Angeltjes
24-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genk : morele winnaar !

 

De Genkse doelman is voor de elfendertigste keer verslagen: 'Dank u God, we mogen weer aftrappen'.
 
Valencia – Genk 7-0. Genktrainer gematigd tevreden
 

In de Kampioenenliga verloor Genk met 7-0 van het Spaanse Valencia. Mario Been, de trainer van Genk, is tevreden en opgelucht tegelijk: ‘Het is een publiek geheim dat we al twee weken trainen op de aftrap. Dat is inmiddels ons geducht wapen geworden. Normaal trap je als ploeg slechts eenmaal af, bij het begin van de eerste of de tweede helft, tenzij je een doelpunt tegenkrijgt. En daar zijn we vanavond best in geslaagd, vind ik. Zelden heeft een ploeg in de Champions League zo dikwijls mogen aftrappen. Ik wil dus mijn spelers proficiat wensen. Want wie de beelden van de match vertraagd herbekijkt, zal zien dat we een paar echt heel mooie aftrappen hebben gepleegd. Zo bijvoorbeeld na het derde doelpunt van Valencia. Bijna zijn we het strafschopgebied van de tegenstander binnengeraakt. Het scheelde geen haar! En na de zesde aftrap was het verdorie bijna hoekschop!!! Kan je nog dichter bij een Europese goal geraken, vraag ik mij dan af.

We hebben alleen maar pech gehad dat Valencia niet méér scoorde. Uit pure schrik gaven ze na de 7-0 gewoon geen aftrappen meer weg. Antivoetbal noem ik dit. Afin, we concentreren ons nu volledig op de volgende wedstrijd van de Jupiler League. Onze tegenstander is dan AA Gent. Zij zijn in de winning mood, maar moesten ze ons een twaalftal aftrappen toestaan, we scoren gegarandeerd!’
 

Onze sportverslaggever (en nog veel meer) : Marc


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Joris, de Vlaamse bariton is heengegaan op 84-jarige leeftijd

 

 

Ik verneem het heengaan van de Vlaamse bariton Jan Joris op 84-jarige leeftijd.  Ik heb Jan gekend als een fantastische zanger én een zeer goed acteur bij de Koninklijke Vlaamse Opera te Antwerpen, toen Jan in zijn glorieperiode verkeerde.  We hebben mekaar vaak ontmoet en gesproken en Jan was bezeten van opera en muziek.  Ik herinner mij ook zijn mooie en lieve echtgenote die zijn carrière met hart en ziel steunde. Mijn welgemeende deelneming ook aan de zoon.

Hierboven een video-fragment uit 1963 met de tenor Alain Vanzo. Het bekende duet uit Les pêcheurs de perles.

Viering 70 jaar Renaat Veremans in 1964 in Antwerpse Kameropera. Angèle Geerts als Bietje, Kamiel Lampaert als Monne (links) en Jan Joris als Jean-Baptiste rechts in de opera " Bietje " van Renaat Veremans, door Joris Diels bewerkt naar het toneelstuk van Maurits Sabbe. 
 
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior

 
Geachte redactie,
 
Ik heb vandaag een nieuw woord ontdekt : "onschoolbaar" Opzoeking in Verschuerens zakwoordenboek was negatief. Bij het lezen van het artikel waarin dit woord werd gebruik,t blijkt het om een groep schoolplichtige "jongeren" te gaan waarvan de leeftijd rond de 14 à 15 jaar schommelt maar die door hun wangedrag gewoonweg "onschoolbaar" geworden zijn. Tevens werd erbij vermeld dat het om een groep van tussen de 500 à 1000 exemplaren gaat,  het kunnen er dus 999 zijn. En ook véél meer, want als de poco's met cijfers afkomen die in hun nadeel zijn, wordt er gegoocheld. En het gaat om allochtonen, die normaal nooit iets fouts doen.

De slimme madam van de Katholieke onderwijskoepel VKSO, Mieke Van Hecke (vroeger kamerlid van de CVP)  is aan het janken en vraagt specifieke proefprojecten om deze jonge outlaws te begeleiden.

Wel Mie, ik zou het volgende doen. Om te beginnen onmiddellijk het kindergeld van deze pestkoppen intrekken, wetende dat allochtonen, in dit geval hun prachtouders, zeer gevoelig zijn als er aan gelijk welk leefloon of toelage gesabbeld wordt. Aangezien het toch vergeefse moeite zal zijn om die "onschoolbaren" in de school te houden, zou ik ze een vorm van dwangarbeid opleggen door hen te verplichten een stiel te leren. In den beginne zonder vergoeding,  in een fabriek of werkplaats en dit tot hun volle meerderjarigheid.

Deze maatregel zou hen (hopelijk) van de straat afhouden en de openbare veiligheid ten goede komen. Wie hardleers is en er toch zijn voeten aanveegt, krijgt huisarrest met inbegrip van een enkelband. Het blijven bepamperen en bemoederen van dit soort  volk, heeft geen enkele zin en kost de gemeenschap handen vol verloren geld. Maar ja ... ik weet het wel hoor. Mijn gestrengheid zou niet kunnen rekenen op de steun van delinxe instanties. Handen af, van onze toekomstige kiezers hè. 

Een andere linxe draaikont die ook van zich laat horen uit schrik in de vergetelheid te geraken, is  SP.a senator Bert Anciaux,  politieke postjespakker bij uitstek.  Hij gaat zetelen  uit naam van Marokko in de raad van bestuur van "DAAROM" (het arabisch voor, jullie huis.)

Het cultuurhuis in hartje Brussalabath waar dat geval gehuisvest is, kende al een onfrisse voorgeschiedenis qua beleid en aanverwanten. Concreet gaat onze rode zwerfkater mee het beleid uittekenen en hij  zal het Marokkaanse consulaat in België te allen tijde op de hoogte houden over het reilen en zeilen in het prachthuis, dat een zoveelste subsidiespons is om een aantal rode en Marokkaanse figuren aan een totaal overbodige bezigheid  te helpen. En natuurlijk met veel mogelijkheden tot graaien.

Blijkbaar zijn er andere senatoren die zich vragen stellen bij al dat gefoezel van Anciaux ten voordele van dit prachtvolk. Volgens sommigen wil Bert Bleiter, achter de rug om van de Vlaamse regering, invloed ten voordele van zijn moslimvrienden blijven uihoefenen, zeker nu Ministerin Schauvliege de werkingstoelage van dit cultuurgeval teruggeschroefd heeft om diverse redenen.

Hou deze onbetrouwbare figuur flink in de gaten. Een carrièrejager zonder eer, noch scrupules.

 

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Doodlopende zaken* of Vlaamse onafhankelijkheidsverklaring ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In complete verwarring glijdt het Wetstraattoneel af naar een vertoning die het midden houdt tussen een vaudeville en een tragedie. Men spreekt over een hypertheatrale “drama queen” Elio Di Rupo en zijn één-tweetjes met het paleis. Maar heeft Di Rupo nog speelruimte? Heeft hij nog kaarten in zijn mouw zitten? Neen, het spel is uit, al durft niemand dat openlijk toegeven. Die taboesfeer is opmerkelijk: niemand wil het ondenkbare uitspreken en het politieke bankroet van de Belgische staat vast stellen. Ook de Vlaamse media weigeren vooralsnog om buiten het Belgische paradigma te denken. “Gedoemd om voort te ploeteren” luidt het credo.

In De Standaard van gisteren, 22 november, worden vijf alternatieven voorgesteld en even snel weer afgevoerd: een noodregering, nieuwe verkiezingen, een zakenkabinet, Leterme in lopende zaken, een coalitie zonder liberalen. Het zijn inderdaad alle scenario’s die hooguit wat tijd kunnen kopen, in de hoop dat de financiële markten kalmeren en de Belgische obligaties niet massaal worden gedumpt. Over alternatief nr. 6 wordt niet gesproken: Vlaamse partijen verlaten de onderhandelingstafel en beginnen aansluitend het spoeddebat in het Vlaams parlement over de onafhankelijkheid. De soevereiniteitsverklaring, die er snel kan komen, moet in de eerste plaats de internationale gemeenschap (én de markten uiteraard) officieel in kennis stellen van de geboorte van een nieuwe Europese entiteit. Een staat met een eigen grondwet, een eigen schatkist, een eigen economisch programma. 

Prioriteit nr 1 is nu, de financiële tsunami die op ons afkomt, in te dijken en politiek een voldongen feit te stellen, met de mededeling dat Vlaanderen geen nieuwe schulden van de Belgische staat meer erkent. Daar zal een prijskaartje aan hangen, we zullen de huidige schuld uiteraard mee afbetalen, maar het zal lager zijn dan nog eens 20 jaar transfers die door Elio Di Rupo in het vooruitzicht zijn gesteld.

Collega-partijvoorzitter Bart De Wever heeft, zoals altijd, een beetje gelijk maar trekt de redenering niet ten gronde door en speelt met een wankele metafoor. “Als het huis in brand staat, moet men niet filosoferen over de inrichting”, aldus De Wever. Dat is wel waar, maar als het huis in een zodanige staat van verval is, dat er niets meer te blussen valt, dan zou ik het rustig en gecontroleerd laten uitbranden, en vanaf het fundament opnieuw beginnen. Die idee van tabula rasa of new deal ontbreekt nog altijd bij de Vlaamse politieke klasse, ook bij de N-VA. Geholpen door beroepspolitologen als Carl Devos (“Op elke climax volgt een anti-climax”) en Dave Sinardet (een van de smaakmakers in het restauratieve G-1000-project), wordt de Wetstraat uitgeroepen tot een verdoemde maar onontwijkbare plek. 

Dat is een collectief waandenkbeeld, waardoor de Vlamingen het recht ontzegd wordt op een eigen, historisch-politiek perspectief, een eigen toekomst. Het verbouwen van de Belgische ruïne is nutteloos. In de jaren van de grote sier, het Verhofstadt-tijdperk, toen er nog geld over de balk kon gesmeten worden in een blauw-rode honeymoon-sfeer, kon men zich nog vrolijk maken over België, zijn compromissen en zijn “surrealistische” creativiteit om groteske oplossingen te bedenken voor onwaarschijnlijke knopen. BHV is er het spreekwoordelijk voorbeeld van.

Maar nu is het surrealistische tijdperk definitief achterhaald, en wenkt het echte failliet, dat talloze gezinnen uit die fameuze middenklasse zal kieperen, recht de armoede in. Op zo’n moment volstaan de oude recepten en de belegen grappen niet meer. De Vlaamse beweging heeft, sinds de jaren ’80 van vorige eeuw, haar participationistische strategie (“Van verraad tot verraad naar de Vlaamse staat”) steeds meer in vraag gesteld. De ironie van de geschiedenis wil, dat de internationale economische constellatie nu de ultieme impuls geeft aan Vlaanderen om op eigen vleugels te vliegen, niet gehinderd door het rondfladderen van schier waardeloze Belgische obligaties.

Geen deelstaat dus, maar staat, via een onmiddellijke betekening. Is dit een “irrealistisch” scenario? Neen, het is eigenlijk vrij eenvoudig. En het grote voordeel is, dat het de onderhandelingen rond “staatshervorming” verplaatst naar een interstatelijke conferentie. Voor de liefhebbers: Gerolf Annemans en Steven Utsi hebben in hun boek “O2 – De Ordelijke Opdeling van België” heel gedetailleerd de techniek van deze republiekvorming, die alles behalve utopisch is, beschreven. 

Zoals het er nu uitziet, zal het eerder om een secessie (eenzijdige afscheiding) gaan dan een “dismembratio” (ontbinding van een staat, en uiteengaan met wederzijds akkoord), om de eenvoudige redenen dat Franstalig België, zoals het zelf aangeeft, “niet wil verarmen”. Natuurlijk niet, niemand wil verarmen. Maar die verlatingsangst is in schrille tegenspraak met de blijvende agressie en sociale druk van de francofonie in de Vlaamse rand, die zich momenteel al tot Aalst, Mechelen en Leuven uitstrekt. Bescheidenheid zou de francofone gemeenschap dus sieren, en vooral: de gedwongen scheiding zou een deconditionerend effect kunnen hebben, een “klik” in de geesten kunne maken, waardoor ook zij de teller mentaal op nul kunnen zitten. Ik durf het hopen voor hen. Ook Wallonië moet uit zijn eigen fixaties geraken. De huidige crisis is misschien een opportuniteit daartoe.

Onder het internationaal erkende principe van het “uti possidetis” (oude binnengrenzen die nieuwe buitengrenzen worden) wordt de officiële taalgrens een staatsgrens, die het gewestelijk gebied Brussel omsluit. Daarover kan dan, post factum, wél onderhandeld worden: wat geeft Vlaanderen aan Brussel, in ruil voor rechten van de Nederlandstalige minderheid, het medegebruik van deze stad als internationaal overlegcentrum, het regelen van de grensoverschrijdende mobiliteit, enzovoort.

Is dit een “egoistisch” scenario? Neen, anders zijn alle Europese staten, van Frankrijk tot Litouwen, “egoïstisch” in hun streven naar een maximaal Bruto Nationaal Geluk van de eigen bevolking. De solidariteit zal blijven, Vlamingen zijn niet gierig, maar ze zal deel uitmaken van een Europese afspraak, en niet van perverse interne transfermechanismen die verantwoordelijkheid ontmoedigen en wanbeleid belonen.

We hebben knappe koppen in huis, genre Matthias Storme, om de secessie juridisch en staatsrechterlijk te omkaderen. We hebben eminente economen, zoals Peter Degadt, om een efficiënte staatshuishouding, gekoppeld aan een werkbaar sociaal zekerheidssysteem, op de rails te zetten.

Objectief is er niets dat ons tegenhoudt. Alleen subjectief wordt er nog steeds geprutteld in de TINA-sfeer (“There Is No Alternative”), een compleet irrationele dogmatisering van het status-quo. België is een doodlopende zaak, punt uit, laten we daar ook de conclusies uit durven trekken.

Vlaanderen behoort nog steeds tot de sterkere economieën van Europa, we komen zonder veel moeite op een AAA-status wat kredietwaardigheid betreft. Met de winst daaruit kan een mooi sociaal zorg-pakket worden samengesteld. Een republiek moet immers levenskwaliteit genereren. Waar wachten we op?

Bruno Valkeniers
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU schrikt van eigen betaalde film over Afghaanse vrouwenbehandeling

 

PVV Europarlementariër Laurence Stassen wil dat de Europese Commissie een door de EU betaalde en vervolgens gecensureerde documentaire alsnog uitzendt.

Stassen roept in navolging van Human Right Workers, de Europese Commissie op om alsnog tot uitzending over te gaan en te laten zien hoe verschrikkelijk de positie van veel vrouwen in de islamitische wereld is. “Deze documentaire laat het verschrikkelijke lot van vrouwen binnen de islam zien: in Afghanistan gaan verkrachte vrouwen de gevangenis in, terwijl de verkrachters vrijuit gaan. En waarom wordt deze onschuldige vrouwen dit aangedaan? Omdat dat moet van de islam," aldus Stassen.

Stassen heeft de Commissie om opheldering gevraagd : de PVV wil weten of  de EU de uitzending van de documentaire mede heeft geboycot, omdat de daarin getoonde ware aard van de islam de EU onwelgevallig is.  “De Commissie is blijkbaar wel bereid geld te spenderen aan het maken van documentaires, maar probeert de conclusies nu onder het tapijt te vegen. Dit is censuur," aldus Stassen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag of de islam met het zwaard mag verspreid worden

Fatwa nr. 990.

Van de deskundige Abdul-Aziz bin Baz, de voormalige officiële staatsexpert van Saudi-Arabië en één der invloedrijkste geleerden van de soennitische islam in de 20ste eeuw – 15.3.2011.

Vraag: “Wat denkt u over de stelling dat de islam met het zwaard verspreid werd?  We willen daarop het gepaste antwoord kennen.”

Antwoord: “In het algemeen klopt deze stelling niet.  Immers werd de islam door middel van een uitnodiging van Allah verspreid en door het zwaard ondersteund.  De profeet Mohammed heeft in Mekka gedurende 13 jaren tot de islam uitgenodigd.  Daarna heeft hij dit in Medina herhaald, vooraleer hij de opdracht kreeg van Allah dit door de strijd verder te zetten. 

Mohammeds metgezellen en moslims gingen overal heen en nodigden uit tot de islam te komen.  Als iemand deze uitnodiging tot de islam niet aannam, dan werd tegen hem ten strijde getrokken.  Want het zwaard is een oplossing.  Allah zegde: “En wij (Allah) zonden het ijzer neer, waarin (de kracht tot) een gewelddadige oorlog alsook een (andere) nuttige gebruik voor de mensheid ligt.” (Soera 57, aya 25)  En Allah zegde ook: “Strijd tegen hen tot er geen verwarring (meer) bestaat en het geloof Allah toebehoort.” (Soera 2 – 192)

Wie de uitnodiging tot de islam niet aannam, werd (door de moslims) bestreden, dit ten bate van zijn redding.  Als het legitiem is een mens te dwingen zijn verplichtingen tegenover andere mensen te vervullen – zelfs indien dit door geweld en vrijheidsstraf gebeurt – zonder dat deze methodes voor onrechtmatig gehouden worden, hoe staat het dan met de verplichtingen tegenover hun god?  Hoe is het dan gesteld met de allerbelangrijkste en dwingende verplichtingen, m.a.w. met het monotheïsme en het verlaten van het polytheïsme?

De strijd tegen de polytheïsten en de oorlog tegen hen maakt deel uit van Allahs genade, opdat zij slechts Allah zullen aanbidden en alle andere goden verlaten.  Daardoor zullen zij de vreugde en de redding in het huidige leven en in het hiernamaals kunnen vinden.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel

 


23-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters stapt uit naam van Vlaanderen naar Europese Commissie.

 

Vlaams Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter interpelleerde deze namiddag in het Vlaams Parlement Minister-President Kris Peeters over de - in het licht van de onrustwekkende en snelle stijging van de rente op Belgisch staatspapier – steeds dringender wordende noodzaak om als Vlaams Regering zelf naar de Europese Commissie te stappen teneinde de Vlaamse belangen te vrijwaren.

Filip Dewinter wees de Minister-President er op dat Vlaanderen dreigt meegesleurd te worden in de negatieve Belgische spiraal. Zeker nu de lange termijn rente gestegen is tot 5,5 % en de druk van de financiële markten op België steeds groter wordt. Tevens merkte Dewinter op dat de AA+-rating van Vlaanderen wegens “tekort aan fiscale capaciteit” automatisch mee zakt indien de Belgische rating daalt.

Filip Dewinter stelde voor dat de Vlaamse Regering zelf naar de Europese Commissie stapt om duidelijk te maken dat Vlaanderen niet België is en dat Vlaanderen wel degelijk een aantal van de Europese aanbevelingen in de praktijk brengt, bv. de activering van werklozen, een begroting conform de Europese begrotingsnormen, enz…

De Vlaamse Regering moet dus volgens het Vlaams Belang dringend zelf initiatief nemen wil zij voorkomen dat Vlaanderen en de Vlamingen mee in het steeds dieper wordende Belgische moeras worden meegesleurd en er zich steeds meer een Grieks scenario aftekent. Het is steeds meer duidelijk dat de Vlaamse wagon moet losgekoppeld worden van de niet langer functionerende Belgische locomotief.

Filip Dewinter stelde tot zijn tevredenheid vast dat de Minister-President wel degelijk oren heeft naar het voorstel van de Vlaams Belang-fractie en meedeelde dat de Vlaamse Regering de volgende dagen en weken een dergelijk initiatief zal nemen.

Persmededeling VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google Streetview nu ook voor land B beschikbaar

 
Sinds gisteren staan alle straten en huizen van ons heerlijk landje te kijk op het net dankzij Google Streetview. Het heeft wat voeten in de vaderlandse aarde gehad omdat er aanvankelijk sprake was van schending van de privacy. De vrienden van Google hebben dit euvel echter elegant opgelost en zij beloven dat de gezichten op hun foto´s systematisch onherkenbaar werden gemaakt.

We deden de proef op de som en het moet gezegd : Google heeft woord gehouden. Zie de foto met voorbijgangster in de Gemeentestraat in de stad van allah.
 
Jammerlijke bijkomende info: de Antwerpse Schipperstraat is (nog) niet in beeld gebracht.

Marc


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 23 november 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kleine Tobback

Bruno Tobback slaat de bal heel erg mis. De pensioengerechtigden van nu, (die de regering amper kan uitbetalen) zijn veelal mensen die het volledige loopbaan traject hebben afgelegd, waarbij het hard labeur op jonge leeftijd niet onbestaande was, en waar die mensen zelf hun ganse loopbaan voor hebben afgedragen.

De pensioenkas was mede een van rijkste kassen van B., tot de socialisten ze ging beheren, met hun zelfklevende handjes en sinterklaas ging spelen voor tal van leeglopers, die niet pensioengerechtigd zijn. Idem met de kinderbijslagen. De vraag moest zijn, waar is al dat geld naartoe ? Want ook mijn generatie heeft steeds afgedragen, (ik werk van mijn 19 en ben 52).

Verder wil de kleine Tobback nog verder snoeien in de zorgensector :  ook daar zien we hetzelfde. Waar wij inboorlingen ons blauw betalen, is het voor leeglopers gratis, en ze krijgen bovenop nog een zakcentje.

Gina

*****

Hoelang nog ?

Niettegenstaande ons land in crisis is, blijven de politici, onder leiding van Di Rupo, maar rondjes draaien. Zelfs de verklaring van uittredend premier Leterme, dat hij alles onder controle heeft, gelooft niemand meer. Het is zover gekomen, dat er geen enkele bank nog te vertrouwen is en het is niet denkbeeldig, dat de gewone man, zijn duur verdiende centjes in rook zal zien opgaan. . Heer verlos ons van het kwade. Een splitsing van ons land, lijkt mij onvermijdelijk.

Etienne   www.blog.seniorennet.be/ongezouten

*****

VLD gaat op de koffie in de vakantiewoning

Toegeven aan de bemoeizucht van de nooit verkozen man uit Laken,  is het eigen doodvonnis tekenen. Als Alexander aan de man uit Laken zou vragen z’n sleutels in te leveren van de gebouwen die eigendom zijn van ‘de menschen’, dan zou dat zaad in het bakje brengen.

CD&V zal de pandoering snel aan den lijve gaan ondervinden, maar de tjeven hebben nooit wakker gelegen van leugens en verraad.  Vroeger wisten 'de menschen' nog niet zoveel van het vuile spel, nu hebben ze internet, e-mail enz. en dringt elke misdaad tegen Vlaanderen sneller door tot in de huiskamer. Mchten we het nieuws alleen krijgen via de anti Vlaamse krantjes dan was het nog steeds zoals in de jaren 1950.

En zeggen dat dit probleem zó opgelost kan worden, gewoon art. 35 toepassen en de franskiljons soppen het zich maar op en die levenslange vakantiegangers krijgen ze er gratis en voor niets bij. 

CD&V én VLD, gaat samen aan een tafel zitten met NVA en VB, het zal tot resultaat leiden (niet lijden zoals momenteel) dat Vlaanderen uit het moeras kruipt richting Top-3 in Europa qua welvaart, veiligheid en leefbaarheid.

Hopelijk hebben veel mensen de wervingsactie voor Canada gezien :  zoiets heeft tot gevolg dat de kennis zal vertrekken, want Canada is selectief met zijn toelatingen en terecht. Terwijl hier steeds meer onderontwikkelden binnenkomen met als aangenaam gevolg,  nog meer misdaad, nog meer geweld.

Gelukkig zal Gent tenminste 33.000 foutparkeerders beboeten, wat een enorme geruststelling geeft want stel je voor dat je 5 minuten te lang ergens geparkeerd staat op een plaats waar je niemand stoort of de veiligheid in gevaar brengt : dat is pas gevaarlijk en beangstigend. Termont, een rooie burgemeester, zeker ?

Jean

*****

Erg, heel erg 

Het is heel erg gesteld met de visie en uitspraken van de kleine Toeback uit Leuven. Ik vrees dan ook dat dit het gevolg is van zijn val in de bergen ergens in Oostenrijk een dik jaar geleden. Symptonen van raaskallen, lullen, onwaarheden uitkramen en zichzelf promoten als zijnde onmisbaar, die na enige tijd beginnen op te vallen zijn het gevolg van een zware val, zeker wanneer het hoofd rake klappen te verduren kreeg. Dit lijkt verdacht veel op symptomen van de ziekte van La Tourette.

Komt het ooit nog goed ?  

mvg - Senior

*****

Je moet di Rupo niet achtervolgen
 
Je moet di Rupo loven en bewonderen omdat hij er in slaagt heel de Vlaamse politicaille rond zijn vinger te winden.

Nodig hem uit om aan het Vlaamse publiek uit te leggen wat zijn geheim is om steeds zijn wil op te dringen en de groten der Vlaamse aarde naar zijn pijpen te laten dansen. Hij mag het desnoods in het Frans uitleggen.

Ludo
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL bewaakt zijn grensovergangen. Wat gaan we nu hebben ?

 

 

De EUSSR is zeer bezorgd om de eenzijdige maatregelen die Nederland zal nemen tegen de toenemende vloedgolf van immigranten en de daaruit volgende catastrofale islamisering van het ooit zo progressieve kikkerland.

Volgens een bericht uit de Financial Times Deutschland (FTD) – en een bevestiging in het NRC Handelsblad - zijn de Nederlanders momenteel automatische bewakingscamera’s aan het installeren aan 15 grensovergangen, waarbij het vanaf januari 2012 mogelijk zal zijn alle binnenkomend verkeer te registreren.  Met de hulp van een computerprogramma zullen de gegevens van de voertuigen vergeleken worden;  als het systeem een alarmsignaal geeft, zal de politie onmiddellijk de chauffeur van het voertuig kunnen onderscheppen. 

De Nederlandse regering wil met dit bewakingssysteem mensenhandel en illegale immigratie beter bestrijden.  Bij kleinere grensovergangen zal met mobiele camera’s gewerkt worden.  Nog deze winter zou de justitieminister een nieuwe wet ter stemming leggen, waarbij de gegevens en foto’s vier weken mogen opgeslagen worden.  Op binnenlandse wegen werd het systeem geprobeerd met het oog op de inning van uitstaande boetes.  In september werd aan de grensovergang met Nedersachsen, in het noordoosten van het land, de pilootfase getest en, nu alles naar tevredenheid functioneert, werd de uitvoering ervan in de openbaarheid gebracht.

En dan zijn we weer bij de EUSSR beland.  De invloed van Geert Wilders en zijn PVV op de Nederlandse immigratiepolitiek zijn hen een doorn in het oog.  De EU-commissie heeft al tekst en uitleg uit Den Haag geëist: men wil controleren of dit wel in overeenstemming met het Schengenakkoord is.  De EU-Stasi is immers uiterst bezorgd om het welzijn van alle mogelijke rechts- en sociaalsysteem-ondergravers. Nederland is niet het eerste land dat de “EU-bevoegdheden” wil beperken.  Ook Frankrijk hield zijn grens met Italië angstvallig in het oog om de migrantentoevloed vanuit Lampedusa te blokkeren en werd door de EU op de vingers getikt wegens het drastische terugkeerbeleid van Roma-zigeuners.  En in Denemarken zijn er een korte tijd permanente grenscontroles geweest – de nieuwe rode regering heeft die beslissing echter teruggedraaid en heet alle OCMW-klanten weer van harte welkom. 

De Nederlandse grenscontroles verhinderen noch het verkeer noch de vrijhandelszone.  Ze filteren de criminelen en de illegalen.

Het is de verdomde plicht van een land zijn bevolking te beschermen. 

Floriaan Terbeke

Bron: FTD, NRC Handelsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nova Zembla : spectaculaire Nederlandse 3D film

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB Antwerpen legt klacht neer bij gouverneur over opgesmukte begroting 2012

 

Geachte mevrouw de gouverneur,

Naar aanleiding van de goedkeuring van de OCMW-begroting en de stedelijke begroting van de stad Antwerpen 2012 door de Antwerpse gemeenteraad op maandag 21 november 2011 wil ik hierbij klacht neerleggen.

Graag maak ik u opmerkzaam op het feit dat beide begrotingen onvolledig zijn. Bewust worden immers een aantal gekende uitgaven niet ingeschreven in de OCMW-begroting teneinde tot een begroting in evenwicht te komen.

De voorbije jaren werd – op basis van een politiek akkoord dat hieromtrent bestaat binnen het Antwerpse college van burgemeester en schepenen – systematisch een tekort van 5 miljoen euro in 2009, 16 miljoen euro in 2010 en +/- 15 miljoen euro in 2011 vermeld in de OCMW-rekeningen. Via een begrotingswijziging werd uiteindelijk telkens een bijpassing door de stad Antwerpen voorzien. Ook voor 2012 wordt er een tekort van +/-15 miljoen euro voorzien. In het advies van de inspectie financiën van de stad Antwerpen wordt vermeld dat er “in 2012 naar alle waarschijnlijkheid opnieuw een tekort zal ontstaan bij het OCMW en dat dit tekort, in uitvoering van de decretale bepalingen terzake, door de stad zal moeten worden bijgepast.”

Het tekort is structureel en herhaalt zich al geruime tijd jaarlijks. Het OCMW-budget is dan ook fictief. Erger nog, in het besluit van het college van burgemeester en schepenen van de stad Antwerpen refnr. 2011_CBS_13667 wordt in artikel 2 gesteld “het college neemt kennis van het advies van inspectie financiën dat opmerkt dat in 2012 naar alle waarschijnlijkheid opnieuw een tekort zal ontstaan bij het OCMW en dat dit tekort, in uitvoering van de decretale bepalingen terzake, door de stad zal moeten worden bijgepast.”
In artikel 3 van dit collegebesluit lezen we “het college heeft de nodige maatregelen genomen om bij begrotingswijziging, met de rekeningoverschotten, de reële tekorten zoals die blijken uit de jaarrekening van het OCMW, bij te leggen.” Mag ik erop wijzen dat dit besluit door het college van burgemeester en schepenen werd goedgekeurd op 19 september 2011, nog voor de goedkeuring van de eigenlijke OCMW- en stedelijke begroting.

Via het achterpoortje van de OCMW-rekening en de begrotingswijziging wordt het OCMW-budget kunstmatig opgesmukt en worden belangrijke uitgaven niet in de OCMW-begroting vermeld. Op deze manier wordt de Antwerpse gemeenteraad een rad voor de ogen gedraaid en foutief ingelicht over de reële financiële situatie van het OCMW. Bovendien betekent dit dat ook de stedelijke begroting niet in overeenstemming is met de realiteit.

Me dunkt is één en ander in overtreding met artikel 146 en 150 van het OCMW-decreet betreffende het opstellen van een meerjarenplan en een budget en het feit dat het budget moet
passen binnen de meerjarenplanning.

Om al deze redenen wil ik u dan ook vragen een onderzoek in te stellen en eventueel over te gaan tot het schorsen van de Antwerpse OCMW- en stedelijke begroting 2012 zodanig dat zowel het OCMW- als het stadsbestuur verplicht worden een correcte en realistische begroting 2012 voor te leggen.

Met de meeste hoogachting,

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Elio di Rupo onze premier ?

 

 

(ingezonden door Christina)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regeringsonderhandelingen opnieuw gestart

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keer tevreden terug

 

In het kader van een grootscheepse terugkeercampagne van het Vlaams Belang trok een afvaardiging van Vlaams Belang Gent, onder leiding van Vlaams Parlementslid Johan Deckmyn naar Turkije.

Opportuniteiten
Ons land telt momenteel om en bij de 245.000 inwoners met de Turkse nationaliteit. Ongeveer een kwart van de Turkse immigranten is afkomstig van het district Emirdag in de Turkse provincie Afyon. De eerste generatie Turken emigreerden midden jaren ’60 naar ons land omwille van economische redenen. Gezien de heropleving van de Turkse economie rijzen er heel wat opportuniteiten voor een gemeenschap die het na 50 jaar nog steeds erg moeilijk heeft om zich te integreren.

Turkije vragende partij
De remigratiecampagne van Vlaams Belang Gent heeft als specifieke doelgroep de Gentse Turken en heeft de bedoeling om de terugkeer naar hun land en streek van herkomst te vergemakkelijken. Uit de verschillende overlegmomenten met politici uit Ankara en Emirdag bleek overigens dat de Turkse overheid hier tevens vragende partij voor is en voor de nodige begeleiding wenst te zorgen.

Delegatieleider Johan Deckmyn was alvast bijzonder opgetogen een welwillend oor te hebben gevonden voor de argumenten van het Vlaams Belang inzake begeleide terugkeer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sociale filosofie van Bruno Tobback : wij worden te oud.

 

 

Tijdens het gefilmd en gesproken dagblad van de 0000 om 19 uur, maakte de kleine Tobback bij Goedele Wachters zijn opwachting om de kijkerds verdere kennis te laten maken met de geëerde socialistische doctrine. Men merkt hier direct de invloed van de nieuwe hoofredacteur van het gesproken dagblad, de alom in socialistische milieus gewaardeerde Luc Rademaekers, die de Gazet van Antwerpen in een handomdraai gewijzigd heeft in de Gazet van Janssens. De strategie van de Franstalige Rademaekers bestaat er in op onverwachte momenten in het Journaal een vooraanstaand socialist gedurende 5 minuten een ideologsche uiteenzetting te laten houden. Volgende week is het de beurt aan Chokri Machtsmasjien die het zal hebben over "Het kapitalisme uitroeien door het in eigen kluizen op te bergen".

Kleine Tobback explikeerde minzaam (om het op zijn Rademaekers' te zeggen) aan Wachters, die niet van de slimsten is maar op de redactie beschouwd wordt als een van de knapsten, hoe het pensioensysteem in het land B naar de knoppen is gegaan. Dat is dankzij de vele socialistsche kameraden die van na den oorlog bezig zijn geweest om de pensioenkassen zonder reserves te zetten. Noem het een uitdaging, Gudrun, sprak de kleine. Maar nu stellen we vast, dat door de schuld van de menschen die 80 jaar worden en slechts 40 jaar hun botten hebben afgedraaid, het systeem faalt.

Goedele die even goed kan tellen als Philippe Muyters, gaf geen kik. Dus de kleine ging ongestoord verder : de mensen gaan tot hun 18 verplicht naar school, dan doppen ze een aantal jaren om de wereld te leren kennen om vervolgens te  gaan doen alsof ze werken rond hun 25ste. Met veel chance houden ze dat 40 jaar vol en dan zijn ze 65. Velen denken dat zij nog 15 jaar een schone oude dag gaan beleven. Dat is absoluut niet de bedoeling, Godzilla.

Wat zou de gemeenschap nog 15 jaar opdraaien voor die ouwe rakkers en zure trezen.  Ik zeg u, dat kan niet, dat is te lang, 15 jaar. In de toekomst zal er een leeftijdsselectie doorgevoerd worden, zodat niemand nog de belachelijke en a-sociale ouderdom van boven de 75 bereikt. Daar ligt de redding van ons pensioenstelsel. En daarvoor kan u op de socialisten rekenen, beste Gudula.

Savat

PST : de kern van dit stukje is de afschuwelijke uitlating van Bruno Tobback over 80 jaar leven, tegenover 40 jaar werken.  Hij is niet voor niets een van de mannen van de Geniale Generatie.  Van zo een kerel kunnen we nog de Verplichte Euthanasiewet verwachten. Te beginnen met de papa.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 753)

 

Wat willen de groenen feitelijk ?

De groenen doen me denken aan een persoon die luidop verklaart dat er twee zaken zijn die hem vreselijk storen in het leven: 1. Racisme en 2. Negers.

Enerzijds zijn ze tegen de nucleaire energie maar anderzijds tegen een drastische verhoging van de electriciteitsprijzen die uit hun eerste standpunt een logisch gevolg zullen zijn. Enerzijds zijn ze tegen luchtvervuiling maar anderzijds geven al hun ingenomen stellingen inzake verkeer en vervoer aanleiding tot een verhoging van de "files" en dus méér luchtvervuiling. Enerzijds zijn ze tegen een verhoging van de belastingen maar anderzijds zijn ze tegen de voorstellen van het Vlaams Belang om de steeds stijgende onkosten, die asielzoekers en andere buitenlandse gelukzoekers aan de belastingbetaler kosten, terug te dringen.

Het tegelijk warm en koud blazen is het kenmerk van hun recente acties geworden. Op gebied van de nucleaire energie leven ze meer en meer in een ideologie van de angst. Hun ideeën moeten een triomf worden van het dogmatisme.

De voornaamste reden dat steeds meer groenen zich aangetrokken voelen tot, en willen samenwerken met de socialisten, is geen gevolg van logisch denken of redeneren maar kan alleen verklaard worden door het feit dat een groot gedeelte van hun aanhang tot de kaste van de "dromers" en "profiteurs" moet gerekend worden. Indien men werkelijk een welvarende en gelukkige gemeenschap wil helpen opbouwen kan dit alleen gebeuren door een betere en strengere opvoeding van onze jeugd; een correcte vergoeding voor onze senioren; het respect hebben voor arbeid; het zwaar bestraffen van crimineel gedrag en bijzonder het bestraffen van allerlei vormen van profitariaat waaronder het toekennen van idiote overheidssubsidies meer en meer moet gerekend worden.

De meeste "groene roepers" zouden eerst eens wat meer moeten nadenken vooraleer hun soms onbegrijpelijke denkbeelden over een gelukkige maatschappij te verkondigen. Hun zinloze ijver om in ons landschap duizenden extra windmolens te gaan bouwen, en dit natuurlijk met overheidssubsidies, kan nu reeds tot één van hun miskleunen beschouwd worden.

Het sluiten van onze nucleaire centrales is even dom als het verkopen van zijn kachel om kolen te kunnen kopen.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe wordt men Turk ?

 

 

Als men zich zorgen maakt over zijn eigen cultuur, over zijn eigen volk, zijn levensstandaard, de toekomst van de kinderen, over de vervreemding en criminalisering van onze samenleving, dan wordt men snel verdacht van schending van de mensenrechten, van onverdraagzaamheid en van rassenhaat.  Laten we eens een blik werpen in het oorsprongsland van degenen die onze westerse landen opzoeken om onze welvaart te stelen en om ons vervolgens te kneden naar de wensen van de Turkse staat. 

Hoe wordt men eigenlijk Turk, dus burger van een land dat het luidst zijn verontwaardiging over ons gebrek aan toleratie van de daken schreeuwt ?

Voor het inburgeren in Turkije wordt geëist dat de vreemdeling:

 
-         volgens de wetten van zijn oorsprongsland meerderjarig is

-         sinds minstens vijf jaar ononderbroken zijn wettig adres in Turkije heeft

-         kan bewijzen dat hij zich voor altijd wil vestigen in Turkije

-         een zedelijk-onbesproken levensstijl erop na houdt

-         geen besmettelijke ziekten heeft

-         voldoende de Turkse taal beheerst

-         in zijn levensonderhoud kan voorzien.

Wij zouden er ons ten zeerste over verheugen mochten de OCMW-landen van Europa er dezelfde voorwaarden op na houden.

Floriaan Terbeke

Bron: PI


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaard Lakens echtpaar vreest besparingen

 

 
Veel Belgen die rondkomen met een uitkering maken zich zorgen over de besparingsplannen van formateur Elio Di Rupo. Het bejaarde echtpaar Albert (77) en Paola (74) ziet de toekomst somber tegemoet.

De gepensioneerde Albert vreest voor zijn uitkering: 'Ik was nochtans altijd bereid te werken. Hoewel mijn eigen ouders Franstalig waren, heb ik toch Nederlands geleerd.'
Naar schatting 20 procent van de Belgische bevolking leeft van een uitkering, al dan niet via pensioenen, invaliditeit of langdurige werkloosheid. De laatste jaren zijn hun aantallen gestegen. De huidige bankencrisis heeft velen onder hen in nog moeilijkere situaties gebracht. Plaatselijke OCMW-centra kunnen de problemen nauwelijks bijhouden.

Het bejaarde echtpaar Albert (77) en Paola (74) woont in een door de overheid gesubsidieerde woning in Laken. Alberts voorouders waren vanuit Duitsland betere leefomstandigheden komen zoeken in België. Paola was in de jaren vijftig deel van de grote immigratiegolf uit Italië. Ook de demente weduwe van Alberts broer, een Spaanse migrante, woont in bij het echtpaar.

‘Wij moeten al jaren leven van een uitkering’, geeft Albert toe. Ernstige gezondheidsproblemen hebben hem nooit in staat gesteld een vast job te houden. ‘Toch was ik bereid te werken. Hoewel mijn eigen ouders Franstalig waren, heb ik bijvoorbeeld Nederlands geleerd. Ik heb vaak als seizoensarbeider gewerkt in Frankrijk en Italië. Het was in Italië dat ik Paola leerde kennen.’

‘Wij maken ons grote zorgen’, zegt Paola. ‘Als de nieuwe regering bespaart op pensioenen en uitkeringen, zal er voor ons niks anders op zitten dan weer met onze kinderen te gaan samenwonen.’ De drie volwassen kinderen van het echtpaar leven eveneens van de sociale bijstand en hebben inmiddels ook elk een eigen gezin. Hun oudste zoon is zwaar autistisch en hun jongste zoon is geen onbekende bij het gerecht.

‘Door de uitzichtloze sociaal-economische toestand rekenen onze zonen niet meer op een vaste job. Vooral onze jongste begeeft zich op het slechte pad om zijn gezinsbudget rond te krijgen. Net als zovele andere sukkelaars verdient hij zijn gage in de criminaliteit’, vertelt Paola met een snik in haar stem, terwijl Albert zijn woede verbijt.

Voor Albert en Paola is er nog de bijkomende zorg voor de weduwe van Alberts broer, die bijna twintig jaar geleden overleed aan een hartfalen. Zijn broer was erg actief in de lokale kerkgemeenschap. ‘Gelukkig kunnen we daar nog vaak terecht voor steun en troost’, zucht Albert.

http://de.rechtzetting.be/2011/11/07/bejaard-lakens-echtpaar-vreest-besparingen/#read


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel: Joods meisje Océane afgetuigd door 5 Marokkaanse medeleerlingen

 

Een meisje van 13 jaar slachtoffer van antisemitisme in Brussel :
“Hou je smoel, vuile jodin, en keer terug naar je land”
door Ophélie Delarouzee [bron: Le Soir]

 

Het beruchte Atheneum van de Pagodes in Laken (Brussel), haard van woekerend antisemitisme van vreemde origine. De overheid en de media zwijgen en laten betijen

Een Joods meisje van dertien jaar werd vrijdagnamiddag 18 november ’11 afgetuigd door vijf meisjes van Marokkaanse origine toen zij het sportcentrum in Neder-Over-Heembeek verliet.

Océane Sluijzer is leerlinge in het eerste jaar aan het Atheneum van de Pagodes [Athénée des Pagodes], Beyseghemstraat 141 te Laken. Vrijdag namiddag, tussen 14:30 aan 16:00, volgde zij een cursus voetbal in het sportcentrum van Neder-Over-Heembeek [deelgemeente van Brussel], gelegen aan de Kleine Groene Weg. Toen zij de sportcursus verliet, begonnen vijf meisjes van Marokkaanse origine uit het Versailles kwartier van Neder-Over-Heembeek, haar uit te schelden en te beledigen voor het feit dat zij Belgische is en uit een sociaal hogere klasse komt dan zij.

Océane Sluijzer

Océane vraagt vervolgens om wat meer respect. De leidster van het groepje schreeuwt haar toe “hou je bek“. Eén van de meisjes port de leidster nog wat aan met “bovendien is het een vuile Jodin“. De leidster begint te giechelen en geeft Océane twee klappen. Het meisje probeert dan om weg te vluchten. Zonder succes. Na een “hou je smoel vuile Jodin en keer terug naar je land“, grijpen de vijf meisjes haar bij de haren, geven haar een kniestoot in het aangezicht en dwingen haar op de knieën. Vervolgens begint de groep meisjes haar te schoppen en met hun vuisten te slaan waar ze haar maar kunnen raken.

Vrijdag werd aangifte van de feiten gedaan bij de politie. Océane wilde aanvankelijk niet naar het ziekenhuis gaan voor verzorging. Maar het afgelopen weekeinde kreeg ze hevige pijnen en kon zij geen fel licht meer verdragen. Haar vader, Dan Sluijzer, heeft haar dan gisteren maandag toch naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Uit de diagnose van de artsen bleek dat zij een hersenschudding had en een ontsteking van de halswervels. Océane is tevens erg getekend in het aangezicht als gevolg van de harde kniestoot. Zij vreest voor represailles en wil niet meer terugkeren naar de school. De meisjes die haar hebben aangevallen zijn iets ouder dan zijzelf en volgen het tweede studiejaar in haar school.

“Dit gaat zeker niet bij een eerste keer blijven,” zegt Dan Sluijzer, de vader van Océane. "Er is een latent antisemitisme in deze school. Mijn dochter werd het afgelopen jaar minstens een tiental keren uitgescholden voor vuile Jodin en reeds enkele keren aan het begin van dit schooljaar.”

Viviane Teitelbaum, afgevaardigd volksvertegenwoordiger voor de MR in het Brusselse Parlement en bekend auteur omtrent het thema van de heropleving van het antisemitisme, heeft een polemiek geopend op haar Facebook pagina. “Ik neem deze kwestie hoog op want de media hebben van dit feit geen melding gemaakt in hun weekendedities. Men spreekt vaak over personen die in bussen worden aangevallen – dat is een goede zaak dat het kenbaar gemaakt wordt – maar men verzwijgt de antisemitische agressies. Het is verschrikkelijk. Men moet dan ook helemaal niet verbaasd zijn dat het antisemitisme ook de scholen treft.”

http://brabosh.com/2011/11/22/pqpct-ery/




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!