Angeltjes
03-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De koekoekburgemeesters in de Rand proberen de Gordel te dwarsbomen

 

De drie niet-benoemde koekoekburgemeesters uit Linkebeek, Kraainem en Wezembeek zouden volgend weekeinde moeten opgesloten worden in een vogelreservaat voor mentaal gestoorde pietekes.  De koekoeken zijn niet benoemd, omdat ze de wetten van de gemeenschap niet respecteren, en nu leveren ze extra bewijzen aan, om hun bestuurlijke incompetentie te onderstrepen. Colloqueren, vleugels knippen en nooit meer loslaten.

Neemt u ons niet kwalijk als we enigszins emotioneel overkomen.  Het zal helaas nog dikwijls gebeuren zolang Apenland bestaat.  Het  probleempje dat ons bezighoudt, is de Gordel die volgende zondag plaatsgrijpt voor de 28ste keer.  

Voor onze (buitenlandse)  vrienden die het niet weten : de Gordel is een sportieve wandel- en fietstocht ingericht door Bloso, een Vlaamse openbare instelling. Het is de administratie van de Vlaamse Gemeenschap verantwoordelijk voor sport. De afkorting staat voor Agentschap ter Bevordering van de Lichamelijke Ontwikkeling, de Sport en de Openluchtrecreatie. Het is een zogenaamde Ivarp: een Intern Verzelfstandigd Agentschap met rechtspersoonlijkheid. Het bestuur is gevestigd in Brussel. De Administrateur-generaal is Carla Galle, de levenspartner van de socialist Karel van Miert.

Geen stiekeme nazi-optocht dus van Blood & Honour en gestrekte armpjes in paradepas.  Zowat alle m'as-tu-vus uit de politiek nemen deel, zelfs de vroegere premier Verhofstadt en zijn blauwe ministers trapten er jarenlang  lustig  op los met hun Eddy Merckx-fiets.  Laat ons zeggen, een ontmoeting  van zowel zoetwaterflaminganten als radicale nationalisten, ook al flaneren ze niet hand in hand.

De Gordel loopt over het grondgebied van drie faciliteitengemeentes die in handen zijn van Franstalige meerderheden en de niet-benoemde burgemeesters proberen de passage te verhinderen.  Als de Franstaligen voortdoen met hun onbegrijpelijke opdringerigheid, zal men in het buitenland een vergelijking maken met Noord-Ierland waar protestanten en katholieken door mekaars wijken proberen te marcheren. 

Nogmaals : die koekoekburgemeesters worden niet benoemd omdat ze Franstalig zijn, wèl omdat zij in het officiële bestuur van hun Vlaamse gemeente de taalwetgeving negeren.   En dat ligt nu eenmaal extreem gevoelig in dit land dat steeds overheerst is geweest door arrogante Franstaligen die Liberté voor zichzelf opeisen, maar anderen hun Vrijheid niet gunnen.

Een van hen schrijft naar Bloso (nog maar eens) : "Als de manifestatie niet uitsluitend een sportief karakter heeft, kan ik de openbare orde niet waarborgen en zullen de nodige onderrichtingen gegeven worden aan de "ordestrijdkrachten" op MIJN grondgebied. Het is de organisatoren verboden op welke wijze dan ook toe te laten tot de manifestatie, berichten die betrekking hebben op de huidige belgische politiek (vlaggen, T-shirts, uitdeling van pamfletten, spandoeken, enz)"

Wij zullen aanwezig zijn op de Gordel, sportief zoals we zijn, en we hopen van u allen hetzelfde.  De Brusselse rand is een evident onderdeel van Vlaanderen en als wij zin hebben om te wandelen met een grote Vlaamse Leeuw in ons eigen land dan doen wij dat.  In T-shirt met daarop de lichtjes archaïsche maar daarom niet minder gemeende Vlaamse slogan van voor WO II "Waalse ratten, rolt uw matten" en desnoods dansen wij de French Can-Can, het politiek-correcte strijdlied van de Nieuwe Vlaamse Beweging.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ministers werken niet Samen maar Tegen

 

Er is een nogal verhelderende reportage uitgezonden door de ploeg van Terzake over de manier waarop de illegalen in dit land gestuurd worden door goed gesubsidieerde VZW's,  iets wat wij al langer beweren, maar  wat wij schrijven, is racistenpraat.

Er bestaan zelfs handleidingen en draaiboeken over hoe bepaalde acties door illegalen moeten  gevoerd worden.  Links heeft altijd de neiging vertoond zijn propaganda en lering als een catechismus vast te leggen in Vraag en Antwoord en ingedeeld in hoofdstukjes. U en ik, wij zijn de ongewilde  sponsors van deze linkse drukwerken via rijkelijke maar goed verborgen subsidies aan al die VZW's.
Vanzelfsprekend zijn diegenen die deze organisaties leiden en er aan meewerken, beter op de hoogte van de wetten en de hiaten in de onderrichtingen over vreemdelingenbeleid, dan de grote meerderheid in kamer of senaat.  Het is zoals onze goede collega A. Griffon het onlangs stelde in een van zijn artikels : het leger advocaten, medewerkers, straathoekhangers, softe linkse ondergravers van onze maatschappij dat een flinke boterham verdient aan de illegale migranten, is een nijverheid op zich geworden.
Terzake heeft nog een andere vaststelling geopenbaard : de pleitbezorgers van de onwettelijkheid zijn probleemloos geïnfiltreerd tot in de ministriële kabinetten en tot op de hoogste verdiepingen van de macht.  Er worden gezamenlijke afspraken gemaakt, acties bepaald en geïntrigeerd tégen de eigen officiële ambtelijke diensten, zoals Vreemdelingenzaken. Als we het niet gezien en gehoord hadden, we zouden het niet geloven.
 
De schaamteloosheid kent geen grenzen, als u ons deze woordspeling toelaat : Terzake filmt (met een verborgen camera) een topambtenaar die de illegalen toespreekt tijdens een bijeenkomst  en stelt hen in het vooruitzicht dat hun individuele dossiers prioritair zullen behandeld worden als zij hun publieke, en voor het regime vervelende, protestacties staken.  De man laat doorschemeren, dat iedereen zal mogen blijven in dit land.  En wat verklaart achteraf de ministerin Turtelbaum, als men haar confronteert met deze beelden ? "Ach ja, de administratie zegt maar wat, om een lastig probleem te omzeilen". Zij zet haar eigen diensten voor schut.  Dit zal ongetwijfeld een aartsmoeilijk departement wezen, want de VLD heeft in de verkozen fracties niemand bereid gevonden om Migratieminister te worden, vandaar de keuze op een niet-verkozene die zich echter klem aan het rijden is in een regering waarin Tegenwerken de hoogste ambitie is. En de premier heeft maar een zorg : door niets te doen, zich profileren als een martelaar.
 
Het progressieve wereldje (of wat er voor doorgaat) verwijt aan eenieder die zich afstandelijk of correct-wettelijk opstelt tegenover de illegale infiltratie van het grondgebied, hardvochtigheid en onmenselijkheid.  Er tekent zich ook in dit dossier een niet te loochenen communautaire breuklijn af.  De chi-chi-ters hebben voor zich de mooie rol voorbehouden van de "goede, menselijke verdedigers van de verpauperden zonder papieren".   De valsaards wordt aangevoerd door de harde Vlaamse tante Turtelbaum. U ziet het opzet : de Serviërs van het Noorden bereiden zich voor om een genocide uit te voeren op tienduizenden arme vreemdelingen en de Brave Franstalige landgenoteen staan snikkend "Non, non, non" te smeken. 
Terwijl Turtelbaum opgejaagd wordt in een niet te beheersen orkaan van instromende illegalen en legale vreemdelingen die met grote mond hun rechten opeisen en hun tradities neerplanten, wordt zij door Joëlle  1000Quette om de haverklap in de wielen gereden.  Deze Waalse ministerin  doet er alles aan om een gemeenschappelijk regeringsstandpunt te dwarsbomen door haar officiele en officieuze bezoeken aan hongerstakers, kraanbezetters, dorstlijders en andere figuranten die in een luguber en onmenselijk spel opgevoerd worden.
Wij weten niet of Terzake de bedoeling had met deze reportage tot de conclusies te komen die wij trekken.  Vermoedelijk niet. Voor wie nog voorbehoud maakt, verwijzen wij graag naar het videofragmentje uit een Channel 4 documentaire over de evolutie van de islam in  Groot-Brittannië.
. 
Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy Willockx, en zijn Rode Telefoon


 

 

 

Wees dan al eens zo objectief om burgemeester Willockx oprecht te prijzen voor zijn breeddenkendheid tegenover het Sint-Niklase Guldensporencomité dat gratis mocht beschikken over zaal en personeel van 't Zwygershoekske voor zijn Sporenherdenking op 10 Juli.
 
Wij moeten alweer onze mening over Freddy's breeddenkendheid herzien, helaas. 
 
Gelegenheidsspreker op die herdenking, Wim de Wit, heeft zich zowaar mogen verheugen in een persoonlijk rood telefoontje van de burgervader, die de man, in zijn typische stijl, uitschold woor fascist.
Gij moogt voor mijn part separatist zijn telefoneerde onze vriend Freddy, maar gij zijt een fascist en ik zal bellen naar Eric Defoort (VVB),"An de Moor (Vlaanderen Feest) en Renaat Roefs (OVV) en vragen dat zij u ontslaan.
 
Wim heeft gewoon akte genomen van de rode boodschap en gezegd dat de rooie burgemeester maar moest doen wat hij niet laten kon.
 
Meer woorden hoefden daar ook niet aan vuil gemaakt te worden, maar het geval illustreert wel heel treffend hoe in de hoofdstad van het Waasland breeddenkendheid opgevat moet worden
 
’t Pallieterke nummer 38
woensdag 3 september 2008.
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De EU-verkiezingen zijn in aantocht

 

VVD: Turkije komende tien jaar geen EU-lid

dinsdag 2 september 2008 21:15

Als Turkije ooit toetreedt tot de Europese Unie, kan er geen sprake zijn van vrij verkeer van personen, omdat de overige EU-landen de enorme toestroom van Turken niet kunnen opnemen.

@ Elsevier

***

Het kiesvee uit de EU-landen zal in de komende maanden tot juni volgend jaar overspoeld worden door beloftes, heilige eden,   afspiegelingen van paradijselijke omstandigheden, oproepen tot solidariteit, aansporingen tot  medewerking opdat het klimaat zou ophouden met zijn kuren, aanbevelingen om in auto's rond te toeren met het formaat van luciferdoosjes en slogans, slogans ... onze straten zullen  worden omgebouwd tot poëzie-albums. De afschuwelijke figuren die ons nachtmerries bezorgen door hun televisie-verschijningen, zullen verleidelijk glimmend  en glimlachend uit uw brievenbussen tuimelen en u smeken voor hen en hun partij te kiezen. 

Omdat het niet anders kan, zullen wij tevreden zijn dat de échte Identitairen uit Vlaanderen een fractie afvaardigen in het Euro-parlement.  Momenteel zijn er drie verkozenen, Frank, Philip en Koen en dat triumviraat moet minimaal behouden blijven.

Hopelijk zullen zij ditmaal met afgevaardigden uit andere landen een erkende groep kunnen vormen, om de stem van de oppositie sterker te laten klinken en de dictatuur van de Unie te bevechten. Makkelijk is het niet een dergelijke internationale fractie vormen, dat heeft het verleden bewezen, want Identitairen hebben nu eenmaal een  sterke eigen identiteit ...

Met dezelfde beginselvastheid als toegepast in Vlaanderen, zal het Belang voet bij stek houden met betrekking tot de toetreding van Toerkije tot dit continent. Niet binnen tien jaar, maar NEVER !

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neersteken na uitlachen ies koeltoer

 

De 17-jarige rapper Tarkan, die gisteravond een 19-jarige plaatsgenoot neerstak deed dit omdat hij zich gekleineerd voelde. Tarkan zou door het lint zijn gegaan nadat hij tijdens een rapbattle in de Papendrechtse wijk Molenveld werd uitgelachen.

De jongen voelde zich door de lachpartij zo vernederd, dat hij naar zijn moeder rende voor steun. Tarkan had zich, samen met enkele jongeren op een pleintje verzameld voor een rapwedstrijd. Hij werd daarbij gepest om zijn onervarenheid en slecht uitgevoerde rap.

Na uitgelachen te zijn keerde Tarkan terug, samen met zijn moeder. Hierop ontstond een woordenwisseling. "Het slachtoffer riep: Ik heb NIETS tegen je moeder. Ik heb respect voor je moeder," aldus een ooggetuige. Die woorden zijn mogelijk verkeerd verstaan, want Tarkan sloeg door en stak met een mes op het slachtoffer in. In rapkringen ligt het praten over iemands moeder erg gevoelig.

@ Spitsnieuws

***

Moeder, wat hebben wij misdaan om dit allemaal te moeten meemaken in onze beschaafde, nijvere  Nederlanden ?



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fijne brand is altijd een onverwachte attractie.

 

Nu de verkiezingen achter de rug zijn in het heerlijke land Pakistan en vele honderden inwoners uiteengerukt, ontploft, verast of verpulverd zijn tijdens de fel gesmaakte verkiezingscampagne, herneemt het dagelijkse leven zijn gewone sleurgangetje.

We weten allemaal hoe saai het bestaan kan zijn.  Aan televisie-uitzendingen is men nog niet toe in het nochtans behoorlijk moderne en geëvolueerde land waar Allah en de profeet (ZMMKK) het ritme van de dag en de ademhaling van de inwoners bepalen.  Vandaar dat een brand voor een aangename afleiding afleiding kan zorgen.

 

Op een graanmarkt in het Pakistaanse Multan zijn dinsdagochtend veertig winkels in de as gelegd door een grote brand die ontstond door kortsluiting.

Op een marktplaats ontploften een veertigtal kramen, wat door de vele omstaanders zeer gewaardeerd werd : in plaats van het hazenpad te kiezen, keken zij gefascineerd toe. Brandweer is nog niet uitgevonden en wordt trouwens niet geciteerd in de keraan.

  (foto : de Volkskrant)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de rampedam

 

MarioRamadan.jpg

www.geenstijl.nl


02-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De berichtgeving van 0000 over de Republikeinse Conventie

 

In de nieuwsstudio in Brussel bevindt zich  de hyper politiek-correcte nieuwslezer, Vim de Wilder,  alias de Buikspreker,  die  vragen stelt aan de journalist-met-de-droeve-gelaatsuitdrukking in Saint Paul. De Republikeinen verzamelen daar om hun snertconventie te houden en hun moordzuchtige plannen te smeden. 
De Buikspreker : Hallo, hallo, hoort u mij, droeve man ?
 
De  Droeve : Breng uw spreeknaveltje wat dichter bij de microfoon.  Zijn we in de lucht ? Ik moet seffens mee gaan betogen  met de collega's van de NPS en  de Democraten tegen de smeerlappen van Republikeinen. Ha, het lichtje brandt, het is aan ons.
 
De Buikspreker : Het grote politieke nieuws is het schandaal dat de vrouw uit Alaska die de oude sabelsleper moet rechthouden een sloerie uit de sloppen blijkt te zijn, en dat zij een dochter heeft die zich laat bespringen door eskimo's.  Wat vinden de Amerikanen daar van, Droeve man ?
 
De Droeve : Zwijgt stil,  Buikspreker.  Dit betekent de politieke dood van de laffe Republikeinen. En daar zijn wij, neutrale omroep, uiteraard zéér blij om.  Maar pas op, Buikspreker,  vermoedelijk is er meer aan de hand.  De vrouw Palin, die er trouwens uitziet als een afgelebberde praline ... (De Buikspreker hikt van het lachen bij deze komische uitlating van zijn anders zo droefgeestige collega) zou zelfs al vroeger een kindje van haar eigen dochter opgevoed hebben om te verbergen dat die snol zich op nog jeugdiger leeftijd liet bewippen. Wij zijn als politiek-correcten uiteraard voorstanders van "alles mag, niets moet", maar dan niet voor de conservatieven, dat weet gij toch ook, nietwaar, Buikspreker ?
 
De Buikspreker : Zeg, Droeve man, en wat zegt de Nobele aanstaande Heer President Obama Bin Laden ... heu Osama Bin Barack over dit grote seksschandaal ?
 
De Droeve : (recht het hoofd en de schouders, spert de ogen open zoals Bartje Somers als die een formidabele blaas gaat debiteren) : Barack reageert als de Barmhartge Samaritaan die hij in werkelijkheid is, Buikspreker.   Hij zegt :  " Die Bristol is een  wulpse jonge hoer net zoals de moeder een oude slet is,  maar dit moet buiten de campagne blijven, dit is privé."   
De Buikspreker : Dat is wreed ontroerend,  Droeve.  Wat denkt ge, wie zoudt gij graag zien winnen ?
De Droeve : Wij zijn neutraal, Buikspreker, dat is ons lot. Zoals onze collega Linda de Win tegen de Patroonsheilige van Antwerpen zei. Neutraal maar daarom niet minder passioneel.
 
Tot zover dit fragment uit het Journaal voor diegenen die niet in de mogelijkheid waren vanavond te kijken.
Juffrouw Ellen
(uw stenografe van dienst)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vredelievende Thai verliezen hun vriendelijke glimlach - door Juffrouw Ellen

 

 
Aanhangers van oppositiepartij Volksalliantie voor Democratie hebben het terrein rond het regeringsgebouw in Bangkok bezet.   Foto AP
Zou Boumibol al getelefoneerd hebben met zijn vriend, onze Albert II ?
De rijkste Royal en de armste samen in de shit.
Uw reporterin  Juffrouw Ellen
(helaas vanuit de redactielokalen van Angeltjes en niet vanuit het Shangr-La hotel in Bangkok)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Under cover mosque : the return (Channel Four)

 

 

 

 

Uit het programma dat op 1 september uitgezonden werd door Channel Four kan u hier een fragment bekijken van een tiental minuten. Vorig jaar maakten de met geheime camera opgenomen beelden over de preken in Britse moskeeën door reporters van Channel Four veel ophef en de reportage ging de wereld rond. Onlangs togen de journalisten terug aan het werk om na te gaan in hoever de televisie-uitzending (en de menigvuldige hernemingen op internet) enig resultaat zouden gehad hebben. Het fragment is opgenomen in de grootste moskee van Engeland in Londen en u zal enkele vrouwelijke predikers leuke, verrassende en lieftallige zaken horen verkondigen. Achteraf komt een baardmans en een geleerde vrouw vertellen, dat deze tak van de islam een buitenbeentje is. Jazeker. In de grootste moskee van het land die aangemerkt staat als gematigd, voeren de fanatici het hoge woord. Onze linkse poco-vrienden zullen zeggen dat het een tijdelijk verschijnsel is, : Morgen wordt alles beter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wil er een kopje lekkere slappe en lauwe koffie ?

 

In zijn laatste nieuwsbrief vermeldt het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen de persartikelen in verband met IJzerwake en IJzerbedevaart :

 "Snijden, snijden in morsdood België"  -  Slappe opkomst voor IJzerbedevaart in nieuw jasje  -  "Vlaanderen en Brussel samenvoegen"  -  IJzerbedevaart in een ander kleedje geen onverdeeld succes  -  IJzerbedevaart lokt breder publiek: Veel positieve reacties voor vernieuwd concept  -  IJzerbedevaart eist fusie met Brussel  -  "Fuseer Vlaanderen en Brussel"  -  "We nemen het carnaval er wel bij"  -  "Voeg Brussel bij Vlaanderen"  -  IJzerbedevaart wil fusie met Brussels gewest  -  Pleidooi fusie Brussels en Vlaams gewest op IJzerbedevaart  -  "Fuseer het Vlaamse en het Brusselse gewest"  -  "Fusie van het Vlaams en Brussels gewest"  -  Vlaamsnationalisten vragen fusie van Brussel met Vlaams Gewest  -  Fusion des régions flamande et bruxelloise: certains s'impatientent  -  Yser: fusionner les Régions flamande et bruxelloise  -  "Oproep tot dialoog belangrijk"  -  Verruimde IJzerbedevaart in Diksmuide van start .
Het ziet er naar uit dat de IJzerbedevaart een daverend succes was met zijn circa 2.000 aanwezigen, terwijl de IJzerwake met net geen 6.000 mensen het binnenkort zal kunnen schudden. 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bei uns in Deutschland ... *

 

Damit der Ungläubige dem Rechtgläubigen mit Verständnis und Gehorsam gegenübertreten kann, erteilt die BILD-Zeitung Nachhilfe in Ramadan-Kunde. Der “Islamwissenschaftler” Udo Steinbach klärt mit warmen Worten über den Islam auf und bittet um Rücksichtnahme bei der abendländischen Arbeitsforderung gegenüber den fastenden Allah-Gläubigen. Und zum Beginn des Ramadan die Gratulation nicht vergessen !

***

 * Bei uns in Deutschland is de titel van een roman van Ernest Claes over zijn internering in een Duits gevangenkamp tijdens WO I.  Beschuldigd van collaboratie na WO II als sympathisant van het VNV, werd Claes vrijgesproken en behield hij zijn burgerrechten.  We vertellen dit graag, omdat we weten dat we al eens bezoek krijgen van dames en heren die witwoedend proberen ons in de hoek van de Duitsgezindheid te duwen (na meer dan 64 jaar !). Om hen te plezieren, laten we deze tekst van Politically Incorrect in de originele versie staan.  Eins-zwei, Eins-zwei  !

http://www.pi-news.net/

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we het asielrecht regelen door de EU : JA , dan zitten we op rozen

 

EU-systeem voor asielzoekers rammelt

ANP
gepubliceerd op 02 september 2008

BRUSSEL - De behandeling van asielzoekers in de EU rammelt aan alle kanten, stelt het Europees Parlement in een rapport dat dinsdag met grote meerderheid is aangenomen.

De landen in Zuid-Europa moeten abnormaal veel asielzoekers opvangen, zonder echte hulp van andere landen. Niet alle EU-landen houden zich aan de plicht om vingerafdrukken te nemen, zodat dubbele aanvragen nog voorkomen. ‘Asielhoppen’ blijft mogelijk.

De cijfers over de aanvragen zijn bovendien onbetrouwbaar, stelt het rapport. Sommige landen registreren bijvoorbeeld een heel gezin als één geval, terwijl andere landen elk gezinslid apart registreren.

Het rapport is een ernstige terechtwijzing van de Europese Commissie. Die had eerder gezegd dat het systeem goed werkt. Maar die conclusie is volgens het parlement niet gebaseerd op deugdelijke cijfers en doorwrocht onderzoek.

Europarlementslid Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) wil zo snel mogelijk verbeteringen. Ze wil dat landen als Malta en Griekenland meer geld krijgen om het oneerlijk grote aantal aanvragers goed op te vangen.

‘Dat links en rechts in het parlement het rapport steunt, toont wel dat de behandeling momenteel onvoldoende is geregeld’, aldus Buitenweg.

Ze vindt dat het asielbeleid ook logischer moet. ‘Want het is niet zo gek dat asielzoekers naar bepaalde landen trekken. In het ene land maakt hun aanvraag veel meer kans dan in het andere land. Het is tijd voor een Europees asielbeleid.’

@ ANP


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededeling van Juffrouw Ellen aan de bloglezertjes

 

Dag Bovenstebeste Brave Bloglezertjes,

Het is alweer een tijdje geleden dat wij mekaar in de ogen konden blikken.  Terwijl de jongens van de redactie gisteren vergaderden (u heeft de foto gezien, die ik stiekem gemaakt heb van de twee deugnieten ?) was ik op pad om enig modellenwerk te verrichten.  Ach ja, een mens wil wel eens een centje bijverdienen in deze dure tijden, niettegenstaande de giga-wedde die ik hier geniet.

Straks zal ik,na een lange tijd, opnieuw de waakdienst overnemen en de telefoonpresentie verzekeren om uw vele nieuwsgierige vraagjes te beantwoorden over het hoe en  het waarom van de actualiteit.  Ook zaken die meer in de privésfeer liggen, kan u steeds aan mij voorleggen.

Zoals deze vraag die ik vanmorgen ontving vanuit Alaska : " Ik woon bij de eskimo's en mijn mama wil vieze president worden maar ik ben zwanger. Heeft dit iets met mekaar te maken, lieve Miss Ellen ?"  Of deze : "In de keraan staat niet dat het verboden is een pak Chokotoff binnen te smikkelen tijdens de Ramadan, mag het ?"

Ik zend jullie vele groetjes en voeg er mijn portretje bij, want misschien zijn jullie mij vergeten : "Smakkerdesmak,smak-smak."

 Ellen Petri by Frank Dejongh

"Hallo ?  Met uw dienstwillige Juffrouw Ellen"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Jacques Flahaux (MR) : steeds een luisterend oor en de kogel in de loop

 

Brussel, 1 september 2008

Aan de heer Herman Van Rompuy

Voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers

 

Geachte voorzitter,

Ik maak van deze gelegenheid gebruik om u een geïnspireerd politiek jaar toe te wensen.

De reden van deze brief is een naar mijn oordeel zeer ernstig incident waarbij een collega-Kamerlid zich te buiten is gegaan aan iets wat volgens mij een zeer ernstige doodsbedreiging is.

Reeds enkele malen – dat is u wellicht opgevallen – zijn bij onze collega Jean-Jacques Flahaux alle stoppen aan het doorslaan, wellicht geïnspireerd door een Belgicisme met ietwat psychiatrische kantjes. Verschillende tussenkomsten van het Vlaams Belang, maar ook van de N-VA, heeft hij reeds onderbroken door met zijn falsetstem van op de achterbank luidkeels zaken te roepen zoals: “Incivique!” Dit heb ik voorlopig altijd geklasseerd onder de rubriek ‘eigenaardige parlementaire fauna’.

Maar na de recente bedreiging aan burgemeester Dewaele van Lennik waarbij Flahaux vermeldt: “Na de oorlog kreeg men voor dergelijk gedrag een kogel tussen de twee ogen, wel verdiend.” kan ik niet minder doen dan de Kamervoorzitter ernstig waarschuwen voor de mogelijke gevolgen van het fanatisme waaraan de heer Flahaux is ten prooi gevallen. Ik denk dat als ikzelf of mijn partij iets dergelijks moest zeggen van gelijk welke politieke tegenstander, dan zou dit terecht niet zonder juridische gevolgen zijn.

Gelet op de voorgaanden uit de periode die Flahaux aanhaalt, nl. de repressieperiode en het onmenselijke karakter van sommige afrekeningen van geestesgenoten van Flahaux tegenover Vlaamsgezinden, kan ik de bedreigingen van Flahaux enkel zeer ernstig nemen.

Ik laat het aan uw wijsheid over om een eventuele gepaste reactie te bedenken, bij gebreke waarvan ikzelf wellicht zou overwegen om een strafrechtelijke klacht in te dienen tegen de betrokkene.

Ik denk dat dringend paal en perk moet worden gesteld aan de mentale uitwassen van de heer Flahaux.

Gerolf Annemans

Fractievoorzitter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het charmante stadje Charleroi na de fakansie ...

 

De dag dat de zomer aanving in 2008, op 21 juni schreven wij een zonnig bericht over de politiecommissaris van Charleroi, Francine Biot die in beschuldiging werd gesteld van passieve corruptie inzake bouwwerken aan een politiecommissariaat in Marcinelle, een deelgemeente van het charmante Charleroi.

We copiëren enkele fragmenten met een foto van de Waalse pakkevrouw, al ware het om aan de kinderen te tonen dat bedrieglijke praktijken niet noodzakelijk leiden tot een verhoogde fysieke aantrekkelijkheid

 

La commissaire et l’entrepreneur inculpés




De feiten zijn ingewikkeld en mistig zoals alles wat zich in dit Waalse Chicago afspeelt.  Enkele jaren geleden werd het politiekantoor van Marcinelle opzettelijk in de fik gestoken  door enkele onverlaten.  Zoiets gebeurt overal en het is normaal.  Herstelling, renovatie en uitbreiding van het kantoor werden verzorgd door een aannemer, die momenteel achter de tralies zit.  Dit is ook zeer normaal : in Wallonië kan je geen opdrachten krijgen zonder gerechterlijk verleden. Het staat in elke aanvraag tot bestek of offerte" Il est indispensable d'avoir des mains sâles"  (het is onontbeerlijk besmeurde handen te hebben)

Bij de afwikkeling van de werken zou een en ander fout gelopen zijn en hier verschijnt mevrouw de commissaris ten tonele.  Duidelijk is het allemaal niet, want er komt ook een verzekeringsmaatschappij om de hoek kijken die een stuk van de facturen moet betalen.  Zijn zij het die moeilijk doen ?  Wie zal het ooit weten ?  Het bedrog situeert zich alleszins in de omgeving van de goedkeuring van de uitgevoerde werken, een vrij klassiek gegeven. Een bijkomstig probleempje : het kantoor werd opgetrokken gedeeltelijk op grond die behoort tot Charleroi en voor een ander stuk op grond van de sociale woningbouwmaatschappij Le Foyer.  Een fijne socialistische vereniging die meermaals in andere fraude dossiers opgedoken is.

***
Uit het verdere onderzoek is gebleken dat Flik Francine (weliswaar geschorst, maar of dit ook zonder wedde is, weten we niet) het nog een stuk bruiner heeft gebakken dan oorspronkelijk gedacht.
Dat zou blijken uit de zwarte boekhouding die bij de aannemer van de werken gevonden werd.  Als eerste misdrijf werd vastgesteld dat de klassieke truc van valse bestelbonnen, gevolgd door even valse facturen, die goedgekeurd worden als meerwerken, ook in het geval van het politiegebouw werd toegepast.  De betaling gebeurt op een reguliere wijze door de officiële dienst en wordt dan verdeeld tussen de betrokkenen. 
 
Er is nog een tweede luik, dat geldt de werken die uitgevoerd werden aan de privé woning van de commissaris en die natuurlijk ook betaald zijn door de gemeenschap.
 
Deze vrouw is ongetwijfeld een lid van de rode partij, anders bekleedt zij niet de positie die ze heeft. Gans Charleroi en omgeving is vergiftigd door gewetenloze politici en ambtenaren.  De voorzitter van die partij beschuldigt de Vlamingen ervan hardvochtige lieden te zijn, terwijl hijzelf aan het hoofd staat van een roversbende.
 
Er zou nog een ander onderzoek opgestart worden in verband met Euro subsidies.  Que la fête continue ...
.
Savat
.
Bron : la libre belgique


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Biden door Clark Kent (Het Vrije Volk)

 

 

Obama’s keuze voor senator Joe Biden als running-mate wordt gemotiveerd met de ervaring die Joe Biden op het gebied van buitenlandse politiek zou hebben. Hij moet Obama’s zwakte op dat gebied compenseren. Jammer voor Obama, maar Joe Biden is niet de buitenlands-politieke expert waar sommigen hem voor aanzien.


Toen Rusland Georgië binnenviel toonde John McCain het leiderschap dat je van een toekomstig president van de Verenigde Staten mag verwachten. Obama lag ondertussen lekker te luieren op het strand van Hawaï. Dit deed de campagne van Obama voor het presidentschap geen goed, dus schoof hij Joe Biden naar voren als kandidaat vice-president.
 
Joe Biden zou volgens Obama en zijn campagnemedewerkers de broodnodige ervaring op het gebied van buitenlandse politiek en nationale veiligheid inbrengen die Obama zelf moet ontberen. Helaas geldt Joe Biden uitsluitend in centrum-linkse kringen in Washington als een expert op het gebied van buitenlandse politiek. In werkelijkheid heeft hij op dit zo belangrijke terrein de plank vaak misgeslagen.
 
Daarnaast heeft Joe Biden een heel andere kijk op de Amerikaanse invasie in Irak dan Obama zelf. Veel argumenten van Joe Biden voor de invasie zijn m.i. overtuigend en steekhoudend. Het probleem is echter wel dat Obama zich opwerpt als de kandidaat die de reputatie van Amerika in de wereld weer zal herstellen, omdat hij tegen de invasie in Irak was. De argumenten die Joe Biden voor de invasie aandraagt ondermijnen zo één van de pijlers van Obama’s campagne.
 
John McCains reputatie als buitenlands-politieke expert heeft hij o.a. te danken aan zijn zeer vroege steun voor de inzet van extra troepen in Irak en het voeren van een echte contra-insurgency-strategie. Deze strategie heeft al Qaeda in Irak verslagen en het land grotendeels gepacificeerd. Joe Biden echter, was tegen de ‘surge’. Hij verklaarde dat het een tragische vergissing was toen de ‘surge’ werd aangekondigd. Later, toen duidelijk was dat de ‘surge’ zijn vruchten begon af te werpen, verklaarde Joe Biden dat de ‘surge’ was mislukt.
 
Zijn grootste blunder was een voorstel om Irak op te delen in drie ministaatjes naar etnische en religieuze scheidslijnen. Dit idee viel in Irak niet in goede aarde, Obama’s keuze voor Joe Biden als kandidaat vice-president evenmin. Hotair.com heeft nog meer over Joe Bidens ‘geniale plannetjes.
 
Enkele weken na de aanslagen van 11 september kwam Joe Biden met het voorstel om een cheque van 200 miljoen dollar naar Iran te sturen. Hij motiveerde dit krankzinnige voorstel door te verklaren dat Amerika de Arabische wereld moest laten zien dat het niet uit was op zijn vernietiging. Zijn medewerkers moesten uitleggen dat Iran niet Arabisch is en bovendien op nummer één staat van de lijst met landen die het terrorisme sponseren. Joe Biden luisterde echter niet meer, hij was al met het volgende onderwerp bezig.
 
Joe Biden is een typische blaaskaak. Voor hem is een hoorzitting van het Congres een gelegenheid om zijn eigen persoon in de schijnwerpers te zetten, niet om serieus in te gaan op het onderwerp dat op de agenda staat. Als de mensen maar denken dat de senator iets belangrijks te melden heeft.
 
Sommigen denken dat ook, en beschouwen Joe Biden inderdaad als een expert met verstand van buitenlandse politiek en nationale veiligheid. De enige reden dat zij dit denken is dat zij hun mening door anderen laten bepalen, in plaats van naar de feiten te kijken. In The Fountainhead worden dit soort mensen second handers genoemd.
 
Obama heeft Joe Biden als running mate gekozen omdat hij in centrum-linkse kringen in Washington als expert met kennis van buitenlandse politiek wordt beschouwd. Iemand die bij het establishment in goede aarde zal vallen.
 

Hiermee heeft Obama bewezen zelf ook een second hander te zijn.

@ www.hetvrijevolk.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onomstootbare bewijzen : ze is plat !

 

Het zullen enkel nog hardleerse ongelovigen en onwetenschappelijken zijn, die volhouden dat de aarde een  ronde bol is.  Wij hebben hieronder enkele onomstootbare bewijzen bij mekaar gezocht.  Druk ze af en duw ze onder de neuzen van de weifelaars en ontkenners. Op foto 1 ziet u dat de horizon een rechte streep is.  Mocht de aarde rond zijn, dan was de kim een gebogen stuk van de bol.  Bewijs twee : onvoorzichtige kapiteins donderen met hun schip de afgrond in, omdat zij weigeren rekening te houden met de rand rond de weireld. Navertellen kunnen ze het niet meer, de ongelukkigen, maar hun twijfel zal verdwenen zijn. Nog een bewijs vormt de derde afbeelding : we begrijpen ze niet goed, maar ze klopt als een bus. Tot slot een Engelstalig fragment dat we vonden bij de betrouwbare Brussels Journal. We hebben de tekst lichtjes gewijzigd om hem verstaanbaarder te maken voor iedereen.
  
 
 
  

Many Westerners to this day are convinced that the earth is flat.  All the civilizations that were exposed to the learning of the ancient Greeks – Europe, the Middle East and to some extent India – were aware of the fact that the earth is flat. Did none of the major civilizations of Eurasia believe that the earth was flat? Yes, the Chinese did. The general consensus among Chinese scholars well into the seventeenth century AD, more than two thousand years after the Greeks had demonstrated that the earth is flat, was that the earth is spherical. The error wasn't corrected until the Chinese were confronted with European astronomy

.http://www.brusselsjournal.com/node/3483


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prima vooruitzichten voor de begroting 2009

 

U bent dat niet gewend van ons maar we zeggen het eerlijk : wij hebben een zeer goede indruk (steeds gehad trouwens) van Luc Coene, die momenteel vicegouverneur is van de Nationale Bank.  We kennen de carrière van de man, zijn hondse trouw aan Guynokkio en de liberale partij maar ook de ernst en de kennis waarmee Coene zijn functie vervult. Het is  ongetwijfeld makkelijker rechtuit te spreken als een CD&V-er premier tracht te zijn dan onder een VLD-eerste-minister.  Wij zijn niet blind. 

Coene geeft in de Standaard een uitgebreid interview met zijn professionele visie als dienaar van het openbaar belang op de financiële en economische realiteiten waarin dit land verkeert. Niet alleen Leterme zal zich onbehaaglijk voelen bij de vaststellingen van de vicegouverneur maar ook Didier Reynders krijgt een zoveelste uppercut toegediend.  Die laat het echter niet aan zijn hart komen : Reynders is een man die de politiek ondergaat, de waarheid verhult en van oordeel is dat de euthanasie gepleegd op het vaderland nog best enkele eeuwen kan doorgaan : de patiënt is taai, lacht hij en hij spoedt zich naar de banken om alweer een volgende lening vast te leggen. 

Met de belastingontvangsten ziet het er niet goed uit, ook al beweert de minister van financiën het tegendeel. Het tekort op de begroting voor 2009 dat geraamd was op 0.8% van het bruto binnenlands product, zijnde 2.8 miljard euri (112 miljard frank) zou inmiddels uitlopen naar 1% of  3,5 miljard euri (140 miljard frank).  Dit niettegenstaande enkele maanden geleden de regering bij hoog en bij laag volhield dat de vooruitzichten van het officiële Planbureau dat ook in deze richting aan een oplopend tekort dacht, meewarig glimlachend van de tafel schoof.  Men wekte toen schaamteloos de indruk dat het Planbureau, ach een soort bezigheidstherapiebureau was. Van je eigen bazen moet je het wel hebben als je ambtenaar bent in dit onland.

Het gaat niet alleen om cijfers en om een verlies, beste uitgemolken belastingbetalers.  Uw centen verdwijnen in de diepe put en u hoopt vaagweg er iets van terug te zien onder de vorm van een beetje minder duur leven, een tiental euri hogere bestedingen per maand, een schone omgeving, want u wordt dagelijks om de oren gekletst dat u en u alleen verantwoordelijk bent voor de verloedering van "ons" milieu.   Laat het ons duidelijk zeggen voor het geval u het niet wist : het enige wat u  terug te zien krijgt, zijn de arrogante koppen van de ministers op uw televisiescherm. En als het meevalt treden zij tussen de twee avondjournaals in  nogmaals op in zogenaamde amusementsprogramma's, om de verzuring tegen te gaan en het regime te steunen.

De belastingen verhogen, is geen optie, zegt Coene.  Na Zweden kent het land B de hoogste taksdruk ter wereld. (De Zweden hebben tenminste de moed om hun grenzen dicht te houden).  Dat wil echter zeggen, dat er voor wat dan ook geen centen zijn,  geen injecties, geen initiatieven, geen beleid.  Bij de sociale loononderhandelingen over korte tijd zal dit gegeven een grote rem vormen op welk akkoord dan ook.  De wens van de werkgevers (half en half bijgetreden door het ACV) om het brutoloon te behouden en het nettoloon te verhogen, kan met deze begraven worden.  Deze operatie maakt enkel kans als de schatkist haar bijdragen voor de RSZ verhoogt.  Maar ook de kostenverlagingen voor bedrijven om hun concurrentiële positie te versoepelen, zijn uitgesloten. 

Zelfs op het bestaande beleid zal moet bezuinigd worden ...  De toekomst ziet er stralend uit.  En de democratische partijen (u kent ze) zullen er alles aan doen, om u  en de wereldeconomie verantwoordelijk te houden voor het failliet waar wij op af stevenen. Over één fundamentele oplossing weigert men zelfs na te denken.  Wij gelukkig niet, vandaar dat wij ons optimisme behouden.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een banaan ?

 

 

Bananenbed

.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!