Angeltjes
12-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sparen, sparen, sparen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden

 

Op federaal vlak brandt de N-VA wekenlang terecht de federale communautaire deelakkoorden af, terwijl ze vandaag zonder enig schaamtegevoel beslist dat ze verder deel blijft uitmaken van de Vlaamse Regering.

Nochtans stelde N-VA-voorzitter Bart De Wever enkele weken geleden nog dat Vlaanderen zal  “verarmen” door de nieuwe financieringswet. Méér nog, op het partijfeest van de N-VA in Bokrijk (12 september 2011) stelde de N-VA-voorzitter : “Daarom wil ik duidelijk zijn : de rekening doorschuiven naar Vlaanderen, het zal met de N-VA in de Vlaamse Regering niet waar zijn. Aan de nota Di Rupo zeggen wij vandaag nog meer dan gisteren luid en duidelijk neen !”.  M.b.t. het federale deelakkoord over Brussel-Halle-Vilvoorde zei hij op hetzelfde moment :  “Daarom wil ik opnieuw duidelijk zijn: met Geert Bourgeois als minister voor de Vlaamse rand zal het niet waar zijn. Wij laten Brussel nooit los, en de rand blijft Vlaams.”. Vandaag blijft van deze stoere taal niets meer over….

N-VA legitimeert door het blijven deel uitmaken van de Vlaamse Regering impliciet het communautair federaal regeerakkoord want wekt nu de indruk dat het “Vlinderakkoord” volledig tegemoetkomt aan de inhoud van de Octopusnota en dus het Vlaams Regeerakkoord.

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : *Lachen naar het vogeltje*
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte redactie,

Wat was het toch mooi hé, hoe na bijna 500 dagen gezweet, gezwoeg en gezwalp de Napolitaanse belg, onze toekomstige premier met de strik,  zijn "spiek" mocht etaleren, omringd door zijn franstalige compagnons en de Vlaamse collabo's.

Zijn "boodskap" was zonder meer klaar en duidelijk. Met de NV-A zou het resultaat zéro "gewoeest" zijn...(nu is het nog minder) Er werden zoals verwacht, miljarden euri uitgedeeld aan de "kemeenskappen" en de "kewoeesten". Waar en door wie die euri moeten opgehoest worden,  werd er niet bijverteld, want van eventuele besparingen heb ik geen woord gehoord.

Zoals de zaken er nu bijliggen heeft Vlaanderen recht op een "visgraat", Brussel op een dikke suikerspin en Francofonië op de ganse oliebollen voorraad. Dit was reeds een voorsmaakje van het zo geroemde historisch akkoord dat als woeipplank naar een even historische elfendertigste staatshervorming zou leiden.

Ik zie ze nog staan na afloop  vande "nota strikmans". Allemaal glunderende smikkels voor de groepsfoto. De groene boskabouter die van zichzelf denkt dat hij een grote piet is in de politieke arena. Zijn Waalse partijgenoot en hater van rechts-Vlaanderen, ook in zijn nopjes, want deze groene bomenfluisteraar hoopt stiekem op een A-plaat om op zijn karreke te plakken. En Caro die hinnikt van trots en vreugde daar er nu een "toffe" ministerjob in het verschiet ligt. Zij is momenteel met geen stokken uit de media te slaan waar zij breedlachend als Jolly Jumper, de knol van Lucky Luke, haar grote geluk mag uithinnikken.

En dan de blauwe "stekkertrekker" met zijn uitgestreken samengeperste lippen als een liniaal, die nu al verkondigt dat de Groen! en Ecolo uit het bed moeten gekieperd worden omdat het anders teveel naar linx overhelt. De boss himself, mooi in het midden,  bezorgd om zij haartooi en minzaam kijkend naar het vogeltje in de aanwezige lenzen.

Naast hem konden we de kersverse vader van Nette Beke zien staan. De man die de tjevencultuur alle eer aandeed èn in stand houdt door de jarenlange beruchte "tjevenpiroutte" ter elfder ure, èn op uitdrukkellijk bevel van de oude belgicistische garde en het hof, uit te voeren.  Wat 475 dagen niet mogelijk was, is op 7 dagen beklonken dankzij de tjeven !

Verder in het rijte zagen we het Waalse Blok : Michel jr. steeds breedlachend met zijn glimmende kletskop in de schijnwerpers, nooit te beroerd om het licht van de zon te ontkennen en steeds paraat om de Vlamingen de levieten te lezen.  Zo père, zo de zeun.
Natuurlijk was zwarte Lola ook van de partij. Deze Waalse troela liet zich eveneens breedlachend "flitsen". Het resultaat van haar tussenkomsten en druk zou haar misschien een burgemeestersjerp kunnen opleveren in Brussalabath bij haar moslim-vrienden.En als laatste in de brede rij stond Zowêlle, het waalse kieken dat steeds weigerde om een ei te leggen en steevast non, non, non, kakelde zelfs al kreeg ze de beste mais.

Het resultaat van dit alles begint nu boven water te komen.

De "demandeurs de rien" hebben véél binnengehaald. De bende van vier stond erbij en keek ernaar. De druk op hen en de geur van toffe postjes werd hen fataal. De fancofonen hadden een zee van tijd en hoefden maar te wachten tot de val dichtklapte. De collaborerende media en hun doemscenario's hebben hun sterkte bewezen. De losers zijn de winnaars ... zijn trouwens nooit losers geweest... maar geduldige spinnen die hun web langzaam maar zeker terug opbouwden nadat een dikke vlieg er een ravage had aangericht. De vlieg was echter te dik om op te peuzelen dus werd ze uit het spinnerag gekieperd. Hopelijk heeft de vlieg haar lesje nu geleerd en verdelgt ze volgende keer de spinnen i.p.v. hun web. Het is nog niet te laat !

mvg  - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : 11 & 12 oktober 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

angeltjes

Bericht:
Blij dat je terug bent

Tegermaan

*****

Meiden en knechten
 
Dat zijn de meeste Vlamingen. In 2007 hoorde ik dat voor de eerste keer zeggen. Een Franstalige die in Antwerpen woont en die perfect Nederlands spreekt beoordeelde ons, Vlamingen, met die vernederende woorden. In feite zegde hij letterlijk: "Vlamingen, een verachterlijk volk, een volk van meiden en knechten. Ze laten zich gewillig verknechten!"

En zo is het ook. Dat moet ik tot mijn grote spijt vaststellen. Behalve enkelen die het hier digitaal uitschreeuwen is de meerderheid te... ja wat "TE"? TE lam, TE bang, TE dom, TE onzeker, TE fatalistisch? Geen interesse? Misschien is een beetje van dat alles in verschillende maten van toepassing op de meeste Vlamingen. Velen zijn ook kortzichtig en schuiven het van zich af met de opmerking: het zal allemaal wel niet zo erg zijn. En dan gaan ze voort, iedere dag dezelfde weg.
Misschien zijn Vlamingen ooit kandidaat voor een Nobelprijs voor onderdanigheid, moest die bestaan.

Zal het ooit veranderen? Ik weet het niet maar ik hoop het. Volgens mijn bescheiden mening zit het probleem in het feit dat we het nog altijd te goed hebben om werkelijk te vechten voor onze rechten. Zolang een Vlaming denkt te kunnen overleven en nog een kleinigheid heeft zal hij dat niet willen in de schaal werpen om het eventueel te verliezen. Zoals iemand anders het mij ook ooit bevestigde: "Ze hebben het nog te goed".

Verder kan ik niet anders dan mij schamen over de resultaten die door de onbekwame Vlaamse onderhandelaars, de OVO's bekomen werden. Denken die koorknapen nu werkelijk dat ze
goede akkoorden hebben? Dat zou een blijk van onkunde zijn. Of weten ze dat ze ons nog verder uitverkocht hebben en dat zou dan openlijk bedrog zijn.

foxy

*****

Hoe meer ik verneem, hoe minder ik begrijp

Bericht:
Ik ken niets van traditionele correcte politiek en ik heb er ook geen respect voor. Dat komt omdat mijn ouders in mijn opvoeding grote nadruk legden op respect en rechtvaardigheid. Het is dus normaal dat ik VB steun ; een democratische partij monddood en belachelijk proberen te maken, strookt niet met mijn opvattingen.

Ik ken nog minder van het bankwezen en zijn werking. Ze zitten allemaal zonder geld ; niet alleen de banken maar ook zowat alle regeringen zitten diep in de put.  Dan vraag ik me af, waar is dat geld naartoe ? Iedereen heeft schulden ; wie of wat en waar zit die schuldeiser ? Geld dient toch om te laten circuleren, ik verdien, ik geef uit ...of blijft het ergens plakken ? Ik geloof niet in een echte crisis, maar in een kunstmatige. 

Het is mijn overtuiging dat er twee soorten van politiek bestaan,  enerzijds wat er in onze oren wordt geblazen en anderzijds wat we niet mogen weten, de duistere kanten die geen daglicht verdragen. Welke verklaring zou er bestaan voor de Belgische en Europese open armen politiek , komt maar binnen lieve moslims en tast toe.  Hoe is het mogelijk dat banken, die dank zij de toegewezen hulp van de onnozele belasting-betalende brave Belg, nog rijkelijke bonussen uitbetalen, aan types zoals Dehaene & C° ? Hoe bestaat het dat de spitsing van BHV enerzijds verguisd werd door VB, terwijl anderzijds Mangain staat te janken als een klein kind omwille van de Franstalige achteruitstelling in die voorgestelde splitsing ?

René

*****

De Vlaamse beweging

Bericht:
is één beweging en haar streefdoelen zijn zeer goed gekend, door iedereen die zich echt "Vlaming" voelt. We hebben in Vlaanderen geen twee elkaar bekampende politieke partijen nodig ,dat kunnen we best missen, de tijd van de goede en de mindergoede of de correcte en de niet-correcte Vlaming is lang gepasseerd.

Met koppigheid bereikt men niks, het is tijd om de handen in elkaar te slaan, om de ruzies die er ooit zijn geweest te vergeten en samen te werken, het is de enige manier om niet meer langs de kant gezet te worden, maar om de anderen langs de kant de zetten, als je nu leest wat die onderhandelaars hebben bekokstoofd , is het zelfs de hoogste tijd om daar zo snel mogelijk iets aan te doen, de Vlaamse kiezers worden nu behandeld als tweederangs burgers, met hun mening wordt geen enkele rekening gehouden, dus er moeten echte Vlamingen in de top van de boom komen te zitten en dat zouden ze bij NVA en VB, nu eindelijk eens moeten gaan inzien, als dat niet gebeurt komen we er nooit en zullen er nog vele van die groepfoto's komen, waar de Franstaligen op staan te lachen en hun Vlaamse collaborateurs naar de grond staan te kijken.

Mvg SDW

*****

Amai

Bericht:
er is verandering bij Angeltjes, wel men zegt soms verandering is niet altijd verbetering en dat is wat ik ervan denk, het is niet verkeerd bedoeld, maar vroeger was het gemakkelijker om je mening over iets te schrijven, maar allez we zijn terug en doen weer mee, ons werk zit erop tot volgend jaar.

mvg Sophie DW

*****

La justice belge en Flandre? Justice de rois nègres !

Het gerecht is een Mexicaans leger
Er zijn te veel korpschefs. Eén op de zeven magistraten is korpschef. En die korpschefs doen eigenlijk allemaal hun zin. Ze beslissen zelf welke magistraat welk soort zaken mag doen, maar ook wanneer de ramen worden gelapt en wie wanneer met vakantie mag. Ze werken hun eigen regeltjes uit en die verschillen dan ook overal. Eigenlijk heb je in iedere rechtbank een apart gerechtelijk wetboek.
Als je als advocaat ergens op een andere plaats moet gaan pleiten, dan informeer je best even op voorhand wat daar de gebruiken zijn, want anders kan je wel eens staan opkijken.

http://www.gva.be/dekrant/experts/johndewit/hugo-lamon-gerecht-is-mexicaans-leger-2.aspx

Stradi

*****

Dure auto's

Bericht:
Mooie en dure auto,s moeten aantonen aan hoe bijzonder belangrijk onze politici zijn en hoe "goed" ze het hebben . De grote uitzondering is Wouter Besien,  een rammelkarreke van 25 jaar toont aan dat hij helemaal niet belangrijk is, was en zal worden (alhoewel , met wat tegenslag voor de nieuwe regering, zal dat karreke vlug vervangen worden). Het is voor mij  een troost, dat voor die vetpotgraaiers of legale dieven, alles maar "tijdelijk" is . Hun laatste rit in een mogelijk nog chiquere auto, met zwarte gordijntjes zullen ze afleggen in platte rust-positie en ditmaal niet op kosten van de belastingbetaler.

 Spijtig dat ze dan niet meer zullen beseffen wat ze ons hebben aangedaan, we hadden het zoveel beter kunnen hebben, geen invasie van tafelschuimers en karnavalzotten, aanvaarbare pensioenen, een veilig gevoel, respect voor onze taal en cultuur, een rechtvaardige justitie enz : allemaal verdwenen in de zakken van bepaalde individuen die als orgelpunt nog respect durven eisen.

René

*****

Een systeemcrisis

Bericht:
De hoofdschuldigen, draai of keer het, zijn enkel de politici, want dat zijn degenen die de macht hebben om misdaden te begaan en mogelijk of onmogelijk te maken.
De inwoners van (Europa) EUSSR ontwaken in een land dat niet meer van hen is, in een systeem dat tegen hen is, met leiders die zij niet hebben gekozen.
Het resultaat is er naar.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghanistan schiet Euro ter hulp

 

Tien jaar geleden kwamen de Europeanen ons te hulp. Ik ben blij dat we voor onze westerse vrienden wat terug kunnen doen.’

Met de aankoop van zes miljard aan Griekse staatsobligaties en nog 700 miljard aan garantstellingen behoedt Afghanistan het Europese continent voor een langdurige economische crisis.  

President Hamid Karzai noemt de actie vanzelfsprekend. ‘Tien jaar geleden kwamen de Europeanen ons te hulp. Ik ben blij dat we voor onze westerse vrienden wat terug kunnen doen.’ Hoewel Karzai dankbaar is voor alle Europese steun, is hij ook kritisch. ‘In hun ijver om Afghanistan weer op te bouwen, hebben de Europese leiders hun eigen continent bijna in de afgrond gestort. Ik zie het als mijn plicht om ze daarvoor te behoeden.’

‘Dit bewijst dat onze langdurige samenwerking met Afghanistan vruchten afwerpt’, zegt minister van Defensie Hans Hillen. ‘Onze aanwezigheid in Afghanistan was altijd gericht op het bestrijden van terrorisme en het creëren van een bondgenoot om onze financiële malaise op te lossen.’ Volgens econoom Bert Bokhoven zijn de Afghaanse motieven niet louter altruïstisch. ‘Karzai probeert hiermee de positie van Afghanistan in Europa te versterken. Dat is hard nodig als je je realiseert dat het land al tien jaar in een verwoestende burgeroorlog verwikkeld is. Er is weinig potentie voor industrie en landbouw aangezien de infrastructuur grotendeels is verwoest. De keuze voor een rol als financiële grootmacht lijkt dan voor de hand liggend.’

In de VS is verontwaardigd gereageerd op de Afghaanse acties. ‘Aanvankelijk zou Afghanistan de Amerikaanse staatsschuld overnemen, wat niet meer dan logisch zou zijn na de miljardeninvesteringen die de VS in Afghanistan deed. Dat dit geld nu regelrecht naar roekeloos opererende Europese banken gaat, doet wel een beetje pijn’, aldus een zichtbaar aangeslagen Obama.

Volgens Wim Boonstra, hoofdeconoom van de Rabobank, getuigt de actie van Karzai van lef en inzicht. ‘Waar wij ons verliezen in blinde paniek na het Griekse falen, durft hij gewoon te handelen. Karzai doet waar hij voor staat, zonder de kat uit de boom te kijken.’

Dit artikel is persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Het geeft slechts de visie of mening weer van de redactie van De Speld.

http://www.depers.nl/opmerkelijk/602407/Afghanistan-ziet-het-als-zijn-plicht-om-de-euro-te-redden.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opstandig Slowakije moet gestraft worden

 

Het Slowaakse parlement keurde de versterking van het noodfonds voor de eurozone niet goed. De regering van Iveta Radicova wankelt en Europa kan in principe niet verder met de uitbreiding van het EFSF zonder de instemming van alle leden.

Deze situatie is vergelijkbaar met het Ierse neen tegen Euro-Grondwet die omgedoopt werd tot het Verdrag van Lissabon.  Men heeft toen de Ieren opnieuw laten stemmen na allerlei profijten en voordelen aangeboden te hebben. Ierland stemde bij het tweede "democratische" referendum ja.

Ditmaal is er minder tijd om de Slowaken om te kopen maar de kans zit er dik in, dat het Slowaakse parlement zich een tweede keer zal mogen uitspreken.  Wellicht na het ontslag van de regering en met steun van de socialistische fractie.

Meer en meer blijkt dat deze Europese Unie (met in haar kielzog de Eurozone) het beleid en de beslissingen van de lidstaten volledig aan de kant schuift. Enkel de eigen autoritaire directieven wil men goedgekeurd zien. Zelfs als daarvoor nationale regeringen moeten sneuvelen.

Het is niet voor dit soort dictatoriaal Europa dat wij jarenlang enthousiast geijverd hebben.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke spelletjes

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De konkelaars

 

Van links naar links : Van Besien, Javaux, Michel, Gennez, Di Rupo, Beke, Onkelinx, Decroo, 1000quet.  9 konkelaars voor 8 partijen

Gisteravond zat een glunderende Elio du Rupo in de 0000-nieuwsstudio tegenover Freek Braeckman. Het leek op een inburgeringscursus voor gevorderden. De journalist (ooit een slimmere mens dan Bart de Wever) articuleerde traag en nadrukkelijk om de aanstaande premier niet in verlegenheid te brengen. Elio zelf kampte met de onwennige Nederlandse klanken maar hij was verstaanbaar, rekening houdend met onze gekende goede wil.

Het Zuid-Amerikaanse Peru heeft gedurende 10 jaar een Japanner als president gekend : Alberto Fujimori. Deze sprak vloeiend Spaans maar werd wegens corruptie en graaierij veroordeeld. Ver van ons Di Rupo een dergelijk lot toe te wensen.  Na 37 jaar zal het land B een Italiaanse Waal als eerste-minister hebben. Is Di Rupo een bipatride, een dubbelpaspoorter ?  Het is maar een vraag. En voor het overige hebben wij weinig belangstelling voor de hocus-pocuspolitiek van deze compromisbelg.  Hij is er wel in geslaagd de Franstalige minderheid te herbevestigen in haar meesterrol en met de steun van de geniale generatie van Vlaamse partijvoorzitters, de klok 50 jaar terug te draaien. Als ik een franskiljon was, ik zou juichen.

Nu de teksten van het bereikte communautaire akkoord vertaald zijn uit het Frans in het Menapisch, blijken zij op heel wat punten af te wijken van de versie die ons door de media voorgesteld werd. Guy Tegenbos van De Standaard zet een aantal afwijkingen op een rijtje in een artikel met de veelbetekende titel : De naam is mooi, het akkoord niet. Als zelfs de kampioenen van het belgische compromis het zaakje wantrouwen, dan is er wel degelijk reden tot nog groter afkeuring dan voorheen. Een typisch belgisch fenomeen, dat we nog even willen aanstippen : de onderhandelingen zijn gevoerd in de taal van de meesters en het resultaat moest later vertaald worden.  Zijn, behalve Sander Decroo, de andere Vlaamse konkelaars perfect tweetaligen ?  Een volk van knechten en meiden, dat zijn wij.

Intussen kijken we sarcastisch toe hoe er gemaneuvreerd zal worden om de ministerposten te verdelen over de partijen. Wouter Beke van CD&V volgt Sander Decroo van de Open-VLD, om de Groenen uit te sluiten. Beke zegt dat hij niet in een regering stapt zonder Sander. De Groenen hebben tijdens het regeringsgekonkel nauwelijks wat gezegd, behalve als het over hun dada's ging, fezelt Beke tot de pers.  Op zijn tjeefs, met de hand voor de lippen. Dat hijzelf van de ene naar de andere toegeving is gestrompeld, wordt verzwegen.

Los van deze trieste show die een grote afgang betekent voor Vlaanderen, wordt dezer dagen verder beslist over de begroting, de tekorten, de stijgende staatsschuld, de Dexia-bijpassingen. Maar dat zal niet lang duren. Tenslotte zijn wij het, onnozele belastingbetalers, die de poen verstrekken om dit land overeind te houden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.38ste Filmfestival Gent

 

Gisteravond ging de 38ste editie van het Filmfestival van Gent van start.  Het Filmfestival startte met de openingsfilm 'Tinker, Tailer, Soldier, Spy', een spionagethriller naar het boek van John le Carré die eerder al goed onthaald werd in Venetië.
Ward Verrijcken: "Een heel goede keuze. Dit is een film die publieksvriendelijk is vanwege het genre, maar ook een echt goede prent is. En dat is nodig als je je het Filmfestival enige waardigheid wilt geven".

En daarmee drukt de nieuwe artistiek directeur van het festival, Patrick Duynslaegher, zijn eigen stempel op het filmprogramma: "Hij is een echte cinefiel en kiest uitdrukkelijk voor kwaliteitsfilms", zegt Ward Verrijcken.

Maar een zeker showbizzgehalte is ook deze editie van het Filmfestival niet vreemd: er komt beroemd volk over de rode loper in Gent. Naast de Franse ster Isabelle Huppert, treedt ook het Belgische topmodel Hannelore Knuts aan. Zij speelt mee in 'The Invader', de debuutfilm van beeldend kunstenaar Nicholas Provost, een absolute aanrader. Naast deze film zijn nog twee andere Belgische films opgenomen in de officiele selectie van het Festival, en maken dus kans op filmprijzen.  De Maeterlinck-verfilming 'Blue Bird' van Gust Van den Berghe (“En waar de sterre bleef stille staan”) en 'L'Hiver dernier' van John Shank, een Belgische cineast met Amerikaanse roots.

Ward Verrijcken: "Die drie films zitten in de officiële selectie en dat duidt erop dat wij met de Belgische cinema heel goed bezig zijn."

Tijdens het Filmfestival Gent loopt er een overzichtstentoonstelling over filmlegende Ingmar Bergman, die eerder enkel in Berlijn te zien was. Aan die tentoonstelling is ook een retrospectieve gekoppeld met een selectie van zijn films. Ward Verrijcken: "De beste film die waarschijnlijk op dit festival zal getoond worden, is 'Fanny Och Alexander', de film die Ingmar Bergman in 1982 heeft gemaakt."

Of het ook Bergmans beste film is, daarover lopen de meningen uiteen. Het is alleszins een beklijvende prent, waaruit hieronder een fragment.

www.cobra.be/cm/cobra/film/111009-sa-filmfestivalgent-wardverrijcken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vlagt bij processie Sint Pauluskerk Antwerpen

 

Overgenomen van de Nieuwsbrief van Vlaanderen Vlagt en 't Pallieterke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We gaan procureur Rubens toch niet schorsen, zeker ...

 

Vlaams Belang wil dat de Hasseltste procureur Marc Rubens "op non-actief wordt geplaatst". Bert Schoofs zal aan de minister van Justitie vragen om stappen daartoe te ondernemen. Neen, Bert, doe dat toch niet : wij zijn GROTE fan van Marc Rubens, na zijn geweldige televisie-optreden over de probleempjes bij de politiezone Hazobi.

Schoofs en zijn fractieleider Gerolf Annemans menen dat Rubens de klokkenluiders die via de VRT de graaicultuur bij de Hasseltse politie aan het licht brachten, "ten onrechte heeft geviseerd". De klokkenluiders werden vanmorgen vrijgesproken en daaruit besluit het VB dat procureur Rubens "zijn onderzoek partijdig en onprofessioneel heeft gevoerd". Neen, neen, echt waar niet, Bert en Gerolf : de weledele procureur wilde de klokkenluiders alleen maar monddood maken in het belang van vorst en vaderland.

Het VB is verder boos omdat Rubens "te pas en te onpas zijn mening ventileert over dossiers in de media waarbij hij de belangen van het establishment lijkt te dienen". Tenslotte pikken Schoofs en Annemans het parkeergedrag van Rubens niet. De procureur zou overal maar parkeren en "zich boven de wet verheven" achten. Hij is ook boven de wet verheven, die Rubens, dus is het normaal dat hij zijn auto om het even waar plaveit.

Schoofs wil dat justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) nagaat of Rubens op non-actief kan worden gezet. "Minstens tot een grondige evaluatie van zijn handel en wandel is gebeurd", is dat nodig volgens de partij. Wij zijn zwaar ontgoocheld in de houding van de heren Schoofs en Annemans. Echt waar.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia-topman woonde drie jaar in vijfsterrenhotel Amigo

 

De directeur van de in problemen geraakte Belgisch-Franse bank Dexia verbleef sinds zijn aanstelling in 2008 in het vijfsterrenhotel Amigo als hij in het hoofdkantoor van de bank in Brussel moest zijn. Daarvoor is per nacht zo’n 545 euro betaald door Dexia.

Pierre Mariani wilde geen appartement in Brussel huren

De problemen bij de Frans-Belgische bank Dexia tonen aan dat banken nog steeds veel te veel risico's nemen. Europese landen moeten hun banken nu echt dwingen hogere buffers aan te houden

De Franse CEO van Dexia Pierre Mariani wilde geen appartement in Brussel huren, waar het hoofdkantoor van Dexia staat. Als hij in Brussel moet zijn, huurt Mariani de junior suite in het Amigo hotel in het centrum van Brussel. Die kost zo’n duizend euro per nacht, waarvan Dexia zo’n 545 euro betaalt, meldt De Morgen.

Anderhalve ton
Hoeveel dagen de directeur jaarlijks in het hotel doorbrengt, is niet bekend. Als Mariani zo’n honderd dagen per jaar in Brussel is geweest, heeft het Dexia ongeveer 160.000 euro gekost.

Dexia verkeerde tot voor kort in zwaar weer omdat de bank veel Grieks staatspapier bezit dat sterk in waarde is afgenomen. De Belgische staat besloot deze week de Belgische tak van de bank voor 4 miljard euro te nationaliseren. Voor het ongezonde deel van de bank staan de Belgische, Franse en Luxeumburgse overheid garant. Ook tijdens de financiële crisis van 2008 kreeg Dexia al staatssteun.

Mariani voelt zich niet verantwoordelijk voor het feit dat Dexia twee keer in drie jaar door de staat geholpen moet worden. ‘We hebben te makkelijk verzoeken geaccepteerd van overheden,’ zegt hij, doelend op het verzoek van Europese regeringen Grieks staatspapier niet te verkopen.

Door Marlou Visser @ Elsevier

Kan het nog schaamtelozer ?


11-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV-akkoord : nog slechter dan hetgeen we wisten

 

Communautair akkoord: geen copernicaanse omwenteling

Het Vlaams Belang heeft kennis genomen van de teksten van het ‘communautair akkoord’ en stelt vast dat het nog slechter is dan hetgeen we tot op heden reeds wisten, zeker op het vlak van BHV.

De nefaste regeling voor de zes faciliteitengemeenten wordt bevestigd. De Franstaligen uit de Zes krijgen uitgebreide electorale voorrechten, terwijl de Vlamingen in Brussel politiek worden vermoord. Een Vlaamse Kamerstem wordt nutteloos. Alle 15 Kamerleden die in Brussel verkozen worden, zullen Franstalig zijn. Wallo-Brux in de praktijk. Een hemeltergende onrechtvaardigheid, die leidt tot minstens twee Franstalige Kamerleden extra.

Daarnaast zal er in Halle-Vilvoorde in de praktijk niets veranderen, vermits de Franstalige partijen financieel en electoraal (via de coöptatie van vier Franstalige senatoren) gestimuleerd worden om met aparte lijsten op te komen. Ook de Leuvenaars zullen nu geconfronteerd worden met affiches en folders van PS, MR, FDF, Ecolo en cdH.

Uiterst verregaand en absoluut onaanvaardbaar is de oprichting, bij bijzondere wet, van de “hoofdstedelijke gemeenschap”, waarvan alle gemeenten van het oude Brabant van rechtswege lid zullen zijn. Deze nieuwe politieke instelling zal allerlei nieuwe “samenwerkingsverbanden stimuleren tussen Brussel en zijn hinterland”, een grootstedelijke zone van 1,8 miljoen inwoners, gebaseerd op o.a. “migratie en tewerkstelling”. Hiermee versterkt Brussel zijn greep op Vlaams-Brabant in aanzienlijke mate en wordt de olievlek van het alsmaar groeiende Brussel opnieuw realiteit.

De kwestie van het Minderhedenverdrag is overigens niet van de baan. Door de bekrachtiging van het Protocol nr. 12 bij het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens zal dit Minderhedenverdrag via een sluipweg in de praktijk gebracht worden door het Europees Hof.

Inzake het gerechtelijk arrondissement, is duidelijk dat de Franstalige parketmagistraten in Halle-Vilvoorde uitdrukkelijk tot taak hebben zoveel mogelijk dossiers te kanaliseren naar de Franstalige rechtbank. Toppunt is dat zij onder het hiërarchisch gezag komen van de Brusselse procureur, die een apart veiligheidsbeleid kan voeren buiten zijn ambtsgebied.

Daarnaast stellen we vast dat de krankzinnige verhouding 80/20 wordt gehandhaafd voor de rechtbanken van eerste aanleg en de arbeidsrechtbanken. Hierdoor zullen de nieuwe Franstalige rechtbanken vier (!) keer groter worden dan de Nederlandstalige, terwijl het werkvolume slechts een verhouding van één versus twee rechtvaardigt. Dit betekent een huizenhoge discriminatie van de Nederlandstalige rechtsonderhorige. We verwijzen hiervoor naar onze vorige persnota’s en naar de vrije tribune van de voorzitter van de Brusselse arbeidsrechtbank in De Standaard van vandaag.

Bevoegdheden

Ook inzake de overheveling van bevoegdheden blijft het Vlaams Belang bij zijn stelling dat weliswaar veel geld wordt overgeheveld inzake kinderbijslag, gezondheidszorg en arbeidsmarktbeleid, maar dat de belangrijke instrumenten in federale handen blijven. Inzake gezondheidszorg blijft de programmatie van ziekenhuizen een federale bevoegdheid. Tevens

wordt de prijs voor een prestatie ook federaal bepaald voor het hele land. Inzake arbeidsmarktbeleid blijven het arbeidsrecht, de RVA en de regels die tot de sociale zekerheid behoren, eveneens federaal. Net zoals bij het werkgelegenheidsbeleid en het gezondheidsbeleid, blijft ook de financiering van de kinderbijslagen een federale aangelegenheid. Kortom, de echte hefbomen om een sociaal-economisch, gezondheids- en gezinsbeleid te voeren, blijven stevig federaal verankerd.

Andere bevoegdheidsoverdrachten bevinden zich in de sfeer van de “borrelnootjes” van 2008. Heel duidelijk is wel dat inzake de NMBS de gewesten weliswaar een vertegenwoordiger in de raad van bestuur zullen krijgen, maar dat de compleet arbitraire 60/40 verdeelsleutel inzake investeringen gewoon behouden blijft.

De financiering van de nieuwe bevoegdheden ‘werk’ en ‘fiscale uitgaven’ handelt slechts over 90% van de huidige middelen. Voor de gemeenschappen is er een duidelijke verschuiving van de hoogte van de personenbelasting naar de zogenaamde “behoeften”, lees de leerlingenaantallen. Dit betekent opnieuw een tegemoetkoming aan de Franse Gemeenschap, betaald door Vlaanderen.

Er komt inderdaad wel een vorm van fiscale autonomie voor de gewesten ten belope van 11 miljard euro. Dat lijkt veel, maar is slechts één derde van wat in de Vlaamse resoluties geëist wordt, met name de volledige overheveling van de personenbelasting naar de deelstaten. Het systeem van de op- en afcentiemen beperkt de echte fiscale autonomie in grote mate.
Bovendien wordt de responsabilisering enkel in Vlaanderen doorgevoerd, aangezien er gedurende tien jaar een compensatie van 500 miljoen euro komt voor het Waalse Gewest. Brussel wordt geherfinancierd a rato van 461 miljoen per jaar (te verhogen met 140 miljoen voor Beliris en tweetaligheidspremies), zonder meer een bijkomende transfer.

Voor het Vlaams Belang dreigt Vlaanderen alweer het gelag te betalen. In ruil voor een beperkte fiscale autonomie – die overigens wederzijds is – wordt Vlaanderen opgezadeld met bijkomende transfers bovenop de reeds bestaande geldstromen. Het Brussels Gewest wordt versterkt, en inzake bevoegdheidsoverdrachten is het allerminst duidelijk wat de beleidsruimte van Vlaanderen zal zijn.

Vermits alles er op wijst dat noch Wallonië, noch Brussel, noch het federale niveau verarmen, weet men dat Vlaanderen over de gehele lijn het kind van de rekening zal zijn.

Conclusie: De versterking van het Hoofdstedelijk Gewest, zowel institutioneel als financieel, lijkt een wederdienst voor meer dan 20 jaar wanbestuur, terwijl de bijkomende bevoegdheden voor de deelstaten – zoals altijd - politiek worden betaald door de Vlamingen in Brussel en de Rand en financieel door Vlaanderen.

Bart Laeremans - Joris Van Hauthem  - Bruno Valkeniers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tricoloren, franstaligen en belgicisten zijn de overwinnaars

 

De zesde staatshervorming is wel degelijk een Copernicaanse omwenteling, maar dan wel een die haaks staat op wat de Vlaamsgezinden wilden. Dat stelt Bart Maddens vandaag in zijn opiniebijdrage in De Morgen.

Brussel grote winnaar

In plaats van een federaal staatsmodel op basis van twee deelstaten – met daarnaast Brussel en de Duitstalige gemeenschap die een specifiek statuut hebben – evolueren we nu onherroepelijk in de richting van een ‘federalisme met drie’. Brussel krijgt immers ook gemeenschapsbevoegdheden en groeit op die manier uit tot een supergewest. “De ergste nachtmerrie van de Vlamingen wordt binnenkort realiteit: er komen drie volwaardige gewesten waarvan er twee – verenigd in de Fédération Wallonie-Bruxelles – een front vormen tegen het derde”, aldus de Leuvense politicoloog. Ook financieel komt Brussel als grote overwinnaar uit deze staatshervorming. Bovenop de bestaande overfinanciering van 550 miljoen euro krijgt het gewest nog eens 461 miljoen extra. De geldschieters – lees: hoofdzakelijk de Vlaamse belastingbetalers – krijgen geen enkele inspraak in het beleid dat met deze middelen zal worden gevoerd. Met deze herfinanciering geven de Vlamingen trouwens de enige hefboom uit handen om die inspraak af te dwingen.

Klatergoud

Dat alles heet de prijs te zijn die de Vlamingen moeten betalen voor meer autonomie. “Maar dat is dan wel extreem duur betaald”, aldus Maddens. De nieuwe bevoegdheden komen immers nog niet in de buurt van wat in de Vlaamse resoluties werd gevraagd. Conclusie: “We geven Brussel op in ruil voor wat institutioneel klatergoud.” De omgekeerde Copernicaanse omwenteling die met het drieledig federalisme gestalte krijgt, wordt volgens Maddens compleet met de samenvallende verkiezingen. Voortaan zal eerst onder druk van het Belgische establishment een federale regering worden gevormd, waarna eenzelfde coalitie wordt opgelegd aan de deelstaten. De Vlaamse regeringsvorming wordt op die manier een doorslagje van de federale. Slotsom: “De Belgische zon wordt meer dan ooit het middelpunt van het politieke universum, met in een nauwe baan daar rond drie gewestelijke satellieten.”

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons Hildeke

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIOE, een dekmantel voor de Moslimbroederschap en gesprekspartner van de EU

 

De grote Geleerde Al Karadawy

Volgens veel menselijke struisvogels is het "not done" om kritiek uit te oefenen op onze islamitische medemenschen. Het zou een blijk van intolerantie zijn tegenover de godsdienst van de vrede. Aan dat lafhartige spelletje doen wij dus niet mee. Wij vinden het een erezaak om de dubbelzinnigheden van de islampolitiek bloot te leggen en aan te klagen.  En laten we duidelijk zijn : neen, niet alle moslims zijn extremisten, natuurlijk niet, maar er zijn er veel meer dan men ons wil laten geloven. En dezen worden nooit verloochend door de brave stilzwijgende meerderheid. 

De islam is ook iets anders dan de groepen semi-criminele jongeren die onze steden onveilig maken en de burgers brandschatten, dat zijn slechts nefaste nevenverschijnselen die onze samenleving op stelten zetten.  Als een voorproefje van wat ons nageslacht te wachten staat als de moslims de meerderheid zullen vormen in Vlaanderen en Europa.

De toplui van deze vermomde godsdienst hebben duidelijk de bedoeling Europa stelselmatig te islamiseren : de islam is véél meer dan een religie, het is een politieke doctrine die onze landen binnenschuift en onze cultuur wil ondermijnen en opheffen. Met zeemzoete praatjes en dubbelzinnige glimlachjes worden de Europese machthebbers verleid om onze beschaving stukje bij beetje in te ruilen tegen gebruiken die steunen op ongelijkheid, onrechtvaardigheid en wreedheid. De vijfde kolonne is aanwezig, zij plant zich in, zij plant zich voort en zij wint elke dag aan invloed.

Zo, daarmede hebben we duidelijk gezegd wat we ervan vinden. Intolerantie en geestelijke onderdrukking kan men niet bestrijden met verdraagzame toegeeflijkheid. Wij kiezen nadrukkelijk het kamp van Filip Dewinter, Geert Wilders, Marine Le Pen en al die andere Europese politici die zich verzetten tegen de oprukkende islamisering.

In 2008 werd The Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE) in het leven geroepen om op het hoogste vlak met de ambtenaren en elitaire politici van de EU te overleggen over de islam in Europa. U voelt ons al komen. De FIOE beschrijft het als volgt op zijn webstek :

Onze principes die de humane dimensie van de islam omschrijven, zijn een verrijking in de Europese arena (zo staat het er : zelfs in normale promotieteksten, ontbreekt zelden een martiale of gewelddadige vergelijking) die niet ondergewaardeerd mag zijn gezien de toegevoegde waarde die hij verleent voor de Europese beschaving. Deze laatste heeft zich gedurende lange tijd gelaafd aan de fontein van de islamitische beschaving en haar wetenschappen, om te komen tot de Europese Verlichting. Om zijn doelstellingen te realiseren heeft de FIOE een grondwet opgesteld die een uiting is van de Europese islamitische instelling, om de Europese samenleving te dienen met het doel veiligheid en welvaart te scheppen.

Over bloemrijke misleiding gesproken, dit is er een staaltje van. Maar er is meer.

Het Algemeen Secretariaat van het Europees Parlement heeft aan "de grote Geleerde Al Karadawy" gevraagd een studie te maken over "de Natie, het burgerschap en het vooruitzicht van de Sharia in dit verband."

Wat heerlijk nieuws uit Europa, niet ?  Waarom zijn wij niet verbaasd ?

Ook niet over wie deze Al Karadawy is.  Het is niet simpel 'smans pedigree op te vissen, want zoals de meeste Arabieren en vrienden van de islam, bestaat er weinig openheid waarvan de resultaten terug te vinden zijn op internet. 

Bij The Global Muslim Brotherhood Daily Report  vonden we enkele bijzonderheden over de Grote Geleerde die de Europeanen voorbeeldig zal bijlichten met een "studie". "Hij wordt beschouwd als de geestelijke gids van Hamas en in zijn fatwa's ondersteunt hij zelfmoordaanslagen tegen Israël".  Mooie mijnheer.

Tot besluit nog volgende nieuwtjes uit dezelfde bron :

"FIOE beweert een onafhankelijke organisatie te zijn die de belangen van de Europese moslims behartigt. FIOE is in werkelijkheid een mantelorganisatie waaronder de globale Moslim Broederschap in Europa schuilgaat. Er bestaan sterke banden met de Broederschap evenals met Saoedi-Arabië. Geld komt rijkelijk toe uit de Golfstaten. FIOE heeft eveneens sterke banden met Hamas en verenigingen die gelden verzamelen voor Hamas en enkele FIOE-leden hebben contacten met Al Qaeda."

En nu enkele van onze vragen :

- Is het juist dat het Europees Parlement (of de Commissie) opdracht heeft gegeven aan Al Karadawy om een studie te verrichten over de mogelijkheden om de sharia-wetgeving in Europa te introduceren ?

- Is het niet grotesk of naiëf een dergelijk onderzoek toe te vertrouwen aan een uitgesproken islamiet die niet beter vraagt dan zo vlug mogelijk Europa te islamiseren ?  Wat zijn de kwalificaties inzake objectiviteit en wetenschappelijke achtergrond van Al Karadawy ?  Het is alsof u door een terdoodveroordeelde een objectieve studie laat uitvoeren over de afschaffing van de doodstraf.

- Tot slot : wat kost deze studie en mogen wij de opdracht lezen ?

En als het allemaal niet waar is, wat onderneemt Europa dan tegen de leugens die vermeld staan op de webstek van FIOE ?

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Correcte aanklagers misbruiken Politie Hassel vrijgesproken

 

De charismatische en bijzonder sympathieke heer procureur Marc Rubens

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft dinsdagmorgen Mary-Ann Vonckx en Vera Vrancken, twee van de zogenaamde klokkenluiders die in de Panorama-reportage getuigden over wanpraktijken bij de politiezone Hazodi, vrijgesproken van de betichting dat ze onrechtmatig een dossier zouden bekomen hebben.

Het parket van Hasselt, meer bepaald Procureur des Konings Marc Rubens, had beide klokkenluiders gedagvaard omdat ze een dossier zouden gestolen hebben bij het verzamelen van bewijslast over de corruptie, fraude en pesterijen in de politiezone Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek. Mary-Ann Vonckx en Vera Vrancken werden dus zelf beticht in de zaak die ze aan het licht hebben gebracht.

De correctionele rechtbank van Hasselt oordeelde dinsdagmorgen echter dat beide dames niet schuldig zijn aan de feiten die hen ten laste werden gelegd. Ze werden dan ook over de hele lijn vrijgesproken en moeten niet opdraaien voor de gemaakte kosten van het proces. Vrancken en Vonckx waren zelf niet aanwezig op de zitting, maar lieten zich vertegenwoordigen door hun advocaat.

Namens de politiezone Hazodi was advocaat Hugo Lamon aanwezig, de man die afgelopen week nog hard uithaalde naar de klokkenluiders en de journalist van de VRT-reportage.

Ook burgemeesteresje Hilde Claes heeft zich intussen al verontschuldigd voor haar barslechte aanpak van de fraude en misbruiken in deze zaak. Het meisje belooft beterschap.

Wie ook bijzonder tevreden zal zijn met de evolutie van dit kwalijke dossier is de weledelgestrenge heer procureur, Marc Rubens. Deze charismatische en uiterst sympathieke figuur wilde de klokkenluiders monddood maken maar de wensen van Zijne Rechtvaardigheid zullen nu nog niet ingewilligd worden. Deze prachtige procureur, die ook een felle monarchist én belgicist is zal nog even geduld moeten oefenen. Er komen nog vele vele gelegenheden om fijnzinnig wraak te nemen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geloofwaardigheid Luc Coene krijgt flinke knauw

 

Coene (NBB): "Dexia niet in de problemen"
vrijdag 23 september 2011 om 11u13

Volgens Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank van België, verkeert de Frans-Belgische bank-verzekeraar Dexia niet in moeilijkheden. Dat zei Coene donderdag in Washington.


Dexia maakte vorige maand zijn grootste kwartaalverlies 'ooit' bekend van ruim 4 miljard euro. Dat was onder meer een gevolg van afboekingen van activa en de bijdrage voor Griekenland.

Hoewel Coene bevestigt dat Dexia het niet gemakkelijk heeft, kampt de bank-verzekeraar volgens hem niet met onoverkomelijke problemen. Luc Coene, die ook in de raad van gouverneurs van de ECB zetelt, voegde eraan toe dat Dexia al lange tijd geen dollars heeft geleend bij de Europese Centrale Bank.

Wat de problemen in de eurozone betreft, verklaarde Coene dat de ECB in actie kan komen als de economie blijft slabakken. "Als de gegevens begin oktober uitwijzen dat de zaken er slechter voor staan dan we verwachtten, zullen we bekijken welke beslissingen we moeten nemen", luidde het. Dat zou dan eventueel het opnieuw invoeren van bankleningen met langere looptijden kunnen zijn, mogelijk van twaalf maanden of meer.

De NBB-gouverneur is voorts niet overtuigd is van het voorstel om het Europese noodfonds EFSF uit te bouwen tot een volwaardige bank die zich kan herfinancieren bij de ECB. (Belga)

Bron : Trends

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La justice belge en Flandre

 

Bron 't Pallieterke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berliner Bahnhof vloog bijna in de Berliner Luft

 

De Duitse politie heeft maandag op het laatste moment een aanslag met een brandbom op het hoofdstation van Berlijn weten te voorkomen. Spoorwegmedewerkers troffen bij een tunnel, op ongeveer honderd meter van een perron, zeven flessen met een brandbare vloeistof aan. De flessen waren aan elkaar gebonden en verbonden met een ontsteking, zei een politiewoordvoerster.

Eerder op de dag werd een vergelijkbaar explosief gebruikt bij een aanslag op het spoor van de hogesnelheidstrein tussen Hamburg en Berlijn. Dit explosief ging wel af. De ontploffing veroorzaakte enige schade en het treinverkeer werd tijdelijk stilgelegd.

Volgens de Duitse sensatiekrant Bild is de aanslag door de linkse groepering 'Hekla Ontvangstcomité' in een brief opgeëist. Volgens Bild wil de groep protesteren tegen de aanwezigheid van Duitse militairen in Afghanistan. "Deze ochtend leggen we Berlijn als hoofdstad van een wereldwijde exporteur van wapens lam", citeert Bild uit de brief. De aanslag zou er niet op gericht zijn slachtoffers te maken.

Marschner wilde niet ingaan op de motieven achter de aanslagen en zei de brief waarover Bild berichtte niet te hebben gezien. Het hoofd veiligheid van Deutsche Bahn, Gerd Neubeck, keurde de aanslag af: "Onze klanten kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de Duitse militaire missies in Afghanistan".

@ Vandaag.be

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!