Angeltjes
25-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen iedereen,

De Bellamy Brothers zingen onder hun eigen familienaam.  Inderdaad ze zijn broers en ze heten Bellamy.  David Milton werd geboren op 16 september 1950 en grote broer Homer Howard kwam op 2 februari 1946 op de wereld.  Hun liefde voor de muziek erfden ze van hun vader, die deel uitmaakte van een country swing groepje.  Ondanks het feit dat ze geen van beiden ooit een muzikale opleiding genoten, leerden ze gitaar en mandoline spelen; David voegde daar nog orgel, piano en accordeon aan toe.  Via een vriend kwamen ze in contact met Jim Stafford, die een compositie van David opnam.  Het nummer “Spiders and Snakes” werd een hit – met de auteursrechten konden de Bellamy broertjes naar Los Angeles verhuizen. 

Curb Records nam hen onder contract in 1975.  Een jaar later kwam hun eerste succes op de markt: “Let your love flow”.  Het stond nummer één in de VS en in menig ander land.  Hun muziek is geïnspireerd door country en rock.  Hun wereldwijde hit “If I said you had a beautiful body, would you hold it against me?” is daarvan het beste bewijs.  In de jaren ’80 en ’90 namen ze plaat na plaat op met soortgelijke nummers.  Het succes van de beginjaren konden ze echter niet meer waar maken.

Ze zijn nog steeds bezig met muziek, maar het is minder gericht op een bepaald publiek.  Ze doen gewoon hun ding.  Het kan gospel zijn of een satirisch lied:  “Jalepeños” mocht in de VS niet gedraaid worden omdat het de politiek-correcte samenleving op de korrel nam.  Ze zijn momenteel op wereldtour met optredens in verschillende Europese landen, in Canada en in zowat alle staten van de VS.

Veel luister- en kijkgenot met dit ongecompliceerd nummer uit een ongecompliceerde tijd!

Dikke zoen  -  Lolita

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-waanzin : waterdrinken helpt niet bij uitdroging

 

Terwijl de EU-bureaucratie stilletjesaan op imploderen staat, is ze niet te beroerd ons te willen heropvoeden met vernieuwende inzichten. 

In alle reclameteksten over gezond leven, over de gevaren van uitdroging bij senioren, over rimpels die ook door dehydratie veroorzaakt worden, over het goed functioneren van onze nieren, enz.  wordt telkens weer ervoor gepleit voldoende water te drinken: 1.2 tot 1.5 liter per dag zou de minimum vereiste hoeveelheid water zijn om het filtersysteem van het lichaam op peil te houden.

Niet dus.  Totaal fout.  Na een drie jaar durend onderzoek zijn officiële EU-instanties tot de conclusie gekomen dat er geen enkel bewijs bestaat dat deze stelling op onbetwistbare feiten berust. 

Het is nu wettelijk verboden voor producenten van flessenwater deze stelling te verkondigen; bij overtreding kan hen een gevangenisstraf van 2 jaar boven het hoofd hangen.  Deze wet zal volgende maand in Groot-Brittannië in werking treden.

 

EU-volkscommissaris voor de volksgezondheid

De EU-richtlijn werd opgesteld waarbij men het afsluitend verslag van een commissie van 21 deskundigen in Parma, Italië, overneemt: “verminderde vochtopname in het lichaam is een symptoom van uitdroging en is niet op te vangen door het drinken van water”. 

Er komt ook kritiek los : de EU bevindt zich op een ramkoers met wetenschap en boerenverstand.  Domheid in het kwadraat.  Ze zouden zich beter bezighouden met het redden van de euro, met het bijeenhouden van de EU-dromers.  En toch zien we overbetaalde instanties die zich bezig houden met een voor de hand liggende aanbeveling over waterverbruik en ons het recht willen ontzeggen voor iets dat buiten enige twijfel juist is.  Moet nog aangetoond worden hoe groot de EU-grootheidwaanzin is?

De EU-regelneven zijn hiermee niet aan hun proefstuk.  We brengen enkele voorbeelden van EU-richtlijnen in herinnering :

-          komkommers – quasi helemaal recht - met slechts een krommingsgraad van niet meer dan 1/10de - mogen in de winkelrekken het klasse 1-etiket dragen. 
-          wortelen, bananen en andere groenten- en fruitsoorten zijn onderworpen aan een vergelijkbaar criterium.  Kromme groenten en fruitsoorten werden zelfs geweerd van de markt tijdens een periode van voedingstekorten.
-          het gebruik van witte of oranje rapen in een Cornwall-pasteitje leidde tot een culinaire rel.

Wat een geluk dat de EU ons op het rechte pad houdt.  Nu het water in onmin gevallen is, kunnen we jullie allemaal het Vlaamse Leeuw-bier aanbevelen.  Verkrijgbaar in de betere Vlaamse horecazaak en via http://www.vlaamscheleeuw.com/ .

Schol!

Floriaan Terbeke

Bron: Telegraph.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clovis

 

 

In de partijpolitieke Vlaamse beweging is met tussenpozen een politiek-correct virus actief dat het “CLOVIS”syndroom veroorzaakt.

Ook de zachtaardige en godvruchtige Clovis bekeerde zich, uiteraard uit idealistische overwegingen. De heilige Remigius van Reims sprak aldus:

“Gij fiere sicamber, aanbid wat gij verbrand hebt en verbrand wat gij aanbeden hebt… en ga in uwen blote staan!”

 
Luc Dhondt, uitgever van de digitale nieuwsbrief "VLAANDEREN VLAGT VERDER", in aflevering 225 (dinsdag 22 november 2011), refererend naar de actualiteit.
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egypte : Zonder het leger zijn we overgeleverd aan het tuig.

 

Bestand:Talet harb roundabout-cairo-egypt.JPG

Wie zich voor de berichtgeving over Egypte enkel baseert op de commentaren van de linkse Rudy Vranckx van de partijdige 0000, krijgt een zeer eenzijdige blik over de toestand in Egypte.  De jonge naar democratie snakkende Helden van het Tharirplein, die tranen ontlokken aan de ogen van Vranckx, worden door de meerderheid van de Egyptenaren niet op de handen gedragen. 

Hieronder een artikel uit Trouw dat een ander klok laat luiden. Zullen de moslimbroeders, gesteund door het leger, de leiding overnemen ? 

Hoe dan ook, de stroom vluchtelingen vanuit Egypte naar Europa zal alleszins niet verminderen.  En dat is zeer onaangenaam nieuws, waar vooringenomen, naieve Kuifjes zoals Vranckx nooit met een woord over reppen.  De man is gefascineerd door jonge Mediterrane types met zwarte ogen, wapens in de hand en macho-taal. Daar hebben wij natuurlijk niets aan.

Eventjes is de opluchting voelbaar achter de politielijnen rond het ministerie van binnenlandse veiligheid. Jonge agenten zitten uitgeput met hun hoofd tussen de knieën op de stoep, of bellen met familieleden. "Het is afgelopen mama", zucht een piepjonge agent met een vlassnorretje in zijn mobiel.

Na vijf dagen onafgebroken vechten is door interventie van een groep islamitische sheikhs, die arm in arm tussen de politie en de jongeren gingen staan, een wapenstilstand afgedwongen. Aan beide kanten van het conflict werd met opluchting gereageerd. "Ilhamdoelillah", god zij dank, reageren zowel de agenten als de betogers aan weerszijden van het prikkeldraad, barrières die zijn opgeworpen om de vrede te handhaven.

Het Tahrir-plein staat nog steeds vol met demonstranten, die niet van plan lijken meteen te vertrekken. "Dit is een vreedzame demonstratie", zegt Mohi Ezzeldin, activist en student economie. "Met of zonder gevechten, onze eisen blijven hetzelfde. Wij gaan niet weg tot het leger de macht heeft overgedragen."

Het hoofd van de Hoge Militaire Raad (SCAF) Mohamed Hoessein Tantawi kondigde dinsdagavond aan dat het leger de macht niet vast wil houden. Tantawi benadrukte dat de verkiezingen, die volgende week maandag beginnen, gewoon doorgaan.

De speech van de legerleider werd op het Tahrir-plein slecht ontvangen. "De man is een kopie van Moebarak", twittert een demonstrant.

De gevechten zijn na de speech in intensiteit eerder toe- dan afgenomen. De tijdelijke wapenstilstand betekent niets, zegt een demonstrant met een gasmasker op zijn hoofd. "Het kan zo weer mis gaan."

En inderdaad. Nog geen uur na de wapenstilstand breken nieuwe gevechten uit. De medewerkers van de wasserette in de volksbuurt die achter het ministerie ligt, slaan bij het horen van het geweervuur een collectieve zucht. "Dit land is verrot. We gaan er nooit uitkomen zolang we die rotkinderen op het plein hun gang laten gaan."

Weg van het plein blijkt de 'Republiek Tahrir' geen afspiegeling van het hele land te zijn. In de volksbuurten aan de randen van het centrum trekt men zich zo min mogelijk aan van de rellen. Zelfs in een nevel van traangas gaat het dagelijkse leven gewoon door. "Laten we in godsnaam de verkiezingen niet door een stel rotjongens laten verstieren", meent Samih, een kruidenier uit Abdien. "Tantawi heeft duidelijk gezegd de macht te zullen afstaan aan de burgers." Volgens de kruidenier staat een grote meerderheid van de Egyptenaren achter het leger."Wie zorgt er voor onze veiligheid? Zonder het leger zijn we overgeleverd aan het tuig."

Samih deelt in zijn winkel folders uit van de Moslimbroederschap, van wie hij na hun winst bij de verkiezingen grote dingen verwacht. "Zij gaan onze economie weer op orde brengen." Volgens de kruidenier gaat dat samen met het herstel van de "islamitische waarden" die de partij voorstaat.

Op het Tahrir-plein is men sceptisch over de Moslimbroederschap, die zich afzijdig houdt bij de protesten. De angst onder liberalen dat de Moslimbroederschap de verkiezingen gaat winnen is een van de redenen dat veel demonstranten de verkiezingen willen uitstellen. "Het leger heeft een deal gemaakt met de Moslimbroeders", denkt kunstenares Samira el-Ezabi. "Ze gaan de macht verdelen."

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3048380/2011/11/24/Leger-en-moslimbroeders-delen-macht.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 754)

Is het niet normaal dat men Belgie onder de "primitieve landen" begint te rekenen?


We hopen dat niemand ons zal tegenspreken wanneer we verklaren dat wij in een modern land wonen en men België, spijts alle onbegrijpelijke evoluties van de laatste maanden, niet onder de "primitieve landen" mag rekenen. "Primitieve landen" zijn landen waar de invloeden van een moderne maatschappij nog niet zijn doorgedrongen. Het zijn landen waar er nog steeds gewoonten en gebruiken bestaan die wij ons niet meer kunnen voorstellen en die we met alle middelen willen bestrijden.

Dit kan gaan van het afknippen van de clitoris bij jonge meisjes tot het verkopen van een kind voor enkele koeien of schapen.

Het verminken van mensen of mensen verhandelen als koopwaar stoort iedere normale inwoner van dit land. Maar toen we vanmorgen een belangrijke bijdrage lazen in HET LAATSTE NIEUWS en DE NIEUWE GAZET schrokken we ons een ongeluk.

Waarover ging het?

Het bericht handelde over voetbalclub BEERSCHOT. Slechts enkele dagen geleden schreven we hierover nog een bijdrage. Maar nu vernamen we hoe deze voetbalclub uit een benarde financiele positie wil geraken. Men is driftig op zoek naar nieuwe onnozelaars (sponsors genaamd) om in een bedrijf belangrijke sommen "te investeren" met een bijna totale zekerheid om nooit nog één cent terug te zien van de geinvesteerde gelden. Maar die "sponsors" blijken nog niet gevonden te zijn en het is helemaal niet zeker dat die in de toekomst nog zullen gevonden worden. Maar BEERSCHOT wil overleven en hoopt nu enkele uiterst dringende financiële problemen te kunnen oplossen door het verkopen van een speler: Kagelmacher genaamd.

Hoeveel biedt u voor Gary Kagelmacher ? Hij heeft hetzelfde kapsel als Jeroen Meus en als hij niet voetbalt, kan u hem in de keuken zetten.

Kunnen wij nu in dit land nog lager vallen? Durven wij nog beweren dat wij geen "primitief land" zijn?

Volgens onze mening moeten landen waarin het in 2011 nog steeds mogelijk is dat artiesten, sportlui, of met een veel geringere kans, zelfs politiekers worden gekocht of verkocht, door hun zogenaamde eigenaars, als een emmer zeep, gerekend worden onder de "primitieve landen"!

Het is dan ook normaal te noemen dat de Internationale financiele wereld ons land als "primitief" begint te beschouwen en ons als zodanig nog maar geld wil lenen tegen stilaan onbetaalbare intresten.

Men zegge het voort...

Freddy van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Videoverslag Staten-Generaal tegen Di Rupo

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islampolygamie in Maleisië : it's all about sex

 

In Maleisië bestaat sedert een jaar een vereniging van vrouwen, de „Global Ikhwan Polygamy Club“.  Ze hebben net een boek uitgegeven, een sexgids van 115 bladzijden, met op de kaft de ronkende titel “Islamic Sex, Fighting Jews to Return Islamic Sex to the World” (“Moslimsex, de bestrijding van de joden om islamsex aan de wereld terug te geven”). 

Wat de joden ermee te maken hebben … geen idee, maar het is nogal evident dat bij de uitgifte van een boek – uiteraard wordt het een wereldbestseller – een verwijzing naar de ultieme strijd tegen de joden niet mag ontbreken.  De Nederlandse vertaling zal waarschijnlijk volgend jaar op de boekenbeurs de publiekstrekker zijn.  

Vooraleer de casanova’s een vliegtuigticket naar Maleisië boeken, moeten we er toch een woordje uitleg bij geven.  Het gaat hier om een groep moslima’s, dikwijls met een bepaald studieniveau, die publiekelijk verkondigen dat ze de door Allah opgedragen onderdanigheid het beste kunnen bewijzen door hun man met meerdere vrouwen te delen. 

Daar mannen van natuur uit meer door hun lusten gedreven worden en vrouwen sowieso eerder bekommerd zijn om de gezinszorg, is het niet meer dan logisch dat een dergelijke huwelijksvorm voor alle partijen niets dan voordelen biedt.  Want – anders dan in het westen waar een maîtresse bij een eventuele zwangerschap niet beschermd wordt – garandeert de islampolygamie de vrouwen en kinderen een geregeld en verzorgd leven.  

Probleem is echter dat de islam “slechts” vier officiële echtgenotes voor één man toestaat (afgezien van de formule “genotshuwelijk”) mits hij hen en hun kroost het passende leven kan bieden.  De “Gehoorzame Vrouwenclub” bestaat uit een duizendtal progressieve moslima’s die willen aanklagen dat de man de mogelijkheid heeft telkens de oudste, lelijkste, vervelendste  echtgenote aan de kant te schuiven en haar te vervangen door een jonger exemplaar.  Een soort rotatiesysteem, waardoor de gemiddelde leeftijd van de harem steeds aanvaardbaar blijft. 

De dames hebben over e.e.a. heel goed nagedacht en zijn tot de conclusie gekomen dat ze moeten ingrijpen.  Daarom pleiten ze ervoor de man zodanig te “bewerken” dat hij zich thuis op zijn gemak voelt en er geen nood aan heeft elders een groener blaadje te willen plukken.  En dat zou moeten lukken met groepsex en hoerengedrag in bed.

Veel details over de inhoud zijn nog niet bekend, maar The Wall Street Journal, uitgave Malridië, kon het boek blijkbaar inzien en schreef dat de inhoud bevestigt dat “Allah de man de mogelijkheid gegeven heeft tegelijkertijd sex met al zijn vrouwen te hebben”  en dat er expliciet uit de doeken gedaan wordt hoe “spirituele sex”  (lees: groepsex, inventief hoerengedrag) bevredigender en gemakkelijker kan zijn.  

Islamsex, onversluierd !  Wat een verrijking …

Floriaan Terbeke
Bron: FAZ, www.alarabiya.net;.abs-cbnnews.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets aan de hand

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU - CH : Over geld, over macht, over onderwerping.

 

De voorzitter van de EU-dictatuur heeft het Alpenland enkele weken geleden met een bezoekje vereerd: officieel om de relatie met Zwitserland op te krikken, officieus om met de bedelnap rond te gaan.  De relatie met het kleine onafhankelijke land middenin het EU-bastion is al redelijk goed, maar zou beter kunnen, zo stelde Van Rompuy.  Mevrouw Calmy-Rey, presidente, verklaarde achteraf dat een Zwitserse bijdrage aan het EU-reddingsfonds geen thema is:  Zwitserland is al solidair genoeg: een sponsoring van 16 miljard CHF aan het IMF is genoeg.  Van Rompuy beklemtoonde dat beiden er voordeel zouden uithalen als de EU de problemen kan oplossen.  Lees:… genoeg geld of garanties krijgt om de waanzin te blijven financieren.

De bilaterale betrekkingen kwamen uiteraard weer ter sprake.  De EU-commissie stelt vast dat de institutionele problemen sinds anderhalf jaar stilliggen.  Het vrijhandelsakkoord over de landbouw en het energie- en elektriciteitsdossier blijven in de koelkast tot de institutionele punten opgelost worden.  Lees:… tot de Zwitsers akkoord gaan de EU-wetgeving over te nemen.  Dus wacht de EU af tot er een compromisvoorstel van Zwitserland ingediend wordt.  Lees:… tot Zwitserland toegeeft.  Mevrouw Calmy-Rey legde er sinds deze zomer onverminderd de nadruk op dat Zwitserland wel degelijk voorstellen overgemaakt heeft.  Lees:…voorstellen die de EU-doctrine niet steunen.  De EU zet de hakken in het zand en blijft bij haar standpunt.

Nu zit er weer een ander steentje in de EU-schoen: Zwitserland heeft bilaterale belastingakkoorden afgesloten met Groot-Brittanië en Duitsland.  Kan niet, zegt de EU tegen haar onderworpenen, opnieuw onderhandelen of we zien elkaar bij de rechtbank!  

De financiële akkoorden met deze landen gaan over een een forfaitaire belastingsaanslag met terugwerkende kracht op het vermogen dat bij Zwitserse banken gedeponeerd werd.  In oktober had de EU-commissaris Semeta, bevoegd voor belastinggelden en douaneakkoorden, zich al uiterst kritisch hierover uitgelaten en met consequenties gedreigd mocht er tegen de EU-wetgeving gehandeld worden of de EU-bevoegdheden overschreden worden.  De EU-commissie strijdt momenteel op meerdere fronten, zowel om de boosdoeners terug op het rechte (!) pad te brengen als om andere geïnteresseerde landen te waarschuwen dat zo’n deloyale houding niet geapprecieerd wordt.  Zo werd de Franse minister voor Financiën, François Baroin, vóór zijn afspraak met zijn Zwitserse collega, op het EU-matje geroepen met als resultaat dat Baroin achteraf verklaarde dat de voorwaarden om tot een bilateraal belastingsakkoord (zoals met Groot-Brittanië en Duitsland) niet voorhanden waren. 

België en Nederland – en andere geïnteresseerde landen – kregen ook bij voorbaat een waarschuwing: ze kunnen gerust over een bilateraal akkoord met Zwitserland onderhandelen, maar dan wel volgens de EU-regeltjes en binnen de EU-competenties.  Lees:…de EU houdt de pen vast.

Er is nood aan duidelijkheid. De Zwitserse volksvertegenwoordigster Widmer-Schlumpf zou volgende week een afspraak hebben met EU-commissaris Semeta in Brussel.  Het gesprek zou wel iets langer kunnen uitvallen.

Wij duimen voor Zwitserland: „nicht versagen“. 

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min. online


24-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vaderland roept u op : waar zijn uw spaarcenten ?

 

Nieuwe staatsbons vanaf 24 november


Beste cliënt


Vanaf donderdag 24 november tot en met 2 december kunt u inschrijven op de nieuwe staatsbons op 3, 5 en 8 jaar. Om in te tekenen kunt u met ons contact opnemen of de transactie zelf registreren via Internetbankieren wanneer u reeds over een effectenrekening en Digipass beschikt.

- Staatsbon op 3 jaar - 4 december 2011-2014 – coupon 3.50 %* - uitgifteprijs 100 %
- Staatsbon op 5 jaar - 4 december 2011-2016 – coupon 4.00 %* - uitgifteprijs 100 %
- Staatsbon op 8 jaar - 4 december 2011-2019 – coupon 4.20 %* - uitgifteprijs 100 %

*Bruto coupon, 15% roerende voorheffing (voorlopig, kan eventueel wijzigen)

Belangrijk: bij intekening wordt de rekening onmiddellijk gedebiteerd met valutadag 5 december 2011.

Met vriendelijke groeten,
Uw Argenta-team
 

*****

Allez, wees sportief, geef uw casinogevoel een kans, wie niet waagt, wie niet wint : het is voor een goed doel, uw geliefde vaderland roept u op. Vroeger was het uw bloed, nu zijn het uw centen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep tot moslims om straten schoon te houden in naam van Allah

 

Het Labour-bestuur van de Engelse stad Bradford heeft folders gedrukt om moslims op te roepen ‘in naam van Allah’ geen afval op straat te gooien. Teksten uit de koran worden gebruikt om uit te leggen dat de wet niet mag worden overtreden: ‘ we moeten Allah's schepping en onze omgeving respecteren’ en: ‘overal ter wereld bidden moslims, we moeten onze gebedsplaatsen schoonhouden, dus dat kunnen we ook doen met de straat waar we wonen’. 

De folders hadden verspreid moeten worden in wijken waar veel moslims wonen en waar de straten zijn vervuild. De uitgifte ervan is echter op het laatste moment tegengehouden.  Het gemeentebestuur wordt nu beschuldigd van oproepen tot rassenhaat.

 Bron : Daily Mail


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat u niet nekken door Frank Vanhecke

 

Vanmorgen liet Frank Vanhecke zich horen op Radio 1. Waarom zou men Vanhecke bij de 0000-Radio uitnodigen, ware er niet zijn collaboratie-opvattingen,  dat de Vlaams-nationalisten vandaag beter voor de N-VA kiezen dan voor Vlaams Belang. Alleen daarom mag Vanhecke zijn liedje komen kwelen en uiteraard zal de geschreven pers deze zoveelste kaakslag met genoegen overnemen.

Vandaag is niet gisteren, want toen was Wonderboy zelf nog verantwoordelijk voor de boodschap van het separatisme, de aanklachten tegen de islamisering en nog enkele leuke zaken die vandaag ongezegd moeten blijven. Of waarover ronduit gelogen moet worden door Wonderboy.  Bijvoorbeeld de kwakkel dat VB enkel over de vreemdelingen een standpunt zou innemen.  Het hoofdthema is en blijft de Vlaams Onafhankelijkheid. Zonder omwegen, zonder flauwe onderhandelingen, recht op het doel af ,want alle andere pogingen leiden tot toestanden zoals we die nu meemaken.  Vanhecke gelooft in zijn eigen leugens en het wordt tijd  dat er gereageerd wordt op de fantast uit Brugge, die vanuit de rijkelijk betaalde  Euro-praatbarak onschendbaar denkt te zijn in het systematisch bezwadderen en neersabelen van zijn vroegere partij.

Wij gaan dieper in op de esbattementen van de eens gewaardeerde Frank Vanhecke, die zich ontpopt heeft tot een emo-janker en een rancuneuze betweter zonder scrupules.

Ziezo, de toon is gezet, we hebben de strijdbijl opgegraven en we gaan wat wieden en hakken, want niemand anders schijnt dat te doen, alhoewel velen binnenskamers hun kritiek en onvrede niet sparen. Wij willen geen polemiek uitlokken, maar wensen wel duidelijk het ongenoegen, dat bij velen leeft over de beschadigingsoperaties door Frank Vanhecke, ondubbelzinnig te verwoorden.
.. .
In 1996 is de gekrulde Adonis voorzitter geworden van Vlaams Blok en op de Vlaams-nationale feestdag 2011 is hij opgestapt bij Vlaams Belang, nadat hij een aantal jaren de steenezel heeft uitgehangen door zijn partij onderuit te halen. Hij was enkele jaren gestopt als voorzitter en van dan af hield hij zich vooral bezig met wringen, beschadigen en schofferen.  Terwij hij wel lekker op zijn zeteltje in de Euro-praatbarak  bleef zitten, met alle fijne financiële voordelen vandien.  
Er zijn nog mandatarissen die hun partij in de steek laten en allen lijden zij aan het complex van de stiefmoeder van Sneeuwwitje : "Ik ben de tofste en de zetel van mijn partij is mijn zetel."  We gaan hier niet uitgebreid over discussiëren maar Angeltjes heeft een visie waar wij niet van af te brengen zijn : verkozenen op een lijst, die in de loop van de legislatuur, hun partij verlaten, laten hun mandaat over aan een opvolger van dezelfde lijst. Zo handelen eervolle lieden en wie het anders uitlegt, is een ontrouwe egoïst en een geldzak, of beide. 
.
Toen de dee-jay van Wilrijk, het onbenul Verstrepen, Vlaams Belang verliet, kreeg hij bij Angeltjes direct de duidelijke bijnaam Zeteldief. In het geval van Vanhecke, die hoger in de hiërarchie van zijn partij stond, moeten we wat verder grijpen naar een geschikte titel : Ere-Zeteldief of Kampioen-Zeteldief. U mag ook kiezen voor het minder elegante Professionele Politieke Profiteur : PPP.
Deze vastklamphouding  zegt veel over een mens.  Jarenlang met een zetel rondzeulen die niet van jou is, je moet jezelf ontzettend graag zien en weinig last hebben van je geweten, om dat vol te houden. Wij zijn zelf niet onkreukbaar, maar wij hebben geen enkel publiek mandaat en zeker geen enkele functie in een politieke partij.  Godzijgedankt, als we ook even schijnheilig mogen doen. Na de avonturen van de Volksunie hebben wij onze buik vol van partijen. Maar we waren en blijven gecharmeerd door de rechtlijnigheid van vele Vlaams Belangers. Vanhecke behoorde tot onze Top Drie aan wie, telkens het mogelijk was, we onze stem hebben gegeven. 
.
Mensen blijken echter te veranderen, is het niet door de menopauze dan is het een midlife-crisis en dan staan we plots voor nukkige, onverstandige, geslepen, valse, nijdige, vernielzuchtige smeerlapjes. Deze adjectieven zijn stuk per stuk toepasbaar op Vanhecke, de Ere-Zeteldief. Ook nog eens obsessief vastgepind op het Eigen Grote Gelijk en ontdaan van elke zin voor nuance of redelijkheid.
U leest dit niet graag ? Denk dan even hierover na :  wij hebben elk vernietigend en beschadigend artikel van Vanhecke evenmin graag gelezen en hij schaamde zich niet die media op te zoeken die hem gedurende jaren genegeerd en bespot hadden maar die thans genoten van de afbraakoperatie. Laat dit stukje dan voor een keer een antwoord zijn van een ongebonden Vlaams-nationalist die spreekt uit eigen naam. En die trouw is aan de enige partij die consequent ijvert voor de zelfstandigheid van Vlaanderen.
 .
Sinds hij van mening is dat zijn eigen partij niet op het juiste spoor zit, heeft Vanheck zich gespecialiseerd in emo-mededelingen. De laatste luidde om niet voor het VB te stemmen, maar wel voor de rechtstreekse concurrent, de N-VA.  Ik zeg nadrukkelijk "zijn eigen partij" want de man werd verkozen dankzij Vlaams Belangkiezers. Je moet een perverte geest bezitten, om in dergelijke dubbelzinnigheid te leven. Laat dat geen bezwaar zijn.  Vanhecke is niet aan zijn proefstuk. 
...
Hij had voordien aangekondigd, dat hij terug naar de burgermaatschappij wil als zijn mandaat in de Euro-praatbarak afgelopen is,  en hij zou huizen willen verkopen. Een eerbaar vak absoluut, niet direct intellectueel, maar dat is Vanhecke evenmin ;  je moet wat bijstuderen en hops, voor je het weet, kom je misschien op VT4 met "Huizenjacht". Tenzij  je natuurlijk  in stilte bezig bent aan een politieke come-back.  Uiteraard moeten we niet rekenen op een eerlijke uitleg, want dàt ligt niet in de aard van Vanhecke. Trouwens  wie gelooft deze man nog ?  
Hoeveel leugens heeft hij tot hiertoe  uitgekraamd, hoe heeft hij zich omhuld met de mantel der dubbelzinnigheid ? Hoeveel mensen uit zijn partij, kiezers, militanten, collega's, sympathisanten heeft hij gekwetst, verloochend, alleen maar omwille van zijn gebrek aan moed ? Terwijl hij rondploeterde in een zelfgeschapen wereld van oneerlijkheid, blafte en dreigde hij velen af die op de hoogte waren van het dubbele leven van Romeo en Julia. Wie gedurende jaren achterbaks tewerk gaat, moet niet proberen om zich het imago aan te meten van eerlijke volksjongen. Laat staan van Het Geweten van Vlaanderen. 
.
Vorige week lazen wij in Gazet van Antwerpen volgende uitspraak van Vanhecke : "Hoewel ik redelijk zeker mag zijn dat ik in m'n eentje een zetel kan veroveren, wil ik geen stoorzender worden voor de bestaande partijen. Ik ga dus niet in mijn eentje naar de kiezer. Een hergroepering van de Vlaams-nationalisten zou een veel betere optie zijn." 
.
Hij laat doorschemeren dat die hergroepering een zaak is van N-VA en VB, zo komt het bij velen van ons over.  Langs de andere kant heeft hij herhaaldelijk verklaard, dat zijn situatie als gewezen VB-voorzitter een overstap naar N-VA bemoeilijkt.  Wat houdt dan die hergroepering in ?  Zoveel mogelijk weifelende VB-ers rond zich verzamelen : een stelletje ontevredenen, die plots na jaren ontdekken dat er een vreemdelingenprobleem bestaat in dit land en dat hun partij daar duidelijke stellingen over inneemt. Steevast voelen die lieden zich gedomineerd (naar hun voorgekauwde flutargument) door de Antwerpse gemeenteraadsfractie, een begrip dat Vanhecke kwaadaadig gelanceerd heeft.  Alsof Dewinter, Valkeniers en Annemans ooit een fractie uit om het even welke Vlaamse gemeente, zouden verhinderen zijn lokale politiek te voeren.
.
Als jezelf echter het boegbeeld bent van verdeeldheid en obsessieve vijandschap, verkeer je niet in een uitgelezen positie om de rol van de zuivere Vlaams-nationalist te vertolken. 
.
Men moet over een flinke dosis naïviteit beschikken om in deze dubbelzinnige man, die passé is, een nieuwe leider te zien.  Zijn enige bedoeling is platte broodjes blijven bakken met Bart de Wever om met de N-VA in zee te gaan en zo veel mogelijk Vlaams Belangers op sleeptouw te krijgen. En de Vlaamse Huizenjacht kan best even wachten.
Frank Vanhecke was  eens een gerespecteerd en bewonderd voorzitter. Hij is veranderd in een chagrijnig  figuur, dat alle middelen aanwendt om zijn vroegere partij de grond in te boren.  En de aanhangers die hij bezat mee te lokken. Een valse profeet, een politicus die enkel aandacht krijgt omdat hij een perfecte Judas is.
.
Laat u niet nekken door Frank Vanhecke.
.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google Street View

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe staatsbons niet interessant

 

Artikel in de Tijd 24 november 2011

België zoekt hulp bij de spaarders en biedt 3,4 procent netto rendement op staatsbons op 5 jaar. Toch zijn de staatsbons waarop particulieren vanaf vandaag kunnen inschrijven niet interessant. Dat zegt Frank De Mol van het weekblad De Belegger. De voorwaarden houden geen rekening met de rentestijging van de jongste week. Daarom kunnen spaarders op de secundaire markt staatsbons kopen met een veel hoger rendement.
Particulieren kunnen tot en met 2 december inschrijven op staatsbons met looptijden van drie, vijf en acht jaar. Het nettorendement na roerende voorheffing bedraagt 2,975 procent op drie jaar, 3,4 procent op vijf jaar en 3,57 procent op acht jaar. De schatkist legde gisteren de uitgifteprijs vast op 100 procent, hoewel de marktrente fors is gestegen sinds de coupons op 16 november werden aangekondigd. Waarnemers hadden een uitgifteprijs van minder dan 100 procent verwacht.

‘We hebben de rentestijging van dinsdag niet ingecalculeerd’, signaleert Jean Deboutte, directeur van het Agentschap van de Schuld. ‘We stellen vast dat veel mensen moeite hebben het rendement te berekenen als de prijs afwijkt van 100 procent. De huidige prijs is een zeer correcte prijs.’ De coupons zijn de hoogste in drie jaar.

‘Wij adviseren niet in te schrijven’, onderstreept De Mol. ‘Staatsbons op de secundaire markt brengen veel meer op. Wie een vijfjarige staatsbon op de secundaire markt koopt, kan zijn nettorendement met 50 basis- punten opkrikken tot 3,9 procent.’

Toch denkt Deboutte (!) dat de uitgifte van staatsbons een groot succes wordt. ‘We verwachten heel veel interesse. Bankiers worden overstelpt met vragen. De opbrengst zal een veelvoud zijn van de emissie van september.’ Bij de vorige uitgifte, in september, haalden de staatsbons 77 miljoen op.

De grootbanken zijn duidelijk voorzichtiger. ‘We hebben de indruk dat er belangstelling is’, zegt BNP Paribas Fortis. KBC krijgt iets meer vragen, maar ziet geen stormloop. Dexia Bank België en ING België geven geen concrete informatie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Komen eten !* met Elio

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aparte bloesems van de Arabische lente

 

De gemeente Lyss in het Zwitserse kanton Bern heeft 14.000 inwoners, waarvan 15% buitenlanders en 120 – 130 asielzoekers uit Noord-Afrika.  Dezen veroorzaken problemen. 

Sinds januari zijn de inbraak- en diefstalcijfers verdubbeld.  Over de oorzaak zijn de overheid en het bestuur van het asielcentrum het eens : asielzoekers.  Nog duidelijker drukt Iris Rivas, directrice van het kantonnale migratiebureau, zich uit : het zijn de jonge mannen uit Noord-Afrika, dus uit Tunesië, Marokko, Algerië en Libië, die het probleem vormen. “De meesten houden zich niet aan de regels en zijn bovendien zeer uitdagend en agressief.”

Dezelfde teneur uit andere asielcentra:  “Deze mensen zijn anders dan degenen, met wie we vroeger te maken hadden.  Ze hebben meer bezoek en houden zich minder aan de regels. Het komt steeds meer voor dat vreemden in de centra overnachten of dat er geweld wordt gebruikt.  Het is ook al voorgekomen dat er heibel ontstond omtrent de ‘eigendomsrechten’ van gestolen goed.” 

En dat er gestolen wordt is meer dan duidelijk.  Er wordt zelfs een handeltje gedreven in de centra met dievenwaar.  Zelf de handen uit de mouwen te steken in het asielcentrum en daarbij CHF 9.50 per dag bijverdienen is voor de meesten ondenkbaar.  Ze weigeren gewoon: “het is in hun oorsprongsland vrouwenarbeid”, ver onder hun niveau.  Liever klagen en zagen.  Ze menen dat ze wel verplicht zijn uit stelen te gaan omdat ze te weinig steun ontvangen.  De mannen hebben totaal geen respect voor de overheid of politie en ze lachen met de boetes voor zwartrijden.

Het personeel heeft het moeilijk en de buurt rond de centra heeft er genoeg van.  Wel worden overtredingen gesanctioneerd met huisverbod of met een vermindering van de sociale uitkering, maar die maatregelen brengen geen soelaas.  Nu heeft men ervoor geopteerd Securitas veiligheidsagenten in te schakelen voor de nachtelijke bewaking.  In februari wordt de toestand geëvalueerd en vervolgens in alle centra ingevoerd.  Maar dat biedt geen oplossing voor het tekort aan opvangplaatsen met een daaruit voortvloeiende verdeling van de asielzoekers over alle kantons.  Komt daarbij dat de verplichte terugkeer van de Dublin-gevallen* naar de betreffende Europese landen niet mogelijk is of te lang duurt.  De Noord-Afrikanen zijn meestal Dublin-gevallen, want de meesten spreken Italiaans.  Dat is toch een duidelijk bewijs dat ze niet pas n.a.v. de Arabische lente de oversteek gemaakt hebben en dat ze van de verwarring misbruik gemaakt hebben om na een illegaal verblijf in Italië de groenere alpenweiden van Zwitserland op te zoeken.

Dat asielcentrum in Lyss is onze zorg niet, maar het legt de vinger op de wonde.  Bij ons is het niet beter, integendeel.  Wanneer gaan onze politici eindelijk inzien dat men asielbedriegers slechts kan verdrijven als men hen helemaal niets geeft? 

Floriaan Terbeke

Bron: Basler Zeitung

* Dublingevallen : Volgens het Dublin-akkoord moet de asielzoeker zijn asielverzoek indienen in het eerste EU-land dat hij betreedt.  Dit om asielshopping te vermijden


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Integere, Idealistische Indignados

 

Het gebouw van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) in Koekelberg is nog altijd zwaar beschadigd na het verblijf van een groep Indignados een maand geleden. De kosten voor het opruimen van de ravage zullen in de tienduizenden euro's lopen. Dat zegt Corneel Haine, persverantwoordelijke van de HUB.

Ruim een maand geleden verbleef een groep Indignados (verontwaardigden) enkele dagen op de leegstaande campus aan het Elisabethplein in Koekelberg. Tijdens hun verblijf werd een ravage aangericht: deuren werden ingetrapt, graffiti werd op vloeren, meubels en muren gespoten, enzovoort.

Nu bevindt het pand zich nog steeds in dezelfde staat. De directie bekijkt nu de verschillende offertes van schoonmaakbedrijven. "Zelf schoonmaken was geen optie want er werden binnenin zelfs uitwerpselen aangetroffen. Binnenkort wordt beslist aan wie de schoonmaakopdracht wordt uitbesteed. Het kostenplaatje loopt alvast in de tienduizenden euro's", aldus Haine

Bon : vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genk : morele winnaar !

 

De Genkse doelman is voor de elfendertigste keer verslagen: 'Dank u God, we mogen weer aftrappen'.
 
Valencia – Genk 7-0. Genktrainer gematigd tevreden
 

In de Kampioenenliga verloor Genk met 7-0 van het Spaanse Valencia. Mario Been, de trainer van Genk, is tevreden en opgelucht tegelijk: ‘Het is een publiek geheim dat we al twee weken trainen op de aftrap. Dat is inmiddels ons geducht wapen geworden. Normaal trap je als ploeg slechts eenmaal af, bij het begin van de eerste of de tweede helft, tenzij je een doelpunt tegenkrijgt. En daar zijn we vanavond best in geslaagd, vind ik. Zelden heeft een ploeg in de Champions League zo dikwijls mogen aftrappen. Ik wil dus mijn spelers proficiat wensen. Want wie de beelden van de match vertraagd herbekijkt, zal zien dat we een paar echt heel mooie aftrappen hebben gepleegd. Zo bijvoorbeeld na het derde doelpunt van Valencia. Bijna zijn we het strafschopgebied van de tegenstander binnengeraakt. Het scheelde geen haar! En na de zesde aftrap was het verdorie bijna hoekschop!!! Kan je nog dichter bij een Europese goal geraken, vraag ik mij dan af.

We hebben alleen maar pech gehad dat Valencia niet méér scoorde. Uit pure schrik gaven ze na de 7-0 gewoon geen aftrappen meer weg. Antivoetbal noem ik dit. Afin, we concentreren ons nu volledig op de volgende wedstrijd van de Jupiler League. Onze tegenstander is dan AA Gent. Zij zijn in de winning mood, maar moesten ze ons een twaalftal aftrappen toestaan, we scoren gegarandeerd!’
 

Onze sportverslaggever (en nog veel meer) : Marc


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Joris, de Vlaamse bariton is heengegaan op 84-jarige leeftijd

 

 

Ik verneem het heengaan van de Vlaamse bariton Jan Joris op 84-jarige leeftijd.  Ik heb Jan gekend als een fantastische zanger én een zeer goed acteur bij de Koninklijke Vlaamse Opera te Antwerpen, toen Jan in zijn glorieperiode verkeerde.  We hebben mekaar vaak ontmoet en gesproken en Jan was bezeten van opera en muziek.  Ik herinner mij ook zijn mooie en lieve echtgenote die zijn carrière met hart en ziel steunde. Mijn welgemeende deelneming ook aan de zoon.

Hierboven een video-fragment uit 1963 met de tenor Alain Vanzo. Het bekende duet uit Les pêcheurs de perles.

Viering 70 jaar Renaat Veremans in 1964 in Antwerpse Kameropera. Angèle Geerts als Bietje, Kamiel Lampaert als Monne (links) en Jan Joris als Jean-Baptiste rechts in de opera " Bietje " van Renaat Veremans, door Joris Diels bewerkt naar het toneelstuk van Maurits Sabbe. 
 
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior

 
Geachte redactie,
 
Ik heb vandaag een nieuw woord ontdekt : "onschoolbaar" Opzoeking in Verschuerens zakwoordenboek was negatief. Bij het lezen van het artikel waarin dit woord werd gebruik,t blijkt het om een groep schoolplichtige "jongeren" te gaan waarvan de leeftijd rond de 14 à 15 jaar schommelt maar die door hun wangedrag gewoonweg "onschoolbaar" geworden zijn. Tevens werd erbij vermeld dat het om een groep van tussen de 500 à 1000 exemplaren gaat,  het kunnen er dus 999 zijn. En ook véél meer, want als de poco's met cijfers afkomen die in hun nadeel zijn, wordt er gegoocheld. En het gaat om allochtonen, die normaal nooit iets fouts doen.

De slimme madam van de Katholieke onderwijskoepel VKSO, Mieke Van Hecke (vroeger kamerlid van de CVP)  is aan het janken en vraagt specifieke proefprojecten om deze jonge outlaws te begeleiden.

Wel Mie, ik zou het volgende doen. Om te beginnen onmiddellijk het kindergeld van deze pestkoppen intrekken, wetende dat allochtonen, in dit geval hun prachtouders, zeer gevoelig zijn als er aan gelijk welk leefloon of toelage gesabbeld wordt. Aangezien het toch vergeefse moeite zal zijn om die "onschoolbaren" in de school te houden, zou ik ze een vorm van dwangarbeid opleggen door hen te verplichten een stiel te leren. In den beginne zonder vergoeding,  in een fabriek of werkplaats en dit tot hun volle meerderjarigheid.

Deze maatregel zou hen (hopelijk) van de straat afhouden en de openbare veiligheid ten goede komen. Wie hardleers is en er toch zijn voeten aanveegt, krijgt huisarrest met inbegrip van een enkelband. Het blijven bepamperen en bemoederen van dit soort  volk, heeft geen enkele zin en kost de gemeenschap handen vol verloren geld. Maar ja ... ik weet het wel hoor. Mijn gestrengheid zou niet kunnen rekenen op de steun van delinxe instanties. Handen af, van onze toekomstige kiezers hè. 

Een andere linxe draaikont die ook van zich laat horen uit schrik in de vergetelheid te geraken, is  SP.a senator Bert Anciaux,  politieke postjespakker bij uitstek.  Hij gaat zetelen  uit naam van Marokko in de raad van bestuur van "DAAROM" (het arabisch voor, jullie huis.)

Het cultuurhuis in hartje Brussalabath waar dat geval gehuisvest is, kende al een onfrisse voorgeschiedenis qua beleid en aanverwanten. Concreet gaat onze rode zwerfkater mee het beleid uittekenen en hij  zal het Marokkaanse consulaat in België te allen tijde op de hoogte houden over het reilen en zeilen in het prachthuis, dat een zoveelste subsidiespons is om een aantal rode en Marokkaanse figuren aan een totaal overbodige bezigheid  te helpen. En natuurlijk met veel mogelijkheden tot graaien.

Blijkbaar zijn er andere senatoren die zich vragen stellen bij al dat gefoezel van Anciaux ten voordele van dit prachtvolk. Volgens sommigen wil Bert Bleiter, achter de rug om van de Vlaamse regering, invloed ten voordele van zijn moslimvrienden blijven uihoefenen, zeker nu Ministerin Schauvliege de werkingstoelage van dit cultuurgeval teruggeschroefd heeft om diverse redenen.

Hou deze onbetrouwbare figuur flink in de gaten. Een carrièrejager zonder eer, noch scrupules.

 

mvg - Senior




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!