Angeltjes
07-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerkamode kan ook mooi zijn

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arriverderci, Cavaliere ?

 

Berlusconi kondigt vandaag aftreden aan (?)

De Italiaanse premier Bunga Bunga Berlusconi kondigt vandaag mogelijk zijn aftreden aan. Dat meldt zowel de regeringsgezinde krant Libero als de journalist Giuliano Ferrara, grondlegger van de krant Il Foglio en in het verleden minister onder Berlusconi. 
Zondagavond besloot Gabriella Carlucci, die sinds 1994 een trouwe bondgenote was, over te stappen naar de oppositie. Eerder verlieten al tientallen andere parlementariërs de partij van Berlusconi. Mede daardoor lijkt hij geen meerderheid in de volksvertegenwoordiging meer te hebben.

Italië dreigt het volgende probleemland in Europa te worden. Het land werd daarom vorige week onder toezicht van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) geplaatst. Officieel gebeurde dat op eigen verzoek. Na de berichten over het vertrek van Berlusconi schoten de beurskoersen in Italië omhoog.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11,3 miljard + 2 mljard : het wordt mooier met de dag

 

Alors, ça va, mes amis ?

ANTWERPEN (Beursduivel.be) – België heeft moeite om te voldoen aan de economische eisen die Europa heeft gesteld. Zelfs als België het begrotingstekort vermindert tot 2,8 procent van het bruto binnenlands product, dan nog slaagt het land er niet in om de doelstellingen na te leven.

Dit meldt De Tijd in een bericht. De krant heeft een document van het monitoringcomité in mogen zien. Formateur Elio Di Rupo (PS) had eerder al om dit document gevraagd. België heeft al langer problemen met het begrotingstekort.

Europa eist van België dat het elk jaar werkt aan het begrotingsresultaat en deze structureel verbetert. In 2009 heeft Europa een procedure gestart tegen België omdat het begrotingstekort veel hoger was dan wenselijk. Europa legde België vervolgens twee verplichtingen op. Ten eerste moet het tekort in 2012 tot onder de drie procent worden gebracht. Ten tweede moet er in de periode van 2010 tot 2012 het begrotingstekort elk jaar met gemiddeld 0,75 procent verbeteren.

Het monitoringcomité is een groep van ambtenaren die de begroting opvolgt nu België zonder regering zit. Uit berekeningen van het monitoringcomité blijkt nu dat België maar aan één doelstelling van Europa kan voldoen. Volgens de begroting van 2012 is het mogelijk om het begrotingstekort tot onder de drie procent terug te brengen. De tweede doestelling, een jaarlijkse verbetering van het begrotingstekort met 0,75 procent, is niet haalbaar.

Uit de berekeningen blijkt dat het niet mogelijk is om te voldoen aan de tweede doelstelling omdat er in 2010 en 2011 te weinig actie is ondernomen om de overheidsfinanciën te verbeteren. Di Rupo wil dit in 2012 gaan inhalen door bovenop de 11,3 miljard
euri aan bezuinigingen nog eens 2 miljard euri extra te gaan besparen. Toch zijn de forse bezuinigingen onvoldoende om de slechte prestaties van de voorgaande jaren goed te maken.

@ Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag over moslim-dierenbeulen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Ik ben een racist want ik beweer dat inwoners van dit land ALLEMAAL en zonder uitzondering de morele principes ten aanzien van dieren en van mensen moeten respecteren. Ik probeer nog enigszins de waarden waarmee ik opgevoed ben, in stand te houden. Maar ik ben dan ook een Vlaamse racist, zoals tal van Vlaamse andersdenkende idioten zullen beweren.

Eddie Niesten WAREMME, 06 november '11 om 21:34 In Lezersbrieven Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekenbeurs loopt storm voor Bart de Wever

 

Jonge meisjes die speciaal voor hem naar de Boekenbeurs kwamen, fans die tekeningen voor hem meebrachten: N-VA-voorzitter Bart De Wever leek gisteren wel een tieneridool. Zijn signeersessie liep door de grote opkomst een halfuur uit, en dan nog waren er mensen die zonder handtekening naar huis moesten.

Op de Boekenbeurs komen niet alleen échte auteurs en BV's signeren. Ook politici doen stilaan hun intrede. Gisteren was het de beurt aan N-VA-voorzitter Bart De Wever om handtekeningen uit te delen aan zijn fans. En dat De Wever populair is, bleek nog maar eens. Eerst moest hij nog een interview afwerken voor een volle zaal, daarna volgde een uitgebreide handtekeningsessie die een halfuur uitliep. Meer dan tweehonderd mensen schoven aan met Werkbare waarden, het nieuwe boek van Bart De Wever, een bundeling van de essays en columns die hij schreef voor de krant De Standaard.

Van heel Vlaanderen kwamen mensen, onder wie opvallend veel jongeren en kinderen, langs om De Wever te zien én om met hem op de foto te gaan. Ruben De Cock (13) uit Dendermonde gaf de politicus zelfs een cartoon cadeau. 'Hij was er blij mee', zegt Ruben. 'Hij zei dat ik talent had. Ik vind Bart De Wever een goede politicus, hij blijft achter zijn idealen staan. Ik wilde sowieso naar de Boekenbeurs, maar omdat hij hier was, ben ik speciaal met mijn papa vandaag gekomen.'

Liesbet uit Kalmthout en Sarah uit Sint-Niklaas (beiden 17) zakten speciaal naar Antwerpen af voor Bart De Wever. 'Het is leuk om hem eens in het echt te zien. We staan achter hem omdat hij opkomt voor de Vlamingen. Zijn humor weten we ook erg te appreciëren.'

Bernard Michiels maakte ter plekke een cartoon van De Wever. Een praatje maken met de politicus ging niet omdat Bernard doof is, maar hij had wel begrepen dat De Wever de cartoon mooi vond.

Tanja en Hein uit het West-Vlaamse Avelgem zijn grote fans van Bart De Wever. 'We waren deze ochtend ook al aanwezig tijdens een interview dat hij gaf voor de radio en hij had ons herkend. We vinden het erg aangenaam om naar hem te luisteren. Nu met hem spreken, was moeilijk omdat het zo druk is.'

Niet vermoeiend

Het was de tweede keer dat De Wever op de Boekenbeurs handtekening kwam uitdelen. De eerste keer was in 2008, toen hij Het kostbare weefsel kwam promoten. 'Het verschil met drie jaar geleden is dat ik nu de indruk had dat ik de hele dag had kunnen blijven tekenen. Er was veel volk, maar je moet dat niet overdrijven. Het waren geen hysterische toestanden, ik ben Justin Bieber niet. In ieder geval blijf ik mezelf. Ik weet dat iedereen die succes heeft dat zegt, maar het is ook gewoon zo.'

Of hij het niet vermoeiend vond, anderhalf uur handtekeningen uitdelen? 'Wat is daar nu vermoeiend aan? Ik ga graag met mensen om. Ik ben heel toegankelijk, ook voor kritische mensen. Er is vandaag iemand drie keer aan mijn tafel geweest. Ze genoot er duidelijk van om haar verhaal te doen tegen iemand die ze kent van televisie. Ze vertelde me hoe het met haar ging en met haar kinderen.'

Enig idee waarom u zo populair bent bij kinderen? 'De kleintjes verzamelen graag handtekeningen. Ze wisten niet eens goed wie ik was. Maar ze kijken met hun ouders mee naar televisie, je moet ze ook niet onderschatten.'

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fedasil heeft de oplossing : stuur ze naar de OCMW's, de illegalen

 

Fedasil-topvrouw Fanny François pleit op korte termijn voor een eenmalig geforceerde uitstroom van asielzoekers uit de overvolle opvangcentra naar de OCMW's, in een poging een nieuwe opvangcrisis te voorkomen. Dat moet gebeuren aan de hand van een goed en evenwichtig spreidingsplan, zo stelt ze voor in De Zondag.

De instroom van asielzoekers ligt momenteel veel hoger dan de uitstroom, waardoor de opvangcentra overvol zitten. "We zien nu dat er maandelijks 3.000 asielzoekers aankomen en 2.000 weer vertrekken", legt François uit.
 
Een groep van zowat 4.000 tot 5.000 mensen kan volgens François doorgestuurd worden naar de OCMW's. Het zijn geen nieuwkomers, maar mensen die al zes tot negen maanden in opvangcentra zitten. OCMW's kunnen die mensen dan helpen met maatschappelijke dienstverlening, wat in de praktijk neerkomt op financiële steun. "Het voordeel is dat zo'n spreidingsplan snel effect kan hebben." Het spreidingsplan is ingeschreven in de wet.
 
Daarnaast vraagt Fedasil de federale regering dringend structurele maatregelen te nemen, zoals het versnellen van de behandeling van een asieldossier en het stimuleren van kleinschalige opvang in individuele woonsten of lokale opvanginitiatieven. (belga/jv)

Tot zover dit bericht uit Het Laatste Nieuws, die het ook niet kunnen verhelpen, dat de Fedasillers er niets kunnen aan doen, dat de politici hansworsten zijn die weliswaar wetten maken maar nooit te ver in de teokomst denken.

Net nu geweten is, dat de gemeentes in een financiële wervelwind terecht zijn gekomen met het bankroet van de Gemeentelijke Holding, zouden zij extra belast worden via hun verlieslatende  OCMW's met pakken illegalen voor wie zij maanden en jaren zullen kunnen opdraaien. Fedasil, de gemeentes, de OCMW's, noem het hoe je wil, al die instanties bestaan slechts bij de genade van de centen die WIJ hen betalen, met of tegen onze zin.

Maar een ding is zeker : de kassen zijn alle leeg, de vooruitzichten zijn barslecht, dus gaan we enkel nog afdokken voor onze eigen prioritaire diensten en niet om de noden te lenigen van vreemdelingen die naar hier afzakken omdat hen verteld werd dat dit het aards paradijs is. Dat is het ooit wellicht geweest, maar de knoeiers van de politiek hebben ons geld vergokt, onze veiligheid opgeofferd en zij zijn druk bezig om onze behoorlijke samenleving te herleiden tot een jungle. Is het duidelijk of zijn er lieden die dit niet graag lezen ?

Er moet gewoon een halt toegeroepen worden aan de instroom van illegalen. Heel de industrie die dankzij onze belastingcenten bestaat en die tot doel heeft de illegalen zo lang mogelijk als sukkelaars hier te houden, moet opgedoekt worden en er moeten versnelde procedures komen om die dompelaars, avonturiers of wat het verder ook weze, terug te sturen. Het land B is VOL en de bewoners zijn het BEU.

Dat is niet vriendelijk, ik weet het, maar het is wel menselijker dan de toestanden die momenteel gedoogd worden door politici die voortdurend "och arme, die mensen" zeggen mzzr ze verder aan hun lot overlaten.  Wie is nu de meest consequente of de vriendelijkste ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is nog goed nieuws : Ivian Sarcos brengt het ons

 

Met onze grote bekommernis u op de hoogte te houden van alle multiculturele feiten en feitjes : Ivian Sarcos, Miss Venezuela werd Miss World. Van ons mag zij het zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van Europa ?

 

Wat we de laatste maanden meemaken, is een opeenstapeling van negatieve en ergerlijke feiten, die alles samen nopen tot onaangename vaststellingen. Zowel het land B als het continent Europa zijn op weg naar een uitzichtloos einde. De politici hebben gegokt (sommigen in de letterlijke betekenis) en ze hebben ons welzijn en onze veiligheid ingezet. En verloren.  We maken nu  een periode van ontkenning mede, maar kopje onder zullen we definitief gaan. Wie dat niet inziet, is een struisvogel. En we schrijven dit zonder een greintje ironie of cynisme, maar met  tegenzin en zelfs aarzeling. Is er toch geen andere uitweg ? Wij zien hem niet.

Hebben in de geschiedenis van dit kunstmatige land de politici zich ooit dermate lichtzinnig, onverantwoord en ronduit dom gedragen als in de huidige situatie ? Daar waar de samenleving kreunt en kraakt als nooit voorheen, moeten Vlaamse boy-scouts het opnemen tegen uitgekookte Waals-Belgische heersers die per se de realiteit negeren en de fictie overeind houden.  Het land is failliet en opgebrand, alleen weigert de leiding de boeken neer te leggen. De laatste premier zal een import-Italiaan zijn van de verkeerde kant en uit een land waar  de politieke cultuur van keizer Nero tot potentaat Berlusconi bezwaarlijk een model van fatsoen kan genoemd worden. Maar genoeg over het onland B, waar het onmogelijke dagelijkse kost is en waar de dagelijkse kost langzaam onmogelijk aan het worden is.

Met Europa, dat graag belgië als voorbeeld nam voor zijn eigen bestaan, gaat het helemaal de verkeerde kant op. Griekenland  heeft Europa omver geblazen met zijn corrupte mentaliteit. Op een moment dat de crisis het hardst toesloeg, wilde de parmantige Papandreou het Europese reddingsplan voor zijn land aan zijn onwetende bevolking voorleggen : hij had plots behoefte aan een democratische legitimatie.  Wij kennen nog van die potentaten die als ze teneinde raad zijn, zich hulpeloos tot hun burgers wenden : "zeggen jullie het maar". Dat maneuvre is zelden meer dan een ultieme noodkreet om het eigen vel te redden. Het referendum als democratische schaamlap voor geknoei en onkunde.

"Wij zijn de mannen van de situatie"

De EU-leiders vielen omver bij het horen van het nieuws over een volksraadpleging.  Alweer een deuk in het schild van hun vermeende onschuld. De beurzen slaakten alarm en alle rode lichten floepten aan. Alsof het niet meer op kon,  sloegen ook  de stoppen door bij Bunga-Bunga Berlusconi, die op een persconferentie na de vrij nutteloze G 20 in Cannes, zichzelf afvroeg of er in zijn land wel 1 Italiaan rondliep, die hem zou kunnen vervangen. Bunga-Bunga leek een teruggekeerde Mussolini te zijn ; alleen diens land torste in de jaren '30 geen 2000 miljard staatsschuld zoals het huidige Italië.

De bevolking kijkt naar dit bevreemdende schouwspel en verliest met de dag meer en meer haar vertrouwen in die bijeenkomsten van de wanhoop en de onvoorspelbaar schmierende hoofdacteurs. 

"Wat moeten wij hier mee ?" Ook als de vraag niet luidop gesteld wordt, leeft zij alleszins bij velen.   Het gezonde volksverstand smeekt er om Griekenland buiten te zwieren (uit de Eurozone en desnoods uit de Europese Unie) maar de elitaire EU-bende aan de top, die verantwoordelijk is voor al deze ellende, stelt alles in het werk om Papandreou (of een andere Griekse sof) binnen de club te houden.  In de nieuwe politieke cultuur die over Europa is neergedaald, is het normaal, dat politici net het tegenovergestelde doen van wat de publieke opinie wenst.  De democratie op haar kop, de tyrannie aan de top.

Europa moet niet wanhopen, de EU zorgt voor aanvoer van materiële en menselijke hulp

Wordt het tijd om de EU te splitsen ? Bijvoorbeeld in rommellanden uit het Zuiden en gezondere naties uit het Noorden ?  Er zijn stemmen die deze richting aanbevelen.  Voor het land B zou het een ideale oplossing zijn : Wallonië kan zich bij de zuiderse hangmatters voegen en voor Vlaanderen zou dit een prettig scenario zijn om finaal zijn bestemming te vinden bij de sterkere Noordse, angelsaksische en Germaanse landen. Waar het met al zijn Vlaamse kenmerken toe behoort.

Een dergelijk scenario zou vanzelfsprekend een periode van  chaos met zich brengen.  Wat is echter het beste : met een voorbereide en beredeneerde oplossing redden wat er te redden valt, of verder de dieperik induiken met heel de Zuiderse reutemeteut en in een nog onoverzichtelijker chaos terecht komen ? 

Het ganse Europese instituut met  tienduizenden overbetaalde ambtenaren, parasiterende politici, stiekeme maar overtalrijke lobby-instituten, beschamend ondemocratische structuren en zijn bende roofridders aan de top, zal zich met hand en tand verzetten tegen welke wijziging dan ook. De Barroso's, de Van Rompuy's en hun lakeien en hofhoudingen zullen vechten, niet tot zij tenonder gaan, maar tot wij verdwenen zijn.

De schaamteloosheid gaat voor het ogenblik zo ver, dat een afgezant van de EU in Peking hel en aarde zit te bewegen om de Chinezen aan te porren te investeren in de Europese afgang.  Jarenlang hebben Westerse delegaties Het Land van het Midden platgelopen om er hun producten te slijten en elke keer was er altijd  een blank officieel mannetje dat met dreigend vingertje de Chinezen op hun plichten ten overstaan van de mensenrechten kwam wijzen. Alsof de volgelingen van Mao zich een bal aantrekken van dat softe Westerse schuld-en-geen-boete complex. Maar nu hebben wij ze nodig, de communistische kapitalisten. Nu mogen er jaarlijks duizenden Chinese contestanten afgeknald worden of opgesloten zonder vorm van proces, het is niet erg, mijnheer Tsjing-Tsjang, doet u maar, het is uw land nietwaar, groene theeslurpers, maar hoeveel miljarden mogen wij u ontfutselen via het IMF of het EFSF, of wat u ook maar wil ?

Beeld uit de nabije toekomst. Merkel : "Sarko is fel veranderd de laatste tijd"

China zit met miljarden dollars schuldpapieren vast aan de VS. (Amerika dat tussen haakjes een nationale schuld torst van 14000 miljard dollars)  En nu komen de Westerlingen uit het zieke Avondland aankloppen om ook hen uit de  miserie te verlossen. China als de Barmhartige Confucius voor de Westerse Imperialisten :  in ruil waarvoor ? 

De Chinezen zijn geen domoren, nietwaar, zij hebben Chinese lak aan onze onbeschoftheden en onbeschroomde bedelarij. Zij weten meer van onze fouten en ellende dan zij ooit zullen laten blijken, maar als zij hulp bieden, zullen wij betalen en aangezien eer en respect op ons continent al lang vervlogen deugden zijn, zal naast de rente ook afstand gedaan worden van macht, invloed, cultuur en het likje verfijning dat ons nog rest. De ijverige militanten van de islam zullen gretig hun medewerking verlenen aan het sloopwerk.

Of je er nu voor of tegen bent, begonnen als een hongerland met soms de boomschors als voedingsmiddel in 1949, staat 60 jaar later China klaar om de rol van Wereldmacht over te nemen. Het is simpel : wie de grootst gevulde kluis met centen bezit, is de baas. En wie komt bedelen om steun, is de koelie.

In Shangai stond honderd jaar geleden bij een plantsoen nabij de Bund een bordje "Verboden voor honden en Chinezen".  Men kan het als rariteit terug invoeren en er Westerlingen van maken.

Het is niet overdreven te stellen, dat na vijfhonderd jaar Westerse overheersing er een einde schijnt te komen aan deze periode van hoge beschaving, geestelijke vrijheid, technologische vooruitgang en sociale solidariteit. Deze verworvenheden zijn niet vanzelf ontstaan, maar gegroeid uit veel onderlinge strijd en volharding. De politici hebben met hun domme overmoed en gedragen door de massa's onwetenden dit alles vergokt.

Zelfs als het land B en het continent Euro de huidige ongekende crisis mochten overleven, dan breken er alleszins voor de 11 miljoen belgen en de 500 miljoen Europeanen harde en trieste tijden aan.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Gezin van Paemel is terug

 


Dit land is compleet overrompeld, onbestuurbaar geworden, uit de sociale structuren verwrongen en uit zijn ooit gezonde en logische maatschappelijke vezels gescheurd.

Verweer of verzet werd door omgekeerde wetten als racisme gebrandmerkt. Geïnstitutionaliseerd aanzetten tot misbruik, fraude en misprijzen werd de staatsnorm, aangereikt in talloze vertalingen om autochtonen af te schrijven en allochtonen om te kopen. Laster en eerroof door omkoperij voor electoraal gewin. 

Even terug met onze maatschappij van 2011 naar de tijd van Het Gezin van Paemel : de brave pachter betaalt zich  arm aan de herenboeren. De boertige politiekers zitten met hun vierkantsverstand in hun vierkantshoeven met hun geprotegeerde inteelt aan opvolgers. De vette hespen hangen in de schouw, de varkens regeren. Zij betalen hun ezels met rantsoenbonnetjes zoals eco-cheques, té dom geacht om netto meer dan de helft over te houden van hun schamele, overbelaste weddes

De nieuwe migranten-pachters hoeven niets te betalen, niets te produceren, kennen er de kl... van, maar krijgen mooie stukken grond, gelijke of betere prijzen dan diegenen die de velden bewerk(t)en, de grond vruchtbaar gemaakt hebben en hun kennis van generatie op generatie doorgaven met bloed zweet en tranen... En de nieuwen krijgen ook een volwaardig pensioen, na één dag met een grassprietje in de mond op de rug gelegen te hebben vol heimwee naar hun thuisland. Gelieve er met de dorsmaaier omheen te rijden of u bent schuldig aan een racistische moord.

De moderne Vlaamse knechten, de autochtonen en normaal ingeburgerden, de slaven van het regime, de nieuwe blanke negers van de 'verdraagzamen', de onderdrukten door de 'progressieven', door de 'multiculturalisten', diegenen die onder dwang en repressie alles moeten ophoesten, die door moeten blijven ploeteren en ploegen ... awel, die vinden geen rust meer, geen toekomst. Alles wordt onleefbaar, onbetaalbaar, onveilig, alles is onbespreekbaar.

En dan worden ze nog eens gesommeerd om langer te werken, om de waanzin te blijven betalen.

Voor ene keer zal ik nog eens proberen beleefd te blijven ...

Jade

(foto : Robert Maes als de vader in Het gezin van Paemel)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijeenkomst G 20 in Cannes

  

Altijd interessant is het om de mening te beluisteren van journalisten van  Russia Today (die ook niet neutraal zijn, laten we onszelf niets wijsmaken) maar die toch een andere kijk hebben op de problemen dan onze getrouwe regime-propagandisten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besluit van de G 20Top volgens Obama

 

 

Besluit van de G 20 Top volgens Obama : "Nicolas en ik delen dezelfde vreugde, dochters te hebben"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Missionarissen in Nigeria

 

"Het is voor de missiwerken van allah"

In Nigeria is een groep zendelingen op zieltjesjacht. Wie zich hierbij paters in witte pij en blote voeten in sandalen voorstelt, moet zijn visie op hedendaagse missionarissen dringend bijstellen. 

De groep heet “Jama'atu Ahlis Sunna Lidda'awati wal-Jihad” (vertaling :   een volk dat de verspreiding van de leer van de profeet en de jihad als doelstelling heeft) – in het kort “Boko Haram” (vertaling :  Westerse opvoeding is een zonde).  Nu moeten we het woord “boko” (opvoeding) niet te letterlijk nemen, want zij verwerpen evenzeer westerse cultuur, kunst en mode: hemden en broeken zijn volgens hen taboe. 

In 2009 stond de toenmalige leider, Mohammed Yusuf, een interview toe aan de BBC.  Hij liet ons delen in zijn wetenschap dat de aarde niet rond is, want dit is in tegenspraak met de islam, dat de evolutieleer van Darwin onzin is en het feit dat regen niet voortkomt uit waterdamp.  Zij richten zich vooral tegen de overheid, tegen het leger en politie en tegen de Igbo’s. 

Groot Feest

Nigeria is verdeeld in een islamitisch noorden en een overwegend christelijk zuiden.  In het noorden heerst de sharia over het wel en wee van de bevolking en de zendelingen hebben zich de missie opgelegd heel het land mee te laten genieten van Allahs zegen en heil – desnoods met geweld.  Wie niet wil, wordt ertoe gedwongen: Allahs wil is wet. 

Na het Feest

Alleen al in 2011 zou Boko Haram 327 ongelovigen verlost hebben uit hun zondig bestaan.    Daar komen er nu een respectabel aantal bij. 

Volgens het Rode Kruis zouden tijdens een reeks bomaanslagen en overvallen in het gewest Yobe in het noordoostelijk Nigeria minstens 69 mensen gedood zijn; een vertegenwoordiger van de hulpdiensten sprak van 150 doden.  Het gebeurde in en rond Damatura, de hoofdstad van Yobe.  Het begon op vrijdag met een autobom voor een gebouw van de strijdkrachten.  Daarbij kwamen vele veiligheidsagenten om het leven.  Nadien trokken gewapende mannen door de stad, lieten een bankfiliaal exploderen en vielen politie en kerken aan.  De gebouwen werden met de grond gelijk gemaakt.  ‘s Nachts overvielen ze een dorp in de buurt en doodden minstens twee mensen.  Volgens de reddingsdiensten van Damaturu zouden er 150 doden naar het lijkenhuis vervoerd zijn.  Andere slachtoffers werden door hun familie afgehaald en thuis begraven.  Bovendien is het ziekenhuis overvol met honderden gewonden.  De bevolking begon zaterdagmorgen met het opruimen van het puin maar vreest een herhaling van het geweld. 

Ook op vrijdag kwamen in Maiduguri vier bommen tot ontploffing bij een theologisch opleidingscentrum en een militaire basis.  Daarbij zouden minsten 6 personen gekwetst zijn – volgens officiële bronnen zouden er geen doden zijn.

Boko Haram heeft de aanslagen opgeëist en tegelijkertijd nieuwe aanslagen in het vooruitzicht gesteld.  In 2009 probeerden ze een “opstand” te organiseren, die door het leger drastisch werd onderdrukt. In augustus 2011 slaagden ze in een zelfmoordaanslag bij de zetel van de Verenigde Naties in de hoofdstad Abuja met 24 doden als gevolg.  Hun terreur richt zich zowel tegen christenen, animisten als andersdenkende moslims.  Zij zullen blijven “ijveren” voor een Nigeria dat zich van noord tot zuid, van west tot oost, kan verheugen in de geneugten van de sharia. 

Afhankelijk van de bron worden deze missionarissen van de godsdienst van de vrede, Boko Haram, een clan, een (religieuze) sekte, militanten of rebellen genoemd.  U verzint wel een passende benaming ?  Moordkwezels ?  Enthousiaste Islamisten ? Toffe vrienden van Allah ?  

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online, BBC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turken en Koerden in de Lage Landen

 

 

Zaterdagnacht in de Van Kerckhovenstraat. 150 flikken verhinderden een massale vechtpartij tussen lieverds die mekaar vol goede bedoelingen de kop wilden inslaan.  "Allah zij geprezen"

(foto Gazet van Antwerpen)

In Antwerpen zijn gisteravond rellen uitgebroken tussen Turken en Koerden. Daarbij zijn enkele mensen gewond geraakt. Ook is er materiële schade.  Winkelruiten en bushokjes zijn gesneuveld.

Enkele honderden Turken en Koerden waren de straat opgegaan. Ze scandeerden leuzen. De politie zette 150 agenten in om de twee groepen uit elkaar te halen. Rond middernacht was de rust weergekeerd.

Het is het derde incident tussen de twee bevolkingsgroepen in Antwerpen in korte tijd. Eerder deze week werd een molotovcocktail naar een Turks cultureel centrum gegooid. Een paar dagen geleden wilden Koerden een petitie afgeven bij het stadhuis, maar daar werden ze niet ontvangen. Ruim twintig van hen werden opgepakt, maar al snel weer vrijgelaten.

Spanningen
De spanningen tussen de Turken en de Koerden zijn opgelopen, nadat de Koerdische afscheidingsbeweging PKK vorige maand aanslagen had gepleegd op Turkse militairen.

Ook in Nederland waren er incidenten. Eind oktober liep een betoging tegen de Koerdische PKK in Amsterdam uit de hand toen Turkse demonstranten naar het Koerdisch Cultureel Centrum liepen en daar slaags raakten met de aanwezigen.

In het multicriminele Amsterdam blijven de zonen van Allah niet achterwege. PvdA-burgemeester Van der Laan treedt liever niet op. Komt uit hetzelfde rode nest als de Antwerpenaar Janssens : sossen zijn alleen moedig om het eigen volk te beschimpen. 

Als het conflict tussen de Turkse staat en de PKK oplaait, is dat in Nederland en België meteen merkbaar. Dat de dood van 24 Turkse militairen bij een PKK-aanval hier tot spanningen tussen groepen Turken en Koerden heeft geleid, is dan ook absoluut geen verrassing.

Dat zegt Liza Mügge, politicologe aan de Universiteit van Amsterdam, die onderzoek heeft gedaan naar de bindingen tussen Turken en Koerden in Nederland met partijen in hun land van herkomst.

Öcalan
Volgens haar is het de afgelopen decennia steeds zo gegaan. Eind jaren negentig bijvoorbeeld leidde de arrestatie van PKK-leider Abdullah Öcalan tot confrontaties in Nederland. "Het gebeurt al jaren."

"Wat in Turkije speelt, komt onmiddelijk hier", zegt ook Mehmet Ülger, journalist en medeauteur van een boek over Turks extreem rechts. "De afgelopen jaren was het rustig omdat het ook in Turkije rustig was."

Ook in Stockholm waar de vreemdelingen met instemming van de lakse socialitische overheid,  de straten beheersen, laaien de gemoederen tussen Koerden en Turken hoog op. 

 

Hoge organisatiegraad
Dat problemen in Turkije direct hier merkbaar zijn, komt volgens hem doordat zowel Turken als Koerden nog steeds een sterke band met hun land van herkomst hebben. "Ze volgen het op de voet, uit kranten maar voornamelijk op televisie. En tegenwoordig zijn er allerlei technische middelen. Turkije is eigenlijk om de hoek."

Daarnaast hebben beide groepen volgens hem "een waanzinnig hoge organisatiegraad. Elke politieke beweging in Turkije heeft hier een vertakking: een federatie, een stichting, moskeeën, noem maar op."

Grijze Wolven
Bij confrontaties in het verleden waren vaak aanhangers van ultranationalistische groepen betrokken. Mügge weet niet of dat de afgelopen tijd ook zo was, maar het zou haar niet verbazen. Ülger zag op beelden van de uit de hand gelopen demonstratie vorige week zondag (eind oktober 2011) in Amsterdam wel een aantal Grijze Wolven, een extreem rechtse Turkse beweging.

De betrokkenheid met Turkije komt ook door de houding van de Turkse staat, zegt Mügge. "Turkije ziet migranten, of ze nou van de eerste of de derde generatie zijn, als haar burgers en verwacht ook een bepaalde loyaliteit. Dat wordt ook uitgedragen via Turkse tv en kranten. Het is een soort basisonderdeel van de opvoeding."

Sociale media
Dat verklaart volgens haar ook waarom ook Turks-Nederlandse jongeren zo betrokken zijn bij het conflict in Turkije. Op de demonstraties van de afgelopen tijd kwamen bijvoorbeeld veel Turkse jongeren af. Zij zijn misschien zelfs meer geneigd te demonsteren dan ouderen, zegt Mügge.

"Ze zijn heel erg actief op sociale media. Ze kunnen heel snel heel veel mensen op de been brengen." Bovendien zijn ouderen vaker geneigd protestbijeenkomsten te mijden. "Het zijn vaak gewelddadige demonstraties en dat willen ze niet riskeren."

Bron De Gelderlander 

Lees ook :

Politie grijpt in tussen Koerden en Turken
Gewonden in België bij rellen Koerden, Turken
'Aanval op Koerdisch centrum was verrassing'
Koerden vragen om bescherming tegen Turken

 

VLAAMS BELANG ANTWERPEN REAGEERT

Na de eerdere incidenten en aanslagen van de voorbije week is het conflict tussen de Koerdische en Turkse gemeenschap in Antwerpen volledig geëscaleerd. Na een steekpartij vond gisterenavond in de Van Kerckhovenstraat (Antwerpen-Noord) een zware en massale vechtpartij plaats tussen beide bevolkingsgroepen waarbij honderden personen betrokken waren. Toen de politie tussenbeide kwam, werd die op haar beurt bekogeld met stenen en andere voorwerpen. Uiteindelijk diende de politie traangas te gebruiken om de situatie meester te worden.

De zware incidenten tonen aan dat de diversiteits- en pamperpolitiek van Janssens tot niets leidt en de maatschappelijke tegenstellingen alleen maar vergroot. Gisterenavond werden de Turkse heethoofden overigens in het Turks toegesproken door het Antwerpse CD&V-gemeenteraadslid van Turkse afkomst Ergun Top. Blijkbaar wordt er in sommige bevolkingsgroepen enkel maar geluisterd naar iemand als die dezelfde etnische origine heeft.

Het Vlaams Belang is gisterennamiddag (zondag) zelf polshoogte gaan nemen in de Van Kerckhovenstraat. Daar werd vastgesteld dat er nauwelijks enige zichtbare politieaanwezigheid was. Burgemeester Janssens durft blijkbaar niet of nauwelijks optreden tegen zijn allochtone kiesvee, van wiens stemmen zijn politieke toekomst afhangt.

Het Vlaams Belang neemt het initiatief om een extra gemeenteraad bijeen te roepen over de ernstige incidenten in Antwerpen-noord op basis van artikel 34 van het reglement bestuurlijke organisatie van de stad Antwerpen. Dat artikel kent een derde van de gemeenteraadsleden het recht toe om de gemeenteraad bijeen te roepen. Het Vlaams Belang zal op deze gemeenteraad het weinig kordate ingrijpen van Janssens aankaarten.

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachebekjes godsdienst van de Wrede zijn weer actief

 

In het verlengde van de brutale aanslag op het satirische blad Charlie-Hebdo in Parijs, voor de gelegenheid omgetoverd tot Charia-Hebdo, wordt de redactie in Brussel eveneens serieus bedreigd.

Woensdag werd de webstek gekaapt door een groep Turkse hackers. Dat euvel werd snel verholpen, maar even later was de site opnieuw niet langer beschikbaar en dat was zaterdag nog steeds het geval. "Dat komt doordat ik met de dood word bedreigd", vertelt de zaakvoerder van Bluevision, in een Corelio-krant.

Het Brusselse bedrijf is de webhost van charliehebdo.fr en zorgt er met zijn servers voor dat de website kan blijven draaien. "Uit veiligheidsoverwegingen kan ik niet dieper ingaan op de aard van die bedreigingen, maar ze zijn heel specifiek", aldus Doudelet.

"We hebben er het raden naar wie hierachter zit, maar de politie onderzoekt de zaak en zorgt voor extra beveiliging". Ook verschillende medewerkers van Charlie Hebdo staan momenteel onder politiebewaking. "We hebben er het raden naar ..." Tja, dit heb je nu eenmaal in de multicriminele maatschappij die de politici ons tegen wil en dank opsolferen : evidente waarheden mogen niet langer geuit worden, om de kwezels en fanatici niet voor het hoofd te stoten. Stuur dat zootje terug naar de eigen Prachtlanden, doe eens iets, stelletje softe sufferds.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell : nuttige idioten voor Palestina

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 745)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Overheidsorganisatie valt steeds meer en meer uit elkaar


Het blijkt dat het aantal laffe aanvallen, op oudere vrouwen gepleegd, en waarbij meestal halskettingen worden afgerukt, blijft stijgen. Kan men zich nog iets smerigers voorstellen? Zwakke medemensen die op latere leeftijd nog zo iets ergs moeten meemaken, verdienen onze bijzondere aandacht.

Gewoonlijk gaat het niet over voorwerpen van zeer hoge geldelijke waarde maar voor de slachtoffers heeft het verlies soms een onmetelijke emotionele waarde. In het ene geval was het een geschenk van de inmiddels overleden echtgenoot en in een ander geval was het een geschenk van de kinderen. Het verlies laat bij velen van deze oudjes een trauma achter. Bovendien gebeurt het meer en meer dat die schoelies hun slachtoffers achterlaten met soms zeer zware kwetsuren. Niet zelden lijden deze slachtoffers gedurende maanden aan hevige pijnen en in sommige gevallen lieten ze zelfs hun leven.

Het aantal gepakte misdadigers van deze feiten is miniem te noemen. Dit is een eerste trieste vaststelling.

Ook het aantal gewapende overvallen op juwelierszaken is sterk in opmars. De enige positieve bijdragen in dit verband komen van de juweliers zelf wanneer ze de kans hebben gehad om zich te verdedigen en nu en dan het geluk hebben gehad om een van de gansters zelf te hebben kunnen neerschieten. Aanrukkende politiemensen hebben doorgaans die mogelijkheid niet omdat ze zelf steeds met uiterst laawaaierige sirenes komen aanzetten waardoor de gangsters meestal voldoende tijd krijgen hun hachje te redden. Onlangs bevestigde een politieman deze wijze van werken omdat, en zo voegde hij er aan toe, "ook wij willen ons risico zoveel mogelijk beperken".

We hebben daar allemaal veel begrip voor maar stellen toch vast dat door al die zware criminele feiten onze levenskwaliteit dag na dag sterk aan het verminderen is.

Ook de geweldadige huisinbraken gaan in stijgende lijn. Een andere trieste vaststelling is dat het aantal advokaten dat staat aan te schuiven om hun diensten aan deze gangsters te mogen aanbieden en met plezier deze schoelies wil verdedigen eveneens in stijgende lijn gaat. In tegenstelling tot bedrijven of normale klanten hebben die gangsters nooit een faktuur nodig i.v.m. de betreffende honoraria en kunnen bepaalde advokaten hier reuze bedragen in het zwart verdienen. Een advokaat die onlangs toevallig tegen de lamp liep was het beste voorbeeld om aan te tonen over welke bedragen het hier soms gaat wanneer men dat gespuis verdedigt.

Het gevolg van dit alles is dat vele rechters steeds meer gangsters vrijuit laten gaan wegens allerlei zogenaamde procedurefouten die die vetbetaalde advokaten steeds blijken te kunnen vinden. Ook de tijd die verloopt tussen het ogenblik van de gepleegde misdaad en het moment van de uiteindelijk eventuele uitgesproken straf blijft stijgen. Al deze vaststellingen zijn een ramp voor onze samenleving.

En dan nog te moeten vaststellen dat de traditionele partijen een cordon hebben in het leven geroepen tegen juist die partij die gedurende vele jaren op deze nefaste evolutie heeft gewezen; tegen die partij die de stijgende criminaliteit wil terugdringen; tegen die partij die duidelijk tegen al dat gepamper van misdadigers is; tegen de luxueuze gevangenissen; tegen de vervroegde invrijheidsstelling, enz. Wel dat alles stemt ons droevig.

Hopelijk is de kiezer toch niet zo dom dan velen menen en stelt hij nu ook vast dat deze evolutie dringend moet veranderen.
Daarom hopen we dat de traditionele partijen die voor dit alles in grote mate verantwoordelijk zijn bij de eerstvolgende verkiezing de rekening zullen aangeboden krijgen.

Laat ons eens een kans geven aan die andere partijen om te bewijzen dat het ook anders kan.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinnering : Havendebat dinsdag 8 november

 

 

Pro Flandria, het netwerk van Vlaamse Ondernemers en Academici, in samenwerking met KBC, heeft het genoegen U uit te nodigen op een gratis info- en debatavond met als thema:

'Vlaanderen, logistieke spitsregio?"

Dinsdag 8 november 2011, Torengebouw van KBC te Antwerpen, Schoenmarkt 35.

Vlaanderen was ooit een belangrijk logistiek centrum voor Europa. Vlaanderen wenst dit te blijven ... of opnieuw te worden? Bestaat er een strategisch plan om dit te realiseren? Wat zijn de belangrijkste determinanten in dit plan? Wie zijn de belangrijkste spelers? Wat met de plannen van onze buurlanden ter zake? Wat is de beslissingsbevoegdheid van Europa? Hoe bepalend is het federale beslissingsniveau in België? Is er nog een rol weggelegd voor de stadsbesturen? Welke zijn de voornaamste hinderpalen? Wat zijn de gevolgen als Vlaanderen er niet in slaagt dit te realiseren? Dergelijke vragen en vele anderen zullen klaar en duidelijk worden beantwoord door de uitgenodigde deskundigen.

Het programma:

18:30 -19:30: Aankomst en broodjes

19:30 -19:35: Kurt Moons. voorzitter Pro Flandria: verwelkoming

19:40 - 20:00: Kris Peeters. Minister-President van Vlaanderen:

>        Vlaanderen In Actie en het daarin besloten project "slimme draaischijf van Europa"
20:00 - 20:20: Jo Revnaerts. Senior Economist bij VIVES, Katholieke Universiteit Leuven

>        haven-concurrentie en congestie

20:20 - 20:40: Thierrv Vanelslander. Professor aan Universiteit Antwerpen

>     beleidsstrategie Vlaamse zeehavens en recente ontwikkelingen 20:40 - 21:00: Hans Smits. CEO Havenbedrijf Rotterdam

>        Nederlandse kijk op logistieke ontwikkelingen in VL en vergelijking met NL
21:00 - 21:40: Honoré Paelinck, Master in maritieme wetenschappen

>        praktische oplossingen voor ontsluiting naar Europees hinterland

21:40 - 22:00: Vragensessie onder leiding van Frans Crols, columnist en voormalig directeur Trends 22:00 - 22:45: Receptie

Inschrijving verplicht via epost: proflandria@gmail.com vóór 03-11-2011


06-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoor : Stadsbestuur A maakt zich weer eens belachelijk

 

  Deze ochtend heeft een delegatie van acht Antwerpse Vlaams Belang-gemeenteraadsleden een bezoek gebracht aan zowel de verdoofde als de onverdoofde slachtlijn die het stadsbestuur vandaag voorzien heeft in het kader van het islamitische Offerfeest. Het Vlaams Belang kon vaststellen dat er aan de onverdoofde slachtvloer een enorme drukte heerste, terwijl er aan de verdoofde slachtvloer geen kat de bespeuren viel.

Ondanks het feit dat de verdoofde slachtvloer de stad Antwerpen 36.000 euro kostte, kwam er aan deze slachtvloer geen enkele moslim opdagen. Filip Dewinter stelt vast: “Blijkbaar diende de installatie van deze slachtvloer er enkel maar voor om het geweten van het stadsbestuur te sussen en de Vlaamse bevolking te paaien die niet wil weten van het onverdoofde slachten dat onnodig veel dierenleed veroorzaakt.”

Het stadsbestuur deed immers geen enkele moeite om het verdoofde rituele slachten te promoten. De financiële stimulans ten voordele van het verdoofde slachten werd afgeschaft en het stadsbestuur plooide voor de druk van de Moslimexecutieve en de Unie van Moskeeën die zich kantten tegen het verdoofde slachten. Nochtans kon het Vlaams Belang vaststellen dat op de Antwerpse verdoofde slachtvloer exact dezelfde technieken worden gehanteerd als bij het verdoofd slachten in Scandinavië, waar moslims wel massaal verdoofd slachten (zoals daar overigens wettelijk wordt opgelegd).

Voor het Vlaams Belang is het duidelijk dat nu duidelijke keuzes moeten worden gemaakt. Het Vlaams Belang wil dat de uitzondering die voorzien wordt in de dierenwelzijnswet voor het onverdoofd ritueel slachten wordt geschrapt en dat verdoving bij slachting dus in alle gevallen verplicht wordt.

Wanneer verdoving verplicht wordt gemaakt, zou België zich overigens aansluiten in als maar langer wordend lijstje van landen dat onverdoofd ritueel slachten verbiedt. Onder meer Zweden, Noorwegen, Estland, IJsland en Zwitserland kennen reeds een dergelijk verbod en ook in Nederland werd recent een verbod gestemd in het parlement.

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week-end uitgave Angeltjes

 

 

Geen bittere commentaren vandaag en morgen over onze samenleving.  Enkele ontspannende berichten en leuke video's.  Als het nieuws breekt, dan zijn we er.(zoals vanmorgen met een zoveelste bedrijf van de Griekse Tragedie) 

 Geniet u van de warme herfst, zoals u het niet gedaan heeft van de uitgeregende kille zomer.

De redactie van Angeltjes




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!