Angeltjes
13-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is ook Europa: pijnlijke documentaires wegcensureren

 

Wat nou Europa op sterven na dood?  De Unie is juist springlevend! Zo worden er nog volop subsidies uitgedeeld aan filmmakers wier iets te onthullende docu's vervolgens door datzelfde Europa verboden worden.

Ja, om het te begrijpen moet je je er een beetje in verdiepen, ook dat is Europa, mensen. Zo kreeg een zekere filmmaker geld om de dynamische Afghaanse realiteit in de vrouwengevangenissen aldaar vast te leggen. Schijnt namelijk dat er in die appeltjesgroene democratie nog wel eens een vrouwtje op water en brood wordt gezet wegens vluchten uit een gewelddadig en gedwongen huwelijk of het rapporteren van misbruik aan de politie.

Hier wilde de EU graag het fijne van weten. Of eigenlijk ook weer niet. Want nu de film af is, is hij terstond verboden wegens te confronterend & hier komt shit van.

Daarom nu even in het kort wat u dus niet mag zien: In Afghanistan worden vrouwen zonder pardon voor 12 jaar achter slot en grendel gezet omdat ze verkracht zijn. De uit deze verkrachting voortgekomen baby valt hetzelfde lot ten deel, totdat de vrouw besluit met haar verkrachter in het huwelijksbootje te treden. Gebeurt. In Afghanistan. Tot zover.

Het verdere hoe & waarom inzake corrupte Talibanrechters en politieagenten wachtend op hun GroenLinks Playmobil training blijft voorlopig achter slot en grendel met dank aan de EU.

Gewoon, omdat je niet alles moet willen weten. Doorrrlopen mensen!

GeenStijl 11.11.'11


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 12/13 november 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Lisa

Lisa vervult vele wenschen voor de menschen, dat artikeltje houdt mij echt in de ban. Van als ik dat gelezen heb, ben ik gaan denken en denken, om wie het hier in feite zou kunnen gaan. Wordt er nu echt geen tipje van de sluier meer opgelicht ? Was mijn gok verkeerd, ik word daar echt koekeloere van.

Mvg Sophie DW

NvdR : Dat artikel dat wij overgenomen hebben met het nodige eigen commentaar, werd gelanceerd door Clint.be Wij houden niets achter de hand. Een naam die vaak circuleert is die van de oorlogsminister, die een bepaalde reputatie bezit. Die weegt echter nog lang niet op tegen zijn schandelijke politieke verantwoordelijkheid voor het ongekende aantal slachtoffers dat in Libië gevallen is. Van zodra af Clint de naam lost, komen wij hier op terug, Sophie en alsjeblief, word niet koekeloere.  

*****

Index en prijsverhogingen
 
De “kleine Tobback’ is tegenstander van de blokkering van de indexaanpassingen maar meent dat er een betere controle moet zijn op de prijs van de verbruiksgoederen.

Maar mijn “eenvoudige boerenlogica”zegt mij dat als men bv het loon van een arbeider in een industriële bakkerij verhoogt, als gevolg van een indexverhoging, de directie van die bakkerij onmiddellijk die stijging van zijn productiekosten zal verhalen op de klant. En dat gebeurt dan met alle verhoogde productiekosten die uiteindelijk door de klant betaald worden Dit is een vicieuze cirkel die ergens moet verbroken worden. Voor mijn part mag de "kleine" naast zijn vader gaan liggen op de sporen van de TGV maar ik denk dat die op een doodlopend spoor ligt.

Ik ben wel voorstander van het afschaffen van de percentsgewijze verhoging van ongeveer 2% en denk dat men beter een forfaitair bedrag neemt want het brood van iemand die 5000 € per maand verdient,  is even duur als het brood van een arme steuntrekker die het met veel minder moet stellen.

Hubert Buysse

*****

Hel in de loopgraven

Oorlog kan men best vergelijken met een genocide op grote schaal waarbij, van beide kampen/kanten, miljoenen onschuldige slachtoffers

Onschuldig ?  Ja, want het overgrote deel waren gewone jongelingen en jonge huisvaders die dagelijks hun leven moesten wagen ten bate van "grote koppen" die allen maar rijker werden naarmate de strijd langer duurde.

Onschuldig ? Ja, want voordien hadden die mannen elkaar nimmer één strobreed in de weg gelegd, en nu werden zij gedwongen om elkaar neer te schieten of, bij lijf-aan-lijf-gevechten, elkaar de strot af te snijden.

De grote schuldigen zaten van achteren toe te kijken hoe de onschuldigen, de vreselijkste misdaden pleegden uit zelfbehoud. Als ik niet schiet, dan doet mijn tegenstrever het wel. Dus ik schiet eerst.

De grote schuldigen deden hetgeen zijn voordien ook deden : grote banketten, feesten, danspartijen houden, en bij elkaars dames tussen de lakens kruipen. Géén haar op hun koppen dat ook maar een benul had van hetgeen er zich afspeelde aan de fronten. Het was een tijd van gruwelijk leed, maar ook één van grote uitvindingen en toepassing van "moderne"  technieken.  

Van de Holt-landbouwtractor tot de tank. Van het sporadische "maak-hetzelf-vliegtuig" naar de bommenwerper, enz.

Ook was er één klein lichtpuntje (ook in WO ll). De onderscheiden vijanden kon men reeds van vér herkennen aan hun kledij : de overweldigers waren gekleed in feldgrau en de bevriende troepen droegen kaki of blauw (Fransen). Hedentendage zijn het nog ènkel de bevrienden die een herkenbaar uniform dragen, de ànderen lopen in dezelfde vodden als de burgerbevolking, zodat men ze maar kan onderscheiden als ze het vuur tegen de regulieren openen, of zichzelf in de lucht blazen.

Eén factor is steeds gebleven: de religie ! "God save the king/queen" "Voor god & vaderland" "God bless America" "Gott mit uns" en "allahoe akhbar"...  Grrrrr.

Victor van Vosselaer


*****

O..lieve Vrouwe-Toooooooren 

Dat Janssens verontschuldigingen aanbiedt aan de toerken is hoogst merkwaardig.  Het is duidelijk dat hij partijdig is, zeker nadat hij enkele Koerdistanners die wat bloemen kwamen afgeven niet wenste te ontvangen. Burgemeester van iedereen ?

Logisch besluit, de toerken vormen in Antwerpen een meerderheid die kunnen zorgen voor de nodige overlevingsstemmekes.

Janssens zou zich beter verontschuldigen bij de echte Antwerpenaren voor het ernorm wanbeleid waardoor hij een mooie gezellige stad naar de verdoemenis heeft geholpen. Ik herken mijn stad niet meer, ieder jaar als ik op familiebezoek kom, het wordt alsmaar erger. In mijn jeugdige jaren was een neger of een bruingetinte nog een bezienswaardigheid, nu zijn wij de attraktie geworden.

Met dank aan die clown van "'t Stad is van Iedereen".

René

*****

Kort en bondig

Mooie blog

Berkbarto - Nederland

*****

De Euro en Europa

Wilders laat onderzoeken of de terugkeer naar de gulden opportuun is en indien dit op termijn zo zou zijn, zal hij hierover een referendum willen houden.

Natuurlijk kwam er een tsunami van reacties. De teksten die hierbij verschenen zouden onze politieke-verlichte-geesten toch een moment tot nadenken moeten stemmen. De plegers van de kritieken waren, bijna unaniem pro en samengevat las ik het volgende :

Geef ons onze munt terug,  laten we dit overbodige Europa van even overbodige regeltjes en andere richtlijnen verlaten en een bondgenootschap maken met NL F D N L = van noordelijke staten . Wij hebben inspanningen moeten doen om de Euro er door te halen ten bate van de rijken. Financieel-kreupele staten werden binnen gesleurd ondanks de wetenschap van opgesmukte boekhoudingen en ander bedrog.

De gebuisde politiekers hebben Europa enkel nodig als vangnet om hun inkomsten (ongeveer € 16 000 ) veilig te stellen. Voor B zijn er dat 22. Deze politiekers "Den dikke en die gast met zijn gespleten voortanden" hebben er voor gezorgd dat het leven hier onmogelijk duur is geworden. In 2000 kostte een liter diesel 38 frank nu is dat € 1.52  (61 frank) en de rest is idem dito.

Wanneer jullie nu denken dat deze geschriften komen uit een of andere VB-pen heb je het mis. Zij komen, grotendeels, uit de blauwe-belgische- vaderlandse-loge krant HLN. Daswadanders hé . Wat roert er in het struikgewas. ..

Daniel

*****

Hallo!

Graag meezoeken naar nog 100.000.000 euro want die hebben we in Vlaanderen nog te kort. Wij geven jaarlijks 12 miljard euro (eigenlijk-feitelijk worden die ons ontstolen) aan het  belgo-franstalige Profitariaat en dat hebben die gediplomeerde rovers  nog even verhoogd tot 13 miljard want de franskiljons mogen vooral niet armer worden.

Zou een geldpers zijn uitgevallen of zitten ze zonder papier of inkt ? Als we die franscouillons bezig horen hoe zij willen besparen, dan mogen wij Vlamingen de broekophouders gaan aanspannen. We worden sowieso genaaid door een bende profiteurs resp. klaplopers.

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat ze maar komen, de cultuurverrijkers ! Plaats en geld zat.

 

 

 

De EU-wetgeving zorgt voor 400.000 asielzoekers meer per jaar in Duitsland

In de gedrukte versie van de Schweizerzeit verscheen enkele dagen geleden het alarmerende artikel “De EU duldt geen nationale asielwetgeving”, geschreven door Udo Ulfkotte.  Hij bericht dat de EU de Duitse regering onder druk zet om te voldoen aan  “minimumregels” in de asielwetgeving. 

De huidige praktijk waarbij de asielzoekers in de transitruimte van de luchthaven ondervraagd worden, waarop eventueel een weigering kan volgen, zouden moeten “verhinderd” worden.  Tot op heden zond Duitsland – volgens het Dublinakkoord – de asielzoekers terug naar het eerste EU-land dat ze betreden hadden.   De EUSSR wil de Duitse regering nu de facto dwingen elke asielzoeker, die zich in Duitsland aanmeldt,  op te nemen.  Na navraag bij de asieloverheid in Berlijn, schat Ulfkotte dat dit de bevolking elk jaar met 400.000 verrijkende exemplaren zou doen stijgen.

Daar blijft het niet bij: bovendien wordt Brussel onder druk gezet alle asielzoekers “passende materiële ondersteuning” te garanderen.  Asielzoekers zouden dezelfde rechten op sociale hulp hebben als de eigen bevolking.  En als kers op de taart moeten asielzoekers na een periode van zes maanden toegang tot de Duitse arbeidsmarkt krijgen.

Het lijdt geen twijfel dat Duitsland nog hoger zal stijgen in de “rating” van de asielstromen.  We kunnen ons nu al voorstellen welke volksverhuizingen de Noord-Afrikaanse korandemocratie zal veroorzaken eens de sharia in volle kracht in werking getreden is. 

De EU wil de lidstaten niet alleen onder curatele plaatsen, maar bovendien de eigen nationale rechtsmiddelen afschaffen.

Floriaan Terbeke

Bron: PI, Schweizerzeit

PST : En als Duitsland het niet meer aan kan, het land B is kandidaat om bij te springen : de knechtjes van de EUSSR, een rol die in de vroegere Sovjet-Unie gespeeld werd door het Prachtland Bulgarije. Al de vuile en smerige klussen die de Sovjets niet zelf wilden doen, werden onderdanig opgeknapt door de Bulgaren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini Spaanse invasie

 

Costa Blanca

Spaanse onderhorigen lijken steeds nadrukkelijker in het nieuws te komen in België. Meestal is dat op een positieve manier. Alhoewel.
Het doet wie belangstelling heeft voor geschiedenis ongetwijfeld even terugdenken aan eeuwen geleden maar zo erg is het niet. Toen waren Los Paises Bajos onderdeel van het Spaanse rijk van keizer Karel, opgevolgd door zijn zoon Filips II met de vermaledijde hertog van Alva. Helaas, als u het ons vraagt. Want de val van Antwerpen, onderdrukking en andere calamiteiten werden het deel van Vlaanderen. De niet meer zo aantrekkelijke maar immens gefortuneerde hertogin van Alva, die op woensdag 5 oktober voor de derde keer trouwde, is overigens een rechtstreekse afstammelinge van de hertog.

België beleeft – na de immigratiegolf veroorzaakt door de Spaanse burgeroorlog in de jaren dertig - natuurlijk weer geen nieuwe min of meer grote inwijking. Toch is het opmerkelijk dat er vandaag weer een grotere Spaanse aanwezigheid te noteren valt. Een voor de hand liggende eerste oorzaak is dat Brussel de hoofdstad van Europa is, en de Europese instellingen uiteraard ook diplomaten, ambtenaren en journalisen aantrekken. Daarnaast blijft er het hier al aangestipte verschijnsel dat nogal wat Marokkaanse emigranten die de Spaanse nationaliteit verwierven als EG-ingezetene naar Brussel komen.

Maar ook in het kader van de sport valt een belangrijke Spaanse aanwezigheid te signaleren. Vooral het voetbal levert bekende namen op, Spanjaarden zijn niet voor niets begenadigde spelers. Zo zijn er de gebroeders Ferrera, actief als trainers.

Manu Ferrera (53) bijvoorbeeld is al enkele jaren de succesrijke hulptrainer van AA Gent, één van de vijf topclubs van de nationale competitie. Dit na een vruchtbare voetbalcarrière die hem zelfs enkele jaren bij een Japanse club bracht. Zijn negen jaar jongere broer bracht het anderzijds enkele jaren geleden tot hoofdtrainer van Club Brugge, een andere topper uit de Belgische competitie. Beiden zijn zonen van een Spaans gezin dat in de jaren zestig naar België kwam en spreken o.m. perfect Nederlands.

Andere bekende (ex-)voetballer met Spaans bloed is Kristof Calvo y Castaner. Hij speelde met de internationals Steven Defour, David Hubert en Marvin Ogunjimi, hing daarna zijn shoes aan de wilgen, en koos voor de politiek. Vorig jaar kwam hij voor 'Groen!' in de Kamer, en meteen het jongste rechtstreeks verkozen Belgisch parlementslid ooit.

Om nog bij het voetbal te blijven: AA Gent versterkte zich met ene Cesar Arzo, ex-speler van o.a. Villareal, en die nu aanvoerder van de Gentse ploeg is, en met zijn landgenoot Melli, die nog voor Betis uitkwam.

Als we overstappen naar het academische vlak verbergt de boodschap van de rector van de Gentse universiteit minder positieve ervaringen. 'Spaanse studenten: gedraag u of blijf thuis', luidde dezer dagen zijn waarschuwing. Het is een gevolg van hinderlijk gedrag enkele maanden geleden van Spaanse jongeren die liever feesten dan studeren. Hij vroeg formeel de Spaanse universiteiten in het kader van het Erasmus-project alleen maar 'serieuze' mensen naar Gent te sturen. 'Als dat niet helpt zullen we jongeren van bepaalde Spaanse universiteiten weigeren', verwittigt hij.

De enkele tientallen sterke Spaanse kolonie van studenten is samengebracht in een studentenhome waar ze 80 procent van de bewoners uitmaken. De oorzaak van de overlast die ze soms bezorgen is dat ze vaak maar voor twee of drie vakken zijn ingeschreven, veel vrije tijd hebben, en die bij voorkeur gebruiken om de bloemetjes buiten te zetten.

Nog recenter is de aankomst in België deze week van een groep van zo'n vijftig 'indignados'. Gestart in Madrid, en onderweg versterkt met Franse sympathisanten, hebben ze zo'n 1500 kilometer in de benen. Ze vormen een bont allegaartje en doen denken aan de zogenoemde andersglobalisten die een tiental jaren geleden vaak gewelddadig protesteerden t.g.v. topontmoetingen van wereldleiders. De huidige beweging vond haar oorsprong op 15 mei, toen in de aanloop naar de lokale verkiezingen in Spanje een groepje boze jongeren in Madrid het plein Puerta del Sol innam. Dit uit verontwaardiging voor de torenhoge werkloosheid in hun land. Van de Spanjaarden jonger dan 25 jaar zou 45 procent zonder job zitten. De bedoeling is op 15 oktober te verzamelen in Brussel voor een grote protestmars, samen met veel andere gelijkgestemden.

5 oktober 2011 - Manu de Tremerie

http://www.viw-costablanca.com/manu21.shtml

Manu de Tremerie werkte zijn hele carrière bij Het Volk. Verscheidene jaren was hij stadsjournalist in Gent. Daarna werd hij gerechtsverslaggever en dat bood hem de gelegenheid van op de eerste rij talrijke spraakmakende assisenprocessen mee te maken. Zoals destijds dat van de Gentse onderzoeksrechter Guy Jespers, die beschuldigd werd van o.m. moord op zijn vrouw, roofoverval en verboden wapenbezit.
Manu de Tremerie houdt ook veel van de Costa Blanca, en komt er elk jaar enkele keren de gezonde lucht opsnuiven.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijke mensen hebben recht op een sociale woning en gek zijn is geen ziekte

 

et Huurderssyndicaat, een belangenorganisatie van huurders, neemt het op voor de familie Lukaku. Dinsdag raakte bekend dat vader Roger Lukaku zich moet verantwoorden bij de vrederechter, omdat hij de huur voor een sociale woning in Bornem niet betaald had. Nochtans verkeren de Lukaku's sinds de doorbraak van zoon Romelu als voetballer bij Sporting Anderlecht, niet in geldnood Dat een welgestelde familie überhaupt in een sociale woning kan verblijven terwijl er lange wachtlijsten bestaan van mensen die de huur van een gewone woning niet kunnen betalen, deed de nodige wenkbrauwen fronsen. "Maar dit moet inderdaad kunnen", stelt Toon Machiels van het Huurderssyndicaat.

"Bij het vaststellen van de huurprijs van een sociale woning wordt rekening gehouden met het loon van de ouders. Het inkomen van kinderen tot 25 jaar wordt in Vlaanderen niet meegeteld."

Die maatregel is ook volkomen terecht, zo stelt het Huurderssyndicaat. "Omdat je anders aan huurders van sociale woningen het signaal geeft dat hun kinderen best geen werk zoeken, vermits dit een weerslag kan hebben op de huur die zij betalen."

Wel zou er volgens het Huurderssyndicaat een uitstapregeling moet komen voor mensen met hoge inkomens. "Die uitstapregeling is nu al mogelijk, maar alleen op vraag van de huisvestingsmaatschappij zelf. Die vragen evenwel zelden aan 'rijke' huurders om hun huis te verlaten, aangezien ze deze huurders de maximale huurprijs kunnen aanrekenen. Daardoor blijven arme huurders wel in de kou staan."

Het Huurderssyndicaat heeft nog een argument over het hoofd gezien.  Rijke mensen verhogen de status van een sociaal woningwijkcomplex met hun dure auto's, juwelen en bontmantels.

Wie trouwens ervaring heeft in het betrekken van een sociaal appartement in Antwerpen, is de familie Detiège, die jarenlang heeft geresideerd op de wijk Luchtbal. Grootvader Frans (schepen, volksvertegenwoordiger en evenjes burgemeester) woonde er in een (vergroot) appartement met zijn clan onder wie dochter Leona (met een gelijkaardige carrière) en kleindochter Freya, eveneens aan de bak als socialistisch boegbeeld.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hendrik Conscience (1812 - 1883)

 

 Hendrik Conscience had een Vlaamse moeder, Cornelia Balieu en een Franse vader, Pierre Conscience. Die was afkomstig uit de stad Besançon en werkte voor de marine van Napoleon Bonaparte. In 1811 kreeg zijn vader een functie in de Antwerpse haven. Op dat moment maakten België en Nederland nog deel uit van Frankrijk. Na het Congres van Wenen trokken de Fransen zich terug uit Antwerpen en bleef Pierre en zijn gezin achter. Pierre en Cornelia kregen 8 kinderen. Hendriks moeder stierf in 1820. In 1826 trad zijn vader in het huwelijk met Anna Catherina Bogaerts, die veel jonger was dan hij. Zij kregen 9 kinderen.

Hendrik Conscience op 33-jarige leeftijd

Hendrik was door zwakte en ziekelijkheid genoodzaakt zijn zeven eerste levensjaren door te brengen in een stoeltje bij het venster. Zijn moeder, die hem als een troostengel terzijde stond, trachtte hem op te beuren door het toefluisteren van oude Antwerpse verhalen. Dit ontwikkelde vroegtijdig zijn denkvermogen en toen hij de kracht bezat om op de straat te komen bij de speelmakkers, werd hij hun geliefkoosde verteller. Het A.B.C. leerde hij bij zijn vader, in wiens hof hij een vriend van bloemen en planten en later een hartstochtelijke bewonderaar van de natuur werd. Het onderwijs, dat hij in een privaatschool van Borgerhout genoot, was gering; maar door zelfonderricht wist de begaafde jongeling het zover te brengen, dat hij in zijn school hulponderwijzer kon worden. Nadat hij zich met bijzondere lessen in het Engels had geoefend, ging hij in het Frans verder studeren te Antwerpen, waar hij vervolgens optrad als ondermeester in een van de voornaamste leergestichten.

Margaretha Bertrijn in de rol van Houten Clara (KNS-Antwerpen, jaartal onbekend)

Bij het ontstaan van de Belgische Revolutie liet de onbedachte jongeling zich door een strijdlustige Brusselaar overhalen om de wapens op te nemen. Op 28 september 1830 tekende hij als vrijwilliger een dienstverbintenis voor twee jaar, die hij op 7 april 1831 in een verbintenis voor vijf jaren moest veranderen. Na korporaal, fourier, sergeant-majoor en onderwijzer van de regimentschool te zijn geweest, werd hij op 21 mei 1836 van de krijgsdienst ontslagen. Reeds sinds het vorige jaar was Conscience in briefwisseling met de Vlaamse lettervrienden van zijn geboortestad.

Bij zijn terugkomst te Antwerpen werd hij daar lid van de rederijkerskamer "de Olijftak" en van dan af besteedde hij al zijn krachten om van Frans rijmelaar, die hij was, volksschrijver te worden. Hij had echter in zijn literaire loopbaan met veel tegenspoed te worstelen. Daar hij geen middelen van bestaan had, bezorgde zijn vriend, de kunstschilder Gustaaf Wappers, hem een plaats van vertaler bij het provinciaal bestuur. Vanwege zijn Vlaamsgezindheid was hij echter spoedig verplicht van dit ambt af te zien. Uit nood werd hij toen hovenier.

Conscience startte met het schrijven van Franse gedichten. In 1837 publiceerde hij In 't Wonderjaer 1566 en Phantasy, maar deze werken waren ontgoochelend qua succes. In deze tijd had hij zware financiële problemen. Hij kreeg van Leopold I een subsidie.

Conscience werd hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd tot het schrijven van De Leeuw van Vlaanderen na het zien van de schilderij De Groeningeslag van Nicaise De Keyser in het Antwerpse Vleeshuis. In deze roman beschrijft Conscience de Guldensporenslag die hij als achtergrond gebruikt om de liefdesavonturen te schetsen van Machteld, de dochter van Robrecht III van Béthune met ridder Adolf van Nieuwlandt. Een aantal passages in het boek stroken niet met de geschiedenis, die hij later in Geschiedenis van België probeerde recht te zetten. Met het grote succes van De Leeuw van Vlaanderen verdiende Conscience de titel "de man die zijn volk leerde lezen". Verder heeft dit boek sterk bijgedragen tot de Vlaamse bewustwording in de 19e eeuw en de groei van de Vlaamse Beweging tot in 20e eeuw. Het boek werd tot een filmscenario herwerkt door Hugo Claus.

Zijn letterkundige werken verwierven toen reeds zoveel bijval, dat het Wappers, die bestuurder van Antwerpens Academie werd, gelukte, hem op 6 november 1841 tot zijn griffier te doen benoemen. Ook in dit ambt ontmoette de schrijver van allerlei zijden weerstand.

Consciencestoet in 1912 . Tafereel De Boerenkrijg loopt op de Frankrijklei. In de achtergrond (rechts) de inmiddels afgebroken Huurschouwburg

In 1842 huwde Conscience met Maria Peinen. Ze kregen vier kinderen, waarvan er drie jong overleden: Clara (Antwerpen 1855 - Kortrijk 1857), Hendrik (Antwerpen 1857 - Elsene 1869) en Hildevert (Antwerpen 1843 - Diksmuide 1869). Beide zonen overleden aan de gevolgen van tyfus. Marie (1852-1922) trad in 1870 in het huwelijk met de dichter-componist Gentil Antheunis. Conscience vluchtte weg uit de stad, naar Schilde en maakte er vele wandelingen. Op een dag kwam hij in een hoeve in Zoersel waar hij de inspiratie voor De Loteling opdeed.

Het in 1843 verschenen Hoe men schilder wordt was het eerste boek van een nieuwe periode. Het is het innig-ontroerend levensverhaal van zijn vriend Edward Dujardin, die verschillende van zijn werken illustreerde.

Samen met enkele bevriende letterkundigen, was hij mede-oprichter van het vlaamsgezinde dagblad Vlaemsch België dat in Brussel uitgegeven werd vanaf 1 januari 1844 maar al in november van datzelfde jaar ter ziele ging.

Nadat zijn beschermer Wappers van het bestuur van de kunstschool had moeten afzien, gaf ook Conscience zijn ontslag op 3 februari 1854. Om de vervolgde Vlaamse schrijver te troosten en op te beuren, gaven zijn Antwerpse vrienden en bewonderaars hem feesten, op welke de gevierde kunstenaar zijn buitengewone redenaarsgaven deed uitschijnen.

Woning van Conscience in de Palfijnstraat te Kortrijk

Het was een droeve tijding voor de Vlaamse kunststad Antwerpen, toen het Staatsbestuur hem op 6 januari 1857 benoemde tot arrondissementscommissaris te Kortrijk. Daar leefde Conscience, tot hij op 10 september 1868 werd aangesteld als bewaarder der koninklijke musea voor schilder- en beeldhouwkunst te Brussel. Terwijl hij daar in het Wiertzmuseum was gevestigd, vierde heel het land de verschijning van zijn honderdste boekdeel, Levenslust.

Inhuldiging standbeeld in 1883 op het Conscienceplein

De inhuldiging van zijn standbeeld (van beeldhouwer Frans Joris) te Antwerpen op 13 augustus 1883 kon hij wegens ziekte niet meemaken. Hij stierf op 10 september 1883. Zes dagen later werd zijn gebalsemd lijk te Antwerpen met vorstelijke luister begraven op het Kielkerkhof, waar op 19 september 1886 boven zijn grafkelder een gedenkzuil werd onthuld, eveneens van de hand van Frans Joris. Tijdens deze plechtigheid liet Peter Benoit het "Treur- en Triomfzang" ("Conscience-cantate") uitvoeren, een compositie op een gedicht van Victor de la Montagne.

Na de sluiting van het Kielkerkhof in 1936 werden de stoffelijke resten en het monument (in 1938) overgebracht naar Schoonselhof.

Bron : Wikipedia - foto's : AMVC (die tijdens de nachtelijke uren verdwijnen wegens updating Archief)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weggeplukt bij Het Oranje Theehuis

  

Zoals tijdens elk weekend spelen we leentje-buur bij Savats Oranje Theehuis. Christina Deutekom, (kent u haar nog, zij is inmiddels 80) laat zich gaan in de aria "Liebe, du Himmel auf Erden" uit de operette Paganini van Franz Lehar.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11.11.11

 

Cartoon

 


12-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langemark-Poelkapelle : 24 u zitactie tegen asielcentrum

 

Het Vlaams Belang startte gisteren, op 11november, een 24uur durende zitactie. Ze reageren tegen de opvangmogelijkheden in Poelkapelle.

De actie vond schuin tegenover het asielcentrum op het gehucht Vijfwegen in Poelkapelle plaats. De actievoerders beslisten om te starten om 11uur, een symbolisch moment, want enkele kilometers verder in Ieper werd dan de Last Post geblazen.

Filip Dewinter, die speciaal naar de Westhoek was afgezakt, begon de actie met een toespraak. Volgens Nancy Six van het Ieperse Vlaams Belang is hun signaal duidelijk. 'We trotseren weer en wind om te tonen dat Vlaams Belang het opvanggebeuren met argusogen blijft volgen. We laten de buurtbewoners niet in de steek.' Een tiental actievoerders bracht er de nacht door. De actie duurt nog tot vanmorgen 11uur.

Er hebben reeds meermaals acties plaatsgevonden in de Westhoek tegen dit asielcentrum. Hoed af, voor de moedigen die niet opgeven. Het is niet met medelijden dat West-Europa en Vlaanderen het probleem van de massale invasie zal oplossen. Een kordate stop aan illegalen en mensen zonder papieren is de enige manier om te redden wat nog te redden valt. Niets is zo makkelijk dan deze mensen toegang verschaffen tot ons land om ze vervolgens te dumpen op kosten van de gemeenschap. 

Het is krèk op deze wijze dat onze grootsteden Antwerpen, Gent, Brussel en ook de middelgrote gemeentes hebben omgesprongen met de migratie : zeg maar och arme tegen de negertjes, de balkanezen, de islamvriendjes en laat ze vervolgens aan hun lot over ; de eigen bevolking kan voor de overlast opdraaien. En wie er wat over zegt, is een racist. 

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gearresteerd op basis van mogelijke intenties

 

 

Dit is Engeland en niet nazi-Duitsland. Geuniformeerden met gevaarlijk blaffende honden arresteren 170 EDL (England Defence League) leden op 11 november 2011.  Mogelijkerwijze hadden de EDL-ers de intentie op te stappen naar Saint Paul's Cathedral waar een groep "occupyers" al weken het plein voor de kerk bezetten. Met de charmante goedkeuring van de geestelijkheid, die nooit te beroerd is de verkeerde kant te kiezen.

Groot-Brittannië staat al lang onvoorwaardelijk achter vreemdelingen, terroristen, tafelschuimers, oproerkraaiers, islamwaanzinnigen, linxe vechtjassen, enz.  Wie opkomt voor de Engelse belangen is een staatsvijand en wordt nu zelfs opgepakt op basis van "misschien kunnen ze iets doen dat wi niet graag hebben".

Denkt men nu werkelijk dat men het volk zo kan blijven behandelen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in hypercorrect Luik, tarten jongeren het gezag.

  

 De politiediensten in Luik zijn overgegaan tot zeven administratieve aanhoudingen na de herdenkingsmars voor Jordy Makono Kasavubu, een van de twee overvallers van een juwelier in Tilff. Na afloop van de manifestatie werd er keet geschopt door een dertigtal deelnemers. "Momenteel wordt onderzocht wie verantwoordelijk gesteld kan worden voor de schade aan een tiental geparkeerde auto's", aldus de woordvoerder van de Luikse politie. Reportage RTL.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koop eens een Honda-robot

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rarara, wie is de numero uno onder het tuig ?

 

Ook Nederland is tuk op de verrijking van de multicriminele maatschappij

 Uit de landelijke monitor over Marokkaanse en Antilliaanse Nederlanders 2011 van researchinstituut Risbo (Erasmusuniversiteit) - opgezet in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken - blijkt dat 38,7 procent van de Marokkaanse mannen tussen 12 en 24 jaar in de Marokkanengemeenten de afgelopen 5 jaar één of meerdere malen bij de politie is beland. Het gaat vooral om vermogens- en geweldsdelicten. 

Koploper is Den Bosch: van de jonge Marokkaanse mannen in die leeftijdsgroep die op 1 januari 2010 in die stad woonden, is 47,7%  de voorgaande 5 jaar ooit verdachte geweest. Dat percentage stijgt nog jaarlijks. 

Bij vergelijking van de criminaliteitscijfers onder 12- tot 24-jarigen blijken Marokkaanse jonge mannen vrijwel overal vaker verdachte dan hun Antilliaanse leeftijdsgenoten, zelfs in 20 van de 22 Antillianengemeenten.   

Ook Marokkaanse meisjes vormen een groeiend probleem. In negen Marokkanengemeenten is méér dan 10 procent van de meisjes tussen 12 en 24 jaar ooit bij de politie beland. In 18 gemeenten doen de Marokkaanse meisjes slechter dan de Antilliaanse meisjes. Koploper is Antillianengemeente Groningen, waar één van elke vier Marokkaanse meisjes politiecontacten heeft gehad, anderhalf keer zo vaak als hun Antilliaanse leeftijdgenoten en zes keer zo vaak als Nederlandse meiden.

De scores van Marokkaanse jongeren liggen een stuk hoger dan die van autochtone jongeren: gemiddeld is 13 procent van de autochtone mannen en 3 procent van de autochtone vrouwen tot 24 jaar als verdachte bekend bij de politie

Bron: Nieuwreligieuspeil.net


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Sinatra en Israël

 

Weinig bekend en niet vanzelfsprekend : Frank Sinatra, wereldster – zanger, acteur, entertainer – ladykiller en vermeende maffiavriend, had een grote bewondering voor Israël.  Zijn liefde zette hij om in daden: hij streed tegen het antisemitisme, ondersteunde de Haganah, schonk 1 miljoen US$ aan de Hebreeuwse Universiteit.  Al in 1945 speelde hij de hoofdrol in een bekroonde korte film “The house I live in”, die geproduceerd werd als ondersteunend middel tegen onverdraagzaamheid en antisemitisme.  

In 1962 bezocht hij het Heilige Land – de Israëlische staat vierde zijn 14de verjaardag - en draaide er zelf een video: de film was oorspronkelijk 20 minuten lang; U hoort de stem van Frank op de achtergrond.

 

 

In 1966 speelde hij de rol van Vince, een Amerikaanse piloot in de film “To cast a giant shadow” over de onafhankelijkheidsstrijd van Israël.  Voor de liefhebbers, hierbij een kort fragment:

 

 

Shalom Frank ! Lolita


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bos Kalmthout moet blijven

 

 

Op het einde van de Kinderwelzijnstraat in Kalmthout, grenzend aan de Kalmthoutse Heide, ligt een uniek stuk natuur dat dreigt verloren te gaan door de macht van het geld.

Bouwbedrijf Van Wellen heeft - ondanks veel protest van de bevolking en een drievoudig 'njet' van het Kalmthoutse gemeentebestuur - met de hulp van de juiste machtige en kapitaalkrachtige relaties, advokaten en rechters toch toelating gekregen om dit mooie bos weg te halen om er dure woningen te bouwen.

Wij vinden het zeer erg dat mensen zich gewetenloos ten dienste stellen van wie macht en geld heeft om die dan nog rijker te maken met als argument "Ik doe waarvoor ik betaald wordt en ik doe niets onwettelijks". Dat is inderdaad waar. Dit bouwproject is blijkbaar niet onwettelijk. Maar het is niet omdat iets volgens de wet gebeurt, dat het ook rechtvaardig en menselijk is. Er gaat een stuk schoonheid en natuur verloren, alle kinderen uit de buurt verliezen weer een mooi speelterrein, en de wereld wordt er niet beter van.  

http://www.petities24.com/red_het_bos_bij_de_kalmthoutse_heide

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La dolce vita

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertederende liefde op Antarctica

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een dokter doen moet om te overleven

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee vrienden van Vlaanderen

 

 

"Tegen de sterren op" - Barbara Sarafian en Walter Baele in een unieke parodie op het liedje Si j'étais préseident van Gérard Lenormand.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het lijkt een fabel van Jean de Lafontaine

 

 Op een dag verscheen er een man in een dorp. Hij verklaarde eikels te willen kopen en wilde daar één Euro per stuk voor betalen. Omdat er veel eikenbomen in het dorp stonden, begonnen de dorpsgenoten snel eikels te verzamelen.  De man kocht een week later duizenden eikels voor een Euro per stuk.

De man verklaarde dat hij een week later zou terugkomen en twee Euro per stuk zou betalen per eikel. 
Opnieuw begonnen de dorpsgenoten eikels te verzamelen, alhoewel er veel minder eikels over waren.  De man verscheen een week later, betaalde twee Euro per stuk en verklaarde een week later opnieuw te verschijnen en vijf Euro per eikel te betalen.

De voorraad eikels was vrijwel opgeraakt en de dorpsbewoners zetten alles op alles om maar nieuwe eikels te vinden.
Ze vonden er toch nog een paar.  De man verscheen precies op tijd een week later, betaalde vijf Euro per eikel en verklaarde een week later terug te komen en twintig Euro per eikel te betalen.

De dorpsbewoners konden echter geen eikels meer vinden. 
Toen verscheen er een dag later een tweede man met een grote zak eikels op zijn rug.  De dorpsbewoners vroegen of ze de eikels van de man konden kopen, maar de man vroeg er 15 Euro per stuk voor.  De dorpsbewoners verzamelden al het geld wat ze konden vinden.  Al het spaargeld wat ze hadden legden ze bij elkaar en ze kochten de grote zak eikels.

Een week later verscheen de man echter niet meer. 
Ze zagen de man nooit meer.  Ze waren al hun geld kwijt en het enige wat er achter bleef was een grote hoeveelheid eikels.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!