Angeltjes
05-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lijn : steeds in de voorhoede van de diversiteit

 

Enkele onbekende jongeren hebben in de Huidevetterstraat in de wijk Meulenberg in Houthalen een bus van vervoersmaatschappij De Lijn bekogeld. Door de impact van de stenen sneuvelde de achterruit. Er vielen geen gewonden. Het incident gebeurde woensdag meldt de lokale politie van Houthalen-Helchteren. De bus van lijn 48 reed woensdag rond 17 uur in de Huidevetterstraat, toen onbekenden stenen naar de bus smeten. De buschauffeur hield twee straten verder halt. Op dat ogenblik zaten er geen passagiers achteraan in de bus. Na het incident konden de reizigers hun weg voortzetten op een andere bus. (belga).

***

Een buschauffeur van De Lijn is in Mechelen het slachtoffer geworden van agressie. Een reiziger sloeg de man in het aangezicht. De dader kon worden gevat door de politie. Het incident gebeurde in het centrum van de stad, vlakbij de Grote Markt. Het slachtoffer stapte uit zijn volle bus om te controleren waarom de deuren achteraan niet sloten. Bij zijn inspectie werd hij geslagen door een jongeman die tegen de deuren had gestampt. De geweldenaar sloeg op de vlucht, maar kon even verderop worden ingerekend door de politie. Die startte een onderzoek. Zijn slachtoffer kwam er met de schrik en een kapotte zonnebril vanaf. Zijn collega's overwegen geen acties omdat het gaat om een geïsoleerd incident. (belga)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstel : opnieuw verplichte legerdienst

 

Vijftien jaar na het afschaffen van de verplichte legerdienst stapt de liberale legervakbond VSOA met een opmerkelijk voorstel naar minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V). "Wij vragen opnieuw de invoering van de verplichte legerdienst", zeggen vakbondssecretaris Erwin De Staelen en voorzitter Marc De Ceulaer. "En niet alleen voor mannen, ook voor vrouwen."

Het was in 1975 dat het leger voor het eerst zijn deuren openzette voor vrouwen. De legerdienst was toen nog verplicht, maar alleen voor mannen. Vrouwen waren en zijn nog altijd een minderheid in het leger. Toch ging het aantal vrouwen in het leger er de voorbije jaren lichtjes op vooruit. In 1999 was 4,1 procent van de officieren, 5,6 procent van de onderofficieren en 10 procent van de vrijwilligers in het leger een vrouw. In 2007 ging het om respectievelijk 7,4 procent, 6,6 procent en 10 procent.

"Waarom zouden we hen geen basisopleiding van een viertal maanden geven, waarbij ze kunnen kennismaken met de waarden en normen van het leger. Wie daarna de smaak echt te pakken heeft, kan verder opgeleid worden. De anderen kunnen bijvoorbeeld perfect aan de slag bij de brandweer of in de rusthuizen." (belga/sps)

05/09/08 07u35 @ Het Laatste Nieuws
Mijn naam is Savat-van-Angeltjes en ik heb geen mening over deze boodschap.  U wel, korporaal Achmed ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat noemt men een boycot in B

 

U herinnert zich ongetwijfeld het getier en de verontwaardiging door onze politieke onbenullen in het begin van dit jaar over de schending van de mensenrechten in China.  Ze hadden eindelijk wat ontdekt om niet langer mekaar te beschimpen, nu was er een gezamenlijk buitenlands slachtoffer : China. Lekker ver en niet moslim.

De Chinezen zouden godverdoeme daveren in hun lemen huisjes als ze vernamen hoe k w a a d   en  r a z e n d de belgen kunnen zijn. En de Dalai Lama kon er staat op maken, dat hij eerlang terug op zijn troon zou plaatsnemen in Tibet ; de belgische specialist inzake dode-lijnen werd opgestuurd met een pakje datums onder de armpjes. Zo had die ook weer wat te doen.

En NIEMAND, hoort u ons goed, leest u onze lippen :  n i e m a n d zou officieel het land B vertegenwoordigen op deze Spelen.   Behalve misschien de schoonmoeder van Jacques Rogge, want we respecteren graag familiebanden, dat is geweten, heel het land b loopt vol broeders, zusters, neven, nichten, oma's, opa's, tweede, derde, enz vrouwen en vele, vele kinderen.  

Dat waren gepeperde uitspraken over het officiëel afwezige land B, ferme beslissingen, fantastisch moedige vooruitzichten, zeg maar  zware toebak, zwarte koffie en sterke jenever ! 

Het werd een beetje vervelend toen in februari plots uitlekte dat Guynokkio, de gevluchte premier na een halve staatsgreep, voor de Chinezen een cadeau had besteld bij een Waalse kunstenaar van rond de 5 miljoen euri.  Het land B wilde namelijk op die gluiperige manier een economisch wit voetje halen bij de gele mannen.

Toen moèst Napoleon wel in mei aanwezig zijn bij de officiële overhandiging van wat een gigantische Travhydro-stelling bleek te zijn van 100 meter lang en 20 meter hoog.  De Chinezen, niet zonder reden  bewoners van het land van de Glimlach genaamd, hebben de groteske verzameling op een plein neergeplempt, dat ze vervolgens afgesloten hebben zodat niemand verschrikt zou vragen of dat onding wellicht een ruïne is van tijdens de Culturele Revolutie. Wat is mooi, wat is lelijk, dat blijven vragen die de kunstsector al ten tijde van de grotten van Lescaux bezighouden. 

Eens  Minister Napoleon onderweg was, bleek de rest van de politieke meute niet meer rustig te houden en alle beloftes van boycot en strenge toespraken om de mensenrechten te laten eerbiedigen, werden opgeborgen. 

Het land B dat eerst niets te maken wilde hebben met de vuige Chinezen, werd  vertegenwoordigd door Prmier Nonkel Kruk, opnieuw Napoleon met een trits diplomaten en medewerkers in zijn gevolg,  Didier Reynders met zijn halve trouwboek, het zat Waals ministerke  van Sport (en grote ster op Youtube) met drie van zijn drinkebroers, de Vlaams sportminister met vijf zakdoekendragers en niet te vergeten het Troonprinselijk Geval met een hofhouding. 

Dit noemt men in het schandland "een manifestatie boycotten" : een prins (wat dat ook moge betekenen), een eerste ministers met 2 federale ministers en twee gemeenschapsministers, ieder met zijn eigen harem, gevolg en aanhang.

Over de kosten willen we het niet eens hebben.  Bij de Waalse niet- anonieme-alcoholicus  en bij Anciaux  is men nog bezig met de berekeningen ... Het zal voor beiden samen géén honderdduizend euri zijn, weet men monter te vertellen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De angst om verlaten te worden

 

Bij de Walen en Franstaligen groeit stelselmatig het aantal van hen die wensen dat het land B zal splitsen, nu reeds 20% volgens een peiling van Le Vif/L'Express.

Anderzijds overweegt de angst om zelfstandig te worden en niet rond te komen.  Er wordt nog steeds nadrukkelijk gerekend op een inlijving bij Frankrijk en men wil zelfs behoren tot het Groot Hertogdom Luxemburg. 

Van enige Waalse fierheid is totaal geen sprake, het enige wat hen intresseert is dat de staat voor hen zorgt. En de chi-chi-ters weten heel goed, dat de Waalse politici niet bij machte zijn om een eigen welvaart te scheppen, vandaar de verlatingsangst en het schaamteloze gehengel naar rijke adoptie-ouders.

Eigenlijk is het een tragische toestand : getrouwd zijn met een stinkrijke nazi die men haat maar die wel fijn afdokt.

Enkele fragmenten uit het bericht van Belga :

Eén Franstalige Belg op de vijf is voorstander van een splitsing van België, terwijl slechts 7,1 procent van de Franstalige Belgen het confederalisme verkiest, blijkt uit een opiniepeiling van Le Vif/L'Express bij zijn lezers.

Voor bijna de helft van de ondervraagden is het federale België gedoemd om te verdwijnen: 30,7 procent denkt dat een transformatie in een confederale staat waarschijnlijk is en 13,3 procent verwacht dat het land zal barsten. Zes lezers op de tien willen het federale België behouden zien, maar een duidelijke meerderheid van hen wil tezelfdertijd meer bevoegdheden voor de gewesten en gemeenschappen. Voor de ondervraagde lezers zou het ergste scenario een onafhankelijk Wallonië zijn, met Brussel vastgehecht aan Vlaanderen. Maar liefst 92,8 procent van de ondervraagden is van mening dat een dergelijk scenario zou leiden tot de verarming van de Franstalige Belgen.

Het scenario van een confederale staat verontrust de ondervraagden ook. Voor 83,2 procent zal dat leiden tot een lagere levensstandaard voor de Franstalige Belgen. De hypothese van een aanhechting aan Frankrijk zorgt voor iets meer gemoedsrust, ook al neemt ze niet alle onzekerheden weg: 44,6 procent denkt dat dat scenario zal leiden tot een verarming van de Franstalige Belgen.

Tot slot denkt bijna 46 procent van de ondervraagden dat een aanhechting van Wallonië bij het Groothertogdom Luxemburg de levensstandaard van de Franstalige Belgen zal verhogen. (belga)

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedige Egyptische vrouwen getuigen

 

Het is niet alleen bij ons dat moslim-mannen op straat lopen te sissen en joelen achter vrouwen.  In de Egyptische hoofdstad Cairo zijn, volgens een onderzoek meer dan 4 op 5 vrouwen het bijna dagelijkse slachtoffer van sexuele intimidaties.  Er scheelt duidelijk heel veel aan de gebruiken en gewoontes bij moslims in het sociale verkeer.  Wij willen het bewust niet hebben over "koeltoer", want tot onze diepe spijt, hebben wij in de moslimlanden die we ooit bezocht hebben nauwelijks "koeltoer" gevonden, wèl heel nevenproducten die onveranderlijk verband houden met de godsdienst.  Een godsdienst die geen erbarmen duldt, noch gelijkheid, maar wel erg veel misprijzen, intolerantie en een schrijnend gebrek aan respect vertoont voor het leven.

De hieronder vermelde feiten komen van de totaal onverdachte BBC. Vie het bruggetje leest u meer, tenzij u er de buik van vol heeft.  In deze ramadanperiode is dat enkel toegelaten na zonsondergang.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7593765.stm

 

Egypt voices: Sexual harassment

Seven Egyptian women talk about their experience of sexual harassment on the streets of Cairo. It is an increasingly common problem, with a recent survey suggesting more than four out of five women have been sexually harassed, while nearly two-thirds of men admitted assaulting women.

Noha Wagih
Noha Wagih
TV announcer
Posy Abdou
Posy Abdou
Shop worker

Nora Khaled
Nora Khaled
School pupil
Nancy Fakhr
Nancy Fakhr
Engineer

Zeinab Boulaki
Zeinab Boulaki
Auditor

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aaargh ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alarmfase terrorisme : ongewijzigd.

 

In het land B zitten wij nog steeds in dezelfde alarmfase die eind 2007 leidde tot de afgelasting van het vuurwerk in Brussel. 

Er werd toen door allerlei uniformmensen in de papiermanden op de Grote Markt discreet gesnold of er geen bommetjes verstopt waren en dikke moslims in lange jurken werden voorzichtig gevolgd om na te gaan of zij geen ontplofgordel droegen.  Die toestand is nog niet opgeheven maar de publieke aandacht heeft andere bezigheden.

In Nederland wordt de aangehouden alarmfase evenmin teruggeschroefd.  De linkse kerkgangers laten zich figuurlijk en als het wenselijk is ook letterlijk naaien door de moslims om vooral geen verwijt te krijgen dat ze een sta-in-de-weg zijn voor de koeltoer, maar dat verhindert diezelfde islammers niet om als ze er zin in hebben, een aanslagje te plegen. 

Bovendien redeneren de linkse onderworpenen dat het terrorisme en de onvrede van de moslims  veroorzaakt wordt door rechts-conservatieve en identitaire mensen.  In Nederland de aanhangers van Geert Wilders, in Vlaanderen de volgelingen van Filip Dewinter en cs, de twee enige partijen uit de Lage Landen die zich verzetten tegen de aanstormende islamisering. LDD roept voor de schone schijn maar stemt in de kamer fideel de regularisatie van meer dan 5.000 illegalen. Jan-Maria de Dubbeldekker denkt dat hij met zijn dubbelhartig gedrag zal blijven ontsnappen.

De tergende lafheid van de politiek-correcte fantasten blijft een bron van verbazing en kwaadheid : hoe is het in 's hemelsnaam mogelijk dat je zo ziende blind kan zijn ?  En tegen de wil in van velen je land, je cultuur en je klassieke tradities en waarden overleveren aan mensen die uit een totaal andere leefwereld komen en die geen greintje respect opbrengen voor de omgeving die hen opvangt en materieel in de watten legt.

Jammer dat we zoiets moeten zeggen, maar wellicht zullen er enkel gewijzigde inzichten komen, als er een ernstig incident plaatsvindt.  En zeg nu niet, dat we daar zitten op te wachten.  De alarmfases in onze beide landen wijzen alleszins op een toestand net voor "red alert".

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advies van dokter Gregorius voor Rampedam-beoefenaars

 

@ gregorius nekschot


04-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Democratische protesteerders dringen binnen bij Republikeinse Conventie

.

Mevrouw heeft op haar zalmrose jurk geschreven "Palin is geen vrouw".  Mevrouw is geen dame, dat zie je zo. Wat is half- en heel-links toch altijd verdraagzaam.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is feest, 't Is feest, wij zijn er geweest - Jade

 

Wat een feest!
Het nieuws op de verzuurde staatsradio deze middag!
VOKA stelt een ultimatum
Twijfel over handelen van onderzoeksrechter bij Van Cau
Asielcentra moeten dagelijks 50 asielzoekers wandelen sturen, er is geen plaats meer
47.000 strafzaken in Brussel dreigen onbehandeld te blijven
Enne... Palin steelt de show, yes inderdeed!

Er moet daar een bestelwagen met NUROFEN en azijn, om door te spoelen, verwacht worden op de Reyerslaan.

Oh ja! Speurders verbranden zelf bewijs kinderporno (HLN)
en als voorlopige uitsmijter...
OM leest verkeerde akte voor op proces Habran   (HLN),

Fantastisch land toch?

Land of hope and glory, djing en vooral boem
't is feest
't is feest
Wij zijn er geweest!

(weggeplukt uit de reacties met dank aan Jade)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De linkse maatschappelijk geëngageerde Artiesten en hun weddes !

 

Paul de Leeuw: Balkenende-norm ontduiken via BV

donderdag 4 september 2008 12:50

VARA-presentator Paul de Leeuw vindt dat politici zich niet moeten bemoeien met zijn salaris. De Leeuw wil de Balkenende-norm van 176.000 euro ontduiken door een eigen BV op te richten.

@ Elsevier

***

Beste Nederlandse Artiesten (en wat er wil voor doorgaan),

Jullie moeten eens afzakken naar Vlaanderen en aan jullie linkse evenknieën vragen, hoe zij niet alleen de officiële weddeschalen omzeilen maar ook nog eens de solidaire maatschappelijke afdrachten tot een minimum beperken met de eigen bedrijfjes.

De grote vissen zwemmen in de woestijnvissenvijver maar ook de kleine kreunende trommeljongen die het succesprogramma Blokken presenteert en zo prat gaat op zijn correcte linksigheid, ontloopt de VRT-weddestructuren en alles wat er aan vasthangt.

Er is al zoveel gezegd en gepubliceerd over de inhaligheid van linkse mensen en vooraanstaanden, dat het niet hoeft te verwonderen dat de zogenaamd "gewone kleine mensen" zich afkeren van deze egoïstische woordenkramers.  De rode partijen in het fel gehavende en geviseerde Europa overleven nog een tijdje dankzij de aanhang die zij verwerven bij de migranten, maar ook daar gaat de rode zon spoedig onder.

Graai nog maar, zo lang het kan, want jullie denken toch niet dat je ook populair zal worden bij Achmed en Rachida ?

Savat

Ik ben Savat en ik ben het helemaal eens met de strekking van deze boodschap : ik stem trouwens altijd voor de rooien, al was het maar om ze te kunnen zeggen, dat ze fascisten zijn. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra islamitische feestdag ? Kan nog mee opgenomen in Sociaal overleg

 

ChristenUnie-staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) heeft gisteren in het programma Knevel & Van den Brink gezegd dat ze zich kan voorstellen dat het einde van de Ramadan een extra nationale feestdag wordt. Dan moeten moslims wel een grotere groep vormen in Nederland omdat Nederland nu nog een meer een christelijke cultuur is.

Suikerfeest

Als de dag van het Suikerfeest een feestdag wordt, moet dat volgens Huizinga wel eentje extra zijn. Zij voelt er niets voor om daar bijvoorbeeld tweede pinksterdag voor in te leveren.

Opheldering

Huizinga's opmerking is in het verkeerde keelgat van PVV-leider Geert Wilders geschoten. Hij verwerpt het "krankzinnige" voorstel van Huizinga. Hij zal het kabinet schriftelijk om opheldering vragen. Wilders is tegen een aparte islamitische feestdag "omdat we geen islamitisch land zijn noch moeten worden en dus ook geen islamitische feestdagen moeten introduceren", stelde hij vandaag in een reactie. Volgens hem is er juist minder islam nodig in Nederland.

@ Spitsnieuws

Als Nederland toegeeft, volgen wij. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schroefnevel

 

De Schroefnevel is een planeetnevel en  bevindt zich op slechts 700 lichtjaar van de Aarde.  Diegenen die vertrokken zijn met de Lijn-Lichtsnelheid in 1308 mogen nu hun gordels losmaken.  Dit door de Hubble telescoop goed bestudeerde verschijnsel zou het levenseinde zijn van een zon zoals de onze.  De brandende lampjes zijn aangestoken ter ere van de Rampedam en worden gedoofd tussen zonsopgang en - ondergang.

 At first glance, the Helix Nebula (aka NGC 7293), looks simple and round. But this well-studied example of a planetary nebula, produced near the end of the life of a sun-like star, is now understood to have a surprisingly complex geometry. Its extended loops and comet-shaped features have been explored in Hubble Space Telescope images. Still, a 16-inch diameter telescope and camera with broad and narrow band filters was used to create this sharp view of the Helix. The color composite also reveals the nebula's intriguing details, including light-year long, bluegreen radial stripes or spokes that give it the appearance of a cosmic bicycle wheel. The spoke features seem to indicate that the Helix Nebula is itself an old and evolved planetary nebula. The Helix is a mere seven hundred light years from Earth, in the constellation Aquarius 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse werkgevers zijn het dralen moe

 

Als de deelstaten in de komende twee tot drie maanden geen toenadering tot elkaar vinden over de staatshervorming en het nemen van sociaal-economische maatregelen, zegt de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka haar vertrouwen op in de federale regering. Dat zei Voka tijdens een persconferentie.'Als de Vlaamse regering haar mandaat bepaald heeft en als blijkt dat de Franstaligen daar niet kunnen op ingaan, dan zijn de gesprekken over een staatshervorming opnieuw geblokkeerd', zegt Voka-voorzitter Urbain Vandeurzen.

'We zijn niet bereid om dat nog een jaar te laten aanmodderen', aldus Vandeurzen. Volgens de Voka-voorzitter is er nood aan een begroting die klopt en aan maatregelen om de koopkracht en het concurrentievermogen te versterken.

'Als dat niet kan gebeuren, zijn we tijd aan het verliezen en dan moeten de Vlaamse partijen zich beraden of ze nog langer deel willen uitmaken van de federale regering', luidt het.

Ik ben Ray-van-Angeltjes en ben het een beetje eens met deze boodschap.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel, een indianenreservaat - door Frans Crols

 

Brussel, een indianenreservaat

Het post-Belgische tijdperk is weer een paar jaar dichterbij gekomen. Wat houdt dit land na dertien maanden politieke crisis, met tussendoor schierregeringen, nog samen? De drie klassiekers zijn: het koningshuis, de staatsschuld en Brussel. Twee bijkomstigheden dus en één belangrijker probleem.

Het koningshuis laat zich juichend misbruiken, de voorlopig laatste keer door ontslagnemend premier Yves Leterme en CD&V, om zich af te zetten tegen de breed gedragen eis in Vlaanderen - niet in de laatste plaats in het zakenleven - voor een serieuze staatshervorming. La famille Saksen-Coburg dient zich te melden bij een uitzendbureau: de pretminnende senior hoort liever de motoren van de gratis legervliegtuigen richting zuiden dan de mening van de Vlaamse bovenlaag. Zijn zonen en dochter zijn politiek quantité négligeable .

De staatsschuld ? De internationale zakenbanken hebben draaiboeken die getest zijn bij de verdeling van schulden van de Europese staten die ontstonden na de implosie van de Sovjet-Unie.

Brussel dan. Op een 11 juli-avond met een verstandige Antwerpse schepen als cocktailgenoot, klonk het dat hij België al lang had willen afschrijven als het behoud van Brussel hem dat niet belette. Ben ik de militant van een simplistisch verbond omdat ik 'het probleem Brussel' beschouw als een interessante nevenkwestie? Wie realistisch is, kiest ook voor die onbekommerdheid. Ten eerste, Vlaanderen heeft in Brussel van dag tot dag minder in de pap te brokken; de stad keert zich in haar daden vierkant tegen Vlaanderen, een Vlaanderen dat elk jaar zo'n 2 miljard euro transfereert naar een ondankbare, vijandige agglomeratie. Ten tweede, het zogenaamde verliezen van Brussel is een bedenking die losstaat van de Europese werkelijkheid die Vlaanderen, Wallonië en Brussel - ook met hun hele of halve zelfstandigheid van de toekomst - doordringt. Ten derde, elk volk dat zijn zelfstandigheid opeist, gaat door een verlatingsfase. Het is een etappe waarin duidelijk wordt dat men niet zijn hele gewenste territorium zal kunnen opeisen en dus te kiezen heeft tussen zelfstandigheid met gebiedsafstand of geen zelfstandigheid. Daar bestaan veel voorbeelden van. Laten we het hier houden bij de zes graafschappen van Noord-Ierland die de Ierse republikeinen in de jaren twintig van de vorige eeuw niet konden inlijven in hun gedekoloniseerde Ierland. Ten vierde, de Brusselaars zijn voor 90 % opgejut tegen Vlaanderen door de schandaaljournalistiek van Le Soir, dus zij zullen in de volgende jaren nooit 'ja' zeggen tegen de nieuwe staat.

So far so good . Brussel kan zijn geopolitieke en geo-economische binding met Vlaanderen echter nooit ontvluchten. De stad kan niet worden versleept naar de Mezzogiorno. Brussel ligt waar het ligt en kan niet weg van de flank en de omkadering van Vlaanderen. Na gejammer, en dat kan jaren aanslepen, zullen de Brusselaars voor hun eigen welvaart en overleving een eerbaar compromis moeten sluiten met Vlaanderen. Tussen de Belgische onafhankelijkheid in 1830 en de afwikkeling in 1839 ligt een decennium. Tegenstanders kunnen in zo'n tijdspanne bondgenoten, vrienden worden. Laat u niet opjutten door Brussels-nationalisten als Philippe Moureaux en Olivier Maingain. Zij staan morgen zwakker dan de meeste Vlamingen denken. Zij kunnen kiezen tussen Brussel als indianenreservaat of als partner van Vlaanderen. Wallobrux heeft niet alleen de naam van een politiek Disneyland, het is bovendien krakkemikkig als een 2CV van het bouwjaar 1970.

Ik weeg het belang af van de zes miljoen Vlamingen buiten Brussel tegenover dat van de 150.000 Vlamingen binnen Brussel. Het belang van de zes miljoen is om na 178 jaar op een zelfstandige manier hun doelen en ambities te kunnen waarmaken en afscheid te nemen van de harde kolonisering van Vlaanderen tot 1940 door de Franstaligen en de zachte kolonisering sedert 1945.

In de discussie houdt men onvoldoende rekening met de Europese context. De Europese Unie heeft drie grondslagen: het vrije verkeer van mensen, het vrije verkeer van kapitalen en het vrije verkeer van goederen. Als Vlaanderen en Wallonië zelfstandig worden, dan blijven zij haast zeker lid van de EU. Natuurlijk zal er onderhandeld moeten worden, maar dat verandert niets aan het uitgangspunt. Lukt het niet met de EU, dan is er de Europese Vrijhandelsassociatie met dezelfde drie basisbeginselen. Geen enkele Brusselse regering, wet, richtlijn, belasting, treiterhandeling kan en zal beletten dat Vlamingen, zoals alle andere burgers van de EU, vrije toegang blijven hebben tot Brussel. De Vlamingen en Walen kunnen daar voor en na de Vlaamse en Waalse zelfstandigheid investeren, werken, wonen, sparen, consumeren, dollen en studeren.

De auteur is voorzitter van de adviesraad van Trends.

Frans Crols

http://www.trends.be/nl/blog/blog.jsp?

Mijn naam is niet Frans Crols, maar Ray-van-Angeltjes en ik keur deze boodschap goed en geef Frans Crols een dikke kus en een bank vooruit.  Desnoods zal Juffrouw Ellen de klus klaren.

Frans mag kiezen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezwangerde schoonmoeder Palin tijdens ijsberenjacht betrapt met Trapper

 

 

Palin slaat terug: Ik heb meer ervaring dan Obama

donderdag 4 september 2008 07:24

Sarah Palin, running mate van John McCain, heeft grote indruk gemaakt met haar toespraak op de Republikeinse Conventie afgelopen nacht in Saint Paul (Minnesota). Met haar speech opende Palin de aanval op de Democratische kandidaat Barack Obama.

Amerikaanse media zijn bijzonder positief over speech Palin Amerikaanse media zijn bijzonder positief over speech Palin

Bekijk de video van RTL Nieuws
Palin haalt uit naar Obama

Bekijk ook de Elsevier-video
Hard tegen hard in reclamespots verkiezingen

Palin, de afgelopen dagen zwaar onder vuur onder meer vanwege de zwangerschap van haar tienerdochter, begon haar toespraak door haar familie te introduceren.

De voormalige burgemeester van het stadje Wasilla ging uitgebreid in op haar oudste zoon die binnenkort wordt uitgezonden naar Irak, en haar jongste zoon, die is geboren met het syndroom van Down.

Imago
Zelf noemde ze zich 'de gemiddelde hockey-moeder'. Maar, zo ging ze al snel over tot de aanval, wel een die meer ervaring heeft dan McCains rivaal Barack Obama. Het campagneteam van Obama verwijt Palin juist dat zij 'nul ervaring' heeft.

Palin zei verder dat mensen als de inwoners van Wasilla niet zo goed weten wat ze moeten denken van een kandidaat die zegt voor de 'gewone man' te zijn, maar intussen vooral bezig is met zijn imago. 

'In politics, there are some candidates who use change to promote their careers, and there are those, like John McCain, who use their careers to promote change,' ('Er zijn mensen die verandering gebruiken omdat dat goed is voor hun carrière. Er zijn ook mensen, zoals John McCain, die hun carrière gebruiken om verandering na te streven'), zo haalde Palin uit naar het belangrijkste verkiezingsthema van Obama.

Juiste keuze
Aan het einde van haar speech stapte McCain zelf onverwachts het podium op en vroeg de duizenden Republikeinen: 'Denkt u ook niet dat we de juiste keuze hebben gemaakt?'

Daarmee wilde hij alle twijfel over de verkiezing van Palin tot zijn running mate wegnemen. De duizenden aanwezige Republikeinen reageerden enthousiast en wezen McCain zoals verwacht met overgrote meerderheid aan als de officiële presidentskandidaat van de Republikeinen.

Vanavond geeft McCain zijn acceptatietoespraak, waarmee de Republikeinse partijbijeenkomst wordt afgesloten. 

 ***

My god !  Tijdens het middagnieuws op de 0000 blééf Annelies van Herck doorboren bij de Droeve Man, of er geen ander negatief nieuws zou opduiken over Palin. Ook als alles weerlegd wordt, moet er wat nieuws gevonden worden !  Is Palin's schoonmoeder niet betrapt met een Trapper van Alaska terwijl ze op ijsberenjacht was en schunnige gebaren maakte naar de Trapper zodat ze bezwangerd terugkeerde  ?  Heeft de vader van de eskimo-poetsvrouw  van Palin  geen zeehondjes neergeknuppeld, Droeve Man ? Is er nu écht niets dat we kunnen vinden om het plots gestegen succes van de Republikeinen te dwarsbomen ?  Please ... Is er voldoende onderzoek gebeurd naar de separatistische neigingen van mijnheer Palin ?  Separatisme, dat is iets  zoals Vlaams Belang voorstaat, dat moet héél slecht zijn.  Heeft hij geen homoseksuele pinguin in zijn garage verscholen ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Vlaanderen hiermede gebaat ?

 

Peeters wil Brussel betrekken bij communautaire onderhandelingen.

Zo dat is ook alweer opgehelderd.  Precies zoals velen van onze reageerders het voorspeld hadden : Kris Peeters verklaart eerst stoer en Vlaams : "Onderhandelingen kunnen enkel plaatsgrijpen tussen Vlaanderen en Wallonië zonder Brussel."  Op dat moment wéét Peeters en iedereen uit het officiële wereldje  van het regime en zelfs de mentaal gehandicapten van het Vlaams-nationalisme, dat hij grootspraak verkoopt.  Maar toch kan de CD&V-er het niet laten om de mensen iets wijs te maken.  Zou het een genetische afwijking zijn bij de tjeven ?

De CD&V voert het zelfde stuk op waar ze  met Nonkel Kruk geen succes mee kende en vervangt enkel de hoofdrolspeler. Regisseur, Marianne blijft in de coulissen verstopt en de vorige hoofdrol is bezig met de instudering van een oud succesnummer : "Ik ben er en ik blijf er". Een oud CVP stuk over smartelijk martelaarschap.

De politiek en de partijpolitiek in het bijzonder beschikt over de eigenschap om het eenvoudigste vraagstuk de allure te verlenen van een verscheurend drama.  Dat is al jaren zo en politici zijn mensen met wie je als normaal burger geen zinnig gesprek kan voeren : politici "krinkelen en winkelen" als een gedicht van Gezelle, helaas klinken ze bijna altijd vals. Enkele uitzonderingen bevestigen de regel.

Om ons te verweren tegen de aantasting van ons zuivere geweten, hebben wij in de loop der jaren geleerd ons te beperken tot het stellen van de niet altijd eenvoudig te beantwoorden vraag "Is Vlaanderen hiermede gebaat ?"  Het is een hulpmiddel om overeind te blijven.

Ik kijk uit naar de commentaren van onze vaste recensenten bij Angeltjes. Senior, is Vlaanderen gebaat bij de pogingen van de heer Kris Peeters ?

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambassadeur (...) Sierra Leone : diplomatieke schuldhond

 

Het is niet ongebruikelijk in diplomatieke kringen en bij de vele vreemdelingen die in het land  B verblijven (EU-ambtenaren) om familieleden bij ernstige medische problemen hier te laten behandelen.  Dat dit aanleiding geeft tot onregelmatigheden is een nieuw feit. 

OCMW moet factuur ambassadeur betalen

ANTWERPEN - Het Antwerpse OCMW zit opgezadeld met een onbetaalde ziekenhuisfactuur van een familielid van de ambassadeur van Sierra Leone. Ambassadeur Dabor Fode McClean liet zijn zus uit Sierra Leone overkomen voor een 'toeristisch bezoek' aan België. Hij tekende een document waardoor alle kosten door hem zouden worden betaald. Zus Hama Daboh (58) reisde dit voorjaar vanuit Sierra Leone naar ons land. Na enkele weken liet ze zich vanwege hartproblemen opnemen in het Middelheimziekenhuis. De ambassadeur betaalde een voorschot van 1.000euro, maar vertrok terug naar Sierra Leone. Nog voor er een geschikt donorhart was gevonden, overleed Hama Daboh in het Erasmusziekenhuis. Het OCMW wenste gisteren om privacyredenen niet te reageren in deze zaak.

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keulen, zwier die koekoekburgemeesters aan de deur !

 

De waarnemend burgemeester van Linkebeek, Damien Thiéry van het FDF, is er eens te meer in geslaagd olie op het vuur van de Gordel te gieten. In La Libre Belgique van vandaag dreigt hij ermee zijn ordediensten af te sturen op iedereen die zondag nog maar een zweem van een politieke boodschap zou uitdragen. Zelfs het meedragen van een gewone leeuwenvlag is verboden.

Met deze verklaring gaat Thiéry - alweer – meer dan een stap te ver in zijn niet-aflatende drang om de Vlamingen en de Vlaamse overheid uit te dagen. De Gordel is precies ontstaan om het Vlaams karakter van de Rand te bevestigen. Ook BLOSO onderstreept elk jaar opnieuw dit belangrijke aspect van de Gordel.

Thiéry heeft overigens geen poot om op te staan. Hij wil enkel provoceren en zich opwerpen als dé verdediger van de belangen van de Franstaligen in de Rand. Als Thiéry zich niet kan verzoenen met het feit dat zijn gemeente in Vlaanderen ligt en de taalwetgeving nu eenmaal is wat ze is, dan staat het Thiéry nog altijd vrij om te verhuizen. Het kan in geen geval dat hij het goede verloop van de Gordel ondermijnt.

Het Vlaams Belang zal Vlaams minister Keulen nogmaals vragen de tuchtprocedure op te starten tegen Thiéry. In het Vlaams Parlement heeft Keulen ooit uitgebazuind dat hij het “spuugzat” was, en dat ook zijn geduld grenzen kende. Die grens moet, na de opeenvolgende fratsen van Thiéry en c°, nu toch ook bereikt zijn. De niet-benoeming van onder meer Thiéry als burgmeester is niet voldoende. Thiéry is als eerste schepen nog steeds waarnemend burgemeester, met alle bevoegdheden die daarbij horen. Het is ondenkbaar dat dergelijke situatie nog vier jaar zou kunnen aanslepen. Dat zou de ultieme beloning zijn voor zijn permanent wangedrag. De tuchtprocedure is dus het enige adequate antwoord dat Keulen nog heeft. Weigert hij opnieuw die procedure in te zetten, dan verliest Keulen definitief zijn geloofwaardigheid.

Joris Van Hauthem Vlaams Volksvertegenwoordiger VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veelwijverij

 

@ de Standaard

Een foutief arrest dat de deur openzette naar veelwijverij in ons land, is nu rechtgezet en gepubliceerd in Het Staatsblad.


Polygame vreemdelingen die wettig in ons land verblijven, kunnen opnieuw hun kinderen laten overkomen in het kader van de gezinshereniging. Polygamie is verboden in België, maar de redenering is dat kinderen niet verantwoordelijk zijn voor de huwelijkssituatie van hun ouders. Hun moeders kunnen niet allemaal naar België komen.

Begin juli raakte via De Standaard bekend dat een arrest van het Grondwettelijk Hof hierover de deur openzette voor polygamie, zij het ongewild. De motivatie van dat arrest, dat de vreemdelingenwet van 1980 veranderde, strookte niet met de uiteindelijke conclusie.

In zijn motivatie zette het hof uiteen dat uit veelwijverij voortkomende kinderen van een migrant het recht hebben om in België bij hun vader te komen wonen.

Maar het bevestigde ook dat de verschillende moeders van die kinderen niet onder de gezinshereniging vallen. Polygamie is namelijk in strijd met de Belgische openbare orde én met een Europese richtlijn. In de conclusie liep het echter mis. In plaats van het zinnetje over de vrouwen te schrappen uit het wetsartikel, werd het hele artikel geschrapt, dus ook de uitsluiting van echtgenotes uit een polygaam huwelijk. Dat is nu dus rechtgezet en gepubliceerd in Het Staatsblad. De kinderen mogen wel overkomen, de verschillende moeders niet meer. Eén vrouw, niet meer, is voortaan opnieuw de regel.

'De rechtzetting werd voorgelegd aan de meerderheidspartijen. Maar omdat het duidelijk over een foutje ging, was er geen discussie', zegt Freddy Roosemont, de directeur van de Dienst Vreemdelingenzaken. Hij heeft de ambassades en consulaten ondertussen ingelicht. Roosemont benadrukt dat het slechts om een zeer klein aantal gevallen per jaar gaat.

Wanneer de kinderen uiteindelijk zelf 21 jaar worden, kunnen ze eventueel ook hun eigen gezin laten overkomen. Toch betekent dat niet dat hun moeders dan plots kunnen komen. 'Gezinshereniging in opgaande lijn, naar de ouders en grootouders, is niet mogelijk voor niet-EU-burgers', legt Roosemont uit.

Een ander arrest van het Grondwettelijk Hof slaat op de hereniging van minderjarige alleenstaande asielzoekers met hun ouders. Tot nog toe moest de aanvraag tot gezinshereniging ingediend worden in het jaar na de erkenning van de minderjarige als asielzoeker. Die tijdslimiet vervalt nu. De minderjarige moet ook niet meer kunnen aantonen dat hij zijn ouders kan huisvesten en over een ziektekostenverzekering beschikt.

www.staatsblad.be

***

Weet u wat er in ons opwelt als we deze flauwe kul lezen ?  "Onnozelaars".  Dat is niet academisch, niet hoffelijk en ook niet vriendelijk.  Wél oprecht.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!