag in Washington.


Dexia maakte vorige maand zijn grootste kwartaalverlies 'ooit' bekend van ruim 4 miljard euro. Dat was onder meer een gevolg van afboekingen van activa en de bijdrage voor Griekenland.

Hoewel Coene bevestigt dat Dexia het niet gemakkelijk heeft, kampt de bank-verzekeraar volgens hem niet met onoverkomelijke problemen. Luc Coene, die ook in de raad van gouverneurs van de ECB zetelt, voegde eraan toe dat Dexia al lange tijd geen dollars heeft geleend bij de Europese Centrale Bank.

Wat de problemen in de eurozone betreft, verklaarde Coene dat de ECB in actie kan komen als de economie blijft slabakken. "Als de gegevens begin oktober uitwijzen dat de zaken er slechter voor staan dan we verwachtten, zullen we bekijken welke beslissingen we moeten nemen", luidde het. Dat zou dan eventueel het opnieuw invoeren van bankleningen met langere looptijden kunnen zijn, mogelijk van twaalf maanden of meer.

De NBB-gouverneur is voorts niet overtuigd is van het voorstel om het Europese noodfonds EFSF uit te bouwen tot een volwaardige bank die zich kan herfinancieren bij de ECB. (Belga)

Bron : Trends

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La justice belge en Flandre

 

Bron 't Pallieterke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berliner Bahnhof vloog bijna in de Berliner Luft

 

De Duitse politie heeft maandag op het laatste moment een aanslag met een brandbom op het hoofdstation van Berlijn weten te voorkomen. Spoorwegmedewerkers troffen bij een tunnel, op ongeveer honderd meter van een perron, zeven flessen met een brandbare vloeistof aan. De flessen waren aan elkaar gebonden en verbonden met een ontsteking, zei een politiewoordvoerster.

Eerder op de dag werd een vergelijkbaar explosief gebruikt bij een aanslag op het spoor van de hogesnelheidstrein tussen Hamburg en Berlijn. Dit explosief ging wel af. De ontploffing veroorzaakte enige schade en het treinverkeer werd tijdelijk stilgelegd.

Volgens de Duitse sensatiekrant Bild is de aanslag door de linkse groepering 'Hekla Ontvangstcomité' in een brief opgeëist. Volgens Bild wil de groep protesteren tegen de aanwezigheid van Duitse militairen in Afghanistan. "Deze ochtend leggen we Berlijn als hoofdstad van een wereldwijde exporteur van wapens lam", citeert Bild uit de brief. De aanslag zou er niet op gericht zijn slachtoffers te maken.

Marschner wilde niet ingaan op de motieven achter de aanslagen en zei de brief waarover Bild berichtte niet te hebben gezien. Het hoofd veiligheid van Deutsche Bahn, Gerd Neubeck, keurde de aanslag af: "Onze klanten kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de Duitse militaire missies in Afghanistan".

@ Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingangsexamen Politiezone HaDiZo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De auto's van onze Vlaamse ministers

 

De duurste vogel is N-VA-minister Geert Bourgeois, met een leasekost van 1.863 euro per maand. Hoe zit dat bij zijn collega-ministers?

Jaarlijks stelt CD&V-politicus Jos De Meyer een parlementaire vraag aan diezelfde minister Bourgeois, omtrent het wagenpark van de Vlaamse overheid. De leaseprijzen van de auto's van onze ministers worden dan bekend gemaakt.

Bourgeois nuanceerde de cijfers rond zijn dure BMW 520d al in de krant De Morgen: "Er zijn ministers die met duurdere wagens rondrijden, als je afgaat op hun aankoopwaarde. Maar de maandelijke leasekost wordt ook berekend op basis van het aantal afgelegde kilometers. Hoe meer er dat zijn, hoe sneller de waarde van je wagen daalt, hoe meer je betaalt."

Een nuance bij deze cijfers: een minister die ver van Brussel woont, zoals Bourgeois in Izegem of Lieten in Zonhoven, doet sowieso meer kilometers dan een minister uit de Rand. Dergelijke leasingcontracten zijn ook vaak een stuk korter, omdat de wagens door de vele kilometers sneller afgeschreven worden.

Tegenover de prijs van de wagen van Bourgeois staat wel dat hij zeer milieuvriendelijk is. Alleen sp.a-minister Freya Vandenbossche moet hij laten voorgaan in het klassement van de meest ecobewuste wagens. Haar hybride Honda Insight kost bovendien maar 677 euro per maand, met kop en schouders de goedkoopste auto onder alle ministers.

Lees hieronder de volledige stand van zaken bij de Vlaamse ministers

 

Kris Peeters (CD&V)
Minister-president van de Vlaamse Regering

Bevoegd voor: Economie, Buitenlands Beleid, Landbouw en Plattelandsbeleid

Rijdt met: Mercedes S350 (voorheen: BMW 730LD)

Kost: Te nieuw om prijs te bepalen

Ingrid Lieten (sp.a)
Viceminister-president van de Vlaamse Regering

Bevoegd voor: Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding

Rijdt met: Ford S-Max

Kost: 1.792,13 euro per maand

Geert Bourgeois (NV-A)
Viceminister-president van de Vlaamse Regering

Bevoegd voor: Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en de Vlaamse Rand

Rijdt met: BMW 520d

Kost: 1863,76 euro per maand

 

Jo Vandeurzen (CD&V)
Bevoegd voor: Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Rijdt met: Ford S-Max 2.0 120kw

Kost: 1.319, 27

 

Hilde Crevits (CD&V)
Bevoegd voor: Mobiliteit en Openbare Werken

Rijdt met: BMW 730LD

Kost: 1763,69 euro per maand 

 

Freya Vandenbossche (sp.a)
Bevoegd voor: Energie, Wonen, Steden en Sociale Economie

Rijdt met: hybride Honda Insight

Kost: 677,89 euro per maand 

 

Joke Schauvliege (CD&V)
Bevoegd voor: Leefmilieu, Natuur en Cultuur

Rijdt met: Volvo S80 1.6 eco drive (voorheen: Mercedes S320 CDI)

Kost: 1.172,52 euro per maand

 

 

Pascal Smet (sp.a)
Bevoegd voor: Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel

Rijdt met: Audi A6

Kost: 1.239,90 euro per maand

 

Philippe Muyters (N-VA)
Bevoegd voor: Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport

Rijdt met: Saab 9.5 Sedan Linear 1.9iD

Kost: 1.461,37

http://www.vacature.com/blog/hoeveel-kosten-de-bedrijfswagens-van-onze-vlaamse-ministers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nummer 733)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kan het nu echt nog erger?

Met de regelmaat van een klok hebben we hier de laatste jaren op gewezen dat de "beroepspolitiekers" ons land naar de volledige ondergang aan het rijden zijn. Omdat ze nooit gestraft werden of voor een rechtbank gedaagd, omdat ze reuze flaters begingen in het verleden, zijn ze steeds driester geworden. Ze menen dat ze verder straffeloos alles kunnen doen wat ze wensen en houden geen enkele rekening meer met de noden en wensen van de bevolking. Het kan niet anders of de kiezer gaat dat een volgende maal afstraffen en de traditionele partijen een rammeling van belang geven. En indien de kiezer dat niet zou doen moet hij niet verwonderd zijn dat hij de toekomst van zichzelf; zijn kinderen en kleinkinderen heeft helpen op het spel zetten.

Wat er met DEXIA gebeurd is kunnen we niet meer begrijpen en is het zoveelste bewijs dat de politieke partijen zoals ze nu werken en zoals ze in het verleden voor zichzelf hebben gezorgd om hun macht en straffeloosheid te bestendigen een vergif voor het volk zijn geworden.

Mijn grootmoeder zaliger vertelde ons regelmatig dat men zelfs een drol lekker kan laten smaken als men maar over voldoende slagroom beschikt. En om de DEXIA-drol terug op smaak te kunnen brengen zijn dergelijke grote hoeveelheden slagroom nodig dat
ons land zou moeten afhaken om aan dergelijk opzet haar medewerking te verlenen. Men zou beter beginnen om diegenen die voor dit debacle werkelijk schuldig zijn en een reeks onbegrijpelijke beslissingen in het verleden hebben genomen onmiddellijk hun mandaten af te nemen en ze als voorbeeld voor onze rechtbanken te dagen en zwaar te straffen.

Niemand kan me nog wijsmaken dat de miljarden en miljarden verlies die de laatste jaren dag na dag werden opgestapeld een onbekende waren voor de leiders van deze bank en haar raad van bestuur. Wel zijn deze personen met de regelmaat van een klok miljoen na miljoen aan premies voor zogezegd "goed beleid" verder in hun zakken blijven steken. Deze walgelijke praktijken hebben meer met diefstal dan wat anders te maken. Wat bijzonder opvalt is de "grootte" van het huidig geschatte verlies.

Heden vertelde nog zo een politieke krachtpatser op het radionieuws dat er op enkele dagen "hard" was gewerkt en dat men een gunstig resultaat had bereikt.!!!! Zo zou men een regeling hebben getroffen met FRANKRIJK om het Belgische Dexia IOO% over te nemen. Dit zou gunstig zijn voor ons land bijzonder omdat onze onderhandelaars er waren in geslaagd slechts(sic) vier miljard Euro te moeten betalen daar waar FRANKRIJK er oorspronkelijk 8 vroeg !!! De operatie zou niet veel wijzigen aan onze toekomstige landsbudgetten omdat de te betalen intrest op die 4 milard zal goedgemaakt worden door dividenden op toekomstige winsten????
Men hoort hem liegen. En zonder blozen voegt men er dan enkele ogenblikken later aan toe dat men aan FRANKRIJK heeft toegezegd voor niet minder dan 54 miljard Euro of méér dan TWEE DUIZEND MILJARD Belgische frankskens aan waarborgen te verlenen voor de slechte kredieten die in een "bad bank" zullen ondergebracht worden.

Een véél groter land dan Belgie neemt dus minder risico !! Wie heeft die onderhandelaars een mandaat gegeven om op enkele uren dergelijke flaters voor onze bevolking te maken? Men weet op geen miljard na waar men nu juist staat en neemt dan op enkele uren tijd waanzinnige beslissingen. Waar waren al die onderhandelaars mee bezig toen die bank in het verleden dag na dag die enorme schulden heeft opgebouwd? Men spreekt over een aangegane verbintenis van meer dan 5000 euro per inwoner!!! Maar de meeste van onze inwoners kunnen nog niet werken ; of kunnen niet meer werken; of willen niet werken zodat de volledige schuldenlast op de rug van de productieven komt. Dan spreekt men snel van méér dan een half miljoen belgische titsen per WERKER!! Zijn onze politieke leiders nu volledig zot geworden? En dan durven ze nog verklaren dat dergelijke nefaste afspraken feitelijk nog kunnen beschouwd worden als "goed beleid"!

Samengeteld met de stijgende verliezen van de spoorwegen; de stijgende verliezen van "De Lijn"; de onmogelijk vol te houden , en voor 20 jaar!, beloofde subsidies voor groene energie; allerlei beloofde afspraken met de vakbonden enz. zijn de beroepspolitiekers van de laatste jaren er in geslaagd om ons land definitief naar de afgrond te brengen.

Het kan niet anders of deze stelling zal in de loop van de volgende maanden bewezen worden.
We komen hier op terug!

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel verdienen Vlaamse kabinetsmedewerkers ?

 

Er ging flink gesnoeid worden in het aantal ‘cabinetards’ of kabinetsmedewerkers van de Vlaamse ministers, zo werd plechtig beloofd bij de start van de regering Peeters II. Het Rekenhof heeft nu een rapport klaar waarin het nagaat of de regering deze belofte inderdaad is nagekomen. In één moeite door wordt ook de verloning van de kabinetsmedewerkers onder de loep genomen.

Afgeslankt
De minister-president en de twee vice-ministerpresidenten hebben elk recht op 41 voltijdse kabinetmedewerkers. De andere zes ministers hebben recht op 26 medewerkers. Daarnaast zijn er nog negen stafleden, die volgens de bevoegheidsverdeling aan de verschillende ministers worden toegewezen. In totaal brengt dit het aantal Vlaamse kabinetsmedewerkers op 288 voltijdse equivalenten. Onder Peeters I waren dit er nog 452.

Waar komen ze vandaan ?
De ministers hebben een grote autonomie bij de werving en de selectie van hun medewerkers. Zij kunnen deze zowel zelf aanstellen als detacheren vanuit andere departementen of organisaties. Er is een verhouding van 57,8% aangeworven medewerkers ten opzichte van 42,2% gedetacheerden.

De meeste gedetacheerden (55,1%) komen uit openbare instellingen en uit het onderwijs, 39,7% komt uit de diensten van de Vlaamse overheid. Slechts een kleine minderheid (5,2%) komt uit de privésector.

In totaal zijn er 61% mannen en 39% vrouwen aan het werk in de Vlaamse kabinetten.

Geen versterking meer van consultants
Omdat het onderscheid tussen cabinetards enerzijds en experts en consultants anderzijds vroeger niet altijd even duidelijk was, mogen ministers sinds begin 2008 helemaal geen beroep meer doen op externe consultants voor het invullen van expertrollen.

Wel mogen ze ongelimiteerd personeel van de administratie inzetten voor facilitaire taken zoals schoonmaak, onthaal, catering of vervoer. Een begeleidende nota beperkt de facilitaire ondersteuning wel tot 8 voltijdse equivalenten per kabinet, exclusief schoonmaakpersoneel. Daarvoor kunnen ze een beroep doen op de dienst Schoonmaak van het Agentschap Facilitair Management.

Wat verdienen ze ?
De ministers kunnen de salarissen van hun kabinetspersoneel vrij bepalen, binnen de perken van hun kabinetsbegroting. Het Rekenhof heeft in 2010 geen enkele overschrijding vastgesteld.

Voor de gedetacheerde medewerkers kunnen de ministers bovenop hun normale loon dat wordt uitbetaald door de entiteit waarbij ze in dienst waren voor hun detachering een salariscomplement voorzien. Zij moeten dit niet motiveren. Dit complement kan uitzonderlijk oplopen tot 50.000 euro bruto per jaar.

Ook voor de aangestelde personeelsleden bepalen de ministers de lonen volledig autonoom. Zij houden daarbij rekening met de functie, de leeftijd, de ervaring en de voorgaande bezoldiging van de medewerkers. De kabinetten proberen te streven naar een zekere uniformiteit in de verloning.

De hoogste en laagste, niet geïndexeerde brutojaarsalarissen bedroegen respectievelijk:

•Voor ontvangstpersoneel, technici, chauffeurs …: van 13.350 tot 40.250 euro per jaar
•Voor inhoudelijke en logistieke medewerkers: van 21.000 tot 52.200 euro per jaar
•Voor stafleden: van 26.280 tot 100.949 euro per jaar
Personeel van de administratie dat wordt ingezet voor facilitaire taken kan een kabinetstoelage ontvangen.

Andere voordelen
Alleen de ministers en de kabinetschefs hebben recht op een eigen auto. Niet alle kabinetschefs maken gebruik van dat recht.

Chauffeurs krijgen een jaarlijkse forfaitaire vergoeding van 3.050 euro voor hun verblijfskosten.

Kabinetsleden die hun loon rechtstreeks van de kabinetskredieten ontvangen krijgen ook nog een gezinsbijslag, haard- of standplaatstoelage, maaltijdcheques, vakantiegeld, een eindejaarstoelage en een bijdrage in het woon-werkverkeer.

Voor gedetacheerde personeelsleden kan de entiteit die hun loon uitbetaalt alle toelagen en vergoedingen die inherent zijn aan de uitgeoefende functie terugvorderen.

Bron : Vacature.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen werk ? Dan naar Polen!

 

De plaatselijke VDAB in Merseburg (Sachsen-Anhalt), waar 15.6% geen werk heeft, kiest voor een eerder ongebruikelijke manier om jongeren uit de arbeidslozenstatistieken te halen.  Ze stuurt ze als deelnemer van het project “1-Euro-Jobber” (niet letterlijk te nemen) in het kader van Hartz IV, tegen hun wil, naar Polen!  

In totaal moeten 30 arbeidslozen daardoor een nieuwe job vinden.  Dit door de staat en de EU gesponsorde project heet “Mitteldeutsche Industrieregion fördert interkulturelle Austauschmassnahmen”, in het kort MIRIAM (Midden-Duitse Industrieregio sponsort interculturele uitwisseling).  Door dit project moeten “mobiliteitsweigerachtige” arbeidslozen tussen de 18 en 25, hoofdzakelijk afkomstig uit het platteland, en die omwille van “een tekort aan arbeidsmotivatie en plichtbewustzijn” moeilijk aan een job geraken, “het werken leren” en hun horizon uitbreiden.  Jonge moeders kunnen hun kinderen meenemen; er is een kleutertuin en een tolk voorzien.  Iedereen krijgt kost en inwoon plus € 150 bovenop de uitkering.

Voor hun vertrek worden ze verplicht een voorbereidende cursus van 8 weken te volgen, waarbij ze ook de Poolse taal leren.  

De jongeren beschouwen deze “sociale stage” als dwangarbeid, want wie weigert krijgt minder financiële ondersteuning en verminderde scholingsmogelijkheden.  Dus zijn ze wel verplicht om enkele weken in Poolse grootkeukens, verpleeginstellingen en kinderdagverblijven te werken of tuinkarweitjes op te knappen.  Voor de deelnemers gelden er vaste regels: vanaf 22.00 uur is er verplichte nachtrust.  Niet elke “stagiair” volgt dit zomaar op.  Zo zijn er enkelen terug naar huis gekeerd zonder rekening te houden met de sancties die zullen volgen.  Dat ze moeten werken vinden ze minder een probleem, dan wel dat ze naar het buitenland gestuurd worden om daar “uitgebuit” en “als kleine kinderen” behandeld te worden.

Misschien een ideetje voor onze beleidsmakers om de “jongeren”, die in deze contreien aan de qualificaties “mobiliteitsweigerachtig” en “een tekort aan arbeidsmotivatie en plichtbewustzijn” voldoen eens een keertje naar enkele bejubelde Prachtlanden zoals  Marokko, Roemenië, Kosovo, Congo… te sturen om daar “het werken te leren”?  Voor één keer zou een door de EU gesponsord project eens geen weggesmeten geld zijn.

Floriaan Terbeke

Bron: Preussische Alg., Bild


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nadine - Voetafdrukken in Afrika

 

 

 

 


10-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wedstrijd: alternatief voor agressieve Vlaamse leeuw

Bericht:Welke geheime agenda heeft Chris Peeters?

http://www.brusselnieuws.be/artikel/ontwerpwedstrijd-voor-nieuw-vlaams-symbool

Maurice Reekmans

*****

Nieuw Angeltjes

Bericht:
AUB niet overladen . Het kan te druk zijn

Karel

*****

Een mens vraagt zich waar dit gaat eindigen

Reeds jaren zeggen we het, ‘een politieker in het bestuur is vragen om ellende’, ze kunnen niets buiten lullen en zakken vullen, prachtig voorbeeld heden ten dage is de graaier van Vilvoorde, en zeggen dat zoiets óók nog z’n zakken vult via de EU graaibarak waar het liegebeest uit Gent zijn schijnheilige nummertjes opvoert en de gespeten tong uit Bilzen de bevolking belazert en besodemietert door Vlaanderen te blijven verraden en te verkwanselen aan een bende vreemdelingen die wij hier totaal niet nodig hebben.

Bij deze een aanrader, ga eens naar http://www.artikel7.nu/?p=71533 en lees het artikel aandachtig, het legt uit wat we al jaren wisten maar het wordt ‘angstvallig’ verzwegen door de linkse grafdelvers en media. Gelukkig hebben we internet, een doorn in het oog van vele politiekers want de waarheid passeert hen bij hun uitgebrachte leugens, en gelukkig zijn er nog mensen die het uitbrengen in boekvorm, een aanrader.

Nu Dexia bij wijze van spreken opgelost is, d.w.z. dat de aandeelhouders beschermd en beloond zullen worden voor het ‘goede werk’ en de belastingsbetalers belast gaan worden want het gemeentelijk en vakbondsprofitariaat moet verder kunnen tieren en zwieren, hebben we in de afgelopen week de graaier van Vilvoorde nergens bespeurd, alhoewel hij o zo graag in de picture rondloopt en naar onderen trapt, raar toch, niet? We zijn alweer dichter genaderd bij het Griekenland-scenario maar de Waalse nicht is daar niet mee bezig, hij is bezig met de postjes en met de bescherming van het staatscircus alhoewel dat circus geen enkele toegevoegde waarde heeft en dus beter opgedoekt kan worden, besparing all-in ± 50.000.000 euro.

De blauwe geschelpten hebben voor de eerste maal eens iets zinnigs gezegd in de laatste 480 dagen nl. dat de groenen aan de kant moeten, eindelijk wordt het gezegd, wij willen die bende boskabouters nergens bij, gezien hun primitieve gedachtengoed. Waar blijven de CD&v’ers om dat ook hardop te zeggen? Zijn de postjes dan toch belangrijker dan de welvaart, veiligheid en leefbaarheid van de Vlaamse bevolking? Ondanks alle ellende en gigantische financiële drama’s blijven de verraders geld transporteren richting Brussel en Wallonia, van ± 12 miljard wordt het nu al ± 13 miljard want de franskiljons mogen vooral niet armer worden.

 Leven wij dan toch in een ordinaire particratie waar enkele graaiers even uitmaken wat ± 6.200.000 Vlamingen moeten ondergaan? In elk zichzelf respecterend land was de revolutie al uitgebroken. Als NVA dergelijke proporties aanneemt waarom blijven ze dan zwijgen? Wachten ze tot we voor voldongen feiten staan? Idem dito het Vlaams Belang, waarom niet via alle mogelijke wegen de bevolking informeren over de met rasse schreden naderde drama’s met die parasiterende franskiljons? Waarom niet de hele handel dumpen en starten met art. 35 van de grondwet? Of moet eerst alles geruïneerd zijn?

Groeten - Jean

*****

Peilingen

Ik ben het eens met Marnix.
Wat is een peiling bij 1064 kiezers op 6 miljoen Vlamingen waard? Ongeveer 1 kiezer per 6.000 inwoners.
Om te beginnen moet ze geloofwaardig lijken en dus kan je bepaalde feiten niet loochenen, bv. het succes van Bart.
De moedigen moeten beloond worden en dus krijgt Wouter Beke een aanmoediging.
De stouten die de stekker hebben uitgetrokken worden gestraft en dus krijgt Alexander strafpunten.
De kleurlozen leveren een klein beetje in en dus een ietsje minder voor Caroline
De echte Belgen dienen ook beloond en dus krijgt Woutertje wat extra.
De echt gevaarlijken voor de Belgische staat moeten het graf in gepeild en dus wordt FDW begraven.
Ziedaar de uitslag van eeen geprogrammeerde peiling.

In de regio Genk was ook een peiling van het Nieuwsblad over de kiesintenties voor 2012:
168 kiezers op 64.000 inwoners: ongeveer 1 kiezer per 380 inwoners.
Uitslag: N-VA: 55,36
VB: 16,67
CD&V: 11,31....
1 per 6.000 of 1 per 380, Duidelijk wat de peiling waard is? Of de uitslag van een geprogrammeerde peiling: zie hoger.

Maurice Reekmans

*****

PEILINGEN
 
De commentaar van de ANGELTJES op de laatste peiling van VRT-DS is zeer juist en de oproep tot slot nog veel meer.
Ook het overzicht van Filip Van Laenen  is juist, hoewel te pessimistisch.
Maar wat mij bij alle commentatoren opvalt is het feit dat men de uitslag van de peiling zonder meer als juist aanziet.
Men doet alsoaf het VERKIEZINGSUITSLAG  is en niet een PEILING.
Welnu  wat de laatste van de VRT-DS betreft kan men met een bijna zekerheid aantonen dat ze onjuist(gewild of ongewild) is.
Ze werd uitgevoerd in een periode van 15 Sept. tot  30Sept.
Maar de laatste peiling van de LIBRE werd gedeeltelijk in dezelfde periode uitgevoerd nl. van 9 tot 19 Sept.
En dus overlappen ze mekaar  met 4 dagen..
Men kan dus rustig stellen dat de beide peilingen tegelijkertijd  werden uitgevoerd.
Maar in die van de LIBRE  haalt VB bijna 11%, of ongeveer 3 % meer dan in de VRT.
Voor de CDV  is het verschil nog groter nl
in LIBRE 15% en in VRT-DS 19%.Dus een verschil van 4%
DEze laatste peiling is gemanipuleerd. Ze wilde de CDV een hart onder de riem steken en ze aanzetten om verder toegevingen te doen, die de Vlamingen moeten bekopen.
En waar waren die stemmen gemakkelijker te vinden dan bij het VB?
Tegelijkertijd werd aangetoond dat stemmen op het VB toch nutteloos is.
Maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel.
Laten we alle de handen uit de mouwen steken.
Hartelijk,
 
MARNIX

*****

DANK U RAY...

Bericht:
om terug mijn dagelijkse dossis antipoco te kunnen lezen. Volhouden, er is geen andere keus, ook al is het vechten tegen de bierkaai.

BDDG

*****

Vanhecke & C°

Bericht:
Eindelijk ... eens iemand die de waarheid durft zeggen over de sluipschutters Vanhecke & C°. 

Delaruelle

*****

Dex ... heu Gemeentekrediet

Het kapitaal punt is dat iedereen lijkt vergeten te zijn dat "dexia"
eenvoudig ons vroeger "Gemeentekrediet" is. Niet meer of niet minder.
De ellendige knoeiers - om niet te zeggen loodgieters - zijn zonder meer  totaal verantwoordelijk voor dit scenario!

Vraag: Wie heeft ze betaald om dit te bekokstoven?

Lucky9

*****

Bad-dexia

Als het straks fout gaat met deze restbank, dan draait de b overheid, WIJ dus, daarvoor op.
We moeten bang zijn met de garanties voor de bad bank. Deze garanties brengen de toekomst van b in gevaar. We riskeren een Iers scenario waar een reddingsoperatie van de financiële sector resulteerde in een faillissement van het land. Vlaanderen zal dat niet kunnen opbrengen zoals gewoonlijk.
En waarom moet de Belgische belastingbetaler zich garant stellen voor deze activa. Om de obligatiehouders te redden? Moet ons belastinggeld daarvoor dienen? Om partijen die slechte leningen gemaakt hebben, ter hulp te schieten? Of beter nog: om het systeemrisico uit te schakelen?
Over systeemrisico gesproken. b heeft zich zonet garant gesteld voor een bad bank met Griekse leningen. Wat als Griekenland straks failliet gaat? Wat onvermijdelijk is. Kan de bad bank dit aan? Zal dat besproken worden in de tot nu toe “heel” vlotte besprekingen? Of zijn we nu al als belastingbetaler aan het betalen?
Wij staan 5000 € garant per belg hoor ik net op het nieuws, zoals gewoonlijk zeggen ze er niet bij dat dit berekend wordt naar iedere belg, dus ook baby’s, bejaarden, werklozen, gehandicapten, gepensioneerden, chronische zieken enz., dus mensen die nooit belastingen betalen, twee derden van de bevolking.
Diegenen die de kassen spijzen kunnen dit nooit opbrengen, dit beweren is MISDADIG.

Stradi

*****

Pat Condell

Bericht:
Schitterend onder woorden gebracht hoe moslims door haat gedreven zijn ! Jammer dat de woorden niet ondertiteld worden, zodat velen ze zouden kunnen volgen ... Is er iemand geroepen om deze precieze analyse van de "Palestijnse kwestie" eens te vertalen en op Angeltjes te plaatsen ?

wim

*****

Hoi

Bericht:
Ik ben blij dat jullie weer in de lucht zijn.
Dankjewel

groeten uit NL


*****

Uit de dagdagelijkse realiteit gegrepen

Mijn schoonzus baat een bankkantoor uit in een grote Oost-Vlaamse gemeente. Vertelt Bea volgend verhaal, nog fel over haar toeren.

Deze week meldt zich een koppeltje Roma zigeuners aan in de bank.

Meisje 16 jaar, jongen 19 jaar. Meisje pas bevallen op onze kosten, alhoewel illegaal in 't land.

Koppel grijgt 864 euro per maand van het OCMW + de helft van de huishuur betaald door OCMW. Nu hebben ze recht op kindergeld alhoewel geen van beiden ook maar één seconde gewerkt heeft. En omdat de moeder minderjarig is, krijgt ze dubbel kindergeld 1200 euro per maand. Ze kunnen echter geen rekening openen in België, dus mijn schoonzus weigert.

Binnen het uur komen ze terug in gezelschap van een oom die vraagt de bedragen op zijn rekening te storten. Mijn schoonzus weigert en zegt dat dit onmogelijk is. De oom beweert dat alles geregeld is.Mijn schoonzus belt naar OCMW en naar Dienst Kindergeld, en geloof het of niet, ze moet alles in orde brengen om die bedragen aan de Roma's uit te betalen via de rekening van de Roma-oom.

Meer dan 2000 euro per maand + de helft van de huishuur voor een stel illegalen die hier nooit gewerkt hebben, nooit één enkele bijdrage hebben geleverd onder welke vorm dan ook.

En jullie mannekes? Heel jullie leven gewerkt, belastingen betaald, sociale bijdragen betaald, BTW betaald op alle aankopen.

Wij zullen alle tekorten van de staatskas wel bijpassen! En  wat zal vadertje Staat jullie betalen als je ooit je pensioenleeftijd bereikt ? Werken tot 70 jaar en ouder zeker.

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezers reageren

 

Sommige van onze trouwe lezers denken dat er niet meer gereageerd kan worden op de diverse artikelen.

Niet meer onderaan elk artikel zoals tot voor kort, maar wel via het tweede blokje in onze rechterkolom

Stuur ons uw reactie

 

Uw e-post wordt dan, na lezing, geplaatst (of soms niet geplaatst) in de rubriek "In onze brievenbus".  U moet wel uw juist e-postadres opgeven evenals uw naam.  Wil u de reactie onder een schuilnaam zien verschijnen, dan schrijft u deze gewoon onder uw tekst. Uw oorspronkelijke reacties worden onmiddellijk na opname automatisch verwijderd.

De redactie




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!