Angeltjes
16-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen : boomhangers in het ongelijk gesteld

 

De lindebomen op de De Keyserlei in Antwerpen mogen gekapt worden. Dat heeft de rechter in kort geding beslist. Het verwijderen van de lindebomen zou normaal gezien vorige week al moeten gestart zijn, maar groene actievoerders  staken daar echter een stokje voor. Zij willen de lindebomen behouden en moeten niets weten van de essen die de stad in de plaats wil zetten.

De boomhangers voeren al een week dag en nacht actie op een van hoofdstraten van Antwerpen en stapten naar de rechtbank om de kap te voorkomen. De rechter in kortgeding stelde zijn uitspraak uit tot vandaag, en al die tijd mocht de stad niet starten op straffe van een dwangsom.

Die rechter geeft het stadsbestuur nu wel gelijk, waardoor er met de kap kan gestart worden. Mogelijk zullen de actievoerders zich hier niet bij neerleggen. Want groene terroristen beroepen zich wel op het gerecht tot dit hen in het ongelijk stelt, dan maken zij als ware democraten hun eigen wetjes wel.

Als je zo gek bent op de natuur, ga dan op het platteland wonen. Niemand wil die bomen écht opzettelijk verwijderen puur voor de lol, maar omdat ze niet gezond zijn en er komen andere bomen in de plaats. Maar die zijn minder geschikt om er in te gaan hangen. Allez Janssens, waar is de bijl, of doe je het met een zaagmachine ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 750)

 

Nieuwe politieke krachtpatsers in Wommelgem

Het scheelde niet veel of we lieten hedenmorgen bij het lezen van de krant onze boterham in de koffie vallen.

Ik schrok niet weinig toen ik las dat in mijn eigen gemeente de verkozen CD&V-mandatarissen hadden beslist om bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen op te komen onder de naam GEMEENTEBELANGEN. Blijkbaar menen ze dat de merknaam CD&V onvoldoende sterk is geworden om nog een goed resultaat te garanderen. De leider van deze nieuwe partij is Marc Dierckx met wie ik steeds een goede verstandhouding heb gehad. Wel wil ik Marc een vriendendienst bewijzen door hem tijdig te waarschuwen in verband met zijn keuze om als tweede "sterke" man van zijn nieuwe partij de ex-VLD-er Schepen Koen Baert te hebben aangetrokken.

Koen, hier nog met blauwe das, zal in de toekomst verschijnen met oranje das. Bijna was het een zwart-gele geworden of een diepe donkerblauwe.

Met plezier wil ik hem het volgende verhaal vertellen.

Enkele jaren geleden toen het Vlaams Belang nog de wind in de zeilen had en met niet minder dan 32 parlementairen de grootste fractie vormde in het Vlaams Parlement behoorde ikzelf tot die groep. Op zekere dag kwam Schepen Baert me vertellen dat hij de VLD ging verlaten. Hij vertelde me de reden niet waarom hij die beslissing had genomen en ik heb het hem nooit gevraagd.
Maar ik schrok niet weinig toen hij me liet weten dat hij de beslissing had genomen om naar het Vlaams Belang over te stappen! Hij zou die overstap graag persoonlijk bespreken met boegbeeld Filip Dewinter en de vraag was of ik voor een privé onderhoud met Filip kon zorgen.

Dit bleek nu niet direct de zwaarste opdracht die ik reeds in mijn leven had uitgevoerd. Enkele uren later was alles geregeld. Alhoewel mijn inbreng in dit gebeuren zeer miniem was geweest hield Filip er toch aan om me op te bellen en me uitvoerig te bedanken voor deze stunt.

Het zou Nationaal nieuws worden aangezien Koen Baert de allereerste actieve Schepen zou worden van het Vlaams Belang in Vlaanderen. Filip had op de volgende vrijdag om 11uur een persconferentie georganiseerd in café De Valk gelegen rechtover het Stadhuis van Antwerpen. Meerdere journalisten hadden reeds toegezegd zonder de reden van deze conferentie te kennen.

Maar enkele uren voor de persconferentie barstte de bom. Blijkbaar was Koentje gaan zweven en hij wou nog snel een laatste onderhoud met Filip. Tijdens dit onderhoud eiste hij een verkiesbare plaats op voor de volgende verkiezing voor het Vlaams Parlement! Koen meende dat zijn overstap voldoende belangrijk was om die eis in extremis te kunnen stellen. Ik was er niet bij tijdens dat laatste gesprek met FDW, trouwens ook niet bij het vorige gesprek, maar vernam dat Filip toch snel duidelijkheid had geschapen door aan Koentje te laten weten dat hij niet op zijn eis kon of wou ingaan. Koen zou dus niet meer naar de persconferentie komen en liet de taak aan Filip over om de kastanjes uit het vuur te halen en de hele zaak enkele uren voor het gebeuren af te blazen.

Later had ik met de inmiddels als onafhankelijke zetelende Schepen geen contact meer. Of toch wel onrechtstreeks, enkele maanden geleden. Ik vernam toen dat een verkavelingsaanvraag, die volgens alle wetten en reglementen perfect in orde was en door een projectontwikkelaar voor onze eigendom in Wommelgem werd ingediend, tijdens een eerste behandeling in het Schepencollege op heftige weerstand was gestuit van ... Onze lezers mogen tweemaal raden. Blijkbaar wou onze Schepen wraak nemen voor zijn eigen falen in het verleden, waarmede ik niets maar dan ook niets te maken had.

Zelfs na dit incident heb ik geen ruchtbaarheid gegeven aan het vreemde en wispelturige gedrag van deze man enkele jaren geleden.
Maar nu ik lees dat Marc Dierckx de ambitie heeft om de leider te gaan worden van de sterkste partij van Wommelgem en dan juist Schepen Baert als coalitiepartner aan boord heeft gehesen, krijg ik een zure oprisping.

Aangezien men zegt dat een verwittigd man er twee waard is kan Marc mij alleen maar dankbaar zijn dat ik hem tijdig heb op de hoogte gebracht van een gebeurtenis uit het verleden die mij tot op vandaag dwars zit.

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Als je erin kunt, is het vrouwelijk*

 

'Naar verwachting zal Hilton Garden Inn Leiden haar deuren medio 2012 openen', staat in het persbericht. Haar deuren. En dan meteen nog een keer. 'Ik verheug me erop dat het hotel haar deuren opent...', aldus de eigenaar.

Dit verschijnsel staat bekend als de haarziekte. Veel mensen vinden het wel chic klinken om 'haar' te gebruiken of hebben ooit de ludieke vuistregel 'als je erin kunt is het vrouwelijk' opgevangen. Dus horen we elke dag wel ergens een nieuwslezer verkondigen dat het kabinet haar plannen bekendmaakt of dat Nijmegen haar tweeduizendjarig bestaan viert. En in het bedrijfsleven, zie genoemd persbericht, is het al geen haar beter. Je kunt dan nog zo trots zijn dat je hotel straks bij de Hilton Worldwide groep hoort, daar hoort blijkbaar geen vijfsterren-pr-afdeling bij.

Het is nog erger. Er zijn zelfs kinderliedjesmakers die het geslacht van toch vrij makkelijke woorden niet lijken te kennen. Deze week zette ik in de auto de cd van Het Zandkasteel weer eens op. Huivert u even mee bij de intro van het eerste liedje.

We doen een dier na die hele grote stappen maakt.

O, een muis?

Neehee, geen muis, een dier wat heel groot is.

We hebben het hier niet over een vertaal-haastklus ofzo. Het Zandkasteel is een ogenschijnlijk vrij verantwoorde peuterserie van wat tegenwoordig de NTR heet. De bijbehorende voorstelling trekt volle schouwburgzalen, er zijn puzzels, boekjes, spelletjes, allemaal even degelijk, zo lijkt het.

Dus vraag je je af, met betrekking tot dat ‘dier die’ en ‘dier wat’: weten ze echt niet beter, of zit er meer achter? Is het soms bedoeld als geruststellend signaal voor minder geletterde kinderen dat je best wel eens een foutje mag maken? Is de opzet, als bij sommige tv-quizzen, dat de mensen thuis sommige dingen net iets beter weten. Of ben ik een ouwe zeur en is dit allang geaccepteerd? Omdat het weliswaar fout, maar toch veel vriendelijker is om met ‘die’ te verwijzen naar iets levends, als in ‘Zeg je kind wat hij moet doen’ en ‘Een schaap met witte voetjes, die drinkt zijn melk zo zoetjes’.

Wie het weet mag het zeggen. En vooruit, je bent journalist of je bent het niet, ik ga het de Zandkasteelmakers ook gewoon vragen. Wordt vervolgd dus, op dit (of deze - allebei goed) blog.

Job de Kruiff is eindredacteur van De Pers.

http://www.depers.nl/binnenland/606261/Als-je-erin-kunt-is-het-vrouwelijk.html

PST : ik had een tijd geleden een discussie met twee Nederlandse kennissen (mevrouw was lerares geschiedenis en mijnheer had een hoge functie in het bedrijfsleven). Toen wij het hadden over onze gemeenschappelijke taal, waren deze beide lieve mensen (eentje was D66 en de ander VVD) zeer stellig dat het geslacht van zelfstandige naamwoorden al jaren geleden afgeschaft was.  "Al dat gedoe geeft toch maar aanleiding tot verwarring, laten we het simpel houden."  En dan volgde er een lange stilte.

 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staten-generaal tegen Di Rupo

 

Beste vrienden,

Omwille van de grootschalige desinformatie rond BHV hebben we een tijdje geleden besloten de echte gevolgen van de Di Rupo-akkoorden voor Brussel en Vlaams-Brabant bekend te maken via een huis-aan-huis-folder. Het resultaat vindt u in de bijlage: een stevig pamflet van 8 bladzijden, dat deze week op 430.000 exemplaren verspreid wordt in alle bussen van Vlaams-Brabant.

Ons tijdschrift ‘Brussels Nieuws’, dat verzonden wordt naar duizenden Brusselse Vlamingen, besteedt dan weer veel aandacht aan de verregaande gevolgen van het Strik-akkoord voor de Vlamingen in de hoofdstad.

Zondagmiddag houden we bovendien een Staten-Generaal in het “Square-Brussels Meeting Centrum”, alias het voormalige congressenpaleis, nabij het centraal station. Uw dienaar zal daar spreken over BHV. Ook daarvan vindt u in de bijlage een folder, met daarop de busregeling.

Vanzelfsprekend is het onmogelijk om alle details van de akkoorden uit de doeken te doen in deze publicaties. Daarom hebben we de nota’s over de kieskring en het gerechtelijk arrondissement  op punt gesteld op basis van de teksten van Di Rupo en de meest recente verklaringen. Hoe meer men zich in deze teksten verdiept, hoe duidelijker het wordt dat de Franstaligen een hallucinante stoet aan overwinningen hebben geboekt.

Graag nodig ik u uit deze documentatie door te nemen en verder te sturen. Mocht u hierbij bedenkingen hebben, aarzel dan niet me te contacteren.

Indien u woonachtig bent in Vlaams-Brabant en onze folder vrijdag niet heeft ontvangen, gelieve me dan zeker via mail een seintje te geven.

Tot mails,

Bart Laeremans



15-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het gesellige financiële hoekje : Land B in vijandelijk vizier

 

Ons gesellige financiële hoekje

De Europese beurzen trekken zich niet op aan de economische groeicijfers van Frankrijk en Duitsland; daarvoor is de onzekerheid te groot. Beleggers dumpen massaal staatspapier van Italië, Spanje en België, waardoor het voor die landen moeilijker wordt om zich te financieren.

Na een rustige maandag wordt vandaag zelfs Frankrijk - een AAA-land - aan dat lijstje toegevoegd. De dalende obligatiekoersen doen de respectieve rentes verder oplopen: Italië +34 basispuntent tot 7,04 procent, Spanje +20 basispunten tot 6,31 procent, Frankrijk +10 basispunten tot 3,52 procent.

De Belgische rente loopt 20 basispunten op tot 4,75 procent. De Duitse rente daalt 2 basispunten tot 1,75 procent. De spread of 'België-premie', het extra rendement dat beleggers eisen om hun geld voor lange tijd aan de Belgische in plaats van Duitse schatkist toe te vertrouwen, blijft daardoor de records aan elkaar rijgen. Van 281 basispunten gisteren tot 300 basispunten vandaag. 

De impact van die oplopende rentes vertaalt zich ook op de aandelenmarkten. Banken en verzekeraars, die meestal een lijvige portefeuille staatspapier in portefeuille hebben, zakken gemiddeld 2,5 procent. 

De escalatie van de eurocrisis had in het derde kwartaal nog geen al te grote impact op de economie. De Franse economie knoopte in het derde kwartaal weer met groei aan (+0,4%), nadat ze in het tweede kwartaal lichtjes was gekrompen (-0,1%). Eerder was voor het tweede kwartaal een stagnatie gemeld. De Duitse economie groeide in het derde kwartaal mt 0,5 procent, zoals analisten hadden verwacht

Langetermijnrente Land B :  2011-11-15 -   4,76%  (16 uur)

http://www.bnb.be/pub/stats/stats.htm?l=nl&tab=Keyfigures


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra Gemeenteraad Antwerpen over Turks-Koerdische mini-oorlog

 

Gisteravond 14 november vond in de stad van allah de extra-gemeenteraadszitting plaats, bijeengeroepen door de VB-fractie in verband met de mini-oorlog tussen Turken en Koerden.  In de Gazet van Janssens wordt door de linkse Wim Daeninck een verslag geschreven, dat Janssens ophemelt als de Vredestichter van 't stad en Filip Dewinter als de hakkelende ruziestoker.  Hieronder drukken wij de integrale tekst af van de tussenkomst van Filip Dewinter waarop Janssens enkel kon teruglispelen, dat de politie haar werk heeft gedaan. Als het hem goed uitkomt, verschuilt de burgemeester zich dapper achter de rug van de ordehandhavers.  Op andere momenten laat hij zijn ordehandhavers in de kou staan en trapt ongegeneerd na. Zo is die man nu eenmaal.

Voor onze vrienden-lezers van de N-VA : Bart de Wever was met geen ogen te bespeuren tijdens deze extra gemeenteraad. Hij was in Berchem om een toespraak te houden in het raam van de a.s. verkiezingen.  Uitleggen en babbelen is iets anders dan deelnemen aan het beleid en dààr uw verantwoordelijkheid nemen.

Onder het wakend oog van Sint Amandus maken de Toerken zich op om de Koerden af te slachten. Zeg nu zelf, waar maak je zo'n attracties nog mee ?

Heer Burgemeester, collega's,

 

In tegenstelling tot wat sommigen denken en anderen in de pers hebben verklaard, heeft de Vlaams Belangfractie deze gemeenteraad niet bijeengeroepen om aan steriele oppositiepolitiek te doen. Na de herhaalde rellen op de Turnhoutsebaan en in de Offerandestraat en na een week van incidenten en straatgeweld in de Van Kerckhovenstraat moet het duidelijk zijn dat er één en ander schort aan de ordehandhaving in onze stad. Het kan toch niet zijn dat om de haverklap buurten en wijken in onze stad in een oorlogsgebied met uitgebrande winkels, kapotgeslagen bushokjes en vernielde wagens en bussen incluis, wordt herschapen.

 

De enige manier om de rust – of moet ik zeggen – de gewapende vrede te laten terugkeren, is de massale inzet van politie die met veel machtsvertoon de wijk of buurt innemen. De maatschappelijke kost van de opeenvolgende rellen is groot maar de imagoschade voor onze stad is mogelijk nog groter. Tot ver in het buitenland werd Antwerpen de voorbije weken in de media neergezet als een stad in staat van beleg. 

 

De rellen tussen Koerden en Turken zijn het rechtstreekse gevolg van het failliet van het multiculturele model dat u zegt na te streven. “Antwerpen is van iedereen”, herhaalt u als een soort mantra, maar bepaalde Antwerpse wijken en buurten zijn blijkbaar vooral voor wie het hardste roept, van wie het hardste klopt, van wie het agressiefste uit de hoek komt. De molotovcocktails; de ingeslagen ruiten; de steekpartijen en de daarop volgende veldslagen zijn vooral het gevolg van een mislukte integratie.

 

"Antwerpen is van iedereen” maar bepaalde Antwerpse wijken en buurten zijn blijkbaar vooral voor wie het hardste roept en het hardste klopt.

 

De Van Kerckhovenstraat en wijde omgeving zijn al lang geen Vlaamse wijken meer. Deze buurt is een Turks-Koerdische gettobuurt geworden. U zei in de pers dat het niet de bedoeling kan zijn dat buitenlandse conflicten hier uitgevochten worden, maar is dat niet inherent aan de multiculturele samenleving ? Het is een illusie om te veronderstellen dat men via de massa-immigratie alleen maar de exotische dranken en spijzen, de Raki en de Döner Kebab importeert. Ook de hoofddoek en het ritueel slachten, ook de messentrekkerij en de eremoorden, ook het Turks-Armeens of Turks-Koerdisch conflict maken integraal deel uit van het multiculturele pakket. 

 

Van een leidcultuur die voor iedereen geldt, is in deze wijken al lang geen sprake meer. De rode vlag is in bepaalde wijken van Antwerpen-Noord gebleven. Alleen werd de stralende witte A vervangen door een Turkse halve maan. Galatasaray is er in Antwerpen-Noord vele malen populairder dan Beerschot en Antwerpen samen. De Turkse drang tot culturele zelfbevestiging kent overigens geen grenzen. Aan een Turkse pittabar in de Quellinstraat op 50 meter van De Keyserlei hangt al maanden een gigantische Turkse vlag van 3 op 6 meter. Van integratie gesproken.

 

Terug naar de feiten. De spanningen tussen Turken en Koerden in de Van Kerckhovenstraat en omgeving zijn niet nieuw.  Op maandag 31 oktober werden molotovcocktails gegooid naar het Turks cultureel centrum in de Van Kerckhovenstraat. Op dinsdag 1 november worden de ruiten van een Koerdisch café ingegooid. Op woensdag 2 november bezetten een groep Koerden het stadhuis. Alhoewel de spanningen toenemen, worden er nauwelijks maatregelen genomen. Op zaterdag 5 november ontploft het kruitvat: steekpartijen, gevechten, kapotgeslagen ruiten, beschadigde wagens, vandalisme.

Politie wordt in allerijl van overal opgetrommeld waarna een gevecht in regel met de politie ontstaat. Opmerkelijk is dat lokale allochtone politici van Turkse origine tegenwoordig sneller op de plaats van de feiten zijn, dan de politie zelf.

Ook kinderen nemen deel aan de scheldpartijen voor de slag onder het toeziend oog van Toerkenleider Ergün Top. Als het er op aankomt, neemt hij zelfs de wapens op tegen het land B.

Zoals het de gewezen integratie-adviseur van premier Leterme past, worden de relschoppers in het Turks toegesproken en tot kalmte aangemaand. Op het moment van de waarheid is men uiteraard eerst Turk en dan pas Vlaming. Opvallende vaststelling: alleen politici of religieuze leiders die behoren tot de etnische of godsdienstige groep van de relschoppers genieten in deze wijken nog enig gezag. Andere vertegenwoordigers van de overheid worden uitgescholden, moeten zich blijkbaar overal voor verontschuldigen of erger nog, worden bekogeld met stokken en stenen, zeker wanneer het de politie betreft.

 

Traditiegetrouw komt na de provocatie, de escalatie en de confrontatie, de loutering. Na de rellen van 5 en 6 november beseft het stadsbestuur plotseling dat het één en ander compleet verkeerd heeft aangepakt. In plaats van te laten betijen, had men onmiddellijk moeten  ingrijpen. In plaats van alles op zijn beloop te laten, had men direct voldoende politie moeten inzetten, kwestie van eventuele rellen onmiddellijk in de kiem te smoren. Na de molotovcocktails tegen het Turks cultureel centrum was het voor iedereen met uitzondering van  burgemeester Janssens duidelijk dat één en ander zou escaleren.

De Turkse gemeenschap beweert reeds veel vroeger een schrijven aan de burgemeester te hebben bezorgd waarin gewaarschuwd wordt voor de toenemende spanningen. Toch zet men geen politie in en hoopt men met palavers de zaak onder controle te houden. De poging om alles en iedereen te vriend te houden; de pamperpolitiek heeft nog maar eens gefaald. Ook tijdens de rellen op zaterdagavond 5 november heeft men de onruststokers met de fluwelen handschoen aangepakt. In totaal werden nauwelijks vijf arrestaties verricht.

 

Na de rellen en de massale media-aandacht is het traditiegetrouw alle hens aan dek. Waterkanonnen, helikopters, federale politie in gevechtsuniform en uiteraard een samenscholingverbod. 

 

"De zot van A" probeert er zich uit te lispelen, maar zelf is hij nooit ter plekke geweest. Het was daar gevaarlijk, ziet u.

 

Wat een weeklang angstvallig vermeden werd in de hoop om toch maar niemand voor het hoofd te stoten, kan plotseling wel. Men vraagt zich af waarom, maar de reden ligt voor de hand. Het laatste wat de burgemeester wil, is de Turkse gemeenschap in Antwerpen tegen zich in het harnas jagen. Op minder dan een jaar voor de verkiezingen is elke stem welkom. Daarom een week lang getreuzel vooraleer op te treden. Daarom ook de verontschuldigingen aan de Turkse gemeenschap. Stel u voor, Janssens had over Koerdistan durven spreken in plaats van het over Zuid-Oost-Anatolië – Turkse revisionistische naam voor Koerdistan – te hebben. Net zoals de Armeense genocide bestaat Koerdistan voor de Turken niet. Dat hadden Ergün Top, Sener Ugurlu, Fatma Akbas of Güler Turan tenminste in uw zoektocht naar Turkse stemmen op voorhand kunnen vertellen!

 

Heer burgemeester,

 

Het gaat de jongste maanden van kwaad naar erger in onze stad. Geen maand, tegenwoordig zelfs geen week gaat voorbij zonder een zoveelste conflict. U krijgt de multiculturele duivel niet meer onder controle en u oogst wat u grotendeels zelf gezaaid hebt. Multicultuur betekent in de praktijk vooral multiconflict. De catch 22 die u zelf hebt gecreëerd, dreigt u  niet alleen als burgemeester de das om te doen, maar houdt steeds meer heel Antwerpen in zijn greep.

 

Het gaat al lang niet alleen meer om het foutief inschatten van de situatie of een gebrekkige openbare ordehandhaving, het gaat over nauwelijks te beheersen spanningen en confrontaties die het gevolg zijn van een veel te lakse integratiepolitiek. Een zogenaamd diversiteitsbeleid dat de indruk wekt dat alles kan en alles mag in deze stad. Het is me dunkt te laat om één en ander recht te zetten.

Alleen een ander, rechts stadsbestuur zonder socialisten is in staat om de fouten van het verleden recht te zetten, een gespierd beleid te voeren en recht en orde te herstellen.

.

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : het PS offensief

 

Geachte redactie,

We kunnen er niet naast kijken! De PS is de laatste 72 uren in het offensief getreden na enkele vegen uit de pan van de  Vlaamse onderhandelaars (nou ja, eerder meelopers) tegen de opvallende " traagheid der dingen" onder leiding van de rode baron.

Nadat de vriend van Suez, Paul Mangnette (PS) zijn ongenoegen mocht uiten en zwarte Lola haar gif mocht spuien is het de beurt aan het Meulebeekse PS-fossiel om ook zijn gevoeg te doen in de media over de gang van zaken. Volgens de burgermeester van een van de meest criminele gemeentes in dit onland, treft de PS geen enkele schuld in de huidige situatie in dit land van Nooit : het zijn verdorie de anderen, met name de flamins, die dwarsliggen en niet willen plooien. Als CVP en O-VLD niet gauw zullen toegeven, gaan de financiêle markten ons de strot dichtknijpen.

Als deze tot de islam bekeerde bejaarde Fatima-vogelaar er nu ook al bijgesleurd wordt om storm en ontij te prediken, begint twijfel bij de PS te knagen. Het gratis volpension met bijhorende hangmat is in groot gevaar! De franscouillons zien de donderwolk hangen. Hoe men het ook draait of keert ... de hakbijl zal haar werk moeten doen en vele profijtjes en privilegies zullen sneuvelen.

De PS weet maar al te goed dat de machtsposities in Walchië enkel behouden kunnen worden, als de partij verder Sinterklaas kan spelen. Maar om al dat lekkers te kunnen uitdelen, moeten er centen zijn en die zijn er niet meer.

Het is dan ook zonneklaar dat het huidige gelanterfant van EDR enkel tot doel heeft de Sander en Wouter uit te putten en tot toegevingen te dwingen om "land en volk " te redden van de ondergang.

Voor mij is het alleszins duidelijk geworden dat de PS zelf GEEN toegevingen zal doen en zal wachten tot het moment dat "anderen" het van hen zullen overnemen, de  bende van zes naar huis stuurt en zelf de keiharde en pijnlijke beslissingen gaat uitvoeren die Europa ons oplegt. Eens dat het zover is, kunnen de sossen dan klagen en zeggen ... ja maar dàt is niet wat wij gewild hebben, het is de schuld van ... ge weet wel hé!  Ach den Elio toch .. men zal met geen koude handen aan zijn poepeke komen zulle!

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vive la République ! Johan Sanctorum

 

 

Op elke 15de november, Dag der Dynastie, worden we er nog eens aan herinnerd dat we in een (weliswaar constitutioneel) koninkrijk leven, als relict van het middeleeuwse feodalisme.

Nu het G-1000-initiatief in elkaar is geklapt tot zijn reële, niet-gemediatiseerde afmeting, namelijk die van een vaderlandslievende hobbyclub, is het tijd voor een ander, breder verhaal. Vanaf dag 1 werd David van Reybrouck al uitgespuwd door de kanunniken van de Vlaamse beweging. Hij zal er plezier aan beleefd hebben, en het opgevat hebben als een zelfbevestiging. Toch zijn ze op elkaar aangewezen, en wordt het tijd dat de Vlaamse intelligentsia de emanciperende kracht van het republikeinse denken (her)ontdekt, en dat, omgekeerd, die Vlaamse beweging uit haar stereotiepe klaagzang der kruideniers geraakt.

Voor het Belgische regime, het friet-en-bier-nationalisme, en voor onze vorst en zijn hofhouding, is er dan geen plaats meer. We hoeven hen niet naar de guillotine te sturen. Ik pleit eerder voor een Europees “Land van Ooit”, waar alle monarchen en hun uitgebreide families in een groots domein een luxueus leven kunnen leiden, met als enige tegenprestatie het publiek tentoonstellingskarakter daarvan. Ideaal voor schooluitstappen. Ze kunnen in dat sprookjesbos verder onder elkaar keuvelen, staatsiebezoeken afleggen, cohabiteren, zelfs trouwen en kindjes krijgen. Ik ken zelfs een park in Tongeren dat daar ruimte voor biedt.

Johan Sanctorum

Lees verder :

http://visionairbelgie.wordpress.com/2011/11/15/vive-la-republique/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kent het land B onpartijdige technocraten ?

 

De meeste Europese landen zijn hun politici beu. Waar verkiezingen plaatsvinden, wordt de regerende partij of coalitiepartijen afgestraft. Behalve in Noorwegen en Zwitserland, toevallig twee landen die niet tot de Europese Unie behoren. Noorwegen was getraumatiseerd door de moorden en Zwitserland kent een afspiegelingsregering.

In Griekenland is het volk tevreden met het heengaan van de socialist Papandreou en in Italië wordt Berlusconi's laatste autorit als scheidend premier begeleid door een vernietigende roep Buffone, Paljas.

De politiek druipt beschaamd af en ruimt baan voor Technocraten, die de miserie, de chaos en de teloorgang moeten stoppen. Het volk staat vrijwillig zijn democratische rechten af en laat de goedkeuring van de macht die aan de technocraten verleend wordt, over aan de parlementen.  Dat zijn ook bevolkt door politici, maar die zitten er al jaren bij voor spek en bonen en de meesten vallen vooral op door een hoog flair-en flutgehalte.  Nu hebben ze even de kans te doen wat vele moegetergde burgers van hen verwachten : hun vertrouwen schenken aan technocratische ministers en laat ze  blij zijn, dat zij niet op  hooiwagens gehesen worden, richting guillotine.

Deze grondige wijziging in het vormen van regeringen is meer dan een kaakslag voor de partijen en de politici.

Hoe denken de belgische politici over deze opmerkelijke zwenking  van wat er in de zuiderse landen gebeurt ?  Beseffen zij de diepe ondergrond van deze drastische verandering ?  Of lijden zij met zijn allen aan het bunker-complex van Hitler ?  Vermoedelijk wel, want hun getalm neemt misdadige proporties aan. 

Vandaag verklaarde Lode Vereeck van LDD, een man die wij achten voor zijn professionele kennis, dat een belgische regering met technocraten geen oplossing zou bieden. Hij zegt ondermeer het volgende :

Formateur Di Rupo en de onderhandelaars spelen met onze welvaart en democratie. En als Di Rupo de Berlusconi van België wil worden, dan zal de roep naar een Monti sterker worden."

Er wordt gezegd dat we tijd hebben tot midden december en dat er een Europese boete dreigt. Maar de financiële markten gaan ons die tijd niet meer gunnen en de gevolgen van een hogere rente en een hogere spread zullen zwaarder zijn dan die boete.

Als België dan toch in het vizier zou worden genomen door de financiële markten, vindt Vereeck een regering van technocraten geen goede oplossing. "Eerst en vooral omdat de ervaringen uit het verleden niet goed waren, kijk naar Robert Vandeputte, Mieke Offeciers, Philippe Muyters en Ingrid Lieten.

Bovendien staat er een jonge generatie politici klaar die bereid zijn om te zoeken naar creatieve oplossingen, vaak over de partijgrenzen heen."

De namen waar Vereeck naar verwijst, waren (zijn) inderdaad geen hoogvliegers geworden. Het absolute dieptepunt was Mieke Offeciers, die van begroting niets maar dan absoluut niets afwist. Ter verontschuldiging kan gezegd worden, dat die figuren op hun zogenaamd beroepsvlak evenmin krakken waren, uitzondering voor Robert Vandeputte.  Ze moesten  opereren met collega-ministers die wel zuivere politici waren.  Vereeck vergeet één naam : Kris Peeters, de minister-president die zo goed gelukt is in zijn taak, dat we bijna vergeten zijn, dat hij als onverkozen technieker is begonnen.

Elke technocraat zal geen geslaagd politiek manager worden, zoals elke politicus geen Buffone (paljas) is.

Wat zou echter Vereeck willen zeggen met zijn verwijzing naar "de jonge generatie politici die over de partijgrenzen naar creatieve oplossingen willen zoeken" ?  Bereid Vereeck een staatsgreep voor ? Kom eens uit je schulp, professor. 

Ik kan hem wel bijtreden, dat technici in deze Titanic-toestanden in het land B, helaas, weinig kunnen bijdragen aan een oplossing. Want die dames en heren zullen gezocht worden zowel in Vlaamse, Brusselse als Waalse kringen. En hoe denkt u dat zij afstand zullen doen van hun achtergrond, wetende dat vele wetenschappers pas iets te betekenen krijgen als zij een partijkaart bezitten ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 14 november 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat doet geen pijn ...

... maar kan verschrikkelijk jeuken ? "zot zijn !" natuurlijk, en dààrdoor kwam hier bij Angeltjes het artikel over de "Raad van de Nederlandse Taalunie" nog juist op tijd om aan te sluiten op een column uit Het laatste nieuws van 10/11/11.

Onder "Bizar" (10:15 u) van die donderdag kon men lezen hoé ver men het Nederlands ook wil door de goot trekken: "DE TORRIE VAN MATTIE" In Nederland hebben ze een nieuwe manier ontdekt om jongeren opnieuw warm te maken voor de Bijbel. Zo werd het "evangelie van Matteüs" HERSCHREVEN in STRAATTAAL, aangespekt met chat- & sms-taal en dat resulteerde uiteindelijk in  : de torrie van Mattie.

Als voorbeeld van straattaal over de geboorte van Jezus leest men het volgende: "De gewoonte toen, was om geen seks te hebben voor het huwlijk. Maar...Maria bleek ineens pregno te zijn.Jowie kwam erachter en hij was omin depressed, want hij dacht dat ze met een ander gebald had."(http://www.straatbijbel.nl)-> een aanradertje om eens uitbundig te lachen, maar vooràl om zich grondig te ergeren.

"Mo vint togh..." en zeggen dat wij, die reeds zovéél veranderingen van taalreglementen meegemaakt hebben, vaak met de vinger gewezen worden voor een nietig "d-t"foutje

Victor van Vosselaer

*****

De zeer bekwame economist Papademos 

Papademos heeft decennialang niet gezien dat de Griekse regeerders er een boeltje hebben van gemaakt, zowel wat inkomsten als wat uitgaven betreft en deze blinde moet Griekenland uit de chaos helpen ? Idem voor de Italiaan Monti… Wat wil men ons wijsmaken ?
 
Ludo

*****

De regeringsvorming
 
Men zegt voortdurend dat de onderhandelaars voor de regeringsvorming, de Walen en de Vlamingen "het nergens over eens zijn". Dat is natuurlijk fout. Er is één zaak waarover ze het allemaal grondig eens zijn : HET IS DE SCHULD VAN DE ANDEREN !

Wim

*****

Het kan verkeren.

Wat zich momenteel afspeelt is een pure schande, een stelletje onbekwame nietsnutten is het land de totale vernieling in aan het drijven met maar één doelstelling, er persoonlijk beter van te worden.

De Italiaan op B-bodem heeft maar één strategie nl. alles zover trekken en slepen dat of de Vlamingen door de knieën gaan of dat anderen het dictaat komen opleggen zodat hij zich dan kan verschuilen achter dat dictaat en de onschuld uitroepen dat hij dat zo niet gewild heeft. Van schijnheiligheid gesproken. De Italiaan op B-bodem vergeet één ding, nl. dat straks de grootste slachtoffers de walen/franskiljons zullen zijn want als puntje bij paaltje komt zal Vlaanderen toch één blok vormen en ALLES dumpen wat ballast is en laten we eerlijk zijn, we hebben hier nogal véél ballast, véél nutteloze instellingen, véél klaplopers, véél vreemdelingen die hier enkel zijn om te parasiteren.

Een glas gaat maar vol tot aan de rand, daarna volgt overlopen, momenteel is het in Vlaanderen al lichtjes aan ’t overlopen. Loontje komt steeds om zijn boontje. Wedden dat er binnen ± 2 jaar niet meer gesproken wordt over ene Beke(cd&v), DR en Kronkeldingske(ps), zoontje van het orakel van Brakel(vld), Michelleke(mr) of nog ander leeglopers zootje!

Groetjes,Jean

*****

1984-2012

Technocraten zijn zowat hetzelfde als ambtenaren, mensen die een zekere kennis van hun job hebben en er naar handelen, dit in tegenstelling tot politici. Zou het de elite van de EUSSR niet prachtig uitkomen: landen die geleid worden door een soort superambtenaren? Daarboven de vet betaalde en oncontroleerbare EU konkelaars.

Wes Hardin

*****

Ray van Angeltjes bij Het Nieuwsblad over de Seefhoek

Mijnheer Sinardet toch : "mediagenieke incidenten" (over Turken/Koerden)  De Seefhoek is al jaren een getto en een no-gozone waar de politie zich opgesloten heeft in zijn bunker in de Handelstraat. De oorspronkelijke bewoners die er nog resteren, kunnen of willen niet meer weg, maar ze zijn een getolereerde minderheid, waar u zelfs met uw jeugdige arrogantie niet meer over spreekt. Zoals het een linkse poco past, bent u gefascineerd in de tweespalt Koerden/Turken en de Antwerpenaren moeten hun smikkel houden. Donder op, Sinardet en Janssens : jullie multiculturele flauwe kul heeft mijn stad naar de knoppen geholpen. Weg, weg, knoeiers.

http://www.nieuwsblad.be/article/hyperlocaldetail.aspx?articleid=1O3I9UOL&saved=1#reageer

*****

Stradi Song SCHOTEN, 15 november '11 om 07:15 bij Gazet van Antwerpen over de extra-gemeenteraad Turken/Koerden.

Zo, en mogen we dan weten wat die grieven waren en wat de scherpe taal was die gebruikt werd om de burgers ( euh Vlaams Belang) te bekritiseren, waarvoor dient een Gazet-(VA)?. We hebben democratische instellingen in onze westerse landen, gemeenteraden dienen om maatschappelijke problemen te bespreken en op te lossen. Gemeenteraadsleden vertegenwoordigen het volk en het VB vertegenwoordigd de mensen die tegen dit soort straatdemocratie is, het waren niet de grieven van het VB die geventileerd werden, het waren de grieven van het volk. De burgemeester reageerde scherp, was hij dan akkoord met de rellen of moeten de burgers het heft zelf in handen nemen als het zich herhaalt? Wat kan Jansens ventileren als oplossing? Of is er geen probleem? Vragen altijd maar die vervelende vragen.

http://www.gva.be/antwerpen/antwerpen-noord/patrick-janssens-pareert-aanval-vlaams-belang-rond-turks-koerdisch-conflict.aspx?cmt=all#rcomments


*****

Elio: treuzelaar of berekend tacticus ?

Voor wie er nog mocht aan twijfelen, Elio is een heel gewiekst ventje, dat weet wat hij wil, en het gaat onverstoord verder met zijn plan.

Ook nu met de opmaak van de begroting. Wat voordien al tot succes heeft geleid in de zogezegde staatshervorming, zal nu finaal ook weer tot hetzelfde resultaat leiden, nl. het doen buigen van de "Vlaamse mossels", in casu CD&V en Open VLD.

De rode Vlaamse slaafjes hebben immers maar één doel: zo vlug mogelijk aan de vetpotten zitten, en liefst met zoveel mogelijk. Al de rest is voor hen verwaarloosbare "Vlaamse bijzaak". Eender welke begroting volstaat, als het profitariaat maar blijft bestaan. Volstrekt op één lijn met de P.S. en aan "Vlaamse" kant bijgevolg geen enkel probleem.

Zodoende, blijf kalm en doe methodisch verder is het motto van de Belgische, Waalse Italiaan. Laat de tijd zijn werk doen, en laat je zeker niet opjutten of bang maken. Hou zoveel mogelijk je mond, je kan hem immers alleen maar voorbij praten. Maak naar beproefd Belgisch recept, gebruik van nachtelijke marathons, week-end werk etc. Maak de "Vlaamse" ezels moe, put ze uit, maak ze moedeloos en gefrustreerd.  Voer door dat treuzelen en uitstellen de spanning stelselmatig op tot aan het ondraaglijke breekpunt toe (Europese eisen, zware Europese boete, verhoogde rentevoeten, doemscénario's vergelijkbaar met Griekenland, Italië, Ierland en Portugal, en noem maar op), in de wetenschap dat geen enkele van de politieke sjacheraars, de "Vlaamse" melkmuilen meer in het bijzonder, dat punt zal durven te overschrijden - er is immers geen weg terug voor het "Vlaamse" verraad - zodat hen uiteindelijk maar één ding overblijft: toegeven aan de hoofdeisen van de P.S. en Franstalige accolieten, zogezegd om het land van een bankroet te redden, want daar stevent het inderdaad regelrecht op af.

Een francofone ploeg uit eerste klasse tegen Vlaamse sukkelaars uit vierde provinciaal. Niet slecht bekeken door meestertacticus di Rupo.  Beke & Co, ze hebben dat nu toch al duidelijk genoeg bewezen, zijn tot alles in staat om niet te moeten toegeven dat het eigenlijk onbegonnen werk is om met de Walen en Brusselaars nog iets deftigs op poten te zetten in dit onland, bereid tot zelfs het drinken van het smerigste slootwater op Franstalig bevel, dat van Laken incluis uiteraard. Ook met de begroting zal dat spijtig genoeg niet anders zijn. 

Een mak volk heeft nu eenmaal de leiders die het verdient. Een fier volk had ze al lang buiten geschopt.

Geronimo

*****

Nog een kleine aanvulling betreffende Stephanshof

Ik dank Jade voor de vriendelijke rechtzetting. De fout was wel ontstaan door de naam Ambléve zoals ik het ook in de Vlaamse kranten las. Het is echter niet Ambléve, maar AMEL zelfs toen de Romeinen hier nog regeerden was het AMELIENSIS.

De walen willen de naam steeds weer verfransen maar dat stuit hier op weerstand, de franse namen worden steeds weer met teer overschilderd. Stephanshof is dus een gehucht van de gemeente Amel.

De houding van de Duitstalige regering betreffende Halle-Vilvoorde werd hier door vele mensen niet begrepen, de Duitstalige mentaliteit en de Vlaamse verschillen niet zoveel van elkaar. Niemand wil hier een Duitstalige waal zijn. Ik ben in elk geval een Duitstalige Vlaming, na tweeentwintig jaar ben ik een deel van deze Gemeenschap geworden.

Groetjes.Kartuizer.

*****

Di Rupo gebuisd ?

Een sluwe vos is hij ieder geval. Zou hij misschien weer bezig zijn met de zogezegde "Vlaamse onderhandelaars" zo danig uit te putten dat ze weer overstag gaan en alles goed keuren wat hij ook nu voorstelt. Zijn motto is blijkbaar traag maar zeker. Binnen x-dagen komt den Albert weer op de proppen en buigen die Vlaams liiliputters zeer onderdanig het hoofd.Maak ze moe en als dat niet lukt roep Sire ter hulp.  T'is kij zul buig en plooi. DE Vlamink zal betaal.

Eddy Elyn

*****

Misschien

zou een poll,nu op zijn plaats zijn (ik voel de boze blikken al op mij gericht van de hoofdredacteur) en dit in verband met de voorziene 1.000 €, die iedere inwoner jaarlijks zou dienen te betalen, om dat oude,verrotte gebouw, dat Belgie heet, te kunnen laten verder bestaan.

Nu men de doorsnee-Vlaming, zijn weke plek gevonden heeft, namelijk zijne portemonee, moet er toch wel iets veranderd zijn, in zijn denkpiste. Ikzelf zou zeker mijn bijdrage leveren aan iets nieuws, iets waar toekomst in zit, maar 2.000 € (man en vrouw) per jaar voor een land dat verteerd is door corruptie, sorry dat is niks voor mij.

Mvg Sophie DW

*****

Linxe multiculturele graaicultuur. 

Waarde redactie,

Dat linxelingen gekend zijn om hun grabbelen en graaien is wel algemeen bekend. Een mooi voorbeeld hiervan wordt in de etalage gezet door de Marokbelg Chokri Mahassine.

Deze Limburgse sos in hart en nieren, is de organisator van het jaarlijkse pukkelpopgeval dat dit jaar een rampzalige start kreeg door een voorbijrazende wervelstorm, waarbij vijf festivalgangers het leven lieten. Goed om weten is ook het feit dat Mahassine verkozen volksvertegenwoordiger is in het Vlaams parlement en daar schittert door zijn constante afwezigheid. Moest men die gozer betalen volgens het aantal uren aanwezigheid in de Vlaamse praatbarak, verdiende hij jaarlijks juist genoeg om een bakje lauwe couscous met twee schapenogen te kunnen binnenspelen.  Dit is echter niet zo ... de immer afwezige volksvertegenwoordiger heeft recht op zijn volle wedde en wordt als dusdanig dan ook vergoed.

Terug naar zijn popelend gepukkel. Daar schijnt een nieuwe storm op te steken want vele festivalgangers willen hun geld terug. Zij zijn niet tevreden met een bonneke voor een lekstok en een flesje SP.a bruis, te consumeren volgend jaar. Het blijkt nu dat de klaagzang van Choco Marsepein een goed gespeeld Marokkaans begrafenis tafereel was, want de zoon van de woestijnGod heeft er goed aan verdiend.

Vele artiesten hebben hun gage teruggestort uit "medelijden" en links en rechts was er nog geld van de sponsors dat reeds "binnen" was. Volgens de jaarrekeningen van de firma van Mahassine is deze laatste alles behalve een bedelaar, maar eerder een gewiekste linxe multiculturele graaikont.

Nu komt er een rechtszaak van die ingespannen wordt door een groep personen van wie de ogen zijn opengegaan. Volgens de Chorre is dit geen probleem ... ze doen maar. Hij is er gerust in ! Misschien rekent hij op de steun van "hogerhand" :  Dezelfde "mensen" die hem binnen de 24-uren na het drama op de pukkelweide van alle blaam of nalatigheid zuiverden ... nietwaar mijnheer de procureur Rubens en co ?

Het was de wil van Allah en daar kon Chokri niks aan veranderen, zelfs al wisten ze uren op voorhand dat er zwaar weer op komst was. Of de Chorre nog zo een smile op zijn face gaat blijven trekken weet ik niet.  Maar eens de gerechtelijke bal aan het rollen is kan het alle kanten uit, met of zonder de hulp van Allah, Rubens, Stevaert, Claes en vele andere rode rakkers.

mvg - Senior

*****

Kartuizer heeft gelijk...
 
Mijn excuses aan Kartuizer en bij uitbreiding aan de Duitstaligen om ze per abuis in Wallonië te situeren. In de vlucht heb ik Amblève als voorbeeld genomen, het is eerder een 'grensgeval'. Maar de essentie blijft.

Misschien dat het ingeroepen belangenconflict van het parlement der Duitstalige gemeenschap een tijd geleden tegen de splitsing van BHV en tegen de Vlamingen in, hen vanaf dan in een bepaald kamp heeft geplaatst, vriendendienst entre amis, bekennen van kleur.

De afkeer van Duitstaligen tegenover 'de Walen' zoals bijv. ook op de onzichtbare grens tussen Kelmis en Welkenraedt bestaat inderdaad en een inwoner van Aachen is voor hen dan weer 'ne prüss' en een Oecher pins, en tegen de Vlamingen roepen ze belangenconflicten in.

Rare mannen in Raeren en niet zo net in Moresnet. Maar wel gegeerd door de Waalse werkgevers om hun kennis van het Frans, ik kan niet meer volgen.

Groetjes Karthuizer en aan uw mooie site, ich werde es nie wieder tun. De groetjes aan tante Jutta aus Calcutta!

Jade

*****

Onze Ray als kritische choreograaf.

Hij heeft nogmaals overschot van gelijk .Je kan niet zeggen dat er geen capriolen gemaakt worden.

 Het gepresenteerde is als spektakel inderdaad frustrerend, potsierlijk en ongenietbaar. Niet alleen omdat de vertolkers in hun pas-de-six bottinnen aan hun voeten hebben, maar vooral omdat de prima-ballerina in de vicieuze cirkel van de PS blijft draaien. De hele vertoning vertelt het verhaal van de "Leerling-Tovenaar" die ook wel eens wat wil voortbrengen maar de kennis en de kunde ontbeert om er een écht spektakel van te maken. Hij verwart met het draaiboek van 'Ezeltje strek je'.

Vandaar de verongelukte pirouettes en de pijnlijke grands-écarts. De figuranten doen hun best om naar het publiek te lachen, maar het is in kramp want het gelukt maar met één kaak.S

Stop dit abominabel circus en zeg hardop dat het niet meer kan. Dat het noorden uitgewrongen en leeggezogen is. Dat zijn middelen totaal zijn uitgeput en bedrijven al jaren met de uittocht bezig zijn. Dat wij het duurste land in de moderne wereld zijn en nieuwe belastingen sadistisch zijn. Dat onze kinderen nog 50 jaar moeten werken om van 0 te kunnen beginnen op een door deze overbetaalde Baas Gansendoncken achtergelaten puinhoop van de porselein winkel.

Leterme, den twitterer,  gaat een 12de begroting opstellen en hoopt dat het kuisgerief van den nieuwe baas van Vanhecke wel een duwke gaat geven om door het Europese Colosseum te geraken.

Wanneer staat er eens een 'Goedele Devroy ' op om te doen waarvoor ze rijkelijk betaald wordt, nl. om kritisch te zijn en de waarheid te étaleren in plaats van aan de poort staan te bedelen en over haren 40 te laten rijden. Mogelijk zullen wij dàn zeggen wat zij nù zegt : dat het goed is.

Daniel

*****

Ook in zijn 2de zit gebuisd!

Geachte Redactie,

Dat de Waalse nicht met het wiebelend kontje gebuisd is met vlag en wimpel, mogen we nu wel met de volle zekerheid aannemen. De vele commentaren in de media laten dit ook duidelijk blijken.

Alleen de hardnekkige aanbidders van al wat linx is, geven de "anderen" de schuld van het niet kunnen landen van de bende van zes. Zelfs na het bedanken van de NV-A blijven dezen de gebeten hond van de linxe loeders. BDW en al die rechtse flaminganten zijn dwarsliggers.

Gelukkig is V.B. momenteel uit hun vizier of we kregen ook de volle laag over het falen van EDR over onze kop. Het is zo klaar als een klontje dat de P.S-SP-A zich niet willen onderwerpen aan de realiteit en halsstarig hun "hangmatleventje" willen behouden. Ook de rode vakhonden willen geen afstand doen van hun lekkere brokjes en vette kluiven. Ze beloven nu reeds chaos en stakingen als hun luilekkerleventje in gevaar zou komen. Nog liever de dood dan een kleiner brood!

Het meest tragische van gans die klotenboel is het onweerlegbaar gegeven dat Vlaanderen mee in de "draaikolk" van kommer en kwel gezogen wordt door de Waalse arrogantie en onwil, mede overeind gehouden door oude Belgicistische krokodillen aan vlaamse zijde èn hun opgroeiende jongen die nu aan zet komen. Nu mag de man uit Ieper opdraven als keutelopruimer.Het zal wat worden ! Opdrakt volbrakt zei Pontius Di Rupus en waste zijn handen in de "onskuld"... ce sont les flamins, sire ... zij oewillen niet.

mvg Senior

*****

Stephanshof

Geachte Redactie,

Over het algemeen ben ik het met Jade eens, maar nu niet. Stephanshof ligt op het grondgebied van de Duitstalige Gemeenschap en is dus niet waals. De Duitstaligen wensen zeker geen moha-aanhangers in hun gemeenschap. Bovendien is het voor de Duitstaligen een belediging hen met de walen te vereenzelvigen. Het rode strikje uit Bergen heeft het éénmaal gewaagd ons Duitstalige walen te noemen, daar zijn toen ontelbare protesten op gekomen, wij zijn geen Duitstalige walen.

Groetjes - Kartuizer

*****


Ploeterdeploeterdeploert!

Dag Jade,

Nooit gedacht dat ik ooit nog eens sosjelist zou worden.
Zo tempora zo mores. Caligula zou zich in zin graf omdraaien moest hij
het weten.
Het ga je goed.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinnering : 16.11.11 Herfstdebat over België

 

“België,- beter met of zonder?” : het grote politieke herfstdebat

Woensdag 16 november 2011

Zaal “Extra Time”, Louisalei 24 – Antwerpen/Hoboken (Routebeschrijving)

Aanvangsuur: 20h

Inkom: 5 Euro (studenten 3 Euro)

Allen welkom ! – Gelegenheid tot napraten bij een glas met de protagonisten.

De deelnemers

Jan Jambon zetelt sinds 2007 als volksvertegenwoordiger voor de Nieuw-Vlaamse Alliantie in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hij is voorzitter van de N-VA kamerfractie en behoort tot de radicale vleugel van deze partij. In 1992 schreef Jan Jambon samen met Peter De Roover het boek “Vlaanderen staat in Europa”. Hij is lid van de denkgroep In de Warande.

 

Gerolf Annemans zetelt sinds 1987 in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hij is fractievoorzitter van het Vlaams Belang. Daarnaast is hij ook voorzitter van de VB-studiedienst en gemeenteraadslid te Antwerpen. Hij is auteur van talrijke publicaties rond Vlaamse onafhankelijkheid, zoals het recent verschenen “De ordelijke opdeling van België – Zuurstof voor Vlaanderen” (met Steven Utsi).

 

Jean-Marie Dedecker stichtte, na een turbulente voorgeschiedenis, de partij Lijst DeDecker, waarmee hij in 2007 meteen vijf Kamerzetels en een Senaatszetel veroverde. Hij publiceerde een aantal boeken waaronder “Hoofddoek of blinddoek” (2009), een reeks kritische beschouwingen over de islam in onze samenleving. In 2011 veranderde de naam van zijn partij in Libertair, Direct, Democratisch.

 

Willem-Frederik Schiltz is de zoon van minister van Staat Hugo Schiltz en advocaat. Hij studeerde af als licenciaat rechten aan de U.I.A en volgt in 2007 in Londen nog een aanvullende masteropleiding. Hij beschouwt zichzelf als humanist. In juni 2007 kwam hij te Antwerpen op voor de Open-VLD en zetelt sindsdien in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

 

Koen Van den Heuvel is sinds 2004 Vlaams volksvertegenwoordiger CD&V voor de kieskring Antwerpen, en burgemeester van Puurs. Hij studeerde aan de Katholieke  Universiteit Leuven en behaalde de licenties economie en politieke wetenschappen. Hij werkte van 1989 tot 2004 als kaderlid op de studiedienst van de Nationale Bank. Als economist interesseert hij zich vooral in financiën en begroting, innovatie en werk.

 

Stefaan Van Hecke zetelt sinds 2007 voor Groen! in de Kamer van Volksvertegenwoordigers Hij studeerde rechten en milieukunde aan de UA. Tijdens de paars-groene regering was hij kabinetsmedewerker bij de ministers Vogels en Tavernier Hij is specialist staatshervorming en heeft ook deelgenomen aan de recente onderhandelingen namens Groen!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij De Standaard mag u een belgische president kiezen : allen daarheen !

 

De eens zo Vlaamsgezinde De Standaard (Alles voor Vlaanderen, Vlaanderen voro Kristus, dat moest nu ook wel niet) heeft al jaren zijn huik naar de wind gehangen, net zoals bv de ondermaatse Gazet van Antwerpen (Vlaams en katholiek en vaak hypocriet)) zich sedert de overname door Concentra opwerpt als spreekbuis van het metropoolse snob-socialisme van Janssens.

Eigenlijk is het gewaagd van De Standaard om uitgerekend op de dag van de dynastie te informeren naar de voorkeur van republikeinen. Let wel de voorgedragen namen zijn stuk voor stuk fidele belgen, in het bezit van een tricoloor zakdoekje om een traan weg te pinken bij het aanschouwen van de sire en zijn stoet kwabbernoten. Alors, allons-y :

Wie wordt de president van België ?

Op deze dag van de dynastie vraagt De Standaard Online zich af wie u zou kiezen als België een republiek zou worden met een president. 

Zo’n president mag niet uit de dagjespolitiek komen. Op uw stemformulier vindt u dus niet de naam van Bart De Wever of Yves Leterme of Elio Di Rupo. U vindt wel een lijst met meerdere politici die minister van staat zijn. Aan u de keuze: wie kiest van deze kandidaten u tot president van België?

Wie wordt de president van België?

Philippe Moureaux
Paula D’Hondt
Guy Verhofstadt
Louis Tobback
Annemie Neyts
Louis Michel
Magda Aelvoet
Miet Smet
Jean-Luc Dehaene
Karel De Gucht
Jos Geysels
Luc Coene
Herman van Rompuy
Steve Stevaert
Frank Vandenbroucke

bekijk resultaten


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Raad van de Nederlandse Taalunie : hautaine ijdeltuiten

 

De Nederlandse Taalunie schijnt jaarlijks een Publieksonderzoek te doen, dat wil zeggen dat in de begroting elk jaar een bedrag opgenomen wordt voor een sociologische enquête, ongeacht de urgentie of noodzaak voor een dergelijke peiling. Wij weten hoe openbare besturen omspringen met hun beleid dat vastligt in begrotingen. Dit jaar hield de Taalunie zich bezig met de vraag   "Hoe staat de Nederlandstalige tegenover vreemde talen ?" Dat denken we voortgaand op de gepubliceerde resultaten.

De Taalunie is een overkoepelend orgaan dat Nederland, Vlaanderen en Suriname omvat en dat het gebruik van onze taal regulariseert.  De dames en heren vinden om de zoveel jaren uit dat er zich nieuwe spellingregels opdringen en nieuwe woorden officieel opgenomen moeten worden via het Groene Boekje. Bij de wijziging van de spellingregels ontstaat er klassiek altijd een kleine storm van protesten. 

De Nederlandse Taalunie wordt in principe geleid door de Raad voor Taal en Letteren, twaalf afgevaardigden uit de drie betrokken landen. Overwegend professoren en experten zoals Jozef Deleu, lieden die zonder uitzondering tot het politiek-correcte milieu behoren en wat de Nederlanders aangaat, Randstad intellectuelen.

Het is opmerkelijk hoe gefocust wordt op het onderscheid tussen de grootstad en het platteland.  De boertjes van den buiten worden hier afgeschilderd als een beetje simpelen die hun kinderen exotische namen geven om er bij te horen ; in de steden wonen dan weer de wereldburgers, de joviale intellectuelen die Engels,  Spaans, Duits, Frans wauwelen (vooral dat laatste is erg populair in Nederland)  maar die hun kinderen krachtig Jan of Truus noemen.

Als u op zoek bent voor een avondje vooringenomen folkloristisch amusement door een troep intellectuele ijdeltuiten en sociaal achterlijken, wendt u tot de Nederlandse Taalunie. Zij leven nog in de tijd van Cyriel Buysse.

En nu over naar de resultaten van de bevindingen waarvan nergens de parameters en criteria te vinden zijn. 

Vijftig procent van de Vlamingen vindt het gebruik van vreemde talen op straat vervelend of zelfs bedreigend. Dat blijkt uit deze enquête.  

Vaak willen mensen op het platteland de wereld die ze van tv kennen juist niet in hun straat hebben  

Vlamingen tonen zich een stuk minder tolerant tegenover vreemde klanken dan Nederlanders. Van de Nederlanders kruiste 54 procent 'leuk' aan op de vragenlijst van de Nederlandse Taalunie over het gebruik van vreemde talen op straat. Zo'n 30 procent van de Nederlanders vindt het gebruik van vreemde talen 'niet prettig' of 'een beetje bedreigend'. Bij de Vlamingen is dat respectievelijk 24 en 26 procent, goed voor de helft van de ondervraagde groep.

Het maakt veel uit of mensen in de stad of op het platteland wonen, zegt Ellen Fernhout van de Nederlandse Taalunie. "In de steden geeft 62 procent van de Nederlanders aan dat ze vreemde talen op straat leuk vinden. Mogelijk komt dat omdat ze in de stad meer vertrouwd zijn met het fenomeen. Er bestaan ook nog veel misverstanden, zoals dat het leren van andere talen ten koste gaat van het Nederlands. Dat klopt helemaal niet."

Kevin en Kayleigh

Taalkundige Marc van Oostendorp denkt dat op het platteland traditie een grotere rol speelt. "In de stad wonen de wereldburgers, die geen moeite hebben met een buitenlands woordje meer of minder in hun straatbeeld", schrijft hij in Taalpeil 2011, een uitgave van de Taalunie.

Hij wijst op de paradox uit een ander onderzoek: zowel Nederlandse als Vlaamse stedelingen verkiezen klassieke Nederlandse kindernamen, terwijl op het platteland namen als Kevin en Kayleigh populair zijn. "Op het platteland is men gemiddeld minder hoog opgeleid, zeggen sociologen. De mensen kijken veel tv en geven hun kinderen namen die ze daarvan kennen, misschien ook in de hoop dat hun kind daarmee vooruit komt. Tegelijkertijd willen ze die wereld juist niet in hun straat hebben: hoe meer alles daar blijft zoals het altijd was, des te beter het is", zegt van Oostendorp.

De Nederlandse Taalunie onderzocht ook het aantal talen dat thuis wordt gesproken, en stelt vast dat meertaligheid stilaan de norm wordt. Gemiddeld wordt er in 16 procent van de Vlaamse en Nederlandse gezinnen minstens een andere taal gesproken. Het gaat voornamelijk om Frans, Duits, Engels en Fries. In 25% van de gevallen spreekt men thuis een niet-westerse taal. "Het gaat hier vooral om gezinnen waarbij minstens een van de ouders uit een ander land komt", verduidelijkt Fernhout. "Zelf ervaren ze die meertaligheid als iets heel positiefs"

Er is dus nog veel werk aan tolerantie ten opzichte van meertaligheid, vindt Fernhout. "Het Europees beleid heeft als doelstelling dat naast de moedertaal nog twee andere talen gekend zouden moeten zijn. De wereld wordt steeds internationaler en ook de mobiliteit om in andere landen te werken en te wonen neemt toe. Die tendenzen zijn duidelijk, je hebt vreemde talen gewoon nodig om te kunnen functioneren."

Bron : de Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling : N-VA in Antwerpen onbetwistbaar aan de top

 

De N-VA geniet de voorkeur van 30 procent van de Antwerpenaars, het VB kan nog slechts 11,5 procent van de kiezers bekoren. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van de N-VA. 
De peiling werd door het bureau iVOX-Indigov uitgevoerd via een telefonische bevraging en een online van duizend Antwerpenaars. De N-VA is met 30 procent met ruime voorsprong de grootste partij van Antwerpen, gevolgd door sp.a (17 procent), Vlaams Belang en Groen! (beide 11,5 procent).

CD&V zakt naar 6 procent, Open Vld naar 5,5 PVDA+ scoort 3,5 procent. LDD is in deze peiling niet meer zichtbaar. Volgens het onderzoek heeft de N-VA nog groeipotentieel: liefst 40 procent van de Antwerpenaars is bereid om een stem op de partij te overwegen.
 
Van de kiezers die nu al van plan zijn om N-VA te stemmen, bracht bij de vorige lokale verkiezingen in 2006 33 procent zijn stem uit op het VB, 27 procent op het kartel CD&V/ N-VA en 8 procent op sp.a. Opvallend is vooral dat de N-VA bijna de helft (46 procent) van alle voormalige kiezers van Vlaams Belang heeft weggehaald.
 
Hoger
De resultaten van deze peiling liggen in dezelfde lijn als die van de recente kiezersenquête in opdracht van Gazet van Antwerpen. Alleen scoorde sp.a daarin een stuk hoger (26 procent), evenals Vlaams Belang (19 procent). Alle andere verschillen tussen de beide onderzoeken vallen binnen de foutmarge van 3 procent.
 
Opmerkelijk: in beide peilingen zegt 13 procent van de Antwerpenaars nog niet te weten op welke partij hij of zij gaat stemmen of niet te willen antwoorden. 
Bron : Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Hoflack verlaat 0000

 

Kris Hoflack, hoofdredacteur bij VRT Nieuws, verlaat de VRT. Hij werkte sinds 2001 bij de openbare omroep. Kris Hoflack: ”Ik vertrek niet ontgoocheld en ga weg in overleg en goede verstandhouding met de directie. De duiding bloeit en het is altijd goed op een hoogtepunt te vertrekken. Dit huis heeft me vele kansen gegeven waar ik zeer dankbaar voor ben .”

De directie dankt in een persbericht Kris Hoflack voor zijn inzet de voorbije 10 jaar. Villa Politica was het eerste programma dat hij onder zijn hoede had. In 2003 werd hij hoofdredacteur duiding tv, de laatste jaren was hij verantwoordelijk voor alle politieke en duidingsprogramma’s op radio en tv (o.a. De ochtend, Vandaag, Villa Politica, Terzake, Reyers Laat, Volt, Vranckx, Panorama) en projecten zoals het programma-aanbod over verkiezingen.

Mijnheer Hoflack is uiteraard zo links als een klapdeur en hij heeft zich tijdens zijn verblijf bij de 0000 laten kennen als een fanatieke en onverdraagzame regime-aanhanger. Zijn uitspraak dat objectiviteit niet bestaat, was zijn dekmantel om zijn taak van desinformatie met hart en ziel te volbrengen.

Toedeloe, meester-leugenaar.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders wil onderzoek naar mogelijke terugkeer gulden

  

Een terugkeer naar de gulden, zoals de PVV laat onderzoeken, valt bij 32 procent van de Nederlanders in goede aarde. Dat blijkt zondag uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Van de PVV-kiezers wil 72 procent af van de euro.

PVV-leider Geert Wilders zei vrijdag op zoek te zijn naar een onderzoeksbureau. Mocht uit onderzoek blijken dat Nederland baat heeft bij terugkeer naar de gulden, dan wil hij een referendum over dit onderwerp. De Hond peilde dat 43 procent dat een goed idee vindt. Van de PVV-aanhang vindt 83 procent een volksraadpleging over dit onderwerp een goede zaak.

Een aparte munt uitsluitend voor de (economisch sterkere) landen in Noord-Europa, de 'neuro', ziet 47 procent van de Nederlanders wel zitten. Volgens de opiniepeiler lag dat percentage een half jaar geleden op 38. Binnen de achterban van de PVV ziet 72 procent dit plan wel zitten..

Gevaarlijk
VVD-prominent Frans Weisglas vindt het 'gevaarlijk' dat gedoogpartij PVV onderzoek wil laten doen naar de herinvoering van de gulden. Hij zei dat in Buitenhof. "Geert Wilders wordt in het buitenland gezien als onderdeel van de Nederlandse regering, ook al is zijn partij slechts gedoogpartner", aldus Weisglas. De onrust binnen Europa wordt volgens hem aangewakkerd als de indruk ontstaat dat er in Nederland serieus wordt nagedacht over het afschaffen van de euro. ,,Dat zou vergaande consequenties kunnen hebben", zei de oud-voorzitter van de Tweede Kamer.

Het invoeren van de 'neuro', zoals de directeur van het wetenschappelijk bureau van de VVD zaterdag voorstelde, is volgens Weisglas een slecht voorstel. "Juist nu zorgt dat voor onrust en werkt het destabiliserend."

PST : Ook bij de liberale VVD in Nederland is pro-actief nadenken over mogelijke nieuwe scenario's bij de huidige wankele situatie een gevaarlijke optie.  Dat gedurende jaren de opeenvolgende regeringen van de EU-lidstaten een financiële ballentent-politiek hebben gevoerd, verantwoordelijk voor de crisis, dat is een taboe Politici zijn overal dezelfden. Onze afkeer groeit met de dag.

Bron : NOS-NL


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het nu eigenlijk ?

 

Italiaan ?  Belg ?  Waal ? Of een échte Griek ?

 

 


14-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 749)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hoe is dat toch allemaal mogelijk ?

Terwijl de meeste landgenoten het voorbije week-end doorbrachten in familiekring of zich op een of andere wijze ontspanden, vernamen we via de media dat onze beroepspolitiekers, die aan de vorming van een nieuwe regering aan het sleutelen zijn, deze mogelijkheid niet hadden.

Zij dienden blijkbaar gedurende het hele week-end hard te moeten werken om miljarden Euro's te vinden die nodig zijn om de putten, die ze zelf gedurende de voorbije jaren hebben gegraven, te kunnen dempen.

Hebben die dames en heren gedurende de voorbije maanden niet voldoende tijd gehad om lijsten op te stellen waarop ieder voor zich de becijferde gegevens van wat ieder wil besparen of belasten bevatten? Was het dan zo moeilijk voor de deelnemende partijen om op iedere lijst de volgorde te bepalen van wat iedere partij als hoogste prioriteit zag om als zodanig tot evenwichtige afspraken te kunnen komen ? Maar neen, het blijkt zoals steeds dat er gedurende maanden over minder belangrijke zaken werd onderhandeld, gebabbeld en gezeverd en men als zodanig veel kostbare tijd heeft laten verloren gaan. Daardoor komt men nu tot de vaststelling dat er nu tijdens het week-end moet gewerkt (sic) worden om bepaalde zogenaamde deadlines te halen.

Op enkele uren gaan ze nu snel beslissen waar ze ongeveer VIJFHONDERD miljard oude frankskens gaan vinden. Dit is dan maar voor één jaar, m.a.w DUIZEND miljard op 24 maanden. Deze zullen moeten opgehoest worden door het steeds slinkende aantal productieven die er in ons land nog overblijven en waarvan het aantal nu onder de drie miljoen is gezakt. Door beide getallen door elkaar te delen komen we tot de vaststelling dat we kunnen beginnen spreken over absurde bedragen die meer dan HONDERDDUIZEND frank per productieve aan nieuwe offers betekenen. Het gaat hier dus niet over wat de productieven in totaliteit en gemiddeld per kop zullen moeten ophoesten om de overheidsuitgaven te bekostigen maar alleen over het aanvullen van de TEKORTEN!!

De grootte van deze bedragen toont aan dat we nu duidelijk in een terminale fase van dit land zijn aanbeland en ons land totaal onbestuurbaar aan het worden is. Het is eveneens onbegrijpelijk dat de huidige onderhandelaars en die er vroeger ook bij waren niet willen inzien dat ze ons land naar de afgrond hebben gestuurd.

In plaats van nu te beslissen om duizenden profiteurs te gaan bestraffen; talrijke bestaande misbruiken te gaan beteugelen of duizenden sociale fraudeurs te gaan aanpakken verkiezen ze blijkbaar opnieuw om de productieven meer en meer te gaan ontmoedigen. Méér belastingen; méér nieuwe regeltjes en wetten; méér controleurs en inspecteurs; méér en véél hogere boetes tot het absurde toe; méér beschermde onproductieven enz. enz.

We voorspellen dat we stilaan in een soort van pré-revolutie aan het belanden zijn en waarbij de productieven het onrecht dat hen meer en meer wordt aangedaan met alle middelen zullen willen bestrijden. We schreven het reeds meermaals dat de enige logische indeling van onze bevolking niet bestaat uit een indeling in linksen en rechtsen; gelovigen en ongelovigen; armen en rijken; mannen en vrouwen of wat ook maar alleen in productieven en profiteurs. Het feit dat bijna alle deelnemers aan die onderhandelingen duidelijk tot de laatste categorie behoren voorspelt weinig goeds.

Indien de productieven niet snel gaan reageren voorspellen we in een zeer nabije toekomst een implosie van heel ons staatsbestel.
Te moeten vaststellen dat in 2011 een vreemde "invaller" die naar ons land komt en die hier in het verleden nooit één cent heeft bijgedragen voor wat ook en waarschijnlijk ook niet van plan is dat in de toekomst te gaan doen van onze overheden onmiddellijk evenveel en soms zelfs méér krijgt dat een autochtoon die zijn hele leven heeft gewerkt is een schande van de grootste soort.
Het is bijna niet te geloven en zeker niet te begrijpen hoe de productieven al deze nefaste evoluties in het verleden hebben toegelaten. Het vreemdelingenprobleem waarmee we nu zitten is één van de belangrijke redenen van onze huidige problemen.

Het is duidelijk dat "het strikje" daar weinig of niets wil aan wijzigen. Uit de eerste berichten kunnen we vernemen dat bijna de totaliteit van het op te vullen "gat" opnieuw door de productieven zal moeten betaald worden en men alle bestaande en veelvuldige misbruiken met de mantel der liefde wil bedekt houden. De recentelijke en duidelijke vingerwijzing van een antwerps magistraat in verband met hogervermelde misbruiken blijkt die dames en heren onderhandelaars te zijn ontgaan.

We voorspellen rampzalig nieuws in de loop van de volgende dagen. We roepen dan ook met luide stem: 

"productieven uit alle dorpen en steden: verenigt U !"

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisschool gesloten vanwege islamitische beulendag

 

Basisschool de Kameleon in de Eindhovense wijk de Bennekel was op maandag 7 november gesloten vanwege het islamitische slachtfeest.

Dat kan door deze dag aan te wijzen als ‘studiedag’. Directeur Niek Reesink: ‘Anders hadden we halfvolle klassen gehad en moeten we een dag later allerlei lesstof weer herhalen’. En : ‘Zo zien Nederlandse kinderen dat het een speciale dag is voor hun islamitische klasgenoten, net zoals zij dat andersom met kerst zien’. 

Op andere basisscholen in Eindhoven met veel islamitische kinderen konden ouders voor maandag een verlofdag aanvragen. Willem Pronk, directeur van de Korenaar in Eindhoven:‘Hooguit 15 kinderen zijn afwezig’.

Eindhovens Dagblad, 7 november 2011


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ballerina in de porseleinwinkel

 

Kijk toch eens aan, hoe er geknoeid wordt met de pogingen tot regeringsformatie  door 6 wanhopige partijen, die halsstarrig weigeren de realiteit in te zien : het land B is onbestuurbaar.

Di Rupo treedt op als een ballerina in een porseleinwinkel, maar helaas al het porselein is verdwenen, het licht is uit en niemand heeft zin om het tragisch gehuppel mooi te vinden.  Dat inmiddels de winkel op instorten staat, wordt door de ballerina en haar troepje medehuppelaars ontkend. Zij gaan voort, niets aan de hand. Goedele Devroy staat wit en blauw van de kou een ganse dag te geelogen in de Wetstraat om de kijkerds verslag uit te brengen van de prestaties  van het slechtste ballet ter wereld.  Enkele Vlaamse ballerina's, die verdwijnen in het decor op de achtergrond, roepen naar de verzamelde pers : "We zijn goed bezig, ben ik in beeld ?"

Het is me ook een opgave, het opsporen van die 11 miljard die de regeringsvormers  ons willen ontfutselen. Dat is € 1000 per ongelukkige inwoner van dit land, kientjes en grijsaardjes inbegrepen. Dat is in 2012 zo en dat loopt nog  vele jaren verder en die € 1000 verhoogt natuurlijk elk jaar : de toekomst is er gegarandeerd een die in het teken staat van negatieve groei, zeg maar inkrimping van de welvaart.  Dank u, knoeiers met de grote smoelen, zowel die uit het recente verleden, als de opvolgers, die zichzelf graag omschrijven als de Geniale Generatie. Eerst hebben ze Vlaanderen overgeleverd aan de franco-belgen en nu gaat de schattenjacht beginnen.

Mocht u zich afvragen wie verantwoordelijk is voor de chaos, het antwoord is simpel : nobody. We spreken enkel nog over schulden en verdwijnende koopkracht.  Tussendoor hangen we symbolisch een politicus uit Griekenland of Italië op,  die de malchance had nu nèt premier te zijn.  En de anderen zijn wat blij met die uitschakeling van hun achtbare collega's.  Zo blijven zijzelf in de luwte.

Laten wij er geen doekjes omwinden : de politieke kaste van eigen land maar ongetwijfeld uit gans Europa  is verantwoordelijk voor het jarenlange mismanagement en het bedotten van de burgers. Die kijken angstig toe, wat er zal gebeuren met hun geld en hun bezittingen. Terwijl intussen het zieltogende Europa kris-kras blijft volstromen met migranten die ook hun deel van de schaarser wordende koek opeisen.

Vandaag deelt Yves Leterme mede, de man met de politieke carrière die de wonderlijkst wendingen aanneemt, dat hij en zijn Lopende Ploeg een begroting zal indienen in het Parlement, gebaseerd op voorlopige twaalfden, want de wanhopige Waalse ballerina brengt er niets van terecht. Wie had ooit gedacht dat Nonkel Kruk zou in staat zijn voor 5 minuten politieke moed ?

Wij wensen u allen een voorspoedige nieuwe week toe. Vanavond kan u om 23 uur bij VT4 kijken en luisteren naar Bart de Wever die vragen van het volk beantwoordt.  Dansen in de porseleinwinkel, daar heeft hij gelukkig voor bedankt.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!