Angeltjes
18-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het *puik* van de Arabische Lente komt ons verrijken.

 

De Arabische lente heeft geleid tot een sterke toename van het aantal mensen die illegaal de EU proberen binnen te komen. In de eerste 9 maanden van dit jaar werden 112.000 mensen onderschept, tegen 76.000 in dezelfde periode van 2010. Dat heeft Frontex, het Europese agentschap voor de grensbewaking, vandaag bekendgemaakt.

De grootste piek was in maart, toen 20.000 vluchtelingen uit Tunesië en Libië over zee Italië en Malta probeerden te bereiken. Maar de stroom immigranten uit Libië en Tunesië is nu vrijwel tot stilstand gekomen.

Een derde van de illegalen werd onderschept aan de Grieks-Turkse grens. In oktober werden daar 9600 mensen tegengehouden, onder meer uit Afghanistan. Een nieuwe 'route' voor illegalen loopt via Servië, Hongarije en Macedonië naar Oostenrijk. Daar zijn dit jaar al 35 procent meer mensen onderschept.

Het is merkwaardig hoe de roepers ter linkerzijde en uit het nietszeggende maar gevaarlijke centrum, voorbijgaan aan de vlucht van meestal jonge migranten uit de Prachtlanden waar de hoopvolle Arabische Lente bloeit.  Waarom komen die figuren clandestien en illegaal naar Europa ?  Waarom nemen zij niet enthousiast deel aan de uitbouw van een nieuwe democratische maatschappij in hun respectieve Prachtlanden ?  Als men het goed voorheeft met de Arabische Lente, dan zou Europa verdorie deze tafelschuimers en avonturiers geestdriftig moeten terugsturen, zonder pardon.

Wat ik mij zit af te vragen, welke redenen geven deze illegalen op om hun land vaarwel te zeggen ?  Geloven zij dan niet in de revoltie en de beloftevolle toekomst ?  Zijn het tegenstanders van de Arabische Lente, hebben zij wat op hun kerfstok ?

Er worden tientallen geleide studies verricht in de lidstaten over hoe racistisch de inwoners wel zijn. Doe nu eens wat studie over de weglopers : wat hen bezielt, wie zij zijn, hoe zij hun leven ervaren, of zij bereid zijn hun Prachtgewoontes op te geven als zij in het welvarende maar decadente Europa komen wonen.  Komaan, landverraders van het Spionnencentrum, laat jullie linkse collaboratie-professoren nog eens een cent verdienen.

Bron :  Trouw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog méér migranten, aub .

 

Het is maar best dat Cecilia Malmström zich verstopt achter deze vlag.

De Europese Unie moet meer migranten aantrekken, om in de toekomst alle arbeidsplaatsen op te vullen. Dat zegt Europees commissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken) vandaag. Het moet volgens de eurocommissaris eenvoudiger worden voor legale migranten om de EU binnen te komen.

Malmström heeft vandaag een programma gepresenteerd dat migratie naar de EU gemakkelijker moet maken. Het zou volgens Malmström eenvoudiger worden voor migranten om een visum te krijgen, een baan te vinden die bij hen past. Geld sturen naar familie in het land van herkomst zou goedkoper worden.

Malmström zei dat de EU samenwerkt met Tunesië en Marokko om migratie in goede banen te leiden. De EU wil een dergelijke samenwerking ook met Egypte en Libië. 'Voor globalisatie is een goed georganiseerde migratie nodig', aldus Malmström.

Een nieuwe
website die vandaag is gelanceerd moet mensen die naar de EU willen verhuizen informeren over de mogelijkheden en obstakels.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar zijn ze weer : Is Zwarte Piet een krenkend figuur ?

 

In het Nederlandse dagblad Trouw wordt een peiling gehouden :

Kunt u zich voorstellen dat sommige mensen aanstoot nemen aan Zwarte Piet?
Nee, het is een oude traditie die niet discriminerend bedoeld is
1714 (79%)
Ja, ook al is het niet zo bedoeld, de rol en het uiterlijk van Zwarte Piet kan als stigmatiserend worden ervaren
462 (21%)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisme

 

 

Hoeveel EU landen zijn er met een socialistisch regering ?
Drie : Spanje, Portugal en Griekenland
Alle 3 met grote financiële, economische en structurele problemen.
Italië is een buitenbeentje maar heeft vele jaren socialisten aan het roer gekend.
Margaret Thatcher  heeft ooit gezegd : "Het socialisme duurt zolang, tot het geld van de anderen op is"
En Winston Churchill formuleerde het zo : De socialisten zijn zoals Christoffel Columbus, als zij  vertrekken, weten ze niet waarheen ze gaan en als ze aankomen, weten zij niet waar zij zijn".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale staatsschuld op 31 oktober 2011

 

 

SCHULD OP 31.10.2011

 

FEDERALE STAAT :

 €355.649.424.197

Verhoging op 1 maand tijd : 5 miljard

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het moet niet altijd een kookboek zijn

Gratis pocketboek: ‘Hoe overleven in een islamitische samenleving?’

Vanaf dit weekend verspreidt Het Vlaams Belang in samenwerking met “Steden tegen Islamisering” (STI) een pocketboekje van de hand van Filip Dewinter met als titel “Hoe overleven in een islamitische samenleving”.  In dit pocketboekje dat een zestigtal pagina’s telt geeft Filip Dewinter tien lessen om als Dhimmi (niet-moslim) te overleven onder moslimheerschappij. In het pocketboekje “Hoe overleven in een islamitische samenleving?” schets Dewinter welke de risico’s zijn om als niet-moslim in een geïslamiseerde samenleving te leven.

Kritiek op de islam, het niet respecteren van de ramadan, het niet naleven van de islamitische kledingvoorschriften, het drinken van alcohol of het organiseren van een muziekcongres, roken of gokken, worden niet getolereerd is een islamsamenleving. Met deze nieuwe publicatie wil Filip Dewinter aantonen hoe ingrijpend de impact van de islamisering op onze samenleving kan zijn. Het pocketboekje “Hoe overleven in een islamitische samenleving?” wordt verspreidt op 20 000 exemplaren. Tevens worden een 500 000 pamfletten verspreidt in alle grootsteden van Vlaanderen ( Gent, Antwerpen, Kortrijk, Vilvoorde, Brussel, Mechelen) om het pocketboekje te propageren.

Met dit pocketboekje “Hoe overleven in een islamitische samenleving?” wil het Vlaams Belang propageren als de enige partij die gekant tegen de islamisering van Vlaanderen.

Naar aanleiding van de publicatie van het pocketboek “Hoe overleven in een islamitische samenleving?” formuleert het Vlaams Belang vijf concrete voorstellen om de islamisering van Vlaanderen tegen te gaan.

  1. Een immigratiestop vanuit de moslimlanden naar Europa.
  2. Geen ondersteuning, erkenning of subsidiëring van de islam door de overheid.
  3. Geen toegevingen aan de islam betreffende de fundamentele waarden van onze beschaving (afschaffen van het onverdoofd ritueel slachten, niet toelaten van hoofddoeken, geen gescheiden zwemmen in de zwembaden, …).
  4. Moslims dienen te slagen in een inburgeringexamen vooraleer over een definitieve verblijfsvergunning te kunnen beschikken.
  5. Moskee-stop, verbod op minarettenbouw en uitwijzing van fundamentalistische imams.

Met dit gratis pocketboek wil het Vlaams Belang duidelijk maken dat de islam niet thuishoort op Europees grondgebied.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VDB & Co: altijd tappen uit hetzelfde vaatje.

 

 
"Telkens als ik en plein publique verklaar dat ik het socialisme beschouw als een perverse ideologie; dus niet als een op zichzelf loffelijk en nastrevenswaardig ideaal dat helaas in de praktijk faalt door tegenwerking van gewetenloze egoïsten, maar als een intrinsiek onrechtvaardig en immoreel, om niet te zeggen crimineel systeem, dat onvermijdelijk gedoemd is om uit te draaien op totale zelfdestructie of totale dictatuur (ja hoor eens, zo denk ik er nu eenmaal naar eer en geweten over, en dan kun je daar ook maar beter rond voor uitkomen, zeg ik altijd maar) dan valt dat in het algemeen nogal slecht..."



Dat schreef o.m. de intussen op 28.9.2009 aan een hartstilstand overleden Nederlandse Pamela Hemelrijk, columniste voor de krant Metro, in haar antisocialistisch manifest op 23 januari 2004.Dit artikel verscheen op MeerVrijheid.nl. Voor het volledige artikel moet je zijn op:

http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=863

Scherpe analyse, waar je voorwaar moeilijk een speld tussen krijgt.

Gezien in het licht van de huidige mondiale toestand, en die van België in het bijzonder, met de P.S. en de SPa op kop, is de inhoud van dit artikel ook voor ons actueler dan ooit. Je begrijpt meteen perfect waarom het socialisme overal ter wereld, en dus ook hier, een volk naar de afgrond dreigt te leiden. Het is allemaal zo herkenbaar in dit prachtige artikel.

Lezen, zou ik zeggen. Een echte aanrader. Ze zouden de lectuur ervan bij de 0000 verplicht moeten stellen. Maar of dit zou helpen
? Je hebt immers nog altijd zoiets als "Wat baten kaars en bril, als ..."

Geronimo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Saoudie-Arabië wordt *lonken* verboden

 

In Saudi-Arabië wil men het lonken verbieden. De religieuze politie van Saudi-Arabië vindt dat het nu maar eens moet gedaan zijn met de verleidingstruukjes van vrouwen.  Daarom zal zij erop toezien dat vrouwen hun “verleidelijke ogen” bedekken, zo mochten wij vernemen van de zegsman Mutleg An-Nabit in een exclusief vraaggesprek met de Angeltjesredactie en de inheemse krant Al-Quds Al-Arabi.

“Wij hebben het recht vrouwen ertoe te dwingen hun ogen te bedekken.” meende de politiewoordvoerder.  Het nieuws lokte al verhitte reacties uit in het koninkrijk der woestijnmannen, vooral toen een echtgenoot het niet pikte dat hij niet meer de mooie ogen van vrouwlief mocht tonen aan de buitenwereld: hij eindigde zijn weerstand in het ziekenhuis.  Zoveel provocatie kon de religieuze politie niet over haar kant laten gaan; dus ontstond er – helemaal volgens de culturele traditie van het prachtland – een knokpartij met de opstandige echtgenoot. 

Na de genezing van zijn verwondingen en het verblijf in het ziekenhuis, mag de man 20 maanden gastvrijheid in de gevangenis genieten en bovendien krijgt hij er 300 zweepslagen bovenop.  Tenminste als hij tot aan het beëindigen van de uitgesproken strafmaat in leven blijft. 

Wij vragen ons af of de vrouwen daar binnenkort allemaal met een witte stok gaan rondlopen.   Ter vergelijking hoe wij – in onze zondige samenleving - omgaan met de verleiding van vrouwenogen :

 

Floriaan Terbeke
Bron: Ansamed


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn op de goede weg : 1 op 4 Brusselaars is islamaanhanger

 

Een op de vier Brusselaars heeft een islamitische achtergrond. Dat maakt Brussel een van de Europese steden met de grootste moslimaanwezigheid. Dat blijkt uit het sociologisch onderzoek ('L'Iris et le Croissant') van de UCL.

Ongeveer een op de vier Brusselaars heeft een islamitische achtergrond. Dat zijn in totaal tussen de 250.000 en 300.000 personen, zowat de helft van de moslims in heel België. Daarvan is zo'n 10 tot 15 procent praktiserend en actief binnen religieuze verenigingen.
 
De islam is, na het voetbal, de kracht die in Brussel de meeste mensen mobiliseert. Er zijn meer dan tweehonderd islamitische organisaties in Brussel, waarbij 77 moskeeën. Socioloog Felice Dassetto spreekt zelfs over een "religieuze oversocialisering" bij jonge moslims.
 
Neosalafisme
Het neosalafisme, de nieuwe variant van de meest conservatieve stroming binnen de islam, wint sinds enkele jaren steeds meer terrein. "We zien die evolutie sinds eind jaren negentig. Erg zorgwekkend: ze beschouwen hun vorm van godsdienst als de enige pure en daardoor isoleren ze zich, niet enkel van andere moslims, maar ook - en vooral - van de niet-moslims", aldus de onderzoeker.
 
De imams en islamleerkrachten worden veelal in privé-instellingen gevormd. Er zijn nu vier zogenaamde 'instituts supérieurs' die imams opleiden. Maar dat zijn instellingen met een salafistisch karakter.

Kortom, niet anders dan tof nieuws voor de toekomst.

Bron : Le Soir en Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Autonoom Rellencentrum* Keulen

 

Ongeveer een jaar geleden begonnen linkse extremisten aan de illegale bezetting van een voormalige kantine, die ooit deel uitmaakte van de KHD-machinenbouwgroep.  Nacht na nacht party’s, vuilophoping, graffiti alom, vandalisme, “kleine” criminaliteit in de omringende straten maken het de bewoners van Kalk, het voormalig industrieel stadsdeel van Keulen, ondraaglijk.  De linkse relschoppers doopten hun kraakpand “autonoom centrum” waar sexuele en criminele feiten schering en inslag zijn. 

De omwonenden en conservatieve politici uit verschillende partijen proberen al maanden iets te ondernemen tegen de agressieve links-extreme krakers, die een heel stadsdeel terroriseren.  Herhaaldelijk eiste de burgerbeweging Pro Köln de sluiting en ruiming van het pand – tot nu toe vergeefs.  De politie werd kort voor de geplande ruiming door de SPD-burgemeester Jürgen Roters teruggefloten.  En zo kan het linkse tuig verder tekeer gaan en de buurt het leven onmogelijk maken.

De verkozen stadsraadsleden van de “bonte” stad Keulen schijnt het niet te kunnen schelen; ze zijn blijkbaar van mening dat rel schoppen niet het privilegie is van cultuurverrijkers maar ook tot de rechten van de cultuurgevoelige, belevenis-geöriënteerde minder gepigmenteerde jongeren hoort.  Ze moeten toch de mogelijkheid hebben hun anti-democratische zelfverwezenlijking in daden om te zetten!  Een politiek-correct hobby, dat men graag subsidieert. 

Pro Köln eist een onmiddellijke en onvoorwaardelijke sluiting van het “autonoom centrum” en heeft voor zaterdag een betoging gepland.  O.a. Taylor Rose van de Tea Partybeweging, die ook in de VS voor een harde aanpak van de criminaliteit en het links-extremisme pleit, zal een toespraak houden met als thema “Law & Order zoals in de VS”.  Hij is momenteel in Europa als gastdocent bij universiteiten.

De linkse strijdkrachten zijn met een e-campagne gestart onder het motto “Kalk macht dicht” om het Keulse stadsdeel compleet te blokkeren.  Dit alles in samenwerking met Die Linke en op de achtergrond een dubieuze rol van de vakbonden.  Ze willen een toegelaten betoging verhinderen met niet-toegelaten tegenbetogingen. 

Pro Köln deed in de gemeenteraad navraag naar vastgestelde strafdaden van de linkse anarchisten op het grondgebied Keulen: van 2008 tot 2010 komt men tot een totaal van 444 feiten, die door de “democratische partijen” geduld, verzwegen of goed gepraat worden. 

De linxe partijen overal in Europa werken bij voorkeur samen met criminele groepen : "ons kent ons".

Bron: PI

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 751)

 

Aan Mijnheer Elio Di Rupo: mag ik u eens een goede raad geven?

Geachte,

De wijze waarop u nu reeds gedurende vele weken hard aan het werken bent om voor ons allemaal goede beslissingen te nemen beginnen me danig de keel uit te hangen. De traagheid waarmede u werkt heeft als gevolg dat de feiten U dag na dag inhalen en voorbijsteken.

De ene dag hebt u 500 miljoen nieuwe belastingen "gevonden" en de andere dag bent u die ruim kwijt als gevolg van de rentestijging voor Staatspapier op de Internationale markten. De ene dag hebt u één miljard gevonden met opnieuw andere infantiele nieuwe lasten voor de bevolking en een dag later, als gevolg van een stupiede beslissing nog niet zolang geleden genomen door onze "overheden", bentu die ruim kwijt om afspraken ten voordele van het ACV in verband met Arco te honoreren. U bent als een renner die steeds even ver van de eindstreep blijft omdat zijn fiets op rollen staat en uw driftige benenspel heeft geen enkel nut meer.

Daarom zou het beter zijn eens een beslissing te nemen die in het voordeel van de overgrote meerderheid van de bevolking zou uitdraaien. Als bijna 74-jarige kom ik dagelijks in contact met vele mensen waaronder heel wat ouderen. U hebt waarschijnlijk geen benul van het feit dat steeds meer mensen zelfs schrik hebben om op straat te komen, hun deur te openen voor onbekenden of met hun wagen te stoppen voor een rood licht. Dagelijks worden halskettingen afgerukt, mensen die de deur openden voor zogezegde vertegenwoordigers van telefoon- of watermaatschappijen overvallen of bestolen en velen werd hun wagen ontvreemd via een zogenaamde car-jacking. De stijgende criminaliteit is stilaan ondragelijk aan het worden.

Daarom geef ik U de raad snel een beslissing te nemen met al uw vrienden onderhandelaars en wel de volgende:

Vanaf 1 januari 2012 zullen alle personen die een zware misdaad plegen (een ketting afrukken van een oud moedertje hoort daarbij,  juist zoals een huisinbraak, een car-jacking of het neersteken van een onschuldig slachtoffer enz.) automatisch aangehouden worden en een boete krijgen van 25.000 EURO. Zolang het proces niet is voorgekomen en een definitieve uitspraak is gedaan door de rechtbank blijft men in de cel. Ook kan men de gevangenis nooit meer verlaten zolang die boete niet is betaald.

Erger nog: de gevangenen die aangehouden worden voor misdrijven na 1 januari 2012 gepleegd, vallen onder de "nieuwe" gevangenisregels te weten:

1. Men kan geen bezoek meer ontvangen behalve dit van zijn advokaat.
2. Men kan alleen zijn cel verlaten om in de gevangenis te gaan werken. De gevangenisdirectie zal de taken verdelen en voor iedere gewerkte dag zal 75 euro worden weggeschreven van de nog te betalen boetesom.
3. De meubilering van de cel zal beperkt blijven tot een stoel; tafel en bed. De gevangene ontvangt geen kranten; luistert niet meer naar de radio en kan geen TV bekijken.
4. 's morgens en 's avonds heeft de gevangene recht op een onbeperkte hoeveelheid brood; water; koffie of thee.
Per maand ontvangt de gevangene één pot confituur en 1 kilogram kaas. Iedere middag heeft hij recht op groenten en aardappelen in onbeperkte hoeveelheden. Geen vlees of vis of wat ook. Geen kantine; geen wandelingen; geen fitness center en andere zottigheden meer.
5. Indien de gevangene vrijkomt en ooit hervalt krijgt hij onmiddellijk en automatisch levenslang. Geen proces meer en verder geldverlies voor de gemeenschap. Natuurlijk moet er duidelijkheid zijn over zijn schuld maar dit is in bijna alle gevallen snel duidelijk.

Sommigen kunnen dit een overdreven beslissing noemen maar niemand en dan ook niemand, geachte heer Di Rupo, wil dat iemand onverwittigd dergelijke straf zou moeten ondergaan. U zorgt ervoor dat iedereen in het land en VOORAF duidelijk weet wat hem te wachten staat als hij na 1 januari nog een zwaar misdrijf pleegt in ons land.

Als u de moed hebt dit te beslissen dan zal met ingang van 1 januari de criminaliteit in dit land sterk dalen hetgeen de bevolking zal toejuichen. Als extra voordeel zal het "bijhouden" van een gevangene duidelijk minder kosten en zullen diegen die het niet hebben kunnen laten nog voor extra inkomsten zorgen via dit boetesysteem.

Die 25.000 euro zijn zeker niet overdreven als men vandaag vaststelt dat in ons land boetes worden uitgesproken van 1000; 2000 en méér euro's voor vrachtwagenchauffeurs die een uur te lang hebben "gewerkt" en een inbreuk pleegden op de rij-en rusttijden wetgeving. In verhouding zou de dader van een verkrachting; huisinbraak of welk zwaar misdrijf ook nog veel zwaarder moeten beboet worden.

We hopen, geachte heer Di Rupo, dat u begrip zal hebben voor onze raad en deze niet in de wind zal slaan.


Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie tegen censuur op internet

 

Bedankt voor je actie om internet te redden.

Help de impact van deze campagne vergroten door 'm te delen met zoveel mogelijk anderen. Hoe meer mensen meedoen, hoe krachtiger we zijn! Stuur onderstaande mail door naar vrienden en familie, en post deze link op je facebookpagina:

http://www.avaaz.org/nl/save_the_internet/?tta

Nogmaals bedankt voor je hulp,

Het Avaaz-team.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R = Rovers, O = Overlastjunkies, M = Messentrekkers, A = Agressievelingen

 

 

Filip Dewinter : “Roma staat voor de R van rovers, de O van overlastjunkies, de M van messentrekkers en de A van agressievelingen”.

Tijdens een interpellatie aan Vlaams Minister van Inburgering Geert Bourgeois heeft Vlaams Belang-fractievoorzitter Filip Dewinter laten weten dat er geen actie- maar een terugkeerplan voor ROMA-zigeuners nodig is. In plaats van de aanstelling van 15 stewards om de Roma te begeleiden en “hygiëne- en voedingsregels” aan te leren hebben we integendeel politieagenten nodig om hen te dwingen de wet te respecteren en desnoods het land uit te zetten.

Volgens Dewinter “horen de Roma’s hier niet thuis, zijn ze hier niet welkom en moeten ze terugkeren naar hun landen van herkomst : Roemenië en Bulgarije”. Dewinter wees ook op het feit dat de ROMA hier ongewenst zijn : “Voor veel Vlamingen staat ROMA voor Rovers, Overlastjunkies, Messentrekkers en Agressievelingen.”.

De maatregelen van het Actieplan van de Vlaamse Regering zijn “een maat voor niets”. Filip Dewinter stelde : “Het pamperbeleid zal enkel zorgen voor een aanzuigeffect. Het is geen toeval dat er in Nederland nauwelijks 8.000 en in Duitsland slechts 6.000 Roma’s verblijven terwijl België maar liefst 30.000 Roma’s huisvest.”

Ik kan mij best voorstellen dat de politiek-correcte medemensch die deze vlijmscherpe analyse onder ogen krijgt, een hartstilstand nabij is. Dat heb je nu eenmaal als je in Fantasialand leeft. De realiteit van Grotemensenland is stuitend en gelukkig voor vele burgers in dit land, zijn er nog uitzonderlijke politici die de werkelijkheid onder ogen durven zien.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irkçı Parti Emirdağ'a Propagandaya Geliyor

 

Vlaams Belang in Ankara  : volgens de gratis (het is er aan te merken)  vertaalmachine van Google luidt de titel : "Racistische partij propaganda komende naar Ankara".   De kwaliteit van de foto is bijna even goed dan de vertaling. We herkennen alleszins op de eerste rij Barbara Pas, Bruno Valkenietrs, Filip Dewinter, en achteraan, eveneens van links naar rechts Rita de Bont, zijne Eminentie Heer Veys, Johan Deckmyn en Philip Claeys. Hoed af, mevrouwen, mijne Heren : u bevindt zich in het hol van de leeuw.  Hopelijk zijn er voldoende lijfwachten met u meegereisd. Wij komen later terug op dit blitzbezoek.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen lieve vrienden

Een dame, die niet mag ontbreken, ook al was ze naar mijn smaak iets te theatraal, is Edith Piaf.  Het verhaal wil dat ze in Parijs op straat, in de Rue de Belleville 72, op 19 december 1915, als Edith Giovanna Gassion, dochter van een cafézangeresje en een acrobaat, geboren werd.  Het etiket van straatmus zou ze heel haar leven als een eretitel koesteren.  Ze werd genoemd naar Edith Cavell.  Haar grootmoeder, een hoerenmadam, zou haar, met ondersteuning van de meisjes, opvoeden.  Het kind werd blind toen ze drie was en, pas nadat ze op bedevaart naar Treeske van Lisieux gestuurd werd, waarvoor de hoeren het geld bijeen gespaard hadden, kreeg ze miraculeus haar zicht terug.  Si non è vero è ben trovato…

Vanaf haar veertiende begeleidde ze haar vader bij zijn straatacrobatische optredens in heel Frankrijk –  waar ze ook begon met zingen.  Toen ze zeventien was geraakte ze zwanger, kreeg een dochtertje, liet de zorg over aan de jonge vader want moederschap bleek slecht te combineren met haar nomadenbestaan. Het kind overleed twee jaar na de geboorte aan een hersenvliesontsteking.

Nightclub-eigenaar Louis Leplée ontdekte haar, boetseerde haar, liet haar optreden in een eenvoudig zwart jurkje (later haar handelsmerk) en gaf haar het koosnaampje “La Môme Piaf” (het musje).  Hij gaf haar zelfvertrouwen ondanks haar kleine gestalte van 1.42 m.  Hij lanceerde een grote publiciteitscampagne naar aanleiding van haar première in zijn club, nodigde beroemdheden uit, waaronder Maurice Chevalier.  Dit nightclub-optreden zou hetzelfde jaar kunnen verzilverd worden met twee platenopnames.  Haar weldoener werd in 1936 vermoord door vroegere straatvrienden van Piaf; zij werd verdacht van medeplichtigheid maar uiteindelijk vrijgesproken.  Zij had wel wat geleerd uit deze episode: ze begon doelbewust vriendschap aan te knopen met beroemdheden, o.a. met Chevalier.  

In 1944 ontdekte ze Yves Montand, liet hem in haar show optreden en werd zijn mentor en liefste.  Binnen het jaar werd hij één van de meest succesrijke zangers van Frankrijk – zij verbrak hun relatie toen hij bijna even populair werd als zij.  Edith schreef de meeste teksten van haar liedjes zelf: zo ook haar meest befaamde lied “La vie en rose”.   Tijdens de oorlogsjaren trad zij regelmatig op voor de Duitse Wehrmacht – menigeen beschouwde haar als een verraadster.  Na de bevrijding van Frankrijk verklaarde ze dat ze in werkelijkheid voor de Franse weerstand had gewerkt.  Ondanks deze geruchten steeg haar ster internationaal: Europa, VS, Zuid-Amerika lagen aan haar voeten.  In het begin van de vijftiger jaren lanceerde ze Charles Aznavour.

Haar liefdesleven was niet echt een kabbelend beekje.  Zij zat nooit zonder man maar haar grote liefde was zonder enige twijfel de bokser Marcel Cerdan.  Hij was getrouwd, vader van drie kinderen; voor Edith was er slechts plaats als zijn maîtresse.  Cerdan stierf in 1949 bij een vliegtuigongeluk – Edith leek gebroken.  Toch stapte zij daarna nog twee keer in het huwelijksbootje: van 1952 tot 1956 mocht zij zich madame Jacques Pills noemen (Marlène Dietricht was bruidsmeisje) en in 1962 wisselde zij trouwbeloftes met Theophanis Lamboukas, beter gekend als Theo Sarapo.  Dit huwelijk oogstte ongeloof en kritiek: de kleine, fragiele, versleten straatmus met de 20 jaar jongere Griekse kapper-zanger… Niemand die aan wederzijdse liefde geloofde, behalve Edith.  Zij eiste haar recht op hem lief te hebben en zong daarom “Le droit d’aimer” voor haar jonge god: l’amour ne s’explique pas…

Edith Piaf werd verschillende keren in een ontwenningskliniek opgenomen wegens alcohol- en morfineveslaving.  Zij overleed aan leverkanker toen zij amper 47 was – zij leek 20 jaar ouder.   Jean Cocteau werd na het horen van het nieuws getroffen door een hartaanval en stierf.  Alhoewel de aartsbisschop van Parijs haar een begrafenismis weigerde wegens haar liederlijke levensstijl, trok haar begrafenis honderdduizenden mensen naar de straten van Parijs.  Alle verkeer lag stil.  Zij ligt begraven op het beroemde Père Lachaise.  In de Rue Crespin du Gast is er een klein museum aan haar gewijd.

Ik heb voor jullie Milord gekozen als eerbetoon aan een kleine straatmus en een grote Franse madame: Edith Piaf. 

 

Kusjes van Lolita


17-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije en de vrije meningsuiting. Geen Probleem. Er is geen vrije mening.

 

 

Niets nieuws onder de zon: 1.000 overtredingen van de vrije meningsuiting in Turkije

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens onderzoekt momenteel 1.000 vermoedelijke overtredingen van de vrije meningsuiting in Turkije: een reusachtig hoog aantal, meent Thorbjorn Jagland, secretaris-generaal van de Raad van Europa, op gespreksronde in Ankara.  Thorbjorn Jagland is voormalig algemeen secretaris en voorzitter van de Noorse Arbeiderspartij, ex-premier en ex-buitenminister, ex-parlementsvoorzitter en huidig voorzitter van het Noorse Nobelprijscomité.  Niet zomaar een “nobody”.  

Jagland herhaalde de bekommernis van de Raad van Europa over de beperkte persvrijheid in het Ottomaanse Rijk en herinnerde aan de engagementen van de Turkse regering om aan het wettelijke Europese niveau te voldoen.  Alsof dat zo moeilijk is …

“Bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg zijn er 16.000 zaken tegen Turkije hangende en 1.000 ervan hebben de vrije meningsuiting als klachtgrond”, bericht Jagland en legt er de nadruk op dat het hoge aantal reden geeft tot “grote bezorgdheid”, vooral omdat het een “bevriezend effect” heeft op de vrijheid van “berichtgeving en journalisten in Turkije”.  Hij gaf geen vergelijkende cijfers over het aantal zaken tegen andere landen maar bevestigde dat 1.000 klachten tegen Turkije een “aanzienlijk hoog aantal” is en mag geïnterpreteerd worden als “een probleem”.

Tijdens een persconferentie over dit thema, in aanwezigheid van Erdogan, stelde Jagland dat, omwille van “historische” redenen, rechtszaken betreffende de persvrijheid daar “helemaal anders” geïnterpreteerd worden dan volgens de normen van “elk ander Europees land”, waar de bevolking “de vrijheid heeft om kritiek te uiten op de regering” zonder daarvoor wegens eerroof voor de rechtbank gedaagd te worden. En hij strooide ook met bloemetjes want de aanwezigheid van zowel Erdogan als Sadullah Ergun (Turkse justitieminister) tijdens de conferentie toont volgens hem immers aan dat de Turkse regering zich “zeer ernstig” met het probleem bezig houdt.  Maar hij voegde er meteen aan toe dat ook de lange duur van de voorhechtenis wel degelijk “een probleem” is.

Inderdaad: voorhechtenis in Turkije kan zelfs oplopen tot tien jaar.  Zo bevinden er zich momenteel ca. 60 journalisten in de gevangenis op verdenking van medewerking aan geplande aanslagen tegen Erdogan of de sponsoring van terrorisme.  Turkije heeft hierbij goud behaald want het gaat zelfs China vooraf op ‘s werelds lijst van inbreuken tegen de vrije meningsuiting.

Floriaan Terbeke

Bron: Ansamed


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ho, ho, Bergen

 

Waar het internet toch allemaal goed voor is, waarschijnlijk heb ik volgend bericht totaal gemist bij het nieuws van 0000 en - vetgedrukt - op de voorpagina's van onze objectief onovertroffen kranten.

Prachtig dus dat ik dit stukje Pakistaanse cultuurhistorie nog kon terugvinden op de blog Vlad Tepes, waar Youssef De "Onpartijdige" Witte het ook wel gespot zal hebben. Zijn rechtvaardige woede zal België - en dan voornamelijk het PakistaniBelgië - op zijn grondvesten doen daveren.


BRUSSEL - Vier leden van een Pakistaanse familie moeten voorkomen in verband met een " eremoord" op een 20-jarige vrouw die tegen hun wil samenwoonde met een Belg en een gearrangeerd huwelijk weigerde.

Sadia Sheikh, een Belgische studente van Pakistaanse origine, werd op 22 oktober 2007 neergeschoten met drie kogels door haar oudere broer Mudusar, toen ze haar familie bezocht, die had gezegd de onenigheid te willen bijleggen.

Haar ouders en zuster worden beschuldigd van hulp en medeplichtigheid aan de moord.

Zij had het ouderlijk huis verlaten om te gaan studeren nadat haar neringdoende ouders haar trachtten uit te huwelijken aan een Pakistaanse neef die ze nog nooit ontmoet had.

Ze verbleef een tijdje in een centrum voor slachtoffers van huiselijk geweld omdat ze zich bedreigd voelde. Daarna ging ze samenwonen met een Belg, genaamd Jean.

Niettegenstaande de bedreiging was ze akkoord haar familie te bezoeken in de hoop alles te kunnen bijleggen.

Haar ouders en zuster ontkennen betrokken te zijn bij de moord en zeggen dat Mudusar, nu 27 jaar, zijn zuster doodde in een vlaag van woede.

Haar vader Tarik Mahmood Sheikh, moeder Zahida Paeveen Sariya en zuster Sariya worden aangeklaagd in een assisenproces te Bergen, samen met Mudusar en zullen zich moeten verantwoorden voor poging tot een gedwongen huwelijk.

Indien de vier schuldig bevonden worden door de jury, kunnen zij veroordeeld worden tot levenslang. De hoorzittingen zullen drie tot vier weken duren wordt verwacht.


Wes Hardin.

Bron : Vlad Tepes 16 november 2011.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij het heengaan van Roger van Houtte (1951 - 2011)

 

Ik ben ontzettend geschrokken bij het vernemen van het overlijden gisteren, 16 november van de journalist Roger van Houtte.

Uit naam van alle medewerkers van Angeltjes en vele lezers bied ik ons welgemeend medeleven aan bij het gezin, de familie, de vrienden en de N-VA voor wie Roger zich als tekstschrijver uitsloofde zoals hij dat deed voor elke werkgever.

Wij hebben mekaar enkele malen ontmoet, vele jaren geleden en nog zeer recent waren wij vrienden geworden bij Facebook.  Nu pas dringt dit futiele feit tot me door en ik betreur oprecht dat wij bij die gelegenheid geen woordje geschreven hebben naar mekaar.  Ik moet mij verschuilen achter het flauwe argument "druk-druk" maar spijt komt altijd te laat.

Zoals velen waardeerde ik Roger van Houtte vanuit zijn Gazet van Antwerpen periode, waar hij eerst het algemene nieuws deed en vervolgens politiek stadsredacteur werd.  Een journalist die in volledige onafhankelijkheid het politieke nieuws uit deze lastige stad op een strikt neutrale manier versloeg. Als Dewinter de bal missloeg, dan schreef Roger dat zonder hatelijkheid en zonder inwendige binnenpretjes. Maar als Dewinter bij een andere gelegenheid nagels met koppen sloeg, dan werd dat even nuchter meegedeeld. 

Roger van Houtte was een vertrouwd figuur in zijn stad, hij belichaamde op zijn eentje het begrip "stadskrant" en hij had  niemand nodig om hem te dicteren, dat de redactie een politieke lijn moest volgen. Van Houtte volgde de hartenklop van de Sinjoren en dat werd door velen zo aangevoeld en gewaardeerd. Zonder grote woorden en ideologische opdrachten, maakte Roger van Houtte van de Frut, de gazet van iedereen.

Die typisch Antwerpse joviale mentaliteit strookte echter niet met de politieke bevelen die kwamen uit Hasselt waar de leiding van Concentra het bekrompen katholieke provincialisme ingeruild had tegen het hippe socialisme van Steve Stevaert. De conservatieve, gelovige en Vlaamsgezinde Gazet van Antwerpen kreeg rauwweg het bevel te verhinderen dat deze stad zou ingenomen worden door Vlaams Belang.  Dat was een bevel. En Luc Rademakers, een Franstalige sukkel die niet eens een reclametekst voor een pakje magarine kan schrijven, werd tot hoofdredacteur gebombardeerd als hij er kon voor zorgen de oude Vlaamsgezinde garde journalisten en personeelsleden (meestal CVP, VU en soms VB gezind)  aan de deur te zetten en van de gazet het campagne-instrument van Patrick Janssens te maken.

Er is toen zwaar geïntrigeerd geworden, men heeft vuil spel gespeeld, mensen bezwadderd, eerlijke journalisten gebroodroofd en lezers voor het hoofd gestoten. Eind 2008 werd ook het wandelend geweten van Antwerpen, Roger van Houtte, genadeloos ontslagen door de minkukels die nu vrij spel hadden en hebben om hun paladijnenrol op het Schoon Verdiep te spelen.

Roger van Houtte is opgevangen door de leiding van de N-VA die in hem een waardevol medewerker vonden.

Het is schrijnend onrechtvaardig dat iemand van nauwelijks zestig jaar aan het leven ontrukt wordt.  Wij blijven Roger van Houtte dankbaar voor wat hij gedaan heeft voor Antwerpen en wij verlenen hem (helaas posthuum) de Orde van de Grote Sinjoor.

Ray, hoofdredacteur van Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior


Ook zonder het dagelijks geleuter en gepeuter van  Elio Baba en zijn zes rovers draait de weireld verder en valt er wel een of ander intressant nieuwtje uit de bus. Zo konden we via de immer correcte regime media het volgende vernemen.

In Hasselt heeft ex-0000 medewerker en huidig poenpakker in de E.U. slaap- en praatbarak, IVO BELLET,  verklaard, dat hij bij de e.v. gemeenteraadsverkiezingen (2012) zich kandidaat stelt om burgemeester van Hasselt te worden. Op zichzelf niks bijzonders, al wilde baby face Bellet burgevader worden van Genoelselderen, Kuttekoven of Spermalie.  De reden van zijn gooi naar de begeerde sjerp is volgens de betrokkene te vinden in het feit dat hij van Hasselt terug een "geloofwaardige" stad wil maken wars van alle onsmakelijkheden zoals corruptie, graaierij, pesten, enz.

Tja, als deze tjeef dàt wil realiseren, zal hij nog veel "bokes" moeten eten belegd met fijn gemalen buskruit. Ik denk eerder dat deze postjespakker in de eurokeet zijn draai niet vindt en zijn fin de carrière wil eindigen in de jeneverstad, uiteraard tegen een flinke vergoeding, nietwaar.

Nog zo een straffe uitspraak kwam er van de goed gevleesde linkse media ministerin Ingriet Lieten die liet weten NIET gekant te zijn tegen een programma op de nieuwe jongerenzender van de 0000 (afgekeken bij onze Noorderburen) dat handelt  over "spuiten" (sex) en "slikken" (drugs). In Nederland gaan ze in dit programma zover om live te experimenteren met drugs. Of er hier ook live gespoten en geslikt zal worden valt nog af te wachten : een nieuw porno en drugkanaal in wording misschien ?

De excellenties van de E.U. zijn (beter laat dan nooit!) tot de bevinding gekomen dat de huidige financiële crisis voor een groot deel te wijten was/is aan de beurshyena's die zich toeleggen op het "short selling" en er dikke pakken poen aan verdienden èn nog verdienen. Dit wordt nu ten stelligste verboden. Kopers van aandelen MOETEN bewijzen dat ze die inderdaad BETAALD hebben alvorens zij ze terug willen verkopen, alleen de maatregel treedt pas in voege vanaf november 2012.  Dus nog een jaartje flink scharrelen en graaien. Bende rotzakken !

In de aanloop naar de volgend gemeenteraadsverkiezingen is er in de stad van de maneblussers, Mechelen,  een monsterverbond gesloten tussen de O-VLD en groen! Bartje Somers is in zijn opperste nopjes met deze gang van zaken.  De liefde van groen! voor blauw werd bezegeld met een flinke "knuffelboom" voor Bartje.

Voor hen die de afwezigheid van nieuwsanker Martine Thange op de
0000 nu pas zouden opmerken, kunnen we zeggen dat zij gunstig herstelt van een borstoperatie waar enkele weken geleden woekerende kankercellen werden vastgesteld. Wij wensen haar alleszins een rustig herstel toe en raden haar aan zéér ruim de tijd te nemen om volledig te genezen alvorens de rode draad terug op te nemen.

mvg - Senior
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn allemaal Arco-spaarders

 

 Faling Arco kost elk gemiddeld  belgisch gezin 400 euro.

De Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) start een rechtszaak tegen de federale staat inzake Dexia. De federatie neemt het niet dat die enkel een waarborg wil geven aan coöperanten van Arco die schade hebben geleden door het Dexiadebacle.

Eerder was bekendgemaakt dat een groot deel van Arco, de financiële arm van de christelijke arbeidersbeweging ACW, in vereffening gaat door het waardeverlies van het belang in Dexia. En nu biedt de overheid uit ons aller naam als aandeelhouders van de N.V. België  een waarborg aan de 785.000 coöperanten die via Arcofin, Arcopar en Arcoplus een belang hebben opgebouwd in Dexia.
De Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) neemt dat niet en stapt  naar de rechter. Ze is niet tegen een waarborg voor de coöperanten, maar vindt dat alle aandeelhouders van Dexia gelijk behandeld moeten worden zoals de grondwet dat voorschrijft. De VFB volgt het principe, als mijn buurman een dief is, eis ik ook een deel van de buit.
Dat er hier smerig spel gespeeld wordt, is overduidelijk. Het machtige ACW heeft druk uitgeoefend op de politiek, om het fiasco dat Arco overkomt, te verzachten met belastinggeld.  De discussie gaat zogenaamd over het subtiele onderscheid tussen aandeelhouders en spaarders. De brave arbeiders zijn in dit scenario onschuldige spaarders, die hun moeizaam verworven centjes hebben toevertrouwd aan de superchristelijke leiders.  Potgraaier Dehaene is het boegbeeld  voor de zorgzame spaarders en Leterme loopt achter hem met de collecteschaal, parelend zweet op de bovenlip en de blik hemelwaarts gericht als blijk van pure onschuld.
Tiens, in hoever is een regering van lopende zaken gemachtigd om beslissingen te nemen in zulk een belangrijk dossier dat de gemeenschap opzadelt met een extra-uitgave van ruim 1 miljard euri in het unieke voordeel van een groep van de bevolking ?   

De coöperanten van Arco genieten een waarborg tot 100.000 euro. In de praktijk hebben de 785.000 coöperanten van de holding maximaal 2.000 euro ingebracht en in principe kunnen ze dus al hun geld terugkrijgen, al zullen ze daar wel jaren moeten op wachten. Alsof je een verzekering afsluit na een ongeval en toch een schadevergoeding krijgt, noemde econoom Geert Noels het gisteren.

Francine Swiggers met veel pathos : "Dit is onze 9/11".  Een misplaatste en schandelijke vergelijking. 

In september van dit jaar klopte Arco aan bij de overheid. Op 13 oktober werd de aanvraag officieel gedaan en daags nadien werd ze, met advies en al, door de regering goedgekeurd. Het KB is inmiddels ondertekend, maar werd nog niet gepubliceerd in Het Staatsblad.

Volgens de krant De Tijd was er chantage in het spel. ACW-voorzitter Patrick Develtere zou gedreigd hebben om de coöperanten aan te sporen hun geld weg te halen bij Dexia - goed voor zowat een kwart van de Dexia-spaargelden. Develtere, een tjeef pur sang, ontkent in alle toonaarden deze aantijging. 

In een brief aan eerste minister Yves Leterme  en minister van Financiën Didier Reynders, gedateerd op 14 oktober, komen het ACV, het ACW en de Christelijke Mutualiteit (CM) de regering alvast tegemoet met enkele eigen waarborgen. Als het tot een ontbinding of vereffening kwam, zou er gestreefd worden naar waardemaximalisatie. De vier ondertekenaars, Develtere, Luc Cortebeeck (ACV), Marc Justaert (CM) en Francine Swiggers (Arco), geven aan dat ze zullen afzien van hun 'scheidingsaandeel'.

Een andere opvallende passage is dat 'de raad van bestuur steeds de voorkeur zal verlenen aan vereffening, boven een faillissement'. Zo houdt Arco de regie zelf in handen en beslist het zelf welke onderdelen in vereffening gaan. Bij een faillissement leidt een curator de dans, en die werkt met grovere borstels. Dat door het streven naar 'waardemaximalisatie' de zaak een paar jaar gerekt wordt, is dan weer mooi meegenomen voor de begroting: 2012 wordt zo niet extra belast.

En daarmee bekronen de schijnheiligaards zich bovendien  met het aureool van redders van de staat. Komen tjeven ook in de hemel ?  Laat mij dan aub in het vagevuur of de hel vertoeven.

Ray

Bron : De Standaard, VRT, De Tijd




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!