Angeltjes
17-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiesgedrag Antwerpse allochtonen

 

 

Uit de GvA opiniepieling raken nog volgende niet verrassende detailcijfers bekend :

In 2012 blijft 36,6% van de Antwerpse kiezers van allochtone origine de sp.a trouw. De N-VA van Bart De Wever kan slechts 9,7% van de allochtone stemmers bekoren. Dat blijkt uit de exclusieve peiling die Gazet van Antwerpen liet uitvoeren bij duizend Antwerpenaren.

De allochtone kiezers zijn van plan om massaal links te stemmen. Dat blijkt uit de opiniepeiling die tussen 7 en 12 oktober werd afgenomen. Sp.a (36,6%), Groen! (21,9%), PVDA+ (3,8%) en Rood! (3,3%) kapen samen 65,6% van hun stemmen weg.

Rechts kan de allochtone Antwerpenaar maar matig bekoren. Opmerkelijk is wel dat het VB 12,1% van hun stemmen oogst en hiermede de 3de voorkeurpartij wordt.  De N-VA (9,7%), Open Vld (8,1%) en CD&V (4,5%) doen het veel minder goed.

Als burgemeester kiest 46% voor Patrick Janssens en 17,5% voor Bart De Wever. Meyrem Almaci (Groen!) scoort als enige lijsttrekker van allochtone origine met 5,6% een armzalig resultaat. Misschien eens een boerka proberen ?

Bron : GvA


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steden tegen islamisering : Filip Dewinter doet een boekje open

 

"Een moslim kan nooit een democraat zijn" dixit Abu Imram

Verspreid deze video. Verwijs naar :

http://blog.seniorennet.be/angeltjes/

of naar : 

http://www.youtube.com/watch?v=RN2nUd6PtYw

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets voor de geniale generatie : asiel afgehandeld binnen de 8 dagen

 

Het aantal asielzoekers dat binnen acht dagen te horen krijgt of ze in Nederland mogen blijven, stijgt. In eerste helft van vorig jaar kreeg 29 procent uitsluitsel binnen de termijn van acht dagen. Inmiddels is dat percentage gestegen naar 54 procent.

Minister Leers van Immigratie en Asiel verdedigt het kabinetsbeleid om het aantal immigranten terug te dringen, maar benadrukt de voordelen van immigratie. Het maakt hem als politicus volstrekt ongeloofwaardig
 
Gek
Het kabinet wil asielzoekers door een kortere procedure, sneller duidelijkheid geven of ze in Nederland mogen blijven. Eerder maakte de Immigratie- en Naturalisatie Dienst al bekend dat asielaanvragen steeds sneller worden afgehandeld.

Leers vindt het 'te gek voor woorden' dat sommige asielzoekers tien tot veertien jaar in de asielprocedure zitten. De minister komt ook met nieuw beleid voor alleenstaande minderjarige asielzoekers.

Zij moeten nu weg als ze achttien zijn. De minister wil dat deze leeftijdsgrens komt te vervallen. In de toekomst mag iemand niet standaard tot zijn achttiende in Nederland blijven.

Minister Leers van Immigratie en Asiel verdedigt  het kabinetsbeleid om het aantal immigranten terug te dringen, maar benadrukt anderzijds de voordelen van immigratie. Het maakt hem als politicus volstrekt ongeloofwaardig. De heer Leers is lid van het CDA, de Nederlandse tegenhanger van onze Vlaamse tjevenpartij, CD&V.

@ Elsevier

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/319515/Ruim-helft-asielaanvragen-binnen-acht-dagen-afgehandeld.htm

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het *Nederlands* van Elio di Rupo is *Lego-taal*

 

Bert Kruismans, de goede vriend van Bart Somers, treedt regelmatig op in Wallonië als de flamand-de-service en zijn Frans is dan ook vlot maar zijn uitspraak is op zijn Vlaams. In deze video, weggeplukt bij RTL geeft Bert zijn visie op het soort taal dat Elio di Rupo ons aanbiedt als zijnde Nederlands. "Het valt allemaal best mee" zegt Kruismans, "zolang Elio voorbereid is. Als dat niet het geval is, spreekt hij "Lego", dat zijn losse stukjes die de toehoorder aan mekaar moet hechten. Er zijn trouwens heel wat francofonen in dit land (hij bedoelt Vlaanderen)  en de anderen moeten maar wennen aan de idee van een Franstalige premier."

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plaatsvervangend rechter : wat doe je met zwart geld ? Witwassen, natuurlijk

 

De bekende strafpleiter Jan De Man staat binnenkort terecht voor vermeende belastingfraude en witwassen van zwart geld. Dat wordt bevestigd door het Antwerpse parket-generaal, bij monde van woordvoerder Ben Zajtman.

Volgens een gerechtelijk onderzoek zou De Man zich in het verleden massaal in het zwart hebben laten uitbetalen door een aantal cliënten. Bijvoorbeeld omdat die officieel onvermogend waren, gaven die er de voorkeur aan om hun advocaat cash te betalen. Voor zulke betalingen zouden alleen geen ontvangstbewijzen terug te vinden zijn in de boekhouding van De Mans advocatenkantoor in Schoten. De in het zwart betaalde erelonen zouden vervolgens via een bankrekening zijn witgewassen. Volgens de geruchtenmolen volgde een onderzoek naar de handel van De Man op het ontslag van een personeelslid. Uit misnoegdheid zou die met de zwarte boekhouding van de strafpleiter naar de Bijzondere Belastinginspectie zijn gestapt.

Hoewel de advocaat al een schikking voor het bedrag van een half miljoen euro met de fiscus schijnt getroffen te hebben, brengt het parket-generaal hem ook voor de rechter. Omdat Jan De Man een plaatsvervangend rechter is, moet hij meteen voor het hof van beroep verschijnen. Dat zou wel al hebben ingestemd met de vraag van de advocaat om zijn zaak achter gesloten deuren te behandelen. Opvallend, aangezien de openbaarheid van een rechtszitting de algemene regel is. Tenzij de openbare orde of goede zeden in gevaar dreigen te komen.

"Het lijkt me voorbarig nu al te stellen dat de zaak achter gesloten deuren kan worden behandeld. Het is zeker niet de gewoonte dat daar vooraf afspraken over worden gemaakt. Integendeel, die vraag komt normaal gezien bij het begin van de zitting. De voorzitter weegt die dan af aan de principes van de openbare orde en goede zeden", reageert de Antwerpse persrechter Nico Snelders.

Nron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Controle op intercommunales ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Weet u wie  u vertegenwoordigt in de raad van bestuur van belangrijke intercommunales? Wist u dat gemeenteraadslid Ann Coolsaet (Open-VLD) in IVCA, de intercommunale die het crematorium uitbaat, zetelt? Wist u dat schepen Heylen (CD&V) in ISVAG, de intercommunale die de verbrandingsoven uitbaat, zetelt ?

Tijdens de jaarlijkse gemeenteraadscommissie over de Antwerpse intercommunales hekelde Wilrijks gemeenteraadslid Anke Van dermeersch het totaal gebrek aan transparantie.
Het stadsbestuur wijdt immers slechts één keer per jaar een themacommissie de 12 intergemeentelijke samenwerkingen. Dit is veel te weinig aangezien deze toch instaan voor zeer belangrijke taken zoals bijvoorbeeld de verwerking van het stedelijk afval en de distributie van gas en elektriciteit aan de inwoners.

Gezien het maatschappelijk belang van deze belangrijke intercommunales dient volgens het Vlaams Belang het beheer in handen te zijn van democratisch verkozen mensen. Maar ook hier wringt het schoentje, aangezien deze toezichts- en controleposten in de raden van bestuur volledig onder de meerderheid verdeeld worden volgens het  'ons-kent-ons' principe. Daarenboven zijn het dikwijls de Antwerpse schepenen die deze bijkomende mandaten combineren met hun voltijdse aanstelling in het stadsbestuur. Dit maakt dat de bevoegdheden dikwijls te nauw aansluiten met verlies aan objectiviteit, nodig voor een doorgedreven rationele controle op de werking van deze intercommunales.

Het is dan ook aangewezen dat er een minimum aan bestuurders in de intercommunales vanuit de oppositie zou worden verplicht. Niemand controleert beter dan de oppositie.

Ten slotte drong Anke Van dermeersch ook bij de bevoegd schepen voor financiën om duidelijke gegevens mee te delen over de intercommunales naar aanleiding van de komende begrotingsbespreking. Vorig jaar waren er bij de opmaak van de stadsbegroting immers slechts tijdelijke cijfers met betrekking tot de te ontvangen dividenden en gevraagde kapitaalsverhogingen beschikbaar van 2 van de 12 intercommunales. Dit wijst op een onaanvaardbare arrogantie van de intercommunales ten opzichte van de stad ingegeven door het gebrek aan transparantie waardoor men de plicht verantwoording af te leggen in de wind slaat met alle financiële gevolgen van dien.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse onderhandelaars en ex-onderhandelaars : triestig Vlaanderen

 

Zij zaten met zijn vijven bij mekaar tijdens de Zevende Dag, de geniale generatie partijvoorzitters. Drie zogenaamde doorzetters, Wouter Beke, Sander De Croo en plaatsvervanger voor Gennez, Bruno Tobback en twee gefrustreerde uitgeslotenen, Wouter van Besien en Bart de Wever.

En maar afgeven tegen mekaar van welles, nietes.  Wie heeft het meeste toegegeven, wie heeft wie een loer gedraaid, wie is er 7 kilo afgevallen van onderhandelingsmiserie ? Het antwoord op de laatste vraag is Wouter Beke, wat hem enkele nijdig-jaloerse blikken van Bart opleverde. De heren gingen technisch met mekaar in de ring en praatten over percenten en sloegen mekaar met cijfers achter de komma tegen de oren.  Wie van de kijkerds kon deze doolhofgesprekken volgen ? 

Sander was bijzonder combattief en hij aarzelde niet om De Wever van vluchtmisdrijf te beschuldigen. Beke was, zoals het een echte tjeef past, ingetogen op zijn 's zondags En de kleine Tobback toonde zich vooral bedroefd omdat Van Besien niet mee mag spelen in de regering. Dat vond deze laatste zelf ook en hij gedroeg zich ernaar : zielig, mokkend maar toch kranig-fideel om de regering te blijven steunen met haar anti-Vlaamse plannen. Goed zo, Wouter ! 

Cartoon

In de heen en weer vliegende verwijten over de regering die geen Vlaamse meerderheid telt in de Kamer, werd de N-VA gewezen op haar dubbelzinnige houding door de akkoorden niet strijdig te verklaren met de doelstellingen van de Vlaamse Regering. Een vervelend moment voor De Wever die enkel wat verbaal gegoochel wist boven te halen. Jammer, maar het is heel moeilijk die man nog te geloven. Hij heeft zich verbrand door heel ver mee te gaan in de onderhandelingen en verregaande toegevingen te doen. Er waren potten en ketels die mekaar verweten zwart te zien.

Al bij al een beschamende vertoning, dit debat met 5 verliezers, of moeten we het in het Engels zeggen, five losers ? Vlaanderen is echter de grote verliezer en dat rààkt onze gemeenschap. De geniale generatie (incluis de uitgeslotenen) kunnen wat ons betreft, de boom in. Fidele Wouter Van Besien zal nog wel een plaatsje vinden voor ze vinden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuters vanaf 4 jaar worden op de vingers getikt voor racistisch gedrag in Britse Keuninkrijk

 

Volgens onderzoek werden vorig jaar meer dan 20.000 scholieren, jonger dan 11 jaar, gestraft voor racistisch en homofoob gedrag op school.  De scholen zijn verplicht alle racistische “incidenten” te melden bij de lokale onderwijsinstanties.  Per dag zouden ongeveer 100 leerlingen van de lagere school gerapporteerd worden wegens beledigend taalgebruik tijdens de les en op de speelplaats.  Soms werden ze gestraft om onbelangrijke ruzietjes met beledigingen over en weer zoals “gaylord” en “broccolikop”. Onderzoekers melden dat vele kinderen, zelfs vierjarigen, beschuldigd worden alhoewel ze “waarschijnlijk de betekenis van de gebruikte woorden niet begrijpen”.

De scholen zijn verplicht alle “haatboodschappen” én homofobe incidenten te melden bij de lokale onderwijsoverheid – ze maken deel uit van de  “2000 race relations act” (2000 wet interraciale relaties).  De politie en sociale zekerheidsinstellingen hebben inzage in deze rapporten; ze bevatten de namen van de kinderen en een beschrijving van de overtredingen; ze kunnen jarenlang op “het strafblad” van de kinderen blijven staan.

De Manifesto Club, een groepering van vrijheidslievende burgers, die campagne voert tegen de hyperreguleringsdrang van de overheid in het dagelijkse leven, stelt dat het systeem gebaseerd werd op een “diepgaand misbegrip van kinderen” en dat er een verschil in betekenis bestaat tussen het taalgebruik van volwassenen en van kinderen.  Enkele voorbeelden van meldingen:

Twee lagere schoolleerlingen, een christen en een moslim, werden gerapporteerd omdat ze elkaar “gaylord” hadden genoemd; bij navraag of ze wisten wat dit woord betekent, bleven ze het antwoord schuldig en begonnen ze te giechelen.  Twee achtjarigen speelden met een condoom en noemden elkaar “homo” en “lesbienne”.  Een ander kind werd gemeld omdat het in de klas “deze opgave is homofiel” had geroepen en in Bath vloog een kind op de meldingenlijst omdat het een klasgenootje “broccolikop” had genoemd.  

De Manifesto Club argumenteert dat kinderen ruimte moeten krijgen om te spelen en te bekvechten, zonder dat hun woordkeuze bij de lokale onderwijsinstanties gemeld wordt: “Het taalgebruik van kinderen bespioneren is niet de geschikte weg naar een tolerante maatschappij.”

Volgens het onderzoek werden er 30.147 incidenten gemeld bij 152 lokale overheden in Engeland en Wales in de jaren 2008 / 2009: de meerderheid over racisme.  Bij 22 instanties, met een totaal van 561 gerapporteerde incidenten, ging het om homofobie.  20.000 “feiten” werden in het lager onderwijs geregistreerd.  Bij een volgend, kleiner onderzoek in 2009 / 2010 kon er een stijging vastgesteld worden door de 10 meest actieve onderwijsinstanties.  Tijdens deze periode werden acht kleutertuinen gemeld met klachten over racisme en homofobie.  Volgens het verslag van de studie moeten de leerkrachten en kleuterbegeleiders elk incident, hoe onbetekend ook, melden;  op termijn ondermijnt dit hun pedagogisch inzicht.

Het eenheidsdenken moet immers zo jong mogelijk aangemoedigd worden.  Wanneer worden koppeltjes met een kinderwens onder de loep genomen om hun “vermogen” tot een gewenst opvoedingsgedrag voorafgaand aan de conceptie en de geboorte in goede banen te leiden?
 
Floriaan Terbeke

Bron: The Telegraph, Manifestoclub


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachten tot na zonsondergang

 

De 43-jarige New Yorker Andy Golub is zodanig geliefd dat zijn modellen hem betalen i.p.v. omgekeerd.  Hij is in 2005 begonnen met het beschilderen van lichamen, bodypainting, en hij noemt zich een professionele kunstenaar.  Zijn kunstwerken herinneren aan de stijl van Gustav Klimt.  Mannen en vrouwen staan op een wachtlijst om zich door hem te laten “beschilderen”, betalen hem zelfs ervoor.  Meestal zijn het vrouwen die om zijn penseel verzoeken, soms mannen, om hun vrouw of lief als verjaardagsgeschenk te laten beschilderen.  Wel wordt er verlangd dat het “doek” drie tot vier uur onbeweeglijk kan blijven. 

Wie geluk heeft, kan eventueel gratis geborsteld worden, want Andy vindt men overal waar er op straat een feestje georganiseerd wordt.  Bij een straatopvoering slaagt hij erin een meesterwerk binnen de 30 minuten af te leveren.  De kunstenaar toont zijn werken in zijn eigen galerij; de “huur” voor kunst op het lichaam bedraagt $ 250.

De brave man werd wegens ontucht voor het gerecht gebracht: hij had immers bij een expositie in juli twee modellen gevraagd helemaal naakt als canvas te fungeren.  De rechter had waarschijnlijk wel oog voor de penseelstreek van de schilder want hij sprak hem vrij van de aanklacht, met de restrictie dat de levendige doeken hun slipje pas na zonsondergang mochten uitdoen.  De rest van het lichaam mag dag en nacht bloot.  Andy gaat in beroep. 

Floriaan Terbeke
Bron: 20 Min.online

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele twitterberichten over de Zevende Dag

 

ErikDhamers @vadderiVRT Een federale regering en dan nog één zónder Vlaamse meerderheid; daarvoor hebben wij in juni 2010 niet gestemd! #7dag
22 seconds ago · reply · retweet · favorite
    1 new tweet
hoegin @hoegin @vadderiVRT Je maakt me in deze staatshervormingsdagen niet wijs dat de actualiteit meer Open Vld- dan N-VA-gericht was. #7dag
11 minutes ago · reply · retweet · favorite
hoegin En nog eentje: CD&V (17,6%) kwam al 13 keer, en N-VA (28,2%) nog maar 10 (of eigenlijk 8). Verklaar dat maar eens. #7dag
15 minutes ago · reply · retweet · favorite
StephRumm @hoegin @vadderiVRT waarom enkel absolute cijfers ? graag ook verband met de actualiteit ? #7dag
17 minutes ago · reply · retweet · favorite
hoegin Vlaams Belang (12,6%) mocht al 3 keer naar #7dag komen, Groen! (7,1%) al 7. Vlaams Belang werd bovendien al eens ostentatief geboycot.
18 minutes ago · reply · retweet · favorite
hoegin Toch raar ook hoe Open Vld (14,0%) al 10 keer naar #7dag mocht komen, en N-VA (28,2%)… ook al 10 (eigenlijk 8) keer.
20 minutes ago · reply · retweet · favorite
het_sorrymeisje RT @abeelec: Wouter van Besien in #HLN "ik heb geen auto. heb er geen nodig. de trein is makkelijker". dat die mens altijd op tijd in #7dag was! wonder.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een Minister met een gezond boerenverstand.

Toevallig lezen we in de "Frankfurter Allgemeine" van 14 oktober een verklaring van Dhr. Ramsauer die Bundesminister voor verkeer is. Deze minister verklaart en wij citeren "Ik wil als verantwoordelijke voor de spoorwegen dat deze -wirtschaftlich arbeitet- en daarbij horen -kostendeckende Preise-". Tot daar deze politieker. Deze verklaring legde de Minister af nadat hem werd gevraagd wat hij zoal dacht van de door de spoorwegdirectie aangekondigde tariefverhogingen. Dergelijke verklaring klink ons als muziek in de oren en zou ingekaderd boven het bed moeten hangen van iedere krachtpatser van onze vakbonden.

Dit soort stelling ligt aan de basis van het feit dat Duitsland nog steeds tot een van de sterkste economieën van de wereld behoort.

Onze vakbondsleiders zouden nog veel kunnen leren van hun Duitse collega's. Hoelang zal het nog duren vooraleer vakbondsleden en kiezers tot de vaststelling komen dat ze meestal bedrogen worden door hun leiders of verkozen beroepspolitiekers? Nooit werken die in het belang van hun leden of kiezers maar wel in hun eigen belang. Hoelang zal het nog duren dat arbeiders en bedienden overtuigd geraken dat het juist de vakbonden zijn die grotendeels verantwoordelijk zijn voor het verlies van arbeidsplaatsen aan het buitenland, de hoge werkloosheidsgraad en de steeds groeiende kloof tussen klein- en grootverdieners?

Maar in een land met een overheid die aan een werknemervan wie bewezen werd dat hij een reeks vrouwen heeft verkracht, meerdere mensen heeft vermoord en dus een lafaard en een gangster is, en na jaren nog steeds zijn wedde verder blijft betalen is nu eenmaal alles mogelijk.

Zeker het feit dat vakbondsleden en kiezers steeds verder bedrogen worden en dit met de regelmaat van een klok.

Men zegge het voort.

Freddy Van Gaever

 


16-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Per ijlbode : Rome brandt, Ann de Bie straalt

 

Wat oorsponkelijk gepland was als een vredige (?) bezetting van Rome, draaide uit op een gewelddadige betoging met een geschatte 200.000 deelnemers in de Italiaanse hoofdstad. De politie schoot met traangas en spoot met  waterkanonnen om de ontketende menigte te beteugelen. De protesterende linkse lieverdjes, onder wie vele gemaskerde heethoofden, gooiden stenen en brandbommen en stichtten brand waar zij de kans zagen.  Geparkeerde wagens en vitrines waren het mikpunt  van de geweldenaars, evenals het ministerie van landsverdediging waarvan een vleugel in brand gestoken werd. Kortom, de navolgelingen van Nero deden hun best.

De bedoeling was te protesteren tegen de economische politiek, de banken, het kapitalisme, zeg maar het systeem.  Ook in de VS zijn er dagelijks betogingen tegen Wall Street, het beurskapitalisme en het falende beleid. In Brussel betoogden gisteren 6000 mensen samen met de Spaanse indignados (de verontwaardigden) tegen datzelfde kapitalisme en voor meer democratie.

Maken we een hedendaagse herhaling mede van de mei '68 protesten ?  De verontwaardiging is alleszins links van signatuur en zij haakt in op de huidige economische en financiële crisis die vooral de Westerse landen treft.  Mocht u geloven dat we te maken hebben met een spontane volkse opstand en u zoudt  het linkse opzet negeren, dan vrezen wij, dat u naiëf en impulsief reageert.  De organisatoren (want die zijn er) vergelijken hun beweging met de Arabische Lente. Zo, dat is verhelderend. Kinderlijk. En totaal naast de kwestie.

Zaterdagavond maakten we tijdens het propaganda halfuurtje van de 0000, een glunderende Martine Tanghe met een al even verrukte Ann De Bie (met haar nieuw leren jasje uit de solden) mee in enthousiaste samenspraak over de massale betoging van de "indignados".  Ann De Bie is een braaf meisje, een historica en een naiëve journaliste die nooit geleerd heeft dat zij haar eigen enthousiasme of afkeer moet verbergen als ze verslag uitbrengt. Wie zou het haar geleerd hebben ?  Zeker niet de linxe verzuurde bazen bij de 0000. Die kunnen alleen glimlachen bij enkele trefwoorden : rood, groen, Ingriet Lieten, vakantie, Mao, syndicaat, tentsletje, kortingbonnen en sedert kort indignados.

Dit alles wil natuurlijk niet zeggen, dat wij razende patriotten zouden zijn van het wilde kapitalisme dat nietsontziend onze maatschappij ontwricht door onfris en onfatsoenlijk de kleine al dan niet inhalige burger mee te sleuren in financiële constructies die het ganse systeem doen wankelen. De wereldpolitiek staat erbij en kijkt machteloos toe : het IMF, de Eurozone maar ook de eens zo sterke en geloofwaardige Verenigde Staten, zitten tot over de oren in de schulden en in de problemen. Zij proberen het falende banksysteem recht te houden, terwijl zijzelf op de afgrond van het bankroet wankelen. Er wordt onbestaand en ongedekt (?) geld versast en heen en weer geschoven tussen naties en financiële instellingen om de illusie van goed beheer te behouden. De banken worden overeind hehouden met geld dat de naties lenen bij andere banken die ook niks bezitten dan wat schamele penningen van noeste spaarders. En onze BTW en belastinggelden op arbeid worden binnengeschraapt om ze direct door te sluizen voor de uitzichtloze restauratiewerken van de kapseizende staat. Zegt u maar dat het niet waar is : als La Tanghe en de brave Ann de Bie stralen, is er geheid iets vies' aan de knikker.

Hoe de Westerse wereld uit deze chaos zal komen, valt niet te voorspellen. Toen wij gisteravond de twee glunderende 0000-vrouwen bezig hoorden, dachten we dat het afschaffen van de € 300 miljoen toelage voor de openbare omroep, een eerste stap kon zijn in het financiële herstel.

Dank u, redactie van Angeltjes, voor dit opwekkende stuk.

Ray

* De VS torst een nationale schuld van USD 14 biljoen (14000 miljard). Wij gebruiken de Nederlandse betekenis van biljoen (in het Engels trillion) en miljard (in het Engels billion).

http://www.brillig.com/debt_clock/

 Video II

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week-end Angeltjes

 

 

Tijdens het week-end verschijnt Angeltjes zonder maatschappelijke of politieke commentaren : de redactie rust uit en heeft voor u gedurende de voorbije week filmpjes of algemene artikels verzameld zonder actualiteitswaarde. Mochten er dringende, dreigende of vrolijke zaken voorvallen, dan grijpt de redacteur-van-dienst in. Voor zover hij niet ingedommeld is of op wandel.

De redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De godsdienst van de vrede verbiedt chauffeuses.

 

Zo maar aan het water zitten, is dat toegelaten ?

De politie van het Prachtland  Saudi-Arabië jaagt op vrouwen die  achter het stuur van een auto gaan zitten. De nieuwssite Sabq meldde  dat agenten in de havenstad Djedda een vrouw tot stoppen dwongen en arresteerden. 

De sloerie had de wetten van de keraan overtreden. Nogal wiedes, ten tijde van Mohammed bestonden er geen auto's, die zijn pas veel later uitgevonden door de Arabieren en aanverwanten zoals iedereen weet. Want eerst was er de olie en toen moest er vanzelfsprekend iets gevonden om de olie te laten renderen. En de wetenschappelijk streng gevormde uitvinders van de buikendans, de pit in de pruim en nog veel meer, besloten toen een vierwielige kameel uit te vinden die langs achteren gevuld kan worden met benzine. Je moet er maar op komen.

De agenten omringden de auto van de vrouw met vier patrouillewagens, na een tip van een man die de vrouw had zien rondrijden. Ze werd tijdens de rit begeleid door een broer. Die zal het ook geweten, de verrader.

Gisteren werden ook al vier chauffeuses gearresteerd.  Het zal nog niet zijn, zeker. Wij zullen eens aan de VB-fractieleidster in de senaat, de knappe blonde met de schoonheidsvlek, Anke van Dermeersch vragen, wat zij ervan vindt om deze prachtmaatregel zo snel mogelijk alhier in te voeren. En doet er ineens de besnijdenis ook maar bij.

Bron : Trouw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag POLL : stellingen Freddy Van Gaever

 

Bent u het eens met de stellingen van Freddy Van Gaever vervat in de toespraak van Elio 2 ?

Eindstand zaterdag 15.10.11 om 22 uur :


Ja  95 % (141)
Neen  3 % (5)
Ik onthoud mij  2 % (3)

Totaal aantal stemmen: 149


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lawine naturalisatie-aanvragen in het parlement houdt aan

 
   Bij de aanvang van het parlementaire jaar nemen de werkzaamheden van de commissies opnieuw hun aanvang, zo ook voor de Commissie voor de Naturalisaties.

Niettegenstaande de voorgaande debatten en stoere verklaringen van CD&V, N-VA, Open VLD en SP.a om de nationaliteitswetgeving grondig aan te passen en te verstrengen, laten de resultaten inzake de parlementaire werkzaamheden in de commissie voor Justitie op zich wachten. Sinds juni 2010 werd daarover geen enkele vooruitgang geboekt.

Intussen zwelt de lawine van lopende en nieuwe naturalisatiedossiers alsmaar aan. Uit cijfers van de dienst voor de Naturalisaties blijkt dat de afgelopen 17 maanden 18.697 aanvragen werden ontvangen. In 2011 werden tot eind september al 9.621 aanvragen tot naturalisatie ontvangen.

Als men een overzicht maakt van het aantal dossiers dan komt men aan 41.089 dossiers die momenteel in de commissie voor de Naturalisaties wachten om verder verwerkt te worden.

Als we een opdeling maken naar de taal waarin de aanvraag werd gedaan, stellen we vast dat 60% van de aanvragen in het Frans gebeuren en 40% in het Nederlands. Onnodig om te vermelden dat daarvan ongetwijfeld een groot gedeelte vanuit Brussel komt. In de praktijk blijkt immers die hele naturalisatieprocedure een verfransingsmachine te zijn, zeker in Vlaams-Brabant.

Hagen Goyvaerts Volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sirtaki van de Griekse dankbaarheid

 

 Bedankt
Bedankt
Allemaal erg bedankt
Bedankt
Bedankt
Allemaal erg bedankt
Bedankt
Allemaal erg bedankt
Allemaal erg bedankt
Allemaal bedankt dat jullie Griekenland nu willen steunen
Fijn dat wij nu even financieel op jullie mogen leunen
110 miljard gaan jullie met z'n allen aan ons lenen
110 miljard, want ja bij ons was het ineens verdwenen
Het ging zo snel, het is zo moeilijk om het te te verklaren
Ja heel misschien komt het door die corrupte ambtenaren
Zij hebben ons geld zonder pardon over de balk gesmeten
Dat terwijl wij Grieken nietsvermoedend onze gyros vreten
Maar ja, wij zijn onschuldig, want wij konden het niet weten

Maakt u zich geen zorgen over alle wilde spookverhalen
Dat wij jullie lening never nooit meer kunnen terugbetalen
Tuurlijk, 110 miljard dat krijg je terug, dat is een schijntje
Wij zijn niet corrupt we houden mensen heus niet aan het lijntje
O ja dat zijn we wel nou hahahahahaha geintje
Wij hebben jarenlang zonder problemen kunnen graaien
Maar wees gerust hoor mensen, wij gaan jullie heus niet naaien
Naaien op z'n Grieks u weet wat wij daarmee bedoelen
Lekker in de kont, zo hard dat je het wekenlang blijft voelen
Goed, ik dwaal af, ik moet me even blijven concentreren
Had ik al gezegd dat wij de hulp van jullie echt waarderen
Zo lief dat jullie met z'n allen onze schuld betalen
Wij snappen best dat jullie and're landen daarvan balen
En daarom wil ik namens alle Grieken hier herhalen:

Bedankt
Bedankt
Jongens ontzettend bedankt
Bedankt, duitsland 22,4 miljard
Bedankt , Frankrijk 16,8 miljard
Jeetje ontzettend bedankt, Spanje 9,8 miljard
Bedankt, Nederland 4,7 miljard
En dat voor zo een klein land
Allemaal erg bedankt

Wij Grieken zijn het nu een keertje zat
Wij Grieken worden teveel onderschat
Vergeet niet, wij zijn toch de bakermat
Maar alles heeft men al van ons gejat

Wij Grieken zijn het nu een keertje zat
Wij Grieken worden teveel onderschat
Vergeet niet, wij zijn toch de bakermat
Maar alles heeft men al van ons gejat
Wij Grieken willen nu ook wel es wat
Want alles hebben jullie al gejat

Want de democratie dat hebben jullie wel van ons
En het rechtssysteem, nou dat hebben jullie wel van ons
En de homosex, nou dat hebben jullie ook van ons
Charisteas, ja nou die mochten jullie houden

En de gyros, ja nou, die hebben jullie wel van ons
En souvlaki, nou ja, dat hebben jullie ook van ons, raki
dat hebben jullie ook van ons, en ouzo, hebben jullie ook van ons
en noem het allemaal maar op, muziek dat hebben jullie ook van ons
cultuur dat hebben jullie ook van ons, theater, allemaal van ons
Porno, dat is dus ook door ons bedacht, zonder ons was er helemaal geen sex
en zeker weten niet anaal, alles komt uit het mooie Griekenland
Maar niemand die ons eens een keer bedankt, dus werd het wel een keertje tijd
Dus die 110 miljard hebben wij gewoon verdiend
Lekker puhuh, want ja we hebben het gewoon verdiend
Alle and're landen - staan nu in hun nakie
Maar alle Grieken dansen vrolijk de sirtaki!

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pech

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roemeens tuig verrijkt Vlaanderen

 

 

ANTWERPEN - Op het assisenproces over een reeks gewelddadige overvallen op bejaarden zijn de vier beklaagden door de jury schuldig bevonden over de hele lijn. De vier Roemenen stonden terecht voor roofmoord en de gewelddadige overvallen op bejaarden en een homoseksuele man. De slachtoffers werden achtervolgd naar hun woning en daar in elkaar geslagen en beroofd van hun geld en juwelen.

De gezworenen vonden het bewezen dat de Roemenen zich in wisselende samenstelling schuldig maakten aan de roofmoord op Christiana Van den Eynde (73) en de gewelddadige overvallen op Robert Van Looveren (67), Clara De Soete (87), Frans Van Genechten (83), Anna Tutelaars (95) en een onbekend gebleven homoseksuele man. De jury oordeelde ook dat de vier een bende hadden gevormd.

Maandag volgt de strafmaat. Dumitru en Stelian riskeren levenslang, Andrei en Hegedus-Petru twintig tot dertig jaar opsluiting.

Roofmoord

Dumitru gaf toe dat hij de vijf bejaarden had geslagen en beroofd, maar ontkende dat hij Christiana Van den Eynde (73) dood wilde. De oude vrouw werd zo zwaar toegetakeld dat ze nooit meer ontwaakte uit haar coma en anderhalve maand later overleed. Door het gebruikte geweld vond de jury het bewezen dat hij het slachtoffer wilde uitschakelen om te vermijden dat ze hem later zou herkennen en om de diefstal van haar juwelen te vergemakkelijken.

Stelian was volgens de jury mededader aan de roofmoord, ook al heeft hij dat - en alle andere feiten - altijd ontkend. Uit de afgeluisterde gesprekken in het cellenblok bleek duidelijk zijn deelname aan de feiten. Hij had haar mee uitgekozen en achtervolgd en had ook minstens op uitkijk gestaan, waardoor hij onmisbare hulp verleende. Hetzelfde gold voor zijn betrokkenheid bij de overvallen op Robert Van Looveren (67) en Frans Van Genechten (83).

Ongeloofwaardig

Andrei ontkende dat hij samen met Dumitru Clara De Soete (87) had overvallen. Hij beweerde dat hij op de bus was blijven zitten, maar dat vond de jury ongeloofwaardig. Ze hadden immers op voorhand afgesproken om iemand te overvallen en hij had haar juwelen verkocht. Ook uit de afgeluisterde gesprekken blijkt zijn betrokkenheid.
Hegedus-Petru bekende dat hij samen met Dumitru Anna Tutelaars (95) had overvallen. Hij en Andrei hadden tot slot ook een homoseksuele man geslagen en beroofd.

Bende

De jury vond het ook bewezen dat de vier als een bende hadden geopereerd. Ze hanteerden immers altijd dezelfde werkwijze: ze volgden de bejaarden via het openbaar vervoer waarna ze hen overvielen in hun woning of op weg daarnaar toe.

Er waren altijd twee daders: iemand pleegde de feiten, de andere deed mee of stond op uitkijk. Het slachtoffer werd telkens hard geslagen om ongestoord hun geld en juwelen te kunnen stelen en om niet herkend te worden. De buit werd achteraf verdeeld. De vier hadden ook hun verklaringen op elkaar afgestemd en Dumitru werd opgedragen om alle schuld op zich te nemen

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20111014_168


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge Tentoonstelling : Vorstelijk Verzameld

 

 

De Gemäldegalerie van het Kunsthistorisches Museum in Wenen bezit één van de belangrijkste collecties oude meesters ter wereld. Daarbinnen vormt de collectie kunst uit de Zuidelijke Nederlanden van de 15de tot de 17de eeuw één van de belangrijkste kernen. 54 topstukken uit deze kern worden uitgeleend aan het Groeningemuseum. Het gaat om werken die het Kunsthistorisches Museum zelden verlaten.

De kunstwerken werden door de eeuwen heen verzameld door de aartshertogen van Oostenrijk en de latere keizers van het Heilig Roomse Rijk. De vorsten hadden stuk voor stuk een neus voor kunst en een voorkeur voor de vroege Nederlanders. De collectie die zij door de eeuwen heen verzamelden omvatten onder andere werken van Jan van Eyck, Hugo van der Goes, Hans Memling, Gerard David, Michiel Sittow, Juan de Flandes, Jan Gossaert, Joos van Cleve, Joachim Patinir, Hiëronymus Bosch en Pieter Bruegel de Oude. In de 18de eeuw werden de verzamelingen samengevoegd en zo ontstond de collectie van de Weense Gemäldegalerie.
De meeste van de genoemde kunstenaars hebben een nauwe band met Brugge en zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Groeningemuseum. Toch vormen de bruiklenen uit het Kunsthistorisches Museum een belangrijke versterking van de Groeningecollectie. Allereerst zijn er de portretten. Uitzonderlijk wordt het portret van de goudsmid Jan de Leeuw van Jan van Eyck in Brugge getoond en vormt zodoende een interessante aanvulling op het Portret van Margaretha van Eyck en Madonna met kanunnik Joris van der Paele (Groeningemuseum, Brugge). Een tweede portret van de hand van Gerard David toont eveneens een goudsmid en is één van de twee portretten die van deze kunstenaar over zijn. Naast de monumentale werken van David die permanent in het Groeningemuseum worden getoond, toont dit een interessant en verrassend aspect van Davids kunst. Daarnaast worden ook portretten van Jan Sanders van Hemessen, Jan Sittow, Frans Pourbus de Oude en Adriaen Thomasz Key getoond.
Een andere bekende Vlaamse primitief die vertegenwoordigd zal zijn is Hugo van der Goes. Het tweeluik met de zondeval en bewening is één van de kernstukken uit zijn oeuvre. Het diptiek, dat voor privé-devotie is gemaakt, toont Van der Goes’ kunnen ten top. Het werk kenmerkt zich door een grote verfijndheid. In het linkerluik is dit te herkennen in de nauwkeurige uitwerking van de bomen en planten, in het rechterluik door de krachtige emoties die gepaard gaan met de bewening van Jezus dode lichaam.
Van een hele andere aard zijn de zogenaamde ‘keukenstukken’ van Pieter Aertsen, Maerten van Cleve en Joachim Bueckelaer. In dit type kunstwerk wordt op de voorgrond allerlei eten in een keukeninterieur getoond en is op de achtergrond vaak een moraliserend thema afgebeeld. Dit genre dat erg populair was in de 16de eeuw in Antwerpen, was ongekend in Brugge. Het werd gekocht door de zelfbewust en rijke burgerij en is een kenmerkend voorbeeld van de specialisatie die er in de kunst op trad in de 16de eeuw.
Een ander voorbeeld van specialisatie is de landschapschilderkunst. Een selectie van landschapschilderijen toont hoe dit genre zich in de 16de eeuw ontwikkelt tot een zelfstandig genre. De reeks die start met Joachim Patinirs Het wonder van de heilige Catharina en eindigt met werk van David Vinckboons en een monumentaal werk van Joos de Momper toont de verschillende facetten van dit genre. Een absoluut hoogtepunt binnen deze reeks en binnen de tentoonstelling is de Zelfmoord van Saul van Pieter Bruegel de Oude. Het schilderij toont een prachtige vallei gezien vanaf een bergtop waarin twee vijandige legers op de flanken van de heuvels elkaar treffen. Het is geschilderd in een minutieuze stijl die doet denken aan miniatuurkunst; het toont Pieters hand in al zijn finesses.

http://www.brugge.be/internet/nl/musea/ExpoVorstelijkVerzameld.htm

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!