Angeltjes
30-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo wil weten hoeveel geld we bezitten

 

De (toekomstige) regering-Di Rupo zou de vermogens van de Belgen in kaart willen brengen. Dat zou blijken uit teksten van het begrotingsakkoord die de krant De Tijd kon inkijken.

Er staat nergens letterlijk vermeld dat er een vermogenskadaster komt, maar er zijn wel een paar maatregelen die in die richting wijzen. Zo moet iedereen die meer dan 20.000 euro roerende inkomsten (uit dividenden en intresten) verdient per jaar, extra belasting betalen.

Wie minder dan die 20.000 euro binnenkrijgt en die extra belasting wil vermijden, moet zijn roerende inkomsten aan de bank melden en die geeft ze door aan de fiscus.

Ten tweede wordt er vanaf 2012 een taks geheven "bij de omzetting van effecten aan toonder in gedematerialiseerde effecten". Het gaat om 1 procent in 2012 en 2 procent in 2013. Dat zou 30 miljoen euro opbrengen in 2012 en 60 miljoen in 2013.

Ten derde is het nu ook verplicht om alle buitenlandse rekeningen aan te geven bij de Nationale Bank.

Tot zover dit bericht dat we vonden bij Vandaag.be. 

Het gaat niet zozeer om de privacy maar om de Sovjet-mentaliteit die achter deze maatregel schuilt. Dat een Rode Valkjongetje zoals Bruno Tobback straalt met dergelijke beslissingen, is normaal. Dat de Bange Bleke man Beke, instemt, verbaast ons niet : die jongen laat zich overal pakken, zeker langs links. Maar dat Sander Decroo, die zich aandient als de triomfator van de onderhandelingen, deze communistische ingrepen aanvaardt, scherpt onze twijfels over de details van het regeerakkoord nog meer aan.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel VL-ministers er komen, kan mij geen snars schelen.

 

Ho, wat doet Wouter Beke opgewonden. Nu de eindmeet in het zicht is en eindelijk de belgische regering van de wanhoop in mekaar geknutseld wordt, voert de bleke man van de CVP nog even een flamingantendansje uit.

Triest ventje, die Beke. Hij heeft Vlaanderen opengegooid voor de Franstaligen, hen als toemaatje Brussel aangeboden en alsof het niet opkon, zal Vlaanderen jaarlijks boven de gulle financiële overschrijvingen van ruim 12 miljard, een extra toekennen van 500 miljoen. En nu komt deze schijnheilige man met de armen in de lucht aangelopen, omdat er een Vlaams ministerpostje in het gedrang dreigt te komen.

Volgens artikel 99 van la Constitution (de Krondoewet) telt de regering 15 ministers : 7 VL-rs, 7 F-ers plus de premier die boven de taalgroepen staat en van wie verwacht wordt dat hij tweetalig is. De laatste Waal die eerste-minister is geweest, was Leburton in 1974. De man kon nauwelijks Nederlands, maar in vergelijking met Elio was Leburton een Waals talenwonder.  Al wat na hem gekomen is, was Nederlandstalig met een quasi perfecte kennis van het Frans. Zoals het hoort in een federaal land van 11 miljoen inwoners met 6,4 miljoen Nederlandstaligen.

Je kan bezwaarlijk van Di Rupo beweren dat hij beslagen is in de taal van Guido Gezelle. Wat wil zeggen, dat er 8 Franstaligen zouden zijn in de regering tegen 7 Nederlandstaligen.

Om heel eerlijk te zijn, als ik de lijstjes zie met de namen van de ministrabelen (en in sommige gevallen met  hun foto's, als toppunt van wansmaak) dan kan het mij geen snars schelen wie in deze regering zal meespelen. Voor mijn part mogen het 15 Oewalen zijn, want de zogenaamde Vlamingen zullen functioneren als zuivere franskiljons die geen fluit geven om hun kiezers en hun land, dat tot nader order nog steeds Vlaanderen is, of de Vlaamse Gemeenschap. 

Het is evident dat wij deze Vlaamse excellenties niet zullen sparen. Wie deze regeerakkooorden mede zal uitvoeren, behoort niet tot ons kamp.  En onze tam-tam zal roffelen om zoveel mogelijk verraad en idiotieën den volke kond te doen. (en vertaal dat maar voor Elio)

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell : wakker worden, Europa !

 

Over de mannetjes in Europa, die niemand kent, die zichzelf reusachtige salarissen toekennen en die door niemand verkozen werden.  Binnenkort lopen ze rond met zware medailles, zoals de leiders van de Sojet-Unie.  Democratie ? Wordt misbruikt om ons onze democratische rechten te ontfutselen. En voor wie stemt u volgende maal ? Voor dezelfde figuren die net het tegenovergestelde zullen doen van wat u en ik willen.

Kortom, Pat Condell op zijn best.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de tram in Gent

 

 

 

Een 42-jarige blanke Gentenaar moet zich morgen voor de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden voor een inbreuk op de anti-discriminatiewet, omdat hij een trambestuurster verweet dat ze bruin, vrouw en moslima was. De man weigerde daarna ook om door een vrouwelijke agente ondervraagd te worden.

De feiten deden zich voor op 30 mei vorig jaar op een tram van De Lijn aan het station Gent-Sint-Pieters. De 42-jarige man werd om onduidelijke reden agressief tegen de trambestuurster. Hij schold de vrouw uit en verweet haar dat ze bruin was. De man zou ook aanstoot genomen hebben aan het feit dat ze een vrouw was en moslima. De andere passagiers op de tram waren getuige van de feiten. De politie kwam ter plaatse, maar de verdachte weigerde om door een vrouwelijke agente behandeld te worden. Van het incident werd een proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg uiteindelijk een minnelijke schikking voorgesteld, maar omdat hij die weigerde te betalen, komt de zaak nu voor de strafrechter.

Dit verhaal klopt natuurlijk niet : stel u voor dat een blanke Gentenaar een dergelijk misdrijf zou begaan. Het Spionnencentrum stond op zijn kop samen met Vim de Wilder van de 0000. Neen, het betreft hier een blanke trambestuurster die uitgescholden wordt door een vermoedelijke aanhanger van de godsdienst van de vrede. De dagelijkse feiten en feitjes van onaangepast gedrag van veel van deze kerels, komt ons de strot uit.


http://www.knack.be/belga-algemeen/man-voor-rechter-omdat-hij-trambestuurster-verwijt-dat-ze-blank-vrouw-en-niet-moslim-is/article-4000011233761.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum weert Zwarte Pieten bij voetbal

 

Dit weekend is het sinterklaasweekend. In het verleden doken dan heel wat sinterklazen en zwarte pieten op in de supportersvakken van de Belgische voetbalstadions. Maar de toeschouwers mogen zich niet langer vermommen als Zwarte Piet.

Volgens een richtlijn van het Ministerie van Binnenlandse Zaken moet elke supporter die een ticketje koopt, goed herkenbaar zijn, zodat hij/zij geïdentificeerd kan worden in geval van rellen. Het gezicht volledig zwart maquilleren is dus niet toegestaan. Maar Sinterklaas achter een witte baard, die herken je zo. 

Turtelbaum, altijd paraat om zich belachelijk te maken. Als zij geen minister wordt, zal ze heel waarschijnlijk naar de stad van allah verhuizen om mee te dingen naar de zetel van burgemeester. Dan wordt de keuze wel érg moeilijk in Antwerpen : Janssens, De Wever, Dewinter, de groene bipatride Almaci, het katholiek belgisch Sprekend Kostuum en nu ook een Zwarte Piet vijand. Ik denk dat ik het al weet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken in de nabijheid van kinderen ? POLL

 

De Vlaamse Liga tegen Kanker noemt roken in het bijzijn van kinderen "mishandeling" en pleit voor een verbod. Kind en Gezin is ook tegen roken bij kinderen, maar vindt een verbod niet verstandig.

De Liga tegen Kanker schat op basis van enquêtes dat zo'n 116.000 kinderen soms in de tabaksrook zitten thuis. Dat vergroot het risico op diverse aandoeningen, zoals middenoorontsteking, infecties van de luchtwegen, astma en verminderde longfunctie. Bij baby's verdubbelt het risico op wiegendood bijna. Ook alarmerend: de kans dat de kinderen zelf gaan roken later ligt twee tot drie keer hoger dan bij andere kinderen.

"Overal worden mensen beschermd tegen tabaksrook, in publieke ruimtes, op het werk, in cafés nu ook, alleen kinderen moeten gedwongen mee roken thuis en in de auto", zegt Erwin De Clerck, hoofd preventie van de liga. "Dat vinden wij niet kunnen. Pas op, wij zijn niet geïnteresseerd in 'sancties' of 'vervolging'. Dat is praktisch trouwens niet haalbaar. Maar de overheid moet een duidelijk signaal geven."

Dat is een delicate materie. Mag men thuis nog doen, wat men wil ? Komt de zo gekoesterde eenrichtings-privacy niet in het gedrang ? De overheid lijkt vaak onbekwaam om een land door moeilijke tijden heen te loodsen, want dat vergt visie, overtuigingskracht en durf.  Het is veel gemakkelijker om de burgers om de oren te slaan met allerlei verbodsbepalingen : dat is pas leuk als de politici gebruik kunnen maken van hun macht om te verbieden, te controleren en boetes op te leggen.  Behalve voor de echte misdaad : die wordt met fluwelen handschoenen aangepakt.

Roken in de nabijheid van kinderen : moeten we het verbieden of laten we het over aan het gezond verstand ?  U mag het zeggen met onze POLL in de rechterkolom.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halskettingdiefstallen : het is de schuld van juweliers en de prijs van het goud

 

Het aantal halskettingdiefstallen is sinds 2007 vertienvoudigd en sinds 2010 verdrievoudigd. Dat deelde minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelbaum  mee aan senator Bart Laeremans.

In 2007 had je nog maar 84 grijpdiefstallen waarbij halskettingen werden afgerukt. In 2010 waren er dat 331 en dit jaar al 916. Turtelbaum wijt de spectaculaire stijging aan de klim van de goudprijs. Die maakt de juwelen heel begeerd. De minister zegde dat ze een Keuninklijk Besluit klaar heeft waarin staat hoe de verkopers van juwelen die moeten identificeren. Het ligt nog voor advies bij de raad van state.

In januari volgt er een affichecampagne om de klanten van juweliers en de goudsmeden op de hoogte te brengen van de verplichting om juwelen te identificeren. De politie zal samen met de fiscale en economische inspectie overgaan tot controleacties om de naleving van de nieuwe wetgeving af te dwingen.

Controleacties bij de juweliers is het eerste waar Turtelbaum aan denkt.  Alsof deze geviseerde beroepsgroep nog niet genoeg zelf belaagd wordt door misdadigers, zal de juwelier extra maatregelen moeten treffen voor een overheid die direct klaarstaat om het tuig in bescherming te nemen en de juwelier die zich durft verdedigen, wordt overladen met verwijten en is schuldiger dan de rover. 

Wij leven in een zwaar gecriminaliseerde maatschappij en iedereen weet, ook zij die weigeren te erkennen,  waar het kalf gebonden ligt : bij de massale immigratie, die rechtstreeks en hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor de verruwing en het geweld. Turtelbaum moet in de eerste plaats haar collega van justitie aanpakken en door mekaar schudden : tuig moet als tuig behandeld en gestraft worden. Zo lang dat niet zal gebeuren, en de burgers zichzelf niet mogen verdedigen, zullen flutmaatregelen zoals gesigneerde juwelen geen enkel nut opleveren.

En dan dàt toontje : de schuld ligt bij de verkopers van juwelen en bij de stijgende goudprijs. De schuld ligt bij de overheid, die laf en zwak optreedt en voortdurend bekommerd is om de rechten van het tuig. "Wij zullen controleacties uitvoeren, om onze briljante wetgeving te laten naleven" ...  Mens toch, ga naar de kapper.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 756)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Welk nut hebben die maandenlange besprekingen nu gehad ?

Na vele maanden hard werken hebben de beroepspolitiekers van 6 partijen blijkbaar een oplossing gevonden voor de opstelling van het staatsbudget van de volgende jaren. Het is onze mening dat de eerste de beste huismoeder dergelijke klus eveneens zou hebben kunnen klaren in één dag en dan nog helemaal alleen.

Wanneer men inderdaad al de genomen beslissingen eens rustig naleest dan begrijpt iemand met een normaal gezond boerenverstand er niets meer van. Zoals steeds nemen beroepspolitiekers beslissingen zonder na te denken over de neveneffecten die hun beslissingen teweeg kunnen brengen. De door hun beslissingen veroorzaakte neveneffecten scheppen meestal grotere problemen dan het probleem dat men oorspronkelijk wou bestrijden.

Gedurende de laatste jaren werden talrijke belangrijke uitgaven gedaan door de overheid om allerlei vormen van subsidies te bekostigen. En steeds blijkt het dat men in de fout is gegaan en men de klok opnieuw moet terugdraaien. Inmiddels echter hebben die subsidies meestal marktverstorend gewerkt en allerlei nieuwe problemen of onrechtvaardigheden veroorzaakt.

Zo lezen we vandaag dat onze nieuwe regering zo snel mogelijk de eco-premie voor milieuvriendelijke auto's gaat afschaffen. Hierdoor zouden enkele honderden miljoenen euro's bespaard worden. Onze mening is dat indien men die artificiele beslissing nooit had genomen men de tot nu toe verbraste miljoenen nooit had moeten uitgeven en dit probleem nooit zou bestaan hebben.

Maar nu met die plotse afschaffing veroorzaakt men wel een reeks nieuwe problemen en veroorzaakt men nieuwe onrechtvaardigheden. We sommen slechts enkele punten en nieuwe mogelijke problemen op:

Wat gaat men doen met diegenen die zich hebben laten beinvloeden door de overheid om een voertuig met lage CO2 uitstoot te bestellen maar waarvan de wagen slechts in 2012 gaat geleverd worden? Krijgen die nog hun beloofde premie?

Was het billijk om aan iemand een premie te geven voor het aanschaffen van wagen A en geen premie te schenken aan iemand anders omdat die wagen B met een 50% hogere uitstoot heeft gekocht? Vooraleer hierop te antwoorden zou men dan ook moeten weten dat de koper van wagen A gek is op veldrijden en ieder week-end van her naar der rijdt om allerlei wedstrijden te kunnen volgen om zijn hobby te kunnen beleven en koper van wagen B deze ruimere wagen gekocht heeft om ieder week-end zijn oude moeder te kunnen gaan ophalen met haar rolstoel om ze enkele uren in familiekring te kunnen laten doorbrengen. Koper van wagen A legt maandelijks 5X méér kilometers af dan koper van wagen B en stoot bovendien in totaliteit het dubbele volume CO2 uit. Maar de snuggere "overheden" geven de premie aan A en niet aan B. Eerlijk?

We zouden zo talrijke voorbeelden kunnen geven waaruit blijkt dat de overheid steeds warm en koud tegelijk blaast en regelmatig beslissingen neemt die totaal zinloos zijn en in tegenspraak met wat werd nagestreefd. Vele van die beslissingen zijn bij nader inzicht dikwijls totaal onrechtvaardig.

Inmiddels heeft men met die ECO-premies de hele normale marktevolutie in de automobielsector verstoord en hebben de autoproducenten hun productie inmiddels aangepast aan de nieuwe verkoopcijfers die nu plots wederom gaan veranderen. Deze totaal onverantwoordde en onvoorbereide beslissingen zullen een ramp betekenen voor de autosector en de consument horen we vandaag op het radio-nieuws verklaren door Philippe Pirson van Federauto!

Indien de "beroepspolitiekers" hun pollen eens zouden thuis houden en gedurende vijf jaar geen enkele tussenkomst meer zouden doen; geen enkele nieuwe wet meer stemmen en ons allemaal gerust laten zou dat een zegen zijn voor iedereen. Indien de hele industrie en alle KMO's de zekerheid zouden hebben dat er de volgende vijf jaar niets meer gaat veranderen zou dit de beste basis zijn om het vertrouwen terug te winnen en alle cijfers terug in de goede richting te laten evolueren.

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip de Man over asiel & immigratie-akkoord

 

De contouren van het akkoord asiel en migratie Di Rupo I worden zichtbaar en het is niet verwonderlijk dat men het na enkele uren eens raakte, want het blijkt om niet meer te gaan dan de slappe kost die de voorbije maanden in het parlement werd bereid.

Inzake gezinshereniging wordt het probleem van de massale volgmigratie niet ten gronde aanpakt. Men blijft zelfs gezinshereniging met ongehuwde partners toestaan, terwijl de Europese Richtlijn daartoe niet verplicht.

De snel-Belg-wet wordt niet afgeschaft : men grijpt terug naar een amendement van Open VLD, N-VA, CD&V en SP.a dat enkele maanden geleden in de Kamer werd ingediend op een wetsvoorstel dat hangende is. Daarbij zou de kennis van één van de landstalen – het Frans in Vlaanderen! – volstaan. Er bestaat nog discussie over de vraag of een in Vlaanderen woonachtige kandidaat-Belg zijn integratie mag bewijzen door middel van een inburgeringsattest van de Franse Gemeenschap.

Voorts verwijzen de partijen naar de lijst van veilige landen voor asielzoekers, een principe dat evenwel op minimalistische manier wordt ingevuld.    De Vlaming wordt voorgelogen dat men ‘blijft’ afzien van financiële steun voor asielzoekers en ‘blijft’ vasthouden aan exclusief materiële bijstand. De afgelopen twee jaar werd voor meer dan 10.000 asielzoekers geen opvangplaats gevonden, zodat deze zich tot een OCMW konden wenden voor financiële steun (of via de rechter dwangsommen tot 500 euro per dag konden opstrijken). Hoe men dat wil vermijden, komt men niet te weten. Tussen de regels kan men trouwens lezen dat ‘als stok achter de deur’ een nieuw spreidingsplan kan opgelegd worden, hetgeen eveneens neerkomt op de toekenning van financiële steun.

Een giller van formaat is de ‘verstrenging van het terugkeerbeleid’. In werkelijkheid wordt nog steeds absolute voorrang gegeven aan de ‘vrijwillige terugkeer’, waarbij de termijn van het ‘bevel om het grondgebied te verlaten’ zelfs wordt opgetrokken tot 30 dagen. De gedwongen terugkeer blijft de hoge uitzondering. Bij de omzetting van de Terugkeerrichtlijn, zoals vorige week goedgekeurd door de Kamer, heeft men nagelaten de mogelijkheden van de Richtlijn maximaal te benutten, o.m. inzake de toegelaten detentietermijn. De toekomstige regeringspartijen zullen nagaan of er nood bestaat aan een uitbreiding van de huidige capaciteit van de gesloten centra, terwijl men reeds jaren weet dat die capaciteit volstrekt ontoereikend is. Totaal ongeloofwaardig is tenslotte de bewering dat er geen ‘collectieve regularisatie’ komt: men verzwijgt de ‘individuele’ regularisaties die jaar na jaar 10.000 illegalen een verblijfsvergunning geven.  

Kortom: België blijft onder Di Rupo I een magneet voor gelukszoekers uit de hele wereld. Dat men het anders probeert voor te stellen, is niet meer dan het strooien van wat zand in de ogen van de Vlaamse publieke opinie.

Filip De Man


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen in Congo

 

 

Cartoon

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De evolutie van Links

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toekomst van het avondland: van evolutie naar revolutie

 

Hoogleraren van University College London zeggen dat steeds meer islamitische biologiestudenten colleges over de evolutietheorie boycotten. Ook assistent-artsen in opleiding weigeren deel te nemen aan colleges over de evolutietheorie. Ze vinden dat de evolutietheorie haaks op het scheppingsverhaal in de koran staat. Sommige studenten sturen mails aan de hoogleraren dat ze niet bij de colleges willen zijn. De colleges over de evolutietheorie vormen een belangrijk onderdeel van het studieprogramma. 

Begin dit jaar kreeg imam Usama Hasan van de Masjid al-Tawhid moskee in Leyton bedreigingen omdat hij had gezegd dat darwinisme en de islam misschien wel compatible zijn. 

De Turkse auteur Harun Yahya die diverse boeken tegen de Darwintheorie schreef, heeft veel invloed. Hij stelt dat het darwinisme verbonden is met het nazisme. Er komen regelmatig sprekers in Engeland die Yahya’s visie uitdragen. 

Emeritus hoogleraar aan het University College London, Steve Jones vraagt zich af waarom de betreffende studenten biologie gaan studeren als het zo duidelijk in strijd is met hun geloofsopvattingen. Jones: ‘ ik had vroeger wel eens discussies met studenten van fundamentalistisch christelijke huize, maar nu gaat het bijna altijd om moslimstudenten’.

Wij steken ons licht op bij een Antwerps deskundige:  “Toen de evolutietheorie bedacht werd, was de wetenschap nog niet zo ver gevorderd als vandaag.” De Antwerpse imam Nordin Talhaouit draait de redenering gewoon om. Volgens hem kon Charles Darwin de waarheid niet helemaal doorgronden, omdat hij nog niet beschikte over de actuele wetenschappelijke kennis.

“Wij noemen de evolutieleer geen theorie maar een hypothese. Charles Darwin was toch geen heilige? Sommige mensen dénken dat het leven op aarde zich zo ontwikkeld heeft. Ik, als moslim, aanvaard die verklaring niet. Ik weet dat de mens niet tot stand is gekomen in verschillende etappes. De koran geeft een duidelijke verklaring van de creatie, en dat is ook mijn persoonlijke overtuiging. God heeft Adam gemaakt van klei en hem leven ingeblazen – daar valt niet aan te tornen. Dat wij zouden afstammen van de apen, geloof ik niet. God heeft wel een aantal volkeren veranderd in varkens en apen, omdat ze Hem niet respecteerden en zich niet naar behoren gedroegen, maar Hij heeft zeker nooit mensen laten geworden uit dieren. Ik ken de juiste data niet maar de stelling dat de schepping miljoenen jaren oud zou zijn, deel ik ook niet.”

De Angeltjesredactie gelooft wel in de evolutietheorie – we hebben die de laatste dertig jaar aan den lijve ondervonden: van gastarbeiders naar cultuurverrijkers, van Vlaamse volkswijken naar ghetto’s, van onbezorgdheid naar criminaliteit, van werklust naar profitariaat, van burgerschap naar dhimmitude, van vrijheid van meningsuiting naar verbod op zelfstandig denken en hopelijk gauw… van evolutie naar revolutie.

Floriaan Terbeke

Daily Mail, 27 november 2011


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet u het nog, toen Londen brandde ?

 

 

Hebzucht en het falen van de politie zijn de oorzaak van de gewelddadige rellen in Londen en de rest van het Verenigd Koninkrijk.

Een officieel rapport over het straatterrorisme dat deze zomer Groot-Brittannië teisterde spreekt duidelijke taal: de wens om “te hebben wat we willen hebben wanneer we het willen bezitten” en “iets verwerven zonder er iets voor te moeten presteren” was het motief van de plunderaars. 

Platte hebzucht en statusverhoging door het bezitten van een gerenommeerd merkartikel werd een nieuwe godsdienst.  Plunderaars konden hun gangen gaan in duizenden handelszaken omdat de politie niet ingreep tijdens de eerste rellen en daardoor de meute aanmoedigde deel te nemen aan de vernielingstocht.

De bevolking voelde zich door de politie in de steek gelaten door hun gebrek aan daadkracht en hun duidelijk onvermogen de ongeregeldheden in te perken.  Anderen, elders in het land, voelden zich aangemoedigd ook hun gangen te gaan.  Dit en nog veel meer is de verpletterende conclusie van een commissie, the Riots Communities and Victims Panel.  Zo krijgen we ook wat cijfertjes te lezen:
-          meer dan 15.000 oproerkraaiers waren erbij betrokken
-          de rekening voor de veroorzaakte schade zal meer dan  £ 500 miljoen bedragen
-          plus een bijkomend verlies van £ 500 miljoen wegens terugloop toerisme
-          9 van de 10 plunderaars hadden een crimineel verleden
-          vele slachtoffers moeten lang wachten op een vergoeding
-          politie en overheid moeten absoluut beter voorbereid zijn tijdens de Olympische Spelen van volgend jaar.

Het rapport stelt uitdrukkelijk vast dat er geen enkel motief bestond voor de rellen en de plunderingen.  En het voegt eraan toe dat het stelen van luxeartikelen het hoofddoel van de plunderaars was. “We leven steeds meer in een maatschappij waar opvallend consumptiegedrag en eigenwaarde synoniem geworden zijn.  Consumptie is de nieuwe religie”. 

Tijdens gesprekken met gemeenschappen en jongeren treedt opvallend de wens naar voren zaken te bezitten, waardoor de eigenaar een hogere status zou kunnen bekleden (o.a. merksportschoenen en digitale electra).  Dit werd uiteindelijk als een belangrijke factor achter de rellen gezien. 

Voor iets sparen werd vervangen door de wens, direct te grijpen.  Bepaalde handelszaken zoals Footlocker (sportschoenen) en JD Sports zowel als IT, mobiele telefoons en aanverwanten en electrische toestellen werden bij herhaling het doelwit van de plunderaars.  In een bepaalde winkel stonden ze zelfs aan te schuiven om hun lievelingsartikelen te kunnen stelen. 

Het profiel van de straatcriminelen gaat van organiseerde misdadigers tot “laatavond-shoppers”.  En ook dit nog: “Deze rellen hadden niets met de politiek te maken; zij hadden het gemeenschappelijk kenmerk van puur opportunisme, van plundering en van een exclusieve merkenjacht”. 

De politie-interventie n.a.v. de eerste rellen in Tottenham, Noord-Londen, ligt aan de basis voor de verspreiding van het straatgeweld.  De mening van een overgrote meerderheid is dat de enige reden voor de uitbreiding van het geweld de perceptie van politiehulpeloosheid was.  Gebrek aan politie-ingrijpen deed de aangemoedigde geïnspireerden in andere gebieden overgaan tot soortgelijke feiten.  De straatcriminelen waren immers van mening dat ze ongestraft konden plunderen en vernielen zonder enige gevolg.  Blijkbaar hadden ze gelijk.

Het rapport was bovendien vernietigend voor de schaderegeling van de gedupeerden en pleitte voor een een herziening van de oude wet uit 1886 over de terugbetaling van schade veroorzaakt door rellen.  Ongeveer 50% van de kleinere schadegevallen en 90% van de grote zouden tegen midden maart 2012 nog steeds niet afgehandeld zijn.

Verder is er een waarschuwing, dat het niet denkbeeldig is dat dit straatgeweld zich zal herhalen als de problemen niet dringend opgelost worden.  Een heel duidelijke waarschuwing zelfs: “De rellen die onze steden teisterden in augustus waren schokkende criminaliteitsdaden, die handelszaken vernietigden, onze straten in een slagveld veranderden en ervoor zorgden dat de bevolking zich in hun eigen thuis niet meer veilig voelt.” 

De Angeltjesconclusie is duidelijk: er bestaat geen goedpraten voor criminele feiten. Diefstal is diefstal, plundering is plundering, vernieling is vernieling, brandstichting is brandstichting.  Men trekt niet ten strijde met fluwelen handschoenen en een waterrevolver.

Floriaan Terbeke
Bron: the.telegraph.co.uk


29-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe dag

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populaire Stevaert is ordinaire geldmaniak

 

Het weekblad Humo legt in zijn jongste uitgave op zeer kritische wijze het netwerk rond Steve Stevaert bloot. Terloops maakt het ook bekend dat niemand minder dan Stijn Butenaerts, Stevaerts jeugdvriend, hem volgens de Marokkaanse ‘Houda’ heeft willen afpersen.

In één adem legt het weekblad het hele netwerk rond de ex-gouverneur van Limburg bloot. Rode draad door het hele verhaal: geld. Steve Stunt zou in juni 2009 ook het gouverneurschap hebben opgegeven omwille van geld.

“Intimi geven te kennen dat het een financiële kwestie was. Het bescheiden salaris van gouverneur (netto 4.698 euro/maand) leek hem geen pretje”, schrijft Humo.

Stevaert, die zelf altijd vaag bleef over zijn motieven, kreeg daarbij de hulp van een ruim netwerk van Limburgse socialisten, onder wie Paul Butenaerts (voormalig federaal secretaris en Limburgs sp.a-voorzitter) en zijn zoon Stijn Butenaers (links op de foto).

Butenaerts parachuteerde zijn vertrouweling bij de Limburgse intercommunale Interelectra. Van daaruit ging het rijnlecht richting burgemeestersjerp, voorzitterschap en provinciebestuur. Zoon Butenaerts scoorde in diezelfde periode dan weer goed dankzij de overheidsopdrachten die zijn advocatenkantoor in de wacht sleepte.

 

Pukkelpop
Diezelfde Stijn Butenaerts behartigt volgens Humo ook het juridische luik van het steunfonds dat is opgericht voor de slachtoffers van het Pukkelpop-drama.

De festivalweide van Pukkelpop werd in het voorjaar van 2011 aangekocht door Hilde Claes, namens de stad Hasselt, van de Group Machiels. “De spilfiguur toen was Stevaert. Misschien werkt Stevaert niet voor de Group Machiels, hij helpt wel waar nodig. En vice versa. Vrienden zijn er voor elkaar.”

Houda
Maar het zou wel Stevaerts jeugdvriend geweest zijn die hem heeft afgeperst in de zaak-'Houda'. “Volgens de Marokkaanse vrouw die hem zou afpersen, wil niet zij, maar iemand uit Stevaerts omgeving hem geld aftroggelen. Ze verwijst naar Stijn Butenaerts”, aldus Humo.

 


Land van Ooit
In het artikel gaat een deel tot slot over het Land van Ooit. “In Limburg wordt in die dagen de koek altijd netjes verdeeld tussen Open Vld en sp.a: Patrick Dewael kreeg zijn Land van Ooit in Tongeren, Stevaert zijn Ethias Arena in Hasselt”, schrijft Humo.

Link is onder meer advocatenkantoor Athos. De raadsheer binnen overheidspoot NV Plinius van het in 42 dagen failliet gegane Ooit Tongeren-park is Steven Van Geeteruyen, medeoprichter van Athos en dus vennoot van Stijn Butenaerts.

“Iedereen wist dat de hele Pliniusaffaire uren in de wind stonk. Uiteindelijk investeerde de privésector slechts 2,1 miljoen in het project dat in totaal 26 miljoen zou kosten", besluit Humo.

OLAF, de Europese antifraudedienst, adviseerde aan de Europese commissie om de 1,5 miljoen Europese subsidies aan België terug te vragen. Bovendien adviseert OLAF een nieuw gerechtelijk onderzoek over de niet-correcte aanwending van dat geld.

Off the record
Noch Stevaert noch Butenaers wenst te reageren op het stuk. Andere hooggeplaatste socialisten doen het wel, zij het ‘off the record’. “Dat Steve geflikt zou zijn door Stijn, is flauwekul”, zegt een insider.
"We hebben hem al herhaaldelijk gevraagd om te reageren in de pers. Maar koppig als hij is, blijft hij weigeren.”

Bron : Het Belang van Limburg

(archief)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnhout : naar de gemeenteraad met een deurwaarder

 

De gemeenteraad in Turnhout is niet zonder slag of stoot verlopen.

De hele heisa begon al kort na 19 uur op een besloten fractievergadering van de meerderheidspartijen CD&V, Groen! en sp.a. Toon Otten, het verguisde CD&V-raadslid, vond dat hij recht had om op de vergadering aanwezig te zijn, maar wist dat hij de deur zou gewezen worden.

Daarop besloot Otten om met een deurwaarder naar de vergadering te trekken om zo te laten vaststellen dat hij geweigerd werd ondanks dat andere raadsleden zoals Eddy De Wachter  wel aanwezig waren. "Ik ben nog altijd CD&V-raadslid ondanks dat de partij mij heeft willen ontslaan. Het lokale partijbestuur is echter teruggefloten door ons nationale partijbureau. Daarom vind ik dat ik recht heb om op die vergadering te zijn. Ik ga nu juridische stappen ondernemen." Otten werd kordaat de deur gewezen door burgemeester Stijnen en Eddy De Wachter.

Burgemeester Francis Stijnen had er zijn mening over. "Toon Otten verscheen zonder uitnodiging op een besloten vergadering van de raadsleden die het nieuwe bestuursakkoord ondertekend hebben in mei. Aangezien hij hier niet toe behoort, heb ik hem vriendelijk verzocht de vergaderzaal te verlaten, wat ook gebeurde, onder toch wel opvallend veel persbelangstelling."

Gemeentelijke Holding
En nog was het circus niet gedaan, want toen moest de gemeenteraad nog beginnen. De meerderheid wilde bij hoogdringendheid - het werd pas na de definitieve vaststelling van de agenda van de gemeenteraad toegevoegd - een afvaardigde aanduiden voor de vergadering van de Gemeentelijke Holding van 7 december. Die zal dan in vereffening gaan. Bij een punt met hoogdringendheid moet tweederde van de gemeenteraad akkoord gaan.

Het was toen dat de oppositie een verrassing in petto had. De oppositie wist immers heel goed dat de meerderheid niet aan tweederde van de stemmen zou komen als de voltallige oppositie zou tegenstemmen. Peter Reniers (Turnhout Vooruit) en Paul Meeus (Vlaams Belang) stelden namens de oppositie voor om Toon Otten (CD&V) en niet schepen van financiën Suzy Maes als afvaardiging van de stad Turnhout naar de gemeentelijke holding te sturen.

Burgemeester Stijnen schorste de vergadering bijna een half uur om daarna de stemming te vragen over het al dan niet behandelen van het punt. Dat werd zoals verwacht niet goedgekeurd met tweederde van de stemmen, maar daarop was het de beurt aan het college om met een verrassing naar buiten te komen. "Wij roepen een extra gemeenteraad samen op 6 december met één agendapunt: de gemeentelijke holding" , aldus Stijnen.

Gemeenteraadslid Wim Peeters hersteld

Onze vriend en trouwe Angeltjeslezer (en soms technisch raadgever) Wim Peeters is na een heelkundige ingreep vorige week, terug te been. Wij wensen hem een goed herstel toe

 

 Wim Peeters voor en na de ingreep


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een verzwegen *incidentje* op de trein

 

Maandagavond 31 oktober heeft de spoorwegpolitie 17 jongeren opgepakt die amok maakten in een trein. De trein kwam bijna drie uur te laat in Brussel-Zuid aan. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De jongeren, allemaal uit het Brusselse, kwamen terug van een bezoek aan Walibi. In de trein op de lijn Luxemburg - Brussel-Zuid vernielden ze zitbanken en trokken aan het alarm. Ze vielen ook een vrouw lastig.

De treinbestuurder liet de spoorwegpolitie komen. In de omgeving van het station van Etterbeek werden de jongeren van de trein geplukt. Omdat het niet duidelijk was wie voor welke vernieling verantwoordelijk was, werden ze allemaal vrijgelaten.

De trein met ongeveer 700 passagiers aan boord kwam door het incident bijna drie uur te laat aan in Brussel-Zuid. Ook 16 andere treinen liepen vertragingen op tot meer dan twee uur. Een aantal reizigers werd daarom gratis per taxi ter bestemming gebracht.

Bron : Brussel Nieuws

Volgens onze info, die we met voorbehoud meedelen, heeft het NMBS-personeel volgend verslag opgemaakt :

De werkelijke feiten vastgesteld door het rijdende personeel NMBS:

Een veertigtal allochtone jongeren had de controle overgenomen van een aantal rijtuigen, met een ware ravage als gevolg.In de rijtuigen moesten ramen het begeven, elektrische verbindingen tussen de rijtuigen werden losgemaakt, brandblussers werden op andere reizigers leeggespoten, zitbanken werden vernield, agressie op reizigers, de treinbegeleider moest zich opsluiten vanwege doodsbedreigingen, en een vrouw werd lastiggevallen en daarna ook verkracht. 

(dank aan Tjenne) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open sollicitatie voor ministerjob : Je m'appelle Van Quickenborne en ik ben gek op Elio

 

Je kan het zo schaamteloos niet bedenken in de politiek of Van Quickenbornes naam valt. Experimenteren met verdovende middelen ? Eén adres, de Quick. Op internationale missie met Filip en Mathilde, wordt er geen foto genomen van dat houterige stel of de Quick staat links, rechts of vanachteren te duwen en te trekken, om mee op het portretje te staan.  Hij heeft Mathilde al eens een por gegeven, omdat ze toevallig voor de lens passeerde, terwijl hij poseerde. Wil u voorlichting over een triootje ? Vraag info bij de Quick, hij weet er alles van.

Of hij ook een grote impact heeft op het beleid, dat is een vervelende vraag. De man is minister van Economie en Vereenvoudigde structuren.  Hefet u er veel van gemerkt de voorbije jaren ? De Quick is voortdurend bezig met de eigen promotie en carrière. Ten bewijze zijn laatste stunt die we vandaag lezen in Het Nieuwsblad onder de ronkende titel : Van Quickenborne: 'Elio Di Rupo is de American Dream in België' .

Het traject dat de toekomstige premier Elio Di Rupo (PS) heeft afgelegd is de realisatie van de American Dream in België. Dat zegt Open Vld-onderhandelaar Vincent Van Quickenborne dinsdag in een gesprek met Le Soir.
"Ik vind het buitengewoon dat een zoon van migranten, iemand die hard heeft moeten werken en knokken, die functie krijgt. Ik ben er heel blij mee, het is de American Dream in België, het bewijs dat er geen sociale fataliteit is", aldus Van Quickenborne.

De Open Vld’er zegt dat zijn partij het hard heeft gespeeld tijdens de onderhandelingen, maar dat ze loyaal zullen zijn in de regering.

Hij relativeert ook de kritiek op de kennis van het Nederlands van Di Rupo. "Ik maak ook fouten in de taal van Voltaire. En dan? Di Rupo heeft vooruitgang geboekt. Het is misschien niet perfect, maar hij kan zich verbeteren. Tijdens de onderhandelingen heeft hij nooit nood gehad aan vertaling".

Moet er geen zand zijn, zou onze vriend en medewerker Senior zich afvragen.  Volgens sommige bronnen maakt Q veel kans (samen met Turtelbaum) om opgenomen te worden in de nieuwe regering.  Om extra op een goed blaadje te komen bij Elio, steekt de Quick al bij voorbaat de loftrompet op een genante wijze. 

Politiek is voor de schaamtelozen. Quick startte bij de Volksunie, ging naar Spirit en zit nu bij de Open VLD.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 3 uurtjes was het asiel- en migratiebeleid beklonken

 

Het asiel- en migratiebeleid van de aanstaande belgische regering is niet veel soeps. Het bouwt gewoon verder op de maatregeltjes die reeds het afgelopen jaar in het Parlement werden gestemd en die nauwelijks meer waren dan propaganda, wat oppervlakkige window dressing die de grond van de zaak, de aantrekkingskracht van het land B voor migranten van overal, niet fundamenteel aantast. Bovendien : de versoepeling op vlak van terugkeer wordt als verstrenging voorgesteld.

Wat bijzonder opvalt is dat hét paradepaardje van de PS, de snel-Belg-wet, fundamenteel niet wijzigt en naar het Parlement wordt doorgeschoven.  Dat er één minister komt is een kwestie van logica  waarbij alle voorbehoud nodig is, tot wanneer geweten is wie die zal zijn.

Dit plan laat de grondslagen van de laxistische migratiepolitiek overeind, en probeert met wat symbolische snoepjes de Vlaamse publieke opinie om de tuin te leiden. Het mag dan ook niet verwonderen dat dit akkoord op drie uurtjes werd afgehaspeld.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In the house of lords : EU heeft nationale democratie vernietigd

 

 

Meer en meer weerklinken in Europese parlementen proteststemmen tegen het autoritaire en anti-democratische optreden van de Eropese Unie.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!