Angeltjes
14-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 749)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hoe is dat toch allemaal mogelijk ?

Terwijl de meeste landgenoten het voorbije week-end doorbrachten in familiekring of zich op een of andere wijze ontspanden, vernamen we via de media dat onze beroepspolitiekers, die aan de vorming van een nieuwe regering aan het sleutelen zijn, deze mogelijkheid niet hadden.

Zij dienden blijkbaar gedurende het hele week-end hard te moeten werken om miljarden Euro's te vinden die nodig zijn om de putten, die ze zelf gedurende de voorbije jaren hebben gegraven, te kunnen dempen.

Hebben die dames en heren gedurende de voorbije maanden niet voldoende tijd gehad om lijsten op te stellen waarop ieder voor zich de becijferde gegevens van wat ieder wil besparen of belasten bevatten? Was het dan zo moeilijk voor de deelnemende partijen om op iedere lijst de volgorde te bepalen van wat iedere partij als hoogste prioriteit zag om als zodanig tot evenwichtige afspraken te kunnen komen ? Maar neen, het blijkt zoals steeds dat er gedurende maanden over minder belangrijke zaken werd onderhandeld, gebabbeld en gezeverd en men als zodanig veel kostbare tijd heeft laten verloren gaan. Daardoor komt men nu tot de vaststelling dat er nu tijdens het week-end moet gewerkt (sic) worden om bepaalde zogenaamde deadlines te halen.

Op enkele uren gaan ze nu snel beslissen waar ze ongeveer VIJFHONDERD miljard oude frankskens gaan vinden. Dit is dan maar voor één jaar, m.a.w DUIZEND miljard op 24 maanden. Deze zullen moeten opgehoest worden door het steeds slinkende aantal productieven die er in ons land nog overblijven en waarvan het aantal nu onder de drie miljoen is gezakt. Door beide getallen door elkaar te delen komen we tot de vaststelling dat we kunnen beginnen spreken over absurde bedragen die meer dan HONDERDDUIZEND frank per productieve aan nieuwe offers betekenen. Het gaat hier dus niet over wat de productieven in totaliteit en gemiddeld per kop zullen moeten ophoesten om de overheidsuitgaven te bekostigen maar alleen over het aanvullen van de TEKORTEN!!

De grootte van deze bedragen toont aan dat we nu duidelijk in een terminale fase van dit land zijn aanbeland en ons land totaal onbestuurbaar aan het worden is. Het is eveneens onbegrijpelijk dat de huidige onderhandelaars en die er vroeger ook bij waren niet willen inzien dat ze ons land naar de afgrond hebben gestuurd.

In plaats van nu te beslissen om duizenden profiteurs te gaan bestraffen; talrijke bestaande misbruiken te gaan beteugelen of duizenden sociale fraudeurs te gaan aanpakken verkiezen ze blijkbaar opnieuw om de productieven meer en meer te gaan ontmoedigen. Méér belastingen; méér nieuwe regeltjes en wetten; méér controleurs en inspecteurs; méér en véél hogere boetes tot het absurde toe; méér beschermde onproductieven enz. enz.

We voorspellen dat we stilaan in een soort van pré-revolutie aan het belanden zijn en waarbij de productieven het onrecht dat hen meer en meer wordt aangedaan met alle middelen zullen willen bestrijden. We schreven het reeds meermaals dat de enige logische indeling van onze bevolking niet bestaat uit een indeling in linksen en rechtsen; gelovigen en ongelovigen; armen en rijken; mannen en vrouwen of wat ook maar alleen in productieven en profiteurs. Het feit dat bijna alle deelnemers aan die onderhandelingen duidelijk tot de laatste categorie behoren voorspelt weinig goeds.

Indien de productieven niet snel gaan reageren voorspellen we in een zeer nabije toekomst een implosie van heel ons staatsbestel.
Te moeten vaststellen dat in 2011 een vreemde "invaller" die naar ons land komt en die hier in het verleden nooit één cent heeft bijgedragen voor wat ook en waarschijnlijk ook niet van plan is dat in de toekomst te gaan doen van onze overheden onmiddellijk evenveel en soms zelfs méér krijgt dat een autochtoon die zijn hele leven heeft gewerkt is een schande van de grootste soort.
Het is bijna niet te geloven en zeker niet te begrijpen hoe de productieven al deze nefaste evoluties in het verleden hebben toegelaten. Het vreemdelingenprobleem waarmee we nu zitten is één van de belangrijke redenen van onze huidige problemen.

Het is duidelijk dat "het strikje" daar weinig of niets wil aan wijzigen. Uit de eerste berichten kunnen we vernemen dat bijna de totaliteit van het op te vullen "gat" opnieuw door de productieven zal moeten betaald worden en men alle bestaande en veelvuldige misbruiken met de mantel der liefde wil bedekt houden. De recentelijke en duidelijke vingerwijzing van een antwerps magistraat in verband met hogervermelde misbruiken blijkt die dames en heren onderhandelaars te zijn ontgaan.

We voorspellen rampzalig nieuws in de loop van de volgende dagen. We roepen dan ook met luide stem: 

"productieven uit alle dorpen en steden: verenigt U !"

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisschool gesloten vanwege islamitische beulendag

 

Basisschool de Kameleon in de Eindhovense wijk de Bennekel was op maandag 7 november gesloten vanwege het islamitische slachtfeest.

Dat kan door deze dag aan te wijzen als ‘studiedag’. Directeur Niek Reesink: ‘Anders hadden we halfvolle klassen gehad en moeten we een dag later allerlei lesstof weer herhalen’. En : ‘Zo zien Nederlandse kinderen dat het een speciale dag is voor hun islamitische klasgenoten, net zoals zij dat andersom met kerst zien’. 

Op andere basisscholen in Eindhoven met veel islamitische kinderen konden ouders voor maandag een verlofdag aanvragen. Willem Pronk, directeur van de Korenaar in Eindhoven:‘Hooguit 15 kinderen zijn afwezig’.

Eindhovens Dagblad, 7 november 2011


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ballerina in de porseleinwinkel

 

Kijk toch eens aan, hoe er geknoeid wordt met de pogingen tot regeringsformatie  door 6 wanhopige partijen, die halsstarrig weigeren de realiteit in te zien : het land B is onbestuurbaar.

Di Rupo treedt op als een ballerina in een porseleinwinkel, maar helaas al het porselein is verdwenen, het licht is uit en niemand heeft zin om het tragisch gehuppel mooi te vinden.  Dat inmiddels de winkel op instorten staat, wordt door de ballerina en haar troepje medehuppelaars ontkend. Zij gaan voort, niets aan de hand. Goedele Devroy staat wit en blauw van de kou een ganse dag te geelogen in de Wetstraat om de kijkerds verslag uit te brengen van de prestaties  van het slechtste ballet ter wereld.  Enkele Vlaamse ballerina's, die verdwijnen in het decor op de achtergrond, roepen naar de verzamelde pers : "We zijn goed bezig, ben ik in beeld ?"

Het is me ook een opgave, het opsporen van die 11 miljard die de regeringsvormers  ons willen ontfutselen. Dat is € 1000 per ongelukkige inwoner van dit land, kientjes en grijsaardjes inbegrepen. Dat is in 2012 zo en dat loopt nog  vele jaren verder en die € 1000 verhoogt natuurlijk elk jaar : de toekomst is er gegarandeerd een die in het teken staat van negatieve groei, zeg maar inkrimping van de welvaart.  Dank u, knoeiers met de grote smoelen, zowel die uit het recente verleden, als de opvolgers, die zichzelf graag omschrijven als de Geniale Generatie. Eerst hebben ze Vlaanderen overgeleverd aan de franco-belgen en nu gaat de schattenjacht beginnen.

Mocht u zich afvragen wie verantwoordelijk is voor de chaos, het antwoord is simpel : nobody. We spreken enkel nog over schulden en verdwijnende koopkracht.  Tussendoor hangen we symbolisch een politicus uit Griekenland of Italië op,  die de malchance had nu nèt premier te zijn.  En de anderen zijn wat blij met die uitschakeling van hun achtbare collega's.  Zo blijven zijzelf in de luwte.

Laten wij er geen doekjes omwinden : de politieke kaste van eigen land maar ongetwijfeld uit gans Europa  is verantwoordelijk voor het jarenlange mismanagement en het bedotten van de burgers. Die kijken angstig toe, wat er zal gebeuren met hun geld en hun bezittingen. Terwijl intussen het zieltogende Europa kris-kras blijft volstromen met migranten die ook hun deel van de schaarser wordende koek opeisen.

Vandaag deelt Yves Leterme mede, de man met de politieke carrière die de wonderlijkst wendingen aanneemt, dat hij en zijn Lopende Ploeg een begroting zal indienen in het Parlement, gebaseerd op voorlopige twaalfden, want de wanhopige Waalse ballerina brengt er niets van terecht. Wie had ooit gedacht dat Nonkel Kruk zou in staat zijn voor 5 minuten politieke moed ?

Wij wensen u allen een voorspoedige nieuwe week toe. Vanavond kan u om 23 uur bij VT4 kijken en luisteren naar Bart de Wever die vragen van het volk beantwoordt.  Dansen in de porseleinwinkel, daar heeft hij gelukkig voor bedankt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploeterdeploeterdeploert!

 

 

Zijn de Vlamingen dan toch kaboutertjes ?

Zij doen zowel overnacht als overdag het werk en iedereen vindt dat normaal. Stop ermee. Als Di Rupo weeral het geld wil gaan halen bij de werkenden, en Beke, De Croo junior en de jonge Tobback zien daar geen graten in, dan moet de Vlaamse werkezel zelf op de rem gaan staan.  Steenezel, muilezel.

Waarom zou u nog een tandje bijsteken, nog even productief blijven om steeds meer af te dragen ? Wie profiteert van uw verhoogde werklast en uw nog meer afgeroomde bijdragen ?  De moedwillig werklozen ? De exotische nieuwkomers ? U sponsort dus zelf uw electorale ondergang ?

Voor wat gaat u eigenlijk nog (harder) werken ? Om nieuwkomers van luxe te voorzien en werkweigeraars in hun bed te laten liggen terwijl de bankrekening aangespijsd wordt door uw verhoogde bloeddruk ?  Om uzelf de das om te doen, uzelf van uw pensioen te beroven, uzelf een hartaanval te bezorgen en té jong te sterven? Om uw pensioensafdrachten dan cadeau te doen aan de ongebreidelde immigratie ?  Aan een Légion Wallonne van ontelbare nutteloze ambtenaren ?

Ga het wat zuiderser aan doen : uw baas trekt het zich niet aan, de aandeelhouders ook niet ... waarom u dan ? Doe alles wat kalmer, adem diep in en uit op regelmatige wijze, neem al uw dagen vakantie op, uw gelijkgestelde dagen, uw verlof om familiale redenen, de vakbeungden hebben dan toch nog een normale, humane en maatschappelijke bestaansreden.

Pers de staat uit op zijn Waals. Maak wat meer kindjes, een verblijfsvergunning hebt u immers niet nodig, u draait toch al uw kl... af en draagt bij.  Liefdeskindjes uiteraard, of liefdevolle 'ongelukjes' en neem dan uw verantwoordelijkheid op i.p.v. een lening voor een huis dat geen ziel heeft en tot eenzame echtscheiding leidt. Neem uw tijd, oefenen is plezanter dan werken, vraag het maar aan ...

Nog iets : kijk naar het dorpje Stephanshof in Wallonië, daar is de laatste inwoner gestorven op 30 september, er staan 5 gebouwen leeg. Hoe komt het dat de Waalse overheid die niet toewijst aan 'nieuwe Belgen' om de Vlaamse steden en O.C.M.W's te ontlasten ? Wat een ruimte in de Ardennen, wat een zuurstof, wat een ontginningsmogelijkheden voor nieuwkomers ...

Ach neen, wij zijn de racisten, onze steden moeten minstens 170 nationaliteiten aanvaarden en daarbovenop nog franstalige straatnaamborden binnenkort. Als het van Di Papandirupo afhangt zal uw werkgever binnenkort meer moeten afdragen voor uw bedrijfswagen. U zal dan minder aandeel in de winst krijgen en nog wat op uw maaltijdcheques moeten inleveren. Di Papandirupo lacht onder zijn schmink, want u werkt en de rest van de wereld zit hier te niksen, en u zal binnenkort niet meer verder geraken dan de wondermooie Ardennen met haar vriendelijke Walen. Kassa ,kassa en nog eens kassa...

Loempe mannekens, zo dom als een Sabbe of Verhulst. 

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijksperikelen

 

 

Volgens een rapport van het Danish National Centre for Social Research (SFI) gebaseerd op interviews met 250 moslims, sluiten veel moslims in Denemarken geen burgerlijk, maar een religieus huwelijk. Een islamitisch huwelijk (nikah) wordt voltrokken door een imam. 

Dat betekent dat islamitische vrouwen die willen scheiden dat niet kunnen, als hun man niet wil. Soms worden ze slachtoffer van geweld en intimidatie of ze komen in een sociaal isolement terecht. Onderzoekster Anika Liversage zegt dat het moeilijk is om de precieze aantallen vrouwen te achterhalen om wie het gaat. Liversage stelt dat moslims in Denemarken een zeer gevarieerde groep vormen: ‘Anders dan Joden en Katholieken hebben moslims geen religieuze rechtbanken, maar eerder verschillende vormen van een parallelle samenleving’.  

Integratieminister Karen Hækkerup vindt het zorgwekkend dat er jonge mensen in Denemarken naast de Deense wet staan.

Floriaan Terbeke

Bron: Kristelig Dagblad, 1 november 2011

PST Angeltjes : Als deze lieden naast de Deense wet staan, geldt dat dan ook voor de sociale en fiscale rechten en plichten  als gehuwden ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior - Hutsepot

 

Geachte redactie,

Ligt het aan de voorbije tsunami's en aardbevingen, ik weet het niet, doch de weireld is op den dool. Overal kommer en kwel wat de klok slaat. Nergens iets positiefs, zelfs de geboorte niet van de 7 miljardste aardbewoner.

Een kort overzicht van de voorbije week in binnen- en buitenland mag hiervan het bewijs zijn. Zo viel er te noteren dat :

- EDR blijk geeft van een grote dossis besluiteloosheid en bang is om de plooi in zijn geverfd hoofdhaar te kreuken.
- Zijn voorstellen  op geen fluit trekken en geen draagvlak hebben om op te bouwen.
- Dat hij uit puur zelfbehoud geen begroting zal kunnen of liever gezegd willen opmaken en de hete patat doorschuift naar Nonkel Kruk.
- Deze laatste willens nillens het vuile werk zal moeten opknappen waardoor de linxen hun handen in onschuld kunnen wassen als de hakbijl gehanteerd zal moeten worden.
- EDR is in deze wel een echte broekschijter wat echter geen afbreuk doet aan zijn sluwe en uitgekookte strategie.
- Als de formatie in extremis toch op de klippen loopt, zitten ze bij de NV-A op een super boeket rozen. Ze moesten buitengezwierd worden om vrij spel te hebben, maar de boemerang is teruggekeerd, vol in het smoelwerk van de bende van zes.
- Verder gaat de instroom van de bonte bende tafelschuimers
onverminderd verder, waarbij de toename van minderjarige
kandidaat-nieuwe belgen uit Afghanistan in het oog springt.
Hoe die gasten hier geraken zonder have of goed is mij een raadsel, tenzij zij zich onderweg als een mobiel bordeel opstellen om de kosten te betalen : zeg nooit nooit!
- In verband met de "tafelschuimerij" gaan de V.U.B en de U.LB. een gedeelte van hun gebouwen openstellen voor de opvang van een 400-tal  goudzoekers en dit tot einde maart als de winter over zijn hoogtepunt is. Hopelijk vallen de renovatie kosten na het vertrek van de gasten nog mee.
- De Dexia top laat weten dat niet alle documenten aan de ondervragers kunnen verstrekt worden. Sommige zijn geheim en kunnen alleen door het gerecht opgevraagd worden. Operatie doofpot is in deze begonnen.
- Naar het schijnt is EDR himself een hevige tegenstander van het ontbloten van de DEXIA keuken, aangezien hij ook in de raad van bestuur gezeten heeft. Een negatieve veeg uit de pan kan onze nicht meer dan ooit missen.
- Madam Almaçi, fractieleidster in de kamer van de groene
boskabouters heeft de sjerp doorgegeven aan partijgenoot
Van Hecke (neen, niet de weduwenaar van) om zichzelf "te smijten" voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zij gaat het in de Antwerpse arena opnemen tegen BDW, PJ en FDW.  Als BDW en Almaçi samen op PJ vallen blijft er,gezien de lichaamsomvang van beide gladiatoren, van PJ alleen een rode streep over.
- Buiten de politiek viel de brede smile op van J.M. Pfaff die een overeenkomst met de fiscus gemaakt heeft om zijn gefoefel in der minne te regelen en aldus de rechtbank ontloopt. Hopelijk is Jan-Maria wel zo slim om zijn "achterstal" met bijhorende boete niet met zwart geld te betalen!

Buitengaats viel er te noteren dat...

- Saadi Khadaffi, zeun van wijlen Mouhamar, asiel gekregen heeft in Niger. Volgens de autoriteiten aldaar gebeurde dit om humanitaire redenen. Het leven van deze nu op de dool geraakte sukkelaar was in gevaar.  Blijkbaar heeft Saadi nog nooit over het land B. gehoord. Indien hij naar hier was gekomen, had hij nu al de Belgische nationaliteit.  Terroristen en ander gespuis van die orde zijn hier altijd welkom
- In het prachtland Afghanistan, waar onze jongens van den armeé Belge op bedevaart zijn èn van waaruit vele toeristen ons land komen bezoeken, bereikte ons het bericht dat er verleden week twee vrouwen, moeder en dochter, gestenigd werden tot de dood, wegensoverspel.  Dit feest gebeurde vlak bij Kandahar op enkele honderden meters van het gebouw van de gouverneur.  Volgens de autoriteiten aldaar waren de officiëlen niet op de hoogte van dit tijdverdrijf. Allah Kaka!
- Volgens niet bevestigde berichten is men in Toerkije iets terughoudender geworden in de drang naar aanmonstering
bij de Euro-Titanic.  Blijkbaar gaat er ginds een lichtje branden dat de Toerkse Lyra binnenkort meer waard zou kunnen zijn dan de verkankerende Euro.
- S&P ,het ratingsbureau dat een land kan nekken of opkrikken,  verontschuldigde zich bij Sarkootje nadat het ten onrechte de  rating van Frankrijk verlaagde met een miljarden verlies voor de Franse beurs tot gevolg. Wat is dat daar feitelijk voor een zootje zeikerds bij dat S&P gedoe?
- In feite had de ganse weireld dinsdag jl in één klap van véél ellende kunnen verlost geraakt zijn, indien de voorbij scherende asteroîde 2005Y055 zijn koers 355.000 km meer naar de aarde gericht had en er pardoes ingevlogen was.
Dit steentje ter grootte van een goed uit de kluiten gewassen
vliegdekschip zou voor de hoognodige grote kuis op moeder aarde kunnen gezorgd hebben. Hij verkoos echter tussen ons en Janneke Maan door te vliegen en beide te groeten. Volgende keer beter mikken he 2005Y55.

mvg - Senior
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms is de EUSSR erger dan de USSR

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef mij nog een kusje, daar is het autobusje

 

Op drie plaatsen in Nederland zijn dit weekend buschauffeurs belaagd tijdens hun werk. Vier tieners mishandelden in Hoogezand (Groningen) zondag een 54-jarige buschauffeur; ze sloegen hem in zijn gezicht. In Roden (Drenthe) kreeg een chauffeur zondag een klap op zijn hoofd nadat hij een passagier vroeg te stoppen met roken in de bus en uit te stappen. De man is aangehouden. Dat maakte de politie bekend.

In Hoofddorp kreeg een buschauffeur zaterdagavond een klap in zijn gezicht. Hij had de bus stilgezet nadat een man een vrouw had lastiggevallen. Toen de chauffeur de man aansprak op het ongewenste gedrag, kreeg hij een mep. De politie heeft de Hoofddorper opgepakt.

In Hoogezand raakte een van de tieners met de chauffeur in discussie over een kaartje. Hij verliet de bus, maar bleef vervelend doen en draaide een paar keer de noodhendel van de toegangsdeur open en dicht. Toen de chauffeur hem daarover aansprak, werd hij door drie andere knapen belaagd en geslagen. Daarbij raakte de chauffeur gewond aan zijn gezicht en sneuvelde zijn bril. De tieners zijn er na de mishandeling vandoor gegaan. De politie heeft bewakingsbeelden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de tijd van Kuifje teruggekeerd in Luik ?

 

Het centrum van de Waalse  stad Luik is zaterdagavond het toneel geweest van rellen. Jongeren hielden huis na de begrafenis van een overvaller die door een juwelier was doodgeschoten.

De relschoppers togen na de begrafenis naar het centrum van Luik. Daar gooiden ze onder meer een molotovcocktail naar een bus, richtten ze vernielingen aan op straat en staken ze enkele auto's in brand. De politie pakte zo'n 30 relschoppers op in de leeftijd van 15 tot 25 jaar.  Volgens de politiechef van Luik is de rust teruggekeerd. In de nacht van zaterdag op zondag en de komende dagen zijn extra patrouilles in de stad.

De gedode overvaller (18) en een tweede dader probeerden ruim anderhalve week geleden een 67-jarige juwelier te overvallen bij zijn huis in Esneux bij Luik. Ze waren hem gevolgd vanaf zijn winkel. De juwelier bleek echter gewapend en opende het vuur, waarbij hij een van de overvallers dodelijk trof en de ander verwondde. De twee jongens waren beiden bekenden van de politie.

Als een juwelier niet meer kan verdragen, dat er in zijn winkel eens wat verdwijnt, dan zijn we ver gekomen. De brave jeugdige jongen wilde enkel maar informeren naar de prijs van een ring voor zijn liefje en als dank wordt hij genadeloos afgeknald.  Niet te verwonderen dat alle zwartjes van Luik vreedzaam ongenoegen geven aan hun verontwaardiging. Het lijkt wel of de tijd Van Kuifje is teruggekeerd.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter in Barcelona

 

Zondag voerde Filip Dewinter als gastspreker het woord op het congres van de rechts-nationale Catalaanse partij Plataforma per Catalunya (PPC). PPC is een van de partijen die deelneemt aan de Spaanse parlementsverkiezingen die volgende week zondag 20 november plaatsvinden.

Op het congres dat plaatsvond in Barcelona zei Filip Dewinter dat een rechts Europees front van nationalistische partijen noodzakelijk is om Europa te vrijwaren van de immigratie-invasie, de islamisering en het multiculturele moeras. Dewinter noemde ‘Eigen volk eerst’ (‘Primer els de casa’ in het Catalaans) een elementair mensenrecht.

Filip Dewinter hekelde tevens de politiek van de banken en de Europese politici die “de winsten privatiseren en de verliezen nationaliseren.” Volgens Filip Dewinter is het onverantwoord dat de belastingbetaler moet opdraaien voor het desastreuze beleid van politici en bankiers die vier handen op één buik zijn.

Naar aanleiding van het congres werden in Barcelona door de zogenaamd antifascistische organisatie ‘Unitat contra el feixisme i el racisme’ ( http://unitatcontraelfeixisme.org ) affiches en stickers aangeplakt en folders verspreid waarin Filip Dewinter gebrandmerkt werd als een uiterst gevaarlijke nazi en een aanhanger van Franco. Voor de zaal van het congres werd tevens door zogenaamde antifascisten gemanifesteerd tegen de aanwezigheid van Filip Dewinter.

Filip Dewinter heeft niet geaarzeld om klacht in te dienen tegen ‘Unitat contra el feixisme i el racisme’ wegens laster en eerroof. Filip Dewinter vindt het ongehoord en onaanvaardbaar dat hij gebrandmerkt wordt als zijnde een nazi en sluit verdere juridische stappen niet uit.

 Wim Van Osselaer

Perswoordvoerder Filip Dewinter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielcrisis : Belgisch Leger of Leger des Heils ? door Annick Ponthier

 

 

De minister van Landsverdediging De Crem (CD&V) gaf vandaag in de Kamercommissie een overzicht van de inspanningen die het leger moet doen om de massale toestroom van asielzoekers en daklozen op te vangen. Door het lakse regeringsbeleid terzake is er inderdaad sprake van acute noden. Normaliter dient een leger om grote groepen ongewenste vreemdelingen buiten te houden, met deze regering gaat het net andersom. De minister somde de lange lijst van kazernes op waar momenteel aan “maatschappelijke hulpverlening” wordt gedaan:  Poelkapelle, Dinant, Florennes, Bastogne, Bierset, Houthalen-Helchteren, Weelde, Gembloux en Ans. Dat sommige van deze kazernes vervroegd hun deuren zullen sluiten is twijfelachtig, gezien de onophoudelijke stijging van het aantal asielaanvragen.

Dat meer en meer sprake is van een soort Leger des Heils, bleek uit bijkomende informatie van de minister: tijdens de vorige winter werden niet minder dan 7.204 overnachtingen van daklozen geregistreerd in kazernes te Antwerpen, Luik en Namen. Tevens werden 1.076 dekens, 2.025 lakens, 5.010 parka’s, 4.829 bodywarmers, 5.370 paar handschoenen, 2.603 paar schoenen, 5.353 pulls,  4.377 hemden én 3.933 bivakmutsen (sic). Men mag aannemen dat deze opgelegde gulheid Defensie dit jaar nog meer uitrusting zal kosten. Voor deze winter zijn alvast een tweehonderdtal opvangplaatsen voor daklozen voorzien in Zeebrugge, Zwijndrecht, Beauvechain, Doornik, Luik, Marche-en-Famenne, Aarlen en Namen.

Het is zonneklaar dat deze zoveelste opvangcrisis een rechtsreeks gevolg is van het falende uitwijzingsbeleid én de pijlsnelle stijging van het aantal asielzoekers. De nieuwste opvangcrisis is dan ook niets minder dan een asielcrisis, die wordt veroorzaakt door een lakse politiek die werkt als een magneet op gelukszoekers uit alle windstreken. Om de asielcrisis ten gronde op te lossen, moet het hele beleid dringend over een andere boeg worden gegooid. Voor het Vlaams Belang moet de opvang van asielzoekers tijdens de hele procedure plaatsvinden in gesloten centra en moet er een lijst van veilige landen komen. Er moet sneller een definitieve asielbeslissing worden genomen die - in geval van afwijzing - zo snel mogelijk wordt gevolgd door de effectieve repatriëring naar het land van herkomst. Tenslotte moet aan het feitelijke gedoogbeleid tegenover illegaal verblijf eindelijk een einde komen.

Annick Ponthier, Federaal Volksvertegenwooriger

Lid Commissie Landsverdediging   


13-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo sleurt België mee in het oog van eurostorm

 

    Er is bij het neerschrijven van deze commentaar nog niks echt definitief maar de voorstellen die formateur Elio Di Rupo op de onderhandelingstafel ogen behoorlijk desastreus voor de toekomst van ons land. Volgens Open VLD gaat het over 70 procent belastingsverhogingen en 30 procent besparingen. De formateur en zijn partij PS hebben het over drie keer éénderde met “diverse” als omschrijving van het laatste derde. Die truc pastte Di Rupo in zijn orginele voorstellen van enkele maanden terug ook toe. Ga er dus maar rustig van uit dat het ook vooral om belastingsverhogingen gaat.

Het pakket zoals Di Rupo het aan de onderhandelaars voorlegt, is desastreus omwille van essentieel vijf redenen:

Eén. De groeiprognoses vervat in de begrotingsoefening stemmen al lang niet meer overheen met de realistische verwachtingen terzake, wat het Planbureau en de Nationale Bank ook beweren. Een voorzichtig huisvader gaat vandaag voor 2012 uit van een lichte krimp van de economie, minstens toch van nulgroei. Gemeten aan deze standaard hadden de onderhandelaars voor ingrepen a rato van minstens 14 miljard euro moeten gaan. Een dergelijk uitgangspunt zou overigens de algehele geloofwaardigheid van de begrotingsoefening erg ten goede gekomen zijn.

Twee. Een sanering in belangrijke mate gebaseerd op belastingsverhogingen is gedoemd te mislukken omdat die belastingsverhogingen voor een stuk zelfvernietigend worden. Er zijn weinig belastingsverhogingen die niet remmend werken op de economische groei. Bovendien passen mensen en ondernemingen hun gedrag aan en trachten de impact van hogere taxatie te ontkomen. Wie dit niet onder ogen wil zien, komt van een andere planeet en wie hier niet kan mee leven, gaat best op een andere planeet wonen.

Drie. Wat op tafel ligt inzake besparingen, stelt niet veel voor, niet in het minst omdat de inspanningen zich meestal over (zeer) lange termijn uitspreiden. Di Rupo en zijn omgeving schijnen zich totaal niet bewust te zijn van iets als de vergrijzing van de bevolking en de financieringskosten daaraan verbonden. De ingrepen in de gezondheidszorg, de pensioenen (het brugpensioen krijgt wel enige punctie maar ook weer zeer gespreid in de tijd) en de overheidsambtenarij hebben veel meer weg van cosmetica dan van reële bijsturingen die rekening houden met de toekomstige economische en financiële draagkracht van de Belgische samenleving.

Vier. Van een ernstige hervorming van de arbeidsmarkt is nauwelijks sprake. De indexkoppeling van de lonen blijft intact, aan het regime van werkloosheidsvergoedingen wordt niks ingrijpends gewijzigd en het spannningsveld tussen laagste netto-lonen en uitkeringen en de ontslagregelingen blijven helemaal onaangeroerd. Er moeten dringend meer mensen aan het werk in België maar bijkomende aansporingen in die richting komen er nauwelijks.

Vijf. Men kan ontkennen dat de zon morgen in het Oosten zal opkomen maar het staat wel vast dat het zo zal zijn. De discussie over ons concurrentievermogen heeft daar veel van weg. De vakbonden en de PS blijven ontkennen dat er zich terzake een probleem stelt. Ons internationaal concurrentievermogen ligt echter minstens 10 procent uit koers. Dat heeft alles te maken met loonkosten (niet met netto-lonen) en met fiscale druk. Volgens Di Rupo bestaat dit probleem helemaal niet.

België kwam de voorbije maanden nog niet echt in het oog van de storm die door de eurozone raast. Dat had paradoxaal genoeg veel te maken met het uitblijven van een regering. De ontslagnemende regering hield het begrotinsgtekort redelijk onder controle en we kregen het voordeel van de twijfel naar de lopende regeringsonderhandelingen toe (“Die Belgen verzinnen altijd wel een oplossing”, zo hoorde ik onlangs nog iemand in de Londense City mompelen). Ons land bleef alzo net onder de radar van de financiële markten, ook al liepen zowel onze lange termijnrente als de spread met Duitsland de jongste weken wel behoorlijk op.

Een nieuw regeerakkoord gaat onvermijdelijk wel de aandacht van de financiële markten op ons land vestigen. Komt er een stevig regeerakkoord dan kunnen we misschien nog wel vermijden terecht te komen in het alsmaar aanzwellende peleton van probleemlanden binnen de eurozone. Komt er een halfbakken regeerakkoord dan wacht gegarandeerd een verglijding naar het episch centrum van de eurostorm. Elio Di Rupo is druk doende die verglijding te organiseren want zijn sanering is alles behalve een sanering en bovendien gaan zijn voorstellen de zo noodzakelijke economische groei en toename van de tewerkstelling nog méér in de wielen rijden.

Johan Van Overtveldt

@ Trends


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruilt Filip Dewinter Vlaanderen voor Catalonië ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het grijze gevaar

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is ook Europa: pijnlijke documentaires wegcensureren

 

Wat nou Europa op sterven na dood?  De Unie is juist springlevend! Zo worden er nog volop subsidies uitgedeeld aan filmmakers wier iets te onthullende docu's vervolgens door datzelfde Europa verboden worden.

Ja, om het te begrijpen moet je je er een beetje in verdiepen, ook dat is Europa, mensen. Zo kreeg een zekere filmmaker geld om de dynamische Afghaanse realiteit in de vrouwengevangenissen aldaar vast te leggen. Schijnt namelijk dat er in die appeltjesgroene democratie nog wel eens een vrouwtje op water en brood wordt gezet wegens vluchten uit een gewelddadig en gedwongen huwelijk of het rapporteren van misbruik aan de politie.

Hier wilde de EU graag het fijne van weten. Of eigenlijk ook weer niet. Want nu de film af is, is hij terstond verboden wegens te confronterend & hier komt shit van.

Daarom nu even in het kort wat u dus niet mag zien: In Afghanistan worden vrouwen zonder pardon voor 12 jaar achter slot en grendel gezet omdat ze verkracht zijn. De uit deze verkrachting voortgekomen baby valt hetzelfde lot ten deel, totdat de vrouw besluit met haar verkrachter in het huwelijksbootje te treden. Gebeurt. In Afghanistan. Tot zover.

Het verdere hoe & waarom inzake corrupte Talibanrechters en politieagenten wachtend op hun GroenLinks Playmobil training blijft voorlopig achter slot en grendel met dank aan de EU.

Gewoon, omdat je niet alles moet willen weten. Doorrrlopen mensen!

GeenStijl 11.11.'11


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 12/13 november 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Lisa

Lisa vervult vele wenschen voor de menschen, dat artikeltje houdt mij echt in de ban. Van als ik dat gelezen heb, ben ik gaan denken en denken, om wie het hier in feite zou kunnen gaan. Wordt er nu echt geen tipje van de sluier meer opgelicht ? Was mijn gok verkeerd, ik word daar echt koekeloere van.

Mvg Sophie DW

NvdR : Dat artikel dat wij overgenomen hebben met het nodige eigen commentaar, werd gelanceerd door Clint.be Wij houden niets achter de hand. Een naam die vaak circuleert is die van de oorlogsminister, die een bepaalde reputatie bezit. Die weegt echter nog lang niet op tegen zijn schandelijke politieke verantwoordelijkheid voor het ongekende aantal slachtoffers dat in Libië gevallen is. Van zodra af Clint de naam lost, komen wij hier op terug, Sophie en alsjeblief, word niet koekeloere.  

*****

Index en prijsverhogingen
 
De “kleine Tobback’ is tegenstander van de blokkering van de indexaanpassingen maar meent dat er een betere controle moet zijn op de prijs van de verbruiksgoederen.

Maar mijn “eenvoudige boerenlogica”zegt mij dat als men bv het loon van een arbeider in een industriële bakkerij verhoogt, als gevolg van een indexverhoging, de directie van die bakkerij onmiddellijk die stijging van zijn productiekosten zal verhalen op de klant. En dat gebeurt dan met alle verhoogde productiekosten die uiteindelijk door de klant betaald worden Dit is een vicieuze cirkel die ergens moet verbroken worden. Voor mijn part mag de "kleine" naast zijn vader gaan liggen op de sporen van de TGV maar ik denk dat die op een doodlopend spoor ligt.

Ik ben wel voorstander van het afschaffen van de percentsgewijze verhoging van ongeveer 2% en denk dat men beter een forfaitair bedrag neemt want het brood van iemand die 5000 € per maand verdient,  is even duur als het brood van een arme steuntrekker die het met veel minder moet stellen.

Hubert Buysse

*****

Hel in de loopgraven

Oorlog kan men best vergelijken met een genocide op grote schaal waarbij, van beide kampen/kanten, miljoenen onschuldige slachtoffers

Onschuldig ?  Ja, want het overgrote deel waren gewone jongelingen en jonge huisvaders die dagelijks hun leven moesten wagen ten bate van "grote koppen" die allen maar rijker werden naarmate de strijd langer duurde.

Onschuldig ? Ja, want voordien hadden die mannen elkaar nimmer één strobreed in de weg gelegd, en nu werden zij gedwongen om elkaar neer te schieten of, bij lijf-aan-lijf-gevechten, elkaar de strot af te snijden.

De grote schuldigen zaten van achteren toe te kijken hoe de onschuldigen, de vreselijkste misdaden pleegden uit zelfbehoud. Als ik niet schiet, dan doet mijn tegenstrever het wel. Dus ik schiet eerst.

De grote schuldigen deden hetgeen zijn voordien ook deden : grote banketten, feesten, danspartijen houden, en bij elkaars dames tussen de lakens kruipen. Géén haar op hun koppen dat ook maar een benul had van hetgeen er zich afspeelde aan de fronten. Het was een tijd van gruwelijk leed, maar ook één van grote uitvindingen en toepassing van "moderne"  technieken.  

Van de Holt-landbouwtractor tot de tank. Van het sporadische "maak-hetzelf-vliegtuig" naar de bommenwerper, enz.

Ook was er één klein lichtpuntje (ook in WO ll). De onderscheiden vijanden kon men reeds van vér herkennen aan hun kledij : de overweldigers waren gekleed in feldgrau en de bevriende troepen droegen kaki of blauw (Fransen). Hedentendage zijn het nog ènkel de bevrienden die een herkenbaar uniform dragen, de ànderen lopen in dezelfde vodden als de burgerbevolking, zodat men ze maar kan onderscheiden als ze het vuur tegen de regulieren openen, of zichzelf in de lucht blazen.

Eén factor is steeds gebleven: de religie ! "God save the king/queen" "Voor god & vaderland" "God bless America" "Gott mit uns" en "allahoe akhbar"...  Grrrrr.

Victor van Vosselaer


*****

O..lieve Vrouwe-Toooooooren 

Dat Janssens verontschuldigingen aanbiedt aan de toerken is hoogst merkwaardig.  Het is duidelijk dat hij partijdig is, zeker nadat hij enkele Koerdistanners die wat bloemen kwamen afgeven niet wenste te ontvangen. Burgemeester van iedereen ?

Logisch besluit, de toerken vormen in Antwerpen een meerderheid die kunnen zorgen voor de nodige overlevingsstemmekes.

Janssens zou zich beter verontschuldigen bij de echte Antwerpenaren voor het ernorm wanbeleid waardoor hij een mooie gezellige stad naar de verdoemenis heeft geholpen. Ik herken mijn stad niet meer, ieder jaar als ik op familiebezoek kom, het wordt alsmaar erger. In mijn jeugdige jaren was een neger of een bruingetinte nog een bezienswaardigheid, nu zijn wij de attraktie geworden.

Met dank aan die clown van "'t Stad is van Iedereen".

René

*****

Kort en bondig

Mooie blog

Berkbarto - Nederland

*****

De Euro en Europa

Wilders laat onderzoeken of de terugkeer naar de gulden opportuun is en indien dit op termijn zo zou zijn, zal hij hierover een referendum willen houden.

Natuurlijk kwam er een tsunami van reacties. De teksten die hierbij verschenen zouden onze politieke-verlichte-geesten toch een moment tot nadenken moeten stemmen. De plegers van de kritieken waren, bijna unaniem pro en samengevat las ik het volgende :

Geef ons onze munt terug,  laten we dit overbodige Europa van even overbodige regeltjes en andere richtlijnen verlaten en een bondgenootschap maken met NL F D N L = van noordelijke staten . Wij hebben inspanningen moeten doen om de Euro er door te halen ten bate van de rijken. Financieel-kreupele staten werden binnen gesleurd ondanks de wetenschap van opgesmukte boekhoudingen en ander bedrog.

De gebuisde politiekers hebben Europa enkel nodig als vangnet om hun inkomsten (ongeveer € 16 000 ) veilig te stellen. Voor B zijn er dat 22. Deze politiekers "Den dikke en die gast met zijn gespleten voortanden" hebben er voor gezorgd dat het leven hier onmogelijk duur is geworden. In 2000 kostte een liter diesel 38 frank nu is dat € 1.52  (61 frank) en de rest is idem dito.

Wanneer jullie nu denken dat deze geschriften komen uit een of andere VB-pen heb je het mis. Zij komen, grotendeels, uit de blauwe-belgische- vaderlandse-loge krant HLN. Daswadanders hé . Wat roert er in het struikgewas. ..

Daniel

*****

Hallo!

Graag meezoeken naar nog 100.000.000 euro want die hebben we in Vlaanderen nog te kort. Wij geven jaarlijks 12 miljard euro (eigenlijk-feitelijk worden die ons ontstolen) aan het  belgo-franstalige Profitariaat en dat hebben die gediplomeerde rovers  nog even verhoogd tot 13 miljard want de franskiljons mogen vooral niet armer worden.

Zou een geldpers zijn uitgevallen of zitten ze zonder papier of inkt ? Als we die franscouillons bezig horen hoe zij willen besparen, dan mogen wij Vlamingen de broekophouders gaan aanspannen. We worden sowieso genaaid door een bende profiteurs resp. klaplopers.

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat ze maar komen, de cultuurverrijkers ! Plaats en geld zat.

 

 

 

De EU-wetgeving zorgt voor 400.000 asielzoekers meer per jaar in Duitsland

In de gedrukte versie van de Schweizerzeit verscheen enkele dagen geleden het alarmerende artikel “De EU duldt geen nationale asielwetgeving”, geschreven door Udo Ulfkotte.  Hij bericht dat de EU de Duitse regering onder druk zet om te voldoen aan  “minimumregels” in de asielwetgeving. 

De huidige praktijk waarbij de asielzoekers in de transitruimte van de luchthaven ondervraagd worden, waarop eventueel een weigering kan volgen, zouden moeten “verhinderd” worden.  Tot op heden zond Duitsland – volgens het Dublinakkoord – de asielzoekers terug naar het eerste EU-land dat ze betreden hadden.   De EUSSR wil de Duitse regering nu de facto dwingen elke asielzoeker, die zich in Duitsland aanmeldt,  op te nemen.  Na navraag bij de asieloverheid in Berlijn, schat Ulfkotte dat dit de bevolking elk jaar met 400.000 verrijkende exemplaren zou doen stijgen.

Daar blijft het niet bij: bovendien wordt Brussel onder druk gezet alle asielzoekers “passende materiële ondersteuning” te garanderen.  Asielzoekers zouden dezelfde rechten op sociale hulp hebben als de eigen bevolking.  En als kers op de taart moeten asielzoekers na een periode van zes maanden toegang tot de Duitse arbeidsmarkt krijgen.

Het lijdt geen twijfel dat Duitsland nog hoger zal stijgen in de “rating” van de asielstromen.  We kunnen ons nu al voorstellen welke volksverhuizingen de Noord-Afrikaanse korandemocratie zal veroorzaken eens de sharia in volle kracht in werking getreden is. 

De EU wil de lidstaten niet alleen onder curatele plaatsen, maar bovendien de eigen nationale rechtsmiddelen afschaffen.

Floriaan Terbeke

Bron: PI, Schweizerzeit

PST : En als Duitsland het niet meer aan kan, het land B is kandidaat om bij te springen : de knechtjes van de EUSSR, een rol die in de vroegere Sovjet-Unie gespeeld werd door het Prachtland Bulgarije. Al de vuile en smerige klussen die de Sovjets niet zelf wilden doen, werden onderdanig opgeknapt door de Bulgaren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini Spaanse invasie

 

Costa Blanca

Spaanse onderhorigen lijken steeds nadrukkelijker in het nieuws te komen in België. Meestal is dat op een positieve manier. Alhoewel.
Het doet wie belangstelling heeft voor geschiedenis ongetwijfeld even terugdenken aan eeuwen geleden maar zo erg is het niet. Toen waren Los Paises Bajos onderdeel van het Spaanse rijk van keizer Karel, opgevolgd door zijn zoon Filips II met de vermaledijde hertog van Alva. Helaas, als u het ons vraagt. Want de val van Antwerpen, onderdrukking en andere calamiteiten werden het deel van Vlaanderen. De niet meer zo aantrekkelijke maar immens gefortuneerde hertogin van Alva, die op woensdag 5 oktober voor de derde keer trouwde, is overigens een rechtstreekse afstammelinge van de hertog.

België beleeft – na de immigratiegolf veroorzaakt door de Spaanse burgeroorlog in de jaren dertig - natuurlijk weer geen nieuwe min of meer grote inwijking. Toch is het opmerkelijk dat er vandaag weer een grotere Spaanse aanwezigheid te noteren valt. Een voor de hand liggende eerste oorzaak is dat Brussel de hoofdstad van Europa is, en de Europese instellingen uiteraard ook diplomaten, ambtenaren en journalisen aantrekken. Daarnaast blijft er het hier al aangestipte verschijnsel dat nogal wat Marokkaanse emigranten die de Spaanse nationaliteit verwierven als EG-ingezetene naar Brussel komen.

Maar ook in het kader van de sport valt een belangrijke Spaanse aanwezigheid te signaleren. Vooral het voetbal levert bekende namen op, Spanjaarden zijn niet voor niets begenadigde spelers. Zo zijn er de gebroeders Ferrera, actief als trainers.

Manu Ferrera (53) bijvoorbeeld is al enkele jaren de succesrijke hulptrainer van AA Gent, één van de vijf topclubs van de nationale competitie. Dit na een vruchtbare voetbalcarrière die hem zelfs enkele jaren bij een Japanse club bracht. Zijn negen jaar jongere broer bracht het anderzijds enkele jaren geleden tot hoofdtrainer van Club Brugge, een andere topper uit de Belgische competitie. Beiden zijn zonen van een Spaans gezin dat in de jaren zestig naar België kwam en spreken o.m. perfect Nederlands.

Andere bekende (ex-)voetballer met Spaans bloed is Kristof Calvo y Castaner. Hij speelde met de internationals Steven Defour, David Hubert en Marvin Ogunjimi, hing daarna zijn shoes aan de wilgen, en koos voor de politiek. Vorig jaar kwam hij voor 'Groen!' in de Kamer, en meteen het jongste rechtstreeks verkozen Belgisch parlementslid ooit.

Om nog bij het voetbal te blijven: AA Gent versterkte zich met ene Cesar Arzo, ex-speler van o.a. Villareal, en die nu aanvoerder van de Gentse ploeg is, en met zijn landgenoot Melli, die nog voor Betis uitkwam.

Als we overstappen naar het academische vlak verbergt de boodschap van de rector van de Gentse universiteit minder positieve ervaringen. 'Spaanse studenten: gedraag u of blijf thuis', luidde dezer dagen zijn waarschuwing. Het is een gevolg van hinderlijk gedrag enkele maanden geleden van Spaanse jongeren die liever feesten dan studeren. Hij vroeg formeel de Spaanse universiteiten in het kader van het Erasmus-project alleen maar 'serieuze' mensen naar Gent te sturen. 'Als dat niet helpt zullen we jongeren van bepaalde Spaanse universiteiten weigeren', verwittigt hij.

De enkele tientallen sterke Spaanse kolonie van studenten is samengebracht in een studentenhome waar ze 80 procent van de bewoners uitmaken. De oorzaak van de overlast die ze soms bezorgen is dat ze vaak maar voor twee of drie vakken zijn ingeschreven, veel vrije tijd hebben, en die bij voorkeur gebruiken om de bloemetjes buiten te zetten.

Nog recenter is de aankomst in België deze week van een groep van zo'n vijftig 'indignados'. Gestart in Madrid, en onderweg versterkt met Franse sympathisanten, hebben ze zo'n 1500 kilometer in de benen. Ze vormen een bont allegaartje en doen denken aan de zogenoemde andersglobalisten die een tiental jaren geleden vaak gewelddadig protesteerden t.g.v. topontmoetingen van wereldleiders. De huidige beweging vond haar oorsprong op 15 mei, toen in de aanloop naar de lokale verkiezingen in Spanje een groepje boze jongeren in Madrid het plein Puerta del Sol innam. Dit uit verontwaardiging voor de torenhoge werkloosheid in hun land. Van de Spanjaarden jonger dan 25 jaar zou 45 procent zonder job zitten. De bedoeling is op 15 oktober te verzamelen in Brussel voor een grote protestmars, samen met veel andere gelijkgestemden.

5 oktober 2011 - Manu de Tremerie

http://www.viw-costablanca.com/manu21.shtml

Manu de Tremerie werkte zijn hele carrière bij Het Volk. Verscheidene jaren was hij stadsjournalist in Gent. Daarna werd hij gerechtsverslaggever en dat bood hem de gelegenheid van op de eerste rij talrijke spraakmakende assisenprocessen mee te maken. Zoals destijds dat van de Gentse onderzoeksrechter Guy Jespers, die beschuldigd werd van o.m. moord op zijn vrouw, roofoverval en verboden wapenbezit.
Manu de Tremerie houdt ook veel van de Costa Blanca, en komt er elk jaar enkele keren de gezonde lucht opsnuiven.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijke mensen hebben recht op een sociale woning en gek zijn is geen ziekte

 

et Huurderssyndicaat, een belangenorganisatie van huurders, neemt het op voor de familie Lukaku. Dinsdag raakte bekend dat vader Roger Lukaku zich moet verantwoorden bij de vrederechter, omdat hij de huur voor een sociale woning in Bornem niet betaald had. Nochtans verkeren de Lukaku's sinds de doorbraak van zoon Romelu als voetballer bij Sporting Anderlecht, niet in geldnood Dat een welgestelde familie überhaupt in een sociale woning kan verblijven terwijl er lange wachtlijsten bestaan van mensen die de huur van een gewone woning niet kunnen betalen, deed de nodige wenkbrauwen fronsen. "Maar dit moet inderdaad kunnen", stelt Toon Machiels van het Huurderssyndicaat.

"Bij het vaststellen van de huurprijs van een sociale woning wordt rekening gehouden met het loon van de ouders. Het inkomen van kinderen tot 25 jaar wordt in Vlaanderen niet meegeteld."

Die maatregel is ook volkomen terecht, zo stelt het Huurderssyndicaat. "Omdat je anders aan huurders van sociale woningen het signaal geeft dat hun kinderen best geen werk zoeken, vermits dit een weerslag kan hebben op de huur die zij betalen."

Wel zou er volgens het Huurderssyndicaat een uitstapregeling moet komen voor mensen met hoge inkomens. "Die uitstapregeling is nu al mogelijk, maar alleen op vraag van de huisvestingsmaatschappij zelf. Die vragen evenwel zelden aan 'rijke' huurders om hun huis te verlaten, aangezien ze deze huurders de maximale huurprijs kunnen aanrekenen. Daardoor blijven arme huurders wel in de kou staan."

Het Huurderssyndicaat heeft nog een argument over het hoofd gezien.  Rijke mensen verhogen de status van een sociaal woningwijkcomplex met hun dure auto's, juwelen en bontmantels.

Wie trouwens ervaring heeft in het betrekken van een sociaal appartement in Antwerpen, is de familie Detiège, die jarenlang heeft geresideerd op de wijk Luchtbal. Grootvader Frans (schepen, volksvertegenwoordiger en evenjes burgemeester) woonde er in een (vergroot) appartement met zijn clan onder wie dochter Leona (met een gelijkaardige carrière) en kleindochter Freya, eveneens aan de bak als socialistisch boegbeeld.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hendrik Conscience (1812 - 1883)

 

 Hendrik Conscience had een Vlaamse moeder, Cornelia Balieu en een Franse vader, Pierre Conscience. Die was afkomstig uit de stad Besançon en werkte voor de marine van Napoleon Bonaparte. In 1811 kreeg zijn vader een functie in de Antwerpse haven. Op dat moment maakten België en Nederland nog deel uit van Frankrijk. Na het Congres van Wenen trokken de Fransen zich terug uit Antwerpen en bleef Pierre en zijn gezin achter. Pierre en Cornelia kregen 8 kinderen. Hendriks moeder stierf in 1820. In 1826 trad zijn vader in het huwelijk met Anna Catherina Bogaerts, die veel jonger was dan hij. Zij kregen 9 kinderen.

Hendrik Conscience op 33-jarige leeftijd

Hendrik was door zwakte en ziekelijkheid genoodzaakt zijn zeven eerste levensjaren door te brengen in een stoeltje bij het venster. Zijn moeder, die hem als een troostengel terzijde stond, trachtte hem op te beuren door het toefluisteren van oude Antwerpse verhalen. Dit ontwikkelde vroegtijdig zijn denkvermogen en toen hij de kracht bezat om op de straat te komen bij de speelmakkers, werd hij hun geliefkoosde verteller. Het A.B.C. leerde hij bij zijn vader, in wiens hof hij een vriend van bloemen en planten en later een hartstochtelijke bewonderaar van de natuur werd. Het onderwijs, dat hij in een privaatschool van Borgerhout genoot, was gering; maar door zelfonderricht wist de begaafde jongeling het zover te brengen, dat hij in zijn school hulponderwijzer kon worden. Nadat hij zich met bijzondere lessen in het Engels had geoefend, ging hij in het Frans verder studeren te Antwerpen, waar hij vervolgens optrad als ondermeester in een van de voornaamste leergestichten.

Margaretha Bertrijn in de rol van Houten Clara (KNS-Antwerpen, jaartal onbekend)

Bij het ontstaan van de Belgische Revolutie liet de onbedachte jongeling zich door een strijdlustige Brusselaar overhalen om de wapens op te nemen. Op 28 september 1830 tekende hij als vrijwilliger een dienstverbintenis voor twee jaar, die hij op 7 april 1831 in een verbintenis voor vijf jaren moest veranderen. Na korporaal, fourier, sergeant-majoor en onderwijzer van de regimentschool te zijn geweest, werd hij op 21 mei 1836 van de krijgsdienst ontslagen. Reeds sinds het vorige jaar was Conscience in briefwisseling met de Vlaamse lettervrienden van zijn geboortestad.

Bij zijn terugkomst te Antwerpen werd hij daar lid van de rederijkerskamer "de Olijftak" en van dan af besteedde hij al zijn krachten om van Frans rijmelaar, die hij was, volksschrijver te worden. Hij had echter in zijn literaire loopbaan met veel tegenspoed te worstelen. Daar hij geen middelen van bestaan had, bezorgde zijn vriend, de kunstschilder Gustaaf Wappers, hem een plaats van vertaler bij het provinciaal bestuur. Vanwege zijn Vlaamsgezindheid was hij echter spoedig verplicht van dit ambt af te zien. Uit nood werd hij toen hovenier.

Conscience startte met het schrijven van Franse gedichten. In 1837 publiceerde hij In 't Wonderjaer 1566 en Phantasy, maar deze werken waren ontgoochelend qua succes. In deze tijd had hij zware financiële problemen. Hij kreeg van Leopold I een subsidie.

Conscience werd hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd tot het schrijven van De Leeuw van Vlaanderen na het zien van de schilderij De Groeningeslag van Nicaise De Keyser in het Antwerpse Vleeshuis. In deze roman beschrijft Conscience de Guldensporenslag die hij als achtergrond gebruikt om de liefdesavonturen te schetsen van Machteld, de dochter van Robrecht III van Béthune met ridder Adolf van Nieuwlandt. Een aantal passages in het boek stroken niet met de geschiedenis, die hij later in Geschiedenis van België probeerde recht te zetten. Met het grote succes van De Leeuw van Vlaanderen verdiende Conscience de titel "de man die zijn volk leerde lezen". Verder heeft dit boek sterk bijgedragen tot de Vlaamse bewustwording in de 19e eeuw en de groei van de Vlaamse Beweging tot in 20e eeuw. Het boek werd tot een filmscenario herwerkt door Hugo Claus.

Zijn letterkundige werken verwierven toen reeds zoveel bijval, dat het Wappers, die bestuurder van Antwerpens Academie werd, gelukte, hem op 6 november 1841 tot zijn griffier te doen benoemen. Ook in dit ambt ontmoette de schrijver van allerlei zijden weerstand.

Consciencestoet in 1912 . Tafereel De Boerenkrijg loopt op de Frankrijklei. In de achtergrond (rechts) de inmiddels afgebroken Huurschouwburg

In 1842 huwde Conscience met Maria Peinen. Ze kregen vier kinderen, waarvan er drie jong overleden: Clara (Antwerpen 1855 - Kortrijk 1857), Hendrik (Antwerpen 1857 - Elsene 1869) en Hildevert (Antwerpen 1843 - Diksmuide 1869). Beide zonen overleden aan de gevolgen van tyfus. Marie (1852-1922) trad in 1870 in het huwelijk met de dichter-componist Gentil Antheunis. Conscience vluchtte weg uit de stad, naar Schilde en maakte er vele wandelingen. Op een dag kwam hij in een hoeve in Zoersel waar hij de inspiratie voor De Loteling opdeed.

Het in 1843 verschenen Hoe men schilder wordt was het eerste boek van een nieuwe periode. Het is het innig-ontroerend levensverhaal van zijn vriend Edward Dujardin, die verschillende van zijn werken illustreerde.

Samen met enkele bevriende letterkundigen, was hij mede-oprichter van het vlaamsgezinde dagblad Vlaemsch België dat in Brussel uitgegeven werd vanaf 1 januari 1844 maar al in november van datzelfde jaar ter ziele ging.

Nadat zijn beschermer Wappers van het bestuur van de kunstschool had moeten afzien, gaf ook Conscience zijn ontslag op 3 februari 1854. Om de vervolgde Vlaamse schrijver te troosten en op te beuren, gaven zijn Antwerpse vrienden en bewonderaars hem feesten, op welke de gevierde kunstenaar zijn buitengewone redenaarsgaven deed uitschijnen.

Woning van Conscience in de Palfijnstraat te Kortrijk

Het was een droeve tijding voor de Vlaamse kunststad Antwerpen, toen het Staatsbestuur hem op 6 januari 1857 benoemde tot arrondissementscommissaris te Kortrijk. Daar leefde Conscience, tot hij op 10 september 1868 werd aangesteld als bewaarder der koninklijke musea voor schilder- en beeldhouwkunst te Brussel. Terwijl hij daar in het Wiertzmuseum was gevestigd, vierde heel het land de verschijning van zijn honderdste boekdeel, Levenslust.

Inhuldiging standbeeld in 1883 op het Conscienceplein

De inhuldiging van zijn standbeeld (van beeldhouwer Frans Joris) te Antwerpen op 13 augustus 1883 kon hij wegens ziekte niet meemaken. Hij stierf op 10 september 1883. Zes dagen later werd zijn gebalsemd lijk te Antwerpen met vorstelijke luister begraven op het Kielkerkhof, waar op 19 september 1886 boven zijn grafkelder een gedenkzuil werd onthuld, eveneens van de hand van Frans Joris. Tijdens deze plechtigheid liet Peter Benoit het "Treur- en Triomfzang" ("Conscience-cantate") uitvoeren, een compositie op een gedicht van Victor de la Montagne.

Na de sluiting van het Kielkerkhof in 1936 werden de stoffelijke resten en het monument (in 1938) overgebracht naar Schoonselhof.

Bron : Wikipedia - foto's : AMVC (die tijdens de nachtelijke uren verdwijnen wegens updating Archief)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!