Angeltjes
03-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus 3 november 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

HOE GAAT HET NOG MET ONZE ECONOMIE ? 

de tabakshandelaar is de sigaar
de bakker verdient zijn brood niet meer en
de herenmode is de das omgedaan
de lampenverkopers zien de toekomst duister in
en de scheepvaart is de wind uit de zeilen genomen
de timmerman weet niet meer van welk hout pijlen te maken
menige houthakker heeft er net het bijltje bij neergelegd terwijl
de kousenfabrikant er geen gat meer in ziet
de horlogemakers zouden de tijd willen terugzetten en
de confectie-industrie moet er een mouw aan passen
de tuinders heeft men knollen voor citroenen verkocht
en de binnenschippers zijn aan lager wal geraakt
de chauffeurs zijn de macht over het stuur kwijt omdat
de wegen aan belasting bezweken zijn
de wielrenners weten niet meer rond te komen
en de badmeesters kunnen het hoofd niet meer boven water houden
de bierbrouwers moeten uit een ander vaatje tappen en
voor vele bioscopen valt het doek
de kwekers zitten op zwart zaad
de schoorsteenvegers komen op straat te staan
en de stratenmakers kunnen wel op het dak gaan zitten
de mijnbouw graaft zijn eigen graf en
de NMBS. is het spoor bijster
bij de luchtvaartmaatschappijen hangt er nog heel wat in de lucht
en dat terwijl de metselaars in de put zitten en
de caféhouder het zat is
de kapper zit met zijn handen in het haar,
de boeren zijn uit het veld geslagen en
de helderziende schemert het voor de ogen ...
zou het helpen als de wapenindustrie inzag dat er geen schot meer in de zaak zit ???

en wat doen de politiekers? Ze modderen verder aan en zorgen ervoor dat steeds hun zakken goed gevuld blijven …

Een populaire recente mail, via Jean

*****

De bende van zes

De taxerende, schofferende, bedilzuchtige, bemoeizieke, tirannieke,
fascistoïde, ondemocratische apparatsjiks van de EU$$R moeten dringend  een halt toegeroepen worden met een niet mis te verstaaan teken. Een signaal dat kan tellen.

Hetzelfde geldt overigens voor  Di Puppo  en zijn kompanen van de bende van zes. Wie de financiële pers leest weet dat het einde sowieso nakend is.

De vraag is laten we de verantwoordelijken zo maar vrijuit gaan? Ik  dacht best van niet.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo Francken (N-VA), inspecteur voor sterren restaurants

 

Waar Kamerleden zich zoal mee bezighouden in tijden van miserie, geldgebrek en angst. Neem nu Theo Francken, de copieerder van vele Vlaams Belang initiatieven die hij met verve opnieuw op tafel zwiert en daar de nodige aandacht voor vangt in de media.

Francken is niet alleen aan de slag met immigratie en illegalen, neen, hoor, hij houdt ook een spionnenoog gericht op de activiteiten van collega's uit andere fracties. Het Geweten van de Kamer van volksvertegenwoordigers zou best een inquisitiepater kunnen spelen in The Mission. De fysiek is er en de mentaliteit ontbreekt evenmin.

Zo lanceerde Theo op Facebook het boeiende bericht dat de fracties van Groen-uitroepteken en Ecolo in Brugge zijn gaan eten in het ***-sterren restaurant "De Karmeliet" : 62 personaliteiten ad € 250 per groen lichaam, dat is € 15.500 en dat is veel te veel. Sprak Pater Roddelnicht Francken,

De bipatride Groen-uitroepteken fractiebazin, Meyrem Almaci, die elke morgen verontwaardigd en boos uit haar bedje stapt, sloeg weer eens groen van kwaadheid uit  toen zij dit bericht las. En ik verzeker u, als Turken uit Sint Niklaas kwaad worden, houd u dan  gedeisd.   "Hij liegt" brieste Almaci, wier naam tussen haakjes in de Vandaag.be verbasterd wordt tot Alamci. "Wij zijn gaan eten in De Refter", een aanhangsel van de Karmeliet en wij hebben geen 62 fractieleden en de menu kost daar € 40".  Zaak rechtgezet en geklasseerd.

En nu nog op zoek naar 11 iof 12 miljard euri om ons leven te veraangenamen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mes, symbool van culturele verrijking.

 

Uit cijfers die de Minister van Binnenlandse Zaken, Annemie Turtelbaum  bekend maakte als antwoord op een schriftelijke vraag van volksvertegenwoordiger Peter Logghe blijkt dat het aantal moorden, het aantal doodslagen en verwondingen waarbij een steekwapen werd gebruikt in België op minder dan 10 jaar tijd bijna verviervoudigd is. 

In 2000 vonden 219 feiten van moord, doodslag en slagen en verwondingen plaats met een steekwapen, in 2009 al 849, bijna vier maal zoveel. Ook het aantal dodelijke slachtoffers van deze incidenten nam toe. Het aantal feiten van moord en doodslag met een steekwapen verdrievoudigde in deze periode van 46 naar 153. 

Opmerkelijk zijn de grote verschillen tussen de steden onderling. Koploper qua steekincidenten is nu onbetwistbaar Antwerpen, de stad allah, met in 2009 maar liefst 110 feiten van moord en doodslag en slagen en verwondingen, x 18 tegenover 2000 toen in deze stad 6 van deze feiten plaats vonden.

De top 10 van steden waar veel steekpartijen plaatsvinden zijn: Antwerpen (110 feiten in 2009) Gent (21 feiten),   En in het buitenland : Scharreleroi (48 feiten), Luik (38 feiten),  Brussel-stad (19 feiten), Anderlecht (13 feiten), Sint-Gillis (12 feiten), Schaarbeek,  Doornik  en Verviers ( elk 11 feiten).

De oorzaak voor deze ronduit spectaculaire stijging van het aantal steekpartijen in onze steden moet vanzelfsprekend gezocht worden in de forse toename van het aantal vreemdelingen afkomstig uit culturen waar wapen- en messendracht gemeengoed is. De multicuulturele verrijking bloeit.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestendige Afgevaardigden : bestendig bezorgd om eigen portemonnee

 

  Het is soms verrassend leerrijk te grasduinen doorheen de websteks van bevriende partijen. De andere laten wij links liggen, want ieder heeft recht op zijn eigen mening en we willen ons niet te druk maken over andersdenkenden, behalve als het gaat om individuele politici die graag in het nieuws komen : onze schijnwerpers staan altijd klaar.

Bij VB Willebroek vonden wij een toelichting over de uittredingsvergoedingen en het pensioen van bestendig afgevaardgden, dat zijn de collegeleden van de overbodige maar royaal vergoede  provincies.

Politieke zelfbediening

Enkele weken geleden ontstond er heel wat deining toen bleek dat Vlaams volksvertegenwoordiger Sven Gatz (VLD) bij zijn vrijwillig vertrek uit het parlement aanspraak kon maken op een afscheidsvergoeding van niet minder dan 300.000 euro. Uit het antwoord op een vraag van Vlaams Belang-provincieraadslid Dirk De Smedt blijkt ondertussen dat ook de leden van het Antwerpse provinciebestuur kunnen rekenen op een riante vergoeding wanneer zij – door nieuwe provincieraadsverkiezingen of door vrijwillig ontslag – hun mandaat  beëindigen.

Gouden handdruk

De afscheidsvergoeding waarop zij recht hebben, is grosso modo gelijk aan de wedde (6.849 euro) plus onkostenvergoeding (1930 euro) die zij als deputé genieten. Deze vergoeding wordt bovendien toegekend a rato van 2 maanden per gepresteerd jaar. Dat betekent concreet dat de leden van de bestendige deputatie al na zes jaar recht hebben op 12 maanden ‘opzeg’, ook als zij zelf beslissen hun mandaat te ruilen voor een andere baan. We kennen wel wat ‘gewone werknemers’ die het met iets minder moeten doen wanneer zij hun C4 krijgen…

Pensioen op 55

De uitstapregeling is overigens niet het enige voordeeltje dat de leden van het provinciebestuur genieten. Ieder gewezen lid van de deputatie heeft namelijk ook nog recht op een pensioen vanaf de leeftijd van 58 jaar. Voor de mandaten die ingingen na de verkiezingen van oktober 2000 kan dat zelfs vanaf 55 jaar. Wie zei daar ook alweer dat we de broeksriem moeten aantrekken en langer zullen moeten werken? Slotsom: als de politieke klasse haar geloofwaardigheid niet helemaal wil verliezen, moet ze dringend werk maken van een aanpassing van de riante regelingen die ze voor zichzelf heeft bedacht.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 744)

Smijt die Grieken nu toch buiten !

 

We behoren tot de grote meerderheid van onze bevolking die het  een schande vinden dat onze overheden de banken hebben verplicht om 50% van hun openstaande leningen aan Griekenland kwijt te schelden.

Iedereen weet nu inmiddels dat de Grieken beroepsfraudeurs zijn en dat zelfs hun leiders totaal vervalste cijfers, en bij herhaling en gedurende jaren, aan Europa hebben overgemaakt.

Maar spijts onze gulheid, die meer weg heeft van onnozelheid en feitelijk niets meer te maken heeft met solidariteit maar eerder met naiviteit, krijgen we nog een stamp onder de broek als dank.

Deze beroepsfraudeurs gaan nu bekijken of ze met de huidige gang van zaken wel akkoord kunnen gaan. Misschien willen ze nog méér gaan eisen, ofwel willen ze de afgesproken voorwaarden opnieuw wijzigen. Indien wij iets mochten te zeggen hebben, zouden we onmiddellijk aan Mijnheer Papandreou laten weten dat ook wij nu van gedacht veranderd zijn en dat we :

1. Griekenland zo snel mogelijk uit de "Eurozone" en uit "Europa" gaan verwijderen

2. met alle mogelijke bestaande internationale rechtsregels de betrokken banken zullen helpen om zoveel als enigzins mogelijk is, hun uitstaande leningen terug binnen te halen.

Iedere andere oplossing kan slechts als een zoveelste knieval worden geïnterpreteerd en zou een aanleiding kunnen zijn voor nog méér miserie.

Alleen een duidelijk signaal van Europa dat de grens van de zogenaamde internationale solidariteit nu werd bereikt en dat er beslist werd tot hier en niet verder kan aan Europa terug enige vorm van respect verlenen.

Moge de uitsluiting van Griekenland dan een duidelijk voorbeeld zijn voor andere potentiële frauderende of profiterende landen.

Men zegge het voort ...

Feddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.G 20 in Cannes : alles in kannen en kruiken ?

 

 

Vandaag ontmoeten de leiders van 's werelds 20 grootste economieën mekaar in Cannes op een bijzonder hachelijk moment voor Europa. Daar waar men vorige week de indruk probeerde te wekken dat de situatie in de Eurozone onder controle was, kwam tijdens het week-end de Griekse regering op de proppen met een referendum over de stringente maatregelen die het gevolg zullen zijn voor een redding (?) van de Griekse janboel.

Volgens de laatste berichten zou de volksraadpleging plaatsvinden op 4 december.  Er gaan nu ook stemmen op om het standpunt van Papandreou bij te treden : plots is men zeer bekommerd om de democratische spelregels. Het Griekse volk moet het laatste woord krijgen. Juist ja, maar weet het Griekse volk ook hoe de vork aan de steel zit ?  En wij ?  Hebben wij ook het recht in de andere EU- en Eurozone staten om ons uit te spreken over de belabberde kwaliteit van de circusvoorstelling ?

Wat er ook van zij, de bewijzen dat deze Europese Unie en Eurozone zoals zij geconcipieerd werden schandelijk knoeiwerk zijn, worden ons dagelijks voorgeschoteld.  En wie draait er op voor al deze wantoestanden die onze welvaart en ons geluk bedreigen ?  Niet de arrogante kliek rond Barroso en Van Rompuy, natuurlijk niet, wel de 500 miljoen burgers uit Europa die met bang hart toekijken naar de enormiteiten die allerlei onbekende en onverkozen figuren verrichten. Democratie ? Amehoela ! Pure dictatuur.

Ray 

Awel, mannekes, oewist ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Coming2Belgium*

 

Iemand die in België komt wonen, werken of van zijn pensioen genieten, kan voortaan in enkele muisklikken nagaan wat zijn rechten en plichten zijn op vlak van de sociale zekerheid. Dankzij  Coming2Belgium” op de portaalsite van de sociale zekerheid, kan iedereen meteen de informatie krijgen die bij zijn of haar profiel past. Als dat geen service is, uitroepteken.
.
Wij namen onmiddellijk de proef op de som en gaven ons eerst uit als Marokkaan uit het Prachtland Marokko die wil weten hoe het zit met werkloosheidsuitkeringen, een belangrijk gegeven om in het land B een nieuw leven op te bouwen :
.
Uw zoekcriteria
Nationaliteit : Marokkaanse Land van herkomst : Marokko Statuut : Werknemer Onderwerp : Werkloosheid en Brugpensioen .

- Welke voorwaarden moet u vervullen om recht te hebben op werkloosheidsuitkeringen?
U moet ten minste één dag als loontrekkende hebben gewerkt in België na de arbeidsdagen gepresteerd in het buitenland en vóór uw uitkeringsaanvraag in België.
.
Dat zit snor : ikke koom.
.
Vervolgens wilden we als inwoner van het Prachtland Turkije vernemen hoe het verdorie zit met onze rechten op kientjesgeld. De bereidwillige webstek van coming2belgium verstrekte vlot en vriendelijk een uitgebreid antwoord met diverse keuzemogelijkheden : ikke en gezin, ikke en kientjes, ikke alleen :
.
Nationaliteit : Turkse Land van herkomst : Turkije Statuut : Werknemer Onderwerp : Kinderbijslag .
- Het hele gezin verhuist
Er is recht op Belgische kinderbijslag. Contacteer het kinderbijslagfonds in België.
.
- U verhuist met de kinderen, de andere ouder blijft in het land van herkomst
Er is recht op Belgische kinderbijslag. Contacteer het kinderbijslagfonds in België.
.
- U verhuist alleen, de kinderen blijven in het land van herkomst
Er is waarschijnlijk recht op Belgische kinderbijslag, maar:
specifieke bedragen;
voor maximum 4 kinderen;
onvoorwaardelijk tot 14 jaar; tot 25 jaar voor kinderen die onderwijs volgen.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling op de Antwerpse Meir in het jaar 2011

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse Royalty primeur

 

 

Ze kan al "kleine Napoleon" zeggen tegen haar papa

(dank aan Marc)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van evolutieleer naar Fred Flintstone tijdperk

De Wereld is 6000 jaar oud" : het staat in de koran

De dinosaurussen en de mens leefden samen zo'n 6000 jaar geleden. Zeg dat het niet waar is. Jawel, het is juist.

Evolutiebioloog Richard Dawkins die eerder al aangaf religieuze scholen als een vorm van kindermishandeling te beschouwen, zei onlangs in een interview met Times Educational Supplement dat hij zich vooral bezorgd maakt over moslimscholen. De ‘effecten van moslim onderwijs zijn uiterst betreurenswaardig, vooral omdat die zich voortzetten tijdens de universitaire studies’. Hij vindt dat islamitische scholen ‘totale nonsens’’ verkondigen. 

Dawkins verwijst naar berichten uit het onderwijsveld: ‘mijn collega’s aan de universiteit klagen regelmatig dat studenten de collega’s uitlachen als het gaat over de evolutie, en dan gaat het eigenlijk altijd over moslimstudenten’. 

Toen Dawkins de documentaire "Faith Schools Menace ?" op een islamitische school in Leicester maakte, zag hij hoe verontrustend de situatie is: ‘Iedereen die ik tegenkwam die het verschil tussen de wetenschap en de koran zag, meende dat de koran het bij het rechte eind had. Ik sprak met een groep meisjes en met een leraar die echt meenden dat de wereld 6000 jaar oud is’.

Floriaan Terbeke

Telegraph, 8 oktober 2011


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de multiculturele weireld

 

De politie pakte woensdagnamiddag 22 Koerden op die in het Antwerpse stadhuis waren binnengedrongen. Twee van hen waren minderjarig. Het ging om bestuurlijke aanhoudingen en de betrokkenen werden in de loop van de avond vrijgelaten.

De Koerden wilden een petitie overhandigen aan burgemeester Patrick Janssens, die u intussen wel zal kennen van zijn sterke beleidsdaden. Die zal blij geweest zijn met het onverwachte bezoek van zijn vrienden. In de multiculturele weireld komt men onaangekondigd bij mekaar op bezoek.

De inhoud van de petitie was niet geheel duidelijk.  In de multiculturele weireld is nauwkeurige communicatie geen vereiste : wie mij niet verstaat, sla ik op zijn kop. De actie van de Koerden komt een dag na de aanslag met molotovcocktails op het Turks cultureel centrum in de Van Kerckhovenstraat in de stad van allah, vroeger was het deezeke.  De Koerden ontkennen elke betrokkenheid bij die aanslag. In de multiculturele weireld liggen waarheid en leugen door mekaar gestrengeld.

Ook in de nacht van dinsdag op woensdag noteerde de politie een incident in de Van Kerckhovenstraat. Dit keer werd een Koerdische vzw geviseerd. Onbekenden wierpen een baksteen naar de vitrine van de vzw, maar het glas hield stand. In de multiculturele weireld betekent 6-dubbelglas met geweven ijzerdraad, deuren met betonplaten en pinnen in de muur, ijzeren kettingen, stalen pieken, camera's en sirenes een architecturale meerwaarde voor uw woning.

Nu we dus helemaal multiculti zijn, moeten we het voor lief nemen dat al die nieuwe verrijkers onder mekaar hun stammentwisten blijven uitvechten : dat is een onmiskenbaar onderdeel van onze maatschappij geworden. En al wie dat niet leuk vindt, is een zuurpruim

Hieronder een video met onduidelijke beelden van de bewakingscamera bij het Turks cultureel centrum. Schreef ik cultureel ?  Het hangt er van af wat je daaronder verstaat.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior

 

Kientjes,kientjes ... (te)veel kientjes
 
Geachte redactie,

Enkele dagen geleden werd met veel tam-tam de nakende geboorte aangekondigd van de 7-miljardste aardbewoner. Of dit een goede zaak is, durf ik sterk te betwijfelen ondanks de zeemzoete commentaar bij dit alles. Heden kunnen we in de media lezen dat het grote filosofische licht, Prof.E.Vermeersch ons laat weten dat de migranten hier "teveel" kientjes op de weireld zetten en dat dit nefast is voor de toekomst.

In feite zijn er volgens hem wereldwijd teveel geboortes. Beste professer, ik ben verheugd dat dit gegeven eindelijk ook in uw hersenmassa is doorgedrongen en dat u er openlijk voor uitkomt. Ik en vele anderen wisten en weten dit al veel langer dan vandaag. Zou het echter niet beter zijn eens na te denken(alhoewel het simpel is hoor!) over een manier waarop we het "teveel" aan toekomstige kientjes zouden kunnen indijken ?

Een grote speler in deze heeft een heilige afkeer van al wat met geboortebeperking te maken heeft en laat geen gelegenheid onbenut om deze te uiten. En ja ... wat baten dan kaars en bril als de kerk van geen condoom of pil weten wil ?

In dit onland, dat overspoeld geworden is door volk met een zeer pover i.q., dat op de koop toe nog verslaafd is aan de meest verfoeilijke religie die ooit ontstaan is, is het hen niet ontgaan dat "kientjes" geld opbrengen. Hoe meer kientjes, hoe meer centjes ...en dat kan aardig oplopen.  Aldus kan er veel kientjesgeld verdiend worden om een Mercedes of een BMW te kopen om in het thuisland mee te pochen. De opvoeding van de kroost, waarvoor het geld toch bestemd is, kan de pot op. De straat zal hen wel het nodige leren met alle gevolgen vandien.

De kweekbatterijen kunnen hier rekenen op poco-steun om hun "ding" te doen en bij eventueel protest van weldenkenden is er altijd wel een vereniging, vzw of zelfs een heus centrum dat hun verdediging op zich neemt en de protesterenden de mond laat snoeren.

Weet u beste professer wat ik als eerste maatregel zou treffen indien ik het (maar!) kon ... enkel en alleen kientjesgeld voor het eerste en het tweede kind en dan ... fini.  Ik durf er mijn hebben en houden op verwedden, dat het aantal nieuwe belgen gevoelig zou inkrimpen indien de kientjesverwekkers weten dat het vanaf hun derde spruit gedaan is met "gesubsidieerde" melk en er van dan af aan alleen gratis moedermelk beschikbaar is tot zolang de voorraad strekt.

De overbevolking is reeds lang een oud zeer maar men heeft de moed niet om er tegenin te gaan want dan moeten er heilige huisjes sneuvelen en zien er velen hun bron van inkomsten opdrogen. Met andere woorden, "teveel" personen en instellingen hebben "teveel" baat bij "teveel" kientjes.

Dus ... wippen maar op weg naar de 8-miljardste aardbewoner.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debatkring Res Publica 16 november

 

De Vlaamse debatkring Res Publica nodigt u van harte uit op haar groot politiek herfstdebat:  

 “België: beter met of zonder?”

Woensdag 16 november 2011 om 20h  Zaal Extra-Time – Louisalei 24 – Hoboken om 20 u

In het panel: 

Jan Jambon (NVA)- Gerolf Annemans (VB)- Jean-Marie Dedecker(LDD)  Willem-Frederik Schiltz (Open-VLD) - Koen Van den Heuvel (CD&V) - Stefaan Van Hecke (Groen!) 

Pieter Bauwens (Doorbraak) leidt het debat in goede banen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag of betogingen en protestdemonstraties binnen de islam toegelaten zijn.

Fatwa van de deskundige sjeik Uthman al-Khamis, een van de meest prominente predikers van de soennitische islam in onze tijd – 20.5.2011.
Vraag: “Hoe beoordeelt de islam betogingen en protestdemonstraties ?  En mogen vrouwen daaraan deelnemen?”

Antwoord: “Demonstreren is niet toegelaten.  Dit is een inbreuk (tegen de sharia).  Dit is één van de nieuwe verworvenheden (Arab. “bid’a” = begrip voor ketterij) van onze tijd.  Aan betogingen nemen mannen en vrouwen deel; daarbij worden vieze woorden gebruikt.  Soms worden auto’s, handelszaken en het eigendom van anderen vernield.  Deze fatwa is geldig – het demonstreren tegen een moslimheerser is sowieso niet toegelaten.  Vooral omdat de lagere klassen daaraan deelnemen.
Bovendien is de gezamenlijke deelname van mannen en vrouwen niet toegelaten.  En daarenboven is het niet uitgesloten dat de overheid onruststokers onder de betogers laat infiltreren, zodat de overheid daardoor de rechtvaardiging krijgt te kunnen ingrijpen. 
Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – had in zijn tijd ook tegen de ongelovigen van Quraysh kunnen demonstreren.  Maar hij heeft dat niet gedaan.  Het zou voor Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – wel doenbaar geweest zijn, maar dat hij (Mohammed) het niet gedaan heeft, toont aan dat demonstreren niet toelaatbaar is.  Bijgevolg zijn betogingen en stakingen niet toegelaten.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


02-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus 1/ 2 november 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Besparingen.
 
Hij is een goeie leerling van zijn vader, dit komt meer en meer tot uiting, zo'n beetje in slowmotion, maar het komt!
Stilaan kan ik ook diens kop niet meer zien, net als die van z'n leermeester!
Al op gelet dat hij, den Alexander, al een dubbele kin/annex nek aan het krijgen is?

Christina

*****

Besparingen

Stel dat Vlaanderen toch extra besparingen moet doen dan moeten deze in mindering gebracht worden op de huidige 12 miljard euro die  jaarlijks geroofd worden uit Vlaanderen.

Als er één figuur zwaar tegenvalt dan is het toch wel die van de VLD. Hij begint  steeds meer te lijken op zijn vader, die wil ook de B graaimand in stand houden. Als straks de olietank moet gevuld worden dan zullen veel Vlamingen grote ogen trekken, als dan nog eens de eindafrekening van elektriciteit en/of aardgas in de bus valt, zullen doekjes niet meer helpen. Bekijk die eindafrekeningen maar eens heel aandachtig en kijk goed aan wie we dit danken. Altijd aan de zelfde graaiers. Een verwittigd mens is er twee waard.

Jean (ingekort)

*****

Referendum

Is niet bindend, het is een schaamlapje om een democratisch gevoel te geven; tegemoet komen aan. Papandreou's-Griekenland kan het begin van het einde zijn. Griekenland kan dan als land op zich niet zoveel voorstellen, zijn "'strategische wateren'" des te meer.

Gina

*****

Een referendum...
 
kan alleen in die landen waar men de gewone burger intelligent genoeg acht om er een eigen mening op na te houden! Niet in Balliegeje dus ...

Ludo

*****

Griekenland
 
Na valsheid in geschrifte kunnen wij de Grieken nu ook nog woordbreuk aanrekenen. En het al of niet tergubetalen van ontleend geld afhankelijk maken van een "democratische beslissing" is larie en apekool. Gemaakte schulden dienen terugbetaald, ook al doet het pijn. Of moeten wij ze ook nog voor diefstal voor de rechter brengen ?

Regus Patoff

*****

Griekenland

De bakermat van onze beschaving, het land van de grote filosofen, de uitvinders van de democratie ; tot de socialisten aan de macht kwamen, rest enkel nog schapenvlees met veel look de sirtaki, mannen met ballerina-rokjes en een bedel-statuut.

René

*****

Stem centrumlinx

Ik licht een zinnetje uit de doorvlochten commentaar van onze hoofdredacteur: “De diep geschokte onnozelaars uit Brussel schoten het land (Griekenland) tegemoet met leningen “

Als U iets of wat hersenen in uw kop heeft denkt U met me mee: hoe idioot kunnen de linxe goedmenschen zijn? Mis poes! Ze willen koste wat kost zélf de macht behouden.

Zo ”einfach” (eenvoudig) is het. Klinkt het niet, dan botst het het. De proleet is sowieso de pineut.

Stem centrumlinks en delf uw eigen graf !


Lucky9

*****

Griekenland & Eigenland

Na de kakofonie aanhoord te hebben a.g. Griekenland is mij een uitspraak sterk opgevallen, die van Leterme, hij zei zeer ernstig: "Wij hebben een enorme geste gedaan t.o.v. Griekenland en ‘voor  wat hoort wat".

Hallo, zou Leterme zich deze vaststelling ook al eens afgevraagd hebben betreffende onze  geste t.o.v. de coburgers, franskiljons en vreemdelingen: ‘voor wat hoort wat’ ?  Elk jaar worden we getild voor ± 12 miljard euro wat op 10 jaar het ronde sommetje van 120 miljard geeft en dat bedrag wordt, ondanks de penibele toestand van het land nog aangedikt tot ± 13 miljard per jaar.

Wie kan nog volgen ? Als we dan het filmpje van “De graaiende Euro-praatbarakkers op heterdaad betrapt” bekijken dat iets lager wordt gegeven dan wordt het me zo stilaan zwart voor de ogen. Ik blijf me elke dag de vraag stellen ‘zijn de Vlamingen nu zo dom om dat te blijven slikken?’.

Ik hoop dat Vlaanderen niet gaat wakker schrikken als iedereen achter de gigantische misdaad komt, een misdaad gepleegd door een bende volksverraders van de ergste soort.

Jean

 

*****

Het dom blondje en de Lijn

Onze burgemeester Patrick Janssens is nog niet zo slecht.  In navolging van Steve Stevaert heeft hij het openbaar vervoer in Antwerpen ook volledig gratis gemaakt.

Zo was ik van de week eens naar 't stad gegaan met bus en tram, en inderdaad, alles is gratis want niemand hoefde te betalen. We reden door 2030 (Luchtbal) en daarna door de Pothoekstraat (zone2060), en alle  mensen die op- en afstapten, zelfs maar voor een of twee haltes, moesten  niet betalen. Jongeren maakten er natuurlijk gretig gebruik van.  Waarom niet als het gratis is.

Toch was er een blonde jongedame (dom blondje ?) die het waarschijnlijk nog  niet wist dat het gratis was, want ze stak haar kaartje in de ontwaardingsmachine.

Al de andere medereizigers wisten het wel natuurlijk en alhoewel ze onze taal niet spreken, waren ze toch goed geinformeerd over de mooie geste van  onze burgemeester, om het openbaar vervoer gratis te maken. Zelfs de buschauffeur, die druk  aan het telefoneren was met zijn GSM in een voor mij ook onverstaanbare taal, wist van het gratis vervoer maar zei niets tegen de passagier die toch wou betalen (het dom blondje).

Zo zie je maar dat onze Patrick een goed hart heeft voor zijn medeburgers  en de gebruikers van "De Lijn"...

E.S.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 743)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Is het dat wat we van Europa mogen verwachten ?

Neen, we willen het nog niet hebben over de volgens ons totaal verkeerde beslissing die werd genomen om Khadafi te vervangen door een misschien nog minder democratisch bewind. Neen, we gaan nu niets schrijven over de schandalige poenpakkers bij Dexia. Neen, we willen voorlopig niets meer zeggen over de "poenpakkers en huichelaars" die nu trachten onze toekomst nog meer naar de haaien te helpen. Vandaag hebben we een nieuwe ervaring opgedaan en daarover willen we wat kwijt.

Spijts onze bijna 74-jarige leeftijd blijven we vechten om een paar volledig stupiede wetten in verband met het wegvervoer trachten te veranderen. Het gaat nog steeds over de zogenaamde "langsnuiten" (in tegenstelling tot de zogenaamde "platsnuiten" of "frontstuurcabines") die in Europa worden gepenaliseerd maar die vele malen veiliger zijn voor de vrachtwagenchauffeurs. Vorige week was ik dolblij toen mandatarissen van het VB,  én van het Vlaams Parlement én van de Senaat én van de Kamer me bevestigden dat ze een nieuwe poging gaan ondernemen in de nabije toekomst om mijn lange droom op een wetswijziging van een stupiede wet trachten te verwezenlijken.

Honderden vrachtwagenchauffeurs lieten reeds hun leven als gevolg van enkele stupiede beslissingen die reeds jaren geleden door de "overheden" werden genomen. Onze lezers kunnen alles over dit onderwerp vinden op onze website : http://www.transport.freddyvangaever.be/

Maar vandaag hebben we eens te meer kunnen vaststellen dat onze "overheden" met het nieuwe "Europa" onze levenskwaliteit meer en meer in gevaar brengen.

Waarover gaat het ?

Enkele maanden geleden hebben we aan een reeks verplichtingen voldaan, en er ook de financiele kosten voor betaald, om er als 73 jarige in te slagen ons rijbewijs voor vrachtwagens en autocars te kunnen verlengen tot 2014.

Maar nu blijkt dat "Europa" nieuwe beslissingen heeft genomen en we ons rijbewijs slechts zullen kunnen verlengen indien we buiten de medische tests ook nog eens deelnemen aan minstens 35 uur "opleiding" via erkende organisaties. Zoals steeds willen we geen enkel risico nemen en hebben heden een eerste cursusdag gevolgd.

Deze werd georganiseerd door het erkende F.C.B.O. Deze afkorting staat voor "Formation Car Bus Opleidingen" hetgeen een toepasselijke benaming is in dit apenland in het kwadraat.

Toen ons werd medegedeeld dat de hele dag slechts zou handelen over één onderwerp namelijk "Rij- en rusttijden en tachograaf" hoorden we het in Keulen donderen. Wie zou over een dergelijk onderwerp, en met als leerlingen volwassen en ervaren chauffeurs, langer dan 15 minuten kunnen praten of iets zinnigs vertellen?

Wel beste lezers we moeten onze mening totaal herzien.

Na het beluisteren van onze "lesgever" gedurende ongeveer 7 uur zijn we er van overtuigd dat onze "europese overheden" de kwaliteit van onze volledige samenleving naar de bom aan het helpen zijn. De genomen beslissingen in verband met allerlei reglementen blijken zo dom en idioot te zijn dat wij met zekerheid kunnen verklaren dat het beroep van vrachtwagen- of buschauffeur eerstdaags een nieuw knelpuntenberoep zal worden.

Na 7 uur luisteren hadden we over dit onderwerp méér vragen dan vooraleer we aan de cursus deelnamen. Onze "overheden" blijken een reeks beslissingen te hebben genomen waar niemand nog duidelijk aan uit kan. Een chauffeur moet nu dag per dag en bijna minuut per minuut aan de overheden kunnen bewijzen hoe hij heeft gewerkt. Hoeveel uur hebt U gereden? Hoeveel uur hebt U rust genomen? Hoeveel uur was U beschikbaar? Hoeveel tijd hebt U besteed aan woon- en werkverkeer? Men heeft alles zo ingewikkeld en onduidelijk gemaakt dat men bijna universitaire studies moet gedaan hebben om nog te verstaan wat men feitelijk allemaal wil bedoelen.

Door alles vreselijk ingewikkeld te maken blijkt het nu dat bijna iedere Belgische vrachtwagen- of buschauffeur de voorbije 12 maanden reeds een zware boete heeft aangesmeerd gekregen. De revolte is, volgens onze ervaring van vandaag, in die hele sector aan het groeien. Enkele voorbeelden die ons vandaag ter ore kwamen en ons deden griezelen:

1.Als een buschauffeur zijn autocar op het bedrijf achterlaat en via het openbaar vervoer huiswaarts keert dan telt de tijd tussen het verlaten van het bedrijf en zijn woning niet mede om zijn "amplitudetijd"(sic) te berekenen. Als hij dus "te voet" naar een bushalte loopt; dan de bus neemt en in totaal b.v. 1u30 nodig heeft om thuis te geraken heeft dit geen belang en dus geen invloed op het aantal uren dat hij mag werken. Maar indien zijn werkgever hem de toelating geeft om zijn "bus" mee naar huis te nemen en hij op deze wijze op 15 minuten thuis is dan moet hij die tijd WEL in aanmerking nemen. Omdat hij dus een uur heeft ingespaard en sneller thuis is mag hij dan 15 minuten MINDER presteren voor zijn werkgever. Zot zijn "doet niet zeer" zegt men!

2. Een chauffeur kreeg onlangs een zware boete omdat hij tijdens zijn "rustperiode" in de bus genomen en op een ogenblik dat al zijn klanten een museum waren aan het bezoeken één van zijn klanten had geholpen. Deze laatste was even naar de bus teruggekomen om voor zijn echtgenote een medicament uit de koffer te halen. De chauffeur had de kofferruimte geopend; de klant geholpen om zijn valies te vinden en de kofferruimte terug gesloten. Toen werd hij aangesproken door een "controleur" die vaststelde dat hij volgens de "tachograaf" in rust was maar feitelijk "aan het werken" was. Gevolg honderden euros boete!!!

3.Een andere chauffeur die eveneens "met rust" was werd betrapt bij het reinigen van zijn voorruit! Gevolg: Honderden euros boete.

We zouden deze reeks met allerlei voorbeelden, en die eveneens door de lesgever werden bevestigd, en die een belangrijk gedeelte van"de les" uitmaakten kunnen verlengen. We houden het echter hierbij. We hebben vandaag alleen geleerd dat de productieven in de toekomst véél harder zullen moeten werken om al die boetes te kunnen blijven betalen en dat er in het nieuwe "Europa" steeds méér profiteurs en controleurs zullen bijkomen. Mijn toevallige medestudenten van vandaag hebben me meer dan duidelijk gemaakt dat we de verkeerde weg aan het bewandelen zijn.

Men zegge het voort ... 

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy spreekt stoere taal

 

Griekenland krijgt helemaal geen cent meer zo lang het niet de gemaakte afspraken naleeft. Dit is het standpunt van de Franse president Nicolas Sarkozy die woensdag de Griekse premier George Papandreou spreekt in Cannes.

Er valt volgens Sarkozy niets meer te onderhandelen met Griekenland. Dat moet ,,het herstelplan uitvoeren zoals geëist door het IMF en als er (in Griekenland) een referendum moet komen, dan over de enige vraag die ertoe doet: Willen jullie in de eurozone blijven?''


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mohammed hoofdredacteur bij Charlie-Hebdo : moslims weer niet blij

 

De schade aan de kantoren is aanzienlijk

Het hoofdkantoor van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo is getroffen door een brandbom. Waarschijnlijk is de aanslag gepleegd omdat het blad de profeet Mohammed had aangesteld als gasthoofdredacteur.

Als gevolg van de aanslag met een brandbom is een deel van het kantoor Charlie Hebdo in de nacht van dinsdag op woensdag beschadigd.

Sharia
Voor zover bekend zijn er geen gewonden. Naast de aanslag is ook de website van het blad door hackers belaagd, melden Franse media.
De site toonde woensdag plotseling enige tijd een moskee, een Korantekst en de klacht dat het blad de persvrijheid schandelijk misbruikt met een karikatuur van de profeet Mohammed.

"100 zweepslagen, als u niet dood valt van het lachen"

Mohammed
Het blad had aangekondigd deze week met een speciale uitgave over ‘de Arabische Lente’ te komen die 'Sharia Hebdo' heet en die tot stand is gekomen onder leiding van de profeet Mohammed als gasthoofdredacteur.

Deze publicatie is mede naar aanleiding van de verkiezingswinst afgelopen maand van de islamisten in Tunesië. De schade in het pand is groot en 'Sharia Hebdo' komt zeker een week later uit dan gepland.

Door Robin van der Kloor @ Elsevier 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winkeldieven

 

Zo kan het ook en de privacy  van de dievegge wordt niet geschonden met dit filmpje.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tuimeling naar beneden is ingezet

 

We hebben nu de politieke mei '68-generatie aan de macht op wat het toppunt van hun glorie zou moeten zijn.

Vele wijzen, nee zeker niet uit het oosten, hebben toen gewaarschuwd voor wat zich nu voltrekt. We zien de ene na de andere spartelen, om de schijn nog hoog te houden en vervolgens te verdwijnen of  eerder te  vluchten. Raar dat we de, een paar jaar geleden dagelijks gehoorde belofte, dat de regenten hun verantwoordelijkheid opnemen, nu niet meer horen.

Hoe konden de Vandenbrouckes, de Van de Lanottes en de Van den Bossches, die in hun jonge tijd nog met het rode boekje van Mao hadden gezwaaid en nu hun ‘lange mars door de instellingen’ beloond zien met een buikje, een ministerpost, een functie van gedelegeerd bestuurder bij Dexia en een goed doorspekte bankrekening, beletten dat hun lege doos werd geopend ? Hoe konden de contestanten van weleer beletten dat ze zelf gecontesteerd werden ? Tot op de dag van vandaag was dat hun dagelijkse hoofdtaak, een mistgordijn ophangen voor kiezers, gerecht of andere kapers op de kust.

De realiteit heeft hen eindelijk ingehaald. De tuimeling naar beneden is ingezet. Het grote drama is dat zij ons meesleuren in het ravijn, nog steeds gebruik makend van verplichte blijdschap en van het politiek-correcte discours. Het is een achterhaalde soort progressiviteit die nog altijd gericht is op het onderdrukken van tegenstromen, het afstoppen van externe vraagstelling (‘waar zij we eigenlijk mee bezig ?’) en het ontmoedigen van kritiek. Iedereen moet blij zijn, enthousiast, vooruitkijkend, positief, en vooral niet verzuurd.

Verwende pubers met macht zijn zeer gevaarlijk, zij hebben ons geen vrijheid gebracht en nog minder democratie, integendeel ze hebben de vrijheid weggestopt achter een sluier, die breed gedrapeerd is over de repressiemechanismen van dit onland : de democratie van de kiesdrempels, de cordons sanitaires en de politieke processen. Een land zonder oppositie is geen democratie.

Theodore Dalrymple, pseudoniem van Anthony M. Daniels, schreef het volgende : “De politieke correctheid, is een machtig wapen in de strijd om de monopolisering van de gewetensvrijheid, het functioneert als instrument ter vernedering. In totalitaire en semi-totalitaire samenlevingen gaat het er niet zo zeer om de waarheid te verhullen, als wel de burger tot in het diepst van zijn waardigheid aan te tasten. Dat gebeurt door hem in het gezicht voor te liegen over wat voor iedereen zichtbaar is. Het gevoel van machteloosheid dat op die manier teweeg wordt gebracht, is ongetwijfeld de meest effectieve manier om de wil van een mens te breken zonder tot geweld over te gaan”.

Daarom is het dat de machthebbers de meest ondemocratische stunts kunnen uithalen zonder dat het volk (durft) te reageren. Angst regeert, Europa zonder oppositie regeert.  

Stradi




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!