Angeltjes
01-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Stevaert : het einde van een twijfelachtige carrière

 

Steve Stevaert neemt ontslag uit al zijn openbare mandaten en hij vraagt zijn pensioen aan op 57-jarige leeftijd.

De man die ooit de harten van vele Vlamingen bekoorde door zijn volks en hartelijk optreden, is na vele gecontesteeerde strubbelingen finaal van zijn sokkel gevallen.

Het is gedaan met het links populistisch gedoe van de socialist die het ver gebracht had dankzij ontelbare intriges via netwerken en hoogmoed die verstopt zat onder een mom van schijnbare nederigheid. Ongekend was een typisch socialistische drang om zoveel mogelijk openbare middelen af te leiden naar eigen zak. Dat is pas druppelsgewijs later doorgedrongen bij het grote publiek.

Stevaerts voltijdse politieke carrière startte als bestendig afgevaardigde in Limburg, waar na enige tijd zijn naam viel in een corruptieschandaal bij de Limburgse Reconversie Maatschappij. De affaire werd geseponeerd en Stevaert bouwde verder zijn imperium uit.

De cafébaas die een tiental zaken bezat, werd burgemeester van Hasselt met een afspiegelingscollege (zonder Vlaams Belang) om zoveel mogelijk oppositie uit te schakelen. Zijn grote stunt was het gratis openbaar vervoer instellen. Minder bekend is, dat tegelijk de gemeentebelastingen de hoogte ingingen, want als gewiekste zakenman weet Stevaert dat "gratis" nooit écht gratis is.

In 1998 werd hij minister in de Vlaamse regering, de man die met bulldozers huizen liet afbreken die niet in woonzones thuishoorden.  Zij populariteit werd enigszins aangevreten maar de bepleiter van een gezellig socialisme ging onverstoorbaar zijn weg.  In 2003 volgde hij Patrick Janssens op als algemeen partijvoorzitter.  De gezellige socialist bleek in werkelijkheid een zeer autoritair figuur te zijn, dat in niets leek op het sympathieke manneke, een imago dat hijzelf zorgvuldig had opgebouwd. Schijnbaar steeds goedgeluimd, met de glimlach door het rode leven en koketterend met zijn trage Limburgse accent.

De partij moest vervrouwelijken en de man die inmiddels toegetreden was tot de loge La Tolérance was vaak op stap met dames die hij probeerde te werven voor het rode legioen. Of voor zichzelf, dat bleef wazig. Goedele Liekens weet daar meer over maar of haar zogenaamd alles-is-bespreekbaar mentaliteit ook voor Stevaert geldt, valt te betwijfelen. Misschien schiet haar geheugen te kort. Haar ambassadeurschap bij de Verenigde Naties heeft zij alleszins te danken aan politieke relaties. En die liggen bij haar ter linkerzijde. Denk maar even terug aan haar optreden bij "De slimste mens ter wereld", waar zij haar afkeer tegen Bart de Wever niet eens probeerde te verstoppen.

In 2005 werd Stevaert de eerste socialistische gouverneur van Limburg, een erefunctie met een in de ogen van ambitieuze politici verwaarloosbare verloning van zowat 5000 euro per maand.  Met daarnaast uiteraard vele beheersmandaten om de financiële pil te verzoeten. In de krokodillenkuil die de partijpolitiek op hoog niveau vaak is, werd Stevaert niet langer gespaard ; de stuntman werkte al jaren op de zenuwen en wekte afgunst op in eigen rangen, zowel als bij tegenstanders.  De stotterende Stevaert werd op de hak genomen voor zijn talrijke lucratieve mandaten en in 2009 stapte hij onverwacht op als gouverneur. 

Dankzij Ackermans & Van Haaren verwierf de inmiddels tot minister van staat benoemde Steve de job van voorzitter van de raad van toezichter voor de uitbouw van de Viëtnamese haven Hai Phong.  Het is alsof een vrachtwagenchauffeur (véél respect) geparachuteerd wordt tot voorzitter van Argenta (ook véél respect).  Lang heeft ook dit feestje niet geduurd. 

Begin dit jaar werd de definitieve neergang ingezet met de chantagekwestie door een Marokkaanse schone.  Zoals bij meerdere mannelijke politici  die niet op sterke benen staan, is de vrouw vaak oorzaak van de carrièreval.  Het is snel bergafwaarts gegaan van dat ogenblik af met allerlei vieze affaires die kwamen bovendrijven : de aankoop van de Pukkelpopweide met nevenrollen voor Hildeke Claes en de Marokkaanse Limburger Chokri Machtsmasjien, de affaires in de Hasseltse politiezone en zelfs een vechtpartij tussen Stevaert en zijn opvolger, gouverneur Herman Reynders.

Er is ongetwijfeld nog veel meer te vertellen over de duistere avonturen van Steve Stevaert, de man die zeer hoog steeg en zeer laag neerstortte.

Ray

Knap gespeeld, maar finaal door de mand gevallen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme gasten bij het parket van Neufchâteau

 

 

Vlaamse Opa en oma gewurgd in de ardennen

Het parket van Neufchâteau gaat uit van kwaad opzet.

(er is dus geen sprake van een ongeval)

Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malle : Pieter van Boxel pakt burgemeester in snelheid

 

Tijdens de  jongste gemeenteraadszitting stelde de VB-fractie  enkele vragen rond het mobiliteitsdossier. Dankzij een “gunstige wind”, kreeg VB  een recente nota uit de provinciale mobiliteitsstudie. Hoewel deze nota reeds in juni werd voorgesteld bleek onze burgemeester Harry Hendrickx (DBM) nauwelijks op de hoogte van de plannen.  De burgemeester moest erkennen dat hij “in snelheid gepakt” werd door de oppositie.

In de nota wordt een nieuwe mogelijkheid onderzocht. Men wil onderzoeken of er een gehele omleidingsweg (ringweg) kan komen. Deze weg zou starten vanaf de ring rond Zoersel, via ons industrieterrein en ETAP lopen tot aan de Sint Lenaertsebaan Daarna zou deze nieuwe weg nog doorgetrokken worden tot aan de Hoogstraatsebaan.  Via de Hoogstraatsebaan zou het doorgaand verkeer in Rijkevorsel geleid worden langs een soort Westelijke ring om dan aansluiting te vinden op de baan naar Brecht. In Brecht zelf leidt een plaatselijke ring het doorgaand verkeer vlot tot aan de E19, dat vandaag nog via het centrum van Hoogstraten richting E19 rijdt.

In dit scenario worden dus zowel de dorpskernen van Zoersel, Westmalle, Oostmalle, Rijkevorsel, Brecht en Hoogstraten ontlast van zwaar doorgaand verkeer. De voorwaarde hiervoor is wel dat ook het gemeentebestuur van Malle volledig akkoord gaat met een “stuk ringweg” op haar eigen grondgebied.

Net voor dit “stuk ringweg”, stond het Vlaams Belang ooit nog alleen te roepen in de woestijn. Maar nu krijgen ze van de burgers van Malle, het ACW van Malle, de omliggende gemeentebesturen en zelfs een beetje van het Malse gemeentebestuur gelijk. Dat is iets anders dan aan de kant staan te roepen. Vlaams Belang is de trendsetter van het mobiliteitsbeleid in Malle. En daar mogen zij best fier op zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocaïne, marihuana, Marokkaanse dealers en sjoemelende onderzoeksrechters

 

Een Marokkaanse familie drugsdealers uit Borgerhout is vrijgelaten vanwege een fout van de onderzoeksrechters. Het is verre van zeker dat de elf verdachten ooit vervolgd zullen worden voor de feiten. De politie pakte een paar weken geleden elf leden op van een bende die op grote schaal cocaïne dealde in het Antwerpse. De speurders stootten ook op een cannabisplantage bij een van de verdachten.

De arrestaties gebeurden nadat de politie de bende maanden in de gaten had gehouden, onder meer met telefoontaps. Zo waren de agenten er achter gekomen dat de familie rondliep met plannen om 400 kg cocaïne op te halen in de haven.

De arrestaties doorkruisten die plannen. De verdachten zijn niet van de minsten. Een van hen is familie van Abdelkader Rahmuni, beter bekend als Lange Kadde.

Maar met de telefoontaps liep het grondig mis. De speurders hebben correct gehandeld op basis van een vordering ondertekend door de onderzoeksrechter.

Maar de beschikking waarin hij motiveert waarom telefoongesprekken moesten worden afgeluisterd, was niet ondertekend.

Tenminste niet op het exemplaar dat de advocaten aanvankelijk in het dossier aantroffen. Later dook wel een gehandtekend exemplaar op. Voor de advocaten vormde dat een gegronde reden om de nietigverklaring van de telefoontaps te vragen.

De raadkamer en de onderzoeksrechter wilden daar niet op ingaan en de stukken bleven in het dossier zitten. Enkele verdachten tekenden daartegen beroep aan. Zij hadden normaal gezien maandag voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) verschijnen.

Zover is het nooit gekomen. Het parket generaal kreeg weet van de zaak en kort daarna liet de onderzoeksrechter de verdachten gaan.

De elf verdachten werden zondag vrijgelaten. Het is zelfs niet zeker of ze ooit terecht zullen moeten staan voor het dealen van cocaïne.

De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg ging meteen over tot een tuchtmaatregel en schorste drie onderzoeksrechters: de titularis van het dossier, de vervanger tijdens de vakantieperiode en een derde van wie niet geweten wat zijn mogelijke rol in het dossier is. Het parketgeneraal onderzoekt de zaak. Een raadsheer van het hof van beroep moet nagaan of er al dan niet sprake is van schriftvervalsing door een of meerdere onderzoeksrechters. Pas als dat duidelijk is, mogen ze weer aan de slag.

Bron : Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo wreed was Kadaffi

 

Bij de voortreffelijke en betrouwbare blog van EJ Bron vonden we de vertaling van een artikel dat verschenen is bij Schweiz Magazin over het leven en  de sociale voordelen in het Libië van Kadaffi

Gaat u zitten en neem dit bizarre nieuws tot u.

Zo wreed was Kadaffi

Wat de dictator en tiran Gaddafi zijn volk allemaal aandeed, wordt nu stukje bij beetje duidelijk. Hier een opsomming van zijn wreedheden waaronder de Libiërs 40 jaar moesten lijden:

1.      Men kreeg geen stroomrekening in Libië. Stroom was gratis voor alle burgers.

2.   Er bestond geen rente op krediet. De staatsbanken verstrekten bij wet renteloze leningen aan alle burgers.

3.     Om een huis te hebben gold als een mensenrecht in Libië.

4.    Alle jonggehuwden in Libië kregen 50.000 dollar. Dit geld moest het mogelijk maken voor de mensen om hun eerste woning te kopen. De regering wilde zo bijdragen tot de start van een gezin.

5.   Onderwijs en geneeskundige behandelingen waren gratis in Libië. Voordat Gaddafi aan de macht kwam, kon slechts 25% van de Libiërs lezen. Nu is dat 83%.

6.  Als Libiërs carrière wilden maken in de landbouw, kregen ze bouwland, een boerderij, gereedschap, zaaigoed en vee als snelstart voor hun boerderijen en dat allemaal gratis.

7.   Als Libiërs geen opleiding of ziekenhuis konden vinden die ze nodig hadden, hadden ze de mogelijkheid om met hulp van geld van de staat naar het buitenland te gaan. Ze kregen 2300 dollaar per maand om een woning en auto van te kunnen betalen.

8.   Als een Libiër een auto kocht, subsidieerde de regering 50% van de prijs.

9.   De prijs van een liter benzine was in Libië omgerekend € 0,10.

10. Als een Libiër na zijn studie geen werk kreeg, betaalde de staat het gemiddelde inkomen van het beroep waarin hij werk zocht, totdat er een goede baan werd gevonden.

11. Libië heeft geen buitenlandse schulden en zijn reserves van $ 150.000.000.000 zijn nu wereldwijd bevroren en vermoedelijk voor eeuwig verloren.

12. Een deel van de Libische olieverkoop werd rechtstreeks op de rekeningen van de Libische burgers gestort.

13. Moeders die een kind baren, kregen $ 5000,-

14. 25% van de Libiërs heeft een hogeschool diploma.

15. Gaddafi startte het “Great-Man-Made-River-Project” (GMMRP) in Libië. Het is het wereldwijd grootste drinkwater-pijplijn-project voor een betere watervoorziening van de bevolking en de landbouw (zie illustratie hierboven).

Godzijdank hebben de NAVO en de rebellen het Libische volk daarvan bevrijd.

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 757)

 

Europese Commissarissen zijn wonderboys


We komen nog eens, en voorlopig een laatste maal, terug op het akkoord dat politiek krachtpatser Elio Di Rupo heeft kunnen bereiken met zijn ploeg van onderhandelaars.

Nu het akkoord enkele dagen oud is, blijken er dag na dag steeds meer lijken uit de kast te vallen. We schreven enkele dagen geleden reeds dat we aanvoelden dat deze nieuwe regering een grote flop gaat worden. Er zijn teveel geschatte bedragen met grote ronde getallen die meestal wijzen op werken de natte vinger. Bovendien is het duidelijk dat sommige geschatte bedragen totaal onrealistisch zijn. Zo heeft men b.v. wel rekening gehouden met de besparingen die zullen gemaakt worden door het afschaffen van de eco-subsidies maar werd geen rekening gehouden met mogelijke negatieve nevenwerkingen.

Zo schreven we reeds in onze bijdrage van gisteren dat de beroepsfederatie Federauto, via haar gespreksman Philippe Pirson, liet weten dat we op een ramp afstevenen als gevolg van het plotse afschaffen van die eco-subsidie. Men verwacht dan ook een sterke daling van het aantal voertuigen dat in de volgende weken en maanden zal besteld worden waardoor de overheid aanzienlijke sommen zal mislopen aan de ontvangstkant zoals: inschrijvingstaksen, rijtaksen, accijnzen (wegens minder verkochte brandstof) enz. De besparingen van de afschaffing werden wel geboekt maar met de rest werd geen rekening gehouden.

De negatieve reactie van de autosector is nog geen 24 uur oud of een andere negatieve reactie van een eveneens sterke sector namelijk "de bouw" komt onze mening versterken. Zo vernemen we van gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, Robert de Meulenare, dat de plotse afschaffing of sterke vermindering van de subsidies voor energiebesparende maatregelen een nieuwe ramp betekenen en relatief snel tot 5000 arbeidsplaatsen kunnen kosten. Dit alles zonder rekening te houden met de grote onrechtvaardigheid tegenover de duizenden en duizenden personen die bestellingen hebben geplaatst voor werken die nu aan de gang zijn en normaal slechts in de loop van volgend jaar zullen gefactureerd worden. Volgens specialisten zullen die allemaal uit de boot vallen tenzij ze die werken nog dit jaar en dus zeer snel laten factureren.

Maar wanneer gaan die personen die rekeningen dan betalen voor werken die nog niet uitgevoerd zijn? En wie moet dan weer de BTW op deze facturen voorfinancieren? Men stapt hier van het ene in het andere probleem en ook hier zullen er voor de overheid vele negatieve financiele resultaten het gevolg zijn en waar men natuurlijk geen rekening heeft met gehouden.

Zo kan men bijna bij iedere geplande "besparing" of "kostenberekening" grote vraagtekens plaatsen. Alleen al een wijziging in de te betalen rentelasten op de Internationale markten, voor het financieren van de gigantische staatsschuld, kan reeds voor grote verrassingen zorgen.

 

Olli en Elio

En dan stelt men plots vast dat enkele uren nadat ons aller Elio zijn stapel berekeningen heeft overgemaakt aan Europaen zonder dat er tijd voor is geweest om deze stapel van honderden beslissingen en duizenden schattingen en cijfers na te kijken er reeds een andere politieke krachtpatser is, namelijk een zekere Olli Rehn, die onmiddellijk positief reageert en tevreden is dat Elio de tekorten voor volgend jaar zal kunnen beperken tot 2,8% zoals Europa heeft voorgeschreven.

Kan het nog zotter ? Kunnen we nu nog enig respect hebben voor al die duur betaalde Europese vogels? Zou men aan die Olli Rehn tijdens een T.V.-debat eens enkele duidelijke vragen mogen stellen over dat rapport om te kunnen aantonen dat hij er waarschijnlijk niets van heeft gelezen laat staan het te hebben "gesnapt"?

Alleen de snelheid waarop werd gereageerd is een duidelijk bewijs dat Europa wordt bestuurd door eenzelfde soort van beroepspolitiekers als de landen die er deel van uitmaken. Het zijn allemaal poenpakkers, belovers en sluwe vossen die er in geslaagd zijn om via allerlei ellebogenwerk aan een vetbetaalde droomjob te geraken. Dat het steeds de hardwerkende arbeiders, bedienden of zelfstandigen zijn die, deze meestal totaal onverantwoorde uitgaven moeten ophoesten, is een vaststelling waar die niet vrolijker van zullen worden.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen openlijk afgestraft voor belgisch geknoei door Standard & Poor's

 

Cartoon

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s verlaagt zijn rating voor Vlaanderen van AA+ naar AA.

De verlaging is een rechtstreeks gevolg van de Belgische ratingverlaging vorige week. S&P benadrukt dat de verlaging het gevolg is van hun werkwijze. Een Belgische deelstaat kan geen hogere rating of outlook hebben dan de centrale overheid, vindt Standard & Poor's. Daarvoor is de verstrengeling tussen beide niveaus te groot.

België kreeg vorige week een lagere rating omdat de de steun aan de financiële sector (en vooral Dexia) te veel bijkomende druk op de overheidsschuld legt. Daarnaast wees S&P ook op de politiek instabiliteit. (meer dan 530 dagen zonder regering, geen begroting, noch maatregelen, enz)

Vlaanderen nooit beter dan de rest van belgië

Toch schat het ratingbureau de intrinsieke waarde van Vlaanderen op AA+, een trapje hoger dus. S&P heeft er vertrouwen in dat de Vlaamse regering haar budget onder controle kan houden en wijst op de goede toegang tot de kapitaalmarkten en de gediversifieerde economische structuur. Vlaanderen is ook de enige deelstaat die dezelfde rating krijgt als België. Het ware interessant om te vernemen welke ratings het Waalse en Bruselse Gewest krijgen, die moeten alleszins lager zijn dan AA : een A+ of gewoon een A.

Zodoende wordt nu voor iedereen duidelijk duidelijk, wat wij in Vlaanderen al lang weten, dat wij de kar trekken in dit onzalige land.  Maar de beloning is navenant : we krijgen een eentalig Franse premier, we mogen grondgebied afstaan aan de Franstaligen en van de besparingsmaatregelen mogen wij het grootste stuk betalen. En genereus zoals hoorndragers zijn, blijven wij galant elk jaar 13 miljard euri afschuiven naar de Hangmatters en de Arabische hoofdstad Bruxelles.

Heerlijk nieuws allemaal. Hoe lang gaan wij dit nog volhouden ?

Ray

Bron : De Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islam of islam, wat zal het zijn ?

 

Verkoopster Nouhad Halawi die werkte in een vestiging van World Duty Free op vliegveld Heathrow stelt dat zij en ander christelijk personeel systematisch door moslims worden lastig gevallen. Zo worden christelijke verkopers door hun islamitische collega’s gepest omdat ze een kruisje dragen, vertellen moslim collega’s haar dat ze naar de hel zal gaan als ze zich niet tot de islam bekeert en dringen er op aan dat ze de koran moet lezen. Ook zeggen deze mensen dat joden verantwoordelijk zijn voor 9/11. 

Nadat de van oorsprong uit Libanon afkomstige Halawi zich openlijk had uitgesproken over het intimiderende gedrag door extremistische collega’s, werd ze ontslagen. Halawi voert nu een proefproces tegen haar voormalige werkgevers. Halawi zegt dat ze vroeger prima kon opschieten met haar islamitische collega’s, maar dat de sfeer veranderde toen er steeds meer fundamentalistische werknemers kwamen. Een van hen bracht de koran mee naar het werk en oefende grote druk uit op zijn collega's om die te lezen. Ook deelde hij islamitische pamfletten uit aan zijn collega’s. 

Na een verhitte discussie klaagden 5 islamitische collega’s over Halawi’s ‘anti-islamisme’ bij de manager.

Daily Mail, 27 november 2011


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunis : Salafisten blokkeren universiteit en sluiten rector op

 

Universiteit La Manouba - Faculteit Letteren

Een bende islamitische fundamentalistische salafisten heeft de toegang tot de faculteit Letteren van de universiteit La Manouba in Tunis geblokkeerd.  De rector werd achter slot gezet, docenten en studenten buitengesloten, lessen en examens werden onmogelijk gemaakt. 

De reden voor deze actie was de beslissing van de faculteit om de niqab te verbieden voor studentes, lectoren en ander personeel (de niqab is een hoofdsluier die heel het gezicht, behalve de ogen, bedekt).  Het verbod op de niqab maakt deel uit van een decreet dd. 5 april ingediend door de minister van onderwijs, Taieb Baccouche, en bevestigd door de voorlopige regering, waarin uitdrukkelijk vermeld staat dat “de niqab absoluut verboden is in alle mogelijke instellingen en niet kan toegestaan worden vermits er geen enkel verband bestaat tussen dergelijke kledij en de islam”  

De protestactie, waarop met bezorgdheid en afkeuring gereageerd werd, wou tegelijkertijd de eis voor gebedsruimtes, voor aparte lessen voor jongens en meisjes, voor het verplicht aanstellen van mannelijke docenten voor jongens en vrouwelijke docenten voor meisjes tot uitdrukking brengen.  Jonge studenten, die met de protestactie begonnen waren, kregen later het gezelschap van oudere personen van 60 - 70 jaar. 

Bron: Ansamed.info


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag wanneer het gebed van een moslim niet geldig is

De verplichte fysische afstand (bv. t.o.v. een vrouw) bij de uitvoering van de plichtgebeden telt niet binnen de al-Haram moskee in Mekka.

Van de expert sjeik Abdul-Aziz Ibn Abdullah Aal ash-Sheich, de officiële staatsexpert van Saudi-Arabië, voorzitter van de commissie der moslimgeleerden en voorzitters – 15.07.2011

Vraag: “Net toen ik achter de voorbidder (imam) in de al-Haram moskee in Mekka mijn plichtgebed uitvoerde, liep er een vrouw voor mij.  Hoe wordt mijn gebed nu door Allah beoordeeld?”

Antwoord: “De voorschriften betreffende afstand houden (tijdens het gebed) gelden niet in de al-Haram moskee.  Deze regels gelden buiten de al-Haram moskee.  Want, mochten deze regels binnen de al-Haram moskee ook tellen, dan zou dit voor de mensen tijdens het hoogseizoen (pelgrimstocht) onmogelijk zijn.  Buiten de al-Haram moskee is het gebed ongeldig als een vrouw zich voor de biddende bevindt. Dit voorschrift komt uit de overlevering van Abu Dar – Allah weze met hem.  Hij verklaarde: ‘Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – zegde: Als er iemand bidt, moet hij afstand houden.  Als hij geen afstand voor zich kan houden, dan is zijn gebed niet geldig als bv. een ezel, een vrouw of een zwarte hond zich voor hem bevindt."

Op de vraag ‘waarom juist een zwarte hond, wat is het verschil tussen een zwarte en een bruine hond?’, antwoordde Abu Dar dat hij Allahs profeet daarnaar gevraagd had.  Mohammed antwoordde: ‘De zwarte hond is een duivel.”  Zo luidt de authentieke overlevering van Sahih al-Bukhari 510, Sunan at-Tirmidhi over hat gebed 338, Sunan an-Nisa’i over de gebedrichting 750, Sunan Abu Dawud over het gebed 702.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


30-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 29 en 30 november 2011

Vlamingen zijn de peer

De Vlamingen zijn op 29 november 2011 met de feiten geconfronteerd : men gaat ‘versneld’ de fiscale voordelen elimineren waar Vlamingen zouden kunnen van genieten als ze kostenbesparende investeringen uitvoeren, zoals dubbel glas, zonnepanelen enz.

Vlaanderen daarentegen blijft ongegeneerd de franskiljons, coburgers en vreemdelingen onderhouden, ze gaan zelfs het bedrag voor die paria’s nog verhogen met ± 1 miljard euro per jaar naar de lieve som van ± 13 miljard euro per jaar. 

Wie is hier nu eigenlijk feitelijk misdadig bezig? 

Voorstel: stop die roofbouw op ONZE welvaart, stop de toevoer van nutteloze vreemdelingen en verwijder ALLE vreemdelingen die hier maar enkel parasiteren en ellende veroorzaken en investeer dit  uitgespaarde bedrag in de Vlaamse welvaart, veiligheid en leefbaarheid.

Jean

*****

Ik ga slapen met "Angeltjes" 

en ik sta er mee op! :) Af en toe zet ik wel nog eens een accent...

Ludo 

*****

Maakt het eigenlijk iets uit

of er één Vlaamse minister méér of minder is? Wat hebben wij aan Noord-Belgische ministers die naar de pijpen van de Zuid-Belgen dansen? Liever één (un/ein/one/uno) Vlaamse minister (m/v) die op zijn (m/v) Vlaamse strepen staat dan een hele resem labbekakkers die alleen geïnteresseerd zijn aan hun eigen leuk postje en de macht van hun partij!

Ludo

NvdR Angeltjes : Zeer juist, Ludo. Heeft u Angeltjes gelezen ?

*****

Oekandana ?

Vandaag gelezen in het Nieuwsblad :  In Engeland  is de verontwaardiging groot omdat een vrouw als passagier van een bus haar gal uitspuwde tegenover Multikulturele Vernieuwers en medepassagiers. Het geheel werd opgenomen en rondgestuurd als YouTuubeke.

Vandaag in Gent een anders gekleurde "nieuwe belg" schold een trambestuurster uit voor alles wat mooi is omdat zij geen moslima was. Zijn er dan toch kultuurverschillen ? heu dat laatste werd geen wereldnieuws !

René

*****

Kom maar binnen bij de sint

De nieuwe asielwet is ontstellend ingewikkeld. Ze klimt via een ondoorzichtig kluwen van paragrafen en artikels van de ene aparte regeling naar de volgende uitzondering over nog een beroepsprocedure volgens andere regels. De juridische complexiteit wordt na deze wet nog erger. Alleen de advocatuur en de massa aan niet-gouvernementele organisaties die zich op de vreemdelingenproblematiek hebben geënt varen hier wel bij.

De kosten van deze asielwet zijn kolossaal, terwijl amper 20% van de aanvragen ook effectief tot een erkenning als vluchteling leidt. De rest van de asielzoekers gebruikt het statuut om andere redenen: ze gaan op de loop voor armoede of voor milieurampen. Als een statuut zo oneigenlijk wordt gebruikt, dan is het failliet

http://www.gva.be/dekrant/experts/johndewit

Stradi

           

*****

N-VA, VU, VB

Beke verwijt NVA meer te gelijken op het VB dan op de Volksunie. Het zou nog moeten zijn dat ze meer op de Volksunie zouden gelijken, dan pas was het een echt drama

Het is jammer dat NVA niet wil samenwerken met het VB dan was ons die ellende en die ramp die nu op Vlaanderen afkomt voorkomen geweest. Als en één iemand het zwijgen moet aan toedoen, dan is het die Beke toch wel, die direct door de knieën is gegaan als Albert zich voor de vorm kwaad maakte.

Als de nieuwe ploeg hoopt op enig respect dan is ze eraan voor de moeite.   De meerderheid is Links daar waar de meerderheid van Vlaanderen Rechts gekozen hebben. Waarom haalt men mister gratis, de loverboy uit Hasselt niet terug ? Hopelijk worden die  slopers van onze welvaart, veiligheid en leefbaarheid, de cd&v, vld, spa en groen, bij de eerstvolgende verkiezingen gelijk met de grond gemaakt zodat we tenminste een toekomst kunnen overdragen aan onze kinderen en kleinkinderen die gebaseerd is op welvaart, veiligheid en leefbaarheid.

Jean (ingekort)

*****

Vanhecke

Frank Vanhecke heeft gisteravond in Terzake zijn vrienden van N-VA geen dienst bewezen.

Maurice

*****

Brits reisadvies

Waarde redactie,

U zegt dat buitenlandse zaken toeristen waarschuwt die door onze hoofdstad reizen om extra alert te zijn. Het andere nieuws is naar mijn mening meer verontrustend, nl. dat het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken de Britse ambassades de nodige instructies geeft om de val van de euro te overleven. Het advies ? : “als de euro valt, dan is het raadzaam om ver weg van de eurozone te blijven. Kan je als Brit niet vluchten, hou dan rekening met ernstige rellen, opstand en verzet.”

Als allen die leven van het sociale manna het niet meer krijgen zullen ze het pikken. Dan zal ook de ware aard en instelling van onze cultuurverrijkers zichtbaar worden.

http://www.telegraph.co.uk/news/politics/8917077/Prepare-for-riots-in-euro-collapse-Foreign-Office-warns.html

Stradi

*****

Het C.S. breidt uit
 
Geachte redactie.

Het spel is gespeeld. De "verliezende" winnnaars zijn tevreden.  Zo tevreden en zelfverzekerd dat nog voor ze goed en wel de keuning zijn voeten gekust hebben en hem eeuwige trouw zullen zweren,er een loserpartij is, de CD&V,  die nu  de aanval inzet  tegen een gewezen coalatiebedgenoot.

De tjeven doen hun reputatie van de meest onbetrouwbare partij weer alle eer aan. De mokerslag na de voorbije verkiezingen is verteerd en operatie "zieltjeswinnerij" is op gang gekomen.

Het menu BHV is klaargemaakt op franstalige wijze en de onderhandelingen over koetjes en kalfjes zijn zo goed als afgerond. Het vlees is voor de Walen en de botten voor de Vlamingen ... wel wetende dat het vlees voor het grootste deel zal betaald worden door deze laatsten.  Nu is het momentum aangebroken om, nog voor de officiêle geboorte van het regeringsmisbaksel, niet het V.B. (nog) eens te schofferen maar wel de Fatman en zijn partij. Volgens tjeef Wouter Beke is de N-VA een afkooksel van het V.B. Nou moe, ze vliegen er nogal in bij de CVP.

Beke mocht deze week zijn gal spuwen in het uiterst neutrale weekblad HUMO over Bart en co. Het ziet er sterk naar uit dat men een cordon sanitaire rond de N-VA gaat optrekken om hen de wind uit de zeilen te nemen. Er komen volgend jaar terug verkiezingen aan en men neemt nu reeds zijn maatregelen.

Het misbaksel van EDR dat de CD&V mee heeft goedgekeurd en waarvan de uitkomst zéér onzeker is als alles "goedgekeurd" en "welbekend", is noopt de tjeven naar de noodrem te grijpen om de zwarte piet(en) klaar te houden als de witte rook(die naar vuile smog ruikt!)opgetrokken is.  Indertijd werd het V.B. met alle vuil van de straat overgoten en dit staat Bartje nu ook te wachten. Er worden zelfs proffen van de k.u.l. bijgesleurd om te orakelen dat een studie (?) uitgewezen heeft dat een groot deel van rechts stemmend Vlaanderen toch linxere gedachten heeft.

Operatie "beschadig N-VA" is bij deze voor geopend verklaard

mvg - Senior

*****

Wanneer de deportaties?

Dat de EU-raad en het hele EU-allegaartje een dagelijkse bron van frustratie is voor vele EU-burgers, begint velen duidelijk te worden. Maar dat de hemelse oorspronkelijke klanken uit oude klankkasten van snaarinstrumenten niet meer zullen te horen zijn door toedoen van wereldvreemde ambtenaren, zeg in dit geval maar cultuurbarbaren, treft mij persoonlijk.

Ik mag er niet aan denken wat de volgende stap zal zijn. Zullen alle gerelateerde namen die verwijzen naar geviseerde snaarinstrumenten moeten gewijzigd worden of gaat men voor alle zekerheid, en dat om ieder spoor met relatie tot natuurlijke snaren, die menschen infrage stellen zo niet kaltstellen? Voor wanneer een nieuw volkslied met Ein Volk, ein Reich, ein Führer in de tekst ? De snor draait zich om in zijn graf door al die gemiste kansen.

Zou europa andere darmen durven aanbevelen? Een ander zoogdier? Een ander ras?

STRADI

*****

Den Boas is ne smeerlap

Wie is feitelijk de baas van het Euro-personeel ? Moeilijk te achterhalen want voor de maffia is de zwijgplicht heilig.

Ik heb begrip dat deze Europese onderbetaalde ambetantenaren die meer loon eisen. voor hun baanbrekende missie  Europa op te delen in "kalifaten".  Waarom sluiten zij zich niet aan bij de vakbond van Rudy De Leeuw, die zeker begrip zal tonen voor de noden en verzuchtingen van dit hardwerkende Europersoneel om hun koopkracht wat extra zuurstof te geven.

Staken ! Geen noodzakelijke levenreddende richtlijnen meer geven, zoals het maken van snaren uit koeiendarmen, alles op zijn beloop laten. ... Het zou de redding van Europa betekenen.

René

*****

Elio en Nederlands

Geen slecht woord over zijn Nederlands, want hij zegde letterlijk  op de persconferentie : "We DRINKEN de staatsuitgaven terug." Doe ze nog maar eens vol : schol !

Louis

*****

De prins en het gekkenhuis

Geachte redactie,

De ware reden dat de weledele prins Laurent een geval apart is dat voor veel commotie en jolijt zorgt, is genoegzaam bekend.

Het raadsel waarom deze prinselijke leefloner, vrouwenzot, snelheidsmaniak en "onschoolbare" zulk een gedrag vertoont, is opgelost. Het prinselijk individu dat geboren werd in een periode toen het huwelijk van zijn ouders op springen stond wegens het voortdurend naast de pot pissen van zijne père, heeft de broodnodige "nestwarmte" die elk kind nodig heeft, gemist.

Zelfs de beste goevernante of kinderverzorgster kon dat gemis niet opvullen. Het gevolg hiervan is, dat de lorre in zijn jonge jaren in een psychiatrische instelling zou verbleven hebben, namelijk in La Rameé te Ukkel.  

Het hele verhaal van dit gegeven zou normaliter in de bijlage moeten gestaan hebben van een franco-belgische gazet van zaterdag jl. Echter de belangrijkste aandeelhouder van deze krant die zich in adelijke kringen bevindt, zou het bewuste artikel op de valreep verwijderd hebben.

De keuning zou not amused geweest zijn met deze openbaring. Naar het schijnt zouden er foto's en documenten bestaan ter staving van het verhaal. Men zegt dat alle gebeurtenissen een oorzaak hebben, dus is de reden van de capriolen van dit keuningskind niet ver te zoeken.

De sukkelaar heeft een trauma opgelopen in zijn jonge jaren door de schuld van zijn boemelende ouders. Het raadsel van Lorre is opgelost. Dat zou misschien ook de reden zijn waarom men hem terug pro-forma in de armen gesloten heeft. Een ongelukkige jeugd geeft recht op verzachtende omstandigheden zou Vermassen in deze pleiten.

mvg - Senior

*****

reacties over de brief aan Van Hecke 

Het is maar sedert een paar weken dat ik naar uw site kijkt en dit met veel belangstelling. Ik reageerde op uw brief gericht aan Frank maar ik vind deze reacties niet meer terug op uw site.Ik had graag geweten of er eventueel reacties pro Frank waren binnengekomen en ik zou deze graag eens lezen. Dank en doe zo voort .

Roger Catrysse 

Nvdr Angeltjes - De reacties zijn niet verwijderd. U moet naar beneden rollen en dag per dag het artikel "Geachte Redactie" overlopen (de reacties over de Wonderboy die een Emojanker werd, zijn verspreid over verschillende dagen). Neen, wij hebben geen enkele pro-Wonderboy e-post ontvangen. Als die komt, zal u hem allen lezen.

*****


VLOTT stelt zich burgerlijke partij tegen Sharia4Belgium 

Beste Ray,

 "Hendrik Boonen, voorzitter van VLOTT heeft een dossier ingediend bij het CGKR (heeft zich burgerlijke partij gesteld) tegen Sharia4Belgium. En met succes!

Het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racisme bestijding spant een proces aan tegen de woordvoerder van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem C. voor feiten van belaging en aanzetten tot discriminatie, haat of geweld tegen een persoon, groep of gemeenschap.

De zaak werd uitgesteld en verschoven naar 13 januari 2012, voor de correctionele rechtbank van Antwerpen, kamer 5C. Men is vrij de pleidooien bij te wonen."

Met Vlotte groeten Peter Caers Webmaster VLOTT


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Centrale banken grijpen in

 

De belangrijkste centrale banken in de wereld nemen gezamenlijk maatregelen om de beschikbaarheid van dollars in het financiële systeem te vergroten. Dat werd woensdag bekendgemaakt. De banken verlagen de rente op zogenoemde dollarswaps, waardoor het voor banken goedkoper wordt om dollars te verkrijgen. De centrale banken willen daarmee de spanningen op de geldmarkt tegengaan en de economische activiteit stimuleren.

De nieuwe regeling gaat vanaf 5 december in en loopt tot 1 februari 2013. De centrale banken kwamen ook bilaterale afspraken overeen om makkelijker verschillende valuta naar elkaar door te kunnen zetten.

De banken die meewerken aan het programma zijn de Amerikaanse Federal Reserve, de Europese Centrale Bank, de Bank of England, de Bank of Japan, de centrale bank van Canada en de Zwitserse centrale bank.

Bron : Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse erkende vakbond *Solidarity* erkent morgen de VSV als Vlaamse afdeling

 

 

De Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) heeft het genoegen U uit te nodigen op een persontmoeting morgen om 11 uur in de perszaal van het Vlaams parlement.

Op deze persontmoeting zal de VSV, die werd opgericht op 11 juli 2011, officieel erkend worden als Vlaamse afdeling door de reeds erkende Britse vakbond 'Solidarity'.  De erkenningsacte zal daartoe ondertekend worden door Patrick Harrington, secretaris-generaal van Solidarity.

Met de erkenning door Solidarity op zak zal de VSV volgend jaar in alle Vlaamse provincies kandidaten voordragen voor deelname aan de sociale verkiezingen in de bedrijven.  De verouderde Belgische wet geeft daarvoor een monopolie aan ABVV, ACV en ACLVB; met de Britse erkenning op zak wil VSV dat monopolie op basis van de Europese rechten en vrijheden aanvechten en indien mogelijk doorbreken.

De VSV zal morgen ook kort haar mening geven over het sociaal-economische luik van de regering-Di Rupo en stilstaan bij de grote vakbondsbetoging op 2 december.  Die grote vakbondsbetoging noemen wij even nutteloos als ongeloofwaardig;  de drie Belgicistische  monopoliebonden zullen wel de laatsten zijn, die een anti-Vlaamse belastingregering écht in de problemen willen brengen...

Rob Verreycken                                Linda Vissers

Voorzitter                                        Vlaams parlementslid

Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) zal deelnemen aan sociale verkiezingen om monopolie ABVV, ACV en ACLVB te doorbreken

Vakbondsbetoging van 2 december: 'Even nutteloos als ongeloofwaardig'

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Registratie van juwelen

 

Als reactie op ons stukje over de beslissing van ministerin Turtelbaum, die halskettingen wil laten registereren door de juweliers, ontvingen wij een e-post die we apart onder uw aandacht willen brengen. De identiteit van de reageerder is ons bekend maar de betrokkene blijft graag anoniem. Zo gaat dat nu eenmaal in een democratie. Oprechte dank voor uw terechte aanvullingen.

Registratie juwelen met als enig doel controle van de juwelier én de particulier:

1) De registratie van nieuwe juwelen kan maar enig effect hebben op dieven/helers binnen pakweg twintig jaar vermits de bestolenen meestal oudere dames zijn (gemakkelijk doelwit) die hun juwelen al lang in hun bezit hebben. De enig mogelijke oplossing hiervoor is alle particulieren verplichten hun juwelen te registreren, maar dit is m.i. practisch niet uitvoerbaar.

2) Zelfs als geregistreerde juwelen gestolen worden, al wat de dieven met de geregistreerde juwelen moeten doen is eventuele edelstenen uitbreken en het goud anoniem maken door het in een kroes te smelten, materiaal hiervoor is te vinden bij elke ijzerwinkel.

3) Met de open grenzen is het voor de dieven kinderspel gestolen juwelen uit het land te smokkelen naar gelijk welk Zuid-Europees land waar geen registratie of practisch geen controle bestaat.

4) De administratieve rompslomp voor de juwelier nog daar gelaten is de registratie van dure buitenlandse merken (Rolex, Chopard, Cartier, enz.) met een bijkomende stempel in de praktijk dikwijls onmogelijk vanwege de onvermijdelijke beschadiging die ermee gepaard gaat.

5) Wanneer dient een juweel geregistreerd ? Moet bij een hanger de los verkochte ketting bijgerekend te worden ? Als de edelsteen en het juweel apart worden verkocht, wat moet dan geregistreerd worden?

6) Op dit ogenblik is een gehaltestempel en een meesterstempel (van de fabrikant) al verplicht in elk verkocht afzonderlijk juweel. Wordt dit afgeschaft of moeten de juweliers zich verwachten aan juwelen die nog meer beschadigd zijn dan nu ? 

Hieruit blijkt dat de diefstallen gewoon als drogreden worden gebruikt om de fiscale controle op te voeren en greep te krijgen op de bezittingen van de bevolking.

Het recept is steeds hetzelfde : ofwel moet het van Europa, ofwel is het in het belang van het milieu, ofwel is het om de misdaad te bestrijden. Hiervoor is letterlijk alles gepermitteerd, behalve de boeven serieuze straffen opleggen of doortastende maatregelen te nemen. Want als de dieven namelijk stoppen met stelen/smokkelen/overvallen plegen, hebben onze nepdemocratische politiekers geen reden meer om onze privacy te schenden en ons tot in de details te controleren. 

Rob


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo wil weten hoeveel geld we bezitten

 

De (toekomstige) regering-Di Rupo zou de vermogens van de Belgen in kaart willen brengen. Dat zou blijken uit teksten van het begrotingsakkoord die de krant De Tijd kon inkijken.

Er staat nergens letterlijk vermeld dat er een vermogenskadaster komt, maar er zijn wel een paar maatregelen die in die richting wijzen. Zo moet iedereen die meer dan 20.000 euro roerende inkomsten (uit dividenden en intresten) verdient per jaar, extra belasting betalen.

Wie minder dan die 20.000 euro binnenkrijgt en die extra belasting wil vermijden, moet zijn roerende inkomsten aan de bank melden en die geeft ze door aan de fiscus.

Ten tweede wordt er vanaf 2012 een taks geheven "bij de omzetting van effecten aan toonder in gedematerialiseerde effecten". Het gaat om 1 procent in 2012 en 2 procent in 2013. Dat zou 30 miljoen euro opbrengen in 2012 en 60 miljoen in 2013.

Ten derde is het nu ook verplicht om alle buitenlandse rekeningen aan te geven bij de Nationale Bank.

Tot zover dit bericht dat we vonden bij Vandaag.be. 

Het gaat niet zozeer om de privacy maar om de Sovjet-mentaliteit die achter deze maatregel schuilt. Dat een Rode Valkjongetje zoals Bruno Tobback straalt met dergelijke beslissingen, is normaal. Dat de Bange Bleke man Beke, instemt, verbaast ons niet : die jongen laat zich overal pakken, zeker langs links. Maar dat Sander Decroo, die zich aandient als de triomfator van de onderhandelingen, deze communistische ingrepen aanvaardt, scherpt onze twijfels over de details van het regeerakkoord nog meer aan.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel VL-ministers er komen, kan mij geen snars schelen.

 

Ho, wat doet Wouter Beke opgewonden. Nu de eindmeet in het zicht is en eindelijk de belgische regering van de wanhoop in mekaar geknutseld wordt, voert de bleke man van de CVP nog even een flamingantendansje uit.

Triest ventje, die Beke. Hij heeft Vlaanderen opengegooid voor de Franstaligen, hen als toemaatje Brussel aangeboden en alsof het niet opkon, zal Vlaanderen jaarlijks boven de gulle financiële overschrijvingen van ruim 12 miljard, een extra toekennen van 500 miljoen. En nu komt deze schijnheilige man met de armen in de lucht aangelopen, omdat er een Vlaams ministerpostje in het gedrang dreigt te komen.

Volgens artikel 99 van la Constitution (de Krondoewet) telt de regering 15 ministers : 7 VL-rs, 7 F-ers plus de premier die boven de taalgroepen staat en van wie verwacht wordt dat hij tweetalig is. De laatste Waal die eerste-minister is geweest, was Leburton in 1974. De man kon nauwelijks Nederlands, maar in vergelijking met Elio was Leburton een Waals talenwonder.  Al wat na hem gekomen is, was Nederlandstalig met een quasi perfecte kennis van het Frans. Zoals het hoort in een federaal land van 11 miljoen inwoners met 6,4 miljoen Nederlandstaligen.

Je kan bezwaarlijk van Di Rupo beweren dat hij beslagen is in de taal van Guido Gezelle. Wat wil zeggen, dat er 8 Franstaligen zouden zijn in de regering tegen 7 Nederlandstaligen.

Om heel eerlijk te zijn, als ik de lijstjes zie met de namen van de ministrabelen (en in sommige gevallen met  hun foto's, als toppunt van wansmaak) dan kan het mij geen snars schelen wie in deze regering zal meespelen. Voor mijn part mogen het 15 Oewalen zijn, want de zogenaamde Vlamingen zullen functioneren als zuivere franskiljons die geen fluit geven om hun kiezers en hun land, dat tot nader order nog steeds Vlaanderen is, of de Vlaamse Gemeenschap. 

Het is evident dat wij deze Vlaamse excellenties niet zullen sparen. Wie deze regeerakkooorden mede zal uitvoeren, behoort niet tot ons kamp.  En onze tam-tam zal roffelen om zoveel mogelijk verraad en idiotieën den volke kond te doen. (en vertaal dat maar voor Elio)

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell : wakker worden, Europa !

 

Over de mannetjes in Europa, die niemand kent, die zichzelf reusachtige salarissen toekennen en die door niemand verkozen werden.  Binnenkort lopen ze rond met zware medailles, zoals de leiders van de Sojet-Unie.  Democratie ? Wordt misbruikt om ons onze democratische rechten te ontfutselen. En voor wie stemt u volgende maal ? Voor dezelfde figuren die net het tegenovergestelde zullen doen van wat u en ik willen.

Kortom, Pat Condell op zijn best.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de tram in Gent

 

 

 

Een 42-jarige blanke Gentenaar moet zich morgen voor de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden voor een inbreuk op de anti-discriminatiewet, omdat hij een trambestuurster verweet dat ze bruin, vrouw en moslima was. De man weigerde daarna ook om door een vrouwelijke agente ondervraagd te worden.

De feiten deden zich voor op 30 mei vorig jaar op een tram van De Lijn aan het station Gent-Sint-Pieters. De 42-jarige man werd om onduidelijke reden agressief tegen de trambestuurster. Hij schold de vrouw uit en verweet haar dat ze bruin was. De man zou ook aanstoot genomen hebben aan het feit dat ze een vrouw was en moslima. De andere passagiers op de tram waren getuige van de feiten. De politie kwam ter plaatse, maar de verdachte weigerde om door een vrouwelijke agente behandeld te worden. Van het incident werd een proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg uiteindelijk een minnelijke schikking voorgesteld, maar omdat hij die weigerde te betalen, komt de zaak nu voor de strafrechter.

Dit verhaal klopt natuurlijk niet : stel u voor dat een blanke Gentenaar een dergelijk misdrijf zou begaan. Het Spionnencentrum stond op zijn kop samen met Vim de Wilder van de 0000. Neen, het betreft hier een blanke trambestuurster die uitgescholden wordt door een vermoedelijke aanhanger van de godsdienst van de vrede. De dagelijkse feiten en feitjes van onaangepast gedrag van veel van deze kerels, komt ons de strot uit.


http://www.knack.be/belga-algemeen/man-voor-rechter-omdat-hij-trambestuurster-verwijt-dat-ze-blank-vrouw-en-niet-moslim-is/article-4000011233761.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum weert Zwarte Pieten bij voetbal

 

Dit weekend is het sinterklaasweekend. In het verleden doken dan heel wat sinterklazen en zwarte pieten op in de supportersvakken van de Belgische voetbalstadions. Maar de toeschouwers mogen zich niet langer vermommen als Zwarte Piet.

Volgens een richtlijn van het Ministerie van Binnenlandse Zaken moet elke supporter die een ticketje koopt, goed herkenbaar zijn, zodat hij/zij geïdentificeerd kan worden in geval van rellen. Het gezicht volledig zwart maquilleren is dus niet toegestaan. Maar Sinterklaas achter een witte baard, die herken je zo. 

Turtelbaum, altijd paraat om zich belachelijk te maken. Als zij geen minister wordt, zal ze heel waarschijnlijk naar de stad van allah verhuizen om mee te dingen naar de zetel van burgemeester. Dan wordt de keuze wel érg moeilijk in Antwerpen : Janssens, De Wever, Dewinter, de groene bipatride Almaci, het katholiek belgisch Sprekend Kostuum en nu ook een Zwarte Piet vijand. Ik denk dat ik het al weet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken in de nabijheid van kinderen ? POLL

 

De Vlaamse Liga tegen Kanker noemt roken in het bijzijn van kinderen "mishandeling" en pleit voor een verbod. Kind en Gezin is ook tegen roken bij kinderen, maar vindt een verbod niet verstandig.

De Liga tegen Kanker schat op basis van enquêtes dat zo'n 116.000 kinderen soms in de tabaksrook zitten thuis. Dat vergroot het risico op diverse aandoeningen, zoals middenoorontsteking, infecties van de luchtwegen, astma en verminderde longfunctie. Bij baby's verdubbelt het risico op wiegendood bijna. Ook alarmerend: de kans dat de kinderen zelf gaan roken later ligt twee tot drie keer hoger dan bij andere kinderen.

"Overal worden mensen beschermd tegen tabaksrook, in publieke ruimtes, op het werk, in cafés nu ook, alleen kinderen moeten gedwongen mee roken thuis en in de auto", zegt Erwin De Clerck, hoofd preventie van de liga. "Dat vinden wij niet kunnen. Pas op, wij zijn niet geïnteresseerd in 'sancties' of 'vervolging'. Dat is praktisch trouwens niet haalbaar. Maar de overheid moet een duidelijk signaal geven."

Dat is een delicate materie. Mag men thuis nog doen, wat men wil ? Komt de zo gekoesterde eenrichtings-privacy niet in het gedrang ? De overheid lijkt vaak onbekwaam om een land door moeilijke tijden heen te loodsen, want dat vergt visie, overtuigingskracht en durf.  Het is veel gemakkelijker om de burgers om de oren te slaan met allerlei verbodsbepalingen : dat is pas leuk als de politici gebruik kunnen maken van hun macht om te verbieden, te controleren en boetes op te leggen.  Behalve voor de echte misdaad : die wordt met fluwelen handschoenen aangepakt.

Roken in de nabijheid van kinderen : moeten we het verbieden of laten we het over aan het gezond verstand ?  U mag het zeggen met onze POLL in de rechterkolom.

Ray 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!