Angeltjes
04-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambassadeur (...) Sierra Leone : diplomatieke schuldhond

 

Het is niet ongebruikelijk in diplomatieke kringen en bij de vele vreemdelingen die in het land  B verblijven (EU-ambtenaren) om familieleden bij ernstige medische problemen hier te laten behandelen.  Dat dit aanleiding geeft tot onregelmatigheden is een nieuw feit. 

OCMW moet factuur ambassadeur betalen

ANTWERPEN - Het Antwerpse OCMW zit opgezadeld met een onbetaalde ziekenhuisfactuur van een familielid van de ambassadeur van Sierra Leone. Ambassadeur Dabor Fode McClean liet zijn zus uit Sierra Leone overkomen voor een 'toeristisch bezoek' aan België. Hij tekende een document waardoor alle kosten door hem zouden worden betaald. Zus Hama Daboh (58) reisde dit voorjaar vanuit Sierra Leone naar ons land. Na enkele weken liet ze zich vanwege hartproblemen opnemen in het Middelheimziekenhuis. De ambassadeur betaalde een voorschot van 1.000euro, maar vertrok terug naar Sierra Leone. Nog voor er een geschikt donorhart was gevonden, overleed Hama Daboh in het Erasmusziekenhuis. Het OCMW wenste gisteren om privacyredenen niet te reageren in deze zaak.

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keulen, zwier die koekoekburgemeesters aan de deur !

 

De waarnemend burgemeester van Linkebeek, Damien Thiéry van het FDF, is er eens te meer in geslaagd olie op het vuur van de Gordel te gieten. In La Libre Belgique van vandaag dreigt hij ermee zijn ordediensten af te sturen op iedereen die zondag nog maar een zweem van een politieke boodschap zou uitdragen. Zelfs het meedragen van een gewone leeuwenvlag is verboden.

Met deze verklaring gaat Thiéry - alweer – meer dan een stap te ver in zijn niet-aflatende drang om de Vlamingen en de Vlaamse overheid uit te dagen. De Gordel is precies ontstaan om het Vlaams karakter van de Rand te bevestigen. Ook BLOSO onderstreept elk jaar opnieuw dit belangrijke aspect van de Gordel.

Thiéry heeft overigens geen poot om op te staan. Hij wil enkel provoceren en zich opwerpen als dé verdediger van de belangen van de Franstaligen in de Rand. Als Thiéry zich niet kan verzoenen met het feit dat zijn gemeente in Vlaanderen ligt en de taalwetgeving nu eenmaal is wat ze is, dan staat het Thiéry nog altijd vrij om te verhuizen. Het kan in geen geval dat hij het goede verloop van de Gordel ondermijnt.

Het Vlaams Belang zal Vlaams minister Keulen nogmaals vragen de tuchtprocedure op te starten tegen Thiéry. In het Vlaams Parlement heeft Keulen ooit uitgebazuind dat hij het “spuugzat” was, en dat ook zijn geduld grenzen kende. Die grens moet, na de opeenvolgende fratsen van Thiéry en c°, nu toch ook bereikt zijn. De niet-benoeming van onder meer Thiéry als burgmeester is niet voldoende. Thiéry is als eerste schepen nog steeds waarnemend burgemeester, met alle bevoegdheden die daarbij horen. Het is ondenkbaar dat dergelijke situatie nog vier jaar zou kunnen aanslepen. Dat zou de ultieme beloning zijn voor zijn permanent wangedrag. De tuchtprocedure is dus het enige adequate antwoord dat Keulen nog heeft. Weigert hij opnieuw die procedure in te zetten, dan verliest Keulen definitief zijn geloofwaardigheid.

Joris Van Hauthem Vlaams Volksvertegenwoordiger VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veelwijverij

 

@ de Standaard

Een foutief arrest dat de deur openzette naar veelwijverij in ons land, is nu rechtgezet en gepubliceerd in Het Staatsblad.


Polygame vreemdelingen die wettig in ons land verblijven, kunnen opnieuw hun kinderen laten overkomen in het kader van de gezinshereniging. Polygamie is verboden in België, maar de redenering is dat kinderen niet verantwoordelijk zijn voor de huwelijkssituatie van hun ouders. Hun moeders kunnen niet allemaal naar België komen.

Begin juli raakte via De Standaard bekend dat een arrest van het Grondwettelijk Hof hierover de deur openzette voor polygamie, zij het ongewild. De motivatie van dat arrest, dat de vreemdelingenwet van 1980 veranderde, strookte niet met de uiteindelijke conclusie.

In zijn motivatie zette het hof uiteen dat uit veelwijverij voortkomende kinderen van een migrant het recht hebben om in België bij hun vader te komen wonen.

Maar het bevestigde ook dat de verschillende moeders van die kinderen niet onder de gezinshereniging vallen. Polygamie is namelijk in strijd met de Belgische openbare orde én met een Europese richtlijn. In de conclusie liep het echter mis. In plaats van het zinnetje over de vrouwen te schrappen uit het wetsartikel, werd het hele artikel geschrapt, dus ook de uitsluiting van echtgenotes uit een polygaam huwelijk. Dat is nu dus rechtgezet en gepubliceerd in Het Staatsblad. De kinderen mogen wel overkomen, de verschillende moeders niet meer. Eén vrouw, niet meer, is voortaan opnieuw de regel.

'De rechtzetting werd voorgelegd aan de meerderheidspartijen. Maar omdat het duidelijk over een foutje ging, was er geen discussie', zegt Freddy Roosemont, de directeur van de Dienst Vreemdelingenzaken. Hij heeft de ambassades en consulaten ondertussen ingelicht. Roosemont benadrukt dat het slechts om een zeer klein aantal gevallen per jaar gaat.

Wanneer de kinderen uiteindelijk zelf 21 jaar worden, kunnen ze eventueel ook hun eigen gezin laten overkomen. Toch betekent dat niet dat hun moeders dan plots kunnen komen. 'Gezinshereniging in opgaande lijn, naar de ouders en grootouders, is niet mogelijk voor niet-EU-burgers', legt Roosemont uit.

Een ander arrest van het Grondwettelijk Hof slaat op de hereniging van minderjarige alleenstaande asielzoekers met hun ouders. Tot nog toe moest de aanvraag tot gezinshereniging ingediend worden in het jaar na de erkenning van de minderjarige als asielzoeker. Die tijdslimiet vervalt nu. De minderjarige moet ook niet meer kunnen aantonen dat hij zijn ouders kan huisvesten en over een ziektekostenverzekering beschikt.

www.staatsblad.be

***

Weet u wat er in ons opwelt als we deze flauwe kul lezen ?  "Onnozelaars".  Dat is niet academisch, niet hoffelijk en ook niet vriendelijk.  Wél oprecht.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laaiend enthousiasme bij de Republikeinen

 

We weten dat de zogenaamde Conventies bij de twee grote politieke partijen in de VS vooral goed geregisseerde reclame-spektakels zijn met voorspelbare afloop.  De tranerige show van de Democraten werd door de 0000 met respect beschreven als een soort Heilige Mis gecelebreerd door de paus himself.  De stem van man met het Droeve Gezicht stokte herhaaldelijk en het feit dat zich in de studio te Brussel geen technische onderbrekingen voordeden tijdens de reportage werd als een persoonlijke ingreep van Obama geïnterpreteerd.
Gisteravond overrompelde de door het slijk gehaalde gouverneur van Alaska, Vrouw Palin de Conventie-deelnemers met een sterke redevoering, waarin zij handig de afbraak-argumenten omkeerde.  "Ik ga niet naar Washington om de elite aldaar te behagen maar om de gewone mensen te vertegenwoordigen".  Wij weten natuurlijk ook wel dat hetallemaal rethoriek is, maar Palin wist de mensen voor zich in te nemen.  "Obama promoot Change om zijn carrière vooruit te helpen, John McCain stelt zijn carrière ter beschikking om Change in het land te brengen".  Enz. enz.  Bij de 0000 zal men zich blijven steunen op de berichtgeving van CNN, the Washington Post e.a. pro-Democratische nieuwsmedia. Het ZZ (Zielige Zootje) levert zijn zoveelste diploma van onbekwaamheid af.
'Ik zeg dat Barack Obama nooit een stad bestuurd heeft, nooit een staat bestuurd heeft, nooit een administratie bestuurd heeft, nooit een militaire eenheid geleid heeft, nooit wat dan ook geleid heeft'. Dit zijn de woorden van Rudy Giuliani, de gewezen succesvolle burgemeester van New-York, die aan duidelijkheid niets te wensen overlaten.  En nu komen wij terug naar Vlaanderen.  De Droeve Man zorgt voor verder eenzijdige berichtgeving en hoopt ondermeer in stilte dat de Heer McCain met dit vliegtuig definitief naar de hemel moge verhuizen.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck is opgelicht

 

MarioOpgelicht.jpg

www.geenstijl.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The President of the United States of America - Debbie Schlussel

 

Debbie Schlussel is een Amerikaanse advocate, die sterk de joodse en Israëlische standpunten verdedigt en tegelijk een overtuigde conservatieve Amerikaanse koers vaart.  Ze publiceert veel, treedt vaak op in tv-shows en ze is niet  op haar snaveltje gevallen. 

Naar aanleiding van de gelukwensen die Bush overmaakte aan de moslims bij het begin van de ramadan levert Debbie enkele puntige commentaren. De vetgedrukte tekst is de originele Bush tekst, tussen haakjes voorafgegaan door DS : de corrigerende en messcherpe Debbie-aanvullingen.  In Amerika betekent freedom of speech nog wat anders dan in het Euro-nazicontinent waar wij gedwongen worden aan autocensuur te doen.

Vertaling ?  Yes, of course, hieronder.  Met veel genoegen.  Zonder dank.  U bent ook niet de eersten de besten. "Voor u alleen schijnt op dit Aardrijk de zon ..." (herinnert u zich nog deze mooie medolij van Renaat Veremans uit 1935 ? Ze heeft hier al eens weerklonken ; ik word ronduit lyrisch en zonnig van de de teksten van Debbie Schlussel, vandaar ...)

Ik maak mijn groeten over aan de moslims die de ramadan volgen in Amerika en elders op de wereld. De heilige ramadanmaand is een speciale periode voor gebed, vasten en erediensten (DS : en voor moslims die mekaar vermoorden en vertrappelen bij de rondgang in Mekka) Deze dagen betekenen voor moslims de openbaring van god's woord tot de profeet Mohammed in de vorm van de koraan. (DS : allah's woord, niet god's en een aanmaning hun plicht te vervullen door te misleiden, te bedriegen en ontrouwen, ongelovigen en afvalligen te doden).

Ik dank de mannen en vrouwen van de moslimgemeenschap voor hun bijdragen aan Amerika (DS : witwassen van geld, hypotheek-fraude, Hezbollah protesten, immigratiefraude, schijnhuwelijken, extremisme, de moordpartijen in Seattle, en de verspreiding van de jihad) Uw liefde voor de familie en dankbaarheid tot god hebben de morele ruggengraat van onze natie verstevigd ( DS : eremoorden, gedwongen huwelijken met jonge meisjes).  Onze natie is sterker en hoopvoller (DS : verder op weg om een moslimland te worden en nationale zelfmoord te plegen) dankzij de gulheid  (DS : terwijl zij onze sociale gezondheidskassen leegmaken, worden er miljoenen overgemaakt aan Hamas en Al Qaeda voor de goede werken inzake terroristische aanslagen), de talenten (DS : waarmede  ze wolkenkrabbers  vlugger laten   verdwijnen dan David Copperfield, een bekwaamheid om de FBI voor te liegen en mobieltjes om te bouwen tot ontstekingsapparaten) en het medeleven (DS : eremoorden, vernedering van vrouwen) van onze moslim-medeburgers (DS : en tienduizenden moslimstudenten en illegale buitenaardsen, wdie ik heb binnengelaten in de VS en die nooit zullen terugkeren). 

Laura en ik zenden u onze beste wensen.

George W Bush 

I send greetings to Muslims observing Ramadan in America and around the globe.

The holy month of Ramadan is a special time of prayer, fasting, and service [DS: and Muslims killing each other and trampling each other to death on the Hajj]. For Muslims, these days commemorate the revelation of God's [DS: allah's, not G-d's] word to the prophet Muhammad  in the form of the Qur'an [DS: and a reminder of their duty to deceive, cheat, and kill infidels, unbelievers, and apostates].

 

911attacks.jpg

I thank the men and women  of the Muslim community for their contributions to America [DS: money laundering, mortgage fraud, Hezbollah protests, immigration fraud, sham marriages, extremism, the shooting at the Seattle JCC, the spread of jihad]. Your love of family [DS: honor killings, forced arranged marriages for underaged daughters, etc.], and gratitude to God  have strengthened the moral fabric of our country. Our Nation is stronger [DS: farther along the path of becoming a Muslim nation] and more hopeful [DS: of our chances of committing national suicide] because of the generosity [DS: while they defraud and leech off of Medicaid, welfare, food stamps, etc., they make millions in donations to HAMAS and Al-Qaeda "charities" that fund terrorist attacks], talents [DS: making twin skyscrapers disappear faster than David Copperfield, ability to lie to the FBI, buy disposable cellphones and send them overseas for conversion to IEDs], and compassion [DS: honor killings, harassment of women] of our Muslim citizens [DS: and tens of thousands of Muslim student-visa holders and illegal Muslim aliens, whom I allowed into the U.S., never to leave].

Laura and I send our best wishes [DS: and look forward to our upcoming gazillion dollar speaking deals in the Gulf]. Ramadan Mubarak. [DS: Next Ramadan with Barack.]

GEORGE W. BUSH

http://www.debbieschlussel.com/

Debbie Schlussel

 


03-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Congresgangers aangevallen

 

 

Heeft u dat ook gezien in Denver ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongerstaking

 

Wie niet onmiddelijk zijn zin krijgt, begint een hongerstaking.  Zijn er problemen die u het leven bemoeilijken ?  Wacht niet langer, organiseer een hongerstaking.  Voldoet uw partner niet meer aan uw wensen en u wil een andere partner ?  Hongerstaking. De rampedamp-periode komt u niet gelegen ?  Hong... ha, neen dat gaat niet.

Mocht u niet weten hoe een eetstaking  aan te pakken, er zijn brochures in de handel, er hangen sociale werkers aan de hoeken van de straten om u wegwijs te maken en desnoods krijgt u het telefoonnummer van een kabinetschef die zal zorgen dat zijn  minister(in) u komt bezoeken ;  meer dan waarschijnlijk in aanwezigheid van  journalisten, camera's en misschien komt kardinaal Kanneels ook mee.  Het enige wat u moet doen : strek u uit op een matrasje op de grond, kijk meewarig, snuif alsof u moeilijk adem kan halen, scheer u enkele dagen niet  en spreek met een gebroken, vermoeide stem.

Okidoki ? Als iedereen weg is, schranst u er op los, want we willen niet dat er zieken vallen.

Momenteel is een Pakistaans winkelier in de omgeving van de Deurnese luchthaven (u weet wel, Brussel-Noord) in hongerstaking gegaan.  Hij kan de stress van de vele verplichtingen die de overheid hem oplegt niet langer aan.  Hij protesteert.  Hij wil aandacht, medelijden en vooral niet beantwoorden aan de vele pestregeltjes van het Schandland B.  Misschien is hij illegaal, dat weten we niet. Een uurtje na de aanvang van zijn actie heeft de zelfstandige-met-psychische-problemen de Gazet van Antwerpen getelefoneerd opdat zij de nodige aandacht zou schenken aan zijn hongerprotest.  Gelukkig heeft de stadsredactie beslist, de Pakistaanse vriend in zijn hemdje te zetten. 

In het boek "Dwaallicht" van Willem Elsschot zijn vier matrozen op zoek in Antwerpen naar Maria van Dam en zonder dat de auteur hun nationaliteit vernoemt, zijn het duidelijk Pakistani, kleine bruine mannetjes die achter mekaar lopen en die men in de havenstad vroeger een ietsje denigrerend maar toch niet onvriendelijk bedoeld,  "rijstkakkers" noemde. Onze winkelier mogen wij natuurlijk zo niet noemen want anders komen we in aanvaring met heel wat instanties en instanties zijn er om uitgelachen te worden maar niet om mee te discuteren. Wij zullen ons derhalve inhouden en de Pakistaanse comediant omschrijven als een a-sociale domoor en profiteur.  Mag dat ?

Waarmee ook aangetoond is, dat de illegalen, de asielzoekers en vooral de hen omringende haaien de eigen ruiten met hun herhaalde hongerstakingen hebben ingeslagen.  Mag dat ook ?

Ray

http://gva.typepad.com/standpuntantwerpen/2008/09/een-nachtwinkel.html#more

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarde gezien van op 50 miljoen kilometer

 

 Een ruimtetuig dat drie jaar geleden gelanceerd werd, richtte zijn camera's naar de thuisplaneet op zowat 50 miljoen kilometer (nog steeds in ons eigen zonnestelsel) en stuurde de foto's door.  Hoe dat allemaal kan, begrijpen wij natuurlijk niet, maar we aanvaarden het. Wie jaren naar Guynokkio heeft geluisterd, gelooft alles.   Het chocoladen bolletje dat voor de lens zweeft is de maan.  Als iemand van onze lezers intressante sites te melden heeft met intressante beelden, u mag het ons altijd laten weten.  Als u anderzijds vindt, dat wij maar best stoppen met dit rubriekje, zegt u het maar.  Misschien leest u liever over het liefdesleven van onze ministerinnen ?  Daar weten wij namelijk ook wel iets van af en wat we niet weten, verzinnen we.   

On July 4th, 2005, the Deep Impact spacecraft directed a probe to impact the nucleus of Comet Tempel 1. Still cruising through the solar system, earlier this year the robotic spacecraft looked back to record a series of images of its home world 31 million miles (50 million kilometers) away. In a sequence from top left to bottom right, these four frames from the video show a rotating Earth. They combine visible and near-infrared image data with enough resolution and contrast to see clouds, oceans, and continents. They also follow a remarkable transit of Earth by its large, natural satellite, the Moon. The Moon's orbital motion carries it across the field of view from left to right. Imaging the Earth from this distant perspective allows astronomers to connect overall variations in brightness at different wavelengths with planetary features. The observations will aid in the search for earth-like planets in other solar systems.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opdringerige linksen niet welkom op Ramadanfeestjes

 

 

De linkse halve gare islam-aanbidders worden aangemaand zich een beetje discreet op de achtergrond te houden bij moslim-activiteiten ... Best grappig, deze aanmaning door een moslim.  Hij heeft het trouwens ook over "soepsidie-moslims".  Een Marokkaan met zin voor humor, voorwaar.  Helaas, hebben wij geen vacature.

'Stop storende subsidies voor ramadanfeestjes'

woensdag 3 september 2008 08:45

De zwaar gesponsorde ramadanfestivals wijzen meer op islamisering van Nederland dan op een succesvol integratiebeleid. De subsidies voor deze feestjes moeten dan ook worden stopgezet.

Dat pleidooi houdt Farid Aouled Lahcen in de Volkskrant (inlog verplicht). Aouled Lahcen, bestuurder van de Vereniging Stem van Marokkaanse Democraten, richt zijn pijlen vooral op de iftar-activiteiten, de feestjes na zonsondergang.

Commercieel feestje
Er zijn zoveel clubs die hier aan meedoen dat de vastenmaand in Nederland in korte tijd is verworden tot een commercieel en gepolitiseerd feestje, vindt Aouled Lahcen.

‘Menig minister en burgemeester is een vaste klant bij de iftars. Hoe naïef is de gedachte dat het oplepelen van soep groepen dichterbij worden gebracht en reële maatschappelijke vraagstukken aangekaart worden? Weten deze politici wel wat zij uitdragen?, schrijft Aouled Lahcen.

Cohen
Zo opent PvdA-burgemeester
Job Cohen van Amsterdam een tentoonstelling bij de iftar van de omstreden Turkse club Stichting Time Media Group.

Volgens Aouled Lahcen zijn de iftars niets meer dan elitaire en gala-achtige netwerkbijeenkomsten voor ‘soepsidiemoslims’.

Subsidiestop
De schrijver vindt dan ook dat de subsidies op deze ‘galafeestjes’ stop moeten worden gezet. ‘Ik dacht dat we scheiding van kerk en staat hadden,’ aldus Aouled Lahcen, die eerder al forse kritiek uitte op de gang van zaken in de omstreden
As-Soennah-moskee in Den Haag.

‘De ramadan is een religieuze plicht: de overheid moet zich erbuiten houden,’ besluit Aouled Lahcen zijn betoog.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet voor onze poco-vriendjes : oogjes dicht, snaveltjes open, flesje azijn komt zo

 

 

Republikeinse conventie op temperatuur

Van onze correspondent Philippe Remarque
gepubliceerd op 03 september 2008 08:25, bijgewerkt op 3 september 2008 10:00

http://www.volkskrant.nl/

SAINT PAUL - John McCain is dinsdagavond aan de Amerikaanse kiezers gepresenteerd als een man van karakter die zijn land boven alles stelt. ‘Country first’, scandeerden de gedelegeerden op de Republikeinse conventie, die na de afleiding van orkaan Gustav eindelijk op temperatuur kwam.

(Als deze kreet vrij vertaald "Eigen Volk Eerst" wordt gescandeerd op een Vlaamse Belang-meeting...zijn het allemaal racisten (w.p))

Vergroting 
President Bush spreekt dinsdagavond de Republikeinse conventie toe. 'John McCain is de man die u nodig heeft', zei hij via de videoverbinding vanuit Washington. (AP)

De Republikeinen spraken niet over hun partij of inhoudelijke thema’s, maar concentreerden zich op McCains persoon. Ze zetten zijn lange staat van dienst tegenover die van de Democratische kandidaat Barack Obama. Die heeft in de peilingen een voorsprong genomen na een succesvolle conventie en een toespraak voor 40 miljoen tv-kijkers.

‘Het is duidelijk dat er twee vragen zijn die we onszelf nooit hoeven te stellen: ‘Wie is deze man?’, en ‘Kunnen we deze man het presidentschap toevertrouwen?’, zei Fred Thompson over McCain. De ex-senator en bekende tv-acteur was bij de voorverkiezingen nog een van McCains concurrenten.

Maar nu schilderde hij in gruwelijke details de jaren van Vietnamese krijgsgevangenschap en de martelingen die McCain moest ondergaan. Hij vertelde hoe McCain eens na de mishandelingen werd verhoord en als namen van zijn squadron-genoten de voorhoede van het Green Bay Packers-football-team opsomde. Hoe hij terug werd gesleept naar zijn cel en toch zijn duimen omhoog stak naar zijn mede-gevangenen. ‘Ze hebben John McCains botten gebroken, maar nooit zijn geest.’

Minst ervaren
'Barack Obama maakt geschiedenis omdat hij ‘de liberaalste, minst ervaren kandidaat voor het presidentschap ooit is’, aldus Thompson. Samen met het Democratische Congres zou Obama de urgente problemen van deze tijd beantwoorden met ‘protectionisme, hogere belastingen en een nog grotere bureaucratie’. Het oppergerechtshof kan onder Obama ‘voor een generatie verloren raken aan het liberalisme’, waarschuwde Thompson.

McCain is volgens hem daarentegen een principieel politicus die de bureaucratie gaat aanpakken en in het buitenland wordt gerespecteerd. ‘Een president die geen noodzaak voelt om zijn excuses aan te bieden voor de Verenigde Staten van Amerika’, noemde Thompson hem, en oogste stormachtig applaus.

Lieberman
Opmerkelijk was het gloedvolle betoog dat Joe Lieberman voor McCain hield. Twee verkiezingen geleden was de senator nog bijna de Democratische vice-president geworden onder Al Gore. Lieberman is nu onafhankelijk, al noemt hij zich nog Democraat. Hij is nauw bevriend met McCain, die hem eigenlijk als running mate wilde hebben.

‘Ik ben hier om John McCain te steunen, omdat je land belangrijker is dan je partij. Ik ben vanavond hier omdat John McCain de beste keus is om ons land samen te brengen en vooruit te leiden ’, zei Lieberman, die een warm onthaal kreeg van zijn vroegere opponenten.

Hij deed dan ook zijn uiterste best om onafhankelijke en ook Democratische kiezers in het McCain-kamp te halen. ‘Beide kandidaten van dit jaar spreken over het veranderen van de cultuur in Washington, over het doorbreken van de stagnatie tussen de partijen en de speciale belangen die onze politiek vergiftigen. Maar slechts een van hen heeft het ook echt gedaan’, zei Lieberman, en prees McCains uitgebreide samenwerking met de Democraten en zijn strijd met Republikeinse corruptie.

Tweede Bush?
Volgens Lieberman weten de Democraten het en besteden ze daarom zoveel tijd en geld om kiezers te overtuigen dat John McCain een tweede president Bush is. ‘Ik ben hier - en ik ben zelf een Democraat- om u te vertellen: laat u zich niet bedonderen. God heeft maar een John McCain gemaakt, en hij is zijn eigen man.’

Obama, zei Lieberman, heeft in de Senaat nooit een handreiking aan de andere partij gedaan, noch heeft hij opgestaan tegen de de machtige lobby’s in de Democratische partij. ‘Contrasteer dat met John McCains staat van dienst, of de staat van dienst van de laatste Democratische president, Bill Clinton’, zei Lieberman. Hij noemde diens hervormingen van de uitkeringen, vrijhandelsakkoorden en een sluitende begroting een gezamenlijke Democratisch-Republikeinse prestatie en kreeg zo het eerste applaus voor Clinton in de geschiedenis van de Republikeinse conventies.

De Irak-oorlog is het thema dat Lieberman het meest met McCain verbindt: ‘Toen anderen zich in een nederlaag wilden terugtrekken van het slagveld, toen Barack Obama stemde voor het intrekken van de financiering van onze troepen ter plekke, had John McCain de moed om tegen de stroming van de publieke opinie in te gaan en de surge te steunen, en daardoor komen onze troepen nu eindelijk thuis, niet met een mislukking, maar met eer.’

Lieberman richtte zich rechtstreeks tot de televisiekijkende twijfelaars: ‘Of u nu onafhankelijk bent, een Reagan-Democraat, een Clinton-Democraat of gewoon een oude Democraat: dit jaar, als u stemt op een president, kies dan de persoon van wie u denkt dat hij het best voor het land is, en niet voor de partij waartoe u toevallig behoort. Laten we samenkomen en een grote Amerikaan tot onze volgende, grote president kiezen.’

Bush
President Bush kon maandagavond niet tot de conventie spreken door orkaan Gustav. De Republikeinen hier waren daar tevreden over, omdat Bush erg impopulair is bij de kiezers. Maar hij sprak dinsdag toch, via een videoverbinding met het Witte Huis, en de gedelegeerden juichten hem toe.

Bush beperkte zich tot het aanprijzen van John McCain, die volgens hem ‘klaar is om deze natie te leiden’. ‘We leven in een gevaarlijke wereld’, zei hij. ‘We hebben een president nodig die de lessen van 11 september 2001 begrijpt: dat om Amerika te beschermen, we in de aanval moeten blijven, aanvallen moeten stoppen voordat ze plaatsvinden en niet afwachten tot we weer worden geraakt. De man die we nodig hebben is John McCain.’

McCain is ‘onafhankelijk en denkt voor zichzelf’, zei Bush. Hij prees McCains heldenmoed in krijgsgevangenschap: ‘Als het Hanoi Hilton hem niet heeft kunnen breken’, zei hij over McCains beruchte gevangenis in Vietnam, ‘kunt u er zeker van zijn dat boos links dat nooit zal kunnen.’

Bush liet het aan zijn vrouw Laura, die hem introduceerde, om zijn prestaties in het Witte Huis op te sommen: Onderwijshervorming, de benoeming van de conservatieve rechters Alito en Roberts in het oppergerechtshof, de sociale hulp via religieuze organisaties, medicijnen voor twee miljoen Afrikaanse aids-leiders. ‘In Afghanistan en Irak leven 50 millioen mensen nu in vrijheid’, zei Laura Bush. ‘En laten we niet vergeten dat president Bush het Amerikaanse volk veilig heeft gehouden.’ Bush kreeg er een staande ovatie voor.

Na afloop noemden Republikeinse gedelegeerden dit laatste de belangrijkste prestatie van hun zo impopulaire president. ‘Hij had goede bedoelingen en heeft gedaan wat hij dacht dat het juiste was’, zei James Knowles III, afgevaardigde uit Missouri. ‘Ik denk dat als Irak een vrij, pro-westers land wordt, er over tien, vijftien jaar heel anders tegen Bush wordt aangekeken’, zei hij, en trok een vergelijking met president Nixon. ‘Toen die aftrad was hij de duivel zelf, en toen hij stierf gold hij als een buitenlands-politiek genie.’

Maar de belangrijkste toespraak van de avond, zeiden verschillende mensen, was die van Lieberman, omdat hij wellicht twijfelende kiezers heeft overgehaald. ‘Het is toch historisch dat een Democraat zo komt pleiten voor een Republikeinse kandidaat’, zei een partij-activist in de wandelgangen.

William Pieters from Minnesota via People's Journal (NL) to Angeltjes (VL)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezichtsbedrog valt nooit uit te sluiten

 

Wat_is_dit

Onze nieuwe bureaulamp

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De koekoekburgemeesters in de Rand proberen de Gordel te dwarsbomen

 

De drie niet-benoemde koekoekburgemeesters uit Linkebeek, Kraainem en Wezembeek zouden volgend weekeinde moeten opgesloten worden in een vogelreservaat voor mentaal gestoorde pietekes.  De koekoeken zijn niet benoemd, omdat ze de wetten van de gemeenschap niet respecteren, en nu leveren ze extra bewijzen aan, om hun bestuurlijke incompetentie te onderstrepen. Colloqueren, vleugels knippen en nooit meer loslaten.

Neemt u ons niet kwalijk als we enigszins emotioneel overkomen.  Het zal helaas nog dikwijls gebeuren zolang Apenland bestaat.  Het  probleempje dat ons bezighoudt, is de Gordel die volgende zondag plaatsgrijpt voor de 28ste keer.  

Voor onze (buitenlandse)  vrienden die het niet weten : de Gordel is een sportieve wandel- en fietstocht ingericht door Bloso, een Vlaamse openbare instelling. Het is de administratie van de Vlaamse Gemeenschap verantwoordelijk voor sport. De afkorting staat voor Agentschap ter Bevordering van de Lichamelijke Ontwikkeling, de Sport en de Openluchtrecreatie. Het is een zogenaamde Ivarp: een Intern Verzelfstandigd Agentschap met rechtspersoonlijkheid. Het bestuur is gevestigd in Brussel. De Administrateur-generaal is Carla Galle, de levenspartner van de socialist Karel van Miert.

Geen stiekeme nazi-optocht dus van Blood & Honour en gestrekte armpjes in paradepas.  Zowat alle m'as-tu-vus uit de politiek nemen deel, zelfs de vroegere premier Verhofstadt en zijn blauwe ministers trapten er jarenlang  lustig  op los met hun Eddy Merckx-fiets.  Laat ons zeggen, een ontmoeting  van zowel zoetwaterflaminganten als radicale nationalisten, ook al flaneren ze niet hand in hand.

De Gordel loopt over het grondgebied van drie faciliteitengemeentes die in handen zijn van Franstalige meerderheden en de niet-benoemde burgemeesters proberen de passage te verhinderen.  Als de Franstaligen voortdoen met hun onbegrijpelijke opdringerigheid, zal men in het buitenland een vergelijking maken met Noord-Ierland waar protestanten en katholieken door mekaars wijken proberen te marcheren. 

Nogmaals : die koekoekburgemeesters worden niet benoemd omdat ze Franstalig zijn, wèl omdat zij in het officiële bestuur van hun Vlaamse gemeente de taalwetgeving negeren.   En dat ligt nu eenmaal extreem gevoelig in dit land dat steeds overheerst is geweest door arrogante Franstaligen die Liberté voor zichzelf opeisen, maar anderen hun Vrijheid niet gunnen.

Een van hen schrijft naar Bloso (nog maar eens) : "Als de manifestatie niet uitsluitend een sportief karakter heeft, kan ik de openbare orde niet waarborgen en zullen de nodige onderrichtingen gegeven worden aan de "ordestrijdkrachten" op MIJN grondgebied. Het is de organisatoren verboden op welke wijze dan ook toe te laten tot de manifestatie, berichten die betrekking hebben op de huidige belgische politiek (vlaggen, T-shirts, uitdeling van pamfletten, spandoeken, enz)"

Wij zullen aanwezig zijn op de Gordel, sportief zoals we zijn, en we hopen van u allen hetzelfde.  De Brusselse rand is een evident onderdeel van Vlaanderen en als wij zin hebben om te wandelen met een grote Vlaamse Leeuw in ons eigen land dan doen wij dat.  In T-shirt met daarop de lichtjes archaïsche maar daarom niet minder gemeende Vlaamse slogan van voor WO II "Waalse ratten, rolt uw matten" en desnoods dansen wij de French Can-Can, het politiek-correcte strijdlied van de Nieuwe Vlaamse Beweging.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ministers werken niet Samen maar Tegen

 

Er is een nogal verhelderende reportage uitgezonden door de ploeg van Terzake over de manier waarop de illegalen in dit land gestuurd worden door goed gesubsidieerde VZW's,  iets wat wij al langer beweren, maar  wat wij schrijven, is racistenpraat.

Er bestaan zelfs handleidingen en draaiboeken over hoe bepaalde acties door illegalen moeten  gevoerd worden.  Links heeft altijd de neiging vertoond zijn propaganda en lering als een catechismus vast te leggen in Vraag en Antwoord en ingedeeld in hoofdstukjes. U en ik, wij zijn de ongewilde  sponsors van deze linkse drukwerken via rijkelijke maar goed verborgen subsidies aan al die VZW's.
Vanzelfsprekend zijn diegenen die deze organisaties leiden en er aan meewerken, beter op de hoogte van de wetten en de hiaten in de onderrichtingen over vreemdelingenbeleid, dan de grote meerderheid in kamer of senaat.  Het is zoals onze goede collega A. Griffon het onlangs stelde in een van zijn artikels : het leger advocaten, medewerkers, straathoekhangers, softe linkse ondergravers van onze maatschappij dat een flinke boterham verdient aan de illegale migranten, is een nijverheid op zich geworden.
Terzake heeft nog een andere vaststelling geopenbaard : de pleitbezorgers van de onwettelijkheid zijn probleemloos geïnfiltreerd tot in de ministriële kabinetten en tot op de hoogste verdiepingen van de macht.  Er worden gezamenlijke afspraken gemaakt, acties bepaald en geïntrigeerd tégen de eigen officiële ambtelijke diensten, zoals Vreemdelingenzaken. Als we het niet gezien en gehoord hadden, we zouden het niet geloven.
 
De schaamteloosheid kent geen grenzen, als u ons deze woordspeling toelaat : Terzake filmt (met een verborgen camera) een topambtenaar die de illegalen toespreekt tijdens een bijeenkomst  en stelt hen in het vooruitzicht dat hun individuele dossiers prioritair zullen behandeld worden als zij hun publieke, en voor het regime vervelende, protestacties staken.  De man laat doorschemeren, dat iedereen zal mogen blijven in dit land.  En wat verklaart achteraf de ministerin Turtelbaum, als men haar confronteert met deze beelden ? "Ach ja, de administratie zegt maar wat, om een lastig probleem te omzeilen". Zij zet haar eigen diensten voor schut.  Dit zal ongetwijfeld een aartsmoeilijk departement wezen, want de VLD heeft in de verkozen fracties niemand bereid gevonden om Migratieminister te worden, vandaar de keuze op een niet-verkozene die zich echter klem aan het rijden is in een regering waarin Tegenwerken de hoogste ambitie is. En de premier heeft maar een zorg : door niets te doen, zich profileren als een martelaar.
 
Het progressieve wereldje (of wat er voor doorgaat) verwijt aan eenieder die zich afstandelijk of correct-wettelijk opstelt tegenover de illegale infiltratie van het grondgebied, hardvochtigheid en onmenselijkheid.  Er tekent zich ook in dit dossier een niet te loochenen communautaire breuklijn af.  De chi-chi-ters hebben voor zich de mooie rol voorbehouden van de "goede, menselijke verdedigers van de verpauperden zonder papieren".   De valsaards wordt aangevoerd door de harde Vlaamse tante Turtelbaum. U ziet het opzet : de Serviërs van het Noorden bereiden zich voor om een genocide uit te voeren op tienduizenden arme vreemdelingen en de Brave Franstalige landgenoteen staan snikkend "Non, non, non" te smeken. 
Terwijl Turtelbaum opgejaagd wordt in een niet te beheersen orkaan van instromende illegalen en legale vreemdelingen die met grote mond hun rechten opeisen en hun tradities neerplanten, wordt zij door Joëlle  1000Quette om de haverklap in de wielen gereden.  Deze Waalse ministerin  doet er alles aan om een gemeenschappelijk regeringsstandpunt te dwarsbomen door haar officiele en officieuze bezoeken aan hongerstakers, kraanbezetters, dorstlijders en andere figuranten die in een luguber en onmenselijk spel opgevoerd worden.
Wij weten niet of Terzake de bedoeling had met deze reportage tot de conclusies te komen die wij trekken.  Vermoedelijk niet. Voor wie nog voorbehoud maakt, verwijzen wij graag naar het videofragmentje uit een Channel 4 documentaire over de evolutie van de islam in  Groot-Brittannië.
. 
Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy Willockx, en zijn Rode Telefoon


 

 

 

Wees dan al eens zo objectief om burgemeester Willockx oprecht te prijzen voor zijn breeddenkendheid tegenover het Sint-Niklase Guldensporencomité dat gratis mocht beschikken over zaal en personeel van 't Zwygershoekske voor zijn Sporenherdenking op 10 Juli.
 
Wij moeten alweer onze mening over Freddy's breeddenkendheid herzien, helaas. 
 
Gelegenheidsspreker op die herdenking, Wim de Wit, heeft zich zowaar mogen verheugen in een persoonlijk rood telefoontje van de burgervader, die de man, in zijn typische stijl, uitschold woor fascist.
Gij moogt voor mijn part separatist zijn telefoneerde onze vriend Freddy, maar gij zijt een fascist en ik zal bellen naar Eric Defoort (VVB),"An de Moor (Vlaanderen Feest) en Renaat Roefs (OVV) en vragen dat zij u ontslaan.
 
Wim heeft gewoon akte genomen van de rode boodschap en gezegd dat de rooie burgemeester maar moest doen wat hij niet laten kon.
 
Meer woorden hoefden daar ook niet aan vuil gemaakt te worden, maar het geval illustreert wel heel treffend hoe in de hoofdstad van het Waasland breeddenkendheid opgevat moet worden
 
’t Pallieterke nummer 38
woensdag 3 september 2008.
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De EU-verkiezingen zijn in aantocht

 

VVD: Turkije komende tien jaar geen EU-lid

dinsdag 2 september 2008 21:15

Als Turkije ooit toetreedt tot de Europese Unie, kan er geen sprake zijn van vrij verkeer van personen, omdat de overige EU-landen de enorme toestroom van Turken niet kunnen opnemen.

@ Elsevier

***

Het kiesvee uit de EU-landen zal in de komende maanden tot juni volgend jaar overspoeld worden door beloftes, heilige eden,   afspiegelingen van paradijselijke omstandigheden, oproepen tot solidariteit, aansporingen tot  medewerking opdat het klimaat zou ophouden met zijn kuren, aanbevelingen om in auto's rond te toeren met het formaat van luciferdoosjes en slogans, slogans ... onze straten zullen  worden omgebouwd tot poëzie-albums. De afschuwelijke figuren die ons nachtmerries bezorgen door hun televisie-verschijningen, zullen verleidelijk glimmend  en glimlachend uit uw brievenbussen tuimelen en u smeken voor hen en hun partij te kiezen. 

Omdat het niet anders kan, zullen wij tevreden zijn dat de échte Identitairen uit Vlaanderen een fractie afvaardigen in het Euro-parlement.  Momenteel zijn er drie verkozenen, Frank, Philip en Koen en dat triumviraat moet minimaal behouden blijven.

Hopelijk zullen zij ditmaal met afgevaardigden uit andere landen een erkende groep kunnen vormen, om de stem van de oppositie sterker te laten klinken en de dictatuur van de Unie te bevechten. Makkelijk is het niet een dergelijke internationale fractie vormen, dat heeft het verleden bewezen, want Identitairen hebben nu eenmaal een  sterke eigen identiteit ...

Met dezelfde beginselvastheid als toegepast in Vlaanderen, zal het Belang voet bij stek houden met betrekking tot de toetreding van Toerkije tot dit continent. Niet binnen tien jaar, maar NEVER !

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neersteken na uitlachen ies koeltoer

 

De 17-jarige rapper Tarkan, die gisteravond een 19-jarige plaatsgenoot neerstak deed dit omdat hij zich gekleineerd voelde. Tarkan zou door het lint zijn gegaan nadat hij tijdens een rapbattle in de Papendrechtse wijk Molenveld werd uitgelachen.

De jongen voelde zich door de lachpartij zo vernederd, dat hij naar zijn moeder rende voor steun. Tarkan had zich, samen met enkele jongeren op een pleintje verzameld voor een rapwedstrijd. Hij werd daarbij gepest om zijn onervarenheid en slecht uitgevoerde rap.

Na uitgelachen te zijn keerde Tarkan terug, samen met zijn moeder. Hierop ontstond een woordenwisseling. "Het slachtoffer riep: Ik heb NIETS tegen je moeder. Ik heb respect voor je moeder," aldus een ooggetuige. Die woorden zijn mogelijk verkeerd verstaan, want Tarkan sloeg door en stak met een mes op het slachtoffer in. In rapkringen ligt het praten over iemands moeder erg gevoelig.

@ Spitsnieuws

***

Moeder, wat hebben wij misdaan om dit allemaal te moeten meemaken in onze beschaafde, nijvere  Nederlanden ?



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fijne brand is altijd een onverwachte attractie.

 

Nu de verkiezingen achter de rug zijn in het heerlijke land Pakistan en vele honderden inwoners uiteengerukt, ontploft, verast of verpulverd zijn tijdens de fel gesmaakte verkiezingscampagne, herneemt het dagelijkse leven zijn gewone sleurgangetje.

We weten allemaal hoe saai het bestaan kan zijn.  Aan televisie-uitzendingen is men nog niet toe in het nochtans behoorlijk moderne en geëvolueerde land waar Allah en de profeet (ZMMKK) het ritme van de dag en de ademhaling van de inwoners bepalen.  Vandaar dat een brand voor een aangename afleiding afleiding kan zorgen.

 

Op een graanmarkt in het Pakistaanse Multan zijn dinsdagochtend veertig winkels in de as gelegd door een grote brand die ontstond door kortsluiting.

Op een marktplaats ontploften een veertigtal kramen, wat door de vele omstaanders zeer gewaardeerd werd : in plaats van het hazenpad te kiezen, keken zij gefascineerd toe. Brandweer is nog niet uitgevonden en wordt trouwens niet geciteerd in de keraan.

  (foto : de Volkskrant)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de rampedam

 

MarioRamadan.jpg

www.geenstijl.nl


02-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De berichtgeving van 0000 over de Republikeinse Conventie

 

In de nieuwsstudio in Brussel bevindt zich  de hyper politiek-correcte nieuwslezer, Vim de Wilder,  alias de Buikspreker,  die  vragen stelt aan de journalist-met-de-droeve-gelaatsuitdrukking in Saint Paul. De Republikeinen verzamelen daar om hun snertconventie te houden en hun moordzuchtige plannen te smeden. 
De Buikspreker : Hallo, hallo, hoort u mij, droeve man ?
 
De  Droeve : Breng uw spreeknaveltje wat dichter bij de microfoon.  Zijn we in de lucht ? Ik moet seffens mee gaan betogen  met de collega's van de NPS en  de Democraten tegen de smeerlappen van Republikeinen. Ha, het lichtje brandt, het is aan ons.
 
De Buikspreker : Het grote politieke nieuws is het schandaal dat de vrouw uit Alaska die de oude sabelsleper moet rechthouden een sloerie uit de sloppen blijkt te zijn, en dat zij een dochter heeft die zich laat bespringen door eskimo's.  Wat vinden de Amerikanen daar van, Droeve man ?
 
De Droeve : Zwijgt stil,  Buikspreker.  Dit betekent de politieke dood van de laffe Republikeinen. En daar zijn wij, neutrale omroep, uiteraard zéér blij om.  Maar pas op, Buikspreker,  vermoedelijk is er meer aan de hand.  De vrouw Palin, die er trouwens uitziet als een afgelebberde praline ... (De Buikspreker hikt van het lachen bij deze komische uitlating van zijn anders zo droefgeestige collega) zou zelfs al vroeger een kindje van haar eigen dochter opgevoed hebben om te verbergen dat die snol zich op nog jeugdiger leeftijd liet bewippen. Wij zijn als politiek-correcten uiteraard voorstanders van "alles mag, niets moet", maar dan niet voor de conservatieven, dat weet gij toch ook, nietwaar, Buikspreker ?
 
De Buikspreker : Zeg, Droeve man, en wat zegt de Nobele aanstaande Heer President Obama Bin Laden ... heu Osama Bin Barack over dit grote seksschandaal ?
 
De Droeve : (recht het hoofd en de schouders, spert de ogen open zoals Bartje Somers als die een formidabele blaas gaat debiteren) : Barack reageert als de Barmhartge Samaritaan die hij in werkelijkheid is, Buikspreker.   Hij zegt :  " Die Bristol is een  wulpse jonge hoer net zoals de moeder een oude slet is,  maar dit moet buiten de campagne blijven, dit is privé."   
De Buikspreker : Dat is wreed ontroerend,  Droeve.  Wat denkt ge, wie zoudt gij graag zien winnen ?
De Droeve : Wij zijn neutraal, Buikspreker, dat is ons lot. Zoals onze collega Linda de Win tegen de Patroonsheilige van Antwerpen zei. Neutraal maar daarom niet minder passioneel.
 
Tot zover dit fragment uit het Journaal voor diegenen die niet in de mogelijkheid waren vanavond te kijken.
Juffrouw Ellen
(uw stenografe van dienst)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!