Angeltjes
17-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn allemaal Arco-spaarders

 

 Faling Arco kost elk gemiddeld  belgisch gezin 400 euro.

De Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) start een rechtszaak tegen de federale staat inzake Dexia. De federatie neemt het niet dat die enkel een waarborg wil geven aan coöperanten van Arco die schade hebben geleden door het Dexiadebacle.

Eerder was bekendgemaakt dat een groot deel van Arco, de financiële arm van de christelijke arbeidersbeweging ACW, in vereffening gaat door het waardeverlies van het belang in Dexia. En nu biedt de overheid uit ons aller naam als aandeelhouders van de N.V. België  een waarborg aan de 785.000 coöperanten die via Arcofin, Arcopar en Arcoplus een belang hebben opgebouwd in Dexia.
De Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) neemt dat niet en stapt  naar de rechter. Ze is niet tegen een waarborg voor de coöperanten, maar vindt dat alle aandeelhouders van Dexia gelijk behandeld moeten worden zoals de grondwet dat voorschrijft. De VFB volgt het principe, als mijn buurman een dief is, eis ik ook een deel van de buit.
Dat er hier smerig spel gespeeld wordt, is overduidelijk. Het machtige ACW heeft druk uitgeoefend op de politiek, om het fiasco dat Arco overkomt, te verzachten met belastinggeld.  De discussie gaat zogenaamd over het subtiele onderscheid tussen aandeelhouders en spaarders. De brave arbeiders zijn in dit scenario onschuldige spaarders, die hun moeizaam verworven centjes hebben toevertrouwd aan de superchristelijke leiders.  Potgraaier Dehaene is het boegbeeld  voor de zorgzame spaarders en Leterme loopt achter hem met de collecteschaal, parelend zweet op de bovenlip en de blik hemelwaarts gericht als blijk van pure onschuld.
Tiens, in hoever is een regering van lopende zaken gemachtigd om beslissingen te nemen in zulk een belangrijk dossier dat de gemeenschap opzadelt met een extra-uitgave van ruim 1 miljard euri in het unieke voordeel van een groep van de bevolking ?   

De coöperanten van Arco genieten een waarborg tot 100.000 euro. In de praktijk hebben de 785.000 coöperanten van de holding maximaal 2.000 euro ingebracht en in principe kunnen ze dus al hun geld terugkrijgen, al zullen ze daar wel jaren moeten op wachten. Alsof je een verzekering afsluit na een ongeval en toch een schadevergoeding krijgt, noemde econoom Geert Noels het gisteren.

Francine Swiggers met veel pathos : "Dit is onze 9/11".  Een misplaatste en schandelijke vergelijking. 

In september van dit jaar klopte Arco aan bij de overheid. Op 13 oktober werd de aanvraag officieel gedaan en daags nadien werd ze, met advies en al, door de regering goedgekeurd. Het KB is inmiddels ondertekend, maar werd nog niet gepubliceerd in Het Staatsblad.

Volgens de krant De Tijd was er chantage in het spel. ACW-voorzitter Patrick Develtere zou gedreigd hebben om de coöperanten aan te sporen hun geld weg te halen bij Dexia - goed voor zowat een kwart van de Dexia-spaargelden. Develtere, een tjeef pur sang, ontkent in alle toonaarden deze aantijging. 

In een brief aan eerste minister Yves Leterme  en minister van Financiën Didier Reynders, gedateerd op 14 oktober, komen het ACV, het ACW en de Christelijke Mutualiteit (CM) de regering alvast tegemoet met enkele eigen waarborgen. Als het tot een ontbinding of vereffening kwam, zou er gestreefd worden naar waardemaximalisatie. De vier ondertekenaars, Develtere, Luc Cortebeeck (ACV), Marc Justaert (CM) en Francine Swiggers (Arco), geven aan dat ze zullen afzien van hun 'scheidingsaandeel'.

Een andere opvallende passage is dat 'de raad van bestuur steeds de voorkeur zal verlenen aan vereffening, boven een faillissement'. Zo houdt Arco de regie zelf in handen en beslist het zelf welke onderdelen in vereffening gaan. Bij een faillissement leidt een curator de dans, en die werkt met grovere borstels. Dat door het streven naar 'waardemaximalisatie' de zaak een paar jaar gerekt wordt, is dan weer mooi meegenomen voor de begroting: 2012 wordt zo niet extra belast.

En daarmee bekronen de schijnheiligaards zich bovendien  met het aureool van redders van de staat. Komen tjeven ook in de hemel ?  Laat mij dan aub in het vagevuur of de hel vertoeven.

Ray

Bron : De Standaard, VRT, De Tijd


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boomhangers worden verwijderd

 

 

De politie is vanochtend vroeg begonnen met het weghalen van de boomhangende activisten op de De Keyserlei. De actie begon rond 05.00u.

21 activisten werden al bestuurlijk aangehouden. Nog acht zitten momenteel in een boom en zullen door een speciaal team van de federale politie naar beneden gehaald worden.

De kapwerken aan de bomen zouden later op de dag beginnen.

Met een hoogtewerker en een kettingzaag worden nu de laagste takken afgezaagd om tot bij de resterende actievoerders te raken.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskeebouwgrond verontreinigd met varkensvlees

 

Op een stuk bouwgrond voor een geplande moskee in Grenchen (Zwitserland) hebben onbekenden een dood varken en vier varkenskoppen begraven.  Bovendien hebben ze 120 liter varkensbloed op de grondoppervlakte uitgegoten – dit werd in een anoniem schrijven aan de internetkrant aare24.ch en aan andere media van het kanton Solothurn medegedeeld. 

De daders willen bereiken dat de moskee er niet gebouwd wordt.  De politie zoekt getuigen.  Een paragraaf uit het bericht: „Omwille van voor de hand liggende redenen nemen wij anoniem contact met U op; wij willen U hierbij mededelen dat op het stuk grond in Grenchen, waar een moskee gebouwd zal worden, een dood varken en vier varkenskoppen begraven werden.  Bovendien werden 120 liter varkensbloed uitgegoten. 

Nu moet blijken met welke standvastigheid de met leugen en bedrog opererende aanhangers van de AIG (Albanisch-islamische Glaubensgemeinschaft) in hun geloof verankerd zijn.  Want wie op de “ontwijde” bodem een moskee bouwt, meent het niet al te ernstig met zijn geloof.”  

Wat ging hieraan vooraf?  SVP-UDC gemeenteraadslid Ivo von Büren had enkele jaren geleden het stuk bouwgrond verkocht aan twee garagisten die daar een voorraadplaats wilden bouwen.  Nadien bleek dat die twee de stromannen voor de AIG optraden.  Ivo von Büren voelde zich belogen en bedrogen en trok naar de rechtbank.  Hij verloor het proces bij gebrek aan bewijzen.  Intussen ligt er een bouwtoelating op tafel en staat er niets meer in de weg om met de bouw van de moskee te beginnen.  

De islam verbiedt het eten van varkensvlees.  Het wordt op vier plaatsen in de koran behandeld. De exacte redenen en de diepe wijsheid van 'het waarom" bij het verbod op varkensvlees zijn alleen bekend bij Allah (Subhana wa ta 'ala): hij noemt het eten ervan goddeloos en een zonde: een “ridjs” “gruwel of onrein.

Floriaan Terbeke

Bron: aare24.ch


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syriërs in vrouwenkleren betasten vrouwen

 

In een winkelcentrum in de Saoedische hoofdstad Riyad zijn twee jongens gearresteerd door de gevreesde religieuze politie. De twee kerels hadden zich gehuld in de alles verhullende traditionele Arabische nikab en zagen zo hun kans schoon om vrouwen te betasten.

De zedenpolitie was evenwel bij de pinken. Agenten hielden de twee in de gaten omdat ze met een allesbehalve vrouwelijke tred door het drukke winkelcentrum stapten. Toen de twee ook nog eens vrouwen begonnen te betasten, was dit het zijn voor de politie om in te grijpen.

Het duo moest z'n sluier oplichten en viel onherroepelijk door de mand. De twee jongens met de Syrische nationaliteit werden prompt in de boeien geslagen.

Zij werden in de boeien geslagen.  Mocht dit bij ons in het Shopping Centrum gebeuren, de viespeuken zouden een grote smoel opzetten tegen de agenten en op de loop gaan. Mochten ze toch opgeleid worden,  ze waren binnen het uur op vrije voeten en het politiekantoor wordt 's avonds overvallen door de broers en de rest van de vredelievende familie.

@ Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benieuwd hoe lang ze zal leven

 

Niet religieus, vrijheidsgezind, vegetarisch en individualist: zo omschrijft Aliaa Elmahdy zichzelf op haar Twitterprofiel. Een zelfverzekerde meid dus, met echter één grote zorg aan haar hoofd: de strakke regels in haar thuisland Egypte. Om dat conservatisme aan de kaak te stellen, pakt ze nu met een naaktfoto op haar blog uit. Een 'choquerende' daad in die contreien, en dat net enkele dagen voor de eerste verkiezingen sinds de val van Moebarak.

Daar stopt het echter niet voor Aliaa. De jongedame ligt ook aan de basis van 'Mannen moeten een sluier dragen', een beweging die strijdt tegen geweld, racisme, seksisme, ongewenste intimiteiten en hypocrisie. Verschillende mannen steunen de actie en hebben al een foto van zichzelf in hijab gepost. Er staat ook nog een betoging gepland op het Tahrirplein in Caïro, het hart van de revolutie. (svm)

Bron : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse toeristen door Noord-Afrikaanse jongeren aangevallen in metro Brussel

 

 

 

Op zaterdagavond 12 november werd een groep Britse jonge toeristen aangevallen door circa 10 jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst in het Brusselse metrostation Clemenceau bij Anderlecht. Vier vrouwelijke toeristen raakten verwond doordat ze geslagen werden met flessen en bekogeld met stenen. Een van hen werd in het gezicht geslagen. Een ander meisje kreeg glas in haar oog en moest in het ziekenhuis worden behandeld. 

Een van de toeristen, Calum Sellars zegt ook dat de metrobrigade in gebreke bleef. Ze wilden niet weten wat de toeristen te vertellen hadden. Bovendien lieten ze de aanvallers die nog in de nabije omgeving waren ongemoeid. 

De metrobrigade stelt dat ze chronisch onderbezet zijn en daardoor niet meer in staat zijn effectief op te treden tegen het geweld in de metro. Eerder werd al een vrouwelijke chauffeur nabij het Eddy Merckx station in de wijk Anderlecht in elkaar geslagen. Ook vonden diverse berovingen plaats bij het Beekkant and Ossegem metro station in Molenbeek. Over het algemeen wordt door de metrobrigade geen rapport opgemaakt bij diefstallen door drugsgebruikers. 

In de wijken Anderlecht en Molenbeek wonen veel immigranten en de politie durft er vaak niet op te treden.

Vorige zondag werd op de Grote Markt te Brussel een politie-agent brutaal aangevallen en zwaar toegetakeld door 4 smeerlap-jongeren, dit ook in het raam van de multiculturele verrijking.

Floriaan Terbeke

Bron: www.nieuwreligieuspeil

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag of een moslim in een niet-islamitisch land mag wonen

Het verblijf in een niet-islamitisch land brengt grote gevaren met zich mee.

Van de deskundige sjeik Abdul-Aziz Ibn Abdullah Aal ash-Sheich, de officiële expert ter zake van Saudi-Arabië, voorzitter van de commissie moslimgeleerden en voorzitter van de commissie voor wetenschappelijk onderzoek en fatawas – 20.07.2011.

Vraag: “Hoe wordt het verblijf van moslims voor arbeidsdoeleinden in de landen der ongelovigen beoordeeld?”

Antwoord: “Zonder enige twijfel is het verblijf in de landen der ongelovigen gevaarlijk en leidt tot onoverzienbare schade.  Voor zover het hierbij niet om toegebrachte schade bij een oudere man gaat, zullen zijn kinderen er moeizaam aan kunnen ontsnappen:  in deze landen, in enkele Europese landen, geldt de algemene leerplicht voor iedereen.  Ieder moet het leerplan volgen.  Het is bekend wat dat (het leren) kan inhouden.  Het leidt ertoe dat kinderen buiten hun geloof (de islam) opgroeien.  Ze kunnen zelfs doordrongen worden van het geloof van het betreffende land.  Daarom is het een gevaarlijke toestand.

Degene die in de landen der ongelovigen zijn geloof (de islam) niet openlijk kan belijden of die zich hieromtrent zorgen maakt, moet het betreffende land verlaten en een ander land zoeken, waar hij zijn geloof openlijk kan belijden, en waar hij en zijn kinderen zich geen zorgen om hun geloof hoeven te maken.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


16-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys op de bres tegen Suid-Afrikaanse plaasmoorden

 

Europees parlementslid Philip Claeys (VB) neemt internationaal initiatief om moordpartijen op boeren in Zuid-Afrika aan te klagen

Sinds 1994 werden meer dan 3.000 blanke boeren vermoord in Zuid-Afrika, vaak in gruwelijke omstandigheden. Ook de vele aanvallen op boerderijen zonder dodelijk gevolg zorgen voor een klimaat van angst.

De situatie is zo zorgwekkend dat de in Washington gevestigde NGO Genocide Watch in september 2011 de status van Zuid-Afrika verhoogde van fase 5 (polarisatie) naar fase 6 (voorbereiding).

Een hoofdrol in het creëren van die sfeer van angst en geweld is het ANC. Julius Malema, de leider van de ANC-jeugdorganisatie en volgens het zakenblad Forbes één van de invloedrijkste jongeren in Afrika, laat regelmatig het lied "Dubhula iBhunu" ("Kill the Boer") op bijeenkomsten zingen.

Europees parlementslid Philip Claeys (Vlaams Belang) neemt nu een internationaal initiatief om deze moordpartijen onder de aandacht te brengen. Hij dient daartoe een schriftelijke verklaring in samen met de Europese parlementsleden Andreas Mölzer van de Oostenrijkse FPÖ en Fiorello Provera van de Italiaanse Lega Nord.

De parlementsleden benadrukken hun bekommernis over het geweld in Zuid-Afrika, ongeacht de etnische afkomst van de slachtoffers;
wijzen echter op het systematische karakter van de aanvallen tegen blanke boeren; en verzoeken de Hoog Vertegenwoordiger voor het Buitenlands Beleid de bezorgdheid van het Europees Parlement over te maken aan de regering van Zuid-Afrika, en aan te dringen op maatregelen die de veiligheid bevorderen.

Alle Europese parlementsleden krijgen nu drie maanden de kans om deze blijk van bezorgdheid over de moordpartijen tegen de Afrikaners te onderschrijven.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op wandel in Bruxelles

Foto's te zien op Facebook "Clean up your city"

Slachthuislaan

Ninoofse Poort

Kanaalwandeling

Anderlecht

Molenbeek - Hoopstraat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De restaurant-inspecteurs van Gault Millau

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage geeft zijn ongezouten mening over de Euro en tegelijk over de leiders van de EU

  

Wat goed dat we mensen als Nigel Farage in de EU-praatbarak hebben.  Je moet niet noodzakelijkerwijze akkoord gaan met alles wat hij zegt (zoals bv in deze striemende rede) maar hij heeft het lef tegen de stroom in te varen en de arrogante regenten op hun tenen te trappen. De fractieleider van de socialisten, de Duitser Martin Schulz  gloeit van razernij, op de achtergrond wordt er getierd (Verafstoot ?) en de belaagde Barroso, Van Rompuy en de Finse commissaris Olli Rehn kijken beurtelings onverschillig, schichtig, gefrustreerd, beledigd maar vooral onthutst omdat hen nooit de harde waarheid in het gezicht geslingerd wordt. De heren zijn permanent omringd door hielenlikkers, ja-knikkers en slaafse navolgers.

Korte inhoud : wij leven op de rand van een sociale en financiële ramp en hier zijn de mensen die àlles ontkennen. Wie is verantwoordelijk ? Niemand, want jullie zijn niet verkozen. Momenteel wordt Europa gedomineerd door Duitsland, precies dat wat bij de oprichting van Verenigd Europa iedereen wilde vermijden (Martin Schulz reageert gepikeerd).  Toen Papandreou een referendum wilde, hebben jullie hem naar huis gestuurd en vervangen door een marionettenregering en nadien moest ook Berlusconi verwijderd worden en vervangen door Monti, een gewezen EU-commissaris, een van jullie mede-architecten van deze EU mastodont. Tot Van Rompuy : "waar haalt u het recht, als niet-verkozene, in Italië te gaan rondbazuinen dat het niet de tijd is voor verkiezingen maar voor acties ?".  U moet allen ontslagen worden. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 16 november 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Belgische staat moet Arco-coöperanten terugbetalen

785.000 coöperanten van Arcopar, Arcoplus en Arcofin krijgen hun inbreng in die maatschappijen volledig terugbetaald. De rekening daarvoor zal echter wel grotendeels door de staat opgehoest moeten worden. De Arco-bedrijven zijn immers zelf virtueel failliet als gevolg van een foutgelopen investering in Dexia.Arco werkt met het geld van 785.000 kleine coöperanten. Zij hebben elk maximaal 2.000 euro ingebracht. Dat gebeurde via het kopen van aandelen van de financieringsmaatschappijen Arcopar, Arcoplus en Arcofin.Dat geld werd grotendeels gebruikt om te investeren in aandelen van Dexia. Daardoor bezitten Arcopar, Arcoplus en Arcofin samen 13,8% van alle aandelen van de Belgisch-Franse instelling. Het gaat om titels van de beursgenoteerde restbank. Dexia Bank België en haar dochtermaatschappij DVV Verzekeringen maken er geen deel meer van uit. Die werd recentelijk voor 4 miljard euro doorverkocht aan de Belgische staat.Hoeveel krijgen de coöperanten terug?De particuliere coöoperanten gaan hun volledige inleg terugkrijgen. Daarvoor zal eerst de opbrengst van de vereffening worden gebruikt. Komt men daarmee niet toe, dan past de Belgische staat bij. Die heeft zich er immers toe verbonden om hun inleg te waarborgen. Aan het kapitaal van de bonden zal en kan wettelijk niet geraakt worden.

Stradi

*****

Vlaams migrantenplan op sossenwijze

Geachte redactie,

In afwachting van de blijde aankomst van Sinter ... heu (tikfout) van de Europese curatoren om het huishouden van het land B over te nemen, laat de Vlaamse regering weten dat ze een plan heeft om een even groot probleem dat ons het leven zuur maakt aan te pakken en dit dankzij de medewerking en het vernuft van de Vlaamse linkerzijde.

Onder de titel van "Plan voor opvang van Europese migranten" wil de Vlaamse regering de problematiek van de Roma lieverdjes aanpakken die grote overlast (ja, toch ?) in de grote steden veroorzaken. Volgens Vlaamse ministerin voor steden, het linxe genie, Freya Vandenbossche veegt dat binnenwaaiend prachtvolk dikwijls (om niet te zeggen altijd) zijn voeten en nog andere lichaamsdelen aan de geldende regels van dit onland. Zo is zij pas tot de ontdekking gekomen dat de kientjes van dit hoogbegaafde volk niet naar school gaan ,'s nachts op de straat liggen, hangen of staan i.p.v. een gezonde nachtrust te genieten. Blijkbaar nog nooit van een WC hebben horen spreken, vandaar de vele hoopjes fecaliën en de urine geur die te vinden en te ruiken zijn op de plaatsen waar deze mensensoort zijn aanwezigheid tentoonstelt.

Over de criminele drang die blijkbaar deel uitmaakt van de koeltoer  van dit volk,  wordt zedig gezwegen. De oplossing in deze, hoofdzakelijk door het linxe brein van de Vlaamse regering bedacht, zal erin bestaan dat er vanaf het voorjaar (waarom niet direct?) een 15-tal buurtstewards (weeral van dat) zullen ingezet worden in de probleemwijken waar de Roma's zich schuilhouden èn hen alzo te wijzen op hun "rechten" en "plichten".

Als men nu reeds weet èn ondervonden heeft dat dat prachtvolk alleen oor heeft naar rechten en stekeblind en potdoof is als men over plichten begint, weten we hoe laat het is en wat het resultaat van de operatie zal zijn. Nul, zero, noppes ... kosten op het sterfhuis. Het enigste en doeltreffenste plan in deze problematiek is zo simpel als pompwater : stuur dat zootje parasieten naar huis. Terug naar af! Vlaanderen heeft al genoeg miserie met een ander soort leefloners dat onze portemonee plundert en dit al meer dan 180 jaren lang ! Ach, dat linx addergebroed toch he!

mvg - Senior

*****

Duitsland bereidt uitstap Euro voor
 
Als bevestiging van Sandernieuws 15.11.11 weet ik uit zeer betrouwbare bron,die ik uiteraard niet vermelden mag, dat de Deutsche Bundesbank reeds volop nieuwe DM biljetten drukt en dát al sinds maanden. Ik heb dat reeds in mijn blog geschreven, maar niemand schijnt het te geloven. De Euro is ten dode opgeschreven. De Europese reus op lemen voeten is onvermijdelijk aan het wankelen en ook het einde van dit wangedrocht is zeer nabij.
 
Groetjes Kartuizer

*****

Geachte Redactie,

Je moet het maar durven. De langetermijnrente van het onland.be breekt (op 15/11/2011) door de drempel van 4,75% en de vakbonden mogen op de 0000 komen uitleggen waarom iedereen, behalve zij zelf, het land om zeep geholpen hebben. Als toetje moet je dan nog slikken dat zij de oplossing hebben voor het probleem dat ze zelf zijn.

Il faut le faire! Vive les francophones, vive les syndicats.

Lucky9

*****


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WikiLeaks: Politici liegen over eurozone; Duitsland bereidt al sinds 2010 terugkeer D-Mark voor

 

 

Onder het waakzame oog van meestermanipulator Sarkozy legt Merkel nog eens aan (inmiddels voormalig premier) Papandreou uit dat de ware aard en omvang van de schuldencrisis beslist niet bekend mag worden bij het grote publiek.
 
Uit een recent vrijgegeven WikiLeaks document blijkt dat de Duitse regering van bondskanselier Merkel al in februari 2010 besloot dat er tegen het volk gelogen moest worden over de redenen waarom Griekenland met honderden miljarden Duits -en Nederlands- belastinggeld 'gered' moest worden. Bovendien blijken de Duitse politici ook gelogen te hebben door te beweren dat een terugkeer naar de D-Mark niet wordt overwogen. De voorbereidingen daarvoor vinden namelijk al sinds vorig jaar in alle stilte plaats.
 
Een 'gelekt' bericht van de Amerikaanse ambassade in Berlijn bevestigt wat veel euroskeptici al jaren beweren, namelijk dat we door de gevestigde orde -de politici en de aan hun leiband liggende reguliere media- doelbewust worden misleid over de zogenaamde 'zegeningen' van de euro en de eurozone, en ten onrechte bang worden gemaakt dat het opgeven van de euro dramatisch voor onze welvaart zou zijn.
 
Ernst schuldencrisis al sinds begin 2010 verzwegen
De Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Philip Murphy, schreef al in februari 2010 aan Washington dat Angela Merkel blij was dat ze de Duitsers (nog) niet de waarheid over de ernst van de schuldencrisis hoefde te vertellen. De regering was er toen al van op de hoogte dat er zich een financiële ramp aan het voltrekken was, maar besloot om dat zo lang mogelijk voor de burgers te verzwijgen. En wat voor gidsland Duitsland gold, gold vanzelfsprekend automatisch ook voor Nederland en alle andere eurozone lidstaten.
 
'Niemand huldigt het idee de Duitse belastingbetalers, die toch al bezorgd zijn over het Duitse record begrotingstekort, te vertellen dat ze de rekening moeten betalen voor het onverantwoordelijke gedrag van een ander land,' aldus de letterlijk woorden van ambassadeur Murphy. 'Kanselier Merkel is zichtbaar opgelucht dat ze haar burgers nu nog niet hoeft uit te leggen waarom de regering haar schuldenberg moet verhogen om de Grieken te redden,' vervolgde hij. Bedenk hierbij dat de Nederlanders per hoofd van de bevolking nóg meer geld aan het euro reddingsfonds bijdragen dan de Duitsers, wat verklaart waarom ons door Den Haag exact hetzelfde sprookje werd -en wordt- verteld dat het redden van de Grieken in ons eigen belang zou zijn.
 
Merkel beval media burgers te misleiden
Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder en weet iedere Europeaan hoe dramatisch de financiële problemen in de eurozone zijn. Uit het bericht van de Amerikaanse ambassadeur blijkt zonneklaar dat we al die tijd doelbewust voor de gek worden gehouden. Bondskanselier Merkel heeft sinds het begin van de crisis zelfs regelmatig de belangrijkste redacteuren van de Duitse media op haar kantoor uitgenodigd en hen bevolen de werkelijke situatie in de eurozone te verdoezelen en te verfraaien. Dat werd later bekend omdat sommige redacteuren -klaarblijkelijk toch met enige gewetenswroeging vanwege deze door de regering opgelegde censuur en verplichte euro propaganda- er later over uit de school klapten.
 
Hierdoor kwam er een op zijn zachtst gezegd interessante en onthullende blik op wat de regering en de media verzwijgen voor de burgers. De conclusie is dat de werkelijkheid vaak juist het tegendeel is van wat ons officieel over de crisis in de eurozone en het redden van landen zoals Griekenland en Italië wordt verteld. In Duitsland geldt dat ook voor het al enige maanden bestaande gerucht over een mogelijke herinvoering van de D-Mark. Dat wordt keer op keer ontkend - de gemeenschappelijke euro zou rotsvast overeind blijven. In werkelijkheid blijkt uit recent vrijgekomen WikiLeaks documenten dat de Duitsers wel degelijk in het geheim de terugkeer naar de D-Mark voorbereiden (al is daarmee nog niet gezegd dat het ook echt zal gebeuren).
 
Vergeet leugens eurofielen
Vergeet het dus onmiddelijk als u de Europese politici en ook de Nederlandse -zowel binnen als buiten de regering- weer eens de loftrompet hoort steken over hoe goed en weldadig de invoering van de euro voor ons land zou zijn geweest. De ongemanipuleerde statistieken wijzen onverbiddellijk uit dat het vóór de invoering van de euro veel beter ging met onze financiën, en ook de export het prima deed.
 
Herinnert u zich nog eens het lachende gezicht van toenmalig minister van Financiën Gerrit Zalm, samen met premier Wim Kok de man die ons de euro door de strot heeft geduwd (en, getuige zijn uitspraken, blijft duwen). Zalm kon in 1999 voor het eerst in 25 jaar weer eens een begrotingsoverschot presenteren. En nu moet er de komende tijd 18 miljard bezuinigd worden omdat Zuid Europese landen jarenlang op veel te grote voet hebben geleefd en op kosten van de rest van de eurozone veelal riantere voorzieningen voor hun burgers -zoals fors lagere pensioenleeftijden- creëerden dan hier. Aangezien het onmogelijk is uit te leggen is waarom wij hier nu voor moeten bloeden, wordt ons door Brussel en Den Haag nog steeds een rad voor ogen gedraaid met de bewering dat het anders nog veel slechter zou gaan.
 
Superstaat
En waarom? Om ten koste van alles en iedereen de grote droom van alle eurofielen te realiseren: een pan-Europese superstaat met fascistische trekjes en een gecentraliseerd gezag in Brussel, waarin de afzonderlijke lidstaten vrijwel niets meer te vertellen hebben. Dat betekent tevens een permanente welvaartsoverdracht van noord naar zuid Europa. Hopelijk maken de financiële markten, die steeds minder geneigd zijn de leugenachtige retoriek van de Europese politici te geloven, snel een einde aan de euro, die nooit en te nimmer had mogen worden ingevoerd. Vervolgens kunnen de Europese kiezers afrekenen met al die partijen en politici die het globalistische europroject met louter drogredenen hebben ondersteund.
 
Xander
 
Xandernieuws 15.11.'11


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nieuwe Antwerpenaar nr 53 is verschenen.

 

U weet, achtbare lectori, dat wij 14-daags zitten te snakken naar het verschijnen van het  Antwerpse multiculturele reclameblad van Janssens & C°, de Nieuwe Antwerpenaar. Boordevol promotienieuws over de rijke diversiteit die onze straten vult, onze talrijke OCMW-lokalen leegplukt en met de glimlach, eigen aan de aanhangers van de godsdienst van de vrede, onze wegkwijnende Antwerpse bevolking een riem of een mes onder het hart steekt.

Zeker nu keken wij reikhalzend uit naar nr 53 van 15 november omdat onze vertrouwde Studio Rony ditmaal voor de opmaak heeft gezorgd. En zo te zien heeft hij ook inspraak gekregen bij de inhoud.

Met trots stellen wij aan gans Vlaanderen de frontpagina voor van De Nieuwe Antwerpenaar :

Vervoer bij ons - Albert gidst ons door het allochtone Antwerpen.

In de kleine fotoblokjes onthult Studio Rony een aantal artikels die u vindt op een van de 60 pagina's van het magazine en die alle in het teken staan van het olijke multiculturele leven in deze stad van plezante mannen.

Wie alleszins verrukt is over dit mooie nummer is de Heer Hoofdredacteur Luc van Loon (NIET van de Gazet van Janssens) en zijn 35 nijvere medewerkers.  Proficiat, collegae.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanpak risicojongeren mislukt in NL. En bij ons in VL, een groot succes.

 

 

Het extra geld dat 34 gemeenten in Nederland van de overheid krijgen om problemen met Marokkaanse en Antilliaanse jongeren aan te pakken, blijkt nutteloos. Het aantal schoolverlaters en werklozen is, sinds de financiële regeling in 2009 werd ingevoerd, juist alleen maar gestegen.

Sinds twee jaar krijgen 34 Nederlandse gemeenten met veel Marokkaanse en Antilliaanse Nederlanders extra geld van de overheid. Dat moet worden aangewend om problemen met risicojongeren van Marokkaanse en Antilliaanse afkomst aan te pakken.

Maar het is niet gelukt om het aantal schoolverlaters en werklozen onder deze groep te verminderen. Uit cijfers blijkt dat hun aantal juist is gestegen, meldt de NOS. De financiële regeling, die tot eind 2012 duurt, had juist moeten leiden tot een daling.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/10796885/__Aanpak_risicojongeren_mislukt__.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen : boomhangers in het ongelijk gesteld

 

De lindebomen op de De Keyserlei in Antwerpen mogen gekapt worden. Dat heeft de rechter in kort geding beslist. Het verwijderen van de lindebomen zou normaal gezien vorige week al moeten gestart zijn, maar groene actievoerders  staken daar echter een stokje voor. Zij willen de lindebomen behouden en moeten niets weten van de essen die de stad in de plaats wil zetten.

De boomhangers voeren al een week dag en nacht actie op een van hoofdstraten van Antwerpen en stapten naar de rechtbank om de kap te voorkomen. De rechter in kortgeding stelde zijn uitspraak uit tot vandaag, en al die tijd mocht de stad niet starten op straffe van een dwangsom.

Die rechter geeft het stadsbestuur nu wel gelijk, waardoor er met de kap kan gestart worden. Mogelijk zullen de actievoerders zich hier niet bij neerleggen. Want groene terroristen beroepen zich wel op het gerecht tot dit hen in het ongelijk stelt, dan maken zij als ware democraten hun eigen wetjes wel.

Als je zo gek bent op de natuur, ga dan op het platteland wonen. Niemand wil die bomen écht opzettelijk verwijderen puur voor de lol, maar omdat ze niet gezond zijn en er komen andere bomen in de plaats. Maar die zijn minder geschikt om er in te gaan hangen. Allez Janssens, waar is de bijl, of doe je het met een zaagmachine ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 750)

 

Nieuwe politieke krachtpatsers in Wommelgem

Het scheelde niet veel of we lieten hedenmorgen bij het lezen van de krant onze boterham in de koffie vallen.

Ik schrok niet weinig toen ik las dat in mijn eigen gemeente de verkozen CD&V-mandatarissen hadden beslist om bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen op te komen onder de naam GEMEENTEBELANGEN. Blijkbaar menen ze dat de merknaam CD&V onvoldoende sterk is geworden om nog een goed resultaat te garanderen. De leider van deze nieuwe partij is Marc Dierckx met wie ik steeds een goede verstandhouding heb gehad. Wel wil ik Marc een vriendendienst bewijzen door hem tijdig te waarschuwen in verband met zijn keuze om als tweede "sterke" man van zijn nieuwe partij de ex-VLD-er Schepen Koen Baert te hebben aangetrokken.

Koen, hier nog met blauwe das, zal in de toekomst verschijnen met oranje das. Bijna was het een zwart-gele geworden of een diepe donkerblauwe.

Met plezier wil ik hem het volgende verhaal vertellen.

Enkele jaren geleden toen het Vlaams Belang nog de wind in de zeilen had en met niet minder dan 32 parlementairen de grootste fractie vormde in het Vlaams Parlement behoorde ikzelf tot die groep. Op zekere dag kwam Schepen Baert me vertellen dat hij de VLD ging verlaten. Hij vertelde me de reden niet waarom hij die beslissing had genomen en ik heb het hem nooit gevraagd.
Maar ik schrok niet weinig toen hij me liet weten dat hij de beslissing had genomen om naar het Vlaams Belang over te stappen! Hij zou die overstap graag persoonlijk bespreken met boegbeeld Filip Dewinter en de vraag was of ik voor een privé onderhoud met Filip kon zorgen.

Dit bleek nu niet direct de zwaarste opdracht die ik reeds in mijn leven had uitgevoerd. Enkele uren later was alles geregeld. Alhoewel mijn inbreng in dit gebeuren zeer miniem was geweest hield Filip er toch aan om me op te bellen en me uitvoerig te bedanken voor deze stunt.

Het zou Nationaal nieuws worden aangezien Koen Baert de allereerste actieve Schepen zou worden van het Vlaams Belang in Vlaanderen. Filip had op de volgende vrijdag om 11uur een persconferentie georganiseerd in café De Valk gelegen rechtover het Stadhuis van Antwerpen. Meerdere journalisten hadden reeds toegezegd zonder de reden van deze conferentie te kennen.

Maar enkele uren voor de persconferentie barstte de bom. Blijkbaar was Koentje gaan zweven en hij wou nog snel een laatste onderhoud met Filip. Tijdens dit onderhoud eiste hij een verkiesbare plaats op voor de volgende verkiezing voor het Vlaams Parlement! Koen meende dat zijn overstap voldoende belangrijk was om die eis in extremis te kunnen stellen. Ik was er niet bij tijdens dat laatste gesprek met FDW, trouwens ook niet bij het vorige gesprek, maar vernam dat Filip toch snel duidelijkheid had geschapen door aan Koentje te laten weten dat hij niet op zijn eis kon of wou ingaan. Koen zou dus niet meer naar de persconferentie komen en liet de taak aan Filip over om de kastanjes uit het vuur te halen en de hele zaak enkele uren voor het gebeuren af te blazen.

Later had ik met de inmiddels als onafhankelijke zetelende Schepen geen contact meer. Of toch wel onrechtstreeks, enkele maanden geleden. Ik vernam toen dat een verkavelingsaanvraag, die volgens alle wetten en reglementen perfect in orde was en door een projectontwikkelaar voor onze eigendom in Wommelgem werd ingediend, tijdens een eerste behandeling in het Schepencollege op heftige weerstand was gestuit van ... Onze lezers mogen tweemaal raden. Blijkbaar wou onze Schepen wraak nemen voor zijn eigen falen in het verleden, waarmede ik niets maar dan ook niets te maken had.

Zelfs na dit incident heb ik geen ruchtbaarheid gegeven aan het vreemde en wispelturige gedrag van deze man enkele jaren geleden.
Maar nu ik lees dat Marc Dierckx de ambitie heeft om de leider te gaan worden van de sterkste partij van Wommelgem en dan juist Schepen Baert als coalitiepartner aan boord heeft gehesen, krijg ik een zure oprisping.

Aangezien men zegt dat een verwittigd man er twee waard is kan Marc mij alleen maar dankbaar zijn dat ik hem tijdig heb op de hoogte gebracht van een gebeurtenis uit het verleden die mij tot op vandaag dwars zit.

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Als je erin kunt, is het vrouwelijk*

 

'Naar verwachting zal Hilton Garden Inn Leiden haar deuren medio 2012 openen', staat in het persbericht. Haar deuren. En dan meteen nog een keer. 'Ik verheug me erop dat het hotel haar deuren opent...', aldus de eigenaar.

Dit verschijnsel staat bekend als de haarziekte. Veel mensen vinden het wel chic klinken om 'haar' te gebruiken of hebben ooit de ludieke vuistregel 'als je erin kunt is het vrouwelijk' opgevangen. Dus horen we elke dag wel ergens een nieuwslezer verkondigen dat het kabinet haar plannen bekendmaakt of dat Nijmegen haar tweeduizendjarig bestaan viert. En in het bedrijfsleven, zie genoemd persbericht, is het al geen haar beter. Je kunt dan nog zo trots zijn dat je hotel straks bij de Hilton Worldwide groep hoort, daar hoort blijkbaar geen vijfsterren-pr-afdeling bij.

Het is nog erger. Er zijn zelfs kinderliedjesmakers die het geslacht van toch vrij makkelijke woorden niet lijken te kennen. Deze week zette ik in de auto de cd van Het Zandkasteel weer eens op. Huivert u even mee bij de intro van het eerste liedje.

We doen een dier na die hele grote stappen maakt.

O, een muis?

Neehee, geen muis, een dier wat heel groot is.

We hebben het hier niet over een vertaal-haastklus ofzo. Het Zandkasteel is een ogenschijnlijk vrij verantwoorde peuterserie van wat tegenwoordig de NTR heet. De bijbehorende voorstelling trekt volle schouwburgzalen, er zijn puzzels, boekjes, spelletjes, allemaal even degelijk, zo lijkt het.

Dus vraag je je af, met betrekking tot dat ‘dier die’ en ‘dier wat’: weten ze echt niet beter, of zit er meer achter? Is het soms bedoeld als geruststellend signaal voor minder geletterde kinderen dat je best wel eens een foutje mag maken? Is de opzet, als bij sommige tv-quizzen, dat de mensen thuis sommige dingen net iets beter weten. Of ben ik een ouwe zeur en is dit allang geaccepteerd? Omdat het weliswaar fout, maar toch veel vriendelijker is om met ‘die’ te verwijzen naar iets levends, als in ‘Zeg je kind wat hij moet doen’ en ‘Een schaap met witte voetjes, die drinkt zijn melk zo zoetjes’.

Wie het weet mag het zeggen. En vooruit, je bent journalist of je bent het niet, ik ga het de Zandkasteelmakers ook gewoon vragen. Wordt vervolgd dus, op dit (of deze - allebei goed) blog.

Job de Kruiff is eindredacteur van De Pers.

http://www.depers.nl/binnenland/606261/Als-je-erin-kunt-is-het-vrouwelijk.html

PST : ik had een tijd geleden een discussie met twee Nederlandse kennissen (mevrouw was lerares geschiedenis en mijnheer had een hoge functie in het bedrijfsleven). Toen wij het hadden over onze gemeenschappelijke taal, waren deze beide lieve mensen (eentje was D66 en de ander VVD) zeer stellig dat het geslacht van zelfstandige naamwoorden al jaren geleden afgeschaft was.  "Al dat gedoe geeft toch maar aanleiding tot verwarring, laten we het simpel houden."  En dan volgde er een lange stilte.

 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staten-generaal tegen Di Rupo

 

Beste vrienden,

Omwille van de grootschalige desinformatie rond BHV hebben we een tijdje geleden besloten de echte gevolgen van de Di Rupo-akkoorden voor Brussel en Vlaams-Brabant bekend te maken via een huis-aan-huis-folder. Het resultaat vindt u in de bijlage: een stevig pamflet van 8 bladzijden, dat deze week op 430.000 exemplaren verspreid wordt in alle bussen van Vlaams-Brabant.

Ons tijdschrift ‘Brussels Nieuws’, dat verzonden wordt naar duizenden Brusselse Vlamingen, besteedt dan weer veel aandacht aan de verregaande gevolgen van het Strik-akkoord voor de Vlamingen in de hoofdstad.

Zondagmiddag houden we bovendien een Staten-Generaal in het “Square-Brussels Meeting Centrum”, alias het voormalige congressenpaleis, nabij het centraal station. Uw dienaar zal daar spreken over BHV. Ook daarvan vindt u in de bijlage een folder, met daarop de busregeling.

Vanzelfsprekend is het onmogelijk om alle details van de akkoorden uit de doeken te doen in deze publicaties. Daarom hebben we de nota’s over de kieskring en het gerechtelijk arrondissement  op punt gesteld op basis van de teksten van Di Rupo en de meest recente verklaringen. Hoe meer men zich in deze teksten verdiept, hoe duidelijker het wordt dat de Franstaligen een hallucinante stoet aan overwinningen hebben geboekt.

Graag nodig ik u uit deze documentatie door te nemen en verder te sturen. Mocht u hierbij bedenkingen hebben, aarzel dan niet me te contacteren.

Indien u woonachtig bent in Vlaams-Brabant en onze folder vrijdag niet heeft ontvangen, gelieve me dan zeker via mail een seintje te geven.

Tot mails,

Bart Laeremans



15-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het gesellige financiële hoekje : Land B in vijandelijk vizier

 

Ons gesellige financiële hoekje

De Europese beurzen trekken zich niet op aan de economische groeicijfers van Frankrijk en Duitsland; daarvoor is de onzekerheid te groot. Beleggers dumpen massaal staatspapier van Italië, Spanje en België, waardoor het voor die landen moeilijker wordt om zich te financieren.

Na een rustige maandag wordt vandaag zelfs Frankrijk - een AAA-land - aan dat lijstje toegevoegd. De dalende obligatiekoersen doen de respectieve rentes verder oplopen: Italië +34 basispuntent tot 7,04 procent, Spanje +20 basispunten tot 6,31 procent, Frankrijk +10 basispunten tot 3,52 procent.

De Belgische rente loopt 20 basispunten op tot 4,75 procent. De Duitse rente daalt 2 basispunten tot 1,75 procent. De spread of 'België-premie', het extra rendement dat beleggers eisen om hun geld voor lange tijd aan de Belgische in plaats van Duitse schatkist toe te vertrouwen, blijft daardoor de records aan elkaar rijgen. Van 281 basispunten gisteren tot 300 basispunten vandaag. 

De impact van die oplopende rentes vertaalt zich ook op de aandelenmarkten. Banken en verzekeraars, die meestal een lijvige portefeuille staatspapier in portefeuille hebben, zakken gemiddeld 2,5 procent. 

De escalatie van de eurocrisis had in het derde kwartaal nog geen al te grote impact op de economie. De Franse economie knoopte in het derde kwartaal weer met groei aan (+0,4%), nadat ze in het tweede kwartaal lichtjes was gekrompen (-0,1%). Eerder was voor het tweede kwartaal een stagnatie gemeld. De Duitse economie groeide in het derde kwartaal mt 0,5 procent, zoals analisten hadden verwacht

Langetermijnrente Land B :  2011-11-15 -   4,76%  (16 uur)

http://www.bnb.be/pub/stats/stats.htm?l=nl&tab=Keyfigures




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!