Angeltjes
23-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters stapt uit naam van Vlaanderen naar Europese Commissie.

 

Vlaams Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter interpelleerde deze namiddag in het Vlaams Parlement Minister-President Kris Peeters over de - in het licht van de onrustwekkende en snelle stijging van de rente op Belgisch staatspapier – steeds dringender wordende noodzaak om als Vlaams Regering zelf naar de Europese Commissie te stappen teneinde de Vlaamse belangen te vrijwaren.

Filip Dewinter wees de Minister-President er op dat Vlaanderen dreigt meegesleurd te worden in de negatieve Belgische spiraal. Zeker nu de lange termijn rente gestegen is tot 5,5 % en de druk van de financiële markten op België steeds groter wordt. Tevens merkte Dewinter op dat de AA+-rating van Vlaanderen wegens “tekort aan fiscale capaciteit” automatisch mee zakt indien de Belgische rating daalt.

Filip Dewinter stelde voor dat de Vlaamse Regering zelf naar de Europese Commissie stapt om duidelijk te maken dat Vlaanderen niet België is en dat Vlaanderen wel degelijk een aantal van de Europese aanbevelingen in de praktijk brengt, bv. de activering van werklozen, een begroting conform de Europese begrotingsnormen, enz…

De Vlaamse Regering moet dus volgens het Vlaams Belang dringend zelf initiatief nemen wil zij voorkomen dat Vlaanderen en de Vlamingen mee in het steeds dieper wordende Belgische moeras worden meegesleurd en er zich steeds meer een Grieks scenario aftekent. Het is steeds meer duidelijk dat de Vlaamse wagon moet losgekoppeld worden van de niet langer functionerende Belgische locomotief.

Filip Dewinter stelde tot zijn tevredenheid vast dat de Minister-President wel degelijk oren heeft naar het voorstel van de Vlaams Belang-fractie en meedeelde dat de Vlaamse Regering de volgende dagen en weken een dergelijk initiatief zal nemen.

Persmededeling VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google Streetview nu ook voor land B beschikbaar

 
Sinds gisteren staan alle straten en huizen van ons heerlijk landje te kijk op het net dankzij Google Streetview. Het heeft wat voeten in de vaderlandse aarde gehad omdat er aanvankelijk sprake was van schending van de privacy. De vrienden van Google hebben dit euvel echter elegant opgelost en zij beloven dat de gezichten op hun foto´s systematisch onherkenbaar werden gemaakt.

We deden de proef op de som en het moet gezegd : Google heeft woord gehouden. Zie de foto met voorbijgangster in de Gemeentestraat in de stad van allah.
 
Jammerlijke bijkomende info: de Antwerpse Schipperstraat is (nog) niet in beeld gebracht.

Marc


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 23 november 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kleine Tobback

Bruno Tobback slaat de bal heel erg mis. De pensioengerechtigden van nu, (die de regering amper kan uitbetalen) zijn veelal mensen die het volledige loopbaan traject hebben afgelegd, waarbij het hard labeur op jonge leeftijd niet onbestaande was, en waar die mensen zelf hun ganse loopbaan voor hebben afgedragen.

De pensioenkas was mede een van rijkste kassen van B., tot de socialisten ze ging beheren, met hun zelfklevende handjes en sinterklaas ging spelen voor tal van leeglopers, die niet pensioengerechtigd zijn. Idem met de kinderbijslagen. De vraag moest zijn, waar is al dat geld naartoe ? Want ook mijn generatie heeft steeds afgedragen, (ik werk van mijn 19 en ben 52).

Verder wil de kleine Tobback nog verder snoeien in de zorgensector :  ook daar zien we hetzelfde. Waar wij inboorlingen ons blauw betalen, is het voor leeglopers gratis, en ze krijgen bovenop nog een zakcentje.

Gina

*****

Hoelang nog ?

Niettegenstaande ons land in crisis is, blijven de politici, onder leiding van Di Rupo, maar rondjes draaien. Zelfs de verklaring van uittredend premier Leterme, dat hij alles onder controle heeft, gelooft niemand meer. Het is zover gekomen, dat er geen enkele bank nog te vertrouwen is en het is niet denkbeeldig, dat de gewone man, zijn duur verdiende centjes in rook zal zien opgaan. . Heer verlos ons van het kwade. Een splitsing van ons land, lijkt mij onvermijdelijk.

Etienne   www.blog.seniorennet.be/ongezouten

*****

VLD gaat op de koffie in de vakantiewoning

Toegeven aan de bemoeizucht van de nooit verkozen man uit Laken,  is het eigen doodvonnis tekenen. Als Alexander aan de man uit Laken zou vragen z’n sleutels in te leveren van de gebouwen die eigendom zijn van ‘de menschen’, dan zou dat zaad in het bakje brengen.

CD&V zal de pandoering snel aan den lijve gaan ondervinden, maar de tjeven hebben nooit wakker gelegen van leugens en verraad.  Vroeger wisten 'de menschen' nog niet zoveel van het vuile spel, nu hebben ze internet, e-mail enz. en dringt elke misdaad tegen Vlaanderen sneller door tot in de huiskamer. Mchten we het nieuws alleen krijgen via de anti Vlaamse krantjes dan was het nog steeds zoals in de jaren 1950.

En zeggen dat dit probleem zó opgelost kan worden, gewoon art. 35 toepassen en de franskiljons soppen het zich maar op en die levenslange vakantiegangers krijgen ze er gratis en voor niets bij. 

CD&V én VLD, gaat samen aan een tafel zitten met NVA en VB, het zal tot resultaat leiden (niet lijden zoals momenteel) dat Vlaanderen uit het moeras kruipt richting Top-3 in Europa qua welvaart, veiligheid en leefbaarheid.

Hopelijk hebben veel mensen de wervingsactie voor Canada gezien :  zoiets heeft tot gevolg dat de kennis zal vertrekken, want Canada is selectief met zijn toelatingen en terecht. Terwijl hier steeds meer onderontwikkelden binnenkomen met als aangenaam gevolg,  nog meer misdaad, nog meer geweld.

Gelukkig zal Gent tenminste 33.000 foutparkeerders beboeten, wat een enorme geruststelling geeft want stel je voor dat je 5 minuten te lang ergens geparkeerd staat op een plaats waar je niemand stoort of de veiligheid in gevaar brengt : dat is pas gevaarlijk en beangstigend. Termont, een rooie burgemeester, zeker ?

Jean

*****

Erg, heel erg 

Het is heel erg gesteld met de visie en uitspraken van de kleine Toeback uit Leuven. Ik vrees dan ook dat dit het gevolg is van zijn val in de bergen ergens in Oostenrijk een dik jaar geleden. Symptonen van raaskallen, lullen, onwaarheden uitkramen en zichzelf promoten als zijnde onmisbaar, die na enige tijd beginnen op te vallen zijn het gevolg van een zware val, zeker wanneer het hoofd rake klappen te verduren kreeg. Dit lijkt verdacht veel op symptomen van de ziekte van La Tourette.

Komt het ooit nog goed ?  

mvg - Senior

*****

Je moet di Rupo niet achtervolgen
 
Je moet di Rupo loven en bewonderen omdat hij er in slaagt heel de Vlaamse politicaille rond zijn vinger te winden.

Nodig hem uit om aan het Vlaamse publiek uit te leggen wat zijn geheim is om steeds zijn wil op te dringen en de groten der Vlaamse aarde naar zijn pijpen te laten dansen. Hij mag het desnoods in het Frans uitleggen.

Ludo
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL bewaakt zijn grensovergangen. Wat gaan we nu hebben ?

 

 

De EUSSR is zeer bezorgd om de eenzijdige maatregelen die Nederland zal nemen tegen de toenemende vloedgolf van immigranten en de daaruit volgende catastrofale islamisering van het ooit zo progressieve kikkerland.

Volgens een bericht uit de Financial Times Deutschland (FTD) – en een bevestiging in het NRC Handelsblad - zijn de Nederlanders momenteel automatische bewakingscamera’s aan het installeren aan 15 grensovergangen, waarbij het vanaf januari 2012 mogelijk zal zijn alle binnenkomend verkeer te registreren.  Met de hulp van een computerprogramma zullen de gegevens van de voertuigen vergeleken worden;  als het systeem een alarmsignaal geeft, zal de politie onmiddellijk de chauffeur van het voertuig kunnen onderscheppen. 

De Nederlandse regering wil met dit bewakingssysteem mensenhandel en illegale immigratie beter bestrijden.  Bij kleinere grensovergangen zal met mobiele camera’s gewerkt worden.  Nog deze winter zou de justitieminister een nieuwe wet ter stemming leggen, waarbij de gegevens en foto’s vier weken mogen opgeslagen worden.  Op binnenlandse wegen werd het systeem geprobeerd met het oog op de inning van uitstaande boetes.  In september werd aan de grensovergang met Nedersachsen, in het noordoosten van het land, de pilootfase getest en, nu alles naar tevredenheid functioneert, werd de uitvoering ervan in de openbaarheid gebracht.

En dan zijn we weer bij de EUSSR beland.  De invloed van Geert Wilders en zijn PVV op de Nederlandse immigratiepolitiek zijn hen een doorn in het oog.  De EU-commissie heeft al tekst en uitleg uit Den Haag geëist: men wil controleren of dit wel in overeenstemming met het Schengenakkoord is.  De EU-Stasi is immers uiterst bezorgd om het welzijn van alle mogelijke rechts- en sociaalsysteem-ondergravers. Nederland is niet het eerste land dat de “EU-bevoegdheden” wil beperken.  Ook Frankrijk hield zijn grens met Italië angstvallig in het oog om de migrantentoevloed vanuit Lampedusa te blokkeren en werd door de EU op de vingers getikt wegens het drastische terugkeerbeleid van Roma-zigeuners.  En in Denemarken zijn er een korte tijd permanente grenscontroles geweest – de nieuwe rode regering heeft die beslissing echter teruggedraaid en heet alle OCMW-klanten weer van harte welkom. 

De Nederlandse grenscontroles verhinderen noch het verkeer noch de vrijhandelszone.  Ze filteren de criminelen en de illegalen.

Het is de verdomde plicht van een land zijn bevolking te beschermen. 

Floriaan Terbeke

Bron: FTD, NRC Handelsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nova Zembla : spectaculaire Nederlandse 3D film

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB Antwerpen legt klacht neer bij gouverneur over opgesmukte begroting 2012

 

Geachte mevrouw de gouverneur,

Naar aanleiding van de goedkeuring van de OCMW-begroting en de stedelijke begroting van de stad Antwerpen 2012 door de Antwerpse gemeenteraad op maandag 21 november 2011 wil ik hierbij klacht neerleggen.

Graag maak ik u opmerkzaam op het feit dat beide begrotingen onvolledig zijn. Bewust worden immers een aantal gekende uitgaven niet ingeschreven in de OCMW-begroting teneinde tot een begroting in evenwicht te komen.

De voorbije jaren werd – op basis van een politiek akkoord dat hieromtrent bestaat binnen het Antwerpse college van burgemeester en schepenen – systematisch een tekort van 5 miljoen euro in 2009, 16 miljoen euro in 2010 en +/- 15 miljoen euro in 2011 vermeld in de OCMW-rekeningen. Via een begrotingswijziging werd uiteindelijk telkens een bijpassing door de stad Antwerpen voorzien. Ook voor 2012 wordt er een tekort van +/-15 miljoen euro voorzien. In het advies van de inspectie financiën van de stad Antwerpen wordt vermeld dat er “in 2012 naar alle waarschijnlijkheid opnieuw een tekort zal ontstaan bij het OCMW en dat dit tekort, in uitvoering van de decretale bepalingen terzake, door de stad zal moeten worden bijgepast.”

Het tekort is structureel en herhaalt zich al geruime tijd jaarlijks. Het OCMW-budget is dan ook fictief. Erger nog, in het besluit van het college van burgemeester en schepenen van de stad Antwerpen refnr. 2011_CBS_13667 wordt in artikel 2 gesteld “het college neemt kennis van het advies van inspectie financiën dat opmerkt dat in 2012 naar alle waarschijnlijkheid opnieuw een tekort zal ontstaan bij het OCMW en dat dit tekort, in uitvoering van de decretale bepalingen terzake, door de stad zal moeten worden bijgepast.”
In artikel 3 van dit collegebesluit lezen we “het college heeft de nodige maatregelen genomen om bij begrotingswijziging, met de rekeningoverschotten, de reële tekorten zoals die blijken uit de jaarrekening van het OCMW, bij te leggen.” Mag ik erop wijzen dat dit besluit door het college van burgemeester en schepenen werd goedgekeurd op 19 september 2011, nog voor de goedkeuring van de eigenlijke OCMW- en stedelijke begroting.

Via het achterpoortje van de OCMW-rekening en de begrotingswijziging wordt het OCMW-budget kunstmatig opgesmukt en worden belangrijke uitgaven niet in de OCMW-begroting vermeld. Op deze manier wordt de Antwerpse gemeenteraad een rad voor de ogen gedraaid en foutief ingelicht over de reële financiële situatie van het OCMW. Bovendien betekent dit dat ook de stedelijke begroting niet in overeenstemming is met de realiteit.

Me dunkt is één en ander in overtreding met artikel 146 en 150 van het OCMW-decreet betreffende het opstellen van een meerjarenplan en een budget en het feit dat het budget moet
passen binnen de meerjarenplanning.

Om al deze redenen wil ik u dan ook vragen een onderzoek in te stellen en eventueel over te gaan tot het schorsen van de Antwerpse OCMW- en stedelijke begroting 2012 zodanig dat zowel het OCMW- als het stadsbestuur verplicht worden een correcte en realistische begroting 2012 voor te leggen.

Met de meeste hoogachting,

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Elio di Rupo onze premier ?

 

 

(ingezonden door Christina)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regeringsonderhandelingen opnieuw gestart

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keer tevreden terug

 

In het kader van een grootscheepse terugkeercampagne van het Vlaams Belang trok een afvaardiging van Vlaams Belang Gent, onder leiding van Vlaams Parlementslid Johan Deckmyn naar Turkije.

Opportuniteiten
Ons land telt momenteel om en bij de 245.000 inwoners met de Turkse nationaliteit. Ongeveer een kwart van de Turkse immigranten is afkomstig van het district Emirdag in de Turkse provincie Afyon. De eerste generatie Turken emigreerden midden jaren ’60 naar ons land omwille van economische redenen. Gezien de heropleving van de Turkse economie rijzen er heel wat opportuniteiten voor een gemeenschap die het na 50 jaar nog steeds erg moeilijk heeft om zich te integreren.

Turkije vragende partij
De remigratiecampagne van Vlaams Belang Gent heeft als specifieke doelgroep de Gentse Turken en heeft de bedoeling om de terugkeer naar hun land en streek van herkomst te vergemakkelijken. Uit de verschillende overlegmomenten met politici uit Ankara en Emirdag bleek overigens dat de Turkse overheid hier tevens vragende partij voor is en voor de nodige begeleiding wenst te zorgen.

Delegatieleider Johan Deckmyn was alvast bijzonder opgetogen een welwillend oor te hebben gevonden voor de argumenten van het Vlaams Belang inzake begeleide terugkeer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sociale filosofie van Bruno Tobback : wij worden te oud.

 

 

Tijdens het gefilmd en gesproken dagblad van de 0000 om 19 uur, maakte de kleine Tobback bij Goedele Wachters zijn opwachting om de kijkerds verdere kennis te laten maken met de geëerde socialistische doctrine. Men merkt hier direct de invloed van de nieuwe hoofredacteur van het gesproken dagblad, de alom in socialistische milieus gewaardeerde Luc Rademaekers, die de Gazet van Antwerpen in een handomdraai gewijzigd heeft in de Gazet van Janssens. De strategie van de Franstalige Rademaekers bestaat er in op onverwachte momenten in het Journaal een vooraanstaand socialist gedurende 5 minuten een ideologsche uiteenzetting te laten houden. Volgende week is het de beurt aan Chokri Machtsmasjien die het zal hebben over "Het kapitalisme uitroeien door het in eigen kluizen op te bergen".

Kleine Tobback explikeerde minzaam (om het op zijn Rademaekers' te zeggen) aan Wachters, die niet van de slimsten is maar op de redactie beschouwd wordt als een van de knapsten, hoe het pensioensysteem in het land B naar de knoppen is gegaan. Dat is dankzij de vele socialistsche kameraden die van na den oorlog bezig zijn geweest om de pensioenkassen zonder reserves te zetten. Noem het een uitdaging, Gudrun, sprak de kleine. Maar nu stellen we vast, dat door de schuld van de menschen die 80 jaar worden en slechts 40 jaar hun botten hebben afgedraaid, het systeem faalt.

Goedele die even goed kan tellen als Philippe Muyters, gaf geen kik. Dus de kleine ging ongestoord verder : de mensen gaan tot hun 18 verplicht naar school, dan doppen ze een aantal jaren om de wereld te leren kennen om vervolgens te  gaan doen alsof ze werken rond hun 25ste. Met veel chance houden ze dat 40 jaar vol en dan zijn ze 65. Velen denken dat zij nog 15 jaar een schone oude dag gaan beleven. Dat is absoluut niet de bedoeling, Godzilla.

Wat zou de gemeenschap nog 15 jaar opdraaien voor die ouwe rakkers en zure trezen.  Ik zeg u, dat kan niet, dat is te lang, 15 jaar. In de toekomst zal er een leeftijdsselectie doorgevoerd worden, zodat niemand nog de belachelijke en a-sociale ouderdom van boven de 75 bereikt. Daar ligt de redding van ons pensioenstelsel. En daarvoor kan u op de socialisten rekenen, beste Gudula.

Savat

PST : de kern van dit stukje is de afschuwelijke uitlating van Bruno Tobback over 80 jaar leven, tegenover 40 jaar werken.  Hij is niet voor niets een van de mannen van de Geniale Generatie.  Van zo een kerel kunnen we nog de Verplichte Euthanasiewet verwachten. Te beginnen met de papa.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 753)

 

Wat willen de groenen feitelijk ?

De groenen doen me denken aan een persoon die luidop verklaart dat er twee zaken zijn die hem vreselijk storen in het leven: 1. Racisme en 2. Negers.

Enerzijds zijn ze tegen de nucleaire energie maar anderzijds tegen een drastische verhoging van de electriciteitsprijzen die uit hun eerste standpunt een logisch gevolg zullen zijn. Enerzijds zijn ze tegen luchtvervuiling maar anderzijds geven al hun ingenomen stellingen inzake verkeer en vervoer aanleiding tot een verhoging van de "files" en dus méér luchtvervuiling. Enerzijds zijn ze tegen een verhoging van de belastingen maar anderzijds zijn ze tegen de voorstellen van het Vlaams Belang om de steeds stijgende onkosten, die asielzoekers en andere buitenlandse gelukzoekers aan de belastingbetaler kosten, terug te dringen.

Het tegelijk warm en koud blazen is het kenmerk van hun recente acties geworden. Op gebied van de nucleaire energie leven ze meer en meer in een ideologie van de angst. Hun ideeën moeten een triomf worden van het dogmatisme.

De voornaamste reden dat steeds meer groenen zich aangetrokken voelen tot, en willen samenwerken met de socialisten, is geen gevolg van logisch denken of redeneren maar kan alleen verklaard worden door het feit dat een groot gedeelte van hun aanhang tot de kaste van de "dromers" en "profiteurs" moet gerekend worden. Indien men werkelijk een welvarende en gelukkige gemeenschap wil helpen opbouwen kan dit alleen gebeuren door een betere en strengere opvoeding van onze jeugd; een correcte vergoeding voor onze senioren; het respect hebben voor arbeid; het zwaar bestraffen van crimineel gedrag en bijzonder het bestraffen van allerlei vormen van profitariaat waaronder het toekennen van idiote overheidssubsidies meer en meer moet gerekend worden.

De meeste "groene roepers" zouden eerst eens wat meer moeten nadenken vooraleer hun soms onbegrijpelijke denkbeelden over een gelukkige maatschappij te verkondigen. Hun zinloze ijver om in ons landschap duizenden extra windmolens te gaan bouwen, en dit natuurlijk met overheidssubsidies, kan nu reeds tot één van hun miskleunen beschouwd worden.

Het sluiten van onze nucleaire centrales is even dom als het verkopen van zijn kachel om kolen te kunnen kopen.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe wordt men Turk ?

 

 

Als men zich zorgen maakt over zijn eigen cultuur, over zijn eigen volk, zijn levensstandaard, de toekomst van de kinderen, over de vervreemding en criminalisering van onze samenleving, dan wordt men snel verdacht van schending van de mensenrechten, van onverdraagzaamheid en van rassenhaat.  Laten we eens een blik werpen in het oorsprongsland van degenen die onze westerse landen opzoeken om onze welvaart te stelen en om ons vervolgens te kneden naar de wensen van de Turkse staat. 

Hoe wordt men eigenlijk Turk, dus burger van een land dat het luidst zijn verontwaardiging over ons gebrek aan toleratie van de daken schreeuwt ?

Voor het inburgeren in Turkije wordt geëist dat de vreemdeling:

 
-         volgens de wetten van zijn oorsprongsland meerderjarig is

-         sinds minstens vijf jaar ononderbroken zijn wettig adres in Turkije heeft

-         kan bewijzen dat hij zich voor altijd wil vestigen in Turkije

-         een zedelijk-onbesproken levensstijl erop na houdt

-         geen besmettelijke ziekten heeft

-         voldoende de Turkse taal beheerst

-         in zijn levensonderhoud kan voorzien.

Wij zouden er ons ten zeerste over verheugen mochten de OCMW-landen van Europa er dezelfde voorwaarden op na houden.

Floriaan Terbeke

Bron: PI


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaard Lakens echtpaar vreest besparingen

 

 
Veel Belgen die rondkomen met een uitkering maken zich zorgen over de besparingsplannen van formateur Elio Di Rupo. Het bejaarde echtpaar Albert (77) en Paola (74) ziet de toekomst somber tegemoet.

De gepensioneerde Albert vreest voor zijn uitkering: 'Ik was nochtans altijd bereid te werken. Hoewel mijn eigen ouders Franstalig waren, heb ik toch Nederlands geleerd.'
Naar schatting 20 procent van de Belgische bevolking leeft van een uitkering, al dan niet via pensioenen, invaliditeit of langdurige werkloosheid. De laatste jaren zijn hun aantallen gestegen. De huidige bankencrisis heeft velen onder hen in nog moeilijkere situaties gebracht. Plaatselijke OCMW-centra kunnen de problemen nauwelijks bijhouden.

Het bejaarde echtpaar Albert (77) en Paola (74) woont in een door de overheid gesubsidieerde woning in Laken. Alberts voorouders waren vanuit Duitsland betere leefomstandigheden komen zoeken in België. Paola was in de jaren vijftig deel van de grote immigratiegolf uit Italië. Ook de demente weduwe van Alberts broer, een Spaanse migrante, woont in bij het echtpaar.

‘Wij moeten al jaren leven van een uitkering’, geeft Albert toe. Ernstige gezondheidsproblemen hebben hem nooit in staat gesteld een vast job te houden. ‘Toch was ik bereid te werken. Hoewel mijn eigen ouders Franstalig waren, heb ik bijvoorbeeld Nederlands geleerd. Ik heb vaak als seizoensarbeider gewerkt in Frankrijk en Italië. Het was in Italië dat ik Paola leerde kennen.’

‘Wij maken ons grote zorgen’, zegt Paola. ‘Als de nieuwe regering bespaart op pensioenen en uitkeringen, zal er voor ons niks anders op zitten dan weer met onze kinderen te gaan samenwonen.’ De drie volwassen kinderen van het echtpaar leven eveneens van de sociale bijstand en hebben inmiddels ook elk een eigen gezin. Hun oudste zoon is zwaar autistisch en hun jongste zoon is geen onbekende bij het gerecht.

‘Door de uitzichtloze sociaal-economische toestand rekenen onze zonen niet meer op een vaste job. Vooral onze jongste begeeft zich op het slechte pad om zijn gezinsbudget rond te krijgen. Net als zovele andere sukkelaars verdient hij zijn gage in de criminaliteit’, vertelt Paola met een snik in haar stem, terwijl Albert zijn woede verbijt.

Voor Albert en Paola is er nog de bijkomende zorg voor de weduwe van Alberts broer, die bijna twintig jaar geleden overleed aan een hartfalen. Zijn broer was erg actief in de lokale kerkgemeenschap. ‘Gelukkig kunnen we daar nog vaak terecht voor steun en troost’, zucht Albert.

http://de.rechtzetting.be/2011/11/07/bejaard-lakens-echtpaar-vreest-besparingen/#read


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel: Joods meisje Océane afgetuigd door 5 Marokkaanse medeleerlingen

 

Een meisje van 13 jaar slachtoffer van antisemitisme in Brussel :
“Hou je smoel, vuile jodin, en keer terug naar je land”
door Ophélie Delarouzee [bron: Le Soir]

 

Het beruchte Atheneum van de Pagodes in Laken (Brussel), haard van woekerend antisemitisme van vreemde origine. De overheid en de media zwijgen en laten betijen

Een Joods meisje van dertien jaar werd vrijdagnamiddag 18 november ’11 afgetuigd door vijf meisjes van Marokkaanse origine toen zij het sportcentrum in Neder-Over-Heembeek verliet.

Océane Sluijzer is leerlinge in het eerste jaar aan het Atheneum van de Pagodes [Athénée des Pagodes], Beyseghemstraat 141 te Laken. Vrijdag namiddag, tussen 14:30 aan 16:00, volgde zij een cursus voetbal in het sportcentrum van Neder-Over-Heembeek [deelgemeente van Brussel], gelegen aan de Kleine Groene Weg. Toen zij de sportcursus verliet, begonnen vijf meisjes van Marokkaanse origine uit het Versailles kwartier van Neder-Over-Heembeek, haar uit te schelden en te beledigen voor het feit dat zij Belgische is en uit een sociaal hogere klasse komt dan zij.

Océane Sluijzer

Océane vraagt vervolgens om wat meer respect. De leidster van het groepje schreeuwt haar toe “hou je bek“. Eén van de meisjes port de leidster nog wat aan met “bovendien is het een vuile Jodin“. De leidster begint te giechelen en geeft Océane twee klappen. Het meisje probeert dan om weg te vluchten. Zonder succes. Na een “hou je smoel vuile Jodin en keer terug naar je land“, grijpen de vijf meisjes haar bij de haren, geven haar een kniestoot in het aangezicht en dwingen haar op de knieën. Vervolgens begint de groep meisjes haar te schoppen en met hun vuisten te slaan waar ze haar maar kunnen raken.

Vrijdag werd aangifte van de feiten gedaan bij de politie. Océane wilde aanvankelijk niet naar het ziekenhuis gaan voor verzorging. Maar het afgelopen weekeinde kreeg ze hevige pijnen en kon zij geen fel licht meer verdragen. Haar vader, Dan Sluijzer, heeft haar dan gisteren maandag toch naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Uit de diagnose van de artsen bleek dat zij een hersenschudding had en een ontsteking van de halswervels. Océane is tevens erg getekend in het aangezicht als gevolg van de harde kniestoot. Zij vreest voor represailles en wil niet meer terugkeren naar de school. De meisjes die haar hebben aangevallen zijn iets ouder dan zijzelf en volgen het tweede studiejaar in haar school.

“Dit gaat zeker niet bij een eerste keer blijven,” zegt Dan Sluijzer, de vader van Océane. "Er is een latent antisemitisme in deze school. Mijn dochter werd het afgelopen jaar minstens een tiental keren uitgescholden voor vuile Jodin en reeds enkele keren aan het begin van dit schooljaar.”

Viviane Teitelbaum, afgevaardigd volksvertegenwoordiger voor de MR in het Brusselse Parlement en bekend auteur omtrent het thema van de heropleving van het antisemitisme, heeft een polemiek geopend op haar Facebook pagina. “Ik neem deze kwestie hoog op want de media hebben van dit feit geen melding gemaakt in hun weekendedities. Men spreekt vaak over personen die in bussen worden aangevallen – dat is een goede zaak dat het kenbaar gemaakt wordt – maar men verzwijgt de antisemitische agressies. Het is verschrikkelijk. Men moet dan ook helemaal niet verbaasd zijn dat het antisemitisme ook de scholen treft.”

http://brabosh.com/2011/11/22/pqpct-ery/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.White Pass & Yukon Route : 1900 versus 2100

 

 

 

Eergisteravond naar Rail Away gekeken op NL2. Prachtige documentaire over de White Pass & Yukon Route, een spoorweg die in eerste instantie werd aangelegd om de goudzoekers te vervoeren naar Klondike.

Het werd onmogelijk geacht het werk uit te voeren. Het traject liep over een ruig terrein, tonnen springstof zouden moeten gebruikt worden, bruggen en tunnels gebouwd op onmogelijke plaatsen en zware machines konden niet gebruikt worden bij de aanvang.

Toch werd in 1899 gestart met de werken van de 177 kilometer lange spoorweg en de eerste 60 km kon slechts een jaar later in gebruik worden genomen. Op twee jaar werd het ganse project afgewerkt. De spoorweg is nu nog steeds - voor toerisme - in gebruik.

Vergelijk bovenstaande even met de aanleg van amper 40 km spoorlijn tussen Antwerpen en Zaventem die al jaren aansleept.

Met de hedendaagse wegenwerken in Vlaanderen is het nog erger gesteld, die duren maanden en jaren, niettegenstaande de vele miljoenen kostende supermachines en het gemakkelijke vlakke terrein. Als de werken uiteindelijk, maanden te laat, beëindigd zijn rest nog de helft van de parkeerplaatsen, is de immobiliteit exponentieel toegenomen en mag men vijf jaar later - soms nog vroeger - opnieuw beginnen omdat het wegdek vol putten zit of omdat men tot de conclusie komt dat de gecreëerde situatie te gevaarlijk is en teveel ongevallen veroorzaakt.

Een leuk extraatje, misschien bedoeld als een overheidsgrapje, is werken te starten op de alternatieve wegen.

Sinds de vorige eeuwwisseling zijn veel zaken drastisch verbeterd, maar qua uitvoering van wegenwerken kunnen we van onze voorouders nog wel iets leren.

Wes Hardin.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook GH Luxemburg doet mee

 

Na de bankencrisis wil Luxemburg zich op een andere manier “verrijken”

Het Luxemburgs Ministerie voor Dhimmitude – ook het Ministerie voor Onderwijs genoemd - bereidt een dienstnota voor om de scholen te leren omgaan met de verrijking waar geen ontsnappen aan is. 

Het ontwerp van een dienstvoorschrift voor schooldirecties en –inspecties zorgt in het Groothertogdom voor spanningen.  Daar er steeds meer leerlingen de deelname aan de zwemlessen omwille van religieuze redenen weigeren en de ouders aparte zwemlessen voor jongens en meisjes verlangen, hebben schooldirecteuren om raad gevraagd bij het Dhimmitudeministerie.  Vervolgens werd daar een dienstvoorschrift opgesteld waarbij jongens en meisjes aparte zwemlessen kunnen aanvragen.  Dit ontwerp is nu het onderwerp van verontwaardigde reacties bij de bevolking.  Zelfs de nationale mensenrechtencommissie werd om advies verzocht.

In het ontwerp zou een “geloofsvoorgeschreven” hoofdbedekking ook toelaatbaar zijn tijdens de lessen: d.w.z. voor de leerlingen, niet voor de leerkrachten.  Bij de sportlessen moet de kledij de sport mogelijk maken en het gezicht mag niet bedekt worden.  Verder worden de scholen aangemoedigd de mogelijkheid om een aparte bidplaats te voorzien.

De parlementsfractie van „déi gréng” vindt dat dit in het parlement moet besproken worden.  Minister van Onderwijs, Mady Delvaux, moet tekst en uitleg komen geven bij de commissie voor school, beroepsopleiding en sport, zo luidde het schrijven gericht aan de parlementsvoorzitter, Laurent Mosar.  Mady Delvaux meent dat zij slechts gereageerd heeft op de vragen van schooldirecteurs die steeds meer geconfronteerd worden met de problemen rond lessenweigering, kledingsvoorschriften, bidruimtes, eten, gekwetste gevoelens, calimerotoestanden, discriminatie…

De reacties van de bevolking in de media liegen er niet om.   Men vraagt zich af hoe dom de verantwoordelijken van het onderwijssysteem wel zijn.  En of ze binnenkort hun kinderen moeten vermommen om de verschillende minderheden niet door moderne, westerse kleding af te schrikken.  Het is onaanvaardbaar dat immigranten onze ontwikkeling afremmen en hun reactionaire ideologie opdringen.  Men noemt het onomwonden een schandaal!

Floriaan Terbeke


22-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo is niet de oplossing, maar het probleem

 

Filip Dewinter op Radio 1: “Di Rupo is niet de oplossing, maar het probleem. De Vlaamse regering moet op eigen kracht onderhandelingen starten met de Waalse regering om België te splitsen.”

In een interview in het programma De Ochtend op Radio 1 zei Filip Dewinter, fractievoorzitter van het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement, dat het “ontslag van Di Rupo slechts een goedkope chantagepoging is om de Open VLD op de knieën te dwingen.” “De koning kiest traditiegetrouw de kant van Di Rupo in deze comedia dell arte.”, zei Dewinter. Dewinter zei ook te hopen dat “Di Rupo de onderhandelingen definitief afbreekt.” “Di Rupo is onaanvaardbaar als premier van de Vlamingen. Di Rupo is niet de oplossing, maar het probleem. De Nederlandsonkundige socialist Di Rupo belichaamt alles wat Vlaanderen niet wil: lange armenpolitiek, corruptie, cliëntelisme en een sociaal-economisch hangmatbeleid.”

Dewinter kondigde aan dat Di Rupo hoe dan ook als premier ‘persona non grata’ zal zijn in Vlaanderen: “Overal waar Di Rupo verschijnt, zal dan door het Vlaams Belang gemanifesteerd en betoogd worden. We zullen Di Rupo achtervolgen van de kust tot in de Voerstreek.”

Voor Dewinter is het duidelijk: “Rien ne va plus in België. Nu ook Di Rupo de Belgische constructie niet overeind kan houden, is het duidelijk geworden dat binnen het Belgische referentiekader niets nog mogelijk is. Het ontslag van Di Rupo opent opnieuw de ogen van veel Vlamingen. Iedereen is intussen wel tot het besef gekomen dat nog langer palaveren nutteloos is.”

Dewinter verwonderde zich er tijdens het interview ook over dat de N-VA nu een sociaal-economische noodregering wil vormen zonder staatshervorming: “Me dunkt was het voor de N-VA de inzet van de verkiezingen om een economisch herstel te verwezenlijken via een diepgaande staatshervorming. Plotseling wil de N-VA België redden via een zogenaamde ‘rechtse’ noodregering en blijft van een staatshervorming helemaal niets meer over. Opnieuw wordt duidelijk gemaakt dat alleen het Vlaams Belang consequent de Vlaamse onafhankelijkheid verdedigt als alternatief voor het zieltogende België.” 

Dewinter is van mening “dat Vlaanderen niet mag meegesleurd worden in de Belgische crisis”. “Vlaams Minister-President Kris Peeters moet dringend het initiatief nemen om onderhandelingen op te starten met Waals Minister-President Rudy Demotte om de boedelscheiding te organiseren. De Vlaamse regering en het Vlaams Parlement moeten zo snel mogelijk de Belgische staat ontmantelen, de federale regering onder curatele stellen en de Belgische bevoegdheden overnemen.”


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 22 november 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nota van de redactie : We hebben dinsdagnamiddag 22.11 enkele technische problemen gehad met onze "Geachte Redactie" rubriek. Het technisch probleem was eigenlijk onhandig geknoei, een onmenselijke fout. Onze verontschuldigingen. Het zal beslist nog gebeuren.

*****

Allochtonen profitariaat
 
"Niet alle asielzoekers mogen over dezelfde kam geschoren worden, maar de rechtbanken worden wel geconfronteerd met duizenden dossiers van fraude." Natuurlijk niet. Slechts 99,9%.

Fred

 ***** 

Avontuurlijke stad, Janssens trakteert

Zoals geweten, zijn  er tijdens de Turken- Koerden Spelen heel wat vernielingen aangebracht.
Gülle Janssens stelt ons, inwoners van de Seefhoek gerust : men kan een beroep doen op het 'schadefonds', ALS MEN ZELF NIET VOLDOENDE VERZEKERD IS. En nu mag men eens twee keer raden, wie die onvoldoende verzekerden zijn. Relschoppers dienen schadeclaim sin, Janssens trakteert !

Gina

 

De meest avontuurlijke stad

Wat gebeurt er toch met ons "Antwerpen"   ? Wij speelden vroeger ook op straat maar niet zo gewelddadig. Zijn Antwerpenaars naar de stembus gegaan om dat soort toestanden mee te maken ?  Ik hoop dat die monumentale rode burgerzot Janssens met groen zeep, richting exit schuift, hoe sneller hoe liever, samen met heel zijn kliek hielenlikkers. Hopelijk valt er nog iets te redden.

Antwerpen, zijn steek en vechtpartijen, zijn extremistsche baardmannen en gesluierde madamme , zijn moskeeën, zijn illegalen en tafelschuimers, zijn OCMW . De meest avontuurlijke stad : een bezoek waard, wie weet, wordt u wel getuige van een sensationele vechtpartij op straat ? 

René

*****

Ethias

Hellep, ik zit daar met ál m'n verzekeringen.  Als 't kot hier afbrandt, wie zal mij vergoeden ? Ethias ofte de belgische staat ? En als ik in een ziekenhuis terechtkom, zal ik dan in een zaal gebonjoerd worden in plaats van in een 1-persoonskamer ?

Wat een mens allemaal niet moet overwegen, vooraleer aan te sluiten bij een of andere maatschappij. En ik die dacht dat het daar allemaal dik in orde was. Maar toen ik te horen en te zien kreeg dat die pintentapper van Hasselt in het bestuur zat, is m'n tikker beginnen overslaan: niet van verering voor dat iele mannetje maar voor wat die allemaal aan kwaad zou kunnen berokkenen, en ziedaar: het ís zo ver!

Christina

*****

Foefelpop : electorale socialistische pedofilie op zijn pastoors

Als er een ding duidelijk geworden is uit de reacties op allerhande fora en middels lezersbrieven, dan is dat het uit de hand gelopen verschil tussen leeftijdsgroepen : tussen de jongeren die konden 'genieten' van bijv. Pukkelpop (mits grove betaling meestal door ouders) en de oudere of wijzere reageerders die over verantwoordelijkheidszin beschikken.  Mensen die terecht vragen stellen over de organisatie van zulke evenementen, zonder de kleppen van gratuite adoratie.

Zo ook is de diepe kloof tussen werkende ouders en feestende kinderen in het echte leven bewust op gang gebracht door links. Bij vele gezinnen heeft dat niet gepakt, maar toch is de rode arrogante mentaliteit binnengedrongen in vele huishoudens.

Die diepe afgrond tussen jongeren en ouderen was een weloverwogen perverse strategie van links, om niet comforme ouders en grootouders tot een electorale quantité négligeable te herleiden. 

Herinnert men zich nog de voorstellen van bepaalde politieke opportunisten om de leeftijd voor het mogen kiezen tot 16 jaar te verlagen ?  Om de taboesfeer rond seks met kinderen op te heffen en als een kind-vriendelijke aai te beschouwen ? Electorale socialistische pedofilie op zijn pastoors.

Hoge tewerkstelling voor jongeren in allerlei overbodige sociale sectoren zonder enig economisch rendement,  hoge pensioenen voor Belgicistisch getrouwe ambtenaren of vakbondsverwenden die hopelijk links of Belgisch zullen blijven stemmen. Import van eender wie die in het stemhokje de hand vastgehouden wordt door het A.B.V.V. wegens de taal nog niet machtig maar in feite omgekocht met uitkeringen en het aanzetten tot niet altijd liefdesvolle procreatie omwille van de verblijfsvergunning...

Chokri Machtsmaschien en Hilde Claes-seer-het-maar-verticaal zijn een schande inzake propagandistisch misbruik van jongeren met het oog op electorale zelfverrijking. Het ging hun enkel om partij- en eigenbelang.

Onze échte jongeren en niet de "jongeren" die in media opgevoerd worden als het om laffe misdrijven gaat, verdienen hun jaarlijkse Pukkelpop. Zij zijn intelligent en talentvol genoeg, er bestaat een glansvolle en nog bredere toekomst waarin ouders vertrouwen moeten en mogen hebben.

Er moeten nog tientallen Pukkelpops komen maar dan vrijblijvende, in een ongebonden geest én onder toezicht van integere rechtspersonen zonder electoraal misbruik en ordinaire zakkenvullerij en vooral zonder enige discriminatie.., vooral positieve

Jade

*****

Een vallende ster.
 
Geachte Redactie,

Blijkbaar raast er een nieuwe storm over hukkeldepukkel. Ditmaal dreigt het podium op de organisator zijn smoelwerk te vallen. Zijn tè gortige en inhalige sossencoeltoer komt ten volle in het daglicht en laat er niet de minste twijfel over bestaan dat deze gewiekste Marokkaanse Belg flink zijn zakken aan het vullen was èn is! Zijn mentors hebben hun werk goed gedaan. Nu is de Chorre zijn imago echter onherroepelijk beschadigd. Armoede zal hij echter niet lijden, de buit is allang binnen. Straks kan hij gaan rentenieren in zijn villa in het zonnige Marokko.

 mvg - Senior

*****

Het gedrocht
 
Hoe dikwijls werd er in dit blog gezegd dat water en vuur niet verenigd kan worden. Dat de leerling tovenaar voor niks goed is maar tot alles in staat, als zijn PS maar kan blijven schrapen. Gesteund door de kleurencyndicaten slofte hij van tafel naar bed. De CVP en haar BSP evenknie , gedreven en verenigd door de eenheid van het land, hieven de man (?) op het schild en droegen hem van de ene waanzin naar de andere. De vetpotten lonkten en de kiezers hebben altijd ongelijk. Ze wisten zich onder de paraplu van de blauwe -paleis-partij beschermd en marscheerden onder het moto :" Voorwaarts kamaraden, l' ognion fait la farçe ". Het ging pas fout als het om de knikkers ging. Nergens zijn de belastingen en de levensduurte zo hoog in het vroegere Europa-der-zes als
in dit gezegende land, waar zelfs 'le souverain' vals speelt bij het pollitieke spel, vooral als het er om gaat het knechtenvolk er blijvend onder te houden en te laten betalen voor de Waalse en Brusselse braspartijen. De PVV heeft al een pak rammel gehad bij de vorige verkiezingen en zagen de torpedoaanval komen: belastingen - taks - en besparingen die er op neerkwamen dat de levensduurte nog groter werd en de uitkeringen rechtevenredig hieraan . Weigeren de liberalen een akkoord omdat een slecht akkoord is voor Vlaanderen ? Vergeet het, het is voor hen een akkoord van inleveren zonder aftrek en daar brandt de lamp. Dat kan natuurlijk niet. Dit is voorkennis zonder dat er profijt uit vloeit. Sommigen onder hen zijn anders gewoon.

Daniel.

*****

Ongelukske, ochgottekes
 
Anders gekleurde medemens, lichtgetinte man, zuiderse man, steekincident, duwincident, schietincident, verkrachtingsincident mensen toch wat heb ik een hekel aan die ONGELUKJES en KLEURTJES van ONZE jongeren, waarom de dingen niet bij naam noemen??? Moordpoging met een mes of ander wapen als het slachtoffer nog leeft en moord als het slachtoffer dood is.
Deze misplaatste beeldvorming maakt dat speculatie over het gebeuren de realiteit inhaalt. Het is zoals Iedereen nu denkt aan allochtonen als men spreekt over jongeren. Alle verdraaiingen van feiten en bedekte termen zal hen ook in verband brengen met de besproken gebeurtenissen.
Ik weet het, politie verdedigt zichzelf en de maatschappij en burgers verdedigen hun bezit, dat is niet altijd moord maar daar moet direct DUIDELIJKHEID over bestaan.
Maar deze laatsten zijn dan ook meestal geen jongeren.
Sambo is een samenvoeging van Sam & Bo, en werd oorspronkelijk gebruikt om gemengd nageslacht aan te geven op de plantages in Amerika, bantoe is de verzamelnaam voor negers in Zuid Afrika, heel India is ingedeeld in kasten en ga zo maar door, dat is ten minste DUIDELIJK en eerlijk.
Het spaart ons wel de dagelijkse vraag wat er toch gebeurd is met ons nageslacht, onze opvoedingsmethodes, onze scholen, onze jongeren. Politiek correct maakt veel kapot.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tweede uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

“Wij willen Di Rupo niet als premier. Voor het Vlaams Belang is Di Rupo persona non grata in Vlaanderen. Wij gaan Di Rupo wanneer hij naar Vlaanderen komt overal achtervolgen met protestacties en betogingen.” - Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interview met Geert Wilders in Panorama

 

 


Z’n tegenstanders krijgen er rooie vlekken van in hun nek, maar ook zij kunnen er niet omheen: Geert Wilders speelt al een jaar een beslissende rol in politiek Den Haag. Een interview over wat Henk en Ingrid daarvan merken, het treiteren van Job Cohen, z’n aanvaring met Mark Rutte en of hij vroeger op school al een pestkop was.  

Als bedrijfspoedel van Panorama is mijn eerste vraag: één jaar kabinet Rutte met gedoogsteun van de PVV. Zijn Henk en Ingrid daar nou wijzer van geworden?

“Ja, ik denk het wel. Ze zien een andere wind door Nederland waaien waar het gaat om strengere straffen en om forse maatregelen rondom immigratie en asiel. Bovendien gaat de overheid in z’n eigen vet snijden. Minder ambtenarij. Dat was anders ook minder gebeurd. En wat was het alternatief? Dat Job Cohen en de zijnen aan de macht waren gekomen.”

- Komen er echt minder immigranten en asielzoekers naar Nederland?

“Daar hebben we afspraken over gemaakt, dus dat zal wel moeten gebeuren. U ziet bij de aanvaringen die ik soms met minister Leers heb, dat als het dreigt de andere kant op te gaan, ik dan stevig aan de bel trek. Maar het zal wel een jaar duren, dat moet ik eerlijk zeggen, voordat je dat in de cijfers ziet.”

- Uw tegenstanders zeggen altijd: het zal niet lukken, want Europa blijft dwars liggen.

“Dat mensen minder snel familie kunnen laten overkomen, dat ze hun inburgeringexamen zelf moeten betalen en als ze die niet halen dat ze dan hun verblijfsvergunning kwijt raken, dat is al door de ministerraad. Maar bij de belangrijkste maatregelen, het verhogen van de leeftijd van 21 naar 24 jaar voor partners die naar Nederland worden gehaald bijvoorbeeld, ja daar heb je Europa voor nodig. Ik moet wel eerlijk zijn, dat zijn maatregelen die qua cijfers de grote klappers opleveren. En dat ziet er niet bij voorbaat goed uit.”

- Dat moet ergerlijk zijn voor u, dat Europa bepaalt wie hier wel en niet binnen mag komen.

“Dat is niet te verteren. Europa bemoeit zich met alles. Ook waar het geen bal mee te maken heeft. Dat is één van de weeffouten. Maar stel dat al die maatregelen die wij willen niet gaan lukken, dan moeten we voor Nederland misschien wel denken aan een uitzonderingspositie op dat hele immigratiedossier. Zoals ook Denemarken dat heeft. Want het kan toch niet zo zijn dat Europa niet alleen bepaalt wie er hier binnen mag komen, maar ook nog de afspraken die we hier in dit land hebben gemaakt tegen houdt?”

- Die arme Leers zal af en toe wel gek worden van u. Toch?

“Ik hoop het niet. Maar ik ben ingehuurd als een politieke wolf om op te komen voor de PVV-kiezers. Stel dat ik voor die 18 miljard bezuinigingen, de prijs die wij voor het gedoogakkoord betalen, weg zou fietsen. Dan zou het CDA mij ook de mantel uitvegen. Dus als Leers zegt dat de terugdringing van immigratie geen doelstelling is, dan moet ik daar iets van zeggen. Niet om hem te pesten, maar om voor Henk en Ingrid op te komen.”

- Is het mooie van dit kabinet voor u ook niet dat Job er niet in zit?

“Dat is ontzettend belangrijk. Als je kijkt naar dat hele verhaal van immigratie en asiel, naar de bezuinigingen op al die linkse hobby’s, naar strenger straffen; dat was met de PvdA nooit gebeurd. Dan was Nederland veel slechter af geweest.”

Toch hoorde ik de PvdA pas zeggen: de immigratie kwam van rechts.

“Onzin. Het is wel zo dat ook CDA en VVD gastarbeiders naar Nederland hebben gehaald en dat daar grote bedrijven achter zaten. Dat ontken ik niet. Maar de grote getallen zijn daarna binnen gekomen met de gezinsmigratie. Dat gaat tot op de dag van vandaag door. Links dient bijna elke week wel een amendement in om het allemaal nog soepeler te maken en ze verzetten zich tegen alle maatregelen die wij in het gedoogakkoord hebben afgesproken. En neem zo’n generaal pardon, waarbij tienduizenden mensen zijn gelegaliseerd, ook criminelen, hoewel ze alle rechterlijke instanties hebben afgelopen en steeds nee te horen hebben gekregen. Dat hebben wij niet gedaan. Dat heeft links gedaan.”

- Volgens mij hebt u een hekel aan Job

“Ik heb in persoonlijke zin absoluut geen hekel aan Job. Het is een hele nette, erudiete man. Ik heb trouwens aan niemand een hekel in de politiek. Dat meen ik oprecht. Alleen politiek gezien staat de PvdA voor alles wat ik verafschuw. Dat is wel waar.”

- U speelt het soms erg op de persoon.

“Hij is de leider van de grootste oppositiepartij en het is mijn taak om vanuit mijn rol de PvdA aan te pakken. En ik hou ervan om de aanval te kiezen. Ik snap er echt niets van dat Job het kabinet steunt voor wat betreft Europa en daar helemaal niets voor terug krijgt. En dan komt hij met een heel bestuurlijk verhaal. Bij de heer Cohen is duidelijk nog niet helemaal doorgedrongen dat hij geen burgemeester van Amsterdam meer is.”

- U was hem tijdens de Algemene Beschouwingen behoorlijk aan het treiteren. U had er lol in he?

“Ik ben een liefhebber van een prikkelend en offensief debat. Ik vind dat zoiets veel meer moet gebeuren. Als je naar andere parlementen kijkt, gaat het er vaak nog veel steviger aan toe. Wij zijn zo’n polderlandje waar het allemaal heel netjes gaat, maar laat de mensen maar zien dat er een groot verschil is tussen de PVV en de PvdA. Ik vind het alleen jammer dat Job niet meer van zich afbijt.”

- U heeft liever een betere tegenstander?

“Ik heb er natuurlijk politiek belang bij dat Cohen zo lang mogelijk blijft zitten. Ik weet alleen niet of de partij hem dat nog lang gunt.”

- U had tijdens het debatt vaak de lachers op uw hand. Nooit gedacht aan een carrière als up comedian vroeger?

“Hahaha. Nee, dat heb ik nooit willen worden. Ik speel in de Kamer geen toneel, laat ik dat voorop stellen, maar ik vond toneel vroeger op school wel altijd heel leuk. Ik heb ook weleens iets gedaan. Nee, geen grote rollen hoor. Maar ja, iets van acteren ligt mij wel.”

- Zit u de avond voor zo’n debat te bedenken met welke kwinkslagen u iemand op de kast kunt jagen?

“Zoals iedereen bereid ik een aantal grappen voor. Ik denk na over wat ik ga zeggen en weet wat ik ga doen tijdens een debat. Maar opmerkingen tijdens interrupties die kun je niet van tevoren instuderen. Dan zeg ik spontaan wat in me opkomt.”

- Dat zuigen en jennen gaat u goed af. Vroeger op school al een pestkop?

“Absoluut. Op de lagere school viel dat nog wel mee, maar op de middelbare school was ik echt een vervelend jongetje. Ik ben vaak de klas uitgestuurd en ik heb het mijn ouders vaak ook niet gemakkelijk gemaakt. Ik was nogal recalcitrant ja. Ging altijd m’n eigen gang.”

- Dus pappa Wilders moest nog weleens op school komen?

“Zeker. Ik was in die tijd bepaald geen lieverdje.”

- En dan die beroemde aanvaring met Mark Rutte. Dat ‘doe es effe normaal man’. Later geen spijt van gehad?

“Nee, geen seconde. Ik begrijp die commotie daarover ook niet. ‘Doe eens normaal man,’ is iets dat veel mensen dagelijks tegen elkaar zeggen. Er zit geen scheldwoord in. Het is misschien niet gebruikelijk, maar nogmaals: kijk naar andere parlementen. Daar gebeuren wel ergere dingen.”

- U had niet door dat iedereen over u heen zou vallen?

“Nee. Ik had wel vrij snel in de gaten, gezien de reacties achter me, dat het ongebruikelijk was. Maar ik was op dat moment echt kwaad. Ik vind helemaal niet dat ik te ver was gegaan. Een beetje leven in de brouwerij kan toch geen kwaad?”

- Heeft u überhaupt weleens spijt van de dingen die u zegt?

“Ik ben ook een mens van vlees en bloed. Dus ik heb achteraf ook weleens spijt van dingen. Dat ik vroeger niet altijd even braaf ben geweest en m’n ouders weleens verdriet heb gedaan. Maar in de politiek? Ik kan het me niet herinneren.“

- Dingen als kopvodddentax? Of islamitisch stemvee?

“Nee. Die kopvoddentax ging over hoofddoekjes. Het was een voorstel en dat probeer je dan op een beetje prikkelende manier te brengen. En dat is gelukt. Veel mensen vonden het fantastisch. Anderen vonden het vreselijk. En stemvee? Ach, dat wordt toch al decennia lang gebruikt. Daar zijn wij niet de enige in?”

- Maar toch...

“Wat ik vooral erg vind, ook tijdens die Algemene Beschouwingen, is die dubbele moraal. Waar hebben mijn collega’s in het verleden mij, mijn partij en mijn kiezers niet voor uitgescholden? Bijna dagelijks worden we voor fascisten, racisten en extremisten uitgemaakt. En dan zit de hele Kamer te gniffelen. Wij incasseren gigantisch veel. En dan valt de hele politieke elite en ook een groot deel van de media over mij heen terwijl ik nog geen duizendste doe van wat zij doen. Maar ons wel de les lezen, er schande van spreken, als ik bedrijfspoedel zeg, of ‘doe es effe normaal, man’. Alleen al vanwege die verontwaardiging zal ik het blijven doen.”

- Geert Wilders twijfelt nooit?

“Natuurlijk twijfel ik weleens. Maar Ik etaleer die twijfel niet. Vind ik ook niet verstandig. En ik ben zo iemand: als ik eenmaal een besluit neem, dan ga ik er helemaal voor.”

- Altijd maar die politiek. Weleens tijd voor iets gezelligs?

“Veel te weinig. Waar ik heel erg van hou is slapen?”

- Dat klinkt ook niet erg opwindend.

“Nee, maar ik slaap ontzettend weinig en ik hou nu eenmaal heel erg van slapen. Het klinkt raar als een hobby, maar het is wel zo. Ik reis ook graag. Ja, de beveiligers gaan wel altijd mee. Ik heb een foto waarop ik met mijn vrouw op Cyprus ben en dan zie je mij met zestien man om mij heen. Acht beveiligers uit Nederland en nog een stuk of acht lokale agenten. Daar denk ik niet meer over na, anders ga je nooit meer op vakantie. Voor mij is ook een uitje om in het buitenland naar een supermarkt gaan. Gewoon boodschappen doen. Het kan hier wel, maar het wordt dan zo’n circus, dus daar begin ik niet meer aan. Ik ga wel vaak naar de bioscoop. Dat is ook altijd een heel geregel. Dan kom ik met beveiliging binnen als het al donker is en bij de aftiteling ga ik weer weg. Maar ik zou me wel meer mogen ontspannen, dat is waar.”

- En dan bent u nog bezig met Fitna 2.

“Dat is niet mijn eerste prioriteit. Ik ben nu vooral bezig met een boek over de islam. Voor de Amerikaanse markt. Dat komt volgend jaar april uit in New York. Dat zal niet onopgemerkt blijven. Ik vind dat heel belangrijk. Het wordt een heel stevig en gedegen boek.”

- Wat staat daarin wat we niet al van u weten?

“Het wordt een hele goede analyse over de gevaren van de islam en hoe we dat kunnen keren. Niet iedereen zal er blij mee zijn, denk ik. Het wordt een heel mals boek, waarin de islam stevig op de korrel wordt genomen.”

- Maar wat is het nieuwe?

“Ik beredeneer en documenteer nog meer dat de islam een gevaarlijke ideologie is. Dat Mohammed echt één van de grote foute mensen is geweest die heeft rondgelopen.

- En dat er lijnen lopen naar deze tijd. Met wat er nu in de wereld gebeurt. Er zijn toch heel veel gematigde moslims?

“Natuurlijk. De meerderheid van de moslims is gematigd. Ik maak ook altijd onderscheid tussen de mens en de ideologie. De gematigde moslim, nou ja, je kunt je afvragen of een gematigde moslim volgens de Koran nog wel een moslim is, want als je er niet streng naar leeft, ben je het eigenlijk niet meer. Maar goed, voor zover mensen zich gematigd moslim noemen, is dat prima. En ja, die bestaan zeker. Maar een gematigde islam die bestaat zeker níet. Dat probeer ik duidelijk te maken. En u weet: er zijn anderhalf miljard moslims en als maar één procent níet gematigd is, dan zijn dat er nog steeds heel veel.”

- Wat is uw grootste angst?

“Dat als wij de islamisering niet stoppen, en langzaam maar zeker sluipt die onze samenleving binnen, het ten koste zal gaan van onze vrijheid. Dan gaat het stukje bij beetje de verkeerde kant op. Daarvoor wil ik waarschuwen. Anders hebben onze kinderen en kleinkinderen straks die vrijheid niet meer.”

- En als mensen zeggen: kom op Geert, zo erg is het toch allemaal niet? Doe es effe normaal man! Wat zegt u dan?“

Dan zeg ik: ik doe normaal. Het is nog veel erger dan jullie denken. Lees mijn boek straks maar.”

Tekst: Joop Reichart

Het interview is te lezen in de Panorama nr. 45, 9 november 2011




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!