Angeltjes
08-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De partijpolitieke benoemingen staan in de steigers

 

 

Staatssecretaris Hendrik Bogaert, de Leliaart* uit Jabbeke

Waar je in het regeerakkoord van "Don Elio en zijn zes Leliaarts" niets over leest, is de verhouding tussen de partijen en het aantal benoemingen waar ieder recht op heeft.

Zo gaat dat nu eenmaal in belgische regeringen, niet alleen de federale maar ook de ondergeschikte, hebben dit lucratieve systeem elegant en zoemend met gesloten lippen, overgenomen. Aan de bestaande functies worden punten toegekend en naargelang de politieke getalsterkte van elke meerderheidspartij worden vervolgens benoemngen doorgevoerd, volgens de geheime verdeelsleutel.

Vandaar de politieke aanhorigheid aan de overwegend traditionele partijen in alle kaders van het openbaar bestuur. Ook in de Vlaamse Regering participeert de N-VA las nieuwkomer bij de vetpotten, aan dit systeem.  De ambtenaren onderling weten perfect wie tot welke partij behoort ;  wie  neutraal is, passeert nooit een bepaald niveau, dat opgenomen is in het puntenstelsel.

De nieuwe staatssecretaris voor bestuur, Leliaart Hendrik Bogaert, de slijmbal uit Jabbeke die de eed in de twee talen aflegde, bevestigde vanmorgen op Radio één dat hij met dit partijpolitieke systeem terdege rekening zal houden. Want er staat een berg benoemingen voor de deur, die omwille van de regeringscrisis niet konden gebeuren. De Leliaarts wrijven zich in de handen.

Ray

 * Leliaart : Zo werden de aanhangers van de Franse koning en de Franse belangen in Vlaanderen genoemd. Hun naam komt van de gouden lelies op blauw veld in het schild van de Franse koning.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Poll : moet de euro verdwijnen ?

 

De crisis slaat genadeloos toe. Ons economisch systeem wankelt :  de ficties waarop het steunt, de afspraken die hun oorsprong vonden in de ruilhandel, zijn uitgedijd tot ingewikkelde patronen die voor de normale mens onbegrijpelijk zijn.

De leiders van onze naties hebben in dit ondoorzichtig kluwen, onverantwoorde beslissingen genomen en staan nu samen te janken, dat de financiële wereld tegen hen samenspant. Zij, de onverdorvenen, die nooit toekwamen met het belastinggeld dat de burgers hen afstonden, en het op de lange duur enkel gebruikten om gemaakte schuldputten mee te delven, zien maar een uitweg : opnieuw beurzen snijden al dan niet met een zachtgemompeld "sorry, klootzakken".

De Europese mastodont die in het leven geroepen werd om nieuwe oorlogen in Europa te verhinderen, is uitgegroeid tot een monsterverbond, geleid door een bende stelende eksters met grootheidswaanzin.  Ons werd een eenheidsmunt aangeboden, die onze welvaart zou garanderen en zou doen toenemen. Het meest opgedreunde argumentje was dat van nooit meer moeten wisselen aan de grenzen.  Het was ook zowat het enige dat de doorsneeburger die niet beslagen is in financiële en economische materies, makkelijk begreep. In Barcelona gaan fuiven en in Piraeus de sirtaki dansen zonder langs de wisselagent te lopen. 

Nu is er zelfs sprake van de Euro af te schaffen. Hoe dit moet gebeuren, welke chaos-toestanden er zouden ontstaan, hoeveel de burgers zouden verliezen, is ongeweten.  Niemand durft een noodscenario naar buiten brengen, alhoewel deze gegarandeerd bestaan.  Er wordt zelfs beweerd dat Duitsland tonnen marken heeft gedrukt. 

Moet volgens u de Euro verdwijnen ?  En keren we beter terug naar de belgische frank ?  De tussenscenario's van een Noordse Neuro en een Zuiderse Zeuro  laten we buiten beschouwing. Dat zijn in principe stemmen voor het behoud van de huidige munt.

In de rechterkolom, kan u uw stem uitbrengen, waar wij ditmaal geen plaats hebben gelaten voor de twijfelaars, die het eerst aan Bart willen vragen.  Bart weet het ook niet, zoals meestal. Hij moet eerst nog nadenken onder de kerstboom of hij wel burgemeester van de stad van Janssens zou willen worden.

Ray

PST : Poll open tot vrijdagnamiddag 16 uur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet er betoogd worden, telkens Di Rupo in Vlaanderen verschijnt ?

 

Onze Poll stond 24 uur open. U kon uw mening geven en 153 lezers deden dit met volgend resultaat :

Ja, Di Rupo moet buiten Vlaanderen blijven  31 % (48)
Neen, dit schaadt ons imago en drukt Di Rupo in de slachtofferrol  64 % (98)
Ik weet het niet, Mijnheer Angeltjes, ik weet alleen dat een voetbal rond is  5 % (7)

Totaal aantal stemmen: 153

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1302

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo : genoeg koket gedaan over gebrekkig Nederlands

 

Toen wij gisteravond, obligaat zoals steeds, het 0000-nieuws bekeken, zei mij vrouw  dat ze vermoeid en kregelig werd van het beluisteren van het Nederlands van de nieuwe belgische premier. Ik was blij dat voor een keer, een ander op het systeem van mijn eega werkte. Zelfs Vim de Wilder, een onverdachte fan,  had het moeilijk met het beschamende gestamel.

Maak u geen illusies, de ophef die gemaakt wordt rond het erbarmelijke taalgebruik van Di Rupo, is geregisseerd theater, op zijn Italiaans en Frans : veel herrie, veel glimlachjes, pardonnez-moi, "ik beloof de Vlamingen Nederlands te leren" en patati en patata, onecht getater, want die Zuiderse zielen hebben geen gram begrip, noch respect voor onze Noordse mentaliteit, noch taal en cultuur.

Onze boodschap luidt : geloof ze niet, die mensen.  En als we zover gekomen zijn, is de volgende stap nog gemakkelijker : het laat ons compleet onverschillig, het poppentheater. Deze premier en zijn minderheidsregering heeft geen democratische legitimatie in Vlaanderen en al het gekoketteer met taalproblemen, leidt de aandacht af van de werkelijke bedoeling : de brave Vlamingen moeten gemasseerd worden zodat ze de federale aanslagen op geld, grondgebied en invloed gedwee zullen ondergaan.

Er moet niet gelachen worden met de taal van deze Pulcinella (de Poesjenel uit de Commedia del'arte), er moet zeker geen sympathie ontstaan voor de immigrantenzoon die na 60 jaar verblijf in het land B, zijn best zal doen om Nederlands te radbraken.  De man moet genegeerd worden en zijn ministerploeg met 6 Leliaarts moet nauwlettend op de vingers gekeken worden. En regelmatig moet het zootje gekraakt worden.

Doe ons een plezier, beste lezers, stuur niet te veel grapjes meer en taal-imitaties van de man die onze premier niet is. Gun hem niet de eer van uw aandacht en de kans respect te verdienen bij lauwe Vlamingen. 

Di Rupo is en blijft het symbool van het Waalse socialisme, dat Vlaanderen minacht en ons enkel gebruikt als wingewest. En met de prijs die wij betalen voor de beroemde BHV-splitsing zijn wij ongelooflijk gerold door de Geniale Generatie Leliaarts.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurette zou best mee op taalles gaan

 

Misschien kan Onckelinckx mee les volgen, want ik heb ze echt wel misbegrepen in het laatavond journaal van eergisteren. Ik verstond: 'Hij heeft het al in Spanje gedaan en hij zal nog in Spanje doen''
Ik vroeg me verwonderd af wat Elio in Spanje verloren had, hij is toch Italiaan ? Tot mijn euro viel en ik begreeep dat ze wilde zeggen: 'Hij heeft al inspanningen gedaan en zal nog inspanningen doen.'
(Uit een lezersbrief bij Gazet van Antwerpen - wij hadden dezelfde ervaring dan de lezer hierboven)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag betreffende geloofsvrijheid: “Er bestaat geen dwang in het geloof” (Soera 2 – 256)

De islam verkondigt geen geloofsvrijheid, want de mens werd door Allah ten zijnen dienste geschapen.

Van de rechtsdeskundige sjeik Saleh al-Fawsan, lid van de commissie der moslimgeleerden Saudi-Arabië – 27.07.2011

Vraag: “We horen de laatste tijd nogal eens de verklaring ‘De islam garandeert geloofsvrijheid.’  Degenen, die dit verkondigen, beroepen zich op de koranvers ‘Er bestaat geen dwang in het geloof’ (Soera 2 aya 256).  Is dit juist?”

Antwoord: “Dat is een leugen, die aan Allah toegeschreven wordt.  De islam heeft niet de geloofsvrijheid verkondigd.  De islam verkondigde het verbod van het polytheïsme en het ongeloof en verordende de strijd tegen de polytheïsten.  Indien de islam de vrijheid van geloof verkondigd zou hebben, dan had de mensheid noch de missie van de boodschapper, noch de neerlating van de boeken (der openbaringen) nodig gehad.  De mensheid zou noch (de oproep tot) de jihad, noch de strijd voor Allahs wil nodig gehad hebben.  Mocht dit het geval geweest zijn, dan zou ieder kunnen leven zoals hij het wenst, dan zou ieder vrij zijn. 

Neen, Allah zegt het tegenovergestelde: ‘En ik heb de djinns en de mensen slechts geschapen om mij te dienen’ (Soera 51 – 56).  Allah zegt niet dat ieder volgens zijn eigen wensen mag leven, maar wel ‘…slechts om mij te dienen’.

Allah zegt ook: ‘En trekt tegen hen ten strijde tot er geen verwarring meer bestaat en het geloof aan Allah toebehoort.’ (Soera 2 – 192)  Degene die weigert Allah te aanbidden, wordt bestreden.  Hij mag niet aan zichzelf overgelaten worden, maar moet zolang bestreden worden tot hij of tot het geloof (islam) toetreedt of gedood wordt.

De islam heeft niet de geloofsvrijheid van de foute (letterlijk: ongelovige) religies verkondigd.  Dat is een leugen, die Allah toegedicht wordt.  Allah laat de boeken neer, zendt de boodschapper, verordent de jihad, de strafmethoden en de straffen om de mensen te beschermen tegen het foute geloof en het corrupte denken.  Allah wil hiermee de mensen beschermen omdat ze Allahs onderdanen zijn.  Daarom moeten de mensen uitsluitend Allah aanbidden zonder iets naast hem te vereren, zo niet moeten afschrikwekkende straffen uitgevoerd worden – dus de straffen die Allah voorgeschreven heeft.

Allahs verklaring ‘Er bestaat geen dwang in het geloof’ betekent geen vrije meningsuiting, maar wel dat dit koranvers de mensen niet kan dwingen (de islam) in hun hart te geloven.  Dit kan slechts Allah bewerkstelligen: ‘…je kunt degene die je liefhebt niet de weg wijzen;  Allah wijst de weg die hij wenst’ (Soera 28 – 56)  Allah - en Allah alleen - kan de harten leiden.  Dit kan niet door dwang, maar alleen uit vrije wil.  We strijden echter tegen de ongelovigen en de polytheïsten, want Allah heeft ons dit opgedragen.  We nodigen het goede uit en verbieden het onrecht.  Dat is wat wij verkondigen en niet ‘Er is geen dwang in het geloof’. 

We dwingen niemand te geloven, maar we bestraffen diegenen die het geloof (islam) heeft verlaten.  Wie echter zijn ongeloof in zijn hart verstopt, die wordt aan Allah overgelaten.  Slechts Allah kan zulke mensen (die uiterlijk de islamwetten volgen) overwinnen.  Dat is de betekenis van het vers ‘Er bestaat geen dwang in het geloof’.  Allah zegt: ‘Je kunt degene die je liefhebt de weg niet wijzen, Allah wijst hem de weg, die hij wil.’(Soera 28 – 56)

Wie zegt: ‘Er bestaat geen dwang in het geloof’, zegt eveneens: ‘En strijd tegen hen, opdat er geen verwarring (meer) bestaat en het geloof aan Allah toebehoort.’ (Soera 2 – 192)

Waarom citeert u een koranvers en kijkt u over een ander vers?” 

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel, die de ongelovige lezer de vraag stelt : "Heddet vast ? Verstaat gij het ?" Hieronder wordt het nog eens herhaald in de heilige taal.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen-oversteek-korting

 

Alle beetjes helpen

http://www.speld.nl/2011/11/11/campagnevideo-uitgelekt-oversteken-bij-stoplichten-voortaan-betaald/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoekers in Israël: organenhandel in de Sinaïwoestijn‏

 

Surrealistische toestanden: vluchtelingen uit Soedan en Eritrea worden op weg naar hun bestemming, Israël, ontvoerd, gefolterd en ook vermoord.

Met zware terreinwagens reizen artsen uit Caïro naar de wetteloosheid van het Sinaï-schiereiland.  Ze hebben mobiele operatietenten en steriele koelboxen bij zich.  Neen, het gaat niet om een humanitaire missie, het zijn geen Artsen zonder Grenzen: het zijn artsen zonder scrupules.  Hun doel is het onderscheppen van een groep vluchtelingen die in de handen van winstbeluste Bedoeïenen gevallen zijn.  Deze artsen zijn de zakenpartners van de criminele Bedoeïenen en zij hebben slechts één doel voor ogen: ze willen organen oogsten.  Nieren zijn altijd gevraagd, een gezonde lever kan ook vlot verkocht worden.  De gezondst lijkende mannen en vrouwen worden geselecteerd.  

300 km verder, in Caïro, weet Justitie verdomd goed wat er in de woestijn aan de hand is.  Een zegsman weet te vertellen: “De artsen snijden het slachtoffer open, nemen eruit wat ze nodig hebben.  Dan laten ze hem / haar creperen.  Het interesseert die maffia niet of je blijft leven of dood gaat.  Voor hen tellen slechts de omzetcijfers en die zijn zonder meer zeer winstgevend.  Slechts met wapenhandel zou men meer kunnen verdienen.  Het komt er dus op neer dat organenhandel tegenwoordig meer opbrengt dan drugs of prostitutie."  Interpol bevestigt: “Illegale mensenhandel om organen te kunnen roven is een snelgroeiende criminele branche.” 

In alle westerse landen zijn er lange wachtlijsten voor orgaantransplantaties: er zijn immers te weinig donoren.  In de EU-landen zouden er 56.000 patiënten op de wachtlijst voor een orgaan staan: vooral voor nieren, lever of een hart.  Waar men in 2005 gemiddeld twee jaar op een nier moest wachten, moet men nu vijf jaar of langer geduld hebben.  Voor vele patiënten is het dan te laat: elk jaar sterven 10% der wachtenden.

De georganiseerde misdaad heeft snel het verschil tussen vraag en aanbod genoteerd.  Volgens Interpol hebben de criminelen hun kans geroken.  De wanhoop van de patiënten is de garantie voor een dikke winst.  En de vooruitzichten worden steeds beter, want in de westerse landen, met een verouderende bevolking en een toename van suikerziekte, zijn steeds meer orgaantransplantaties nodig.  Bijgevolg wordt deze criminaliteitstak steeds lucratiever. 

Slechts in Iran is de verkoop van een eigen nier legaal.  In China worden dikwijls de organen van terechtgestelde gevangenen “geoogst”, in arme landen betalen orgaanhandelaars soms duizenden dollars om vervolgens met winst door te verkopen.  Zo werd bv. in mei nog een orgaanhandelaar in Peru gearresteerd, die in de armste woonwijken $ 5.000 voor organen bood om ze voor $ 150.000 door te verkopen. 

Einde oktober werd Levy Itzchak Rosenbaum in New York voor organenhandel veroordeeld.  Hij had nieren, die hij voor $ 10.000 in Israël gekocht had, voor $ 120.000 in New Jersey verkocht.

Dat zijn aanzienlijke winstmarges, waarvan de vluchtelingen in Sinaï niets vermoeden.  Ze zijn hier beland omdat ze hopen elders een beter leven te kunnen leiden.  3/4 van hen komt uit Soedan, ¼ uit Eritrea.  Jonge mensen leggen hun lot in de handen van doorsluisorganisaties: ze betalen gemiddeld € 2.000 per persoon voor het vervoer vanuit hun geboorteland naar de Sinaï.  Dat betekent heel het spaargeld van een gezin, dat aan de reis van de zoon gespendeerd wordt, in de hoop dat hij in de toekomst zijn familie zal kunnen onderhouden door middel van een goedbetaalde job in Israël.  Verleden jaar kwamen zo 14.000 asielzoekers naar Israël.  Voor velen is de Sinaï hun eindhalte.  Daar worden ze verkocht aan criminele bedoeIenenbendes, die tussen $ 10.000 en $ 25.000 per vluchteling eisen om hen over de grens te smokkelen. 

Om druk op de gezinnen der gegijzelden uit te oefenen, schrikken ze voor niets terug.  Ze folteren de vluchtelingen terwijl familieleden de pijnkreten door de telefoon moeten aanhoren.  Volgens de mensenrechtenorganisatie “Every One Group” moet wie na een bepaalde tijd niet kan betalen, met de verwijdering van een waardevol orgaan of met een pijnlijke dood rekenen.

Vluchtelingen, die erin slagen Israëlisch grondgebied te bereiken, bevestigen het bestaan van de folterkampen.  Volgens een bericht van de organisatie “Physicians for Human Rights, Israel” waren 59% van de vluchtelingen, die bij de open kliniek van de organisatie belandden, daarvoor in de SinaÏ geboeid of opgesloten geweest.  52% berichtten over mishandelingen, 44% waren getuige van mishandelingen en moord op andere vluchtelingen. 

“En dit alles gebeurt op 5 km van de Israëlische grens.” weet Frederik Pleitgen, verslaggever voor CNN, ons te vertellen.  Hij beschrijft de Egyptische Sinaï als een oord zonder rechten of wetten, waar er marihuanavelden met bewateringssysteem bestaan van 10 voetbalvelden groot en waar allerhande wapens gesmokkeld worden, met bedoeïenenstammen die met wapens vergoed worden in ruil voor organen.  Dit werd ook in Egyptische media bevestigd.  Gevraagd door Pleitgen hoeveel vluchtelingen in de Sinaï de dood gevonden hebben, antwoordt een Bedoeïen vrijmoedig: “Duizenden.  Ze sterven door stroomstoten, infarcten of organenroof.”

Als de dokters in hun zware terreinwagens wegrijden, blijven de opengesneden en amper toegenaaide lichamen als menselijk afval in de woestijn achter.  Ze bloeden dood; hun lever of nieren vinden een kapitaalkrachtige ontvanger.

Dat de bekendmaking van deze misdrijven ook gevolgen kan hebben, bewees een reactie der Bedoeïenen.  Eén van de organisatoren, Suleiman Abdellah Necklawi, werd in november door een andere stam gedood, omdat die voor hun reputatie vreesde.  Volgens mensenrechtenorganisaties hebben ook andere Bedoeïenen het onderzoek van CNN gesteund.  Na de dood van Necklawi werden prompt 611 vluchtelingen uit één van zijn folterkampen vrij gelaten.

Floriaan Terbeke

Bron: Die Welt.de, CNN.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankbare Toerken in NL : *Fuck you Netherlands"

 

 


Een Turkse groep hackers met de naam 1923Turk is begonnen met het bekladden van duizenden Nederlandse websites. Op de lijst van doelwitten staan onder meer wikileaks.nl en een site van weerman Piet Paulusma, meldt tweakers.net.

De groep, die al enkele jaren actief is, schrijft op zijn site dat Nederland te ver is gegaan. Het wordt niet duidelijk waar precies op gedoeld wordt. In de lijst met mogelijke doelwitten die op de site staat, worden meer dan 3600 domeinnamen opgesomd. Het gaat voornamelijk om sportverenigingen en kleine bedrijven, maar ook de sites van de gemeente Diemen en Bussum worden genoemd.

De sites die de hackersgroep op de korrel hebben, gebruiken waarschijnlijk het content management systeem Joomla. De groep heeft het al jaren voorzien op sites met een lek in dat systeem en 'bekladt' websites door het indexbestand te vervangen door hun eigen pagina.

Volgens tweakers.net zijn in de nacht van zondag op maandag de eerste sites beklad, maar functioneert het merendeel van de genoemde sites nog normaal.

http://www.depers.nl/binnenland/614870/Turken-hacken-Nederlandse-sites.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluorescerende Venusdiertjes

 

Wie Catalonië binnenrijdt zal zich verbazen over de sexy wegenwerkers naast de vangrail van de wegen.  Wegenwerkers, sexy?  Een nieuwe attractie om de zonzoekende toerist op weg naar het zuiden de urenlange tocht en het oponthoud in de file aangenamer te maken ? Toch niet.

Wat de voorbijrijdende automobilist voor een vrouwenploeg wegenwerkers houdt, zijn prostituees.  Straathoertjes werden immers uit het centrum van Els Andaluz (bij Lleida) verbannen – ze proberen aan de man te komen aan de rand van doorgangs- en invalswegen in de regio.  En daar wringt het schoentje.   Volgens de Mossos d'Esquadra, de lokale politie, vormen zij een gevaar voor de automobilisten en voor zichzelf.  Daarom worden zij, op straffe van boete, verplicht een fluo-vestje te dragen. 

De arm der wet beroept zich op een wet uit 2004, waarbij voetgangers op grotere wegen en autobanen zich door middel van een fluo-vest moeten zichtbaar maken.   De politie wil benadrukken dat zij de hoertjes op zich niet viseren omwille van hun beroep maar wel omwille van hun “onzichtbaarheid” en potentieel gevaar.  Daar kan toch niemand iets tegen hebben, lijkt ons.  De dames daarentegen vinden dat hun attributen niet tot hun recht komen en proberen aan de voorschriften te ontsnappen.  Per overtreding kost hen dit € 40.  

Wij hebben wel nog een ideetje voor het dragen van fluo-vestjes door groepen die een gevaar “kunnen” vormen in onze samenleving – onzichtbaar zijn deze echter niet.

Floriaan Terbeke
Bron: telegraph.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter op Nederlandse Radio 1

 

Filip Dewinter n.a.v. interview op Nederlandse ‘Radio 1’ over Di Rupo: “Regering Di Rupo is een geschenk uit de hemel voor voorstanders van Vlaamse onafhankelijkheid. De Rupo wordt de laatste Belgische premier ooit. Het ‘point of no return’ is bereikt.”

Naar aanleiding van een lang interview de ochtend van 7 december met de Nederlandse radiozender ‘Radio 1’ zei Filip Dewinter dat de regering Di Rupo allicht “de laatste regering zal zijn die België ooit gekend heeft”. Volgens Dewinter staat Di Rupo immers “voor alles wat de Vlamingen niet willen”. “Di Rupo is het symbool van de PS-corruptie, het Waalse profitariaat en de socialistische hangmatcultuur.”

Volgens Dewinter is het ‘point of no return’ met de vorming van een regering onder leiding van Di Rupo bereikt. Filip Dewinter: “Di Rupo is een geschenk uit de hemel voor iedereen die streeft naar Vlaamse onafhankelijkheid. Men heeft de Vlamingen zodanig voor het hoofd gestoten dat de ogen van velen zijn geopend.”

Het draagvlak voor Vlaamse onafhankelijkheid is volgens Dewinter dankzij Di Rupo groter dan ooit. Hij  noemt de vorming van deze regering slechts “uitstel van executie”. “In  normale omstandigheden had Di Rupo nooit premier kunnen worden.”, zegt Dewinter. Hij voegt daaraan toe: “België is een terminaal zieke patiënt en euthanasie is de enige oplossing.”

 De rechtstreekse link naar het interview is http://www.radio1.nl/contents/42735-dewinter-belgi-is-een-terminaal-zieke-patient-en-euthanasie-is-de-enige-oplossing

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo gaat nu Nederlands leren ?

 

Di Rupo heeft 60 jaar de tijd gehad om Nederlands te leren, en wat we vandaag horen en zien is het resultaat : te weinig en te laat.

Het is slechts bedoeld om de Vlamingen te paaien natuurlijk. Aan de onderhandelingstafels zal evenwel verder gekonkeld en gepland worden in het Frans samen met de Vlaamse collaborateurs die willen laten zien qu'ils ont de bonne la volonté et que ce sont des gens civilisés.

Vlamingen zijn domoren en masochisten, hoe kunnen anders zulke lui eerste minister worden ?  Er staan meerdere records op naam van dit operette-onland. Niet alleen de langste formatie, maar ook de eerste homo premier die de taal van de meerderheid der inwoners niet spreekt. De eerste homo minister van Onderwijs hadden we ook al, de meeste politieke allochtonen, de meeste koninginnen (waarvan eentje gevraagd werd om de heks in de nieuwe film van Sneeuwwitje te spelen, en die haar eigen appel meebracht op de set), de hoogste belastingen, de meest collaborerende politici maar ook de meest corrupte, zakkenvullende en ongestrafte politici, en … het Vlaamse volk dat langer dan wie ook het recht op een eigen land wordt ontzegd. Bij de Congolezen , de Grieken, de Syriërs,  en elders zijn er dan revoluties en zware protesten, maar hier ...hier niet (behalve door de Congolezen, de Koerden, de Toerken, en ...).

Wij zijn een volk van lafaards, en zulke regeringen die het Vlaamse volk bestelen en die in kamers onderhandelen in de taal van de onderdrukker zijn ons lot. Niet soms ?

Voor wanneer de eerste allochtone burgemeester van een Vlaamse 'groot'stad? In dit land krijgen nieuwkomers meer kansen dan waar ook ter wereld.

Weg met ons ! Weg met de normale mensen ! 

Maar is dat ook niet weg met de spaarders, de wroeters, de bedenkers, de belastingbetalers, de socialen en weg met de toekomst van ons zelf en onze kinderen ?

Antoine Griffon


07-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 7 december 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Slijmbal uit Jabbeke
T.a.v. de redactie Angeltjes
Ik heb er vroeger tevéél gedronken, van die West - Vleteren bedoel ik ! Heb het daardoor afgeleerd, maar zal begot opnieuw een poging wagen, kwestie van een grauw-grijze slaapverwekkende 'kamer' (even) weer rose te zien.
 
Christina
*****
Toepasselijk vraagje
Waar is de tijd van "SCHILD EN VRIEND" ?
ES
*****
Manifesteren van de Vlamingen tegen Di Rupo ? 
NEEN ! Laat hem niet het voordeel krijgen dat de Vlamingen die niet verder kijken dan hun neus lang is, zijn kant gaan kiezen.
Christina
*****
Het Rariteitenkabinet
Het kabinet Di Rupo is er, en er zal er maar één komen.
Zoals na elke bevalling moet ook dit kind een naam krijgen.

De beste die ik voor deze regering kon vinden is:
een rariteitenkabinet.

Geef toe het zijn stuk voor stuk bijna allemaal rariteiten.

Een homofiele eerste minister.
Een struikgewas dat van toeten of blazen weet op justitie.
Een poupée qui fait non op binnenlandse zaken.
Een houten klaas op defensie.
Een apparatsjik op financiën en duurzame ontwikkeling.
Een sjoemelaar op Buitenlandse en Europese zaken.
Een hyperkineet op pensioenen.
Een islamofiele heks op sociale zaken.
Een fantast op economie en Noordzee.
Een ocmw-ster als minister van "werk".

Een ondergeschikte slijmbal op ambtenarenzaken.
Een ondergeschikte dweil op staatshervorming,
en, last but not least,
Een ondergeschikte obees op asiel en immigratie.

Als dit geen rariteitenkabinet is, dan weet ik het ook niet meer.

Lucky9


*****
@ Paul Verhavert
 
Dag Paul,
Alle respect voor uw overstap naar Nva. Wat BDW aangaat moet ik U tegenspreken. Een politieker van het kaliber van BDW moet "MEER" dan zijn best doen voor de verzuchtingen van 50 % van de Vlamingen. Uw uitspraak " De brave man doet ook maar zijn best" kan mij helemaal niet bevredigen. Ik heb 35 jaar in een Belgische multinational gewerkt en steeds mijn uiterste best gedaan. achteraf bleek dat dit niet voldoende was en...ik werd bedankt voor mijn uiterste best. Het zou mij niet verwonderen dat de Vlamingen BDW op termijn ook niet gaan bedanken voor zijn " uiterste best". Momenteel is hij de man die, samen met de Flandria partijen het roer volledig kan omgooien en een verdere stap naar Vlaamse onafhankelijjkheid kan zetten. Aan Bart zelf zeg ik : " Uw volk schreeuwt erom" zie de peilingen maar. Op de traditionele partijen moet U niet rekenen. Die willen enkel uw vel.
Paul, dat de moed U in de schoenen zakt is ook deels de fout van BDW. Hij heeft de (onderhandeling)tafel verlaten, zijn " brood" op tafel laten liggen en de anderen hebben het al lachend geconsumeerd.
Michel
*****

Poll
 
Ja, ik vind dat Di-Roupo buiten Vlaanderen moet blijven, en ik vind zelfs dat de Vlaamse regering dit kunstmatig  figuur moet boycotten, in naam van alle rechtschapen werkende Vlamingen.

Federaal kan men pocco plat gaan voor deze roze driehoek, ik ben daar als Vlaming niet mee gediend. En ... als de N-VA Vlaanderen lief heeft, ondernemen ze actie, want de bal ligt in hun kamp.
Gina 
*****

Karim Bachar
Beste vrienden,
 
Wat lees ik vandaag in GvA op blz. 7 (weliswaar in een piepklein artikel om PJ niet voor het hoofd te stoten) ; “In 2008 kwam hij in opspraak in een fraudezaak rond zaalvoetbalclub Forcom.  Deze zaak moet nog voor de rechtbank komen” !
Maar dat zal PJ “Wurst und Käse” zijn.  Alle middelen zijn goed om zijn burgemeestersjerp te redden en voor allochtonen doet de burgervader van Antwerpen graag zijn ogen toe.  En maar triomferen voor de eerste allochtone schepen in Antwerpen.  Destijds heb ik geleerd : WAAR IS DER OUDEREN FIERHEID GEVAREN ?  Als dit een voorafspiegeling is van de gemeenschapslijst SP.A en CD&V dan gaat Antwerpen nog mooie (?) dagen beleven.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Mon

 

 

 

*****

De vooruitgang

Omdat het Marokkaanse kind dat schepen zal worden in de stad van allah voornamelijk weet dat een voetbal rond is, dit in tegenstelling tot de aarde die, zoals de keraan voorschrijft plat is, zal het zich mogen bezighouden met Voetbal en zal het gelukkig nog niet in het bezit gesteld worden van de sleutels van de OCMW kassa. Voor de opvolging van Monica de Coninck wordt momenteel getwijfeld tussen  dat steeds naïef in de wereld starende Leen Verbistkind of de analfabetische Arabist en Syndicalist, Robert Voorhamme.

Je kan van Monica de Coninck zeggen wat je wilt maar ze kende tenminste haar dossiers en ze leek duidelijk opgelucht dat ze alsnog op de valreep kon ontsnappen uit deze uitzichtloze functie.
We gaan er dus nog steeds met rasse schreden op vooruit, newaar ?
Lambert 

*****

Dierenrijk of mensdom

Dat is heel gevat en typerend voor onze huidige situatie, zelfs de titel zegt het duidelijk: DierenRIJK en mensDOM.

Foxy

*****

Dewinter gaat Di Rupo stalken

"Telkens wanneer Elio Di Rupo in Vlaanderen opduikt, gaat Vlaams Belang manifesteren. ‘Elke keer opnieuw zullen we hem duidelijk maken dat hij in Vlaanderen persona non grata is, dat de Vlamingen hem niet moeten, dat hij bij ons niet welkom is', aldus VB-kopstuk Filip Dewinter. "

Ik vind dat een slechte actie die zich alweer tegen VB zal keren. Het zal Di Rupo de status van underdog opleveren wat bij veel Vlamingen voor sympathie zal zorgen die hij niet verdient. En reken er maar op dat onze media een handje zullen toesteken.

Pol

*****

"Men zegge het voort"

Behalve een kleine kern van Vlamingen vrees ik dat de meeste dom zijn, ofwel zich niets aantrekken van de toekomst zolang het heden niet al te slecht is. Uit gemakzucht? Misschien ,want anders is het door verregaande indoctrinatie en/of ultieme zelfvernietingsdrang. Er wordt geklaagd en gezaagd en afgesloten met het idiote commentaar van gelatenheid: "och wij kunnen er toch niets aan doen". Het maakt mij om beurten triest en woest.

Foxy

*****

Wij gaan voor de poen. Wie doet mee ?

I am Mr.Vincent Cheng, GBS, JP Chairman of the Hong Kong and Shanghai Banking Corporation Limited. I have a business proposal of USD $10,500,000.00. Your earliest response to this letter will be appreciated, upon the confirmation of your response all further details and document will be issued to you. Endeavour to let me know your decision rather than keep me waiting Email:vincentcheng048@yahoo.co.jp

Best Regards, Mr.Vincent Cheng

*****

De regering en zo

Bij het zien en horen van de recente regeringsvorming zakt de moed mij in de schoenen. Je kan schimpen op BDW, maar de brave man doet ook maar zijn best. Hij heeft geprobeerd het via de weg van de dialoog te doen. Wel, hij kreeg het deksel op zijn neus. Met de nodige gemene natrappen van Wouter Beke er bovenop.

In natrappen is dat ventje ondertussen een kampioen. Arco weet je wel. Tja, wat kan je er aan doen? Niets vrees ik. Zijn een groot deel van de Vlamingen een bende onderdanige “dieners”. Ja, ik vrees van wel. Zijn de media een geile club manipulators in dienst van het belgicisme? Ja ik vrees van wel. Enkele uitzonderingen niet te na gesproken. Om de betreurde Roger Van Houtte niet te vergeten verdomme. De brave man heeft er een hartaanval aan overgehouden. Je zou van minder.

Het belgicistisch mechanisme is medogenloos. Is de Vlaamse zaak een hopeloze zaak? Ja ik vrees van wel. Is het gros van de Vlamingen meer benauwd van een kras op hun Mercedes (dixit Rik Van Cauwelaert) dan over een regering zonder Vlaamse meerderheid en een regeerakkoord dat de Vlaamse citroen nog meer uitperst? Ja, ik vrees van wel. Klinkt dit moedeloos. Ja, en daar hebben bewuste Vlamingen alle reden toe. Maar doet het iets bewegen? Nauwelijks. De onderdanigheid van de Vlamingen in de nieuwe regering tegenover de koning is zondermeer hemeltergend en beschamend!

Enige reactie? Nauwelijks. Integendeel, glundering alom op de VRT. Ik heb op deze blog sinds jaren niet meer gereageerd en zoals de hoofdredacteur Ray weet, ben ik al geruime tijd overgestapt naar de N-VA. Dus als hij van deze reactie niets plaatst dan is dat terecht. Trouwens dat is ook niet mijn bedoeling, maar de afkeer was me even teveel. Het enige wat mij nog wat moed geeft, is de reactie die ik ondervind bij toch heel wat mensen die deze gang van zaken ook niet begrijpen.

“Ze kunnen die 39% potentiële N-VA kiezers toch niet blijven negeren?” wordt mij wel eens gezegd. Ja mensen, ik vrees van wel. Maar van een verdere politieke bewustwording zie ik nauwelijks iets. Behalve bij een kleine minderheid dan. Genoeg gezaagd. Grapje.Weet je waarom Di Rupo zo gretig is op de volgende belastingsregering? Omdat hij alle achterpoortjes kent. Heerlijk politiek incorrect en dat lucht heerlijk op.

Paul Verhavert

NvdR Angeltjes : Bij die 39% potentiële N-VA kiezers, mag je gerust ook de VB- en Ldd- aanhang tellen, zodat we ruim boven de 50% Vlaamsgezinden komen.  Of handhaven we het cordon sanitaire ?

*****

Raadkamer verwijst bende gewelddadige afpersers door naar rechtbank 

Eens kijken wat er zoal aan faits divers te rapen valt in de Vlaamse kwaliteitspers :

http://standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111206_138

Raadkamer verwijst bende gewelddadige afpersers door naar rechtbank

De Brusselse raadkamer heeft eind vorige week een bende gewelddadige afpersers doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Dat heeft Belga dinsdag vernomen van het Brusselse parket. Het gaat om zware jongens die al eerder veroordelingen hebben opgelopen voor verschillende misdrijven. De vijf zouden een knokploeg gevormd hebben die voor rekening van anderen schulden ging innen.

De vijf, Joop T., Henk M., Kees B., Wiebe N. en Teun B., werden in mei 2011 opgepakt en aangehouden. Sinds 2010 zouden ze verschillende Brusselse handelaars bedreigd en afgeperst hebben. Ook de echtgenotes en kinderen van de slachtoffers werden daarbij niet gespaard.

Van één slachtoffer werd de auto gestolen en een tweede zou de vijf 20.000 euro betaald hebben. De bende zou ook een autohandelaar ontvoerd hebben en vastgehouden hebben in en hangar in Cadzand waar ze hem bewerkten met een elektrisch stroomstoottoestel.

Joop T. werd in 1999 veroordeeld voor doodslag en was getuige bij het huwelijk van de voor terrorisme veroordeelde Pim Fortuyn. Eén van de twee mannen die in augustus 2009 uit het Brusselse justitiepaleis ontsnapten, werd enkele weken later ook opgepakt bij Van Duin thuis.

Ex-bokser Teun B. liep al enkele veroordelingen op voor afpersing en werd ervan verdacht dat hij een rol had gespeeld bij de helikopterontsnapping van Joran Van der Sloot uit de gevangenis van Brugge, op 23 juli 2009. Henk M. is dan weer gekend voor geweldmisdrijven.
 
Wat een criminelen zijn die Nederlanders toch... Dank aan de kwaliteitskrant De Bastaard, ik bedoel, De Standaard, om ondanks alle poco-druk de correcte namen af te drukken, zodat we zeker weten dat het om echt oerend hard Hollands tuig gaat...
 
Lord Onslow

*****

Slijmbal uit Jabbeke
 
Eén slijmbal uit Jabbeke, een tjeef ( hoe kán het ook anders) Hendrik Bogaert, heeft als staatssecretaris de eed in de TWEE talen afgelegd.
Hoe is het mogelijk ... Een natte droom die voor hem hoogst waarschijnlijk op 't laatste nippertje bewaarheid werd.

Ik heb dit circus met argusogen gevold, en heb de verdere dag constant braakneigingen.

Christina

NvdR Angeltjes : Drink eens een goede Westvleteren en u voelt zich op slag beter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sint belaagd in Slotervaart (Amsterdam)

 

  In het door migranten gemonopoliseerde Sloterwijk bij Amsterdam werden Sinterklaas en zijn Zwarte Piet aangevallen, u leest wat er precies is gebeurd in een artikel in Elsevier (hier klikken
In Nederland, waar het Sinterklaasfeest nog meer wordt gevierd dan bij ons, heeft dit voor de nodige woede gezorgd. De reacties die onder het artikel staan zijn zo mogelijk nog méér de moeite waard dan het artikel zelf. Helaas blijft het ook nu weer bij woorden. Wat zal er nog allemaal moeten gebeuren voor wij, zachtaardige en beschaafde westerlingen, onze afkeer voor onbehoorlijk gedrag overboord zetten en dit tuig een koekje (pepernootje?) van eigen deeg geven ? 
.
Ineke Cleymans 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Antwerpse sp-a schepen : de Turkse Güler Turan

 

Niet Karim Bachar, maar Güler Turan wordt de nieuwe sp.a-schepen in Antwerpen. Bachar wees het aanbod af om Monica De Coninck op te volgen. Dat vernam Gazet van Antwerpen uit goede bron.

Turan krijgt de bevoegdheden Jeugd, Wonen en Samenlevingsopbouw. Daarmee heeft Antwerpen zijn eerste allochtone schepen. Schepen Leen Verbist neemt de bevoegdheden van Monica De Coninck over. Verbist zal worden voorgedragen als nieuwe OCMW-voorzitster.

Bachar werd door burgemeester Janssens gevraagd om schepen te worden, maar na lang nadenken besliste Bachar om te kiezen voor FT Antwerpen, de zaalvoetbalploeg waar hij professioneel trainer en speler is.

Ook het feit dat hij slechts voor één jaar schepen zou worden -in oktober 2012 zijn het alweer gemeenteraadsverkiezingen- zorgde voor de nodige twijfel. Hij zou zich wel beschikbaar houden voor de toekomst.

Güler Turan is 36 jaar oud, van Turkse origine en zetelt sinds 2007 in de Antwerpse gemeenteraad. Ze is sinds 2009 ook lid van het Vlaams Parlement. Dat zou ze ook blijven, al neemt Turan wel ontslag als gemeenschapssenator.

Bron : Gazet van Antwerpen (en van Janssens)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia-Commissie : dag 6 tot en met 10

 

Wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is de roe… Zo hebben we het althans van kinds af geleerd. Sinterklaas was de rechtvaardigheid zelve. Niet zo in het Belgiekske, daar krijgen de Vlamingen vandaag op de dag van de goedheilig man de regering Di Rupo I in de schoen geworpen en krijgen wij, de goede leerlingen, de roe. Een regering die niet alleen geen meerderheid heeft op de Vlaamse taalrol van de federale kamer, maar waar ook de Nederlandstalige ministers in de minderheid zijn en de eerste minister onze taal op een beschamende manier uitbraakt. Dit is België!

Ook een regeerakkoord waar de roe niet gespaard wordt:

  • een desastreuze staatshervorming die in niets op een Copernicaanse omwenteling lijkt
  • een begroting waar vooral Vlaanderen het gros van de bijkomende 6,5 miljard Euro belastingen zal mogen ophoesten
  • een migratie en asiel hoofdstuk dat de poorten wagenwijd open laat staan voor een verdere ontwrichting van ons maatschappelijk weefsel
  • enz…

Het enige positieve dat er van te zeggen is, is dat met zekerheid opnieuw meer Vlamingen tot het besef zullen komen dat het binnen België niet kan.

We’ll be back!

Als gevolg van de 3 plenaire zittingen rond Di Rupo I die ons tot en met zaterdag te wachten staan, zijn deze week alle commissie vergaderingen opgeschort. Alle? Neen vandaag gaat wel de commissie naturalisaties door: kwestie van op een drafje snel nog een hoop nieuwe Belgen te maken. Een mens moet zijn prioriteiten kennen, nietwaar.

Het geeft mij wel de gelegenheid om even terug te komen op de Dexia commissies 6 tot en met 10, die u nog te goed hebt. De voorbije 2 weken hebben daar vogels van de meest diverse pluimage de ronde gedaan:

  • oud-CEO’s en voorzitters van de holding zoals dhrn Narmon, Richard en Miller
  • verantwoordelijken voor de Dexia Bank zoals dhrn Clijsters en Decraene
  • bestuurders van de holding: dhrn Bruneel, Kubla en mevr Chanoine
  • financiële en "risk" managers zoals dhrn Piret en de Walque
  • De CEO van Arco en dus vakbondsmadam Swiggers.

Ik ga u niet vervelen met de ellenlange uiteenzettingen die ons te beurt zijn gevallen en die al dan niet bedoeld zijn om de vis te verdrinken of ons in slaap te wiegen, maar ga het houden op een aantal algemene beschouwingen die telkens opnieuw als een rode draad opduiken.

  • Ik stamp een open deur in als ik zeg dat vele sprekers zichzelf zeer graag bezig horen en ellenlange betogen houden en vragen stellen. Daardoor rekken ze nodeloos de tijd en wat mij betreft leiden ze (on)bewust de aandacht af. "Im Beschränkung zeigt sich der Meister" is niet voor niets een Duits spreekwoord. De Latijnse culturen, in casu onze Franstalige collega’s parlementairen hebben hier duidelijk nog nooit van gehoord.
  • De voorzitter van de commissie, MR parlementslid Marie-Christine Marghem, moet haar weg nog vinden hoewel ik toegeef dat een bende ego’s leiden niet echt makkelijk is. Tegenover ons is ze in alle geval heel wat correcter dan de meeste van haar Franstalige collega parlementairen.
  • Vooral de PS staat regelmatig op de rem en reageert bovenmatig arrogant telkens als er ook maar enige mogelijke politieke verantwoordelijkheid wordt gesuggereerd. Daardoor bevestigen ze echter alleen het vermoeden dat die er is.
  • De geschiedenis van Dexia verdeelt zich in 3 periodes: vanaf de fusie tussen het Gemeentekrediet en de Crédit Communal de France tot ongeveer einde 2005. Daarna de periode van Axel Miller als CEO van begin 2006 tot september 2008 en tenslotte de periode onder het voorzitterschap van J-L Dehaene vanaf september 2008 tot vandaag.
  • Hoofdschuldigen van het financiële debacle is volgens elke opgeroepen "getuige" de… andere. Inderdaad niemand vindt van zichzelf dat er hem/haar ook maar iets te verwijten valt. Het is altijd de voorganger geweest of de collega of nog beter en gemakkelijker de crisis, zowel in 2008 als nu.

En toch… en toch schilderen er zich al een aantal mogelijke conclusies af of minstens ernstige bedenkingen waar we bij de volgende zittingen dieper moeten op ingaan:

  • Dexia is een fusie die eigenlijk nooit voltooid is. De ex-Belgische en ex-Franse onderdelen zijn nooit echt één geworden en hebben doorheen heel de geschiedenis steeds het beslissingslaken naar zich toe proberen te trekken. De Franse managers konden hier veel meer rekenen op de steun van de Franse politici dan de Belgen. Bij gebrek aan volk, heeft België nooit een eigen volk eerst politiek gekend. Wat wil je…
  • Er heerste van in den beginne van de fusie een sfeer, een cultuur van hebzucht en grootheidswaanzin. België moest en zou ook ergens de grootste in zijn. In dit geval de grootste financiële instelling. Vooral in het verstrekken van leningen aan steden en gemeenten met een model dat wereldwijd zou aanslaan en Dexia naar de top zou brengen.
  • Het businessmodel van de Dexia Holding was een mank model, wat mij betreft, vanaf dag 1. Lange termijn financieringen doen met korte termijn geldfondsen: vroeg of laat moet dit faliekant aflopen. Voor 1 euro spaargeld had Dexia voor 3 euro leningen open staan. Het is dan wel wat goedkoop om de schuld op de financiële crisis te steken.
  • Vele bestuurders van de Dexia Holding en/of onderdelen zoals de Dexia Bank, de Gemeentelijke Holding of Arco hebben zich het leven wel heel gemakkelijk gemaakt. Ik geef grif toe dat niet alle bestuurders van een bedrijf kennis moeten hebben van de kernactiviteit van hun bedrijf, maar ze moeten op zijn minst betrokkenheid voelen, kritische zin en gezond verstand. De juiste politieke kleur hebben en een compensatie voor gemiste politieke kansen volstaan absoluut niet! Nochtans lijkt dat steeds meer het criterium voor benoeming geweest te zijn.

Ziezo tot zover het relaas van de werkzaamheden in de Bijzondere Dexia Commissie. In de komende weken komen met zekerheid nog de vakbondsbazen, de toezichthouders en diverse bestuurders aan het woord. En dan… en dan volgt het belangrijkste moment. Dan moeten alle commissieleden zich afzonderen en pogen het eens te worden over conclusies en aanbevelingen. Dat wordt nog een titanenwerk.

Bruno Valkeniers

Wordt vervolgd

http://www.brunovalkeniers.be/1/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Marie Dedecker aan Weledelgestrenge Heer Karel De Gucht,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Weledelgestrenge Heer Karel De Gucht,

Dat u mij vandaag 4 december in het Nieuwsblad beschuldigt een hand te hebben in uw belastingperikelen is mij te veel eer aan doen. Als notoir parlementair backbencher heb ik geleerd dat er drie categorieën burgers zijn. Zij die onder de wet staan, (en die men laat betijen omdat ze niets bezitten) zij die binnen de wettelijke lijntjes kleuren (en braafjes de helft van hun loon doorstorten naar de Staat) en zij die boven de wet staan. U behoort volgens mijn bescheiden mening tot die laatste categorie. Lui die wetten maken voor een ander maar die denken dat ze er zelf niet aan onderworpen zijn. In de meeste gevallen komen ze er nog mee weg ook. In ons verzuilde landje hebben ze immers zelf de mensen benoemd die hun handel en wandel moeten controleren, van politie en fiscus tot justitie. Ik heb mijn lesje geleerd met de verkoop van het gerechtsgebouw te Veurne aan bvba Redeba. Naast het Veurnse justitiepaleis kocht dit bedrijfje met een kapitaaltje van amper 20.000 euro ook nog vijf andere overheidsgebouwen voor een totaal bedrag van 45 miljoen euro. Zeer lucratief want de overheid huurt alles terug met formidabele huurprijzen. Sale and lease back. Tot op vandaag weet niemand wie achter het schimmige Redeba zat. Het werd beheerd door een spookfirma (Banner Mobilfisc Ltd.) vanuit het fiscaal paradijs, Tipperary in Ierland.

Toen de Veurnse onderzoeksrechter Yves Vanmaele mij meedeelde dat uzelf samen met de immobiliën familie Jaspers achter Redeba zat ben ikzelf even op onderzoek uitgegaan. Ik citeer uit het Pro Justitia van 06.06.2009 van de heer Vanmaele “tijdens één van de vele meetings liet de heer Laurent Jaspers zich ontvallen dat zijn vader bevriend was met minister De Gucht en dat deze participeerde met zijn vader in aankopen van openbare gebouwen, waaronder het Administratief Centrum te Veurne”. In ieder beschaafd land zou er dan een juridisch onderzoek starten naar de handel en wandel van de betrokkenen, maar niet in dit bananenkoninkrijk van gerechtelijke vazallen.

De klokkenluider werd aan de schandpaal genageld door een incestueus spel van uw kompanen Dewael, Verhofstadt en Hilde Vautmans met de Staatsveiligheid en de media. Maar daarover later nog meer, de wet Franchimont verbiedt me voorlopig nog uit het dossier te klappen. Alhoewel ik wel moet zeggen dat ik van uw klacht wegens laster en eerroof vrijgesproken ben.

Eerlijkheidshalve moet ik u ook bekennen dat ik in de Kamercommissie van 12.11.2008 nogal tekeer ben gegaan tegen u over de handel in voorkennis bij  het Fortis – debacle. Op 3 oktober 2008 had uw familie  in het Fortis kantoor van Berlare nogal wat Fortis aandelen op de valreep van de hand gedaan vooraleer ze volledig waardeloos werden. Alhoewel u eerst ontkende dat uzelf op de bewuste 3 oktober met de Fortis kantoordirecteur gesproken had moest u achteraf door telefonieonderzoek deze leugen toegeven. In uw verklaring aan de Gentse Procureur – Generaal, F. Shins zegt u : “zich niets meer te herinneren.”

Het persoonlijk en vertrouwelijk verslag van Shins aan Kamervoorzitter Dewael van 16.03.2009 over deze zaak ligt ter inzage bij mij, indien u mij van enige vooringenomenheid zou verdenken.

Uw drie telefoontjes op dezelfde bewuste 3 oktober naar uw vriend Leo Debacker, voorzitter van de Raad van Bestuur van uw beleggingsfirma NV Merit Capital, werden door P.G. Shins geklasseerd als “de inhoud van dit gesprek kan evenwel niet achterhaald worden”. Nochtans had een medewerker van Merit Capital, die u doorverbonden heeft met uw boezemvriend Leo, verklaard dat u informeerde naar “ de toestand met Fortis”. Logevrienden steunen mekaar in goede en bange dagen. De zoon van Leo, Philippe De Backer, zetelt vandaag in het Europees Parlement als opvolger van uw andere vriend Dirk Sterckx. Honi soit qui mal y pense.

Geloof het of niet, Weledelgestrenge Heer De Gucht, dit waren de twee enige keren dat ik tegen u van leer ben getrokken, niettegenstaande uw viscerale afkeer voor ondertekenaar. Met het oude onderzoek van 2004 bijvoorbeeld, door het parket van Dendermonde, waar uw echtgenote Mireille Schreurs - behalve vergissing mijnentwege - toch politierechter is, naar handel in voorkennis met Bricsnet-aandelen, had ik niets te maken. Het was Nasdaq Europe die toen een klacht had ingediend tegen u omdat u aandeelhouderbestuurder was van het failliete Bricsnet met verdachte beurstransacties. Zoals gebruikelijk bij zaken met voorkennis, kon het causaal verband niet bewezen worden en werd de zaak geseponeerd. Ik ga ook nooit in op geruchten behalve als ze van een beëdigd onderzoeksrechter komen. De geruchtenmolen over de betrokkenheid met de familie Jaspers bij de herinrichting van de “Diplomatenzaal” op de luchthaven van Zaventem of bij der verkoop van onze ambassade in Tokio is aan mij  niet besteed. Ook niet de verhuis van de permanente vertegenwoordiging bij de EU naar de Wetstraat 61/63. Ik klasseer dat bij de categorie “ geruchten” en zou dat zelfs niet durven indelen bij de categorie “waar er rook is, is er vuur”. Hetzelfde voor alle “links” naar uw logebroeder Jean Claude Deshamps, die u niet alleen kent van Merit-Capital en de Gimv maar ook als partner in de management vennootschap MGTP en de TEG (Trans European Grouwth Fund) met belangen in het technologiebedrijf Gnossis en Zincpower. De Gimv, de NIB en het Frans IDI stijfden het fonds dat al na drie participaties verdween bij gebrek aan succes. Was het Zincpower niet dat door de gebroeders Bleyen frauduleus leeggezogen werd en dan overging in de Galva Power Group NV waarin u als bestuurder zetelde samen met het Waalse Carmeuse? Dan werd het Vista NV met u als bestuurder  uiteindelijk opgekocht door het Britse Hill & Smith. Ik weet het, het is een kluwen waarin een kat haar jongen niet meer terugvindt. Volgens de krant De Standaard passeerde u aan de kassa voor 1,3 miljoen euro en waren het heel wat klachten tegen u die uitmondden in procedures tegen de Belgische Staat, die u overigens als VLD-kopstuk allemaal won. Is het dan toch niet verwonderlijk dat een onverlaat bij de fiscus het aandurft uw fiscale reilen en zeilen uit te pluizen? Eerlijk, ik heb er niets mee te maken. Wie tegen een soutane plast krijgt de spatten in zijn gezicht.

 Als donkerblauw liberaal (libertair) heb ik alle respect voor hardwerkende Vlamingen die naast hun schamele (belastingsvrije) overheidswedde en het hongerloon van een buitenhuis werkende vrouw nog wat bijklussen in allerhande ondernemingen. Niet alleen bij het ter ziele gegane Dexia of de Gemeentelijke Holding maar ook bij heuse privébedrijven. Of het nu Merit Capital NV, Immo Degus NV, of SS La Macinaia is, het zijn mijn zaken niet.

Aanvaard, Weledelgestrenge Heer De Gucht mijn gevoelens van innige deelneming in uw fiscale beslommeringen, en dat die vermaledijde klokkenluider bij de belastingen ook moge hangen (iets waar ik geenszins aan twijfel).


Sans rancune,

Uw nederige onderdaan,

Jean Marie Dedecker

PS : ik wens u alle rust toe aan de zijde van uw eega in Toscane

http://www.jmdedecker.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : Zwarte Pieten en andere ellende

 

 

Dat de Sint weer in het land was, is ditmaal overduidelijk gebleken. De Heilige man had blijkbaar een overvloed aan Zwarte Pieten in voorraad en als blijk van zijn goed- en gulheid mochten de Pieten mee op ronde. Echter zaten die vele Pieten met een wrokkig ei in hun pofbroeken want de chef Zwarte Piet in Kabillaland had in hun rapen gesch ...

Een andere Zwarte Piet die ook graag de rol van opperpiet wou spelen heeft blijkbaar vele aanhangers in Albertland. Daarom werd er, waarschijnlijk op verzoek van de heilige man, een wedstrijd uitgeschreven waarbij de ontvangers van lekkers en speelgoed mochten beslissen wie nu de zotskap van opperpiet mocht aantrekken.

In Albertland had men er zelfs 1 miljoen euri belastinggeld (als kadoo) voor over om de prijskamp mee te bekostigen, want in Kabillaland rijden de excellenties wel in peperdure kogelvrije Mercedessen maar evenals in Albertland zit er bij de opperpiet een groot zwart gat in zijn geldbeugel.

Zo gezegd,  zo gedaan.

De show kon beginnen en de vele zwarte kindertjes mochten op blank papier (ook een kadoo) hun favoriete Piet aanduiden. Blijkbaar had de huidige opperpiet,ook wel "Zwette Jef" genoemd, onraad geroken want er werd serieus gesjoemeld en gefoefeld met dat blank papier. Zwette Jef was niet zinnens zijn dik betaalde job over te laten aan een andere zwarte Pieteman. Dat dit allemaal in Kabillaland kan gebeuren (en ook elders) is niet verwonderlijk. Kabillaland kan blijkbaar niet zonder corruptie, bedrog en graaicultuur leven. Vroeger niet en nu nog minder.

Het kan mij in feite geen lor schelen wat ze daar bij Zwette Jef uitspoken, want sinds Piet Lumumba, vèle jaren geleden de blanke Sint buitenschopte,  is het al kommer en kwel wat de klok ginder slaat. Het motto van al de opperpieten na Lumumba was (op zijn Di Rupo's gezegd ) : "Ikke wille vele pikke .. de kleine manne kanne stikke."

Het enige in dit verhaal dat me danig ergert is het feit dat die  bende negers in de Matongé wijk hun ongenoegen over de gang van zaken in hun homeland hier (mogen) botvieren door vandalisme en oproer à volontè!. Net zoals de binnengewaaide Toerken en Koerden enkele weken geleden in de stad van allah hun gang konden gaan.

Het is hier verdorie hier altijd hetzelfde liedje met dat vreemd gespuis. Als er  in HUN land iets gebeurt dat hen niet aanstaat, moeten er bij ons auto's vernield worden, ruiten uigeklopt en brand gesticht worden.

Mijn devies naar die zwarte Matongé bende is kort en bondig : ga verdomd in eigen thuisland de beest uithangen ipv hier de boel te verzieken en onschuldigen op zinloze kosten te jagen. Maar daar zijn jullie te laf voor, omdat jullie weten dat ze in Kabilland geen waterkanonnen tegen oproerlingen of tegenstanders gebruiken maar wel vliegend lood ! Bah...ellendelingen toch! 

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll : moeten wij tegen Di Rupo betogen, telkens hij in Vlaanderen komt ?

 

De lezersreactie van onze vriend Pol : "Dewinter gaat Di Rupo stalken" bracht ons op de gedachte dit feit aan uw oordeel te onderwerpen. Ziehier wat Pol schrijft :

"Telkens wanneer Elio Di Rupo in Vlaanderen opduikt, gaat Vlaams Belang manifesteren. ‘Elke keer opnieuw zullen we hem duidelijk maken dat hij in Vlaanderen persona non grata is, dat de Vlamingen hem niet moeten, dat hij bij ons niet welkom is', aldus VB-kopstuk Filip Dewinter. "

Ik vind dat een slechte actie die zich alweer tegen VB zal keren. Het zal Di Rupo de status van underdog opleveren wat bij veel Vlamingen voor sympathie zal zorgen die hij niet verdient. En reken er maar op dat onze media een handje zullen toesteken.

Vindt u dat Vlamingen bij elk bezoek van Di Rupo aan Vlaanderen moeten manifesteren ?

Een poll, geïnspireerd door Pol. In de rechterkolom.  Sluiting donderdag 8 december rond 12 uur.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!